View Full Version : Tranziti i progresije na Dejvison
Last_Insight 13-10-07, 12:30 Primijetio sam u svom primjeru i mnogim drugima da je Dejvison karta odnosa zapravo besmrtna. Ako Dejvison može označavati svaki odnos a ne samo ljubavni tada tranziti na njega i progresije sigurno djeluju i nakon raskida veze.
Prelaskom Venere kroz 5 polje dejvisona naš odnos se bitno popravio.
Mnogi koje znam parove a da su prekinuli prelaskom Venere preko Fortune u Dejvisonu su obnovili veze :D
Također ne znam koliko gledate na to ali smatram da je jako bitno gledati gdje i na koje mjesto padaju planete iz Dejvisona u osobni horoskop.
To zapravo govori o čvrstoći odnosa i njegovoj karmičkoj uvjetovanosti o čemu ću malo kasnije.
Vivien_Leigh 15-10-07, 12:57 Kad kasnije, vec dva dana je proslo?:))))))
Last_Insight 17-10-07, 18:54 u gužvi sam ovih dana. budem napisao.
Vivien_Leigh 25-11-07, 15:32 Vindexxxxxxxx, 17.10.-og si obecao nastavak!!!!!
Pisi bre!:))
Last_Insight 25-11-07, 15:53 ma nekako imam osjećaj da ljudi nemaju baš interes za to :)
jekablizanac 25-11-07, 17:30 ..ne mora da znaci..koji to ljudi??ne znaci da se ne cita ako se ne pise;)
Vivien_Leigh 30-11-07, 16:33 Vindex bre, kako nemaju interes za to, evo ja prva imam a i svakako me zanima!!!
Pliz pisi. O Davisonu ionako ima malo literature (ja nemam nista)!!!!
pozdrav
Last_Insight 07-12-07, 15:30 Kompozit govori o baš o vezi. O čvrstoj povezansoti. No Dejvison ima širini. Čim nekoga novoga upoznate aktivira se vaš dejvison.
I ko za vraga primijetio sam da spore planete U TRENUTKU UPOZNAVANJE RADE VAŽNE ASPEKTE.
I ukazuju na upoznavanje. Postoje recimo dejvisoni koji se nikad neće aktivirati ;) Zašto...to je već filozofija.
Iz prakse sam vidio da tranziti Jupitera i Saturna najviše utječu na promjene unutar odnosa.
Brži planeti kao Mars i Venera neće imati upliva ako SA i Ju ne aktiviraju prethodno neku planetu u dejvisonu.
jekablizanac 07-12-07, 17:03 a gde se rade tranziti na dejvison ne mogu da nadjem??
Last_Insight 07-12-07, 17:04 ovisi koji program imaš. ali napamet znaš gdje su planeti pa u glavi to prekopiraš na dejvison.
jekablizanac 07-12-07, 18:17 nemam nikakav:(
znam ali to nije to ipak drugacije je kada se vidi aspekti..itd
ali ja nikako ne mogu da skapiram razliku izmedju dejvisona i kompozita gledam ih i nista...:(mislim jel dejvison znaci nas prvi kontakt stom osobom a kompozit trajniji odnos ili???
andjela pizelli 07-12-07, 20:46 ali ja nikako ne mogu da skapiram razliku izmedju dejvisona i kompozita gledam ih i nista...:(mislim jel dejvison znaci nas prvi kontakt stom osobom a kompozit trajniji odnos ili???
astrolozi se spore koji je bolji,ja licno gledam dejvison,jer, neznam ni ja zashto:thumb_up:
kazu,kao on postoji u prostoru i vremenu,znaci da mozesh te planete naci u efemeridama a u kompozitu planete su u nekom nenormalnom polozaju,npr sunce moze biti u opoziciji sa venerom i sl...
mislim da oba predsatvljau vezu kroz prostor i vrijeme,kako ce se odvijati...
Dejvison jako djeluje na tranzite,neznam sto je sa kompozitom jer ga ne gledam...neznam dal on reaguje...
Last_Insight 16-12-07, 15:38 načelno stajalište je bilo da na kompozit ne djeluju tranziti no ja sam se uvjerio u suprotno djeluju i na kompozit.
mislim da treba paralelno gledati jedan i drugi :)
fora je u tome što se kompozit aktivira samo ako imate čvrsti odnos sa nekom soobom, ljubavniu vezu ili ulazite u poslovni projekt i dok ste zajedno to radi to djeluje.
no dejvison radi stalno.
najbolje je uraditi dejvison i kompoz.kartu kao posebnu natalnu kartu na astro.com/u i na te karte rukom ucrtati nase i pratnerove planete i videti odnos..
takodje uporediti koliko kardinalnih, fiksnih imaju oboje u natalu, u kojim znacima promenljive, fiksne...
onda videti sta natalne planete rade sa kompozitnim i dejvisonom..
e sad treba videti na te karte i tranzite na sve to :)
vidim da jemalo stao razgovor na ovaj temi, ali je zapravo jak ozanimljiva.
ja osobno više volim kompozit ( jer mi je ljepši - stelij u 7 ) u odnosu na dejvison ( stelij u 6
kompozit:
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6p8filePWrvq4-u1140253418;gm=a1;nhor=432598;nho2=1297348;btyp=62 1;mth=gw;sday=15;smon=3;syr=2008;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;ast=&lang=e&stx2=s=outs=24
dejvison:
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6p8filePWrvq4-u1140253418;gm=a1;nhor=432598;nho2=1297348;btyp=64 ;mth=gw;sday=15;smon=3;syr=2008;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;ast=&lang=e&stx2=s=outs=24
samo me zanima - kakvu ulogu ima 10.kuća u kompozitu ili dejvisonu.
logično bi čak bilo, ukoliko taj chart predstavlja neku vezu, da je 10. kuća polje razvoja veze?
molim da mi netko to prokomentira. ... :-)
please....
ako baš nekog jako zanima da se bavi ovom vezom zaboravih staviti natal
ja:http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6p8filePWrvq4-u1140253418&lang=e&gm=a1&nhor=432598&nho2=1297348&btyp=2&mth=gw&sday=15&smon=3&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=
on:http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6p8filePWrvq4-u1140253418&lang=e&gm=a1&nhor=1297348&nho2=1297348&btyp=2&mth=gw&sday=15&smon=3&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=
i naš predivni usporedni....
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6p8filePWrvq4-u1140253418&lang=e&gm=a1&nhor=432598&nho2=1297348&btyp=61&mth=gw&sday=15&smon=3&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=
odnosno...
hoću reći bila bi jako zahvalna za bilo kakav komentar ;-)
jackeyalineonazis 17-03-08, 23:21 Da li neko zna sta predstavlja tranzitni Saturn u Dejvisonu nad Suncem u VII (VII kuca pocinje u Lavu) i Merkurom (vladar V i VIII)? Napominjem da je to Dejvison za dvoje koji se ponovo sastaju posle 10 g prekida veze...
zanimljiva tema, bilo bi divno kada bi se malo više pozabavili njome,
zanima me ima li nade za odnos gdje je vladar karte ( davison ) mars u raku u 4, kao i sunce, a mjesec u 1 u ovnu, na dsc UR?!! teško jel?:wacko:
Last_Insight 25-04-08, 14:17 ovo je po tom pitanju dosta sjeban dejvison.
mars u raku nije dobro nikako. svađe. mjesec u ovna još gore.
ali ovdje imamo izmijenjena vladarstva ali putem debilitacije.
može biti duža veza ali ubi bože od sukoba.
moze li neko da kaze sta znaci kad tr.mars seta u 8.kucu i pravi konj. sa mjesecom iz 7.kucu u raku
Last_Insight 26-04-08, 16:05 loše u svakom slučaju ;)
loše u svakom slučaju ;)
vindex jel mi mozes da mi preporucis koja je dobra kjniga za dejvison i tranziti!?
meni isto nikako nisu jasni davison i kompozit.
po mome mislim da bi bilo dobro otvorit temu sa pravilima u davisomu..ono tipa- značenje polja, planeta itd.
gledam ja i jedno i drugo ali neznam točno na šta da obratim pažnju kada je u pitanju ljubavni odnos- dal je tu presudno 7. ili 1. polje?
sunce ili venera? ili vladar 1. ili 7.?
a 5.polje?
evo..sad vidite na kojoj sam razini što se tiče davisona.:D
jel vrijede ista pravila gledanja i za kompozit?
Kompozit govori o baš o vezi. O čvrstoj povezansoti. No Dejvison ima širini. Čim nekoga novoga upoznate aktivira se vaš dejvison.
I ko za vraga primijetio sam da spore planete U TRENUTKU UPOZNAVANJE RADE VAŽNE ASPEKTE.
I ukazuju na upoznavanje. Postoje recimo dejvisoni koji se nikad neće aktivirati ;) Zašto...to je već filozofija.
Iz prakse sam vidio da tranziti Jupitera i Saturna najviše utječu na promjene unutar odnosa.
Brži planeti kao Mars i Venera neće imati upliva ako SA i Ju ne aktiviraju prethodno neku planetu u dejvisonu.
smatraš li da aspekti koji su bili između tih sporih planeta u trenutku upoznavanja će odrediti razvoj tog odnosa?
naravno-pritom mislim na aspekte koji su u nekom odnosu sa davisonovim položajima planeta.
baš gledam- tranzitni pluton opozicija mars zahvaća neptun u karti; tranzitni saturn kvadrat davisonov uran.. katastrofa.:1002::shocked542::frown:
zar je to zbilja toliko bitno- mislim na te početne aspekte.
da li se popraviti situacija u budućnosti,bez obzira na ove terore u trenutku upoznavanja.:confused:
andjela pizelli 27-05-08, 22:07 vindex jel mi mozes da mi preporucis koja je dobra kjniga za dejvison i tranziti!?
limunadice,nema knjige o dejvisonu i tranzitima,nego uzmes dejvison pa sama iz efemerida stavis na njega tranzite...
ako tranzitni jupiter aktivira npr,mjesec,veneru,desice se ljubav
posebno je lijep aspekt ako ima dejvison trougao u sebi,pa ga josh aktivira jupiter....
vidim da jemalo stao razgovor na ovaj temi, ali je zapravo jak ozanimljiva.
dejvison:
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6p8filePWrvq4-u1140253418;gm=a1;nhor=432598;nho2=1297348;btyp=64 ;mth=gw;sday=15;smon=3;syr=2008;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;ast=&lang=e&stx2=s=outs=24
odnosno...
hoću reći bila bi jako zahvalna za bilo kakav komentar ;-)
tema je tranziti na dejvison
u dejvison karti uvjek gledamo najprije ascendenet i descedent,to moze prikazati pocetak i pravac razvoja veze,a moze i dvije osobe u odnosu
ja bih bila ovdje kratka
za mene je najvazniji descedent,odnosno vrh kuce braka,partnerskog odnosa,znaci kakoc e se odvijati veza...a ovdje je predstavljena jupiterom,koji je u opoziciji sa uranom,vec postoji predispozicija za remecenje odnosa,plus toga tranzitni saturn pravi opoziciju sa vladarom dc,praveci pritisak na uran...mislim da je moguce da dodje do zahladjenja u odnosu...
Last_Insight 01-06-08, 13:07 smatraš li da aspekti koji su bili između tih sporih planeta u trenutku upoznavanja će odrediti razvoj tog odnosa?
naravno-pritom mislim na aspekte koji su u nekom odnosu sa davisonovim položajima planeta.
baš gledam- tranzitni pluton opozicija mars zahvaća neptun u karti; tranzitni saturn kvadrat davisonov uran.. katastrofa.:1002::shocked542::frown:
zar je to zbilja toliko bitno- mislim na te početne aspekte.
da li se popraviti situacija u budućnosti,bez obzira na ove terore u trenutku upoznavanja.:confused:
tranziti u trenutku upoznavanja koji idu preko samog dejvisona su jako važni govori o onom snažnim početnim dojmovima i vibracijama koje se odmah pojavljuju između dvije osobe.
Evo mog primera... uradila sam primarne direkcije na Dejvison kartu za godinu kada je prica pocela:yes513: i evo sta sam dobila... direktovano Sunce je bilo egzaktno na Veneri (koja je u 7.polju),pa je to isto Sunce pravilo i egzaktni kvadrat sa Mesecom i MC-om ( Mesec je na MC-u), pa se direktovana Venera nasla egzaktno na Uranu (on je u 7.polju), dir. Merkur je napravio egzaktni trigon sa Marsom (2.polje), dir. Jupiter je pravio egzaktni sextil sa SMC-om (10.polje) tj. trigon sa JMC, pa dir. Saturn sextil sa Plutonom (7.polje), pa dir. Pluton egz. sextil sa Dsc tj. trigon sa Asc, pa dir. Mesec egz. kvadrat sa Uranom i egz. trigon sa Vertexom (koji je takodje u 7.polju) i dir. Neptun konj. sa SMC (orbis 1 stepen). Dakle, meni je ovo suvise aspekata:shocked542: ima jos nekih polusextila..., nesto sigurno valja, a nesto ne...:wub2: pa bi bilo interesantno da neko ko ima vise iskustva da neki svoj komentar :mf_type::)
evo ja postavljam kartu za moj dejvison, ludilo od strasti kad je pocelo, pa prekid, rat preko poruka,svasta smo jedno drugom rekli, on meni da sam mu samo strast, onda ja njemu vratim ....,ponovno pomirenje posle 9 meseci tacnije oko nove godine.. opet strast ludilo..opet prekid posle mesec dana..aman dokle..
ince kad smo se upoznali tranzitni SA je bio na mom jmc a njemu tranzitni Sa na smc
brine me sto je u dejvisonu 7 kuca u blizancima :(
sta dalje?
tranziti upoznavanja http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view¤t=tranzitiupoznavanjedejvison.gif
moja natalna
http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view¤t=astro_2gw_01_viki_56516_9986.gif
on natal
http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view¤t=natalnenadman.gif
Ja bih nesto upitala... Da li za sekundarne i tercijalne progresije na Dejvison vazi da se gledaju samo oni aspekti koji postoje i u karti ? Aspekti sa Suncem i Mesecom cini mi se da se gledaju , bez obzira da li postoji kontakt u karti ili ja nista nisam skapirala?:unsure:
u dejvisonu tranz.uran pravi konjukciju sa suncem a tranz.pluton direktno na marsu...
koliko znam sunce i mars predstavljaju njega u dejvisonu, znaci on je napadnut, kako da se ponasam i da mu sve to malo olaksam...
ili da se nadam da ce poceti da pakuje kofere...:weeping:
Opet imam nesto pitati... :) tranzitni Saturn se nalazi na Dsc - dakle usetava u 7.polje... i pravi kvadrat na Dejvison Neptun, koji vlada Asc-om... Sta moze doneti ulazak Saturna u 7.polje ???
andjela pizelli 21-09-08, 00:50 Da li ce veza prezivjeti tranzit Urana preko Venere a Saturna preko Mjeseca u Dejvisonu????
Sto biste rekli?
http://img216.imageshack.us/img216/7912/dejvisonql9.gif (http://imageshack.us)
Ve 90 Uran i Venera vladar 4. kuce...nema sanse da uspe....pogotovo sto nema aspekta izmedju Meseca i Saturna
i ja sam imala slicnu vezu, stigao Uran na Veneru i puce....
andjela pizelli 21-09-08, 00:57 Ve 90 Uran i Venera vladar 4. kuce...nema sanse da uspe....pogotovo sto nema aspekta izmedju Meseca i Saturna
i ja sam imala slicnu vezu, stigao Uran na Veneru i puce....
ma vidim i ja al su mi jako drage osobe....pa se molim za njih...(a josh Uran dolazi iz VIII)
ma vidim i ja al su mi jako drage osobe....pa se molim za njih...
mozda oni samo uce jedno od drugog, kao jedan stepenik vishe u iskustvu koje sticu....tako ja tumacim Veneru u 9.kuci
andjela pizelli 21-09-08, 01:05 mozda oni samo uce jedno od drugog, kao jedan stepenik vishe u iskustvu koje sticu....tako ja tumacim Veneru u 9.kuci
oni trebaju otici u inostranstvo zajedno,preko mora....(Ve u IX u Ribama)a sto ce im tranziti donijeti..pisacu vam...
oni trebaju otici u inostranstvo zajedno,preko mora....(Ve u IX u Ribama)a sto ce im tranziti donijeti..pisacu vam...
a kako se tumaci Venera u V kuci? plodnost, deca?
andjela pizelli 21-09-08, 01:10 a kako se tumaci Venera u V kuci? plodnost, deca?
pa zavisi koji je znak...kako je aspektovana,kakav je vrh V ,gdje je vladar otisao...onako komplet se treba gledati
mada ja u principu samo gledam u dejvisonu kako ce se veza odvijati kroz vrijeme,i kako ce reagovati na tranzite
pa zavisi koji je znak...kako je aspektovana,kakav je vrh V ,gdje je vladar otisao...onako komplet se treba gledati
mada ja u principu samo gledam u dejvisonu kako ce se veza odvijati kroz vrijeme,i kako ce reagovati na tranzite
Venera u Ovnu, vrh V kuce u Ovnu, a Mars u VII. Vrh VII u Biku....Ve 60 Mars...
Saturn u III kući će donijeti ograničenu komunikaciju i zahladjenje na tom polju, kada predje preko mjeseca ide dalje u opoziciju sa venerom i mislim da će to biti veoma napet period gdje bi moglo doći i do raskida jer će veneru da drma uran i biće jako nestabilna. Ako oni ne budu dovoljno sposobni da riješe problem eto jupitera u VII kuću da on kao zakon i sudija donese pravednu presudu, ako veza bude toliko trula on će oboje da oslobodi dalje patnje i donese olakšanje kroz raskid....
beskrajnost 24-09-08, 16:55 mene zanima kako se gleda na progresije? mislim isla sam na astro.com i klikla natal and progressed chart
zanima me jel tu se moze vidjet kako je nasa karta napredovala, jer progresije znaci da planeti tjekom odredjenih godina nisu uvijek na istom mjesto kao sto su prije bile
il se samo klikne na progressed chart?
|