View Full Version : Doktor ili doktorka, nije svejedno

mary
17-09-07, 15:46
http://i17.tinypic.com/68m8fbm.jpg

Pol lekara može da bude važan u otkrivanju srčanih oboljenja kod pacijenata, saopštili su naučnici u najnovijoj studiji objavljenoj u Britaniji.

U istraživanju se navodi da žene lekari manje obraćaju pažnju na godine pacijaneta, što je važan rizičan faktor za rano otkrivanje srčanih i koronarnih bolesti.

"Otkrili smo da postoji razlika prema polu lekara", rekla je En Adams sa Univerziteta u Vorviku i dodala da se ta razlika posebno vidi u tome koliko lekari obraćaju pažnju na godine pacijenta.

U ranijim studijama se navodi da žene lekari ne uzimaju u obzir sve rizične faktore za dobijanje srčanih bolesti, koji je jedna od vodećih bolesti u industrijski razvijenim zemljama.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, oko 3,8 miliona muškaraca i 3,4 miliona žena svake godine umre od neke srčane bolesti.

Druga istraživanja navode da žene lekari ne daju istu terapiju pacijentima od muškaraca lekara.

(Beta)

anon1
17-09-07, 15:54
Pusti ti to, mene kad doktorica pregleda odma mi bude dobro :D

Batboy
17-09-07, 18:05
Nikako doktorica, ne neeeee.

Prije 20-ak dana sam bio na sistematskom, i sad mlada lijepa doktorica mjeri mi pritisak, preglada srce i pluća.

Kako me pregleda, a meni miloooo (ne Đukanović).

Pitam je ''A je l' sa mnom sve u redu kad toliko osluškujete'', kažem čisto da razbijem monotoniju.

Ona će meni ''naravno izgledaš odlično''.

A ja ko iz topa ''Izgledate i Vi dobro, nego kako moje srce''.

Izjurila me van nisam uspio ni uzeti karton...... Pihhhh bem ti život!!!

Šta ti je muško biti.......:D :D :D

mala_mu
17-09-07, 19:09
Evo moj posljednji ultrazvuk i kako je tekao razgovor
- A sto ti je owoooooooooooooooooo??
- Pa ja ne znam, sta mi je to...
- E ne znam, ovo ti nije bilo zadnji put. A kad si bila zadni put?
- Prije mjesec dana
- A nisi sigurno.
- Jesam.
- A nisi brate...:toobad:

anon1
17-09-07, 19:19
Nije valjda ništa ozbiljno?:(

Batboy
17-09-07, 21:43
Nije, nije, nije mi ništa hvala anone na pitanju, nego brine me ova mala. :whistling2:

U stvari pravo me je zabrinula. :unsure: :wacko: :weeping:

mala_mu
18-09-07, 11:10
Ma momcina sam ja, nemate sto brinuti, ovo je komicni dio price, i ja sam htjela tako da to shvatite... Ima tu jos par situacija za presmijati se...

Batboy
18-09-07, 15:23
Jaoooo mala znaš i sama kako se zabrinem kad si ti u pitanju, a tebi smiješno uffff :smokeing:

mala_mu
18-09-07, 16:11
Jes zabrines se, ne pitaj....