Derek_Trotter
01-02-08, 11:02
Predsjednicki izbori 2008
|
View Full Version : Koga zelite za predsjednika? - Anketa za one iz Crne Gore Derek_Trotter 01-02-08, 11:02 Predsjednicki izbori 2008 Homer 01-02-08, 11:20 Molio bih da glasaju samo građani CG radi dobijanja što realnije slike o odnosu snaga predsjedničkih kandidata! Ko želi može u postu javno da kaže kome je dodijelio svoj glas, samo bez svađe! Evo, ja sam glasa za Meda i mislim da nema potrebe to obrazlagat! dekica 01-02-08, 11:32 i ja sam glasala za meda! Baron 01-02-08, 12:09 treci glas! explosion 01-02-08, 12:25 Nemam za koga, necu ni izlaziti na izbore. DYLAN DOG 01-02-08, 12:57 Vec jednom sam glasao za Meda i napisao post koji je nekako nestao!?? No evo ponovo cu. :p Samo da to izbore ne ucini nevazecim :p:D dekica 01-02-08, 13:00 Vec jednom sam glasao za Meda i napisao post koji je nekako nestao!?? No evo ponovo cu. :p Samo da to izbore ne ucini nevazecim :p:D glasao si u anketi za one van crne gore :biggrin: od viska glava ne boli :smokeing: Zor_djevojka 01-02-08, 13:02 ja sam svojim glasom za moju suvjerenu drzhavu zavrshila sve svoje duzhnosti kao glasacha do kraja zhivota...Od koga je, dosta im je! Ne postoji vishe osoba koju bi iz punih usta, i srca zaokruzhila...Mislim da se takvo stanje, nazhalost, nece skoro promijeniti... Slowpoke Rodriguez 01-02-08, 13:46 ja sam svojim glasom za moju suvjerenu drzhavu zavrshila sve svoje duzhnosti kao glasacha do kraja zhivota... Od ovakvog stava ce nam svanuti. Pravilno bi bilo reci - pocela sa svojim duznostima - jer glasati za drzavu, a onda se ne truditi da je oblikujes na kvalitetnim osnovama je nezrelost. A zasto smo onda glasali za drzavu??? Zor_djevojka 01-02-08, 13:47 koja rechenica ide poslije te napisane? Nabuko 01-02-08, 13:53 Ne izlazim 99.9%! Slina do sline! Slowpoke Rodriguez 01-02-08, 14:18 Ne izlazim 99.9%! Slina do sline! Ne glasas za sline, vec glasas da dodje do prve izborne promjene vlasti u istoriji CG... Rossonero - pls preciziraj: o kojoj recenici govoris - mojoj ili tvojoj? Zor_djevojka 01-02-08, 14:23 mojoj, druzhe mojoj..o sljedecoj i onoj poslije nje...i ne trchi pred rudu, da se ne prospesh... Nabuko 01-02-08, 14:34 Ne glasas za sline, vec glasas da dodje do prve izborne promjene vlasti u istoriji CG... Ovo je izbor za predsjednika. Predsjednik ima mala ovlascenja i vise je titularni sef drzave nego "vlast". Predsjednik je "licnost". E ja za navedene "licnosti" glasat necu. Slowpoke Rodriguez 01-02-08, 14:38 mojoj, druzhe mojoj..o sljedecoj i onoj poslije nje...i ne trchi pred rudu, da se ne prospesh... U prvoj recenici kazes "ja sam svojim glasom za moju suvjerenu drzhavu zavrshila sve svoje duzhnosti kao glasacha do kraja zhivota..." - pa nesto ne znam koliko su sljedece recenice "Od koga je, dosta im je! Ne postoji vishe osoba koju bi iz punih usta, i srca zaokruzhila...Mislim da se takvo stanje, nazhalost, nece skoro promijeniti..." promijenile sustinu. Reci nakon referenduma - eto, zavrsio sam sa glasanjima - sto je jedno od kljucni orudja koje pojedinac ima u poboljsavanju drustvenog sistema - ne znaci nista do li dizanje ruka od svega. Onda ne vidim ni poentu - zasto si glasao na referendumu - jer bi mnogo logicnije bilo cuti federalistu da kaze da ga ova drzava ne zanima, niti nacin na koji funkcionise, te ne zeli uopste da upraznjava svoje glasacko pravo. Pogotovo jer je - drzava najveci iskaz zrelosti jednog drustva, dok ovo sto ti pricas - jer direktna anti teza Sve postaje jasnije da mnogi od onih 55 i kusur % nisu uopste shvatali sto zaokruzuju toga dana... Pa je njima i lako u neke moralne oblande tipa "niko ne zasluzuje moj glas" uviti jednu klasicnu gradjansku nedogovornost (kao sto je odbijanje da se ucestvuje u izborima - sem ako se ne raid o svjesnom politickom bojkotu sistema i shodno tome - povezanih kontraakcija) ili neznavenost (kojim se Crna Gora iz ruku velikosrpskih nacionalista predala u ruke velikocrnogorskih kriminalaca) Slowpoke Rodriguez 01-02-08, 14:40 Ovo je izbor za predsjednika. Predsjednik ima mala ovlascenja i vise je titularni sef drzave nego "vlast". Predsjednik je "licnost". E ja za navedene "licnosti" glasat necu. Nabuko, pratim tvoje postove na forumu i vidim da se radi o osobi koja bi ipak trebala korisiti ili mnogo jace argumente za ovakav stav - ili i sama trebala shvatiti da svaka promjena vlasti znaci stvaranje pukotina u sustemu SDPS koji pociva na monopolima i imidzu nepobjedivosti. Uostalom, i sam znas - da jedna od posljednjih opozicionih sansi - PzP (sa svim svojim manama) jedini jos uvijek nema etiketu izbornog gubitnika. A ovo je divna prilika za... Nabuko 01-02-08, 14:51 Da budem iskren vlast je jednom i izgubila izbore ako se sjecas na koje izbore mislim. Sto bi se desilo da izgube ovo ja sam ubjedjen skoro pa nista. Bolje bi se organizovali za sljedece. Vlast se gubi i dobija na parlamentarnim izborima jednim udarcem a ne na ovim. Znas kako je daleko je onda 2009-ta godina i po kohabitacije a ovamo terenci rade posao. Vlast se dobija samo iznenadjenjem. Kada sam ja bio neki jado aktivista vlast je jos jednom izgubila izbore 1992 kada je imala vecinu sa oko 42-43% birackog tijela. Malo je nedostajalo da izgube i to zato sto to nisu ocekivali (podjeljena opozicija i rat u toku ili na pomolu). To ce ti reci da se samo moze na prepad. Nakon toga 1996-ta (mozda je to doba ovog govora) opozicija jedinstvena pa je potucena olala. Ne pobjedjuje se vlast 'slogom' koja sabira mane vec raznolikostima. Sanse Medojevica nijesu velike po mom misljenju jer nece sva opozicija stati iza njega jer ce mu se lako problem podrske ustavu ubaciti u oko a to moze da ima uticaj na 5-10% birackog tijela. Zor_djevojka 01-02-08, 14:55 U prvoj recenici kazes "ja sam svojim glasom za moju suvjerenu drzhavu zavrshila sve svoje duzhnosti kao glasacha do kraja zhivota..." - pa nesto ne znam koliko su sljedece recenice "Od koga je, dosta im je! Ne postoji vishe osoba koju bi iz punih usta, i srca zaokruzhila...Mislim da se takvo stanje, nazhalost, nece skoro promijeniti..." promijenile sustinu. Reci nakon referenduma - eto, zavrsio sam sa glasanjima - sto je jedno od kljucni orudja koje pojedinac ima u poboljsavanju drustvenog sistema - ne znaci nista do li dizanje ruka od svega. Onda ne vidim ni poentu - zasto si glasao na referendumu - jer bi mnogo logicnije bilo cuti federalistu da kaze da ga ova drzava ne zanima, niti nacin na koji funkcionise, te ne zeli uopste da upraznjava svoje glasacko pravo. Pogotovo jer je - drzava najveci iskaz zrelosti jednog drustva, dok ovo sto ti pricas - jer direktna anti teza Sve postaje jasnije da mnogi od onih 55 i kusur % nisu uopste shvatali sto zaokruzuju toga dana... Pa je njima i lako u neke moralne oblande tipa "niko ne zasluzuje moj glas" uviti jednu klasicnu gradjansku nedogovornost (kao sto je odbijanje da se ucestvuje u izborima - sem ako se ne raid o svjesnom politickom bojkotu sistema i shodno tome - povezanih kontraakcija) ili neznavenost (kojim se Crna Gora iz ruku velikosrpskih nacionalista predala u ruke velikocrnogorskih kriminalaca) Evo na kraju ispade da ti znash bolje od mene koliko ja volim i poshtujem moju drzhavu i koliko me pogadja sve shto se dogadja u istoj :1002:...i ja sam kao treba da se potrudim da te ubijedim zashto pricham to shto pricham..Ne svrhe druzhe, ti to ionako necesh shvatiti na nachin na koji ja zhelim da shvatish...Na sve izbore do sad sam izashla, ali nikog nijesam zaokruzhivala, uvijek sam ispisivala srca probodena strelicom na glasachkom listicu..Izuzetak je bilo to istorijsko chuveno 'Da'...A vjeruj mi da vishe volim moju drzhavu, no vecina ovih bukacha koja joj zheli 'dobro' pochev od promjene vlasti, pa cer na dalje...Ja cu bar sebe poshtedjet' josh jedne farse, necu naochare preko naochara stavljat'...Da se kandiduje Boro Kralj (ja znam kako Crna Gora ka' Monako), pa i da razmislim, a ovako... Slowpoke Rodriguez 01-02-08, 15:03 Evo na kraju ispade da ti znash bolje od mene koliko ja volim i poshtujem moju drzhavu i koliko me pogadja sve shto se dogadja u istoj :1002:...i ja sam kao treba da se potrudim da te ubijedim zashto pricham to shto pricham..Ne svrhe druzhe, ti to ionako necesh shvatiti na nachin na koji ja zhelim da shvatish...Na sve izbore do sad sam izashla, ali nikog nijesam zaokruzhivala, uvijek sam ispisivala srca probodena strelicom na glasachkom listicu..Izuzetak je bilo to istorijsko chuveno 'Da'...A vjeruj mi da vishe volim moju drzhavu, no vecina ovih bukacha koja joj zheli 'dobro' pochev od promjene vlasti, pa cer na dalje...Ja cu bar sebe poshtedjet' josh jedne farse, necu naochare preko naochara stavljat'...Da se kandiduje Boro Kralj (ja znam kako Crna Gora ka' Monako), pa i da razmislim, a ovako... Da... Svako od nas voli drzavu kada treba barjaciti apstraktnim stvarima, emocijama, crkvom i jezikom o kojima pojma nemamo, zastavi i sl. Ali kada se treba preznojiti, poceti postovati zakone, aktivno djelovati protiv onih koji ih krse, placati poreze... e onda se malo zbunimo - pa pocnemo sa mjerenjem ljubavi na osnovu toga ko pada u veci sevdah kada se pomene ime CG ili ko izlije vise suza kada se cuje himna... Aj mi pojasni po cemu je to DA bilo istorijsko, a da ne pominjes emocije, nego racionalne razloge - i onda ces vidjeti da svaki stoji nedovrsen - bez demokratizacije ove zemlje, koja je nemoguca bez smjene ove vlasti - a sto je nemoguce bez izbora. Sem ako ne prizivas neke ulicne akcije? . Slowpoke Rodriguez 01-02-08, 15:08 Da budem iskren vlast je jednom i izgubila izbore ako se sjecas na koje izbore mislim. Sto bi se desilo da izgube ovo ja sam ubjedjen skoro pa nista. Bolje bi se organizovali za sljedece. Vlast se gubi i dobija na parlamentarnim izborima jednim udarcem a ne na ovim. Znas kako je daleko je onda 2009-ta godina i po kohabitacije a ovamo terenci rade posao. Vlast se dobija samo iznenadjenjem. Kada sam ja bio neki jado aktivista vlast je jos jednom izgubila izbore 1992 kada je imala vecinu sa oko 42-43% birackog tijela. Malo je nedostajalo da izgube i to zato sto to nisu ocekivali (podjeljena opozicija i rat u toku ili na pomolu). To ce ti reci da se samo moze na prepad. Nakon toga 1996-ta (mozda je to doba ovog govora) opozicija jedinstvena pa je potucena olala. Ne pobjedjuje se vlast 'slogom' koja sabira mane vec raznolikostima. Sanse Medojevica nijesu velike po mom misljenju jer nece sva opozicija stati iza njega jer ce mu se lako problem podrske ustavu ubaciti u oko a to moze da ima uticaj na 5-10% birackog tijela. Sve stoji sto kazes - ali ako na predsjednickim izborima i Medo dobije etiketu porazenog - a odje je mnogo bitnija cinjenica da je PzP jedini nadnacionalni pokret dovoljno jak da ugorzi SDPS, negoli sujeta samog Medojevica - bice mnogo teze na izborima 2009 (na kojima ce se valjda opet glastai izmedju istih kandidata, jer nase partije su dominantno liderske, te ce dilema koju sad imas - ostati sustinski ista i 2009). Zor_djevojka 01-02-08, 15:58 Aj mi pojasni po cemu je to DA bilo istorijsko, a da ne pominjes emocije, nego racionalne razloge - i onda ces vidjeti da svaki stoji nedovrsen - bez demokratizacije ove zemlje, koja je nemoguca bez smjene ove vlasti - a sto je nemoguce bez izbora. Sem ako ne prizivas neke ulicne akcije? . Da ne bi bili Srbijanska opshtina kao Cicevac, Lebane ili Medvedja, no da budemo ono shto smo bili onada kada se Stefan Nemanja krstio po rimokatolichkom obredu u crkvi Svetog Djordja pod Goricom (dje je tada bila Rashka, a Srbije nije ni bilo). Zatim da nam mladost ne gine kao na Mojkovcu da bi spasili 'bracu', a ta ista 'braca' nam proceraju kralja i ukinu drzhavu i da se zna ko je prvi, a ko vazda drugi....Ima josh da ti nabrajam, ako cesh...Mozhda izgledam naivno, al' nemoj mi inteligenciju potcijenjivati....I ne vuchi me za jezik, bolje ti je! zamm 01-02-08, 16:31 Bata Kan Kana Zor_djevojka 01-02-08, 16:36 :D.... DYLAN DOG 02-02-08, 15:32 Ovo je izbor za predsjednika. Predsjednik ima mala ovlascenja i vise je titularni sef drzave nego "vlast". Predsjednik je "licnost". E ja za navedene "licnosti" glasat necu. Definitivno ima logike ovo sto ti govoris. Ali, ne zanemarimo mogucnost da PRVI PUT u istoriji CG moze doci do toga da JEDNA LICNOST (predsjednik, sto situaciji daje na tezini) iz vrha vlasti otvoreno kritikuje drzavne poteze. Uostalom, kako moze biti lose za Cg da DPS izgubi ukupnost vlasti, izgubi monopol? DYLAN DOG 02-02-08, 15:38 Aj mi pojasni po cemu je to DA bilo istorijsko, a da ne pominjes emocije, nego racionalne razloge - i onda ces vidjeti da svaki stoji nedovrsen - bez demokratizacije ove zemlje, koja je nemoguca bez smjene ove vlasti - a sto je nemoguce bez izbora. Sem ako ne prizivas neke ulicne akcije? Jako racionalno i pametno prije svega. Ribica 02-02-08, 17:53 Ja otvorila temu za Meda prije par mjeseci..ali ne znam Malo mi se mišljenje o njemu srozalo... Nemam za koga da glasam, a moja dugogodišnja želja je Milo prošeta do Italije, do Haga (nijednom nije bio tamo čak ni kao svjedok, a znamo da je bio aktivan devedesetih), da bi negdje u mojim očima vrijedila ona "pravda stiže.." Kako da pobijedimo Mila kad više ne vjerujem opoziciji?:nonono: Obama 02-02-08, 18:01 kako nemate za koga???kad ce na listicu pisati "NEBOJSA MEDOJEVIC" i kako neko moze rec da nema za koga.Ima ima,za covjeka u kojem evropa i svijet vide buducnost crne gore u covjeka koji nema mrlje u svojoj karijeri i covjeka koji sve sto je stekao, stekao je znanjem iz oblasti ekonomije,a ne svercom i ostalim krimi-kumovskim vezama.Nije fico losh cojek ali kaze ona stara "sa kim si takav si". Sedmog svi na glasanje,svi za meda i slobodnu, evropsku Crnu Goru!!!Zivjela slobodna Crna Gora!!! Ribica 02-02-08, 19:05 kako nemate za koga???kad ce na listicu pisati "NEBOJSA MEDOJEVIC" i kako neko moze rec da nema za koga.Ima ima,za covjeka u kojem evropa i svijet vide buducnost crne gore u covjeka koji nema mrlje u svojoj karijeri i covjeka koji sve sto je stekao, stekao je znanjem iz oblasti ekonomije,a ne svercom i ostalim krimi-kumovskim vezama.Nije fico losh cojek ali kaze ona stara "sa kim si takav si". Sedmog svi na glasanje,svi za meda i slobodnu, evropsku Crnu Goru!!!Zivjela slobodna Crna Gora!!! Glasaću ja vjerovatno za Meda, ali to neće biti puna srca kao prošli put. Slowpoke Rodriguez 02-02-08, 19:05 Da ne bi bili Srbijanska opshtina kao Cicevac, Lebane ili Medvedja, no da budemo ono shto smo bili onada kada se Stefan Nemanja krstio po rimokatolichkom obredu u crkvi Svetog Djordja pod Goricom (dje je tada bila Rashka, a Srbije nije ni bilo). Zatim da nam mladost ne gine kao na Mojkovcu da bi spasili 'bracu', a ta ista 'braca' nam proceraju kralja i ukinu drzhavu i da se zna ko je prvi, a ko vazda drugi....Ima josh da ti nabrajam, ako cesh...Mozhda izgledam naivno, al' nemoj mi inteligenciju potcijenjivati....I ne vuchi me za jezik, bolje ti je! Bla, bla... Zaboravila si jos i argument Da ce Zeta uci u Ligu Sampiona Uopste me ne impresioniraju argumenti kojima se utice na prelamanje prosjecnog glasaca, koji svoju moc glasanja dozivljava kao obicnu trzisni argument, kojim sebi dize cijenu, u najboljem slucaju. Mene interesuju druge stvari. Nezavisnost je bila kljucni preduslov sazrijevanja crnogorskog drustva - do nivoa samostalnog donosenja odluka o drustvenom uredjenju, postavljanju drustvenih mehanizama koji garantuju razvoj pojedinaca po mjeri sopstvenih mogucnosti, potreba i interesa, upravljanju nacionalnim resursima, modelu servisiranja potreba gradjana... Jedno drustvo ili je sposobno da vodi racuna o sebi ili ono stvara problem i sebi i okruzenju. Nemogucnost funkcionisanja Crne Gore - kao nezavisne drzave - je bio jedan od kljucnih argumenata kojim su medjunarodne diplomate pravdale 1918. Naucimo iz proslosti, kada je vec toliko prizivamo... Mozhda izgledam naivno, al' nemoj mi inteligenciju potcijenjivati....I ne vuchi me za jezik, bolje ti je! Zaista me ne zanima kako dozivljavas samu sebe, a tek je moj dozivljaj nebitan. Bitni su tvoji stavovi. A tvoji stavovi su prilicno kliseizirani copy/paste. AKo ce vuca za jezik iznjedriti nesto originalno i korisno za raspravu - a da se ovo en pretvori u dosadnu cetvrtu stranicu Pobjede - onda se smatraj povucenom za jezik. Zor_djevojka 02-02-08, 19:53 Zabolje, a...I mene bi...A tebi zelena... Slowpoke Rodriguez 02-02-08, 20:48 Zabolje, a...I mene bi...A tebi zelena... Mozemo da se peckamo, ali s obzirom da se ne poznajemo - to je dosadno. Imas li ti neke odgovore na gore-postavljena pitanja ili neke razumske reakcije na stavove? Ili da pretpostavim da se motor presauhovao, pa samo proizvodi neprijatni miris? Zor_djevojka 02-02-08, 20:51 Ja, pa da nemam odgovor, ahahahahah ?...A, imam i milosti ;) nb-campari 02-02-08, 22:26 Ja otvorila temu za Meda prije par mjeseci..ali ne znam Malo mi se mišljenje o njemu srozalo... Nemam za koga da glasam, a moja dugogodišnja želja je Milo prošeta do Italije, do Haga (nijednom nije bio tamo čak ni kao svjedok, a znamo da je bio aktivan devedesetih), da bi negdje u mojim očima vrijedila ona "pravda stiže.." Kako da pobijedimo Mila kad više ne vjerujem opoziciji?:nonono: nikako-pridruzi nam se mozak 02-02-08, 22:40 nijedan ponudjeni kandidat nema kvalitet da bih sad nekog posebno isticao, a pogotovo da glasam za nekog od njih...toga dana cu vjerovatno imati pametnija posla Slowpoke Rodriguez 03-02-08, 11:51 Ja, pa da nemam odgovor, ahahahahah ? Onda pazljivo samslu. Utvrdili smo da ti je drzava bila na srcu, jer se time ispravljaju istorijske nepravde iz XII vijeka i 1916-18. Sto je sve potpuno cool. Ali s obzirom da se vrijeme krece unaprijed, na veliku zalost naseg nacionalno super-osvijescenog puka - kako naprijed? Tvoj jedini odgovor koji se odnosi na buducnost, bio je da odbijas da ucestvujes u oblikovanju drzave za koju si ponosno glasala 2006. A to je, sorry, kolosalni paradoks. Slowpoke Rodriguez 03-02-08, 11:54 nijedan ponudjeni kandidat nema kvalitet da bih sad nekog posebno isticao, a pogotovo da glasam za nekog od njih...toga dana cu vjerovatno imati pametnija posla Ako budemo cekali idealnog kandidata - onda cemo mozda docekati sastav vlade iz skolske generacije mladog Blaza. Ovdje se, uz saglasnost sa cinjenicom o slabosti svih kandidata - ne glasa za nekog od ponudjenih - vec iskljucivo za mogucnost promjene, tj. izborni poraz SDPS. DYLAN DOG 03-02-08, 15:34 Nemam za koga da glasam, a moja dugogodišnja želja je Milo prošeta do Italije, do Haga Eto... ne ostvaruju se bas sve zelje ribice... A nije mi jasno zasto, kako i odakle nalazite snagu za tu ideju da svoje drzavljane izrucujete drugim zemljama???!!! NIKAD nijednog ne bih dao. Svako ko je zasluzio sudjenje, treba da ga imau svojoj zemlji. Sad idu argumenti tipa '' njemu suditi u CG je farsa..'' I bice farsa sve dok ljudi ne postanu zreli STO ZNACI IMATI I GRADITI DRZAVU. Sto je gradjanska odgovornost, sto su institucije. Bas kako je opsirno govorio i objasnjavao Slowpoke Rodriguez. Ribica 04-02-08, 23:07 Eto... ne ostvaruju se bas sve zelje ribice... A nije mi jasno zasto, kako i odakle nalazite snagu za tu ideju da svoje drzavljane izrucujete drugim zemljama???!!! NIKAD nijednog ne bih dao. Svako ko je zasluzio sudjenje, treba da ga imau svojoj zemlji. Sad idu argumenti tipa '' njemu suditi u CG je farsa..'' I bice farsa sve dok ljudi ne postanu zreli STO ZNACI IMATI I GRADITI DRZAVU. Sto je gradjanska odgovornost, sto su institucije. Bas kako je opsirno govorio i objasnjavao Slowpoke Rodriguez. Hajde da budemo ozbiljni. Milo je počinio ozbiljna krivična djela. Kad to bude kažnjeno, ja ću znati da pravda postoji. U državi poremećenog sistema vrijednosti ne može se računati na pravo. Milo je bog, svaka mu čast, on je car. Ajde reci nekome "E sram da ga bude" svi će ti se smijati. Treba, prije svega, pokazati ovom narodu da je to što je Milo radio kažnjivo i možda će početi drugačije da razmišljaju. Ovako, on je svašta radio, a evo opet je premijer, svaka mu čast, on je bog. Razumiješ li poentu:) DYLAN DOG 05-02-08, 13:14 Ribice, Razumijem ja i malkice dalje od poente u ovom slucaju, jer nijesu ni sve poente jednako vazne i ''duboke'' ;) Sto se Mila tice, misljenja sam da itekako treba da odgovara, ali iskljucivo pred domacim sudom u drzavi za koju se treba boriti i izboriti da bi to bilo moguce. No, nijesam ti sad nesto od pisanja. Ljudi ionako ne vole dugacke postove. Da bi ovo razumjela, zapitaj se zasto NIJEDNA IOLE OZBILJNA ZEMLJA nikad nije niti raspravljala o izrucenju nekog svog politicara, a zasto to rade balkanske kvazi drzavne tvorevine... explosion 05-02-08, 17:54 ALFa za predsjednika! Ribica 05-02-08, 18:01 Ribice, Razumijem ja i malkice dalje od poente u ovom slucaju, jer nijesu ni sve poente jednako vazne i ''duboke'' ;)Sto se Mila tice, misljenja sam da itekako treba da odgovara, ali iskljucivo pred domacim sudom u drzavi za koju se treba boriti i izboriti da bi to bilo moguce. No, nijesam ti sad nesto od pisanja. Ljudi ionako ne vole dugacke postove. Da bi ovo razumjela, zapitaj se zasto NIJEDNA IOLE OZBILJNA ZEMLJA nikad nije niti raspravljala o izrucenju nekog svog politicara, a zasto to rade balkanske kvazi drzavne tvorevine... Malo si mi bezveze ovo odgovorio:). Al nema veze. Slažem se da su međunarodni sudovi formirani sa određenim ciljem a to svakako nije pravda. Ovo ti je pitanje kokoške i jajeta:) Da li treba prvo imati nekorumpirano sudstvo tj. pravnu državu pa onda sve ostalo, kako ti tvrdiš. . Ili jaku ekonomiju, državnu politiku koja je iz neke druge priče a ne iz socijalizma, popravljen sistem vrijednosti, pa onda dođe i sudstvo. DYLAN DOG 05-02-08, 18:52 Ja bih licno preferirao zdravo sudstvo i socijalnu pravdu, jer po mom misljenju tako se stvaraju temelji zdravog i sigurnog drustva. To je temelj, preduslov svih uslova. explosion 05-02-08, 19:10 Rekoh vam ja! Njega! ;) Warren Buffett 05-02-08, 22:27 I od mene glas za Meda. Zbog čega od ove četvorice baš njemu, mislim da nema potrebe obrazlagati. (nijesam u CG, ali možda budem oko izbora) lukass 06-02-08, 12:34 pobjednik je vec poznat. vujanovic, on je mnogo jaci od pojedinacnih kandidata opozicije. on nije najaci kandidat dps ali nije uopste naivan kandidat i pobjedice mozda vec u prvom krugu iako je drugi mozda moguc. narod vise ne zanima politika tako da nece biti velika izlaznost. to je sve moje misljenje. pozdrav svima Baron 06-02-08, 13:14 nadamo se iskreno da ne misli 50% građana kao i ti WALTER 06-02-08, 13:43 Presjednika Sindikata KAP-a jer bi CG štrajkovala svakih 15 dana tražeći od EU da prestanu sa reorganizacijom i novim prijemom u njeno čanstvo! lukass 07-02-08, 12:17 treba biti realan. robes 09-02-08, 03:41 Ne izlazim 99.9%! Slina do sline! Poštujem pravo svakoga. Međutim, i ja imam pravo nešto da kažem! Ukoliko se ne slažeš sa sadašnjim statusom, a što se da zaključiti iz tvojih riječi, izlaskom na izbore svakako ćeš proizvesti određene posledice dok neizlaskom slabiš nas koji participiramo i održavaš postojeće stanje. Naime, ovdje više nije u pitanju da li će opozicioni kandidat dobiti izbore za Predsjednika CG koji će sa svojim malim, ali ne baš bezazlenim, ovlašćenjima vršiti pritisak na vlast.Ovdje se sada radi o odstranjivanju građanskog straha (ako imamo građansku hrabrost, onda, logično, imamo i građanski strah kao suprotnost) koji je u velikoj mjeri uvržen u svijesti našeg naroda, te se više ne glasa za ličnost niti partiju, već za političko prosvjetiteljstvo. Ako smatraš da drugačije misliš od “njih“, onda znaj da “oni“ uvijek izlaze i tako kroje sudbinu nas “drugih“. ja sam svojim glasom za moju suvjerenu drzhavu zavrshila sve svoje duzhnosti kao glasacha do kraja zhivota...Od koga je, dosta im je! Ne postoji vishe osoba koju bi iz punih usta, i srca zaokruzhila...Mislim da se takvo stanje, nazhalost, nece skoro promijeniti... Gospođo, iako to smatrate “modernim“, uvjeravam vas da nije baš svaka riječ podesna za umetanje slova “j“ ili “i“ sa “j“ itd. Kritika za vaše bolje... Ne glasas za sline, vec glasas da dodje do prve izborne promjene vlasti u istoriji CG... B, poznao bi te čovjek među hiljadu likova :) Pozdrav! ...pierre Ribica 09-02-08, 07:41 Naime, ovdje više nije u pitanju da li će opozicioni kandidat dobiti izbore za Predsjednika CG koji će sa svojim malim, ali ne baš bezazlenim, ovlašćenjima vršiti pritisak na vlast.Ovdje se sada radi o odstranjivanju građanskog straha (ako imamo građansku hrabrost, onda, logično, imamo i građanski strah kao suprotnost) koji je u velikoj mjeri uvržen u svijesti našeg naroda, te se više ne glasa za ličnost niti partiju, već za političko prosvjetiteljstvo. Ako smatraš da drugačije misliš od “njih“, onda znaj da “oni“ uvijek izlaze i tako kroje sudbinu nas “drugih“. Slažem se, treba im pokazati da smo sposobni da promijenimo vlast koja nam ne odgovara. Da se ne bojimo. Da i taj sljedeći ako/kad dođe, i njega ćemo da promijenimo ako bude muljao. Da treba da se boje oni nas, a ne mi njih. Da kažnjavamo nemoral, laž, spetke, lopovluk, korupciju, bahatost,.. Baš zato što volimo našu Crnu Goru. explosion 09-02-08, 09:27 pobjednik je vec poznat. vujanovic, on je mnogo jaci od pojedinacnih kandidata opozicije. on nije najaci kandidat dps ali nije uopste naivan kandidat i pobjedice mozda vec u prvom krugu iako je drugi mozda moguc. narod vise ne zanima politika tako da nece biti velika izlaznost. to je sve moje misljenje. pozdrav svima Slazem se sa prvom recenicom, ali ne i sa ostalim! Nije istina da narod ne interesuje politika, naprotiv! Ja sam obeshrabrena i vjerujem u Vujanovicevu pobjedu iz jednog razloga - narod je oko svakih izbora kukao, jadikovao, pricao kako su losi, mafija, kriminalci, kako se lose se zivi, ne moze se vise ovako... a onda dodju izbori i sve bude isto! Je li to strahovlada (omiljeni termin "opozicije") ili nesto drugo, ne znam. Ja se u potpunosti slazem sa tim da vlast treba mijenjati, da pasivnoscu ne postizemo nista, ali recite mi, sta da radimo mi koji smatramo da je PZP isto sto i vladajuca partija, ali upakovano u sjajni papir, a da ostatak opozicije nije ni pomena vrijedan iz prostog razloga sto nemaju program (vec im se prica sastoji od napada, istina cesto opravdanih, odbrana i sl.)? Ako smatrate da treba glasati po principu - svaka promjena je dobra, podrzavam! U bilo kojem drugom slucaju ne znam cemu ovolika paljba na Nabuka i Rossoneru. Jednostavno ljudi opoziciju smatraju nedovoljno dobrom da bi im svoj glas dali! Ribice, svaka cast, trebala bi malo u politiku da se bacis! ;) Zvucis svjeze i borbeno! zagorski 09-02-08, 10:40 Medojević MILIKA 12-02-08, 18:22 Mandic ima sanse Homer 12-02-08, 19:12 Mandic ima sanse Bože sačuvaj! Jedini ko ima jako male šanse je Medo. Ostali nikakve. Spas je jedino da opozicione stranke podrže Meda, inače, opet :1002: Warren Buffett 12-02-08, 20:54 Mandic ima sanse Mandić ima šanse da uđe u drugi krug, a da bude predsjednik nema apsolutno nikakve i on je toga svjestan. Shvatio je svoju ulogu i potrudiće se maksimalno da odmogne drugim kandidatima opozicije. Shajo 12-02-08, 22:33 i ja sam glasala za meda!Ja i za Tebe i za Njega. ;) mozak 12-02-08, 23:07 Filip ili Srđa Janjičar 13-02-08, 00:38 Ja ću Meda glasat. Mada ovu državu bi jedino Kljiko brat bracki mogo dovest u red. MILIKA 13-02-08, 08:34 12 Feb 2008. 15:58 | Izvor: Antena M Mandić predao predsjedničku kandidaturu Pošalji vijest | Verzija za štampanje Lider Srpske liste Andrija Mandić predao je Državnoj izbornoj komisiji kandidaturu na izborima za predsjednika Crne Gore. Mandić je novinarima rekao da SL kreće na pobjednički put i da se kandidovao u ime te koalicije da bi pobijedio na izborima, koji su zakazani za 6. april. Mandić je kazao da želi da optimizam koji postoji u SL prenese na sve potencijalne glasače te koalicije. "Naša kampanja teče po predviđenom planu i mi ćemo narednih dana imati niz aktivnost kako bi građanima prenijeli poruku da želimo da mijenjamo Crnu Goru", istakao je lider SL-a. Mandić je poručio da će njegova izborna kampanje biti fer, kao i da želi da izmjeri svoju snagu sa drugim predsjedničkim kandidatima. "Znam da je naš predsjednički program najbolji i ne sumnjam da će ga građani podržati, podržavajući mene", rekao je lider SL-a. Šef Mandićevog izbornog štaba Goran Danilović kazao je da je za podršku lideru SL sakupljeno više od osam hiljada potpisa. "SL je prije nekoliko dana sakupila dovoljan broj potpisa, ali smo čekali da se Mandić vrati iz inostranstva da zajedno predamo potpise podrške", kazao je Danilović. DIK je do sada potvrdila kandidaturu lidera Socijalističke narodne partije Srđana Milića. Komentari (10) Postavi komentar | Pravila 1. Febo: 12 Feb 2008. | 16:31 Kako mozes da se kandidujes za predsjednika drzave - dje ti je karakter i moral vojvodo ? 2. EdKoan: 12 Feb 2008. | 18:56 kandidovo se za pre$ednika drzave, koju ne priznaje... hahhahhaha, mandicu, ako bude boga, svake godine sve manje i manje glasaca da imas. i ti, i kolege sa drugog tasa vage, sa kojima se zajedno ljuljate po jadnim ljudima 3. Tupac_Shakur: 12 Feb 2008. | 19:18 zar se taj nacionalista stvarno nada pobjedi??? 4. jea: 12 Feb 2008. | 19:58 Kakav majstor!!! ".. ali smo čekali da se Mandić vrati iz inostranstva..." a dosa u inostranstvo 5. genius: 12 Feb 2008. | 20:47 A Mandicu,stvarno treba bit bezobrazan pa uradit ovako nesto? koju mislis zastavu stavit ako pobijedis,koju himnu da pjevas? oli bojkotovat i dalje sve i svakog? bruko i sramoto,al dobro vazno je ucestvovati.ha-ha-ha 6. ShizofreniA: 12 Feb 2008. | 21:40 I ja razmishljam chemu se nada... U prawu ste kad ste kazali da hoce da bude presjednik drzawe koju ne priznaje... :D 7. genius: 12 Feb 2008. | 22:35 mandic lobira po inostranstvu.ha-ha-ha 8. west barry: 13 Feb 2008. | 00:28 svi smo mi srbi.kad ce to jedanput shvatiti.ne pricam o mandicu nego uopste o svnima nama koji zivimo u crnoj gori.srbi i crnogorci su bili i uvijek ce biti isti narod.ista istorija,vjera,pismo...itd 9. TBok: 13 Feb 2008. | 00:36 To je najjaci adut nase drzave! On i Dobrile Dedeic :) hahahahha 10. Vojvoda od Edinburga: 13 Feb 2008. | 01:38 Svi smo mi isti, ali ima i muslimana i albanaca , ne zaboravi. Ovo zigleda citaju samo "neovisni"! Homer 13-02-08, 09:05 Filip ili Srđa Neka ti DPS-ovac, nije ti ovo izbor za Evroviziju ;) explosion 13-02-08, 11:43 Bože sačuvaj! Jedini ko ima jako male šanse je Medo. Ostali nikakve. Spas je jedino da opozicione stranke podrže Meda, inače, opet :1002: A nema sanse da opozicija podrzi Meda, to se nikad nece desiti. lukass 13-02-08, 14:17 mandic ce imati u prvom krugu nekih 20 posto, medojevic 29, a filip nekih 51,00 procenat to su moje prognoze. izlaznost nekih 57 posto. lukass 13-02-08, 14:30 zaboravih milica, izvinjavam se. milic ce uzeti glasove medu i mandicu po jedno 5 posto. znaci vujanovic 51 posto, medo 24, milic 10, mandic 15 i to je to. uglavnom plediram na jako malo izlaznost u kojem ce se dogoditi ovakav rezutat, koji je pomalo iznenadjujuci da nema drugog kruga.pozdrav za sve. pc. nema ljutnje ako pogresim malo se igram:). srdacan pozdrav Baron 13-02-08, 14:49 Nesaglasan. Koga bi izabrali bi samo zavisilo od toga koga bi predložio DPS :boxing542: sto rekose pametni ljudi, da DPS predloži magarca, pobijedio bi:locked: Homer 13-02-08, 15:42 sto rekose pametni ljudi, da DPS predloži magarca, pobijedio bi:locked: Naš narod misli da je bolje biti poltron vlasti sa kojom se ne slažeš, no opozicija. A ako opozicija ne podrži Meda, dobićemo ono što zaslužujemo. Ja mislim da je bolje bilo pod Turcima: kome se nije sviđalo da ga jašu, ajd u goru zelenu pa se brani; od ovija nema odbrane, no se namjestiš da te manje žulja i onda se hvališ kako si uspješan!:wallbash: explosion 14-02-08, 09:49 Vidjeste li kako Medo dijeli medvjedice zute? hahhahaha Slowpoke Rodriguez 14-02-08, 12:53 mandic ce imati u prvom krugu nekih 20 posto, medojevic 29, a filip nekih 51,00 procenat to su moje prognoze. izlaznost nekih 57 posto. S obzirom da ce sve parlamentarne jake partije imati svoje kandidate - to znaci da ce izlaznost biti visoka - gotovo je nemoguce da predstavnik DPS dobije u prvom krugu. Pogotovo imajuci u vidu da ce predstavnici manjina uglavnom svoju podrsku dodijeliti Medojevicu (Alternativa, ocekuje se DS, dok Bosnjacka stranka inklinira ka tom rjesenju), dok predstavnici LP takodje daju manje vise jasne naznake o podrsci kandidatu PzP. S tim u vezi - od sustinske je bitnosti da oponent SDPS kandidatu u drugom krugu bude Medojevic, jer jedino on ima sansu da mobilise glasace svih mogucih predznaka. Sinergija tog procesa bi bila i vise nego ocigledna. Za slucaj da predstavnici SL odbiju podrsku kandidatu PzP u drugom krugu (a po tom pitanju u vrhu stranke jos uvijek ne postoji jasan stav) - jasno bi sebe oznacili kao sustinskog saveznika SDPS u konzerviranju referendumskih podjela i nacionalistickog okvira politickih debata, u cijoj se pozadini dovrsava preraspodjela kljucnih drzavnih resursa Crne Gore u pravcu vlasnistva sumnjivih off shore kompanija i ratnih tajkuna, betoniranju primorja i potapanju sjevera - dakle zaokruzivanju drzavnog institucionalnog okvira koji vlada - ne po mjeri gradjana koji mu daju legitimitet, vec nekolicini tajkunskih lobija - ciji zivot i bahacenje jos uvijek funkcionise kao uzor drustevnog ponasanja, umjesto povod za bunt. Minimum bunta odgovornog gradjanina - je glasanje protiv. U ovom slucaju, prilicno je jasno sto to znaci. Nema mjesta labudovim pjesmama, o tome kako nema boljih ili idelanih (u politici ih gotovo nikad i nema, vec se sve svodi na izborne promjene i pritisak gradjana na vlast da se ponasa u skladu sa minimumom obzira prema potrebama gradjana). Ako ih budemo cekali da nam slete s neba, cijeli cemo zivot provesti cekajuci naseg Godoa. Ono sto mi trebamo uraditi, glasajuci za PzP kao najmanje losu stranku i minimalni zajednicki imenitelj pozitivnih drustvenih tendencija, od drustvenih do etnickih (uz sve jasne mane ovog pokreta) - jeste da glasom za njih stavimo do znanja trenutnoj vlasti sto mislimo o njoj. Povlacenje ili apstinencija je siguran znak vlastima da jos mozemo da trpimo. Ribica 14-02-08, 13:11 Vidjeste li kako Medo dijeli medvjedice zute? hahhahaha Jaoooo nisam to vidjela?????:shocked542: looool Zor_djevojka 14-02-08, 13:14 Vidjeste li kako Medo dijeli medvjedice zute? hahhahaha i zove narod po kuca....telefonom...metodom 'sluchajnog uzorka':smokeing: Homer 14-02-08, 13:17 i zove narod po kuca....telefonom...metodom 'sluchajnog uzorka':smokeing: Ne zovu oni nego agencije angažovane za istraživanje javnog mnjenja. Pa mene su zvali i dolazili na vrata barem 20-ak puta. Zor_djevojka 14-02-08, 13:20 nas u kancelariji i koleginicu doma lichno iz njegovog 'shtaba'...nashli su koga ce ubost' :D Homer 14-02-08, 13:23 Ono sto mi trebamo uraditi, glasajuci za PzP kao najmanje losu stranku i minimalni zajednicki imenitelj pozitivnih drustvenih tendencija, od drustvenih do etnickih (uz sve jasne mane ovog pokreta) - jeste da glasom za njih stavimo do znanja trenutnoj vlasti sto mislimo o njoj. Povlacenje ili apstinencija je siguran znak vlastima da jos mozemo da trpimo. Pogledaj dom svoj anđele, skini paučinu sočiju, vidjećeš prizore potresne... Stvarno mi nije jasno da u CG situaciji nešto i nekome treba dokazivati. Pa i Filip Višnjić bi vidio!:shocked542: Slowpoke Rodriguez 14-02-08, 13:30 nas u kancelariji i koleginicu doma lichno iz njegovog 'shtaba'...nashli su koga ce ubost' :D Rossonera, jos iz prethodne polemike mi je ostalo nejasno - za sto se zalazes, jer sam cuo nekoliko, prilicno slabih, argumenata protiv svega. Zor_djevojka 14-02-08, 13:33 Neka tako i ostane... goraNS 14-02-08, 13:36 Od dva zla (citaj vladajuca koalicija - aktuelna opozicija ) izaberi manje. Medo je izdao ostatak opozicije, opozicija ce izdati njega, za raskol je kriva vladajuca koalicija i tako godinama prije bilo kakvih izbora. Mozda sam paranoican, ali imam osjecaj da svima u parlamentu ovako odgovara. Blago nama ako nam samar i sjedlo (citaj vrat i ledja) bude dobrog kvaliteta, pa izdrze pritisak "gazde". Bilo da sjedi Milo, Medo, Andrija ili Boro Miranovic(Rose imas klik :)), ovaj narod voli da igra ulogu magarca. Slowpoke Rodriguez 14-02-08, 13:40 Neka tako i ostane... Hm, na tebi je da odlucis da li zelis da obrazlazes svoje politicke stavove. Glupo je tjerati nekoga da to radi. Ali odbijati obralaganje sopstvenih politickih stavova na politickom podforumu jeste malo cudno. Neslaganje nije toliko strasno. Ono je gorivo za svaku raspravu i preispitivanje. Ali nemanje argumenata, uz insistiranje na ucestvovanje u politickim raspravama - jeste malo cudno. Partizanski pristup - brzometno ispaljivanje sopstvenog stava, bez obrazlaganja i razgovora - nije bas poziv na raspravu. A to je valjda svakome ovdje cilj. Baron 14-02-08, 13:47 Slavko Perovic je najpametnije rekao-ja vidim da je vama dobro i da odlično živite, pa vam ja ne trebam, neka vam je sa srećom. (pa ode u Češku da odmara glas) Homer 14-02-08, 13:51 Slavko Perovic je najpametnije rekao-ja vidim da je vama dobro i da odlično živite, pa vam ja ne trebam, neka vam je sa srećom. (pa ode u Češku da odmara glas) E, đe bi smo danas bili da smo razumjeli njegovu viziju CG 1992. god.!? No, kako naš narod kaže (a bogami za sve nas važi): Zlo goveče, dovijeka june! Homer 14-02-08, 13:59 Od dva zla (citaj vladajuca koalicija - aktuelna opozicija ) izaberi manje. Medo je izdao ostatak opozicije, opozicija ce izdati njega, za raskol je kriva vladajuca koalicija i tako godinama prije bilo kakvih izbora. Mozda sam paranoican, ali imam osjecaj da svima u parlamentu ovako odgovara. Blago nama ako nam samar i sjedlo (citaj vrat i ledja) bude dobrog kvaliteta, pa izdrze pritisak "gazde". Bilo da sjedi Milo, Medo, Andrija ili Boro Miranovic(Rose imas klik :)), ovaj narod voli da igra ulogu magarca. Medo nije izdao opoziciju, no su oni njega htjeli da uvuku u svoje nacionalističke tokove. Pa su htjeli da Medo bude Srbin, da zbori Srpski, i da kandidat za predsjednika bude neko iz njihovih redova. Shvatio je Medo na vakat da samo zajedničkim ciljevima a ne razlikama može da se učini nešto. Jača je PzP no cijela ostala opozicija. E sad, dok se mi budemo ovako prepucavali, nema zime za DPS. Kontam, da su na internetu, a posebno na ovom forumu malo bistriji ljudi od Crnogorskog prosjeka, pa me tješi ovih 71%. A ovih 29% me stvarno čudi.:shocked542: A ovo za magarca, na žalost... goraNS 14-02-08, 14:06 Homere, izdali su jedni druge kao opozicija. Izdali su nas glasace kao one sto smo vjerovali da ce nesto skupa uraditi, da nas spasu samara kojeg nosimo. Meni je moj samar Boga mi oteza podosta, a nije mi ni cudo kad ga nosim blizu 20 godina. Homer 14-02-08, 14:08 Homere, izdali su jedni druge kao opozicija. Izdali su nas glasace kao one sto smo vjerovali da ce nesto skupa uraditi, da nas spasu samara kojeg nosimo. Meni je moj samar Boga mi oteza podosta, a nije mi ni cudo kad ga nosim blizu 20 godina. Muka je još kad ljeto dođe, pa oće muve oči da izvade ;) Baron 14-02-08, 14:08 ja predlažem da se dnevni trendovi objedine sa ovom temom, jer zajedno pokazuju naš trend-šta nas čeka :thumb_down::thumb_down::thumb_down: Slowpoke Rodriguez 14-02-08, 14:19 Sto bi rekli Amerikanci - It ain't over till the fat Lady sings :) Djudja 14-02-08, 15:38 Sto bi rekli Amerikanci - It ain't over till the fat Lady sings :) Još kad bi Beba Džaković nabačila koje kilo... Đe bi nam bio kraj? Pera Detlic 14-02-08, 17:46 Rossonera, jos iz prethodne polemike mi je ostalo nejasno - za sto se zalazes, jer sam cuo nekoliko, prilicno slabih, argumenata protiv svega. Što znači da je za Mila,al je sramota.:D Zahvaljujući ovakvim "neutralnim" glasačima Lomi dobija svake izbore. Čak bi se i ovo glasanje na forumu, drastično preokrenulo da je pravo.:twisted: matrica 14-02-08, 21:47 ko god oće samo da se nesto bar promijeni... Slowpoke Rodriguez 15-02-08, 00:23 Što znači da je za Mila,al je sramota.:D hoces da kazes - da glasa za SDP? :) lukass 17-02-08, 00:05 medojevic da pobijedi? pa njega ce mediji, intelektualci bliski vlasti, novine,lazni analiticari izbora, lazni istrazivaci trzista, lazni strucnjaci i ostali da za deset dana tako satanizuju da ce zaboraviti dje se nalazi.....i to svi vi znate....a manjine ce podrzati vladajuceg kandidata jer jedini on ne saradjuje sa prosrpskim strujama a i to svi vi znate.....i kad dodje rezultat onakav kakav sam ja rekao svi vi ce to znati ali sada valja malo da pricamo o nekakvoj utakmici i igri....da se stekne uslov da nije namjestena. svi pametni treba da bojkotuju izbore naravno to je moje misljenje....i tako ce uraditi vecina crne gore. kada kazem svi vi ne mislim na vas sa foruma:P. pozdrav!!! mozak 17-02-08, 00:13 u drugi krug će Filip i Srđa...da vidimo oće li ovi iz pzp-a biti iskreni i podržati Srđu...možda i medo uđe u drugi krug ako skupi 7500 potpisa za kandidaturu no mu nešto slabo ide... sklopljeno u crnoj gori 17-02-08, 01:13 za blagotu Slowpoke Rodriguez 17-02-08, 11:53 a manjine ce podrzati vladajuceg kandidata jer jedini on ne saradjuje sa prosrpskim strujama Ovo je omiljeni argument. Iako je potpuno pogresan i netacan. Kad malo bolje razmislim - vecina mladjih ljudi svoju podrsku SDPS uglavnom opravdava onim sto oni ne rade - tipa "ne saradjuju sa Srbima" ili kritikovanjem konkurencije, dok im je vrlo tesko naci ijedan normalan argument zasto bas SDPS... To govori dovoljno... boris 18-02-08, 14:01 U razgovoru sa poslanikom iz jedne srpske opozicione partije, receno mi je, da ce u slucaju da samo Medo i Filip prodju u drugi krug, ostatak opozicije dati punu podrsku Medu. Mislim da je to dobra vijest i da se imamo cemu nadati. Ako Bog da sjahace ovi ljepotani. Dosta im je bilo. Warren Buffett 18-02-08, 18:14 U razgovoru sa poslanikom iz jedne srpske opozicione partije, receno mi je, da ce u slucaju da samo Medo i Filip prodju u drugi krug, ostatak opozicije dati punu podrsku Medu. Mislim da je to dobra vijest i da se imamo cemu nadati. Ako Bog da sjahace ovi ljepotani. Dosta im je bilo. To je najrealnije... Inače mogu proći kao Koštunica u Srbiji koji je, ne podržavši Tadića na izborima, svoju stranku vratio na prag cenzusa od 5%. lukass 18-02-08, 21:00 koja je razlika izmedju 5 posto i 49.99 posto? mozak 18-02-08, 22:22 opzicija suštinski nije ujedinjena tako da mislim da ko god od opozicionih lidera prođe u drugi krug siguran sam da ga ova dva ostala neće Javno podržat...što iz sujete što zbog različitih političkih stavova...a to daje startnu prednost Filipu... MILIKA 25-02-08, 15:04 Medo ne moze ni glasove za kandidaturu da nadje, samo sto ne moli da mu se potpisu, a odje kao vodi. Prc, ne moze u drugi krug. A i ovaj Milic nesto previse nbrzo namakao 7 000 potpisa MILIKA 25-02-08, 15:05 Odje su ga glasali moderator i administrator da im anketa ne propane, i niko treci zasad Baron 25-02-08, 15:12 puno ljudi koje poznajem su simpatizeri, ali nece da daju potpis da se ne eksponiraju (najčešće zbog straha). A Milic, Mandić i DPS imaju dobro razrađenu stranačku infrastrukturu, koja je odradila posao u samom startu, svi su glasali u prvoj nedjelji, što govori iz kakvih pobuda je urađeno. Predator 25-02-08, 15:33 Nikoga, treba ukinut politiku. Slowpoke Rodriguez 25-02-08, 16:41 Odje su ga glasali moderator i administrator da im anketa ne propane, i niko treci zasad Sto ovo tacno znaci? Naravno da ankete na forumima uopste ne mogu predstavljati biracko tijelo, ali jesu zanimljiv indikator - jer u onom dijelu electorate-a, koji je po inerciji obrazovaniji i koristi racunar za nesto vise od pornografije, najveci dio podrske ide upravo kandidatu PzP... |