Masja nema nikakve veze a segmentacija u najboljem slucaju naredne godine.
Neka nema, pušti čoeka da mi reče ako oće, a uvažiću i tvoje argumente zašto nema ako ih napišeš.
Na BLSE imas cudo podataka. Drugom razloga ima mnogo od FC-ova (broj i odnosi i tipovi), odnosa između njih itd i odnosa prema matici. Sve je to sitno prema odnosu potencijalnog prihoda - profita - i book vrijednosti FC-ova (budućih AD-ova).
Uoči da mi to u CG više manje govorimo imaginarno jer I faza segmentacije nije ni prošla iz razloiga sukoba EPCG-REAG zbog licenci. Znači ona I faza usvojena na prošloj skupštini akcionara se djelimično sprovodi u praksi ali dobar dio je blokiran.
To ti je kao neki haoticni proces dovoljno je da procjenjivac malo promjeni metodologiju procjene u i ode book FC ova u jednu stranu a tržište kaže da book nema veze sa prihodima i profitom.
Samo u okviru elektro sektora. Razmišljam šta kupovati od EPCG nakon segmentacije.
Nema.., e'o tražio sam tablice.., ali nema... Backup-irao sam sistem prije nekoliko mjeseci.., a sad ne mogu da ih nađem neđem... Mada.., ako se ne varam bile su u pitanju el-distribucije...
Masja nema nikakve veze a segmentacija u najboljem slucaju naredne godine.
Mada.., sve je pitanje unutrašnje strukture u okviru sektora i procjene... Ne znam kolika je sličnost sa EPCG.., a i način na koji se vrši procjena... Ipak te razlike i nisu bile toliko značajne na BLSE (sad pročitah tvoj zadnji post).., tako da se na neki način mogu složiti s tobom...
Evo ti jedna potencijalna ogromna razlika. Distribucija u CG ne bi trebala da prodaje struju gradjanima vec bi to trebalo da radi Snadbijevanje!? Mislim da to nije stanje u RS koliko znam. To znatno mijenja strukturu prihoda zar ne? A recimo za FC Snad. nikada nije radjena procjena vrijednostii jos niko ne zna koju imovinu imaju. Interesantan je i CG racun.
Evo ti jedna potencijalna ogromna razlika. Distribucija u CG ne bi trebala da prodaje struju gradjanima vec bi to trebalo da radi Snadbijevanje!? Mislim da to nije stanje u RS koliko znam. To znatno mijenja strukturu prihoda zar ne? A recimo za FC Snad. nikada nije radjena procjena vrijednostii jos niko ne zna koju imovinu imaju. Interesantan je i CG racun.
Upravo tako...
Našao sam na BLSE da ove hartije imaju P/E ispod 1! Je li to moguće i kakve su to firme?
Oznaka HOV P/E
PKPR-R-A 0,1729
SPVO-R-A 0,3731
VDPV-R-A 0,7669
VELE-R-A 0,7789
VSSP-R-A 0,8675
MART-R-A 0,9692
Pa znaš kako se računa P/E.. ;)
Nego nije mi jasno na što konkretno misliš.., po unutrašnjoj strukturi su različite.., a i po ulagačkoj.., isto tako se razlikuju i po djelatnosti kojom se bave... :)
Čudno mi je što su veterinarske stanice u republici Srpskoj toliko profitabilne. :D
Imamo dosta stoke... :D
Bez zezanja. Ovo mi djeluje zabrinjavajuće da P/E odnos neke hartije može doseći vrijednost ispod 1 a da tržište ne prepozna kao priliku za zaradu. U čemu je tajna?
P/E odnos 1 u stvari znači da se investicija u kupovinu kompletne firme po trenutnoj tržišnoj cijeni može isplatiti za godinu.
Vele Je Veleprodaja Iz Nk, Nika Varenika
Koje tržište (tetralno mašem rukama)... Šta znači ta riječ...?!? Zar ono što se dešava na BLSE možemo nazvati trgovinom.., a ukupan zbir kupovina/prodaja osnovnim tržišnim segmentom...
Ako baš hoćeš.., ja bih odgovorno rekao da je odnos prodaje u odnosu na potražnju 20/1 ili više na pojednim HOV... Kupci imaju vremena koliko hoćeš... Zar i ti i ja sebi ne govorimo; ''A zašto bih ja ovo kupovao danas kad to isto mogu kupiti sutra/prekosutra za isto ili manje novaca''... To ti je trenutna psihologija kupca...
Vidim da je birs malo zivnuo u zadnjih petnaestak dana. Sta mu bi?
Vidim da je birs malo zivnuo u zadnjih petnaestak dana. Sta mu bi?
Bi mu Radovan.., a i vrlo poz. najave za elektro sektor...
Ako bi se izvukli barem s ovim III kvartalnim to bi poljuljalo ovoliku prodaju... http://www.blberza.com/v2/cache/charts/GI15003000807010809301005.png