View Full Version : DOJAVE
VAZ iz VIjesti izlazi samo zbog jedne stvari i to je osnova njihovog poslovanja po zemljama Zapadnog Balkana, znaci nikada se ne zameraju vlasti, kao sto su Vijesti uradile sada....
A u Pobjedu nece da udju zato sto je to neisplativo:
1. Vec sam pisao o broju radnika
2. Po cijeni akcija od samo 10 eura njena vrednost je 18.000.000 eura
3. Tiraz im je oko 10.000, Dan 18.000, Vijesti oko 25.000
4. Imaju masinu koja je ekstra ako stampas novinu od 24 strane (pogledaj novine koje imas u kuci i kazi koje su najgore)
5. Jedino sto valja je poslovni prostor ali 18 miliona!!!!!!!!!!!
Nema to veze kolika je cijena sada, ako se sjecas kad je vektra krenula da kupuje HTP Boka trzisna kapitalizacija boke je bila 250 miliona, oni su dali svoju ponudu i tenderska komisija je prihvatila kao najpovoljniju, najbolju. Jeste da jos uvijek traju pregovori oko definitivne kupovine ali ce brzo biti zavrseni. Ponuda inace nije prelazila 150 miliona, ovo kazem je ne sjecam se koliko je tacno bila ponuda, a ipak je tenderska komisija odlucila u korist vektre.
Sto se tice radnika, kazi u kojoj to drzavnoj firmi nema prekobrojnih?
Za takve stvari postoji socijalni program i visak se isprati sa otpremninma.
VAZ iz VIjesti izlazi samo zbog jedne stvari i to je osnova njihovog poslovanja po zemljama Zapadnog Balkana, znaci nikada se ne zameraju vlasti, kao sto su Vijesti uradile sada....
A u Pobjedu nece da udju zato sto je to neisplativo:
1. Vec sam pisao o broju radnika
2. Po cijeni akcija od samo 10 eura njena vrednost je 18.000.000 eura
3. Tiraz im je oko 10.000, Dan 18.000, Vijesti oko 25.000
4. Imaju masinu koja je ekstra ako stampas novinu od 24 strane (pogledaj novine koje imas u kuci i kazi koje su najgore)
5. Jedino sto valja je poslovni prostor ali 18 miliona!!!!!!!!!!!
Ove tiraze si bass napumpao!!! Pobjedu smanji na pola, Vijesti isto tako, a Dan si mozda blizu utrefio.... Ako govorimo o prodatim tirazima. I bez obzira na licne (ne)simpatije prema odredjenim novinama i njihov kvalitet. Kvalitet i objektivnost svake od navedenih je vrlo diskutabilan, sa razlicitih aspekata....
Pobjedu smanji na pola, Vijesti isto tako, a Dan si mozda blizu utrefio....
Netačno.
Albert MoneyMaker 09-10-07, 14:05 Ove tiraze si bass napumpao!!! Pobjedu smanji na pola, Vijesti isto tako, a Dan si mozda blizu utrefio.... Ako govorimo o prodatim tirazima...
Veoma tacno! :)
Btw, ovo su dojave, selite se u pricaonicu!!
šuška se nešto o preuzimanju Jugopetrola od stane Luk Oil-a
šuška se nešto o preuzimanju Jugopetrola od stane Luk Oil-a
to se pričalo i prije par meseci u sloveniji...
LukOil u vezu sa Petrolom, onda Petrol preuzme Montenegro Bonus, a LukOil Jugopetrol.
A do danas ništa, čak je Petrol objavio ponudu da pruzme Istrabenz (ko zna šta če sve bit) :smokeing:
Pratio sam pokusaje privatizacije Helenika (manjinskog dijela). Proguglajte to i sve ce vam biti jasno.
Pratio sam pokusaje privatizacije Helenika (manjinskog dijela). Proguglajte to i sve ce vam biti jasno.
i kakvi su tvoji zaključci?
Nece biti prodaje Lukoolu bez nekog veceg zemljotresa. Nekom trecemo mozda ali nemam ideju kome.
Nece biti prodaje Lukoolu bez nekog veceg zemljotresa. Nekom trecemo mozda ali nemam ideju kome.
Po tvoje onda sad ne treba juriti akcije na vrat na nos do 25.10?
Ma vidi ja mislim da je JGPK potcijenjen i treba ga kupovati i dokupljivati a kretanje cijene zavisi od opsteg trenda i od oasnovnih pokazaterlja poslovanja. Vjerujem da je fer cijena bliza maksimumima za ovu dionicu nego danasnjoj cijeni sigurno. Inace nemam dionicu sto ne znaci da je mozda necu kupiti.
dado123456 10-10-07, 20:29 Da li neko ima neku informaciju o obodu i duvanskom kombinatu,ako neko nesto zna o nekim novostima u ovim firmama neka javi,hvala pozdrav
Vujica Lazovic je sinoc u emisiji na tv cg 1 izjavio da je u pripremi dokumentacija za privatizaciju duvanskog kombinata i ja sa ocekivao malo veci skok danas li od toga nista !!
dado123456 10-10-07, 20:41 Hvala,i ja mislim da je relativno mala cijena za dkpg i da nakon tendera moze doci do buma,philipp morris itd...moglo bi da bude nesto,javite sta mislite,meni se svidja...pozzz
i ja sam bio zainteresoavn za Duvanski, kupio neku sicu na 2,5 i prodao na 2,8, kada mi je jedan od direktora Duvanskog rekao da su potpuno propala firma, i da njemu nije jasno okle tolika vrijednost akcije, jer po njemu ne vredi ni 1 evro...
inace, ovo isto sam napisao na ovom forumu i tada kada mi je rekao, prije par mjeseci, ne znam tacno datum, ali moze se pronaci...
e ni ja ne znam odakle mu ona cijena
Hvala,i ja mislim da je relativno mala cijena za dkpg i da nakon tendera moze doci do buma,philipp morris itd...moglo bi da bude nesto,javite sta mislite,meni se svidja...pozzz
dado u ovoj recenici si lupio sebi lijepu etiketu.
moze mnogo sta moj dobri dado,moze ali i ne mora.Eto ti prilike da zaradis.
Ko misli kupovati dkpg neka ga sad kupi.Kad bude objavljen tender a zainteresovanih ima eto sigurnog skoka.Pa to se vec desava sa institutom i jad.brod.Danas je oko 2,40 nema razloga da se dize vise.
Ja ne mislim! Imam dosta nekretnina ;)
ja ocu do 2.40.Izacu iz njega kad vijesti objave ili Vujica da je raspisan tender.evo danas je jadb ocisceno na 29 za 1 min.Isto vazi i za obod.
Ko misli kupovati dkpg neka ga sad kupi.Kad bude objavljen tender a zainteresovanih ima eto sigurnog skoka.Pa to se vec desava sa institutom i jad.brod.Danas je oko 2,40 nema razloga da se dize vise.
Cetinjski,u mojim krajevima odlakle sam proijeklom takve zovu TENDER-EFENDIJA! :)
ja licno dkpg-kupovao po 90 centi izasao na 3,2.
Ok,pozitivni efekat tendera je moguc,bum? ne vjerujem.Ima dkpg mnogo,mnogo problema i balasta(dugovi,preko 1000 i nesta radnika,izgubio je trziste...)I ako ulazite,mislim da to treba biti kratkorocno.Uzmite procenat i ciao tuti
Slazem se,ne ocekujem nista extra ali cu uzeti lijepu platicu.Na dkpg jos nisam omasio,uvijek plus.
Ovo je tema Dojave, nije za pricu o svih akcijama, za to sve imaju svoje teme. Ubuduce kad i ako neko ima neku dojavu neka je iznese, pa se ona moze komentarisati, ostala pitanja i prica gdje im je mjesto, radi reda i preglednosti.
@zoxy,
izvinjavam se, ja sam poceo o TECG, ali sam isao logikom da prica o kvartalnom izvjestaju, koji treba da bude objavljen za mjesec dana, spada u domen spekulacija.
Ok sve, nijesam na tebe ni mislio Sandokan i ponajmanje bih imao razloga za to, nego uopsteno jer je i prije price o telekomu bilo drugih prica. Cisto da ostavimo ovu temu dojavama i komentarima istih, za sve ostalo ima vise nego dovoljno mjesta na drugim temama.
Centrojadran Bar kupuje fersped iz Beograda,oce da imaju 2/3 vlasnistva Lovcen prodaje 61,8% vlasnistva ostalo kupuju na berzu.Informacija je provjerena kod Gorana Pajkovica iz Sutomora vlasnika Cenb.Inace hladnjace 4000m2,magacini 3600m2,Upravna zgrada 2700m2,Plac kod hotela Topoliva 1170m2,vrijede barem od 25 do 50 miliona eura,a trenutna kapitalizacija 3,75 mil.eura
Centrojadran Bar kupuje fersped iz Beograda,oce da imaju 2/3 vlasnistva Lovcen prodaje 61,8% vlasnistva ostalo kupuju na berzu.Informacija je provjerena kod Gorana Pajkovica iz Sutomora vlasnika Cenb.Inace hladnjace 4000m2,magacini 3600m2,Upravna zgrada 2700m2,Plac kod hotela Topoliva 1170m2,vrijede barem od 25 do 50 miliona eura,a trenutna kapitalizacija 3,75 mil.eura
Broj HOV: 254.098
Tržišna kapitalizacija: 4.214.012,05
ovo sam na brzinu sabrao greska,nebitno je neka je 6 mil.ponovo je razlika ovo je tacno za komore,magacine ,da uvoze iyd.probam da saznam sto vise jer bih ujutro da ga kupujem,a sad sad sam sa puta pa sam telefonom propitivao
Ako stvarno vrijedi toliko onda, cijana akcije joj je oko 98 eura, ovo sam uzeo da vrijedi 25 miliona.
4000x4000=16.000.000 komore su supe zbog izolacije ,kompresori,ispaeivaci posebno ove za duboko zamrzavanje,3600m2 mag.prostorx1500=5.400.000,2700m2x2500e.=4.000.000 i plac 1100m2x600e.=650.000e.Sve to je=25.000.000 eura.ima jos magacini Celuge 10-tak hiljada m2 zemlje u poljima u Baru dis.centar u Luci u Beograduali o tome nemam podatke o kvadraturi i vrijednosti.pa zato ne mogu pisasi.Za ovo svi znamo gdje je u Baru da ne komentarisem kakve su lokacije. komore su skupe.
petre kolko imas akcija u cenb.kupi ga slobodno danas pa ga cekaj na 50,odlicno ces proci.
Evo 200,ali od jutros.A sto to da nijesam sto sinoc izmislio za cenb
stala je trgovina evo pola sata
ponuda na 28
traznja na 25
Stala je trgovina cijele berze
svaka cast Petre,mislim da si i ti iznenadjen sa cijenom cenb
beogradska firma Fersped preuzima Cenb.Sve je dogovoreno oko 5% akcija kupuju na berzi da bi imali 2/3.Do sada su kupili oko 2 mozda 2,5% tako da moze jos ici,ja sam ga danas iz 2 puta kupovao pa kud puklo da puklo.
sve je to tacno, i ja sam uspio nesto jutros kupiti,
ali ipak budite oprezni, barem sa dvije stvari...
1. pitanje je da li je tacna ona procjena vrijednosti imovine, zato sto je imovina Centrojadrana u prilicno jadnom stanju, pogotovu hladnjace...
2. kada ta firma iz BG dokupi jos tih par procenata, da se mozda cijena akcije ne strmoglavi prije nego sto ih uspijemo prodati,,,
Ovo je info od vl.Centrojadrana.Rekao mi je veceras da moraju da dokupe 5% do 2/3,poceli su u ponedjeljak da kupuju proslo je ukupno oko 10000 akcija,ja sam kupio 500.moj broker 150,kolega mi 200,racunam da su max.kupili 5-6 hiljada,a 5% je 12250.tako da imaju jos da guslaju,a sudeci po ponudi koja je tanka trebace im jos 6-7 dana
Hladnjace su ispravne jer su izdate,inace im je to osnovna djelatnost.Na google ima sve ukucaj Centrojadran Bar pa ces naci sve to
A taj "vlasnik" tako najavljuje svoje trgovine? jeste li vi sigurni da on ne prodaje? :)
a ako zbilja kupuje, da Bog da ih kupovao po 100 eura!
Nijesam rekao da su hladnjace neispravne, ali da se ne mogu cijeniti kao nove, jer su u prilicno losem stanju...
Volio bih, i zbog sebe, da poleti ova akcija na 100 evra, ali mi je nesto sumnjivo u cijeloj prici... no da ne nagadjam, ajd da vidimo kako ce se sve zavrsiti...
e oa momci vi sto se tu kurc..... vidite ko je kupovao tu hartiju pre mnogo vremena u maju pa da vidite ko navlachi a ko neee
malo da vidimo i te primorke i tog skic-a:)))) to je moje licno misljenje
i ja sam trgovao tog skica pa kud puklo
imam neku informaciju da oce da uzme 2/3 vecinu i onda da izvrsi dokapitalizaciju
a posle toga da radi zgrade...zna li neko nesto o tome??
Ja sigurno znam da je gosp.Pajkovic kupio u Maljeviku (Sutomore),uz samu obalu veliku zemlju, tamo gdje su i Rusi kupili veliku zemlju i gdje je predvidjena gradnja hotelskog kompleksa i male marine.
Takodje znam da vec gradi veliku gradjevinu uz cestu koja vodi ka tom dijelu Sutomora.
Ovo je info od vl.Centrojadrana.Rekao mi je veceras da moraju da dokupe 5% do 2/3,poceli su u ponedjeljak da kupuju proslo je ukupno oko 10000 akcija,ja sam kupio 500.moj broker 150,kolega mi 200,racunam da su max.kupili 5-6 hiljada,a 5% je 12250.tako da imaju jos da guslaju,a sudeci po ponudi koja je tanka trebace im jos 6-7 dana
Sto se mucis da sabiras, samo pogledaj promet na berzi ;)
nijesu samo oni kupovali ja ih znam 5,6 nas sto smo kupili preko 1000 akcija
A taj "vlasnik" tako najavljuje svoje trgovine? jeste li vi sigurni da on ne prodaje? :)
a ako zbilja kupuje, da Bog da ih kupovao po 100 eura!
Ne kupuje sadasnji vlasnik nego buduci
e oa momci vi sto se tu kurc..... vidite ko je kupovao tu hartiju pre mnogo vremena u maju pa da vidite ko navlachi a ko neee
Niko je nije kupovao to je problem
ja vam se pridruzujem sa 58 kupio ih na 35
a imao sam info kad je bio na 14..tako mi i treba kad sam se mislio
Warren Buffett 17-10-07, 13:46 Niko je nije kupovao to je problem
Nije baš tako. Ja sam, nedelju dana prije skoka, uložio sve svoje pare u CENB i uzeo ga po 8e.
Problem je što se to desilo u onoj našoj virtuelnoj igri "gdje bi uložili 3000e", a ne u stvarnosti. :wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash:
Warren Buffett 17-10-07, 13:57 Oprezno sa ovom akcijom.
5% koliko treba novom vlaniku je 12749 akcija, a zadnja četiri dana promet je bio 14549 akcije.
Kod nelikvidnih hartija, sa manjim brojem akcionara (oko 100 u ovom slučaju, ako se ne varam), stvarna vrijednost preduzeća nije presudna za formiranje tržišne cijene.
Albert MoneyMaker 17-10-07, 14:11 Ne brini Warren! Ide to do ... tako da si vjerovatno winner "U koje akcije bi ulozili 3000 eura "!! ;)
Ovo je tema za Dojave, necemo je koristiti da se gadjemo sa cijenama. Moze neko da kaze imam dojavu da ce biti ovo ovako i ovako, pa da se to komentarise, ali ne da onda ide prica, ako ce to na ovoliko, ovo ce na toliko i sl.
Oprezno da ,sad kada je porasla tri puta.
Gdje smo bili do sada da udjemo na vrijeme , a izadjemo na ovu cijenu i sada trljamo ruke.
Cestitam onima koji su imali vece srce nego ja
Cudno CPUT raste a vlasnici ne javljaju da krecu u akciju. Nijesu oni dzekovi kao ovi iz CENB-a. Na sve forume koji se bave ekonomijom prakticno oglas objavili 'navali narode' suvim zlatom cemo vas placati.
glavno da se jede i pije po restoranima
zadnji put kad sam bio u PG prije mjesec dana bio sam u restoranu i od konobara cuo da ekipa iz CPUTa nesto slavi
bili su bas raspolozeni
traznja od 30 do 35 za CENB je oko 100.000 eura tako da im sigurno treba jos,jer nijesu oni sve ono kupili,mada ja u petak izlazim,iako su mi rekli da moze ici do ... eura,jer do 50 e.u ponudu je svega 300 akcija
ja vam se pridruzujem sa 58 kupio ih na 35
a imao sam info kad je bio na 14..tako mi i treba kad sam se mislio
e i ja sam imao info mogao sam je po 12 uzeti,a ne po 25 i 30e.ali dobro je i ovo
Warren Buffett 17-10-07, 20:39 E`o, ja sam, prije tri nedelje, par dana imao najbolji kupovni nalog na oko 3,5e.
Al` niko se ne upeca...
traznja od 30 do 35 za CENB je oko 100.000 eura tako da im sigurno treba jos,jer nijesu oni sve ono kupili,mada ja u petak izlazim,iako su mi rekli da moze ici do ... eura,jer do 50 e.u ponudu je svega 300 akcija
Ti si , koliko se sjecam, i rekao da ce doci na 50 eura
Dobro ces calabrcnuti!!!!
Da ako krene sutra trgovina, i to da se zeleni, a za njim i svi ostali...
Ja cuh da ce Izbr da pada u startu, zbog nestrpljenja i opste situacije na trzistu
Albert MoneyMaker 29-10-07, 18:43 I ja cuh da se pojavili vanzemaljci tamo nedje iza Virpazara!
Ja cuh da ce Izbr da pada u startu, zbog nestrpljenja i opste situacije na trzistu
vrlo realno,medjutim ne zaboravite da je VB temelj toga...
da mi se ko ne naljuti,mislim da su akcionari izbora najveci srecnici od svih akcionara, ogromna kapitalizacija,i kada bi realno doslo do pada u opstem trendu stagnacije izbor ne pada,a zasto? -jer je trenutno povucen!
Ne bi me iznenadilo da se njegov povratak namjerno ne odlaze do oporavka trzista kapitala
Jeste li vidjeli da je obustavljena trgovina i sa BJER.Bilo bi dobro da i mi , kao Eskobar možemo da zamrznemo svoje akcije u korekciji.
Mali je bistar...
Jeste li vidjeli da je obustavljena trgovina i sa BJER.Bilo bi dobro da i mi , kao Eskobar možemo da zamrznemo svoje akcije u korekciji.
Mali je bistar...
haha, znači nijesam jedini ;)
To radi da zaustavi propadanje vrijednosti fonda radi naplate provizije društva za upravljanje fondom. Mislim prije svega na IZBR.
Pera Detlic 29-10-07, 23:15 Jeste li vidjeli da je obustavljena trgovina i sa BJER.Bilo bi dobro da i mi , kao Eskobar možemo da zamrznemo svoje akcije u korekciji.
Mali je bistar...
Zašto sad to? Koje je javno obrazloženje?
Nemojte da tražimo od prijatelja i sl. da nam kažu zašto se ne trguje.
Ovo su javne kompanije i kada ih povlače iz trgovine treba svi da znaju kako i zbog čega su povučene!
Treba li i za BJER da se šalje dopis?
Zašto sad to? Koje je javno obrazloženje?
Nemojte da tražimo od prijatelja i sl. da nam kažu zašto se ne trguje.
Ovo su javne kompanije i kada ih povlače iz trgovine treba svi da znaju kako i zbog čega su povučene!
Treba li i za BJER da se šalje dopis?
Ne za sada, dok ne vidimo o čemu se radi.
Samo znam da su brokerske dobile dopis da se obustavlja trgovanje ovom hartijom. Pojma nemam zbog čega!? Ako neko zna...
Ne za sada, dok ne vidimo o čemu se radi.
Samo znam da su brokerske dobile dopis da se obustavlja trgovanje ovom hartijom. Pojma nemam zbog čega!? Ako neko zna...
Ja kolko se sjecam da sam citao u vijestima jos prije 3-4 dana da spremaju jos jednu dokapitalizaciju, jer im je prifalilo para da bi izmirili obaveze i izasli iz stecaja
Treba da se radi dokapitalizacija...jeli i ovdje odrzana neka fantomska skupstina kao kod oboda da niko ne zna
Ja kolko se sjecam da sam citao u vijestima jos prije 3-4 dana da spremaju jos jednu dokapitalizaciju, jer im je prifalilo para da bi izmirili obaveze i izasli iz stecaja
Živa istina. čitao sam i ja, no zaboravih. Iscrpio me ovaj Obod. Tražiću od vlasnika jedan frižider, zaslužio sam:D
uvecanje kapitala se radi
Ima to na temi Bjer sve, pa tamo pisite sve vezano za nju.
rekao mi je broker iz monte adrije da licno misli da je za jadb 22 sjajna cijena ali da ga njihov klijent ima puno pa je to razlog zasto je sada zastoj.On je juce za sebe kupio a isto sam i ja napravio.
Albert MoneyMaker 03-11-07, 02:43 Dobio info za Cetu, novi "Paltasic"!! Neko je jos na forumu bio pomenuo pripajanje Izbr, 240 akcija za 1 cetu....
Jeste CETU postavljaju na MNB B listu a zatim ga pripajaju izboru. Koja sprdnja. Dalje ANPA je kada je krenulo pripajanje vrijedjela 2-3E po akciji pa je bio bprostor za ogroman rast kod CETu nema togprostora. Ujedno CETu je za razliku od SESI i ANPA solidno likvidna HoV i jos styo je najgore ima solidan osnovni kapitral od 8mE. Kod ANPA i SESI pripajanja pripajalo se manje od 3mE osnovnog kapitala na skoro 12mE od IZBR e sad 8 na nesto manje od 15mE nije sica. Dakle, dok je pripajanje slabolikkvidnih HoV sa malom kapitalizacijonm da bi opravdali dio kapitalizaciej IZBR imalo smisla ovo pripajanje nema smisla. No sigurno je da nista nije sigurno.
Dalje ANPA je kada je krenulo pripajanje vrijedjela 2-3E po akciji pa je bio bprostor za ogroman rast kod CETu nema togprostora.
molim za obrazlozenje zasto tog prostora nema. slazem se sa vecinom ostalih navoda
Zato sto je CETU kapitalizacije 41mE na 25E/akciji to je skoro 1/2 cijene kompletne BUDR. Trebali jos malo nekih analiza?
...ili 8xJASA, ako se ne varam!
Trebali jos malo nekih analiza?
Treba, i dalje mi nije jasno kako ANPA sa jednom prostorijom i jednim placem moze da iskace sa 3 na 95, uz sve postovanje psi
faktora koji dominira u trgovanju na nasim berzama, dok je neizgledan izlaz CETU sa 25 na-neko rece 240 akcija IZBR za jednu CETU sto valjda znaci- 72 EUR, a CETU ima toliku imovinu?
slazem se da ne bismo mogli mjeriti CETU sa BUDR, no, vec sam pomenuo psi faktor-ne mora neka HoV da bude "utvrdjena" godisnjim milionskim profitom, proizvodnjom berzanskih roba ili placevima na pjeni od mora, e da bi bila HIT i najtrazenija roba na berzi:w00t531:
@raki
odgovor mozes I sam naci: ako bi je ti platio 72eur (kapitalizacija oko 140 miliona), onda si u pravu!
ne sporim da ta cijena moze biti postignuta na kratko, u nekoj borbi za procenat vlasnistva ili slicno, ali ovo nije taj slucaj.
Tacno tako! Kod ujedninjena sa ANPA je na 3E vrijedjela 450kE i sa te vrijednosti je krenula u pohod. Stigla je do 13mE ali ne na svoju vrijednost nego na cinjenicu da je postala likvidna HoV kao dio IZBR-a. E sad ja sam ako se sjecate predlagao ljudim da je probaju kupiti ispod 30E i da cim predje 50E a posebno kada predje 65E da je pod hitno prodaju. Hoces da kazes da CETU moze da napravi isto? To su nebuloze. Ne pomaze ni @psi faktor.
Evo ti jos nekih poredjenja:
ONOG=31mE
JASA=6mE
JAPE=13mE
ULRI=71mE
HTBO=99mE
MIMO=72mE
PRIT=68mE
INSM=95mE
Ako mislis da CETU moze dvije ULRI, ili HTBO+COIG+JASA+JAPE+... ili 2xMIMO itd to je hehehe. Samo naprijed majstore i pogledaj moje postove iz doba kada je HTBO stigao na 10E.
Warren Buffett 03-11-07, 21:20 @sandokan i @nabuko, jedino pad Izbora može poljuljati CETU.
Računica je jednostavna: 1 CETU = 240 IZBR
Danas je 240x0.3=72e
Nema sanse da do tog ujedninjena dodje a ako i doje i ovo cudo odrzi sadasnju kapitalizaciju berzi se pise zlo.
Nabuko,
shvatam sta zelis da kazes, nisam advokatisao CETU-ov skok uvis a la Bubka, niti ta prica dotice moj investicioni plan, samo me je interesovalo detaljno obrazlozenje. Sto rece Ivan, nije lose da treniramo mozak, a ja od vas forumasa vise ucim o berzi i CG ekonomiji uopste, nego od vecine profesora.
sto se pripajanja IZBR tice, ako do toga zaista dodje, zasto ne bi i neki drugi fond poceo da ukrupnjava sve firme iz svog portfolia, gdje ima vecinski paket?
@sandokan i @nabuko, jedino pad Izbora može poljuljati CETU.
Računica je jednostavna: 1 CETU = 240 IZBR
Danas je 240x0.3=72e
a odakle ova info da dolazi do pripajanja CETU i IZBR?
Dobio info za Cetu, novi "Paltasic"!! Neko je jos na forumu bio pomenuo pripajanje Izbr, 240 akcija za 1 cetu....
Albert je dojavio, mozda bi i on mogao koju da doda na ovu pricu?
Bas cu propitati to,a Albert bi trebao reci koliko je dojava sigurna
Pera Detlic 03-11-07, 22:01 Tacno tako! Kod ujedninjena sa ANPA je na 3E vrijedjela 450kE i sa te vrijednosti je krenula u pohod. Stigla je do 13mE ali ne na svoju vrijednost nego na cinjenicu da je postala likvidna HoV kao dio IZBR-a. E sad ja sam ako se sjecate predlagao ljudim da je probaju kupiti ispod 30E i da cim predje 50E a posebno kada predje 65E da je pod hitno prodaju.
Sjećam se ovoga! Tad niko nije ni čuo za ANPA.
Viva vero Nabuko!:notworthy:
Nema sanse da do tog ujedninjena dodje a ako i doje i ovo cudo odrzi sadasnju kapitalizaciju berzi se pise zlo.
:yes513::smokeing:
Albert MoneyMaker 04-11-07, 17:03 Info dobio od kumice, njoj od nekh ljudi iz Eurofonda. Kazu da nema brige ni za Cetu ni Izbr! Mozda dobijem jos pouzdanije informacije veceras! Koliko je sve ovo sigurno nemam pojma, meni je kasno za oprez posto imam i jedne i druge akcije....
Alberte, ima li sta novo?
Pa evo ako neko nije vidio,sinoc su u dnevniku najavili rast Plantaza.
Pera Detlic 05-11-07, 10:04 Pa evo ako neko nije vidio,sinoc su u dnevniku najavili rast Plantaza.
To znači da treba prodati.
To znači da treba prodati.
:thumb_yello:
Nesvidja mi se ovo dojava, kao za kladionicu!
Radniku u JABD je Zlokovic savjetovao da svoje akcije ne daje za bar dva ipo puta od sadasnje cijene.
Nesvidja mi se ovo dojava, kao za kladionicu!
Radniku u JABD je Zlokovic savjetovao da svoje akcije ne daje za bar dva ipo puta od sadasnje cijene.
Oćeš reći, ništa ispod 50?
znas da nije dozvoljeno davati prognoze.
Nemojte da bude zabune, ovo je poluinformacija. Ja dobronamjerne stvari uvjek saslusam, a odluke donosim sam na osnovu svih informacija koje posjedujem. To je ujedno i moj stav prema ovoj kontraverznoj temi. Ko sve uzima zdravo za gotovo, onda mu je stvarno potrebno da se uci na greskama.
|
|