View Full Version : Novi Intelov Procesor
SpeedFreak 28-09-06, 01:59 Intel, koji je trenutno zahvaljujuci Core Duo procesorima sa dva jezgra u blagoj prednosti u odnosu na AMD, u Novembru izbacuje na trziste procesor Core Quad sa cetiri jezgra. Prva serija bice pravljena samo za 'high-performance' kompjutere, a jeftinija verzija (pristupacna 'normalnim' korisnicima') bice pustena u prodaju pocetkom 2007.
Ovaj procesor je napravljen tako sto su spojene dvije plocice sa po dva jezgra. Brzina ovog procesora je za 70% veca od brzine Core Duo procesora, koji je, poredjenja radi, trenutno jedan od najjacih na trzistu.
SpeedFreak 28-09-06, 17:42 Hyper threading je koriscen kod Pentium Extreme procesora i kod nekih procesora za pocket PC, ali mislim da je nema kod Core Duo Quad procesora. Ima nekoliko tehnologija (jedna od njih je koriscena pri pravljenju Pentium, Pentium II i Pentium III). Evo informacija o njima: Intel Core Microarchitecture (http://www.intel.com/technology/architecture/coremicro/)
reci ti meni jednostavno ( bez filozofije) na koliko GHZ ce raditi po staroj P4 ili po ovim novim Dual Core AMD jer ja imam AMD Dual CoreX2 64bitni 4200BOX
SpeedFreak 29-09-06, 12:23 to vise ne moze tako da se mjeri. Npr, Core Duo koji je radio na 3,14 GHz (nisam 100% siguran, 100mhz manje-vise) bio je brzi od onoga na 6 i nesto GHz (mislim da je to za mainframe kompjutere pravljeno). Procitao sam da ce da bude 70% brzi od Core Duo procesora, i to je jedino sto znam o brzini.
to je oprilike 10-11GHz starih
SpeedFreak 30-09-06, 16:47 to je oprilike 10-11GHz starih
vjerovatno.
Jedino sto ce sad Vista, vecina aplikacija, igrice i sve drugo da zahtijeva 5 puta vise nego do sad. Tehnologija napreduje ogromnom brzinom, a mi za njom idemo auto-stopom :lol: :lol:
to je oprilike 10-11GHz starih
vjerovatno.
Jedino sto ce sad Vista, vecina aplikacija, igrice i sve drugo da zahtijeva 5 puta vise nego do sad. Tehnologija napreduje ogromnom brzinom, a mi za njom idemo auto-stopom :lol: :lol:
kako ko
SpeedFreak 01-10-06, 00:14 Tako brate sto ce Intel i AMD da izbace procesore sa 4 jezgra za par mjeseci, a kod nas se vecina ljudi jos pali na Pentium 4.
P.S. Stojim u radnji za prodaju kompjuterskih igrica i filmova i radnik pita jednu zenu koji kompjuter joj sin ima da bi vidjeli moze li da igra odredjenu igricu. Zena kaze: "imamo Pentium 5," a radnik mrtav 'ladan odgovara:"Ma radice onda sigurno..." :roll:
Tako brate sto ce Intel i AMD da izbace procesore sa 4 jezgra za par mjeseci, a kod nas se vecina ljudi jos pali na Pentium 4.
P.S. Stojim u radnji za prodaju kompjuterskih igrica i filmova i radnik pita jednu zenu koji kompjuter joj sin ima da bi vidjeli moze li da igra odredjenu igricu. Zena kaze: "imamo Pentium 5," a radnik mrtav 'ladan odgovara:"Ma radice onda sigurno..." :roll:
:shock: :](*,)
Intel Core2Duo procesor sa 4 jezgra, uveliko vec u prodaji :) ali ova tema je odavno neaktivna, pa sluzi kao pogled u proslost :D
|
|