View Full Version : zaljubljenost...za samo mjesec??
e bas sam nedavno raspravljala sa prijateljem i zelim to podijeliti sa vama i da mi kazete svoje misljenje,,,,on smatra da se covjek moze zaljubiti u osobu veoma brzo znaci cak i kad su mjesec dana zajedni....a ja licno smatram da je tesko jer se treba prvo dobro upoznati sa doticnom osobom i mozda za nekim 5,6mjeseci zaljubiti...opet ne moze se reci ja cu se u tebe zaljubiti za tacno 5mjeseci...to se ja mislim jednostavno desi,mozda moze i za mjesec al opet to zavisi sve od individue do individue...treba vremena da zavolis neku osobu....sad po njegovo ispade da sa svakom djevojkom kojom je bio 3sedmice il vise da je bio zaljubljen:S ne znam malo sam zbunjena sa svim ovim....help
pa...znas kako...sto ga manje poznajes prije se zaljubis:D:D
(moram obrazlozit da se muski rod ne uvrijedi;))..dok ne poznajemo osobu dovoljno lakse se zaljubimo jer imamo mogucnost da mu pripuisemo osobine koje mi zelimo, vremeno upoznajemo njegove prave osobinei od toga zavisi da li ce nesto potrajati ili ne. To vazi i obrnuto:)
Mislim da se mozemo zaljubiti kad bilo, to moze biti za par dana ili za mjesec dana zavisno od okolnosti ali zaljubljenost i jubav nije isto.Zaljubljenost se vise odnosi na neku strast a ljuubav je vec nesto ozbiljnije, to je postovanje, razumijevanje, osjecaj da te ta osoba ispunjava i fizicki i duhovno.. i naravno strast. To je otprilike moje misljenje
zaljubili smo se za manje od minut,u braku smo punih 9 godina,hvala Bogu.
zaljubili smo se za manje od minut,u braku smo punih 9 godina,hvala Bogu.
:thumb_yello:
U pravu je kliko zaljubiti se može vrlo brzo, ali da bi zavoleli nekog treba više vremena. :throb:
Ja znam za nesto(rijec nekog psihologa,negdje sam to procitala)-ako se ne zaljubis u roku od tri mjeseca neces nikad...To me je prilicno zamislilo jer se ja zaljubljujem brzo,a za ljubav mi obicno treba vremena...Pa sam razmisljala jel taj psiholog zamijenio zaljubljenost sa ljubavlju...:rolleyes: Vrlo moguce...:cheezy:
Ja se relativno brzo zaljubim. Ima samo jedna moja mana, sto se prije toga redovno vezem za tu osobu, pa onda nekako kad dodje to zaljubljivanje, cesto mi se desi da pomislim*Kako ga volim* A u sustini nije tako, odem umijem se, i proslo je. Zavolim nekaoga vremenom, ali mi se cini da koliko god dugo vremena trebalo za to, kod mene ljubav prestaje u 2 minuta... I am sick...
U svakom slucaju, volim kad sam zaljubljena.... I je2 cekam opet da se desi... A strast... Ohhh.... Sto ucinjeste od meneee...
ja sam bio zaljubljen u uciteljicu...ali sad ne znam jesam li je volio
hahahaha...http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/688567/1/istockphoto_688567_green_cube.jpg
Ja znam za nesto(rijec nekog psihologa,negdje sam to procitala)-ako se ne zaljubis u roku od tri mjeseca neces nikad...To me je prilicno zamislilo jer se ja zaljubljujem brzo,a za ljubav mi obicno treba vremena...Pa sam razmisljala jel taj psiholog zamijenio zaljubljenost sa ljubavlju...:rolleyes: Vrlo moguce...:cheezy:
3 mjeseca?...ma odma se to osjeti...ja bih rekla ako se ne zaljubis u roku od 2 dana;)
A dobro, neko je manje, a neko vise zaljubljive prirode... Nijesu svi isti.
ja mislim da se mozemo zaljubiti u osbou koji uopste ne poznajemo.npr komsiju koga gledamo svaki dan kako iznosi smece a nista ozbiljnije od Dobardan niste rekli :D onda tom komsiji prepisemo raznorazne epske vrline,zamisljamo kako je kavaljer,pun topline i njeznosti,dobar u krevetu,odlican otac i muz i tako dalje :) i znaci zaljubljeni smo.
onda pocnemo cesce da bacamo smece da bi ga sto cesce vidjeli,pa nam se jave oni leptirici u stomaku itd...ako se ne desi nista sa komsijom onda cemo vjerovatno shvatiti nakon duzeg ili kraceg perioda da prodavac u obliznjoj piljari uopste nije los i onda prica ponovo pocinje.
ako se pak desi sta sa komsijom onda cemo polako uvidjeti njegove mane i shvatiti da je ipak obican covjek a ne hodajuci zevs i ako uspijemo da se ne razocaramo u njega(ne zbog toga sto je on kreten,vec zbog toga sto je on normalan a mi bi mu pisale hvalospjeve)i uspijemo da ga prihvatimo sa sve manama i vrlinama onda cemo ga i zavoliti i nista nam nece smetati...
zaljubiti se mozemo 529742498611 puta u zivotu
voljeti mozemo mnoooogo manje
da...mislim da je problem sto mi ne znamo razlikovati zaljubljenost od voljeti neku osobu....al et imam svoj licni primjer bila sam s momkom 6mjeseci....ja sam se zaljubila, a i valjda sam ga voljela...hehe...(nisam u to posve sigurna)...a on kaze da sam mu se samo svidjal...mislim halloo?????????? probudi se.....pa da hodas s kamenom toliko vremena zavolio bi me....al et bilo proslo....
mislim halloo onda je problem u tebi a ne u njemu,ocigledno da si gaJIla veca i dublja osjecanja prema njemu nego sto je on prema tebi.mada cudno da nakon 6 mjeseci nisi to primjetila.
vidi,nije tesko razlikovati zaljubljenost od ljubavi ali ja stvarno ne znam na koji nacin to da ti objasnim,nestalo mi primjera sa komsijama i piljarama
Kako kaže Bora:
Zaljubim se pet, šest puta u roku od tri minuta.
http://i4.tinypic.com/80y917b.jpg
Sto se tice primjera sa komsijom, kod mene se zaljubljenost nebi desila, samo bi mi de dopadao, taj neko, kome Dobar dan kazem po nekad... Zaljubim se kad je neko pazljiv samnom, kad ima neke tople rijeci, kad o svemu pricamo, kad mu nije muka da uzme taxi samo da bi me poljubio, tako neke stvari... Sto se mene licno tice i mojih osjecaja, dosta je likova koji su mi se samo dopadali, ono vidis ga i kazes Bas je fin. Ali je vrlo, vrlo mali broj onih slucajeva u koje sam bila zaljubljena... Nazalost...
Sto se komsije tice, nebi radi toga sto mi se on dopada cesto bacala smece, da ne pomisli kako sam glibava... :)
Sto se tice primjera sa komsijom, kod mene se zaljubljenost nebi desila, samo bi mi de dopadao, taj neko, kome Dobar dan kazem po nekad... Zaljubim se kad je neko pazljiv samnom, kad ima neke tople rijeci, kad o svemu pricamo, kad mu nije muka da uzme taxi samo da bi me poljubio, tako neke stvari... Sto se mene licno tice i mojih osjecaja, dosta je likova koji su mi se samo dopadali, ono vidis ga i kazes Bas je fin. Ali je vrlo, vrlo mali broj onih slucajeva u koje sam bila zaljubljena... Nazalost...
Sto se komsije tice, nebi radi toga sto mi se on dopada cesto bacala smece, da ne pomisli kako sam glibava... :)
hahahah.wow..tako te volim;)
ja mislim da se mozemo zaljubiti u osbou koji uopste ne poznajemo.npr komsiju koga gledamo svaki dan kako iznosi smece a nista ozbiljnije od Dobardan niste rekli :D onda tom komsiji prepisemo raznorazne epske vrline,zamisljamo kako je kavaljer,pun topline i njeznosti,dobar u krevetu,odlican otac i muz i tako dalje :) i znaci zaljubljeni smo.
onda pocnemo cesce da bacamo smece da bi ga sto cesce vidjeli,pa nam se jave oni leptirici u stomaku itd...ako se ne desi nista sa komsijom onda cemo vjerovatno shvatiti nakon duzeg ili kraceg perioda da prodavac u obliznjoj piljari uopste nije los i onda prica ponovo pocinje.
ako se pak desi sta sa komsijom onda cemo polako uvidjeti njegove mane i shvatiti da je ipak obican covjek a ne hodajuci zevs i ako uspijemo da se ne razocaramo u njega(ne zbog toga sto je on kreten,vec zbog toga sto je on normalan a mi bi mu pisale hvalospjeve)i uspijemo da ga prihvatimo sa sve manama i vrlinama onda cemo ga i zavoliti i nista nam nece smetati...
zaljubiti se mozemo 529742498611 puta u zivotu
voljeti mozemo mnoooogo manje
u pravu si samo mozda to nje zaljubljenost kako mala mu kaze nego ti se neko svidja...ipak da bi se zaljubio ja mislim da treba nesto da pokaze prema nama, neku sitnicu..bilo sto...
nemora uopste da pokazuje da je zaljubljen, za razliku od ljubavi, gdje moras svaka 2 min. da odgovaras na pitanja-volis li me-jesam li ti lijepa-jesam li debela u ovome-mislis li na mene- a ti po difoltu:-da draga-ne draga-.
kad se zaljubim onda sam kao foka kojoj oce da daju ribu, a ona skakuce, klapce perajama i govori u,u,u,u...
Ako te neko konstantno pita Volis li me to znaci da ti to ne govoris dovoljno... Nedostatak njeznosti dragi barone, znam po sebi...
Zor_djevojka 10-01-08, 14:32 Ja ne znam kako se to naziva, al' mi najvishe prija i mnogo volim osjecaj kad me zhacne u stomaku kad ugledam nekog ko mi se svidi na prvi pogled, ili svidja nebitno koliki vremenski period...Je li to ljubav, zanesenost, zaljubljenost, simpatisanje, dopadanje, splet crijeva...ne bih vam znala rec' :cool:
Za owaj splet crijeva se mislim, meni je 1 desilo da sam tako vidjela 1 momka, u tom trenu sam bila bas gladna... I odjednom, oni leptiricji u stomaku.. Ne, reko, ne svidjas mi se, Meni se jedu popeci...
ovo me asocira na to kako Japanci znaju da spoje lijepo i korisno- u ekskluzivnom restoranu se hrana posluzuje na golim djevojkama! mmm
Zor_djevojka 10-01-08, 15:02 Ako te neko konstantno pita Volis li me to znaci da ti to ne govoris dovoljno... Nedostatak njeznosti dragi barone, znam po sebi...
to za nedostatak njezhnosti povezala bih sa mazhenjem, umiljavanjem i pitanjima tipa ' Jojish li me ?', 'Vovish vi me' ili sl :)..i zvuchi slatko, djetinjasto, simpatichno
a ovo ' Volish li me ?'..djeluje prilichno ozbiljno...To je vec nedostatak sigurnosti...:cool:
to za nedostatak njezhnosti povezala bih sa mazhenjem, umiljavanjem i pitanjima tipa ' Jojish li me ?', 'Vovish vi me' ili sl :)..i zvuchi slatko, djetinjasto, simpatichno
[COLOR=blue]a ovo [B]' COLOR]
Jooojjjjjjjjj kako ja vojim da se maziimmm.....
mislim halloo onda je problem u tebi a ne u njemu,ocigledno da si gaJIla veca i dublja osjecanja prema njemu nego sto je on prema tebi.mada cudno da nakon 6 mjeseci nisi to primjetila.
vidi,nije tesko razlikovati zaljubljenost od ljubavi ali ja stvarno ne znam na koji nacin to da ti objasnim,nestalo mi primjera sa komsijama i piljarama
pa normalno da sam primjetila i znala sam da je to samo svidjenja kod njega ....al meni nije jasno kako nije mogao za tako dugo vrijeme osjecati nesto vise od svidjanja...nije u meni problem vec u njemu:S:S malo logicno zar ne??:S jos mu najduza veza i uvijek je govorio kako mu je divno krasno....a emocija nigdje....:S
Zor_djevojka 10-01-08, 20:40 Jooojjjjjjjjj kako ja vojim da se maziimmm.....
i jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i jaaaaaaaaaaaaaaaaa :)...a ko bi rekao za nas Vodolije da smo takve ;)
pa normalno da sam primjetila i znala sam da je to samo svidjenja kod njega ....al meni nije jasno kako nije mogao za tako dugo vrijeme osjecati nesto vise od svidjanja...nije u meni problem vec u njemu:S:S malo logicno zar ne??:S jos mu najduza veza i uvijek je govorio kako mu je divno krasno....a emocija nigdje....:S
ne mogu da izdrzim a da ne odgovorim :unsure:
vidi ako tako nastavis sa zivotnom filosofijom ja nepogrjesiva cica a muskarci arogantne prepotentne moroncine neces daleko dogurati,misli,teze ce ti bit u zivotu da preguras dredjene stvari preko ledja.
sto se tice tvoje veze moram ti reci nesto:mislim da je ipak problem u tebi jer ako u 6 mjeseci nisi uspjela da mu zaokupis paznju i "ugrijes srce" onda nesto u tvojim metodama ne stima :biggrin:
i jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i jaaaaaaaaaaaaaaaaa :)...a ko bi rekao za nas Vodolije da smo takve ;)
...i ja kao takva, bivam totalno neshvacena od stane okoline i bivsega mi momka....E jeli to greota....
najbolje bi bilo da se vas dvije shvatite zajedno:D
ne mogu da izdrzim a da ne odgovorim :unsure:
vidi ako tako nastavis sa zivotnom filosofijom ja nepogrjesiva cica a muskarci arogantne prepotentne moroncine neces daleko dogurati,misli,teze ce ti bit u zivotu da preguras dredjene stvari preko ledja.
sto se tice tvoje veze moram ti reci nesto:mislim da je ipak problem u tebi jer ako u 6 mjeseci nisi uspjela da mu zaokupis paznju i "ugrijes srce" onda nesto u tvojim metodama ne stima :biggrin:
izvini al ne mozes tako olako zakljucivati neke stavri kad u biti ne znas ni kakva je bila veza....vjeruj mi ja sam se vise trudila nego on....i cisto sumnjam da je u meni problem...jer ja sam davala sve od sebe da uspije ta veza, nisam ga gnjavila niti izigravala policjaca, pokusala sam da svaki nas izlazak bude drugaciji i poseban, nudila sam mu dovoljno paznje i ljubavi.....sve sigurno vise nego on(u ovim nekim situacija je trebao biti vise on aktivan nego ja)al opet znam a i sam je rekao da nece NIKAD naci bolju djevojku od mene.,.prema tome:D to ti sve govori:=)
izvini al ne mozes tako olako zakljucivati neke stavri kad u biti ne znas ni kakva je bila veza....vjeruj mi ja sam se vise trudila nego on....i cisto sumnjam da je u meni problem...jer ja sam davala sve od sebe da uspije ta veza, nisam ga gnjavila niti izigravala policjaca, pokusala sam da svaki nas izlazak bude drugaciji i poseban, nudila sam mu dovoljno paznje i ljubavi.....sve sigurno vise nego on(u ovim nekim situacija je trebao biti vise on aktivan nego ja)al opet znam a i sam je rekao da nece NIKAD naci bolju djevojku od mene.,.prema tome:D to ti sve govori:=)
ne zelim da zalazaim u detalje tvoje veze ali znas kako...ne mora svaka veza da bude prava. Znaci mozete vi oboje biti ok ali jednostavno nema neke hemije koja bi vas zadrzala.Moze neka veza na izgled biti super, bez svadja ali da ipak nije to to.
U tvom slucaju..mozda si se ti trudila ali mozda njemu jednostavno nije bilo stalo..zato se ne osvrci na to nego kreni dalje..za svakoga postoji srodna dusa!
a i sam je rekao da nece NIKAD naci bolju djevojku od mene.,.prema tome:D to ti sve govori:=)
Evo ja kad bih želio da te ostavim, odn. u slučaju da te napuštam.., moguće ja da bih ti rekao da neću naći bolju od tebe... To bi doprinjelo da me manje mrziš a teže preboliš...
Inače ovo je jedna vrsta manipulacije koja se kosriti radi lakšeg prekida veze. :yeahright:
Evo ja kad bih želio da te ostavim, odn. u slučaju da te napuštam.., moguće ja da bih ti rekao da neću naći bolju od tebe... To bi doprinjelo da me manje mrziš a teže preboliš...
Inače ovo je jedna vrsta manipulacije koja se kosriti radi lakšeg prekida veze. :yeahright:
moze biti ali i ne mora. Moze biti zaista samo manipulacija ali moguce je da recimo on misli sve lijepo o njoj ali jednostavno ne osjeca nesto vise i dzaba sve..
Vazda ti meni nešto kontra... :)
Ako nađe neku drugu s kojom će biti zadovoljniji nego sa Lavicom npr., sigurno je da je našao bolju za sebe, odn. ova mu nije bila dovoljno dobra... To ti je patetika.., priča za kraj...
p.s. Naravno ovdje govorim o ponašanju muškaraca u globalu, bez ikakve uvrede našoj Lavici..
Vazda ti meni nešto kontra... :)
Ako nađe neku drugu s kojom će biti zadovoljniji nego sa Lavicom npr., sigurno je da je našao bolju za sebe, odn. ova mu nije bila dovoljno dobra... To ti je patetika.., priča za kraj...
p.s. Naravno ovdje govorim o ponašanju muškaraca u globalu, bez ikakve uvrede našoj Lavici..
ako nije dobra za njega to ne znaci da nije "dobra"..
a nije to kontra batko samo razmjenja misljenja:D
Iz kog konteksta stvaraš takvu sliku... Ono što mislimo o drugima je naše subjektivno mišljenje i ono se računa, naročito kad je ljubav u pitanju - emocije...
Niko nije rekao da ona nije dobra, već sam ja rekao da je on (vjerovatno) napušta zato što mu nije dovoljno dobra... Ono kako je on procjenjuje je njegovo subjektivno mišljenje... Prema tome govorimo o njegovim osjećajima i njegovoj izjavi da ''neće naći bolju''...
Tvoja rečenica ''ako nije dobra za njega to ne znaci da nije "dobra"..'' je izvan konteksta zato što je emocionalno osakaćena... :)
Lavice, vjerujes li ti ljudima sve sto kazu?????
Iz kog konteksta stvaraš takvu sliku... Ono što mislimo o drugima je naše subjektivno mišljenje i ono se računa, naročito kad je ljubav u pitanju - emocije...
Niko nije rekao da ona nije dobra, već sam ja rekao da je on (vjerovatno) napušta zato što mu nije dovoljno dobra... Ono kako je on procjenjuje je njegovo subjektivno mišljenje... Prema tome govorimo o njegovim osjećajima i njegovoj izjavi da ''neće naći bolju''...
Tvoja rečenica ''ako nije dobra za njega to ne znaci da nije "dobra"..'' je izvan konteksta zato što je emocionalno osakaćena... :)
da...malo skrenuh s teme..sorry batko
ali u pravu si... prvi put:D
Bolje jednom nego niti jednom... :D
nije samo meni govorio vec svakom svom prijatelju stalno je ponavaljo da nece moci naci drugu kao sto sam ja bila:D prema tome...
ne zelim da zalazaim u detalje tvoje veze ali znas kako...ne mora svaka veza da bude prava. Znaci mozete vi oboje biti ok ali jednostavno nema neke hemije koja bi vas zadrzala.Moze neka veza na izgled biti super, bez svadja ali da ipak nije to to.
U tvom slucaju..mozda si se ti trudila ali mozda njemu jednostavno nije bilo stalo..zato se ne osvrci na to nego kreni dalje..za svakoga postoji srodna dusa!
normalno da ne mora bit prava...uostalom ak smo se razisli znaci da nije to bilo to....i njemu je stalo bilo to znam veoma dobro...jer je prvi on bio zagrijan za mene i znao je fiksno govoroci svakih 10min.doci do mene samo da me vidi:D:D al jednostavno nije islo....nesto nije stimalo...al et zivot ide dalje i ja sam presla preko svega toga....samo hocu da ti kazem da mi je bilo krivo za te osjecaj sto je logicno da kad se sve vise zavlacis u nju da su emocije izrazenije...a ne obratno kao sto je bio slucaj s njim:D....
@mala_mu.....naravno da ne vjerujem svima....al s tim sam momkom bila u vezi pola godine, normalo je da znam sve o njemu i inace znam da je uvijek bio iskrena prema tome....et posto sad ovo ispade da raspravljam o mojoj vezi kako sta i svi se malte ne urotili protiv mene....mozemo et reci da je to bila lazno sto je rekao, al opet ja sam uvjerena mozda zvuci prepotentno al nikad nece bolju naci djevojku od mene....znaci osoba koja se toliko trudila, poklanjala paznju, brigu koja ga je uvijek znala iznenaditi , koja je prelazila preko nekih stvari.....kad skontate malo....pola djevojaka danas nisu u stanju da to ucine z anekog momka....njima tako lako sve dosadi i ne zele da se trude..dok ja, ja nisam odustajala i znam da sam ga u nekim stvarima promijenila u pozitivno smislu, sto mi je veoma drago...ugl bit sbega ovoga nije to sto je rekao, al ja duboku u sebi znam da je to tacno:D:) nego pitanje su emocije,to me je malo zbunilo i na kraju razocaralo s njegove strane..mislim za pola god.ne osjecati nista...mislim on je govorio kao ovo je vise od zaljubljenosti, al nije to sebi nikad htio ni priznati...no nema veze..necemo vise o meni i mojoj vezi jer je to iza mene:D vec o napisanoj temi.....pozz
hahahahahaha
a uljepsala si mi dan,ali ti moram ponovo odgovoriti :D
al s tim sam momkom bila u vezi pola godine, normalo je da znam sve o njemu prosto je nemoguce da znas SVE o onekom za pola godine ;)
al opet ja sam uvjerena mozda zvuci prepotentno al nikad nece bolju naci djevojku od mene
platon je rekao da je najbolje u zivotu biti posmatrac.i ja se sa tim slazem,ljudi trebaju posmatrati i gledati sta se desava oko njih a ne se zatvoriti u sopstvenu cauru i misliti da je to najvise i najbolje sto mogu pruziti :D
i necu vise...ne slazem se uopste sa tvojim nacinom razmisljanja,ali to nije ni bitno.dosli smo ovdje da cakulamo i zezamo.izvini sto te napadoh ali mi tvoja prica djeluje(ruku na srce)malo nezrelkasto pa zbog toga,ono kao-trudim se da objasnim zasto ne bi trebala biti toliko ljuta na muskarce i jos neke stvari ali nije ni bitno ;)
kao ni ja sa tvojim:D...ja kad budem shvatila i upoznala muskarca koji ce se pokazati drugaciji onda se necu ljutiti i govoriti to sto sam govorila...al ga jos nisam upoznala....ja znam ,neke stavri bolje od drugih o momiku sa kojim sam bila pola god.i znam njegov nacin razmislja i o sveukupnoj situaciji....no to je nebitno:)nastavite da uzivate i zezate...ja vas napusatm:D:D
kao ni ja sa tvojim:D...ja kad budem shvatila i upoznala muskarca koji ce se pokazati drugaciji onda se necu ljutiti i govoriti to sto sam govorila...al ga jos nisam upoznala....ja znam ,neke stavri bolje od drugih o momiku sa kojim sam bila pola god.i znam njegov nacin razmislja i o sveukupnoj situaciji....no to je nebitno:)nastavite da uzivate i zezate...ja vas napusatm:D:D
lavice nisi se valjda naljutila pa nas napustas?:(
ovdje smo svi dali svoje misljenje...a tudja misljenja iako se razlikuju od nasih mogu da pomognu zato nemoj sve da shvatas licno...nikome nije cilj da "udara kontru" vec da ako misli drugacije to i obrazlozi
@mala_mu.....naravno da ne vjerujem svima....al s tim sam momkom bila u vezi pola godine, normalo je da znam sve o njemu i inace znam da je uvijek bio iskrena prema tome....et posto sad ovo ispade da raspravljam o mojoj vezi kako sta i svi se malte ne urotili protiv mene....mozemo et reci da je to bila lazno sto je rekao, al opet ja sam uvjerena mozda zvuci prepotentno al nikad nece bolju naci djevojku od mene....znaci osoba koja se toliko trudila, poklanjala paznju, brigu koja ga je uvijek znala iznenaditi , koja je prelazila preko nekih stvari.....kad skontate malo....pola djevojaka danas nisu u stanju da to ucine z anekog momka....njima tako lako sve dosadi i ne zele da se trude..dok ja, ja nisam odustajala i znam da sam ga u nekim stvarima promijenila u pozitivno smislu, sto mi je veoma drago...ugl bit sbega ovoga nije to sto je rekao, al ja duboku u sebi znam da je to tacno:D:) nego pitanje su emocije,to me je malo zbunilo i na kraju razocaralo s njegove strane..mislim za pola god.ne osjecati nista...mislim on je govorio kao ovo je vise od zaljubljenosti, al nije to sebi nikad htio ni priznati...no nema veze..necemo vise o meni i mojoj vezi jer je to iza mene:D vec o napisanoj temi.....pozz
Sto ti je lavice jadna???
Ada ljudi svasta pricaju... Ti si posle 6 mjeseci znala sve o momku, jesi kako nijesi... Ja posle 5 GODINAAAA pojma nijesam imala kakaw covjek moze da bude, tacnije koliko nisko neko moze da ide... Za njega sam tada mislila da nema momka preko njega.... Moj ti je savjet, osmijeh na lice i jatnopri... Nemas nista od pitanja kako i zasto... Ako si pametna, to te posle 2 dana nece ni zanimati..
nije samo meni govorio vec svakom svom prijatelju stalno je ponavaljo da nece moci naci drugu kao sto sam ja bila:D prema tome...
Život piše romane.... :)
Da i ti su ti prijatelji to ispričali.., možda je išao s ciljem da oni prenesu informaciju... Možda a možda i nije... Ljudi najčešće najdublje emocije čovjek drže samo za sebe...
Osim toga složio bih se sa kolegicama koje kažu da je veoma teško upoznati nekoga tako dobro da možeš reći da ga poznaješ...
Jedino koga čovjek može da upozna u potpunosti je on sam.., a vjeruj mi malo je onih koji sebe poznaju tako dobro da mogu reći kavi su u stvari... Zaista rijetko ko može upoznati sebe tako dobro a da se to ne odnosi na djeliće njegovog života... Kako se stalno mijenjamo i saznajemo nove stvari, pitanje je da li bi ono za što smo mislili da je sigurno i ispravno u našim očima u nekom drugom trenutku na nekom drugom mjestu stvorilo drugačiju sliku u našj glavi i natjeralo nas da postupimo drugačije...
Znak pitanja će uvijek postojati iznad nas... Da li smo onakvi kavi mislimo da jesmo??? A ako ne poznajemo tako dobro sebe, koliko dobro onda možemo upoznati nekog drugog...?!! :unsure:
ma uredu je...nemoj te vise spominjati lavicu i gotovo:D napustam jer imam svoje razloge....i hvala punoo na savjetima svim
Ja sam ovaj zadnji post, napisao uopšteno o tome šta mislim ko smo i što smo, a i prethodni moji postovi su bili uopšteni... :)
Sa tobom sam se malo poslužio kao poštapilicom... Možda je bilo malo tendenciozno s moje strane, volim ja mnogo da kenjam.., :photo: zato ti se izvinjavam... ;) :)
|
|