View Full Version : Kako preživjeti susret s bivšim?
Svi mi imamo bivše ljubavi koje smo mnogo voljeli i koje će nam uvijek biti bolna tačka.
Ali, razočarenje je tu i svjesni smo da nemamo ništa od toga da se pomirimo s dotičnom osobom jer se neke mane kod ljudi jednostavno ne mogu ispraviti.
Taman kad ste pomislili da ste ga zaboravili i da vas nikada neće zaboljeti ako ga ponovo vidite, eto ga on preko puta vas, gleda vas ponosno uzdignute glave.
Nemojte bježati. Potrudite se da ne obraćate pažnju i da ne gledate u njegovom pravcu, jer nema potrebe da mu podižete ego.
Ako priđe da vam se javi, budite hladni. Nemojte da pomisli da može da ima kad god to poželi, zato što to ne radi iz ljubavi, nego radi jačanja svog samopouzdanja.
Svi smo slabi na neke osobe, ali moramo da razmislimo o posljedicama. Jer ako popustite i budete ponovo s tom osobom, izgubićete ponos, a stvari će biti iste kao prije.
Ništa nećete dobiti, a iste greške će se ponavljati.
(izvor) (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=5&news=15983)
Zor_djevojka 27-01-08, 15:54 a bogme nas pripremash i isprepada s' tim susretom ka' da cemo u Legiju stranaca...Glavu gore i samo pravo!!!...a njegove/njene ochi u tvoja ledja...pozheljno bi bilo s' (polu)otvorenom vilicom...:cool:
a bogme nas pripremash i isprepada s' tim susretom ka' da cemo u Legiju stranaca...Glavu gore i samo pravo!!!...a njegove/njene ochi u tvoja ledja...pozheljno bi bilo s' (polu)otvorenom vilicom...:cool:
:thumb_yello:
Pa samo se setite sta je to cime vas je doticna osoba povredila i da li uopste zasluzuje i sekund vase paznje ili trunku bola. Ako se pored nekoga osecate uznemireno, cemu to, to je osoba koju ne trebate, trebate nekoga pored koga ste opusteni i osecate se posebno, sto i jeste.
Ja nemam problema nikakwih kad tako nekoga sretnem, ne dotice me to mnogo... Ima samo 1 momak, kad ga sretnem smuci mi se, al nista sad strasno, sto se me moze izdrzat...
ponesi one tablete za voznju autobusom, ranije ih je bilo na bus-stanicama, i mucnina prolazi, hehe
Koristim ih redovno, ali ne u tu svrhu. Mogu ti rec obaraju me zestoko, pa ih nebi uzimala radi njega. Bilo bi da padam na koljena kad ga vidim, sto je totalni nonsens.. Ipak, hvala na predlogu...
kad mene vide bivse padaju kao pokosene mitraljezom, tako da im preporucujem pancir
kad mene vide bivse padaju kao pokosene mitraljezom, tako da im preporucujem pancir
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAAHAHAA
nestasni_cipiripi 16-02-08, 14:15 brate poslije 2 bensedine totalno ti je svejedno ko je preko puta tebe.Veruj mi!!!
pa zadnji bivsi momak skim sam bila duze u vezi..ispocetak mi je bilo jako tesko nismo se dugo vidjeli,a sad smo opet u kontakti vidjamo se sad mi je laske jer znam da cemo se nikad vise pomirit nema to kod mene povratak,al jos ga volim naravno al me neboli nimalo sto nismo vise zajedno jer sam prebolila tu bol...i shvatila da nismo jedno za drugo al se razumijemo boji nek ikad :)
veoma lako,zamisli da ispred sebe imas sliku Pinokija;)
mah nikad mi to nije predstavljao problem:D:D znaci, namjerno pored njega prodjem dignute glave...kao da nikad medju nama nista nije bilo....a sto je najgore, ustvari za mene bolje, sto oni gledaju, bukvalno bulje, ne bi se pozz il ih pogledala...haha, smijesni ste...sta vam pada napamet:P:D
1. Biti svjestan da ste u istom gradu i da postoji velika mogucnost da se sretnete
2.Samokontrola
3.Vjezhbati osmijeh od uva do uva kuci ispred ogledala
4.Vjezhbati drzhanje i pogled koji mu treba uputiti
5.Samokontrola
6.OBAVEZNO VJEZHBATI TRENUTAK VASHEG ODLASKA NAKON POZDRAVLJANJA SA NJIM ( jer zna da bude strashno trapavo i zna da pokvari sve shto ste perfektno odglumli do tada) :D
7. Samokontrola
Mislim da stavku 6. nikad necu nauchiti :P
Kad sretnem bivsheg ,uvijek prasnem u smijeh :D
On misli da mu se radujem,
a ja ne znam kudj' cu sa sobom :D:D
Ja mog stalno srecem,shta cu,ista smo shkolja.... Nekako sam nauchila da se nosim s tim. U pochetku mi je zaista bilo teshko,ali mislim da jedna osoba nije pogrijeshila kada mi je rekla da vrijeme lijechi sve. Eto svaki dan smo bukvalno jedno pored drugog,nekad se chak' kao i sluchajno okrznemo bilo fizichki kao npr. dodir laktom u prolazu,ili pogledom. U pochetku su ti susreti bili nepodnoshljivi za mene,a sada sam nauchila kako da se izborim. Jedno sam sigurna,a to je da mi ponos nikada nece dozvoliti da mu i mrvicu podignem ego. Momkovi...e te nezrele bagre...
Ne mogu da lazem i kazem da mi je sada svejedno... Teshko mi je josh uvijek,ali ne kao prije. Kada ga vidim trudim se da sam nasmijana,da sam okruzena drushtvom,da ga ni ne pogledam kad on gleda u mene,jednom rijechju pravim se da je nevidljiv. U dubini mi je tako teshko,i ponekad pozelim da iskochim iz svoje koze,da predjem preko svega i porazgovaram s njim,ali me strah suza... Mislim da ih ne bih mogla kontrolisati... Eh... A nikad ne bih mogla oprostiti sebi da ih on vidi...
Ja ne vježbam ništa, tu sam tvrd orah...prodjem pored njega normalno, a često se mimoilazimo u vožnji, a onda on isprovociran mojom ravnodušnošću proziva na mobilni i pita me kojekakve gluposti i obavezno imam li nekog, dok mene to apsolutno ne zanima od onog trenutka kada osobu prekrižim u životu, vala onda može vodati koga hoće i raditi šta hoće...
Pa nemam pojma, nisam još nikad srela bivšeg, ali i kada bi ga srela ne bi mi bilo jednostavno, zato što sam ja njega ostavila....
prezivela ... smejem se a place mi se.. eto tako
1. Biti svjestan da ste u istom gradu i da postoji velika mogucnost da se sretnete
2.Samokontrola
3.Vjezhbati osmijeh od uva do uva kuci ispred ogledala
4.Vjezhbati drzhanje i pogled koji mu treba uputiti
5.Samokontrola
6.OBAVEZNO VJEZHBATI TRENUTAK VASHEG ODLASKA NAKON POZDRAVLJANJA SA NJIM ( jer zna da bude strashno trapavo i zna da pokvari sve shto ste perfektno odglumli do tada) :D
7. Samokontrola
ja mislim da je krajnje vrijeme da se zene mane casopisa tipa Cosmopolitana koji im samo ispira mozak na prefidan nacin i od njih pravi zene po fabrickom kalupu, nego da se ponasaju prirodno...pa sta ako se izblamiram pred bivsim, kazem nesto smijesno, pozdravim ga trapavo, zacrvenim se, pobjegnem? pa koga jos briga... da mu nije smetalno nesto kod mene ne bi ni bio bivsi :pg_bubbles_h4h:
Pera Detlic 04-07-08, 11:08 Pa nemam pojma, nisam još nikad srela bivšeg, ali i kada bi ga srela ne bi mi bilo jednostavno, zato što sam ja njega ostavila....
Što? Zar bi ti bilo bolje da je on tebe ostavio? :shocked542:
Sretoh juce mog ex;... umalo se ne sudarismo kolima kao na karting ...:D
...ja skoro svaki dan prezivim:biggrin: susret sa bivsim...ne znam cemu drama, kada rascistis sam sa sobom...onda ti je svejedno s kim se susreces...:yes513:
pa sve zavisi....
neke i sada zelim da sretnem i lepo se ispricamo, a neke.....
obilazim u sirokom krugu.
ali uglavnom se prezivi, ne ispoljavati emocije i to je to.
e moj svaki bivsi se posle mene ozenio:)a sad iskreno,da sretnem neke doticne do kojh mi je bilo stalo vise nego i do cega...uh...ne znam kako bih reagovala...jednom sam srela nakon 2 god,i bilo mi je gore nego ikada...ono...nista ispred sebe ne vidim,samo njega,blijeda,oci pune suza,i noge..kao da ih nemam...nisam se mogla pomjeriti ni progovoriti...skoro da sam pala u nesvjest...ali srecom nisam...a i on to nije vidio...zato ne znam kako bih reagovala da sretnem jednog bivseg...jer previse stvari se vrati u trenutku...jos ako je neko osjetljiv kao ja...:( nikada ne mozes predvidjeti reakciju...
sve to zavisi koliko ti je stalo do nekog..mene je od nekog bivseg muka jer sam se kao kreten ponasala u toj vezi,kad sretnem nekog drugog-pucam od smijeha,a kad bih srela onog u kog sam zaljubljena vec godinu i po..ne znam bas,mislim da bi mi se noge okinule i posle 5 sekundi bih morala da sjednem ili padoh =p
Zor_djevojka 06-07-08, 23:46 e moj svaki bivsi se posle mene ozenio:)a sad iskreno,da sretnem neke doticne do kojh mi je bilo stalo vise nego i do cega...uh...ne znam kako bih reagovala...jednom sam srela nakon 2 god,i bilo mi je gore nego ikada...ono...nista ispred sebe ne vidim,samo njega,blijeda,oci pune suza,i noge..kao da ih nemam...nisam se mogla pomjeriti ni progovoriti...skoro da sam pala u nesvjest...ali srecom nisam...a i on to nije vidio...zato ne znam kako bih reagovala da sretnem jednog bivseg...jer previse stvari se vrati u trenutku...jos ako je neko osjetljiv kao ja...:( nikada ne mozes predvidjeti reakciju...
da nemash ti problema sa shecerom, ne daj bozhe, ili pritiskom...pa pushti momka...
nestasni_cipiripi 06-07-08, 23:49 Neka ti draga saveta.ti da lesija vidis na aparate bi te nosili...
Zor_djevojka 06-07-08, 23:50 zvala bih shintere, zlato!
nestasni_cipiripi 06-07-08, 23:53 Aha.orlov let.kako da ne.ja onu moju da vidim ukocio bi se ka onaj te vodi agrosaznanje
nemam problem sa secerom,a ni pritiskom...hvala Bogu..hahahahaha hvala na brizi:))
...ja skoro svaki dan prezivim:biggrin: susret sa bivsim...ne znam cemu drama, kada rascistis sam sa sobom...onda ti je svejedno s kim se susreces...:yes513:
:clapping::clapping:..slazem se skroz
meni nema veceg shoka nego kad vidim shefa smijene.
ledni znoj me oblije,srce mi lupa,ruke se stresu ...
a on vidi da me frka, i to mu godi ... :/
kakav naslov!!! Rekao bi covjek da je uobicajeno dozivljavati traume kad sretne bivsu/eg. Isto kao i sav drugi normalan svijet. Ako tu ima neki dodatnih tenzija, onda nesto nije u redu
pa ima onih bivsih kad ga sretnes, nikakve reakcije nema pozdravimo se,i to je to...
ali uvjek ima onaj jedan bivsi za kojeg boga molis da se ne sretnete, e tad vise bi voljela da se zemlja otvori istog momenta i proguta me nego da stanem ispred njega, ali i to sam prezivjela, mada se stvarno ne sjecam sta sam pricala i benavila i nadam se da se necemo vise sretati bar jos koju godinu:giveup:
pa najgore je ako je to susret nakon nekog vremena,npr god,dvije...i to neocekivani..npr meni je taj decko bio u Njemackoj i mislila sam da se nikada nece vratiti...a onda kada sam se najmanje nadala cula sam njegov glas..i kada sam se okrenula i vidjela ga...uh...ne zelim nikom taj osjecaj i takav dozivljaj...naravno zato sto sam ga voljela vise nego ikog...a inace ovako nekog do kog mi nije bilo stalo...kao da ih ne vidim,svejedno mi je...on se i ozenio ovdje je sad,i jedina osoba za koju mi nije svejedno kada jesretnem...uvjek se povrati malo stariosjecaj i ti leptirici u stomaku...
valjda nije uzalud bivsi :D
ja dok preskrabam nekog treba vremena, ali kad to uradim onda je definitivno kraj..
hvala bogu, pa umijem emocije kontrolisati :)
|
|