View Full Version : DOJAVE

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7

Michael
26-11-07, 09:11
Lijepo je kad direktor vjeruje u svoju firmu,lijepa vijest.Ja drzim da je jabd odlican ali P.S. Batalite dojave,cijene cu takve da ima dosta hartija koje mogu up x2.kao svedski sto.

PG_man
26-11-07, 09:12
Lijepo je kad direktor vjeruje u svoju firmu,lijepa vijest.Ja drzim da je jabd odlican ali P.S. Batalite dojave,cijene cu takve da ima dosta hartija koje mogu up x2.kao svedski sto.

Slažem se!

Bella
26-11-07, 10:16

kao npr. ...

Cetinjski
26-11-07, 14:42
luba na 2.20, tecg ispod 6.20, epcg ispod 6, svi fondovi.Zivi bili pa vidjeli,smijacete se nekad kako su male danasnje cijene.

Homer
26-11-07, 14:43
luba na 2.20, tecg ispod 6.20, epcg ispod 6, svi fondovi.Zivi bili pa vidjeli,smijacete se nekad kako su male danasnje cijene.

Vrlo brzo!

greenergy
26-11-07, 15:15
Vrlo brzo!

Volio bih da cujem argumente.

P.S.

Ja bih volio da dodje jos brze

Slowpoke Rodriguez
26-11-07, 16:29
Da vidim jesam li dobro razumio - da li mislite da ce akcije dotaci odredjeno dno - a onda krenuti u nagli rast?

Masja
26-11-07, 16:31
Volio bih da cujem argumente.

P.S.

Ja bih volio da dodje jos brze

Daću ja argumente čim Nabuko danas izbaci vrijednost MNE30

Homer
26-11-07, 16:32
Inicijativa koja je predutzeta na ovom forumu u vezi sramne dokapitalizacije ONOG već daje rezultate!

Za detalje me ne pitajte, ne mogu da ih iznosim!

Nabuko
26-11-07, 16:32
Kasnim imam posla. Prastajte za jedno sat cu to odraditi.

Nabuko
26-11-07, 16:33
Homere i neka asocijacija malih akcionara je reagovala ima na Mina Biznis.

Homer
26-11-07, 16:34

Ovo je reakcija po našem dopisu, čim sam ja obavješten ;)

Cetinjski
26-11-07, 16:36
pogledaj spiskove akcionara,bice ti jasnija situacija.Danas su mnogi pozuruli i prodali tecg na 6.20 i onda otvarali naloge na 6 do 6.05.Na brzaka na 1000 akc 150 e u dzep.Pa nije im uspjelo.Pa ovo su cijene kraj februara,a u decemru 2006 su bile ispod crte.Svaka korekcija se zavrsava na stepenik vise,tako ce biti i ovaj put.Prva ce da krene epcg jer je fondovi imaju najvise.DANAS je ispod 6 a u decemru je bila oko 4.5.Ako mislis da je cekas na tu cijenu O.K.

Homer
26-11-07, 16:39

Sad sam pročitao. Znao sam da će i oni da daju, ali "nijesam znao" da će biti ovako sihronizovano.

neprijatelj je opkoljen!

nana
26-11-07, 21:22
Ne znam zašto se bunite-momci iz HLTa sve fino predvidjeli- evo , još koji dan i biće ONOG i u slobodnoj prodaji po 1 e(sve za 1 e)

Nabuko
26-11-07, 21:37
Ako je sve za euro moze li i izbor da prodje po toj cijeni.

EXTRA
26-11-07, 22:05
Moze kunem ti se prije no kap i zeljezara kako je krenulo!!! Odje je sve moguce!!!!!!

nana
26-11-07, 22:22
Ako je sve za euro moze li i izbor da prodje po toj cijeni.

Ovo je šou program šta rade ove brok-dilerske kuće-sve bih ih pozatvarala.
Bojim se , Nabuko, da će nam biti svejedno je li po 0.1 ili je 1 euro.Ovi priučeni mentoli su dobro uzdrmali berzu.

Homer
26-11-07, 22:32
Ovi priučeni mentoli su dobro uzdrmali berzu.

@Nano, desila se jedna sjajna stvar:

udružili su se krupni i sitni investitori da urede Crnogorsko tržište kapitala. To je ono što budi nadu u bolju budućnost našeg tržišta. Zato sam danas kupovao. Siguran sam u uspjeh. Kada se sve ovo završi reću ću vam ko je dao izuzetnu podršku ovoj našj borbi. Naravno, to je i njegov interes, kao i naš, ali se nije štedio.
Neće više dileri sa trga drmati tržištem kapitala!

zoxy
27-11-07, 00:53
Da se ne sirimo na sto strana, ovo neka ostane za dojave i komentare istih, a za pricu o ostalom ima dovoljno odgovarajucih tema.

ina
28-11-07, 20:40
Veceras mi je receno da je sutra Skupstina Izbora i to u Podgorici.
Na dnevnom redu ce biti "spajanje sa Cetinje turistom"

Michael
28-11-07, 20:43
mislim da nije moguce,skupstina sa tackama dnevnog reda se zakazuje 30 dana prije,do sad bi to vec neko napisao...

ne mogu se skupstine tako naprasno sazivati,jos ulaziti u domen dojava...

ina
28-11-07, 20:45
Veceras mi je receno da je sutra Skupstina Izbora i to u Podgorici.
Na dnevnom redu ce biti "spajanje sa Cetinje turistom"
Ovo mi je rekla osoba koja radi u Izboru.

Michael
28-11-07, 21:01
Ovo mi je rekla osoba koja radi u Izboru.

moze ti i vesko barovic licno reci,nije u tome stvar ina,stvar je da se skupstina mora zakazati,da se moraju obavijestiti akcionari o mjestu i vremenu odrzavanja skusptine i td i td...

ne moze tako da se radi.

raki
28-11-07, 21:31
imate na topicu IZBOR, skupstina je sjutra, ali u Baru, i nema price o CETU, dnevni red sam postovao jos prije mjesec dana.

Michael
28-11-07, 21:43
imate na topicu IZBOR, skupstina je sjutra, ali u Baru, i nema price o CETU, dnevni red sam postovao jos prije mjesec dana.

o tome ti pricam ina,hvala raki,obavjestenje,30 dana pa skupstina.cetu se moguce spaja,ali sjutra sigurno ne.

ina
28-11-07, 22:00
o tome ti pricam ina,hvala raki,obavjestenje,30 dana pa skupstina.cetu se moguce spaja,ali sjutra sigurno ne.
O cemu mi pricas majke ti.
Sta mi skaces za vrat odmah.
Znaci, ipak je skupstina sutra i vec je objavljeno po pravilu.
Da li si znao za to?
Ovo je mjesto za dojave, kako ja shvatam mogu biti istinite pa i ne .
Ne treba odmah da me uciš pameti

codex
29-11-07, 08:37
Ina nemoj da se nerviras ja mislim (ako sam dobro procitao ) da MICHAEl ne mislit da te povredi tebe licno.On je samo iznjeo svoje misljnje i tebe ne spominje nigdje (da te vredja)
Nadam se da si fin spavala i da ces razumijeti , naravno ako budes htijela.
:bye1:

ina
29-11-07, 08:59
Ina nemoj da se nerviras ja mislim (ako sam dobro procitao ) da MICHAEl ne mislit da te povredi tebe licno.On je samo iznjeo svoje misljnje i tebe ne spominje nigdje (da te vredja)
Nadam se da si fin spavala i da ces razumijeti , naravno ako budes htijela.
:bye1:
Dobro jutro,
reagovala sam zbog recenice
"moze ti i vesko barovic licno reci,nije u tome stvar ina,stvar je da se skupstina mora zakazati,da se moraju obavijestiti akcionari o mjestu i vremenu odrzavanja skusptine i td i td..."
kao da sam maloumna.
Iako sam prespavala nisam puno raspoložena za objasnjenja
Ipak hvala ti

Michael
29-11-07, 09:02
Ne pada mi na pamet da te ucim pameti,nema potrebe da se ljutis i brecas.samo sam ti rekao da te stvari nisu za dojave,i da se oko skupstina sve zna 30dana prije...

Michael
29-11-07, 09:06
Te da bi 'spajanje s cetu' bilo objavljeno.'moze ti i vb reci' je bila sala a ne uvreda na tvoj racun.izvini ina svakako ako si se uvrijedila...

Albert MoneyMaker
29-11-07, 11:04
Ina Michael bi taman da mu VB kaze da kupi Cetu nasao njemu ne znam koliko razloga zasto to ne bi trebao! A trebao bi, uskoro ce i vidjeti zasto! ;)

Michael
29-11-07, 13:16
Osim cetu,za koje i ptice znaju, ima jos jedno spajanje u planu kao najveci sok do sada,ali...Albert,ne samo cetu da je ok,evo da ti otkrijem,vb mi je rekao da se drzim eurofonda i svih firmi iz njegovog portfolija! :),

Albert MoneyMaker
29-11-07, 14:45
Osim cetu,za koje i ptice znaju, ima jos jedno spajanje u planu kao najveci sok do sada,ali...Albert,ne samo cetu da je ok,evo da ti otkrijem,vb mi je rekao da se drzim eurofonda i svih firmi iz njegovog portfolija! :),

:thumb_yello:

nikolapg
29-11-07, 18:16
e neznam sta ce vise da spaja tu?sve je spojio

Shajo
30-11-07, 09:57
Koja to od ove tri spojene firme donosi profit.Džaba da spoji sve firme gdje je većinski vlasnik kad se spajanje u ovim firmama radi iz nekih drugih razloga a ne zbog ozdravljenja i boljeg poslovanja ovih firmi.

raki
30-11-07, 10:03
Džaba da spoji sve firme gdje je većinski vlasnik kad se spajanje u ovim firmama radi iz nekih drugih razloga a ne zbog ozdravljenja i boljeg poslovanja ovih firmi.
Nazalost Sajo, sto posto si u pravu, ja jednom takve stvari nazvah psi faktorom, pa mi se nasmijase.

Bella
30-11-07, 14:54
Samo da pitam, ako je neko znao za Inpx da ce rasti, zasto nije ovdje postavio dojavu?

Ili se dojave odnose samo na pogresne informacije ili na dojave koje ce poslije dva dana u minus!?

Mislim da nismo svi podjednako iskreni i dobronamjerni.

Homer
30-11-07, 15:08
Ja sam očekivao da će rasti, ali nijesam imao dojavu za to. :(

Klađo
30-11-07, 15:08
Samo da pitam, ako je neko znao za Inpx da ce rasti, zasto nije ovdje postavio dojavu?

Ili se dojave odnose samo na pogresne informacije ili na dojave koje ce poslije dva dana u minus!?

Pa ja sam ti sinoc dao dojavu!

Sinoc sam pisao da je INPX najpotcjenjenija hartija na planeti. Mogla si da ga kupis jutros, niko ti nije branio. Evo mojh post od sinoc, citaj i poslije sto sam mpisao, moje su ekonomske logike vrlo jednostavne.
http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showpost.php?p=200045&postcount=13

Miroslav
30-11-07, 15:12

Dao sam je i ja juce, doduse ne na ovom topicu vec na onom rezervisanom za konkretnu hartiju

Masja
30-11-07, 15:32
Možda je INPX počistio upravo neki forumaš na osnovu jučerašnjih informacija ;)

Miroslav
30-11-07, 15:32

Moguce, neka su mu sa srecom :smokeing:

Franko 05
30-11-07, 16:07

A možda je na osnovu jučerašnjih informacija neki forumaš i prodao.

petar
30-11-07, 17:07
nije zna se ko je kupovao

petar
30-11-07, 17:11

ja sam znao ali nijesam bio siguran dok nijesam vidio slovence da su u montenegroosiguranje,kada su mi rekli sto se sprema kupih ga danas na 30.kakva sam ja budala,kasno ustah jutros de dade mi rakija nalokah se sinoc:shocked542:

vis
07-12-07, 10:42
U vinu je istina, kaze stara izreka...

dajte da vidimo koliko ima istine u pricama da ce VINO da poleti, rijec je o Vino-promet Hecerg Novi... evo broja lista nepokretnosti 2007908 nominala je 31,64 , u ponudi je trenutno na 20 eura ... (kapitalziacija blizu 2,5 miliona)... koliko znam tamo vecinu ima Dusko Ban...

da cujemo misljenja... i ako ko ima jos kakve detalje o ovoj firmi...

Nabuko
07-12-07, 10:56
Ko je kupovao ovih dana po 8-15 neka drzi ostali neka dobro razmisle.

ljubo
07-12-07, 11:14
Mislim da je ova tema suvisna ovdje, jer cilj foruma je da se predje sa "rece mi jedan covjek provjerenu informaciju" na neke druge argumentovane razloge za trgovinu. To je kao na kladionici sto ima dojava - ja sam bio svjedok samo jednom da su bile tacne(a bilo je tih "dojava" na stotine). Ok je dojava kad cijelo trziste raste, ljudi lakse nasijedaju i ko na vrijeme udje i izadje moze se proci dobro. Ali recite vi meni ko je taj ko sigurno zna da ce nesto rasti? Takav se jos nije rodio, jer nikad niko sa sigurnoscu ne moze nesto reci o kretanjima na berzi. Druga je prica da neko sazna unaprijed da ce jako dobar kvartalni ili polugodisnji izvjestaj biti objavljen za par dana - to je dojava. Ali stvari tipa cuo sam da ce nesto rasti - samo se zapitajte da li bi isto tako otisli u kladionicu s tolikim parama i vjerovali nekom s ulice ? Ja ne bih i nisam nikad ni sa par eura a ne sa hiljadama

Nabuko
07-12-07, 11:19
Tako je!

Miroslav
07-12-07, 11:36
Ja smatram da ko god postuje dojavu to radi da bi podigao cijenu svojoj hartiji a ne iz neke opste dobrobiti...

Nabuko
07-12-07, 11:38
Kao gazda Enriko sto je cinio. Kupis, pokazes sto ima na sajtu za nekretnine dobro ima likvidaciona masa, i cekas da se upecaju ribice.

Miroslav
07-12-07, 11:40
Kao gazda Enriko sto je cinio. Kupis, pokazes sto ima na sajtu za nekretnine dobro ima likvidaciona masa, i cekas da se upecaju ribice.

Naravno, iskrene namjere investitora ne bih komentarisao...

Bella
07-12-07, 12:09
Ja smatram da ko god postuje dojavu to radi da bi podigao cijenu svojoj hartiji a ne iz neke opste dobrobiti...

Ne mora da znaci. Ne treba sve generalizovati. Krtikovala sam i ja ali vise ne zelim napadati sve zbog jednog ili dva pojedinca. Nisu svi Enrice (mada ja ne znam ni ko je on i ne znam zasto ga toliko pominjete?).

Sto se mene tice, smatram da je ovaj topic malo neozbiljniji pa i informacije date u njemu treba tako shvatiti.
Eh,, kad bih znala sta ce rasti 100% i u procentima bar 30% rado bih vec bila u red kod brokera.. Ali, nije mi se 'javilo' a nisam ni sanjala..

Mada, nije lose sve dojave provjeriti. Mozda medju nama i neki andjeo .. andjeo cuvar brokerskih mesetara

Miroslav
07-12-07, 12:14
Ne mora da znaci. Ne treba sve generalizovati. Krtikovala sam i ja ali vise ne zelim napadati sve zbog jednog ili dva pojedinca. Nisu svi Enrice (mada ja ne znam ni ko je on i ne znam zasto ga toliko pominjete?).

Sto se mene tice, smatram da je ovaj topic malo neozbiljniji pa i informacije date u njemu treba tako shvatiti.
Eh,, kad bih znala sta ce rasti 100% i u procentima bar 30% rado bih vec bila u red kod brokera.. Ali, nije mi se 'javilo' a nisam ni sanjala..

Mada, nije lose sve dojave provjeriti. Mozda medju nama i neki andjeo .. andjeo cuvar brokerskih mesetara

Jedino ovakav neki andjeo :twisted:

zamm
07-12-07, 12:32
ljudi kad smo vec kod dojava,slobodno kupujte POBJEDU (NIPO)

vis
07-12-07, 12:40
samo bez nervoze...

da ste malo vise obracali paznju na firme na koje sam vam skretao paznju (NOPR. MOPB, IZBR, CENB, INPX) sada bi bili u debelom plusu, sto mozete lako i privjeriti, - vidjeti datume tih postova i na koliko su tada bile te akcije, a na koliko su danas... iako je u medjuvremenu bila velika derpesija na berzi... a najlikvidnije hartije pale izmedju 30 i 50 odsto pa i vise...

za VINO sam rekao da valja prikupiti sto vise informacija, a ponudio sam vam broj liste nepokretnosti... i sta je tu strasno - ne znam..

posto ste toliko nezahvalni, ubuduce saznanja koja imam necu ovdje postavljati, tako da necete vise imati razloga za nervozu,,, Zbogom.., makar sto se teme DOJAVE tice...

A Belli koja je jedina izgleda danas raspolzoena i fina - S BOGOM !

Pera Detlic
07-12-07, 12:53
ljudi kad smo vec kod dojava,slobodno kupujte POBJEDU (NIPO)

Ako ti nije problem da objasniš zašto?

Nemo ja se ljutiš vis. Evo ja te podržavam.

zamm
07-12-07, 12:53
ja iskreno receno ne znam zasto pojedinci ne vjeruju u dojave?ja sam imao dojavu za nipo i kupio je na 5.9e u jednom trenutku je bila 12.80 nisam htio da je prodajem i necu i dalje jer ce 100% da ide jos barem puta dva od sadasnje cijene.imao sam dojavu i za izbr koji sam kupiopo 0.02e i prodao ga na 0.30e tako da ja sto se tice dojava imam dosta plusa.kupio sam pored ostalih akcija i nekoliko akcija invest banke o kojoj pravo da vam kazem nemam pojma apsolutno nista,pa bih zamolio za malo inf.ako neko nesta zna.unaprijed hvala

Pera Detlic
07-12-07, 13:00
E pa kad je tako evo ti jedna dojava. Kupi INPX na 30 mnogo je dobar. Ići će 5-6 puta gore.

zamm
07-12-07, 13:03
imas li ti INPX.mozes li nam pojasniti zasto bas on?

Miroslav
07-12-07, 13:04
ja iskreno receno ne znam zasto pojedinci ne vjeruju u dojave?ja sam imao dojavu za nipo i kupio je na 5.9e u jednom trenutku je bila 12.80 nisam htio da je prodajem i necu i dalje jer ce 100% da ide jos barem puta dva od sadasnje cijene.imao sam dojavu i za izbr koji sam kupiopo 0.02e i prodao ga na 0.30e tako da ja sto se tice dojava imam dosta plusa.kupio sam pored ostalih akcija i nekoliko akcija invest banke o kojoj pravo da vam kazem nemam pojma apsolutno nista,pa bih zamolio za malo inf.ako neko nesta zna.unaprijed hvala

Od tada su cijene ionako otisle x2 tako da to veze nema ni sa kakvim dojavama, sto god da si kupio kad je IZBR bio 0.02 sad bi bio u debelom plusu.

zamm
07-12-07, 13:13
znam da je od tada sve otislo X2,ali sam kupio samo njega jer znam i ko je uzimao te akcije.u tu firmu je usao sa mnogo mnogo novca.kad je on trebao da prodao svoje akcije obavijestio me o tom potezu nakon cega sam i ja dao nalog za prodaju svojih.

petar
07-12-07, 16:36
E pa kad je tako evo ti jedna dojava. Kupi INPX na 30 mnogo je dobar. Ići će 5-6 puta gore.

sali se ti sa njim ali di 70 oce danas radjen na 38

zamm
30-01-08, 18:16
danas sam od jednog prijatelja cuo da ce u narednih 15-ak dana biti privatizovan gornji ibar u rozajama.tdj. isti mi je rakao ce cijena jedne akcije biti par puta veca od danasnje koja je kako sam shvatio nesto oko 0.70E.mene sad interesuje da li je neko upucen u sve to i da li bi mogao da mi prokomentarise ovo gore navedeno?valjda je ministar Simovic danas u Beranama na sastanku razgovarao sa izaslanikom investitora koji je u CG.veoma poznat.E SAD POSTAVLJAM PITANJE DA LI INVESTIRATI PAR HILJADA?

petar
30-01-08, 20:34
meni se cini da je on u stecaju i da tu nema srece

zamm
30-01-08, 20:39
meni se cini da je on u stecaju i da tu nema srece

vjeruj mi da sam sad razgovarao sa njim i da mi je rekao da ide sjutra da kupi za 5000e akcija.covjek koji mu je rekao da to kupi cak mu je i garantovao da ce mu on isplatiti duple pare za nedelju dana ako ne skoce akcije.e sad ako on mene laze lazem i ja vas,a to cu sjutra provjeriti.ako on da tih 5000 dacu i ja kud puklo!

petar
30-01-08, 20:50
pa daj ali mi se cini da ga nema ni u centralnom registru privrednog suda,da nije on mislio na gornji ibar podgorica?

zamm
30-01-08, 21:08
pa daj ali mi se cini da ga nema ni u centralnom registru privrednog suda,da nije on mislio na gornji ibar podgorica?

NIJE SIGURNO.RIJEC JE O ROZAJAMA.

Homer
30-01-08, 21:13
Probaj da pretražiš dnevnu novinu DAN. Polovinom prošle godine je bila afera neka tamo, a rezime je bio da je firma ostala bez imovine a država izmirila dug prma radnicima.
Nijesam siguran, molim te provjeri. Znam da smo komentarisali to i na forumu, jer je jedan moj poznanik sve što je imao uložio tamo po prosječnoj cijeni 4,2€ i donijet je "zaključak" da je sve izgubio.

zamm
30-01-08, 21:17
Probaj da pretražiš dnevnu novinu DAN. Polovinom prošle godine je bila afera neka tamo, a rezime je bio da je firma ostala bez imovine a država izmirila dug prma radnicima.
Nijesam siguran, molim te provjeri. Znam da smo komentarisali to i na forumu, jer je jedan moj poznanik sve što je imao uložio tamo po prosječnoj cijeni 4,2€ i donijet je "zaključak" da je sve izgubio.

SJUTRA JA FINO OVOGA POD RUKU I KOD BROKERA!AKO ON DA TIH 5000 KOJE CE DA POZAJMI,ONDA CU I JA SVOJE DATI.POMENUO MI JE VEOMA JAKO IME,KO STOJI IZA TOGA PA SAM UBIJEDJEN DA TU IMA NESTO.VIDJECEMO SJUTRA PA CU VAM JAVITI.

Homer
30-01-08, 21:23
SJUTRA JA FINO OVOGA POD RUKU I KOD BROKERA!AKO ON DA TIH 5000 KOJE CE DA POZAJMI,ONDA CU I JA SVOJE DATI.POMENUO MI JE VEOMA JAKO IME,KO STOJI IZA TOGA PA SAM UBIJEDJEN DA TU IMA NESTO.VIDJECEMO SJUTRA PA CU VAM JAVITI.

Neka ti zajebavanje!

Tako sam i ja za Perom Drešlerom uletio u ONOG (koji za razliku od GOIB vrijedi nešto, po meni dosta) pa se zajebasmo obojica ;)

zamm
30-01-08, 21:32
Neka ti zajebavanje!

Tako sam i ja za Perom Drešlerom uletio u ONOG (koji za razliku od GOIB vrijedi nešto, po meni dosta) pa se zajebasmo obojica ;)

KUPOVAO SAM I JA ONOG PO 6.20 :yes513: CUTI I CEKAJ AKO STA BUDE.A OVO CU DATI PA TAMAN SVE PROPALO.

nikola_VUK
30-01-08, 21:46
Koliko sam video cena Gornjeg Ibra je 1.60

zamm
30-01-08, 21:48

SAD I JA VIDJEH NA MONTENEGRO BERZI.NE ZNAM VISE NISTA DO SJUTRA

petar
30-01-08, 21:49
ima ga na nex na 0,70 u [ponudi

Homer
30-01-08, 21:52

GOIB sa NEX berze

GORNJI IBAR A.D. ROŽAJE U STEČAJU
0,5000 poslednja cijena

0,4801 tražnja najbolja

0,7000 ponuda najbolja

zamm
30-01-08, 21:53
ima ga na nex na 0,70 u [ponudi
to sam i cuo danas.ne znam sta da radim da to da kupuje?

zamm
30-01-08, 21:55
GOIB sa NEX berze

GORNJI IBAR A.D. ROŽAJE U STEČAJU
0,5000 poslednja cijena

0,4801 tražnja najbolja

0,7000 ponuda najbolja

da li da uzmemo malo ovoga HOMERE

Homer
30-01-08, 22:08
da li da uzmemo malo ovoga HOMERE

Keš=0

A mislim da je visoko rizična, u rangu RMUI.

Mislim da je, ako već želiš malo da se kockaš, HEIO mnogo bolja solucija.

zamm
30-01-08, 22:12
IMAM OBOD-a MISLIM 1000 AKCIJA.

Shajo
30-01-08, 22:15
INFORMACIJA O AD ,, GORNJI IBAR,, ROŽAJE - U STEČAJU

OPŠTI PODACI

Preduzeće je registrovano za proizvodnju rezane građe, panel ploča, građevinske stolarije, lemelnih elemenata, i drugih proizvida od drveta. Registrovano je i za trgovinu građevinskim materijalima, uvoz - izvoz. Preduzeće je sa bogatom tradicijom u drvnoj industriji. Imalo je u svom poslovanju brojne partnere iz Slovenije.
Preduzeće je organizovano kao akcionarsko društvo. Egzistira od 1947.godine. Bilo je najveće preduzeće drvne industrije u Crnoj Gori, i jedno od većih u SFRJ. Nekada je zapošljavalo 2.100 radnika. Bilo je najveće preduzeće privrede Rožaja i činilo je okosnicu te privrede. Zadnjih deset i više godina, zbog regionalne nestbilnosti, preduzeće je počelo da zastaje u razvoju i poslovanju, da gubi tržište,( kupce, dobavljače, poverioce), zaostaje u tehnološkom razvoju, organizaciji i poslovnom uspjehu. Preduzeće je kadrovski slabilo i njegovi poslovni rezultati su iz godine u godinu bili sve lošiji. Skoro, zadnju deceniju posluje sa gubicima i nelikvidno je.
Zbog vrlo lošeg stanja u kojem se našlo u preduzeću je pokrenut stečaj, 22 oktobra 2003.godine.

VLASNIČKA STRUKTURA

Ad ,, Gornji Ibar je u dominantnom državnom vlasništvu. Prema zadnjem CDA izvještaju vlasnička struktura izgleda ovako:
R/b Naziv vlasnika Broj dionica % učešće
1. Radnici 547.386 38,82
-povlašćene 410.575 29,11
-besplatne 136.811 9,71
2. Fondovi 719.880 51,03
-Fond za razvoj 391.253 27,74
-Fond PIO 246.541 17,47
-Zavod za zapošljvanje 82.086 5,82
3. Građani poslije MVP 101.550 7,20
4. Montenegrobanka ad - Vlada 41.612 2,95

Cijena akcije je 20,45 EURA, što čini ukupnu vrijednost 28.845.615,00 EUR.
KAPACITETI

1. Stovarište oblovine
Stovarište oblovine je opremljeno kranom, koroguljčem i transporterima. Posjeduje prostor za lagerovanje oblovine. Kapacitet balvaništa je da u 22 boxa može da se lageruje ukupno 8.500 m3 oble građe. Guljač opreme i transportna oprema sa dilalicama imaju kapacitet 62.000 m3 oblovine godišnje.

2. Pilana
Prijektovani kapacitet pilane je 44.000 m3 rezane građe godišnje sa radom u dvije smjene.

3. Stolarija.
Proizvodni kapacitet Stolarije je 86.00o otvora ( vrata, prozor) uslovnih jedinica za rad u dvije smjene.

4. Panel
Proizvodni kapacitet je 11.000 m3 panel ploče ( dimenzija 2.440 x 220cm, debljine 14,16,18….40 mm, zavisno od tržišta). Fabrika panel ploča je jedini pogon takve proizvodnje u Srbiji i Crnoj Gori.

5. Lamelirnica sa krijačnicom
Prijektovani kapacitet je 18.000 m3 lamelnih elemenata godišnje, pri radu u dvije smjene. Tehnologija ovog pogona je novijeg datuma, jer je ovaj pogon pušten u proizvodnju 1994. Godine. Važno je napomenuti da je realizovana u saradnji sa slovenačkim firmama ( Lip Bled, Liko Vrhnika, Rudnik Mežice, Riko Ribnica i dr. Izvođač građevinskih radova je Gradis Maribor).

6. Remont i održavanje, kotlovnica.
Služi kao podrška kapacitetima proizvodnje. Kotlovnica ima tri kotlovske jedinice koje godišnje obezbjeđuju 69.120 tona pare za proizvodnju i druge namjene. Nophodna je rekonstrukcija kotlovnice za stabilno obezbjeđenje proizvodnje.

SIROVINSKA OSNOVA

1. Stanje šumskog fonda Opštine Rožaje - Šumskog Ibarskog područja:
Površina šuma i šumskog zemljišta u državnoj svojini Šumskog Ibarskog područje je 23.443 ha. Šumom je obraslo 18.518,23 ha ili 79%. Drvna zapremina iznosi 3.345.389 m3. Drvna zapremina četinara iznosi 2.812.914 m3 ili 84%. Godišnji etat koji stoji na raspolaganju kapacitetima drvne industije je 46.000 m3 bruto drvne mase godišnje sa dominantim učešćem četinara.
2. Otvorenost šuma.
Kroz šume Ibarskog šumskog područje prolazi 232 km puteva od čega je 165 km šumskih puteva i 67 km javnih puteva.

STANJE TEHNOLOŠKE OPREME
Tehnološka oprema, osim Lamelirnice, je stara preko dvadeset godina. To je jedan od razloga da je konkurentska posobnost poizvoda i usluga niska. Neophodnost daljeg razvoja je uslovljena novim ulaganjima u opremu i tehnologiju.

STRUKTURA POVRŠINA PRMA TEHNOLOŠKIM I FUNKCIONALNIM CJELINAMA

PILANA
- zatvorena površina 2.431 m2
- otvoreni prostor 26.280 m2

LAMELIRNICA
- zatvorena površina 9.283 m2
- otvoreni prostor 9.860 m2

STOLARIJA
- zatvorena površina 13.688 m2
- otvoreni prostor 11.460 m2

PANEL
- zatvorena površina 5.672 m2
- otvoreni prostor 9.600 m2

REMONT
- zatvorena površina 1687 m2
- otvoreni prosto 2.120 m2

RESTORAN ISHRANE
-zatvorena površina 1.242 m2
-otvoreni prostor 2.100 m2

UPRAVA
-zatvorena površina 1.212 m2
- zelene površine 8.648 m2

UKUPNO
-zatvorene površine 35.215 m2
-otvorene površine 70.068 m2

Svi pogoni i prateći objekti nalaze se u jedinstvenom krugu preduzeća.

VLADIN PROGRAM SANACIJE I REVITALIZACIJE ŠUMARSTVA I DRVNE INDUSTRIJE CRNE GORE

Osnovni cilj ovog Programa je uspostvljanje tehnološkog jerdinsta između šumarstva i drvne prerade, radi obezbjeđenje sirovinske osnove kroz davanje prava na iskorišćavanje šuma drvnoj industriji na duži period, deset godina, putem koncesija.
Uz ovaj Program neophodno je obezbjeđenje finansijske podrške za investiciona ulaganja i obrtna sredstva.

SADAŠNJE STANJE PREDUZEĆA

22. oktobra 2003.godine pokrenut je stečajni postupak u ,, Gornjrm Ibru, i Šumskom preduzeću Rožaje. Svi upošljeni su upućeni na biro rada iz oba preduzeća.
Vladinim programom predviđena je reorganizacija oba preduzeća u stečaju i stvaranje jedinstvenog preduzeća. U tom cilju nastavljen je proces proizvodnje u oba preduzeća. Upošljeno je na određeno vrijeme, do završetka stečajnog postupka, 360 radnika ( 90 u Šumskom preduzeću i 270 u Gornjrm Ibru). Prije stečaja u boba preduzeća je bilo upošljeno 711 radnika. U postupku sterčaja biće riješene obaveze oba preduzeća. Vladinim programom je predviđena prodaja preduzeća u stečaju, a krajni cilj je privatizacija preduzeća, odnosno iznalaženje strateškog partnera.
Sve detaljnije informacije o preuzeću spremni smo dati.
24.02.2004.godine Stečajni upravnik,
Selman Murić, dipl ing

zamm
30-01-08, 22:23
INFORMACIJA O AD ,, GORNJI IBAR,, ROŽAJE - U STEČAJU

OPŠTI PODACI

Preduzeće je registrovano za proizvodnju rezane građe, panel ploča, građevinske stolarije, lemelnih elemenata, i drugih proizvida od drveta. Registrovano je i za trgovinu građevinskim materijalima, uvoz - izvoz. Preduzeće je sa bogatom tradicijom u drvnoj industriji. Imalo je u svom poslovanju brojne partnere iz Slovenije.
Preduzeće je organizovano kao akcionarsko društvo. Egzistira od 1947.godine. Bilo je najveće preduzeće drvne industrije u Crnoj Gori, i jedno od većih u SFRJ. Nekada je zapošljavalo 2.100 radnika. Bilo je najveće preduzeće privrede Rožaja i činilo je okosnicu te privrede. Zadnjih deset i više godina, zbog regionalne nestbilnosti, preduzeće je počelo da zastaje u razvoju i poslovanju, da gubi tržište,( kupce, dobavljače, poverioce), zaostaje u tehnološkom razvoju, organizaciji i poslovnom uspjehu. Preduzeće je kadrovski slabilo i njegovi poslovni rezultati su iz godine u godinu bili sve lošiji. Skoro, zadnju deceniju posluje sa gubicima i nelikvidno je.
Zbog vrlo lošeg stanja u kojem se našlo u preduzeću je pokrenut stečaj, 22 oktobra 2003.godine.

VLASNIČKA STRUKTURA

Ad ,, Gornji Ibar je u dominantnom državnom vlasništvu. Prema zadnjem CDA izvještaju vlasnička struktura izgleda ovako:
R/b Naziv vlasnika Broj dionica % učešće
1. Radnici 547.386 38,82
-povlašćene 410.575 29,11
-besplatne 136.811 9,71
2. Fondovi 719.880 51,03
-Fond za razvoj 391.253 27,74
-Fond PIO 246.541 17,47
-Zavod za zapošljvanje 82.086 5,82
3. Građani poslije MVP 101.550 7,20
4. Montenegrobanka ad - Vlada 41.612 2,95

Cijena akcije je 20,45 EURA, što čini ukupnu vrijednost 28.845.615,00 EUR.
KAPACITETI

1. Stovarište oblovine
Stovarište oblovine je opremljeno kranom, koroguljčem i transporterima. Posjeduje prostor za lagerovanje oblovine. Kapacitet balvaništa je da u 22 boxa može da se lageruje ukupno 8.500 m3 oble građe. Guljač opreme i transportna oprema sa dilalicama imaju kapacitet 62.000 m3 oblovine godišnje.

2. Pilana
Prijektovani kapacitet pilane je 44.000 m3 rezane građe godišnje sa radom u dvije smjene.

3. Stolarija.
Proizvodni kapacitet Stolarije je 86.00o otvora ( vrata, prozor) uslovnih jedinica za rad u dvije smjene.

4. Panel
Proizvodni kapacitet je 11.000 m3 panel ploče ( dimenzija 2.440 x 220cm, debljine 14,16,18….40 mm, zavisno od tržišta). Fabrika panel ploča je jedini pogon takve proizvodnje u Srbiji i Crnoj Gori.

5. Lamelirnica sa krijačnicom
Prijektovani kapacitet je 18.000 m3 lamelnih elemenata godišnje, pri radu u dvije smjene. Tehnologija ovog pogona je novijeg datuma, jer je ovaj pogon pušten u proizvodnju 1994. Godine. Važno je napomenuti da je realizovana u saradnji sa slovenačkim firmama ( Lip Bled, Liko Vrhnika, Rudnik Mežice, Riko Ribnica i dr. Izvođač građevinskih radova je Gradis Maribor).

6. Remont i održavanje, kotlovnica.
Služi kao podrška kapacitetima proizvodnje. Kotlovnica ima tri kotlovske jedinice koje godišnje obezbjeđuju 69.120 tona pare za proizvodnju i druge namjene. Nophodna je rekonstrukcija kotlovnice za stabilno obezbjeđenje proizvodnje.

SIROVINSKA OSNOVA

1. Stanje šumskog fonda Opštine Rožaje - Šumskog Ibarskog područja:
Površina šuma i šumskog zemljišta u državnoj svojini Šumskog Ibarskog područje je 23.443 ha. Šumom je obraslo 18.518,23 ha ili 79%. Drvna zapremina iznosi 3.345.389 m3. Drvna zapremina četinara iznosi 2.812.914 m3 ili 84%. Godišnji etat koji stoji na raspolaganju kapacitetima drvne industije je 46.000 m3 bruto drvne mase godišnje sa dominantim učešćem četinara.
2. Otvorenost šuma.
Kroz šume Ibarskog šumskog područje prolazi 232 km puteva od čega je 165 km šumskih puteva i 67 km javnih puteva.

STANJE TEHNOLOŠKE OPREME
Tehnološka oprema, osim Lamelirnice, je stara preko dvadeset godina. To je jedan od razloga da je konkurentska posobnost poizvoda i usluga niska. Neophodnost daljeg razvoja je uslovljena novim ulaganjima u opremu i tehnologiju.

STRUKTURA POVRŠINA PRMA TEHNOLOŠKIM I FUNKCIONALNIM CJELINAMA

PILANA
- zatvorena površina 2.431 m2
- otvoreni prostor 26.280 m2

LAMELIRNICA
- zatvorena površina 9.283 m2
- otvoreni prostor 9.860 m2

STOLARIJA
- zatvorena površina 13.688 m2
- otvoreni prostor 11.460 m2

PANEL
- zatvorena površina 5.672 m2
- otvoreni prostor 9.600 m2

REMONT
- zatvorena površina 1687 m2
- otvoreni prosto 2.120 m2

RESTORAN ISHRANE
-zatvorena površina 1.242 m2
-otvoreni prostor 2.100 m2

UPRAVA
-zatvorena površina 1.212 m2
- zelene površine 8.648 m2

UKUPNO
-zatvorene površine 35.215 m2
-otvorene površine 70.068 m2

Svi pogoni i prateći objekti nalaze se u jedinstvenom krugu preduzeća.

VLADIN PROGRAM SANACIJE I REVITALIZACIJE ŠUMARSTVA I DRVNE INDUSTRIJE CRNE GORE

Osnovni cilj ovog Programa je uspostvljanje tehnološkog jerdinsta između šumarstva i drvne prerade, radi obezbjeđenje sirovinske osnove kroz davanje prava na iskorišćavanje šuma drvnoj industriji na duži period, deset godina, putem koncesija.
Uz ovaj Program neophodno je obezbjeđenje finansijske podrške za investiciona ulaganja i obrtna sredstva.

SADAŠNJE STANJE PREDUZEĆA

22. oktobra 2003.godine pokrenut je stečajni postupak u ,, Gornjrm Ibru, i Šumskom preduzeću Rožaje. Svi upošljeni su upućeni na biro rada iz oba preduzeća.
Vladinim programom predviđena je reorganizacija oba preduzeća u stečaju i stvaranje jedinstvenog preduzeća. U tom cilju nastavljen je proces proizvodnje u oba preduzeća. Upošljeno je na određeno vrijeme, do završetka stečajnog postupka, 360 radnika ( 90 u Šumskom preduzeću i 270 u Gornjrm Ibru). Prije stečaja u boba preduzeća je bilo upošljeno 711 radnika. U postupku sterčaja biće riješene obaveze oba preduzeća. Vladinim programom je predviđena prodaja preduzeća u stečaju, a krajni cilj je privatizacija preduzeća, odnosno iznalaženje strateškog partnera.
Sve detaljnije informacije o preuzeću spremni smo dati.
24.02.2004.godine Stečajni upravnik,
Selman Murić, dipl ing

LJEPOTA, KUPUJEM SJUTRA 100%

Nabuko
30-01-08, 22:25
Ljudi ovo ce vlada da proda kao imoviniu za DZ. RMUI u nekom obliku pitanje je kolika ce biti stecajna masa jedino.

Homer
30-01-08, 22:30
16.10.2007. - DAN

ZAVRŠENO PRESTRUKTURIRANjE ROŽAJSKE FABRIKE
Vlada preuzima Gornji Ibarć
Stečajni upravnik Gornjeg Ibra Rožaje Huzeir Nurković izjavio je juče da će Vlada u petak kupiti tu kompaniju, koja je u stečaju od oktobra 2003. godine. Prema riječima gradonačelnika Rožaja Nusreta Kalača, isplata duga zaposljenim počeće 19. oktobra.
- U neformalnom razgovoru sa predstavnicima Vlade rečeno mi je da kompanija neće biti likvidirana, već da će samo nerentabilni dio fabrike biti zatvoren. Gornji Ibar će, prema Vladinom programu, upošljavati između 200 i 250 radnika - rekao je Nurković" Danu".
Stečajni sudija Muzafer Hadžajlić kaže da će Vlada kupiti imovinu preduzeća i preuzeti obaveze prema 450 zaposljenih.
- Vlada je zahtjevala da se radnici odreknu zaostalih potraživanja kako bi bili uključeni u socijalni program. Najvažnije je da oni budu zbrinuti, jer dosad niko nije htio da kupi preduzeće zbog velikih obaveza prema radnicima i zastarjele tehnologije. Fabrika je nuđena za milion i po, pa za dva miliona eura, ali nije bilo zainteresovanih kupaca - objašnjava Hadžajlić.
Gradonačelnik Gornjeg Ibra Nusret Kalač izjavio je da će realizacija odluke, kojom će zaposlenim u Gornjem Ibru isplatiti 3,2 miliona eura na ime rješavanja socijalnog statusa, krenuti 19. oktobra.
- Novac je obezbijeđen još prije mjesec, ali zbog zakonskih rokova odluku ranije nije bilo moguće primjeniti. Nakon toga preduzeće će biti ponuđeno na tržište slobodnog kapitala i biće dostupno svima, jer do sada nikome nije obećano – rekao je Kalač.
Državni fondovi posjeduju 51, 03 odsto akcija fabrike, radnici 38,82 odsto, građani 7,2 odsto, a ostatak akcija je u vlasništvu Vlade i Montenegro banke. Nakon zavođenja stečaja oko 700 radnika je poslato na biro, a potom je privremeno zaposleno 360, od kojih 90 radi u šumskom preduzeću. Vlada i opština su najavile da će se odreći 12 miliona eura potraživanja.
S.G. - V.R.

Glasine

Redakciji "Dana "obratili su se akcionari Gornjeg Ibra, koji tvrde da je planirano da se na lokaciji te fabrike na 100 hiljada kvadrata gradi stambeno poslovni centar vrijedan 15 miliona eura. Nurković, Hadžajlić i Kalač kažu da ne znaju ništa o navodnoj izgradnji.
- U okviru Detaljnog urbanističkog plana ta lokacija je upisana kao industrijska zona, a niko nije pokazao interesovanje za gradnju, odnosno prekompoziciju projektovanja. Smatram da je neko zamislio da na taj način dovede u pitanje razrješenje ukupne situacije u Gornjem Ibru i destabilizacijom unese političku nesigurnost u preduzeće – rekao je Kalač, ističući da je on prvi koji bi trebalo da zna za takve planove.

zamm
30-01-08, 22:32
Ja Kupujem Pa Neka Vlada Radi Sta God Hoce.mada Necu Za Mnogo Para.1000.dosta Je To.toliko Mogu Prezaliti.

Homer
30-01-08, 22:35
Prema informaciji kojom raspolažem, GOIB će biti ugašen ili dat nekoj poznatoj Rožajskoj familiji koja se inače bavi ovim poslom, a zahvaljujući kojoj DPS lijepo prolazi na izborima u ovom kraju.

Pa htjeli su oni Finci da ga kupe pod uslovom da dobiju koncesije na 30 godina kao i Vektra za VEJA, ali im ne dadoše.

MUTNO

zamm
30-01-08, 22:39
Prema informaciji kojom raspolažem, GOIB će biti ugašen ili dat nekoj poznatoj Rožajskoj familiji koja se inače bavi ovim poslom, a zahvaljujući kojoj DPS lijepo prolazi na izborima u ovom kraju.

Pa htjeli su oni Finci da ga kupe pod uslovom da dobiju koncesije na 30 godina kao i Vektra za VEJA, ali im ne dadoše.

MUTNO

BRATE DACE GA ROZAJCU.POZNATOM ROZAJCU KOJI SE UOPSTE NE BAVI TIM POSLOM VJERUJ MI.

WALTER
30-01-08, 22:39
http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/banana.gif

Sandokan
30-01-08, 22:57
GOIB??? neka hvala!
vjerovatnoca je manja nego na crveno-crno!

fjord
30-01-08, 23:05
bio je neki tekst u vijesti cini mi se sa slikom sto je tamo projektovano,neko je bio doturio vijestima,ja se zaletio od 1.5 do 1.9 za 1400
ovo sto vidite da je zadnji posa na nex ja sam utopio:)

Shajo
30-01-08, 23:10
Ljudi ovo ce vlada da proda kao imoviniu za DZ. RMUI u nekom obliku pitanje je kolika ce biti stecajna masa jedino.I meni se čini da je to isti scenario.

zamm
30-01-08, 23:11
GOIB??? neka hvala!
vjerovatnoca je manja nego na crveno-crno!

A STA MISLIS O OVIM BROJEVIMA:26,0,32,29 ILI 5,8,11 ILI MOZDA 14,17,20?

Homer
30-01-08, 23:20
Ovaj lik što sam ga poznavao i što je sve što ima uložio u GOIB često je igrao LOTO. Pitam ga ja zašto ne igra tombulu? Aaaa, tamo ne mogu da biram brojeve!

zamm
30-01-08, 23:28
ovo su brojevi sa ruleta,ima li neko da voli da igra ovu igricu na srecu?

petar
30-01-08, 23:31
Probao sam ja ka svaka kocka

fjord
30-01-08, 23:32
oko nule
mala serija
orfanel:):):)
igrao vidio srece nema,ovo je za one sto imaju para
pa ti Vesko igraj ja odo doma::)

zamm
30-01-08, 23:35
a fino je gledati onaj cilindar i lopticu kako se vrti,i cekati sta ce pasti,jos ako pijan igras,ljepota.samo kesa da ima ja bih mogao po citav dan igrati.

mediteraneo
31-01-08, 00:43
Zna li ko sto je bilo sa stovaristima koje je Gornji Ibar imao u Podgorici ,Baru Ulcinju i odmaraliste u Ulcinju a imali su stovarista u Novom Sadu i Nisu koliko znam.

raki
14-02-08, 20:55
Mi smo po preporuci istaknutog člana SDP (ministra) kupili akcije na koje smo višestruko izgubili!

ma da nije LUBA:lighten: