View Full Version : Shtene labradora
Zor_djevojka 05-01-08, 19:43 pomazhite aman za aman..Upravo je stiglo u nash dom, a ja nishta ne znam o njima...Sav je uplashen, sakrio se u coshak, zgrijala sam mu mlijeko, stavila dekicu, a on se sav trese..Koliko god da izjavljujem da ne volim zhivotihnje, ne mogu da budem ravnodushna :(...Posavjetujte shto da chinim
P.S. i kako da mu dam(o) ime ;) ?
Svaki ulazak u novi dom je stresna situacija za psa, pa i one vece pse cini mi se... Tako da je normalno da se trese, sto od pometa vani, sto od staha... Uzmi peskir i na skut sa njim, i ceskaj ga. Bez obzira sto ces ga navici na to, obavezno to radi... Kad smo mi dobili psa, on je vec bio naucen na to, i malo je veci bio nego tvoj kuco sad.
Sto se labradora tice, strasni su psi, ne sto ga ja imam, nego sto jednostavno jeste tako... Za sada ce ti glavni problem biti sto ce ti piskiti svuda po stanu, ali ces ga vremenom nauciti to.
Dobro bi bilo da ga drzis na grudi, znas ono kao majka bebu. Pas tako osjeti tvoj miris, i brze se sprijateljite, i manje ga je strah. Mozda zvuci smijesno, ali zaista pomaze.... Obavezno vidi za vakcine u rodovniku, sta je primio...
Sto se imena tice, mome u rodovniku pise Arci, ali je on dobio ime Belveder. U pocetku smo ga zvali svi tako, osim tate koji je burno protestvovao (da **be oca nece se zvat tako jer ne mozemo baba i ja da izgovorimo), pa smo mu dali ime po supermarketu, u koji smo kupile zvake, toga dana kad smo ga doveli - BIGI... I jeste Bigi, pravi....
Rose, sto god da ti treba pitaj...
Zor_djevojka 06-01-08, 16:02 e zaisto pishki dje stigne..jadi me nadjoshe trcheci za njim i chisteci...Mazimo ga svi, stvarno ga tu ne shtedimo..A kako ima tuzhne okice..Kupili smo mu AD kapi..e sad jedino mi sumnjivo shto ima rijetku stolicu, ne znam shto mu je..a revakcina mu je 28.01....Hvala mala mu, pitacu te ja svashta neshto, ne boj se ;)...Dadoshe mu ime 'Leo', iako sam ja bila za 'Amon' :)
Mozda je malo prehladio... Mozda previse mlijeka uzima... Nista strasno. E da, AD kapi obavezno. Mi smo davali Bigiju i vitamine Calc/Phos 3 puta dnevno.
Zumace za bolju dlaku, i tako.. I ni u kom slucaju obilne obroke... To nikako... Iakop ti se cini da mu je vazda malo. To je iz jednog jedinog razloga, sto su prozdrljive prirode...
Derek_Trotter 07-01-08, 13:30 Da mu niste greskom dali neke tablete za izmokravanje;)
Salim se, naravno. Nemam iskustva toliko sa psima ali mislim da mu treba samo malo vremena da se adaptira i sve ce biti OK
Zor_djevojka 07-01-08, 13:53 da, u pravu ste..danas je bash veseo, non stop mashe repicem, skache, trazhi da se igra i da se mazi...:)..Prava je beba :)
A kad ces postaviti slike?
Zor_djevojka 14-01-08, 14:33 Evo me ja :)
http://img90.imageshack.us/img90/7280/mavi1qm8.jpg (http://imageshack.us)
Evo me ja :)
http://img90.imageshack.us/img90/7280/mavi1qm8.jpg (http://imageshack.us)
mnogo je sladak!!!!
sto godina ti napunio:loveletter:
JAAAAAAAAAAAAAAO! Vidi sto sam sadak boze, boze!!!! Dovedi ga na sledece MIM okupljanje! :)
Zor_djevojka 15-01-08, 15:11 HAAHAH, pa da mi ga raspomamite...Ne mogu ja josh sa vama, ja sam mavi ;)..i samo psavam i ruchkim :)
Dekice, hvala i zdravo bila :)...Evo mi ga u krilo :)
Joj, pa to je majo štence........ kako je slatko.
Što se tiće piškenja, ja sam svoju kujicu belgijskog ovčara naučila u tjedan dana gdje da to obavi......
Ovako, slućajno sam u zoo centru naletila na pelene za pse- to su pelene koje se stave na pod (ne na psa......:D ) i one puštaju neki miris koji ih privlači da tamo idu. Sve u svemu, naučiš ih bez problema.
Samo, pazi sa svojim labradorom jer su to psi koji jedu bez granica- moraš mu kontrolirati prehranu i dobro paziti da ti ne pojede nešto vani jer sam ja svom labradoru kad smo bili u šetnji čak i kutije cigareta vadila iz usta.
Kad smo kod labradora- hoće li nekome trebati štene? Moja blegijka se parila sa mojim labradorom, pa ću za koji mjesec dobiti prinove- mogli bi biti zanimljiva kombinacija....... heh
Zor_djevojka 18-01-08, 13:04 O, da ishranu smo mu bash 'stesali'...on bi jeo ka' lud..Shto bi mi otac reka' pravi Rashovic, ima mu po kome doc :D...
A shto se tiche mokrenja, to smo za sad prilichno ' normalizovali'...Izvedem ga napolje kad god se probudi, jede, i kad zacvili ;)..Interesantno, uvijek na istom mjestu obavlja nuzhdu (njushi kao shto si rekla gore u svom postu)!
Ja obožavam labradore!!!
Imala sam jednu ženkicu, crnu i zvala se Astra. Jako su veseli, druželjubivi, brzo uče, plemeniti, vole djecu i ljude uopšte.
Sada nemam uslova za psa jer se odvajam od porodičnog gnijezda u podstanare:D i baš ti zavidim na štencetu.
Rossonera, moj labrador je u prvih tjedan dana pojeo 6 kg onih keksa za pse i 4 konzerve od 1,2 kg dok nismo skužili da smo ga svi ukučani (a ima nas 6) hranili 3 puta dnevno.........
A trebala si vidjeti šta je napravio sa jednim pečenim volom na motosusretima prije 2 godine- srašno je bilo i za gledati.
Ako si to riješila izvođenjem van, onda ga izvedi 30-45 min nakon što jede ili pije, to će ti riješiti stvar.
I želim ti puno sreće sa štencem, to su jako pametni i dobri psi.:throb:
Najvaznije za labradore je NE DAVATI IM MNOGO DA JEDU. Brzo se ugoje, i posle nijesu ni za sta... A vazda ve ti se cinjet da mu je malo, jer je strasno halapljiv pas. Rjesenje neka budu recimo neki keksici sa vitaminima ili sl...
Zor_djevojka 23-01-08, 14:38 mi smo nashem kupili nekakve zhvake..josh malo pa cemo ga nauchit' i balone da pravi....
'Došlo' nam je štene prije jedno dva sata... A kako je meden :)
Evo sad sam ga povela u njegov krevetić, i zaspao je...
I prošetali smo oko zgrade..:D
Malo je uplašen, što je normalno, naravno. Ali nas je odma prihvatio, što je najbitnije :)
Kakav je trunto jedan...kako mu iskoči stomak kad ga nosim, kao maloj bebi :)
Prvo je trebao da bude Amon, pa Ra, pa Amon Ra, pa Ramon, pa Hari i sad bi trebalo da bude opet Amon mada još nismo sigurni :p
A zato nam je divan dan! ;)
Moramo da se pohvalimo da su nam prekjuce i danas ispali prvi zubici. :)
ja sam jedan jako veseli kucko i svima vama saljem jedno veliko AV :)
|
|