View Full Version : Uticaj Rusije na dogadjaje u Crnoj Gori

filantrop
11-01-08, 21:52
Vijesti
Ruska crkva traži zaštitu SPC u Crnoj Gori

11.1.2008

Ruska pravoslavna crkva pozvala je državne vlasti Crne Gore da osiguraju zaštitu vjernika Srpske pravoslavne crkve od protivpravnog djelovanja Crnogorske crkve, saopštio patrijarh moskovski i cijele Rusije Aleksij Drugi. On je podsredstvom srpskih medija poručio da Ruska pravoslavna crkva "bezuvjetno osudjuje djelovanje raskolnika u Crnoj Gori i podržava mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, sveštenstvo, monaštvo i pastvu povjerene mu eparhije, koji brane jedinstvo i kanonske temelje Crkve“.

Kazu da je Taci primljen u Rusiji na veoma visokom nivou pa mi nije jasno zasto se gospodin patrijarh nije tada obratio svojim vlastima?????Ne volim da se gubici peglaju preko Crne Gore...

DYLAN DOG
11-01-08, 23:58
Kler, kao i sve druge organizacije dijelom ili u cjelini ekonomskog karaktera ima svoje racune, a samim tim i postupke realizacije istih. Za zanemariti nije ni visevjekovno iskustvo ovih organizacija.
U ovom slucaju slazem se sa filantropom. Mada, problem nije ni izbliza ni tako jednostavan, a ni tako jasan i javan.

nb-campari
12-01-08, 13:44
Vijesti
Ruska crkva traži zaštitu SPC u Crnoj Gori

11.1.2008

Ruska pravoslavna crkva pozvala je državne vlasti Crne Gore da osiguraju zaštitu vjernika Srpske pravoslavne crkve od protivpravnog djelovanja Crnogorske crkve, saopštio patrijarh moskovski i cijele Rusije Aleksij Drugi. On je podsredstvom srpskih medija poručio da Ruska pravoslavna crkva "bezuvjetno osudjuje djelovanje raskolnika u Crnoj Gori i podržava mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, sveštenstvo, monaštvo i pastvu povjerene mu eparhije, koji brane jedinstvo i kanonske temelje Crkve“.

Kazu da je Taci primljen u Rusiji na veoma visokom nivou pa mi nije jasno zasto se gospodin patrijarh nije tada obratio svojim vlastima?????Ne volim da se gubici peglaju preko Crne Gore...

nije mi jasno, patrijah moskovski se obraca drzavnim vlastima crne gore posredstvom srbijanskih medija.naziva pristalice crnogorske crkve raskolnicima i daje podrsku mitropolitu amfilohiju.