View Full Version : Solarni-horoskop

limunada
25-09-07, 20:58
zelim naucit ove solarne horoskop..prvo neznam da kako to sve tumacim i te price...

ev da napisem kako ja videh al molim te ko ovo zna nek me ispravi..

vako meni je u natalnoj vlada venera otiso u 5.kucu a u solarnoj mi je u 10.kucu!?

limunada
13-11-07, 10:11
PETA SOLARNA KUCA U DESETOJ NATALNOJ Položaj je dobar za nezavisno delovanje u okviru svoje profesije i društvenih aktivnosti, a to delovanje ce vam doneti nagrade i posledice koje ce zavisiti od planeta, znakova, aspekata. Sa dobrim planetama, dobro je tražiti nagradu jer cete je dobiti.Pokazuje kakav uticaj vaš ljubavni zivot ima na vaš položaj u društvu, veridbu pre nego brak i uspeh vaše dece.

jel se tako treba gledat aj pomozite mi :helpsmilie: ne kuzim ja

jer nemam momka a solari mi kaze ove godine da cu mozda u drugom stanju bit hmmmm!?

misic
13-11-07, 10:50
Vidi vako
to moze da bidne da ces u ovoj godini neki hobi koji je i porodicni biznis moci unovciti ili pomocu njega pospesiti karijeru.

limunada
13-11-07, 11:16
hvala misic al treba mi kako se tumacim recimo kako ti gledas u natalni i solarni!?
i te price..jer pola mi nije jasno..:confused:

limunada
14-11-07, 18:10
pa recimo moja kuca u 5.je venera i mjesec u ribama sta znaci onda da je moguce
pobacaj,ili vanbracno dijete a sta znaci onda u solari mi je venera i mjesec u 10.kucu u vodoliji

pa reko ko zna da mi malo objasni kako oni tumaci i te sve price...
i jos nesto ono sto je o solari napisano
a nigdje ne pise o deseta solarna kuca..jer ja bar tako mislim da se treba tumacit npr. 10 solarna kuca u 5 natalnoj il grijesim!?

i jos nesta u solarni mi je mjesec konj. sa venerom u 10.kucu
i sta sam citala sta je pisalo mjesec konj. venera veoma povoljan aspekt trudnoca i porodjaj.
a nemam u natalnoj mjesec u solarnim venerom aspekt znaci onda da necu ove godine bit u drugom stanju?

joj pomozite ljudi :help:

misic
15-11-07, 09:49
Pitam se koliko ce mi godina trebati da sve povezem.To je vec umetnost tumacenja.
Zato ni tebi limunado nije jasno kako se to gleda - pa po odredjenim pravilima
ne ceka aspekt u horoskopu samo jedan dogadjaj na primer trudnocu on se odnosi i na mnoge druge svakodnevne stvari.Pa ako si u zivotnom dobu i statusu za decu onda se razmatra kad to stize .
:bye1:

limunada
15-11-07, 10:05
Pitam se koliko ce mi godina trebati da sve povezem.To je vec umetnost tumacenja.
ne ceka aspekt u horoskopu samo jedan dogadjaj na primer trudnocu on se odnosi i na mnoge druge svakodnevne stvari.Pa ako si u zivotnom dobu i statusu za decu onda se razmatra kad to stize .

pa nije mi jasno nikako..nekako mi je cudno..kad ja pogledam moju solaru imam mjesec konj. sa venerom znaci zbog trudnoce i porodjaj.. a ja nemam nit decka...

i kad sam pogledala moje seke solaru ona nema mjesec konj. venera a rodila je prije 6 dana i nikako mi jos nije nit jasno kad pogledam njenu natalnu i solaru nikako ne pise o trudnocu a za mene pise bas smjesno.. i jos nesta sto je pisalo o solari tumacenjem od 1.kuce do 12.kuce sta znaci samo venera i mjesec pise o trudnoce...

bilo bi dobro da napise sve i apskete sta moze donijeti..

a samo je pisalo konj. i u kojom kucu se nalazi..

miki
15-11-07, 10:18

Ne može jedan aspekt sam da znači nešto, astrologija je mehanizam, zamisli da su položaji planeta i linije koje pokazuju aspekte deo motora koji ima svoj ritam , svaki deo(planeta) ima ulogu u mehanizmu zavisno od položaja(egzalt, sedište, debilit, triplicitet...), i zavisno od aspekta(dinamika, destrukcija, konstrukcija.)
E takav motor(natalni horoskop), pale tranziti, a šteluju, ili čipuju, tjuniraju, direkcije i progresije, lunari, solari, itd

misic
15-11-07, 10:20
Pa sve ima svoje vreme i mesto ako jos nemas ni decka onda se solar odnosi na ono sto sam ti napisala u predhodnom postu
Vidi vako
to moze da bidne da ces u ovoj godini neki hobi koji je i porodicni biznis moci unovciti ili pomocu njega pospesiti karijeru.

A ako pitas kad bi se to moglo ocekivati tad se razmatraju progresije solari natal i stvarni zivot.Pa onako na blic za tri godine odokativno

Miki:lighten:

beskrajnost
15-11-07, 10:30
Dam ja moj primjer, meni je kroz solar, ako racunamo godisnji natal, mjesec dosao kroz strijelca u 2 kuci, i na pocetku godine financije bile ok dok u 3 mjesecu mi bjese sve nizbrdo krenulo.

misic
15-11-07, 10:43
Ne može jedan aspekt sam da znači nešto, astrologija je mehanizam, zamisli da su položaji planeta i linije koje pokazuju aspekte deo motora koji ima svoj ritam , svaki deo(planeta) ima ulogu u mehanizmu zavisno od položaja(egzalt, sedište, debilit, triplicitet...), i zavisno od aspekta(dinamika, destrukcija, konstrukcija.)
E takav motor(natalni horoskop), pale tranziti, a šteluju, ili čipuju, tjuniraju, direkcije i progresije, lunari, solari, itd

Napisasmo post u istom trenu - u pravu si slazem se sa tobom

beskrajnost
15-11-07, 10:54
Sto mislite o ovom?
Meni inace natalni ima jupiter u strijelcu i ova cijela godina je bila jupiter u strijelcu,a ipak meni nije nista donijelo unatoc tome sto se nalazi u 2 kuci .. i bezobzira na aspekte

miki
16-11-07, 08:10
Ne može Jupiter sam po sebi da odradi nešto u tranzitu što nije iskazano u natalu.
Osnova je natal i konfiguracije iz njega, kada se ti aspekti ponavljaju u tranzitu, solaru i drugim tematskim kartama onda dolazi do reakcije inače sve prolazi u smušenom iščekivanju i ništa

beskrajnost
16-11-07, 18:08
Meni se zakacio na asc///

limunada
10-01-08, 14:38
sta znaci kad je ac saturn u padu u natalnoj 11.kucu samo svadje!? :mf_argue:

jovana
18-01-08, 13:11
Najvise treba obratiti paznju na vladaoca solarnog ASC u koju natalnu pada, natalni vladalac gde je u solarnom,koja natalna izlazi na solarni ASC u okviru 5 stepeni natalne kuce...to je polje koje ce biti veoma aktivno tokom solarne godine, svaka planeta u 1..uglovima bitna ali ni ona u 12 ne gubi na ynacaju osim sto ce se njeno delovanje osetiti kasnije...obrati paznju na 1,4,7,10-ugaone ili ASC-DC, MC-IC gde padaju u natal i obratno...
Kad posmatras solar imas za tumacenje sve natalne i sve solarne u kombinaciji, solar u natal, natal u solaru i kada aktiviraju natalni aspekat one pokazuju sta se, kada i gde nesto moze dogoditi....ne znaci da ako je 5 natalna na ASC da ce osoba dobiti dete, ne znaci da ce kad je 7 da se oyeni ili uda, da bi se ovakve stvari dogodile mora se sagledati solar i natal pa tek onda povezati...