View Full Version : Kada ste spremni za novu ljubav?

inzaghi9
05-10-07, 13:43
Mnoge žene u braku ili dugoj vezi, ili nakon prekida izgube vjeru u sebe. Osjećaju se manje atraktivnim, bezvrijednim, izgube samopouzdanje.

To se sve može desiti bez obzira što su uspješne u poslu, imaju prijatelje koji ih cijene i vole. Međutim, pošto su nestala osjećanja partnera, one više ne gaje pozitivna osjećanja ni prema sebi. To je nešto što nakon raskida ponovo moraju da nauče.

Sa druge strane mnoge žene ne mogu da odole iskušenju da nakon raskida sa partnerom nađu zamjenu. Da, novi muškarac jako brzo može da zaliječi ranjeni ego, ali to je moguće samo na kratke staze. Upravo zbog toga veza s njim ne bi opstala. Čest je slučaj da takve veze u koje se upuštate bez razmišljanja, brzo propadaju i još više potkopavaju samopuzdanje.

Psiholozi tvrde da ne treba ignorisati negativna osjećanja jer negiranjem ona neće nestati.

Da biste lakše podnijeli raskid, potrebno je de prihvatite bijes i ranjenost i da ih izdržite. Trebalo bi u miru da se suočite sa minulom ljubavlju i da je sagledate sa svih strana, što dobrih, što loših.

Zreli ste za novu ljubav tek onda kada budete osjetili unutrašnji mir, kada budete ponovo voljeli sebe i povratili samopouzdanje. Tek kada ne budete gajili nikakva snažna osjećanja prema svom bivšem bićete spremni da se predate nekom drugom.

izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=5&news=5357)

bila22vila
10-10-07, 17:58
Imam unutrašnji mir, poštujem i volim sebe. Bivšemu jedino snažno želim da pronađe nekog ko će njemu odgovarati i kome će on odgovarati. ..Ali ja i dalje nisam spremna da se predam nekome.

Amelie
10-10-07, 21:33
mislim da nakon raskida duge veze nije fora u tome da zena izgubi samopouzdanje nego zaboravi kakav je filing muvati se,smuvati se i bit muvan i smuvan :D
a i postane nekako gnjavaza-ko ce ponovo sve iz pocetka ;)

WALTER
10-10-07, 21:48
:thumb_yello:Vazda

Zor_djevojka
24-10-07, 20:31
Kad jednoj ljubavi ddodje kraj, slabici kukaju, energichni smjesta pronadju drugu,tj.novu ljubav, a pametni su je vec odavno imali u rezervi...:cool:

Filip
25-10-07, 00:37
Kad jednoj ljubavi ddodje kraj, slabici kukaju, energichni smjesta pronadju drugu,tj.novu ljubav, a pametni su je vec odavno imali u rezervi...:cool:

a najpametniji su imali 2-3 paralelno

Temis
27-10-07, 20:54
Spremna sam kad osjetim trenutak za to...A da bi osjetila trenutak neko mora da me fascinira na neki poseban nacin da bih ga izdvojila i pozeljela da bas sa njim imam mnogo vise...Jeste da sam neodlucna mozda i previse ali kad se odlucim onda je to to-Ne odustajem i necija sam u potpunosti...

mozak
27-10-07, 22:14
Vrijeme je majstorsko resheto...

BoBiLiCa
18-11-07, 17:03
Imam unutrašnji mir, poštujem i volim sebe. Bivšemu jedino snažno želim da pronađe nekog ko će njemu odgovarati i kome će on odgovarati. ..Ali ja i dalje nisam spremna da se predam nekome.

pronadjoh se u tvojim rijecima...isto misljenje dijelimo...

Amelie
25-11-07, 14:15
a jel vam palo na pamet da je mozda jedini nacin "klin se klinom zibija"?
nekako...ako ostavimo da vrijeme ucini svoje ostarasmo

mala_mu
25-11-07, 18:38
Slazem se sa rossonerom, iako je to vec izvikano... Ali nije bez neke... Za novu vezu sam spremna ubrzo posle raskida,,, Idem logikom da je ista valjalo, nebi se zavrsilo... Ali nebi mogla ono, 10 dana sa nekim, pa raskid, pa 10 dana sa nekim drugim, pa Aoooo dusa.... U sustini vazda imate nekoga.. Tuda nedje... Nijesmo asocijalni zaboga...

mozak
25-11-07, 21:25
Kad god ocesh

Zor_djevojka
25-11-07, 22:14
eh...ja sam onda toliki slabic...ili kukavica...:cool:

Dot
26-11-07, 11:15
sto bi reko moj poznanik "klinka se klinkom izbija" :)
ne znam .. ja sam dosao do zakljucka da su male sanse da cu naci curu sa kojom cu biti zadovoljan u potpunosti, tako da su male sanse da cu se i zeniti, a i ako se oznenim kad varcu je 93%

...a sad sam i izgubio osjecaj za muvanje, ni jedna me ne ocara u potpunosti..ili fizicki ili psihicki , ali sve u svemu razocarenje....