View Full Version : Kad se zaljubite uključite i razum

inzaghi9
29-12-07, 14:08
Zaljubljivanje je pitanje srca, ali za uspješnu vezu ipak treba uključiti i razum i to prije nego što bude kasno. Moglo bi se desiti da vam njegove mane, koje ste nekada smatrali šarmantnim, sada postanu noćna mora. Iako treba vremena da se dvije osobe dobro upoznaju, nemojte podleći samo njegovom šarmu.

Pretvorite se u uho, ali nemojte se koncentrisati samo na ono što govori, nego i na to kako i o čemu govori. Njegove priče mogu biti lažne, ali način na koji govori može reći sve o njemu.

Koliko vam je pitanja postavio u jednom poslijepodnevu? Ili je možda govorio isključivo o sebi? Očekuje li da ga pažljivo slušate, a kad vi napokon dođete do riječi, nervozno luta pogledom po prostoriji? Je li sklon ogovaranju? Ako već u ranoj fazi poznanstva često "iznosi prljavi veš" drugih ljudi, misleći da je zanimljiv i zabavan, to je veoma loš znak.

Je li spreman razgovarati o svojim problemima, ili ih, poput mnogih muškaraca, rješava šutnjom koja stvara nesporazume? Najzad najvažnije: govori li o stvarima toplo i sa zanimanjem, ili je kritičan, ironičan i sitničav?

Nemojte dozvoliti da vas zavara količina izgovorenih riječi. Ne sudite prestrogo brbljivcima, niti vjerujte da oni koji ćute nemaju ružne misli. Najbolje je da ne donosite zaključke prebrzo.

izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=5&news=16286)

Temis
29-12-07, 18:21
Gledajuci tvoja tri nova threada razmisljala sam ovako:Nekadasnji raskid sam davno i davno preboljela,brak mi se cini jos uvjek daleko,ali sam razumno odlucila onako sama sa sobom da mi treba da se zaljubim :wub2:i odlucila da pisem ovdje....:cheezy:

Ljubav je mnogo vise slijepa nego razumna...Jer ona je ipak stvar srca,ne bas stvar glave...I kad sa razumom raspolazemo,srce nas vodi i bira...Srce i kad ih razum uvidi mane pozlati...I jace je...Volimo iskreno kad znamo da to osjecamo sa svim vrlinama i manama onog ko je pored nas...A ono najvaznije-za to kad,gdje i na koji nacin cemo nekog pustiti da gospodari nasim osjecanjima ne postoji bas nikakva edukacija s kojom bi smo trebali da se rukovodimo osim mozda doze zrelosti i opreznosti koju smo stekli kroz nase sopstvene prosle i bivse ljubavi....A i to opet biva stvar naseg srca...:throb::wink3:

Batboy
29-12-07, 18:46
Ljubav je mnogo vise slijepa nego razumna...Jer ona je ipak stvar srca,ne bas stvar glave...I kad sa razumom raspolazemo,srce nas vodi i bira...Srce i kad ih razum uvidi mane pozlati...I jace je...Volimo iskreno kad znamo da to osjecamo sa svim vrlinama i manama onog ko je pored nas...A ono najvaznije-za to kad,gdje i na koji nacin cemo nekog pustiti da gospodari nasim osjecanjima ne postoji bas nikakva edukacija s kojom bi smo trebali da se rukovodimo osim mozda doze zrelosti i opreznosti koju smo stekli kroz nase sopstvene prosle i bivse ljubavi....A i to opet biva stvar naseg srca...:throb::wink3:

Srećom pa si napisala ''ne baš''... ;)

Slijepa je kad se čovjek zaljubi..., Razumna je kad kad shvati da je zaljubljenost prošla a ostala samo ljubav... Kažem ''samo'' jer je to tačka pucanja.., odn. tačka shvatanja da ipak živimo na zemlji... Hmmm koliko ljudi zaista uspije preći tu tačku... :smokeing:

Temis
29-12-07, 19:23
Srećom pa si napisala ''ne baš''... ;)

Slijepa je kad se čovjek zaljubi..., Razumna je kad kad shvati da je zaljubljenost prošla a ostala samo ljubav...

Idealno receno...:notworthy: ;)

Hmmm koliko ljudi zaista uspije preći tu tačku... :smokeing:

Danas je to zaista svedeno na minimum...S druge strane to je def nesto sto zelim da mi se dogodi...Ne radi se samo o zaljubljenosti vec da mi se posle nje dogodi ljubav...Pokusavam to objasniti onima koji me pitaju zasto i kako je moguce da sam,zaboga,tako dugo sama...

sto mu gromova
13-01-08, 11:47
Razum,sta je to?:biggrin:

Dot
22-01-08, 11:04
2 late

Algol
22-01-08, 12:23
Razum i zaljubljenost- to mogu samo oni sa Venerom u Djevici ;)
Ja moram to astroloski da pojasnim, sta cu...:cheezy:

rajka
22-01-08, 12:24
Danas je to zaista svedeno na minimum...S druge strane to je def nesto sto zelim da mi se dogodi...Ne radi se samo o zaljubljenosti vec da mi se posle nje dogodi ljubav...Pokusavam to objasniti onima koji me pitaju zasto i kako je moguce da sam,zaboga,tako dugo sama...[/QUOTE]

Sama si zato sto ti se jos nije desio "gospodin pravi".
Meni se "desila"... i zaljubljenost i ljubav... ali nisam to planirala i ne znam kako se desilo... Kao sto ne umijem da dam pravi odgovor na pitanje: "Zasto ga volim"! Ljubav nije nauka da moze da se objasni smisleno i logicki. Niti mozes da kazes da te vodio razum ili srce, jer ljubav se osjeca svim culima. I slazem se da ne postoje prirucnici koji bi mogli da te upute kako se ponasati...

Temis
22-01-08, 22:30
Naravno da je tako,o tome pricam,tacnije sama sam zato sto ZELIM gospodina pravog i ne zadrzavam se dugo tamo gdje se svi izgledi da se izrodi jedna ljubav svedu na nulu...:wink3:

milenaaaa
22-01-08, 22:39
znate ono postoji jedna legenda.
ludost i ljubav su se mnogo voljeli,a onda je jednog dana ludost slucajno ljubavi ruzom povrijedila oci i ljubav je od tada slijepa,a ludost je njen vodic...

e ne znam,kod mene ljubav nije slijepa.vidim i mane tog momka i sve,ali prihvatim ga takvog kakav jeste....Mozda nikad nisam bila toliko zaljubljena da izgubim glavu,dosta sam hladna i promisljena u ljubavi,s jedne strane to je dobro,makar me ne patim,ali s druge...uzas..nekad se pitam imam li ja osjecanja i ocu li ikad nekog momka bas voljeti,zaljubiti se..toliko da mi sve bude ispred njega,da mi pomuti razum..
ne znam,sad za sad mnogo promisljeno ulazim u veze...sto i nije bas prelijepo..pfff....

@Algol
Razum i zaljubljenost- to mogu samo oni sa Venerom u Djevici
Ja moram to astroloski da pojasnim, sta cu..
hahahha....moj covjek...meni je vrh sedme kuce u djevici..zato sam valjda takva...

Batboy
22-01-08, 23:29
Nisam znao da to ima veze sa horoskom... Ko će ga znati... :unsure: :)