View Full Version : Šta žena voli kod starijeg muškarca

Pages : [1] 2

mary
18-09-07, 13:03
http://i7.tinypic.com/4pmla3t.jpg

Jedan dobrodržeći otac poželeo je da odvede svoju ćerku gimnazijalku u jedan beogradski kafić na sladoled, ali je ona to odbila: "Nemoj tata molim te, svi će misliti da sam sponzoruša".

Iza ove, pomalo sarkastične primedbe, krije se nedvosmisleni stav da, ako lepa devojka pravi društvo prosedom gospodinu onda je on verovatnije njen ljubavnik, a ne otac. Da li je ova pretpostavka zasnovana na realnoj činjenici da je sve više ljubavnih veza izmedju zrelih muškaraca i mladih dama ili je reč o izuzecima, koji upravo zbog toga, golicaju maštu okoline? I, ako je tačna, da li se u takve vezu upuštaju samo "sponzoruše", ili i neke druge devojke, podstaknute psihološkim, emotivnim ili erotskim motivima?

Intimna veza izmedju partnera koje deli dubok generacijski jaz niti je nova niti neobična pojava, ali svaki put nosi drugačiji socijalni pečat. Nekada je udaja tek stasale devojčice za znatno starijeg situiranog muškarca bila deo tradicije koju je ona sledila, milom ili silom. Medjutim, danas se mlade dame prema sopstvenom izboru vezuju za čoveka koji im može biti otac ili deda, iako zbog toga često trpe prezir okoline.

"Devojke se često zaljubljuju u starije muškarce jer su oni, za razliku od njihovih pomalo nezgrapnih i nespretnih vršnjaka, veći kavaljeri, imaju stila, umeju da im poklone pažnju i nežnost. Zreli muškarci su i na erotskom planu privlačni jer njihovo iskustvo imponuje mladim ženema, koje tek otkrivaju svoju seksualnost", kaže za "Politiku" dr Dušice Marković-Žigić, psihijatar i seksolog.

On pruža sve: od čokolade do stana

Produžena mladost je ideal savremenog čoveka i nema te stvari koju sredovečni dinamični muškarac neće uraditi da bi izgledao i osećao se bolje. Upravo na takve, zgodne, energične i uspešne "matorce" devojke se najčešće "lepe". Ukoliko uz to ide i finansijska prednost, utoliko bolje.

"Mlade žene osim novca, vole i moć koju muškarac ima. Ljudi koji su postigli nešto u životu, a takvi su, da budemo iskreni mnogo zanimljiviji za mlade dame, obično imaju više energije, poletni su, sugestivni. Pored njih se devojke osećaju zbrinute, pa lako zaboravljaju na razliku u godinama. Nekima ta razlika čak imponuje jer u ljubavniku zapravo traže zamenu za oca. Sindrom poznat kao elektrin kompleks, nije ni retka ni neobična pojava", kaže Dušica Marković-Žigić.

Slično mišljenje deli i Gordana Zorić, koja je kao matičar u opštini Stari Grad venčala mnogo parova medju kojima je razlika u godinama ponekad bila i četiri decenije.

"Kada ste dugo u ovom poslu ništa vas više ne može iznenaditi. Sećam se, ipak, jedne prelepe mlade i njenog znatno starijeg mladoženje, uglednog hirurga, i moje zbunjenosti kada sam ih videla. Pitala sam se: šta će ona sa njim. Kasnije sam iz dokumentacije ustanovila da je ona usvojeno dete i to je na neki način bio odgovor", objasnila je matičarka.

Dešava se, medjutim, da se devojke udaju za starije isključivo zbog novca ili stana. Pravu poplavu koketnih srpskih lolita stasalih u poslednjih petnaest godina sociolozi tumače upravo ekonomskim razlozima. Nemaština je učinila svoje pa su devojčice, željne svega, od čokolade do novih cipela, preko noći postajale zavodljive žene spremne da udju u avanturu sa bilo kim ko će im pokloniti bočicu parfema ili ih izvesti u prestižni noćni klub na večeru.

Čak i kada nisu bile egzistencijalno ugrožene, mnoge od njih su žudele za nečim lepšim, boljim, raskošnijim od onog što su imale u roditeljskom domu.

"Kriza srednjih godina kod muškaraca može biti dramatična, posebano što njihova polna moć tada počinje da opada, pa im je potrebno dodatno uzbudjenje da bi potvrdili svoju muškost. Onima koji su u medjuvremenu stekli bogatstvo, moć ili društveni ugled, apetiti naglo rastu, pa žele više novca, bolja kola, mladju ženu pored sebe. Lepa i mlada ljubavnica je trofej kojim se oni diče pred drugarima. Nešto kao statusni simbol", objašnjava Marković-Žigić.

(MONDO)

Predator
18-09-07, 13:36
Da ja pitam, sta klinke traze kod starijeg

mary
18-09-07, 13:46
Evo ti gore sve lijepo objasnjeno

mala_mu
18-09-07, 14:01
Sta znam... Mozda njegovoga sina?????
Xixixiixixixi...

petar
18-09-07, 19:37
a koja je to razlika u godinama da bi neko bio matorac a neko klinka?

Amelie
18-09-07, 22:42
aha evo npr ja izadjem sa nekim od 35
ili neko od 20 sa nekim od 35/40
ili neko od 25 sa nekim od 50 i sve tako

a inace ovaj,ja mislim da je mladje sladje...a prihvatljiva granica starosti je 10 god

milenaaaa
18-09-07, 23:13
godine uopste nisu bitne...mada stvarno ne treba pretjerivati..
Imala sam momka koji je 2 god mladji od mene..trenutno je na ekskurzijUU :D
A najstariji je bio 13 god stariji od mene

donja granica (bar u ovim godinama) mladji 3 god,a stariji 15...ne vise..

inace jedna cura moje god..imala je tad 18 god,udala se cim smo gim zavrsili za svog profespra koji ima 46 god..a izgleda stariji bar 10 god...to mi je preeegaadnoooooo......

petar
18-09-07, 23:25

a inace ovaj,ja mislim da je mladje sladje...a prihvatljiva granica starosti je 10 god

aha,neko mi se uklapa sa vecom razlikom u godinama,a neko ne.Mada bitna je hemija i osjecaj ali ne valja ako ti ti momak izgleda kao otac

petar
18-09-07, 23:57
oli rec milena koliko si visoka

Miki_from_the_block
19-09-07, 04:57
Milena, darling, pa i ja sam mladji od tebe, a mene ne spominjes! :D

mozak
19-09-07, 09:01
znam neke situacije đe je đevojka mlađa od čovjeka tu oko 15 do 18 god...tvrdim da su one sa njima isključivo zbog dobrog sexa..i kao vole ga i kao i one su od krvi i mesa..ništa zajedničko nemaju ali u krevetu se poklope...ne kažem za sve vjerovatno ponegdje ima ljubavi ali ovo što sam ja vidio, a a a a ....

Baron
19-09-07, 09:05

jel bi ti smetalo da izadjes sa nekim od 30, kao ja?:icecream:

Baron
19-09-07, 09:07
ali je glupo, idealna je razlika par godina

mala_mu
19-09-07, 10:26
Najstariji moj momak je stariji od mene bio 5 godina. Dovoljno.

milenaaaa
19-09-07, 13:16
Milena, darling, pa i ja sam mladji od tebe, a mene ne spominjes! :D

trenutno oboje imamo 19 godina... :D
a to sto ja samo sto nisam napunila 20,a sto si ti tek napunio 19 je neeebiiitnoooooo :) :) :)

petar
20-09-07, 14:48
eto da svi idemo na rodjendan da se opjanimo

mala_mu
20-09-07, 15:26
UPDATE
Sad se sjetih, moj najstarii momak bio je 9 godina stariji od mene... Al dobro, malo je trajalo..

Homer
20-09-07, 16:25
donja granica (bar u ovim godinama) mladji 3 god,a stariji 15...ne vise..

Za malo! ;)

Pošto ja imam 38, nagrdiste me ođe!;)

Šalim se! Ali da znate, godine su bitne, kad- tad!!!:helpsmilie:

explosion
20-09-07, 16:34
Nemam pojma, ja volim malo mladje :whistling2:
Po mom misljenju ok je ako je momak stariji DO 10 godina. Naravno, zavisi od toga koliko je ko u toj vezi zreo. Neki muskarci su sa trideset kao djeca, a djevojke svakako bioloski ranije sazrijevaju, pa se mogu poklopiti :) Znam djevojku koja ima 26 godina i izlazi sa covjekom koji ima preko 40. Ona kaze da se pored njega osjeca kao da se svijet vrti oko nje, da je on pazi i mazi, ispunjava joj sve zelje. Moj komentar je bio -pa naravno kad si premija za njega, a ona kaze da zna da mladji momci ne mogu da joj uliju toliku sigurnost kao on. Mozda se tu radi o nesigurnosti u sebe. Ipak je jaz generacijski ogroman. Nikako ne mogu imati slicna razmisljanja, potrebe i zelje.
Ko voli nek izvoli. Mene ne privlaci staro, naborano :)

Homer
20-09-07, 18:28
... ja volim malo mladje :whistling2:

I ja! ;) No što će kojoj još jedan tata :toobad:

A ta tvoja drugarica:confused:

Rađe bi ja izabrao mene sa 20 no sa 40:D

anon1
20-09-07, 19:10
Za malo! ;)

Pošto ja imam 38, nagrdiste me ođe!; )

Šalim se! Ali da znate, godine su bitne, kad- tad!!!:helpsmilie:

Ajde ajde ne kloni duhom, godine uopste nijesu bitne. Neko sa 20 bude kao starac a neko sa 60-70-80god kao momak(djevojka) :D Tako da potrebno je :weight_lift: i biti mlad :D

Cupavi
20-09-07, 22:51
Hajmo momci, hajmo decaci.:mwah1:

petar
21-09-07, 20:28
dje cemo cupavi

milenaaaa
22-09-07, 01:16
axxaxaaxxaxaxaxa

morala sam.... :)

petar
22-09-07, 20:59
sto si morala visoka

milenaaaa
23-09-07, 13:00
shvati kladionicaru

petar
23-09-07, 15:28
ko razumije shvatice

supercica04
22-10-07, 16:53
Bucmasti novcanik (hi, hi, hi..)

Homer
22-10-07, 17:07
Bucmasti novcanik (hi, hi, hi..)

A ja mislio da voliš mene!?:tears:

supercica04
22-10-07, 17:31
A ja mislio da voliš mene!?:tears:
Dragi, ali ti nisi stariji muskarac, ti si moje pilence:icecream:

Homer
22-10-07, 18:57
Dragi, ali ti nisi stariji muskarac, ti si moje pilence:icecream:

Nemoj me više tješit, kumim te kapicom:1002:

WALTER
22-10-07, 21:30
Svaki brak ili veza gde je jedan od partnera stariji od drugog toliko da bi mu mogao biti i roditelj u nauci je poznat kao nejednak brak, odnosno, veza. Tradicionalno, žene vole starije muškarce od sebe, iskusnije, jer za muškarce važi deviza o srazmeri starosti i kvalitetu vina. Kad se žene odlučuju za takvu emotivno seksualnu vezu one se pokoravaju vrhovnom umu prirode, ali i slede svoj praktičan duh, koji je po njih višestruko važan. Ovakvim zdravim izborom žene pokazuju i žensku seksualno-emotivnu inteligenciju. Danas, naročito na Zapadu, žene iz viših socijalno-ekonomskih klasa, zarad hirovitosti, mode, trendova i ostalih patoloških tendencija, preokreću prirodan poredak stvari i za seksualno-emotivne veze nalaze znatno mlađe muškarce od sebe. Ipak, sve to traje kratko, jer nije u saglasnosti s prirodom odnosa među polovima niti sa suštinom ljudske emotivnosti i seksualnosti. Zašto je to tako, antropolog Jovica Stojanović kaže:
- Još od davnina se smatralo da je posve razumljivo da žena bude značajno mlađa od muža, najpre, zbog činjenice njenog ranijeg seksualnog i emocionalnog sazrevanja, ali i zbog brže prolaznosti njenih biološko-reproduktivnih moći. Naravno, i zbog bržeg opadanja privlačnosti njene lepote, koja je za muškarca veoma važan magnet. Muškarac, ako je relativno zdrav, ostaje mužjak, odnosno, on je plodan do duboke starosti. S obzirom na to da je vekovima osnovna svrha bračne seksualnosti bila biološko-reproduktivna, ovaj pogled na razlike u godinama je zdrav, prirodan, rečju, normalan. Za čoveka je uživanje u seksu izuzetno važna dimenzija života.
Nezaobilazni genije Aristotel je tvrdio, i nalagao, da muškarac od svoje žene treba da bude stariji barem toliko da bi joj mogao biti otac. A da žena od muškarca treba da je starija da bi mu mogla biti majka, to nikada niko nije tvrdio, pa ni odobravao. Magijska dimenzija je za muškarca takođe važna, jer ga mlada žena biopsihički stimuliše i revitalizuje, na sve načine uzbuđuje njegove damare, što je veoma bitno. Ovaj fenomen revitalizujuće svrhe mladosti poznat je, iz Biblije, kao SUNAMITIZAM. Žena voli da muškarac blago dominira nad njom, ali i da se oseća odgovorno prema njoj, jer ako ona vodi u vezi i postane dominantna, tada vara muškarca, sadistički se ponaša i, najzad, prezire ga. Kad je muškarac mlađi od žene, ona jedino zadovoljava svoj iluzoran, ali i patološki narcizam da je još uvek privlačna, ali zaboravlja da muškarac ima sindrom osvajača, lovca. U tim vezama, muškarac više vara staru partnerku, koja ga može vezati za sebe jedino mentalnom ili ekonomskom dominacijom, što je vrlo bolesno. Baš zato se te veze mogu kvalifikovati kao patološke. O tome svedoče i mitovi svih naroda sveta.
Dakle, verzija koja od iskoni postoji, stariji muškarac i mlada žena, zdrav je, normalan, trajniji i funkcionalan iz sledećih razloga: seksualno-emotivnih, ekonomskih, hedonističkih, magijskih, socijalnih i estetsko-erotskih. A upravo su ovo svi elementi koji čine zdrav muško-ženski odnos u našem svetu. Tu su sve modernizacije i ludila hirovitosti vrlo opasna, neprirodna i u svakom smislu nepodobna. Trajnost i kvalitet jednih i drugih veza to neprikosnoveno potvrđuje, a nauka je samo ustanovila ove činjenice po ljudsku vrstu funkcionalne i blagorodne.

supercica04
23-10-07, 01:34
Sta ti bi? Posalji mi knjigu na kucu kad je budes zavrsio...:yes513:

explosion
23-10-07, 09:53
WALTER je imao trenutak :)

WALTER
23-10-07, 10:26
WALTER je imao trenutak :)

Imam ga ja vazda:yes513:,ali čim niko ništa ne piše, ja moram malo da nerviram ovaj narod i čekam reakcije ( naročito sa ekonomije ).

mala_mu
24-10-07, 11:21
Vjerovatno sto je iskusniji i umije da se ponasa, za razliku od mladjih momaka. Ja imam 25 god i nebi mi smetalo da mi momak ima 35 recimo.

Homer
24-10-07, 12:03
Vjerovatno sto je iskusniji i umije da se ponasa, za razliku od mladjih momaka. Ja imam 25 god i nebi mi smetalo da mi momak ima 35 recimo.

Ajd dodaj još tri ;), a oduzmi ženu :D

Homer
24-10-07, 12:04
Ček, ček!

Ja bi rađe jednu od 25 što ne umije da se ponaša, nego jednu od 35 sa manirima :D

mala_mu
24-10-07, 12:06
Vjeruj mi, ne treba ti mladja koja se ne umije ponasati. Vremenom bi izgubio interesovanje za nju....

Cupavi
24-10-07, 13:24
Sve sto je mlade to je slade. Ali stara koka dobra supa.:kiss1:

Homer
24-10-07, 13:27
Sve sto je mlade to je slade. Ali stara koka dobra supa.:kiss1:

Nešto nijesam ljubitelj čorbastih jela!:D A ribu obožavam!

Cupavi
24-10-07, 13:31
Moj covek.:icecream:

Zor_djevojka
24-10-07, 15:13
sigurnost i pouzdanost...Ne isplati se drzhat vrtic i (pre)vaspitavat djechurliju...:whistling2:

Last_Insight
28-10-07, 17:53
ja mislim da je ovo totalna glupost.

to ima materjalni background ma što tko rekao....

lavica
07-11-07, 18:35
ja ugl preferim osobe koje su moje godiste il eventualno stariji par godina...predje li 5godina meni je to bezvezze.....licno to mi se ne svidja...mada opet kazu da ljubav ne broji granice, al kad je razlika izmedju dvoje ljudi 25god...onda je to bas previseeeee......sve u normalnim granicama..uostalom onda te osobe starije su ugl sve prosle u zivoti, sto ja tek trebam, i ne nalazimo se u istim (u vecini slucajvea )nekim misljenjima i gledanja na zivot.....

Homer
07-11-07, 19:50
Sad ći u ime "staraca" da odgovorim lavici:
(nemoj da me ko ozbiljno shvatio!)

Pogledaj na to ovako: život je kao rafting Tarom. Kada sam ja bio na raftingu vozio nas je skiper kojem je to bilo prvi put. Bilo je veoma uzbudljivo (da ne kažem opasno). Da je bio neki skiper koji je sve to već bio prošao, vožnja bi bila mnogo mirnija. :D

Kakva odbrana, a!

WALTER
07-11-07, 21:12
ja ugl preferim osobe koje su moje godiste il eventualno stariji par godina...predje li 5godina meni je to bezvezze.....licno to mi se ne svidja...mada opet kazu da ljubav ne broji granice, al kad je razlika izmedju dvoje ljudi 25god...onda je to bas previseeeee......sve u normalnim granicama..uostalom onda te osobe starije su ugl sve prosle u zivoti, sto ja tek trebam, i ne nalazimo se u istim (u vecini slucajvea )nekim misljenjima i gledanja na zivot.....

Ako ti je preko pet godina beeeeeeezvezzzzzze što pitaš kako da zadovoljiš muškarca?:toobad:

BlackWoman
17-11-07, 17:33
Muški šovinizam je uveo "pravilo" da muškarac mora da bude stariji pa makar par godinica. :annoyed_h4h:
Zna se da žene duže žive (u prosjeku) nego muškarci. :thumb_up: I naravno, žene su te koje će titrati oko njihove matore guz*ce sve dok ne umru.
A za produženje vrste trebaju zdravi i mladi primjerci, kao i u životinjskom svijetu.
Mator predvodnik krda biva zamijenjen mlađim, jačim, zdravijim i po samoj prirodi ima primat u oplodnji ženki što rezultira zdravim potomstvom.
A kod ljudi ne! Jedan matorac će da se popenje na mladu curu i svojim prorijeđenim spermatozoidima da pokuša da preko njene mladosti i svoje starosti dobije zdravo potomstvo. :puke425:

Lično ja, imala sam i starije i mlađe i svoje godište, presudno je bilo da li mi se sviđa i šta nosi u sebi.

capricornica
18-11-07, 14:37
zene najvise traze zrelost kod druge strane
sto bi trebalo dolazit s godinama
a onda se opet razocaraju jer te zrelosti opet

NEMA :D hihi

mozak
18-11-07, 15:51
Ne volim zrelost

Homer
18-11-07, 16:25
Ne volim zrelost

E ni ja! Neka zrijeva ko mora!:tongue2:

liv_tyler
18-11-07, 16:35

Pogledaj na to ovako: život je kao rafting Tarom. Kada sam ja bio na raftingu vozio nas je skiper kojem je to bilo prvi put. Bilo je veoma uzbudljivo (da ne kažem opasno). Da je bio neki skiper koji je sve to već bio prošao, vožnja bi bila mnogo mirnija. :D

Kakva odbrana, a!

Mi smo imali najiskusnijeg i najboljeg (starijeg) skipera, a oni koji su imali najmladjeg su se zabili u kamenje i poispadali iz camca :cheezy:

Homer
18-11-07, 16:48
Znači, ko želi bezbjednu vožnju i sigurno stizanje do cilja, zna šta treba da radi! :D

lavica
09-01-08, 16:00
ma ne znam mozda su stariji iskusniji i zreliji.....ja licno ne volim puno starije, jer stvarno to bi izgledao kao otac i kcerka...ne treba to nikome...meni je granica do mozda 3 godine da je stariji od mene....al et mladje je mozda sladje al opet nezrelo i neozbiljno....ne zna covjek za koga da se odluci, svemu nadje manu...ma najbolje je nesto u umjerenoj granici stariji mozda godinu /to je za mene ok/ i tako barem imamo slicn razmisljanje o nekim stavrima i nekako prolazimo zajedno kroz sve iste faze u zivotu, a ne kod puno straijeg koji je sve prosao a ja to tek treba da prozivim....glupo malo....

Amelie
10-01-08, 11:35
ja ti lavice svesrdno preporucujem da
1)zakopas ratnu sjekiru sa muskarcima jer nisu svi govna
2)budes opustenija
3)i ne razmisljas previse o musko/zenskim odnosima

lavica
10-01-08, 20:16
Ako ti je preko pet godina beeeeeeezvezzzzzze što pitaš kako da zadovoljiš muškarca?:toobad:

to je moje misljenje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i trebao bi da ga postujes.....a kako ne moze niko da shvati da nisam ja trazila to za zadovoljavanje, vec moja prijateljica je pitala.....

lavica
10-01-08, 20:19

Kakva odbrana, a!

wowwww................dirnuta sam fkt.....nemoj ti meni Bogati objasnavati nista i to zivot uporedjivati sa raftingom....dovoljnoi sam ja vidjela sve s tvoje strane....:D

Homer
10-01-08, 22:50
Nisi, nisi!

Mlada si još da bi vidjela sve... :D

lavica
11-01-08, 14:34
hahaaha......e nek ti znas, pametnjakovicu.....mozda jos i ne zelim vidjeti neke stvari:)

Homer
11-01-08, 15:12
Pa to ti i velim, stravićeš se, a posle neko mora da ti slijeva stravu :D

Baron
11-01-08, 15:17
ima jedna stara u mojoj ulici, zna da dize zeludac i slicno. mora i stravu da je specijalizirala. djed me vazda ucio da se drzim za snagu kad prolazim kraj dvorista...:1002:

dekica
11-01-08, 16:07
bolje prodji pored neke mlade da ti digne "snagu" pa pusti ...djaole ....zeludac

iskustvo je cudo.......bolje da on mene uci no ja njega ....e nemam zivaca casti mi

glasam za starije.....ali ne premnogo...:)

kliko
11-01-08, 16:08
sto stariji muskarac, to manja sansa da je sverkrva ziva

dekica
11-01-08, 16:09
sto stariji muskarac, to manja sansa da je sverkrva ziva

bravo,bravo:thumb_yello:

Janjičar
11-01-08, 17:32
Ma probajte sve. Na kraju uvijek bude pogrešno.

Batboy
11-01-08, 18:16
Nemoj tako..., janjičar.. Svaka žena mora da ima životno iskustvo.., nek te nauči i ukaže neke trikove starije gospode... Niko ne nauči odmah sve... Kažu da je lakše učiti na tuđem iskustvu nego na svom... Manje je stresa.., a i duže se živi...

Osim ako nećeš sam iz prve ruke da saznaš kako to djedice rade... :D

sto mu gromova
11-01-08, 18:52
Gle,prave teme za mene,jer kada sam imala 18 godinica upoznah lika sa 32 i bejah s njim u vezici naredne 2,5 godine!!!A sta privlaci nas zene kod starijih muskaraca????Hm,pa mene sigurnost,volim da se osecam sigurno kada sam sa nekim u vezi,a muskarci mojih godina me apsolutno ne ispunjavaju osecajem sigurnosti!!!Volim,takodje da se neko brine za mene,a muskarci mojih godina to ne umeju,u stvari ja sam ta koja izgrava mamu...I volim kad neko zna sta hoce,a generalno danasnji mladaci zaista nemuju pojma sta hoce u zivotu...

WALTER
11-01-08, 20:04
hmmmmmmmm,koliko vidim po gradu stariji muškarci ne smetaju čak šta više su poželjni a naročito ako su oženjeni-da nije to neka moda?

Zor_djevojka
11-01-08, 20:06
nije moda, no pomamljenost i fukarluk...ovo vazhi za ove sojke shto preferiraju ozhenjene...

WALTER
11-01-08, 20:07
živio fukarluk ahahahaahah

sto mu gromova
11-01-08, 21:56
hmmmmmmmm,koliko vidim po gradu stariji muškarci ne smetaju čak šta više su poželjni a naročito ako su oženjeni-da nije to neka moda?

Uf,pa jedno su ozenjeni muksarci,a drugo su stariji muksraci....mislim da li vredi pricati o ozenjenima...nemam komentar

WALTER
11-01-08, 22:19
Uf,pa jedno su ozenjeni muksarci,a drugo su stariji muksraci....mislim da li vredi pricati o ozenjenima...nemam komentar

jelenskih mi rogova!

sladja
11-01-08, 23:42
iskustvo je cudo.......bolje da on mene uci no ja njega ....e nemam zivaca casti mi

glasam za starije.....ali ne premnogo...:)

potpisujem:thumb_yello:

petar
30-01-08, 21:05
jedno 30 godina stari od tebe

Fantom96
03-02-08, 19:01
nisu vazne godine vazno je da ljulja

Angelina75
03-02-08, 20:16
pod broj 1.
iskustvo,znanje i umece

a pod broj 2.
odlucnost,istrajnost,vestina:yes513:

mala_mu
18-02-08, 13:23
E ne znam, ja sma imala momka koji je stariji od mene 4/5 godina, i vecega djeteta od njega nije bilo. Mislim, na obicnu salu da cemo *pricat nocas* koju ja sma ja poslal, tako mi je krvnicki odgovorio da mi je doslo da sve sakama u njega bijem, i da mu je malo. A sve sto je trebalo da kaze je *o cemu* i da ja posaljem vec spreman ljubavnicki odgovor na to. vala dzabe je nekome sve kad nema u glavu. Seljak...
I ljudi, mozda je sramota za mene, ali sma ga preko poruke ostavila. Mada on me zna, tako da zna da to nije nedostatak hrabrosti, vec to sto mi se smucilo vise.

melic
18-02-08, 13:28
Verovatno zene vole starije muskarce jer se pored njih osecaju zasticeno, sigurno( sto ne mora da znaci), valjda i zbog iskustva.
meni uglavnom odgovaraju muskarci stariji 5-6god.
Mislim da imati mnogo starijeg partnera nije dobro, jer se javljaju razlike u generacijama, stavovima.

mala_mu
18-02-08, 13:32
Verovatno zene vole starije muskarce jer se pored njih osecaju zasticeno, sigurno( sto ne mora da znaci), .
To je makar u mome slucaju tacno. Nazalost, imala sam 1 grozno iskustvo prije njega, tako da mi je *smetalo* kasnije cak i kad bi se on razbolio, jer sam se vazda osjecala da mi niko nista ne moze kad sam sa njim. Ne sad smetalo u smislu da sam prodimila jer je bolesan, nego jednostavno svako se brate mogao razboljet samo on ne. Nekako mi je on bio *veeeliki* za to...

melic
18-02-08, 13:35
To je makar u mome slucaju tacno. Nazalost, imala sam 1 grozno iskustvo prije njega, tako da mi je *smetalo* kasnije cak i kad bi se on razbolio, jer sam se vazda osjecala da mi niko nista ne moze kad sam sa njim. Ne sad smetalo u smislu da sam popodila jer je bolesan, nego jednostavno svako se brate mogao razboljet samo on ne. Nekako mi je on bio *veeeliki* za to...

A ustvari koliko god da smo stari svi smo velika deca, zar ne, a i povremeno slabi.

mala_mu
18-02-08, 13:51
A ustvari koliko god da smo stari svi smo velika deca, zar ne, a i povremeno slabi.

A to jeste. Eto ja obozavam da se mazim, sa mamom se mazim jos uvijek, iako imam 26 godina...

melic
18-02-08, 13:55
A to jeste. Eto ja obozavam da se mazim, sa mamom se mazim jos uvijek, iako imam 26 godina...

I treba tako, ja nisam neka maza i zao mi je zbog toga.

nestasni_cipiripi
18-02-08, 14:12
Mozda grijesim ali mislim da se radi o parama.A zene starije vole mlade momke zbog krilasa.

mala_mu
18-02-08, 15:20
Mozda grijesim ali mislim da se radi o parama.A zene starije vole mlade momke zbog krilasa.
A *krilash* u owoj recenici oznacava....

Zor_djevojka
18-02-08, 15:22
glagolski pridjev radni :D

mala_mu
18-02-08, 15:52
Pa sto mu tepate, zbuniste me...

Ribica
19-02-08, 11:10
Skoro sam kumovala na vjenčanju prijateljici, razlika u godinama je 17:D Zaista se vole i lijepo slažu, dobili su i bebicu:tongue:

Ja se nekako nikada nisam palila na starije, meni bi bilo neprijatno da se ljubim sa čovjekom od 40-tak godina:D

nestasni_cipiripi
21-02-08, 01:32
I meni veruj mi!pogledaj me ko muskarac zenu,i zaledi vreme u tom trenu!xaxaxa!al sa nekom tetom ah!razbij barijeru,voli me ko zenu!

milenaaaa
21-02-08, 12:41
Ja bas ne volim starije momke...
mladje sladje :)

4-5 godina stariji taman..sve preko,nije strashno vala,ali licno me uopste ne privlaci..

nestasni_cipiripi
21-02-08, 12:48
Koliko imas godina zlato?

flowerchic
21-02-08, 12:51
ne volim da su stariji vise od 5 god.

milenaaaa
21-02-08, 14:10
Koliko imas godina zlato?

20 sreco moja....

nestasni_cipiripi
21-02-08, 17:46
A nista bogami.duplo sam stariji od owe twoje granice :p

milenaaaa
21-02-08, 22:33
pa dobro,evo momak mi je 80 god :)
ima nade i za tebe :) :) :)

nestasni_cipiripi
25-02-08, 07:54
Al mi nikad nece bit jasno kad vidim curu tu do 25god sa starinom od +55

sarita
25-02-08, 08:38
Al mi nikad nece bit jasno kad vidim curu tu do 25god sa starinom od +55
ni ja to nikad nisam mogla da shvatim ali izgleda da i tu postoji nesto...ima dosta slucajeva dje se uzmu i zaista funkcionisu..

seka
25-02-08, 09:21
ni ja to nikad nisam mogla da shvatim ali izgleda da i tu postoji nesto...ima dosta slucajeva dje se uzmu i zaista funkcionisu..

ima..moj stric je od strine stariji 21 godinu i zajedno su već 15 godina..njih dvoje se slažu odlično..na njima se vidi da se vole iako je tako velika razlika u godinama!!

sarita
25-02-08, 09:27
da..ima bas dosta takvih slucajeva. Vjerovatno zena iz nekog razloga pored starijeg muskarca osjeca sigurnost pored toga sto joj odgovara mentalno..

Homer
25-02-08, 09:37
Ja imam ženu od koje sam stariji 3 godine i mijenjam je za ženu od koje sam stariji 13 godina! :D

sarita
25-02-08, 09:40
Ja imam ženu od koje sam stariji 3 godine i mijenjam je za ženu od koje sam stariji 13 godina! :D
bolje primiri da ne dobijes stariju od tebe 10 godina:D