View Full Version : Komentari trgovanja-BLSE

Pages : 1 [2]

Masja
11-07-08, 14:34
Masja nema nikakve veze a segmentacija u najboljem slucaju naredne godine.

Neka nema, pušti čoeka da mi reče ako oće, a uvažiću i tvoje argumente zašto nema ako ih napišeš.

Nabuko
11-07-08, 14:45
Na BLSE imas cudo podataka. Drugom razloga ima mnogo od FC-ova (broj i odnosi i tipovi), odnosa između njih itd i odnosa prema matici. Sve je to sitno prema odnosu potencijalnog prihoda - profita - i book vrijednosti FC-ova (budućih AD-ova).

Uoči da mi to u CG više manje govorimo imaginarno jer I faza segmentacije nije ni prošla iz razloiga sukoba EPCG-REAG zbog licenci. Znači ona I faza usvojena na prošloj skupštini akcionara se djelimično sprovodi u praksi ali dobar dio je blokiran.

To ti je kao neki haoticni proces dovoljno je da procjenjivac malo promjeni metodologiju procjene u i ode book FC ova u jednu stranu a tržište kaže da book nema veze sa prihodima i profitom.

Batboy
11-07-08, 22:42
Samo u okviru elektro sektora. Razmišljam šta kupovati od EPCG nakon segmentacije.
Nema.., e'o tražio sam tablice.., ali nema... Backup-irao sam sistem prije nekoliko mjeseci.., a sad ne mogu da ih nađem neđem... Mada.., ako se ne varam bile su u pitanju el-distribucije...

Masja nema nikakve veze a segmentacija u najboljem slucaju naredne godine.

Mada.., sve je pitanje unutrašnje strukture u okviru sektora i procjene... Ne znam kolika je sličnost sa EPCG.., a i način na koji se vrši procjena... Ipak te razlike i nisu bile toliko značajne na BLSE (sad pročitah tvoj zadnji post).., tako da se na neki način mogu složiti s tobom...

Nabuko
11-07-08, 23:10
Evo ti jedna potencijalna ogromna razlika. Distribucija u CG ne bi trebala da prodaje struju gradjanima vec bi to trebalo da radi Snadbijevanje!? Mislim da to nije stanje u RS koliko znam. To znatno mijenja strukturu prihoda zar ne? A recimo za FC Snad. nikada nije radjena procjena vrijednostii jos niko ne zna koju imovinu imaju. Interesantan je i CG racun.

Batboy
11-07-08, 23:26
Evo ti jedna potencijalna ogromna razlika. Distribucija u CG ne bi trebala da prodaje struju gradjanima vec bi to trebalo da radi Snadbijevanje!? Mislim da to nije stanje u RS koliko znam. To znatno mijenja strukturu prihoda zar ne? A recimo za FC Snad. nikada nije radjena procjena vrijednostii jos niko ne zna koju imovinu imaju. Interesantan je i CG racun.

Upravo tako...

Masja
12-07-08, 23:50
Našao sam na BLSE da ove hartije imaju P/E ispod 1! Je li to moguće i kakve su to firme?

Oznaka HOV P/E
PKPR-R-A 0,1729
SPVO-R-A 0,3731
VDPV-R-A 0,7669
VELE-R-A 0,7789
VSSP-R-A 0,8675
MART-R-A 0,9692

Pa znaš kako se računa P/E.. ;)

Nego nije mi jasno na što konkretno misliš.., po unutrašnjoj strukturi su različite.., a i po ulagačkoj.., isto tako se razlikuju i po djelatnosti kojom se bave... :)

Čudno mi je što su veterinarske stanice u republici Srpskoj toliko profitabilne. :D

Imamo dosta stoke... :D

Bez zezanja. Ovo mi djeluje zabrinjavajuće da P/E odnos neke hartije može doseći vrijednost ispod 1 a da tržište ne prepozna kao priliku za zaradu. U čemu je tajna?

P/E odnos 1 u stvari znači da se investicija u kupovinu kompletne firme po trenutnoj tržišnoj cijeni može isplatiti za godinu.

MILIKA
13-07-08, 00:11
Vele Je Veleprodaja Iz Nk, Nika Varenika

Batboy
13-07-08, 00:19
Koje tržište (tetralno mašem rukama)... Šta znači ta riječ...?!? Zar ono što se dešava na BLSE možemo nazvati trgovinom.., a ukupan zbir kupovina/prodaja osnovnim tržišnim segmentom...

Ako baš hoćeš.., ja bih odgovorno rekao da je odnos prodaje u odnosu na potražnju 20/1 ili više na pojednim HOV... Kupci imaju vremena koliko hoćeš... Zar i ti i ja sebi ne govorimo; ''A zašto bih ja ovo kupovao danas kad to isto mogu kupiti sutra/prekosutra za isto ili manje novaca''... To ti je trenutna psihologija kupca...

Masja
10-08-08, 00:37
Vidim da je birs malo zivnuo u zadnjih petnaestak dana. Sta mu bi?

Batboy
10-08-08, 23:08
Vidim da je birs malo zivnuo u zadnjih petnaestak dana. Sta mu bi?

Bi mu Radovan.., a i vrlo poz. najave za elektro sektor...

Ako bi se izvukli barem s ovim III kvartalnim to bi poljuljalo ovoliku prodaju... http://www.blberza.com/v2/cache/charts/GI15003000807010809301005.png