View Full Version : Muškarci odlaze u istoriju?

mary
01-02-08, 21:35
http://i27.tinypic.com/2017bq.jpg

Muškarci odlaze u istoriju?

Naučnici u Britaniiji će pokušati da od ženske koštane srže naprave spermu, što bi imalo veliki značaj u lečenju steriliteta. Medjutim, neki drugi upozoravaju da bi tako muškarac postao potpuno nepotreban u procesu stvaranja novog života.

Tako bi lezbijski parovi, na primer, mogli da imaju decu s naslednim materijalom obe partnerke: sperma stvorena iz koštane srži jedne žene oplodila bi jajnu ćeliju druge.

Muškarci i žene se razlikuju po takozvanim polnim hromozomima. I jedni i drugi imaju X hromozome, ali samo muškarci imaju Y hromozome koji su nosioci nekoliko gena od ključnog značaja za proizvodnju sperme.

Medjutim, doktor Karim Najernija, profesor biologije matičnih ćelija na Univerzitetu u Njukaslu, je uzeo matične ćelije odraslog muškarca i "programirao“ ih da se razviju u primitivnu spermu. Sada je uspeo da ponovi podvig stvaranjem sperme od ženskih embrionalnih matičnih ćelija. Sledeći korak će biti da se ta primitivna sperma podvrgne mejozi, kojom bi se dobio genetski materijal za oplodnju.

Profesor Najernija je spermom, nastalom od muških embrionalnih matičnih ćelija, oplodio miševe. On sada planira da eksperimentiše s proizvodnjom spermatozoida od ženskih matičnih ćelija koje bi uzimao iz koštane srži.

Medjutim, mnogi naučnici upozoravaju na to da bi deca rodjena na ovaj način mogla imati zdravstvene probleme, a i radjale bi se samo devojčice jer u spermi nastaloj od ženske koštane srži neće biti Y hromozoma.

(MONDO)

mary
01-02-08, 21:38
Pa fino...dodje i njima kraj :D :D

Miriam
01-02-08, 21:41
Može i da se desi obrnito, pa da odzvoni nama.

Bolje nam je ovako. :biggrin:

Zor_djevojka
01-02-08, 21:45
Ne daj bozhe...'The sex is best when is one on one..'

Ne bi' vas dala za 300 karamela ;)...bez obzira na sve :D

ivanmak021
07-02-08, 23:10
Pa fino...dodje i njima kraj :D :D

Neki profesor sa Oxforda je napisao knjigu po kojoj ce y hromozom odgovoran za egzistenciju nas tipova nestati za nekih 125000 godina ali da to ne znaci da ce ljudska vrsta nestati. Upravo ova tehnologija omogucice da prezivi covecanstvo (ili barem njegova lepsa polovina).

www.blog.hr/print/id/1623817599/strongvrijeme-je-za-novi-pedeseti-post-na-ovom-blogu-u.html

a evo i intervjua sa istim naucnikom koji je obavio neki hrvatski list:

http://www.nacional.hr/articles/view/26999/

liv_tyler
08-02-08, 00:40
A ja taman gledala Carlston za Ognjenku, ha ha ha...
Ne radujte se, zene, ne izgleda bas veselo...

ivanmak021
09-02-08, 00:02
A ja taman gledala Carlston za Ognjenku, ha ha ha...
Ne radujte se, zene, ne izgleda bas veselo...

Pa ni nema razloga da se radujete jer smo mi jaci pol i necemo vam dozvoliti da nas posaljete u istoriju :) mi cemo jos duuugoo da vedrimo i oblacimo pre nego sto y hromozom nestane...hehehehe

liv_tyler
09-02-08, 00:15
Pa ni nema razloga da se radujete jer smo mi jaci pol i necemo vam dozvoliti da nas posaljete u istoriju :) mi cemo jos duuugoo da vedrimo i oblacimo pre nego sto y hromozom nestane...hehehehe

Mislim da ipak treba da se radujemo :slap425:

Dot
09-02-08, 00:31
uh ... razocarah se jos vise

Amelie
09-02-08, 08:45
ovo je idiotizam na nivou.
dje samo ovaj svijet ide...

Tako bi lezbijski parovi, na primer, mogli da imaju decu s naslednim materijalom obe partnerke: sperma stvorena iz koštane srži jedne žene oplodila bi jajnu ćeliju druge.

ja naprosto ne mogu opisati moje gadjenje,ako se sjetim podesnih rijeci pisem vam

explosion
09-02-08, 09:15
E super! Nego, ko bi nam onda nosio i pomjerao teske stvari? :D :D :D

ivanmak021
09-02-08, 10:32
E super! Nego, ko bi nam onda nosio i pomjerao teske stvari? :D :D :D

Ha... pa tada ce ionako postojati super nano roboti koji ce sve te poslove raditi

ivanmak021
09-02-08, 10:34
uh ... razocarah se jos vise

a sta te je toliko razocaralo?

DYLAN DOG
09-02-08, 16:00
E vala, ako ovo eliminise muskarce, taman nijesmo nizasta... Zasluzeno!:D

explosion
10-02-08, 09:31
A bogami... :D
A necemo vas odbaciti, mozda, bicemo fine. Nezamjenjivi ste vi stvarno, samo trenutno ne mogu da se sjetim u cemu!:cheezy: :icecream:

ivanmak021
10-02-08, 20:52
A necemo vas odbaciti, mozda, bicemo fine. Nezamjenjivi ste vi stvarno, samo trenutno ne mogu da se sjetim u cemu!:cheezy: :icecream:

setices se vremenom... a Mary je odma u startu rekla da nam napokon dodje kraj :clapping:

kliko
10-02-08, 21:35

bas u tome smo nezamjenjivi:kad vi ne mozete da se sjetite, tu smo mi da vas podsjetimo. :D

lavica
11-02-08, 18:02
jeeeeeeeeeeeeeeeeeej:):) hahaha :D

Amelie
11-02-08, 21:54
http://www.malepregnancy.com/

http://www.malepregnancy.com/mingwei/

samo se vi sprdajte...jeee...yuupiii...svijet ide u propast..ako je ovo obicna izmisljotina ipak je trebala nekom bolesnom umu pasti na pamet

Batboy
11-02-08, 23:24
E vala, ako ovo eliminise muskarce, taman nijesmo nizasta... Zasluzeno!:D

Nemoj tako..., sad moram da budemo složni kao ove žeMske... :D

Sve mi ovo vuče na onaj SF - IT (Artificial Inelligence) :toobad:

Matador84
11-02-08, 23:59
Nek pricaju sto oce, da nije nas ne bi ni njih bilo;)

explosion
12-02-08, 12:14
Nek pricaju sto oce, da nije nas ne bi ni njih bilo;)

Pa, moram ti reci da se vratis na pocetni text i vidis da nisi u pravu! :D

pehar
16-10-08, 12:15
Ne daj Boze.