View Full Version : zene, zene.....:)

lavica
29-12-07, 11:17
cula sam u par slucajeva da muskarac ucini sve za jednu djevojku....brine se za nju, poklanja joj paznju i uvijek pokusava biti dobar i ugoditi joj....danas je takvih malo, al danas je rijec o djevojkama...oni to iskoristavaju i ugl ostave muskarce... sta vi mislite sto je uzrok i problem, sto to djevojke koriste na ruzan nacin??:(:(i ne cijene trud muskaraca....

Amelie
29-12-07, 11:50
pa vjerovatno ovo globalno zagrijavanje utice na nas tako da zenama nije dobro kad musko place jer je picka a ako ne place onda je stijena.nije dobro kad nam poklanjaju paznju jer onda nisu zanimljivi a kad cine suprotno onda su nesoji.
a mi sa druge strane,kad je neko dobar iskoristimo ga u svakom mogucem smislu i jos na kraju kazemo da ima dobru dusu.
u svakom slucaju posto je mene briga uglavnom za samu sebe onda se trudim da ne izlazim sa nekakvim drvosjecama koji ocekuju da se svijet vrti oko njih i trude se da me preobrate u privezak kojim ce se hvaliti a doma noge da mu perem,a ja se trudim da budem dobra fina,postena i tako dalje :D
ostali kako hoce ;)

mala_mu
29-12-07, 12:34
Kad znas da ti nesto moze bit nije ti zanimljivo toliko. Vise sam osvajackog duha. Al velika je to zamka, paznja godi u svakom slucaju.... Kad je nema, a i kad je ima, zena je spremna da ostavi muskarca..

lavica
29-12-07, 14:32
pa ispade problem u nama...ne znamo sta zelimo..paznju il ne?? opet kad vidimo da mu je stalo i da poklanja paznu onda smo mi nezainteresovane, misim glupo malo, al istinito:(e haj ti onda budi pametan u ovakvim stvarima..mislim zapetljano je to sve vezano za ljubav....:(

Zor_djevojka
29-12-07, 15:45
cula sam u par slucajeva da muskarac ucini sve za jednu djevojku....brine se za nju, poklanja joj paznju i uvijek pokusava biti dobar i ugoditi joj....danas je takvih malo, al danas je rijec o djevojkama...oni to iskoristavaju i ugl ostave muskarce... sta vi mislite sto je uzrok i problem, sto to djevojke koriste na ruzan nacin??:(:(i ne cijene trud muskaraca....

Vjeruj mi, da nadjem takvog tri x vishe bi mu bilo uzvraceno..ja to znam i umijem da cijenim !...a opet znam da ima dosta zhena koje su pogreshno shvatile Darvina, jer svakog mushkarca prave majmunom...Nazhalost...
Pade mi na pamet citat Dushka Radovica u kojem se i sama pronalazim 'Zhenama je potreban samo jedan mali znak, nagovjeshtaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim rade same : vole, pate, nadaju se, mashtaju i plachu...' ;)

lavica
29-12-07, 20:08
Vjeruj mi, da nadjem takvog tri x vishe bi mu bilo uzvraceno..ja to znam i umijem da cijenim !...a opet znam da ima dosta zhena koje su pogreshno shvatile Darvina, jer svakog mushkarca prave majmunom...Nazhalost...
Pade mi na pamet citat Dushka Radovica u kojem se i sama pronalazim 'Zhenama je potreban samo jedan mali znak, nagovjeshtaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim rade same : vole, pate, nadaju se, mashtaju i plachu...' ;)

jaooo divno si ovo napisaal:) mislim da si upravu, cijenila bih i ja rado kad bi nasla takvom muskarca...mislim logicno je ako je njemu stalo i ak se trudi da cu i ja vratiti istom mjerom...

Amelie
07-01-08, 13:53
ispade sad da trebamo mi zene da sjedimo i cekamo da nam princ na bijelom konju dodje,izjavi ljubav i jos je i dokaze a onda jednog lijepog suncanog dana kada shvatimo da nas stvarno voli,kada smo ga dovoljno izmotali itd onda cemo mi njemu vratiti svu pruzenu ljubav.

kad bi ljudi gledali jednostavnije musko zenske odnose i kad bi obije strane taj glupi ponos koji nije na kraju ni ponos nego hir spustili ne bi bilo nikakvih problema,a o tome se vise knjiga napisalo nego o nuklearnoj fizici.
na kraju ispade problem da volimo i da budemo voljeni

lavica
07-01-08, 15:12
ispade sad da trebamo mi zene da sjedimo i cekamo da nam princ na bijelom konju dodje,izjavi ljubav i jos je i dokaze a onda jednog lijepog suncanog dana kada shvatimo da nas stvarno voli,kada smo ga dovoljno izmotali itd onda cemo mi njemu vratiti svu pruzenu ljubav.

kad bi ljudi gledali jednostavnije musko zenske odnose i kad bi obije strane taj glupi ponos koji nije na kraju ni ponos nego hir spustili ne bi bilo nikakvih problema,a o tome se vise knjiga napisalo nego o nuklearnoj fizici.
na kraju ispade problem da volimo i da budemo voljeni

ma znas sta ja necu nikad nista uciniti prva po tom pitanju....on je muskarac i on treba da prvi ucini korak,,,,nisu mi jasni, previse su stidni i ponosni da ne bi nikad oni preuzeli incijativu....a taj ponos....grrrrr.........ne spominji ga molim te :D i normalno da bi drugacije bilo kad ne bi bilo toliko tog ponosa i toliko prepotentnih muskaraca...:)

Amelie
07-01-08, 16:41
najlakse je traziti krivicu u drugima,po tvom postu se vidi koliko si i ti ponosna i arogantna ;)
da ne bude da ja volim ljude-lizoguze bez ponosa i stava,daleko od toga kuc kuc,nego ti veeelim jadna da kad bi obije(znaci podrazumjevam i muskarca i zenu) strane isqlirale malo lakse bi bilo :D

mozak
07-01-08, 20:27
xaxaxaxaxaxa

sarita
08-01-08, 00:35
ma znas sta ja necu nikad nista uciniti prva po tom pitanju....on je muskarac i on treba da prvi ucini korak,,,,nisu mi jasni, previse su stidni i ponosni da ne bi nikad oni preuzeli incijativu....a taj ponos....grrrrr.........ne spominji ga molim te :D i normalno da bi drugacije bilo kad ne bi bilo toliko tog ponosa i toliko prepotentnih muskaraca...:)
A vidis...muskarci misle da su zene previse arogantne i grube i ne dozvoljavaju da im se pridje..Ja licno sam bila svjedok kad muskarac pridje zeni da upali cigaretu i on samo sto ga ne osamari... To je samo jedan primjer "sarma"..

Zor_djevojka
08-01-08, 00:37
Pa ima nas i pitomih i vaspitanih ;)..Nijesmo sve dati divlje...

sarita
08-01-08, 00:44
Pa ima nas i pitomih i vaspitanih ;)..Nijesmo sve dati divlje...
naravno roso, nisam htjela generalozivati zenski rod kao sto to ne radim ni kad je u pitanu muski rod.ima nas svakakvih to je istina. Samo sam htjela naglasit da ponekad treba potrazit problem u sebi..tj zeni...nekoj zeni ced prici mozda 100 muskaraca a neoj nece niti jedan a obije su mozda solidnog izgleda. Tu se radi o necemu cime zena zraci. Isto to vazi i za muskarce naravno..

Zor_djevojka
08-01-08, 00:46
Kompleksi i isfrustriranost chuda chine...;)

anon1
08-01-08, 00:47
i normalno da bi drugacije bilo kad ne bi bilo toliko tog ponosa i toliko prepotentnih muskaraca...

Jesu li to previse potentni muskarci ? :D:D:D

DYLAN DOG
08-01-08, 01:02
naravno roso, nisam htjela generalozivati zenski rod kao sto to ne radim ni kad je u pitanu muski rod.ima nas svakakvih to je istina. Samo sam htjela naglasit da ponekad treba potrazit problem u sebi..tj zeni...nekoj zeni ced prici mozda 100 muskaraca a neoj nece niti jedan a obije su mozda solidnog izgleda. Tu se radi o necemu cime zena zraci. Isto to vazi i za muskarce naravno..

Ovome se nema sto dodati, vaistinu! ;)

lavica
08-01-08, 20:11
@sarita upravu si:) vidis nisam sa takvee perspektive gledala problem:) hvala na javljanju;) ehhe..pozz

lavica
08-01-08, 20:12
Jesu li to previse potentni muskarci ? :D:D:D

svaki je muskarca previse prepotetna i egoistican...u to sam se uvjerila....

mala_mu
09-01-08, 08:59
Kompleksi i isfrustriranost chuda chine...;)
Budi siigurna...

Fantom96
03-02-08, 19:03
nije bitno nista vazno je da ljulja

Angelina75
03-02-08, 20:14
i da ne zulja...:yes513:

pehar
18-06-08, 23:30

E ja bih Vas priupitala:Sta to muskarci zloupotebljavaju kod zene?I(ne cene bezgranicnu ljubav koju im zene pruzaju;))

OCTAVIAN
20-06-08, 12:48
ufff, ja znam da kad god sam bio pazljiv prema njoj i cinio sve da se osjeca lijepo pored mene, vratilo mi se na ruzan nacin. Onda sam pokusavao malo da eksperimentise, pa bio i baraba i nesoj i gad, i bile su prema meni mnogo bolje, cak su se trudile oko mene i to bas bas.
Mislim da je tesko generalizovati bilo sta, ali je kod nas veliki problem sto se musko-zenske veze posmatraju kao nesto mnogo komplikovano i zeznuto, nema tu opustenosti. I onda se samo igraju neke igre, ko ce koga vise da zavlaci i navlaci, ko ce koga uciniti vise ljubomornim i sl. Pa onda svako malo se igramo "toplo-hladno", jer ocemo da ispitamo drugu stranu, da je stavimo na nekakve probe. Kazu stari da od tog "toplo-hladno" i kamen puca (srecom pa sam na nekim mjestima tvrdji od kamena, pa mi ne mogu nista :D). Generalno smo mi nezreo narod u tom pogledu. Raduje me sto je manje toga kod starijih i ozbiljnijih djevojaka, ipak zrelost tu igra veliku ulogu. Zato se sad kacim iskljucivo za starije, i bas mi je super :D

lavica
30-06-08, 12:29
@octavian-totalno si upravu...tako ti je danas vrijeme, neke ljubomore, inati se jedno drugom, ko ce kao vise izdrzati...te ta igra toplo-hladno, od nje mi se bukvalno povraca:S ma uzas jedan...zato i ne mogu da opstanu veze zbog takvih tih djecijih, nezrelih igrica:D a i ja odavno idem u otragu za starijim, oni su puno ozbiljni i zreliji:D
al et vidis to kad si ti fin, one su prema tebi sve gore i gore:S mislim nelogicno nikako....al i meni se to desavalo....znaci sad mozemo doci do zakljucka da ako budes samo djubre prema svima, da ce et kao one trcati za tobom i da ce se truditi...a ustvari to ti je kad ti zagrizes, to njoj nije interesantno kad ti trcis za njom, al onda se ubro desi obnuta situacija, jer ustvari shvatis da od tog truda nista ne vrijedi:S ah ja sam uvijek cijenila i psotovala, kad se neko zrtvuje i trudi oko mene...........bravo ja:P:D hehhe

Predator
30-06-08, 12:36

moja vrsta izumire
http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002006A.gif

Miriam
30-06-08, 12:42
Ma žene su uvek krive za sve. Bile majke, žene, sestre.... itd. :)

Homer
30-06-08, 13:40
Ono što je nekada bila Ljubav, sada je obična utakmica: svako gleda ko će koga da (za)jebe. ;)
Sva sreća je što obije opcije obezbjeđuju produženje vrste :D

timi
30-06-08, 13:41
ma ko je jos uspeo da razume devojke - zene :1002:

a sto se tice godina postoji staro pravilo :
ko sa decom spava upisan se budi ;)

Miriam
30-06-08, 13:44
Timiiii, jel to lik iz South Park-a? :) Zavisi šta smatraš decom! :D

majne
01-07-08, 10:59

Ima toga i kod muskaraca, da vise trce za losim djevojkama pa poslije placu dobrima na ramenu, ali im dobre ubrzo 'dosade' pa opet sve ispocetka.. :)

Generalno smo mi nezreo narod u tom pogledu.

Slazem se, i mozda je uzrok tome generalno jos u losem vaspitanju iz djetinjstva, baziranom vise na pretnjama, batinama i psovkama nego na kultivisanom i finom odnosu prema djetetu, pa dijete naviklo na takve stresove odmalena, to prenosi kasnije u svoj emotivni zivot. Jedini lijek je to osvijestiti i raditi na sebi i svom emotivnom sazrijevanju.