View Full Version : Ne radi mi msn

liv_tyler
08-02-08, 02:55
Ima li jos neko slican problem ovih dana? :(
Jednostavno nema sanse da se povezem na njega..Nekim drugim putevima(preko help stranice) mogu da udjem nekako i da vidim kakvo je stanje ali ne mogu da ga koristim uopste...Probala sam klasicni Troubleshoot - nista, probala da ga reinstaliram - nista, probala da instaliram stariju verziju - trazi mi najnoviju :weeping:
Kad kliknem Sign In, samo obrce one covjeculjke kao kad se povezuje, obrce, obrce, i na kraju mi izbaci onaj prozor da ne moze da se poveze.
What is happening??

WALTER
08-02-08, 13:40
:w00t531:Izvadi kabal od kompjutera i monitora iz utičnice, polako uhvati obema rukama kompjuter, otvori prozor, pa ga bači napolje!

liv_tyler
08-02-08, 18:17
Hvala, Waltere, ima li jos neko konstruktivan prijedlog?

anon1
08-02-08, 18:18
liv... ocigledno postoje neki problemi sa MSNom. Pokusaj da se ulogujes na webmsn .. ne znam sad tacno adresu, ali radi samo iz InternetExplorera...

liv_tyler
08-02-08, 18:29
Uspjevam ja da se ulogujem na drugim mjestima (evo sad sam ulogovana preko Windows Messengera - neka stara verzija), nece samo da mi udje preko Windows Live Messenger!
Znaci, odjednom se to desilo, mora da je neka caka, ali jednostavno sta god da provjerim sve je ok, a situacija je i dalje ista.

anon1
08-02-08, 18:37
Uspjevam ja da se ulogujem na drugim mjestima (evo sad sam ulogovana preko Windows Messengera - neka stara verzija), nece samo da mi udje preko Windows Live Messenger!
Znaci, odjednom se to desilo, mora da je neka caka, ali jednostavno sta god da provjerim sve je ok, a situacija je i dalje ista.

a sto ti javlja kao gresku ?

explosion
08-02-08, 19:26
A sta ces ti to kao da joj pomognes a tvoj msn boba ne valja! Liv, ne slusaj ga nista! Da sto zna ne bi se zalio na svoj msn po cijeli dan!

anon1
08-02-08, 19:45
Ja ne koristim MSN program, zato ne mogu ni imati probleme njime prouzrokovane ;)

explosion
08-02-08, 19:57
A je li, pa sto kukas svaki dan? Ne izvlaci se sad! Ne koristis ga danas!

anon1
08-02-08, 20:06
Ne koristim ga uopste vec neko vrijeme. Ne koristim windows uopste vec neko vrijeme... ne radi mi usporeno komp vec neko vrijeme... :D

Homer
08-02-08, 20:14
Hvala, Waltere, ima li jos neko konstruktivan prijedlog?

Uradi što ti je Walter rekao, samo ne bacaj kompjuter no se ti baci kroz prozor!:D

Šaliiiim se!!!

meni radi!

Homer
08-02-08, 20:17
Ne koristim ga uopste vec neko vrijeme. Ne koristim windows uopste vec neko vrijeme... ne radi mi usporeno komp vec neko vrijeme... :D

Ni mozak ti ne radi neko vrijeme, ni srce ti ne radi neko vrijeme... ni ti ne radiš neko vrijeme.;)

Bači knjigu, đavo je izijo, vidi što učinje od dobroga momka!:D

anon1
08-02-08, 21:56
liv cekam i dalje da napises sto ti javlja kao gresku...

WALTER
08-02-08, 22:00
Neka reinstalira OS mara da je zajebancija sa nekim od sistemskih fajlova:thumb_yello:

liv_tyler
09-02-08, 00:14

Error code: 81000306

We were unable to sign you in to Windows Live Messenger, possibly because of a problem with a service or with your Internet connection. Please make sure that you are connected to Internet (jesam, kako bih drugacije bila sad na forumu).

Windows Live Messenger has made several failed attempts to sign you in. Your firewall may be blocking Windows Live Messenger from connecting to the service. Please review your firewall settings (Sve provjerila, nije mi cak bio ni ukljucen Firewall, sad sam ga ukljucila, ali dozvolila opciju za msn).See the retailer's instructions for more information.

anon1
09-02-08, 00:21
Prvo provjeri sve firewall-e da neki ne blokira msn. Imas windows firewall, trebalo bi da je aktivirana exception. Onda ne znam kakvu internet konekciju koristis, ali ako je u pitanju adsl/cable .. imas neki router, tako da i on u sebi ima firewall... moze i ond a pravi probleme... ali ako to sve ne pomogne mozes da pokusas i ovo sto nude kao rjesenje na linku:
http://msn-errors.blogspot.com/search/label/error%20code%2081000306

liv_tyler
09-02-08, 00:54
Imam adsl, ali do sad je sve ok funkcionisalo, a nista nisam mijenjala...Gdje mogu da provjerim taj router?
Probah i ovo na linku, ali i dalje je sve isto... Ne kontam...

Hvala ti sto se trudis :hug432:

anon1
09-02-08, 00:58
Uhhh, to sa routerom moze biti malo komplikovano ako nemas iskustva. Ovi routeri u CG sto se koriste obicno imaju IP adresu 192.168.1.1 koju ukucas u web browser da bi pristupila podesavanjima. On ti trazi username i pass, oni su najcesce admin/admin. Poslije toga moras sama da se snadjes:) Ako imas podesavanje DMZ, mogla bi pokusati njega da aktiviras za IP adresu racunara na koji imas problema. Bojim se ako nijesi upucena u sve to da ce ti biti sve to previse komplikovano....

anon1
09-02-08, 01:02
Ovo ti je HELP sa zvanicnog sajta:

Try the following to help resolve the situation:

Make sure you are connected to the Internet.
Make sure you have installed the latest version of MSN Messenger (http://messenger.msn.com/download).
Make sure you have installed the latest available updates for your operating system. For Microsoft® Windows® operating systems, go to the Microsoft® Windows® Update (http://g.msn.com/0HEMSN_MESSENGER_W10ENUS9/12033) website.
If you are using a firewall, make sure that MSN Messenger is allowed full access through the firewall. For more information, see the firewall documentation.
Verify the Advanced Connection settings for MSN Messenger. Notes
If your computer is part of a corporate network, contact your network administrator to make sure that the network allows access to the MSN Messenger service.
If you use a dial-up connection, the connection may be timing out. Try to connect again later.

liv_tyler
09-02-08, 01:23
Uh, bojim se da nesto ne zeznem..Mada lako moze da bude da me to nesto zeza, jer u jos neke stvari ne mogu da udjem, ai na Utorrentu mi nekad prikazuje da mi router ogranicava saobracaj...
Mozda najbolje da najdem nekog ko se bolje razumije od mene, ili da zovem korisnicki servis mog provajdera sutra!

liv_tyler
09-02-08, 01:26
Ovo ti je HELP sa zvanicnog sajta:

Try the following to help resolve the situation:

Make sure you are connected to the Internet.
Make sure you have installed the latest version of MSN Messenger (http://messenger.msn.com/download).
Make sure you have installed the latest available updates for your operating system. For Microsoft® Windows® operating systems, go to the Microsoft® Windows® Update (http://g.msn.com/0HEMSN_MESSENGER_W10ENUS9/12033) website.
If you are using a firewall, make sure that MSN Messenger is allowed full access through the firewall. For more information, see the firewall documentation.
Verify the Advanced Connection settings for MSN Messenger. Notes
If your computer is part of a corporate network, contact your network administrator to make sure that the network allows access to the MSN Messenger service.
If you use a dial-up connection, the connection may be timing out. Try to connect again later.

A ovo sam sve isprovjeravala...Sve je ok, ali nista...
Sto je najgluplje, opusteno mi ulazi preko nekog starog cuda (Windows Messenger) ali to ne moze uopste normalno da se koristi :mad:

anon1
09-02-08, 01:29
A ovo sam sve isprovjeravala...Sve je ok, ali nista...
Sto je najgluplje, opusteno mi ulazi preko nekog starog cuda (Windows Messenger) ali to ne moze uopste normalno da se koristi :mad:

mozda windowsu treba update, imas li legalnu kopiju??? :D (ovo nije pitanje samo... napomena) :tooth:

liv_tyler
09-02-08, 01:33
A sh'oo? :shocked542:

anon1
09-02-08, 01:35
A sh'oo? :shocked542:

ilegalne kopije cini mi se da ne mogu da se update-uju... a i microsoft je jedno vrijeme tim korisnicima pravi oprobleme u radu racunara...

mada uvijek ostaje mogucnost da router pravi problem, pogotovo ako ti je taj problem svo vrijeme od kad si instalirala taj msn live.

liv_tyler
09-02-08, 01:43
Nisam nikad imala problema do prije 2 dana...Zato mi je i cudno, jer u medjuvremenu nista nisam dirala...
A evo sad i ove Plug In-ove glupe instalirah za Windows Genuine i sve po starom..Pocecu kosu sa glave da cupam...

anon1
09-02-08, 01:47
hmm znaci imas original windows... e pa ne bi trebalo onda... ali odradi ako ima neki update...

i skeniraj komp da nemas kakav virus...

mada ko zna, mozda i do MSN-a nesto trenutno...

liv_tyler
09-02-08, 01:59
Ah, izgleda da nemam original...Ali nisam ga imala ni ranije, kako odjednom? Ma batalicu ja ovo sad, dzabe se nerviram ,kad ne mogu nista da ucinim...
Hvala ti jos jednom!

anon1
09-02-08, 02:00
NO problem.... predji na linux, manje ces se nervirati :D

liv_tyler
09-02-08, 02:06
Da znas..Taman imam jednog druga koji je ekspert za Linux..Pitacu ga da me uvede u njegove cari :D

anon1
09-02-08, 02:11
Da znas..Taman imam jednog druga koji je ekspert za Linux..Pitacu ga da me uvede u njegove cari :D

neka ti ga instalira i podesi i poslije nemas sto vise da razmisljas :D ima da radi pouzdano,sam neka ti ne instalira beta verzije programa, ima da uzivas;)

liv_tyler
09-02-08, 02:16
;)
Hvala na prijedlogu, mislim da cu te poslusati!

anon1
09-02-08, 02:19
Molim molim, samo opet da te upozorim, moze ti se desit da ti zatreba bas neki program iz windowsa za koji neces uspjet nac adekvatnu zamjenu, iako ima jako jako puno software-a za linux... nekad nije bilo tako pa je problema bilo dosta za mnoge programe, ali ipak moze da se desi za neki specijalisticki program da ne mognes nac bas adekvatnu zamjenu, u tim situacijama postoje neka rjesenja... ali ... da ne idemo u sirinu, drug ce ti vec to pojasniti :D

Batboy
09-02-08, 02:25
Ah, izgleda da nemam original...Ali nisam ga imala ni ranije, kako odjednom? Ma batalicu ja ovo sad, dzabe se nerviram ,kad ne mogu nista da ucinim...
Hvala ti jos jednom!

Evo prije pajkenja da dodam...

- Ja imam ilegalnu kopiju pa update-ujem kad mi nešto treba... Microsoft prepoznaje moj software kao legalan.... (Anon ti može detaljnije objasniti kako - pošto ostaje ođe)

- Nisam čitao sve ovdje napisano..., možda te blokira Firewall ili si naletila na nekog crva koji mijenja postavke u registru... Pregledaj OS (možda imaš kakvih gamadi)...

anon1
09-02-08, 02:30
Evo prije pajkenja da dodam...

- Ja imam ilegalnu kopiju pa update-ujem kad mi nešto treba... Microsoft prepoznaje moj software kao legalan.... (Anon ti može detaljnije objasniti kako - pošto ostaje ođe)

- Nisam čitao sve ovdje napisano..., možda te blokira Firewall ili si naletila na nekog crva koji mijenja postavke u registru... Pregledaj OS (možda imaš kakvih gamadi)...

Ja sam batalio Windows tako da nijesam upoznat sa najnovijim tweakovima... tako da ces morati ti da se potrudis, sem ako joj je to vec "podeseno":)

liv_tyler
09-02-08, 02:37
Nije mi podeseno :toobad:
Od veceras imam i onu zvjezdicu dole koja mi kaze You may be a victim of bla bla bla...
Ajde Bat, kad budes imao vremena, nemoj sad kad si krenuo na pajkenje, istipkaj mi na pp sta treba da uradim...

zoxy
09-02-08, 02:48
Msn ce raditi bio windows legalan ili ne, moj je najbolji dokaz :) Inace je najmanji problem da ti windows bude legalan, to resava jedan fajl. Ako si sigurna da ti firewall ne blokira i ako ne koristis proxy-je koji znaju napraviti taj problem, moze biti da si pokupila nesto ili sl. Pokusaj sa deinstalacijom programa, ali tako da posle iste obrises folder u kojem se messenger nalazio, a koji cesto ostane sa nekim sitnicama. Kad i to provjeris, ukucaj u search msn messenger i pusti pretragu svih fajlova i foldera, sve sto nadje obrisi, pa onda restart i skini najnoviji live messenger i instaliraj. Ako ne bude htjelo opet...najbolje da ti dodje drug, ali ne da instalira Linux, nego da pogleda o cemu se radi, jer je puno lakse tako nego nagadjati sa daljine, a zna cesto biti sitnica neka. I neka ti malo proceslja racunar, podesi antvirus i firewall i bice ok, xp je stabilan i odlican OS, znatno komforniji za rad od bilo koje distribucije Linux-a, posebno manje iskusnim korisnicima.

Batboy
09-02-08, 18:26
Nije mi podeseno :toobad:
Od veceras imam i onu zvjezdicu dole koja mi kaze You may be a victim of bla bla bla...
Ajde Bat, kad budes imao vremena, nemoj sad kad si krenuo na pajkenje, istipkaj mi na pp sta treba da uradim...

Da li ti je sistem legalan ili ilegalan je najmanje važno..., to je druga tema i o tome ćemo na nekom drugom mjestu... Htio sam samo dodati da i ilegalan softver ''šljaka ko veliki'' ;)

Ta zvjezdica što ti javlja infekciju je u stvari spirevare.., mislim da u ovom trenutku možda imaš važniji stvari od MSN-a... (nedostaje mi inf.)

Uradi sledeće....

1.Pročisti računar i od virusa i od spirware-a
2.Ako ni tada ne uspiješ ući u MSN restartuj računar
3.Pokreni safe mode i startuj konekcuiju MSN-a (šljaka li?)
4.Ponovo se vrati u standardni mod.., a u slučaju da MSN ne radi...
5. ... instaliraj neki start up menager i izbriši sve programe koji startuju sa radom računara... Kod XP-a ne možeš niša upropastiti sa ovim... Eventualno možeš isključiti neke kontrole u sys. meny-u.
6.Restartuj ponovo računar... U sys. meny-u bi trebala imati samo časovnik....
7.Pokreni MSN bez aktivirianja pretraživača (šljaka li?)

Pokušaj se sjetiti kako ti se desilo da ne možeš da ostvariš konekciju... možda si instalirala neki program koji dolazi u sukob sa MSN-om.., ili si ’’čačkala’’ po postavkama vezanim za internet Control Panel-u
Kolega je mudro zborio kad je rekao da očistiš sve od MSN-a.., ali dodao bih da se neke od MSN postavki integrišu u registar i da bi i njih trebala izbrisati.., a zatim pokrenuti instalaciju... Postoje programčići sa net-a koje si možda slučajno pokupila i koji ti mjenjaju osnovne postavke u sistemu.... Na ovome bi trebao da poradi neko iskusniji da ne bi došlo do oštećenja registra prilikom brisanja MSN-a... U svakom slučaju nadam se da će ti prethodna uputstva donjeti uspjeh...

Sledaća stvar koja bi ti mogla donjeti uspjeh je formiranje novog korisnika... Nakon toga pristupi mu preko LOG OFF-a, i instaliraj MSN...

Koliko ti je star OS..., možda bi trebala da razmišljaš o novoj instalaciji... Ne reinstalaciji već instalaciji...
Da sam na tvom mjestu .., nakon onih 7 koraka i nakon brisanja MSN-a, ja bih izvržio brzu reinstalaciju sistema... A poslije toga ako to ne bi uspjelo izvržio bi čistu instalaciju....

U svakom slučaju treba mi više informacija vezanih za taj programčić (zvjezdicu) koji te informiše o infekciji... Klikni na njega i vidi kakve ćeš info dobiti i kud će te odvesti... Sve zapiši pa mi javi... Može i preko PP....

WALTER
09-02-08, 20:29
[quote=Batboy;269129]
Koliko ti je star OS..., možda bi trebala da razmišljaš o novoj instalaciji... Ne reinstalaciji već instalaciji...
Da sam na tvom mjestu .., nakon onih 7 koraka i nakon brisanja MSN-a, ja bih izvržio brzu reinstalaciju sistema... A poslije toga ako to ne bi uspjelo izvržio bi čistu instalaciju....

Ovo ti je jedini lijek:thumb_yello:]
Problem ti je u sistemskim fajlovima to se dešava često i MSN prvi reaguje!

liv_tyler
09-02-08, 20:39
Vrlo moguce...OS mi je odavno zreo za popravku...

leonarda
11-02-08, 20:56
meni se to dešavalo i evo kako sam rješavala problem koji ima liv:
ušla bih u internet explorer, zatim u file, pa onda bih kliknula na 'work offline'', da disablujem tu opciju ako je enablovana. to mi je bio problem uvijek. probaj, pa mi javi :)

liv_tyler
12-02-08, 15:06
Ne znam sta se upravo dogodilo...Kliknuh na to sto si mi ti rekla, iskoci mi Troubleshooter i javi mi neki problem (taj sa IE, jer sam tad valjda ukljucila Work Ofline opciju), pritisnuh repair, i on se ukljuci...
Jupiiiii!
Hvala vam svima puno!

leonarda
12-02-08, 15:07
nema na čemuuu :mwah1:

medijum
25-08-08, 00:40
ja sad imam slican problem ne mogu da aktiviram msn....a javlja kao gateway appers to be offline.....sta bi bilo?

Filip
26-08-08, 18:07
ja sad imam slican problem ne mogu da aktiviram msn....a javlja kao gateway appers to be offline.....sta bi bilo?

ja se ne razumijem puno u kompjutere. mene zoki ovo sve namjesti i ja samo kucam. ali sam pogleda u rjecnik sto ovo znaci. izgleda da si u avliji ostavila otvorenu kapiju

Homer
26-08-08, 18:59
Što kukata zbog MSN-a?
Mene velji mozak ne radi, pa me evo živ i ne žalim se:D

medijum
26-08-08, 19:58
ja se ne razumijem puno u kompjutere. mene zoki ovo sve namjesti i ja samo kucam. ali sam pogleda u rjecnik sto ovo znaci. izgleda da si u avliji ostavila otvorenu kapiju

ma nije Filipe to,ja sam odma pogledala sta znaci i odo da zatvorim kapiju,odo i komsijinu zatvorih od prekoputa,ne moz da skodi.....al nece,opet ne radi pa ne radi......aj idi vidi moz si ti slucajno ostavio tvoju otvorenu,pa mi upropastavas komunikaciju? aj pa javi ima li sta....

Mabelina
28-08-08, 07:13
Ja sam nedavno imala problem sa msn-om. Naime, kada ga uključim, počnem konverzaciju sa nekim, pojavi se prozorčić "Windows Error" i isključi msn... I tako mi se javljalo nekih mjesec dana, pa sam za zamjenu koristila Windows Msg umjesto W. Live Msg. Sve dok nijesam skužila do čega je problem. Bila sam instalirala SMILEYS sweet-nešto. Kada ih maknuh više se problem ne javlja.

P.S. Ovaj post je u preventivnu svrhu...:king6525:

Filip
28-08-08, 18:48
mediume aj da ti pomognem posto velis da ti upropastih komunikaciju. pita sam zokija u vezi ovoga. on zna sve zivo o kompjuterima. al nista drugo. on veli da provjeris ove 3 stvari

1. fajrwol - Edvard Norton li neki slicno. jesi li ubacila novu verziju od ovoga MNS-a? i onda te valjda ovaj Edvard pita "hoces li da pustis ovoga mns-a da komunicira sa internetom' a ti si kliknula na "nemoj" i onda si ga blokirala. ako jes onda moras da udjes tamo u te opcije da ga odblokiras. ako i dalje ne znas kako javi pa cu ti napisat detaljnije

2 imas li onaj vajrles? - to je ono kad mosh da ides na wc solju a da si i dalje na forum i chat. ne smijem ti dat jos koju ideju kakve sajtove mosh da gledas jel se neces vadit iz kupatila

3. koji ti je broj greske? da nije mozda 80048883 i 80072745? to je onaj broj sto ti je na dnu one poruke. evo vidji primjer (http://attachments.techguy.org/attachments/127877d1204712492/msn-error.gif)

aj javi sto prije da rijesimo ovaj slucaj jer si nas sve zamotala u muku

medijum
28-08-08, 20:03
e Filipe nije bilo do tvoje kapije:D...resila problem..al ti fala puno sto izdangubi da napises ovaj detaljan post;)xexex....hvala bez sve sale....