View Full Version : One prodaju svoje telo

Pages : 1 [2]

milenaaaa
31-10-08, 18:42
hahahhahahahah
a vrx :)
:*

mark
31-10-08, 18:47
ovim je sve receno..
wawy, nisu to kurve, to su prostitutke..
alo, da ti neko plati za sex....dno........
i jaka mi je strana, zato..pssssssttttttt :*****

Za svaki sex muskarac plati samo sto najjeftinije prodje ako se zna tarifa.

_qwerta_
31-10-08, 18:50
dvosmisleni i nichim izazvani mark :D
mada mu je tačna ova,brao!

OCTAVIAN
31-10-08, 19:01
Za svaki sex muskarac plati samo sto najjeftinije prodje ako se zna tarifa.

po tome gledano i zene placaju za sex, na vise nacina. Tu nema nikakve razlike

nihil
31-10-08, 19:09
Nihil ne budi nihilsta oca mu jebem cijeli svoj zivot.
ja bi da se zavrsi ova prica oko skole o kuravelama. ima ih dosta i bez skole a zamisli tek da je zavrse hahahaha. 100 ljudi 100 cudi a ova nihil je 101.Ako bi da završiš priču o prostituciji onda se ne uključuj. Priča o školovanim prostitutkama ili prodavačicama "ljubavi" ima i te kako smisla, već pomenuh japansku i indijsku tradiciju. Inače, banalno shvataš prostituciju. Danas se to najčešće ispoljava kao poslovna pratnja i to ne rade one bez škole već sa podosta škole. ... Uglavnom, gledaj malo šire i više, a ne samo usko i nisko.

_qwerta_
31-10-08, 19:15
Pa ja ako bi htio da oplodim koju naravno da ću gledat jel uska i jel niska. sa takvima mi najbolje paše klepinjanje. recimo moj ostarjeli ćale ima podosta iskustva sa tih putovanja i kaže da je u tim lepim zemljama istoka đe sunce izlazi prije no kod nas, moguće dobiti vrlo kvalitetnu radodajku po niskoj cijeni. tj a kročiš na tlo tajlanda oko tebe se stvori par pimpova iliti vodiča :D koji ti daju svoj meni. pa volja ti rolovana shangajka i tako dalje...ne misli da ne znam, samo mi je toliko glupo gledat ove postove pa se oglasih.

nihil
31-10-08, 19:25
Nije li ovo što si napisao jedan nehuman, podrugljiv, licemjeran i nadasve nekultivisan odnos prema ženama i seksualnosti? Šta pametno ima u tom tvom mačoističkom ismijavanju žena i prostitucije?

_qwerta_
31-10-08, 19:45
Jesam li se trudio da ispadnem pametan. Mogu samo reći da mi tvoje "pametovanje" ide na pimpek. Ovo što sam napisao nije nehumano nego je istina(što se tiče šangaja). Podgrugljivo?!? Ako obratiš pažnju na moje postove ukapiraćeš da se vrlo i nadasve sprdam jer mi ovaj forum dođe kao odlična prilika da se ŠALIM a poneđe i istinu kakvu prozborim. Ne vrijeđam nikoga niti imam namjeru da se prepucavam sa ljudima. Više sam za kakav konstruktivan prijedlog a ako što zaserem tu su neki administratori valjda da me opomenu. Vidim načitano si čeljade tj fino koristiš svoj vokabular što je super, jel? Đe viđe licemjerje?!? Kad vidim da se neko toliko uzbudi na šaljiv post, zapitam se dokle ide tvoja uzrujanost u privatnom životu? I za kraj, ukoliko se ne osjetiš prozvanom, a trudiću se Milutinovog mi pasata, nemoj mi više quote odrađivat na moje postove.

Energizer
31-10-08, 20:30
HEHEHEHEHEHE ovakve postove volim NAJVISE....eh da ih je viSe!!!
BUUUUUUULZAAAAJJJJJJJ sto bi neki rekli . bravo koverta :) :D :D

nihil
31-10-08, 20:43
Jesam li se trudio da ispadnem pametan. Mogu samo reći da mi tvoje "pametovanje" ide na pimpek. Ovo što sam napisao nije nehumano nego je istina(što se tiče šangaja). Podgrugljivo?!? Ako obratiš pažnju na moje postove ukapiraćeš da se vrlo i nadasve sprdam jer mi ovaj forum dođe kao odlična prilika da se ŠALIM a poneđe i istinu kakvu prozborim. Ne vrijeđam nikoga niti imam namjeru da se prepucavam sa ljudima. Više sam za kakav konstruktivan prijedlog a ako što zaserem tu su neki administratori valjda da me opomenu. Vidim načitano si čeljade tj fino koristiš svoj vokabular što je super, jel? Đe viđe licemjerje?!? Kad vidim da se neko toliko uzbudi na šaljiv post, zapitam se dokle ide tvoja uzrujanost u privatnom životu? I za kraj, ukoliko se ne osjetiš prozvanom, a trudiću se Milutinovog mi pasata, nemoj mi više quote odrađivat na moje postove.Zašto je bitno šta si se ti trudio? Bitno je šta si napisao i kako si se obraćao. Na šta tebi ide čije pitanje nije tema, a i djetinjasto je i neozbiljno. ... To što je istina o šangaju niko ne spori, ali tvoj stil pisanja o tome je nehuman, i istovremeno podrugljiv, a sprdanje jeste ruganje. Što se tiče vrijeđanja i prepucavanja sa mnom si to ovdje započeo i u ovom postu takođen nastavio. Licemjerno je pričati o prostituciji kao nečemu nužno ružnom i lošem, a istovremeno na mačoističko-muško-šoviinistički način pričati o tome kako je neko imao sa prostitutkama odnose. ... Šaljiv post nije problem već podrugljivost. ... Što se tiče prozivanja, direktno si me prozvao i davao nekave maliciozne šale na moj nick, iako tome nije bilo ni mjesta ni razloga. ... Nemam ništa protiv tvog stila ni tvojih stavova, ali ako misliš da se sprdaš sa mojim postovima biće ti adekvatno uzvraćeno. :weight_lift2:

mark
31-10-08, 20:50
po tome gledano i zene placaju za sex, na vise nacina. Tu nema nikakve razlike

Samo kad ostanu trudne.

Homer
31-10-08, 20:57
Svaka roba ima svoga kupca :D

Ođe još biraš kome prodaješ, i kad prodaš opet imaš isto :D

To je ka' perpetum mobile ;)

Da sam žensko, nikome ne bih da' za "Dž" (osim u dobrotvorne svrhe) :D

simm
31-10-08, 20:58
Informacija koja vas moze iznenaditi:

U jednom predgradju Melburna zvanom Saint Kilda, u kojem su nocni klubovi, toples barovi, javne kuce, droga, ... postoji javna kuca koja je 2007-me dobila sertifikat da se u njoj posluje u skladu sa standardom kvaliteta ISO 9002. To znaci da postoje dokumentovane procedure kako se osoblje ponasa prema klijentu, kako reaguje u slucaju nezadovoljstva, da se osoblje stalno obucava u smislu povecanja kvaliteta usluga, itd, itd.

Pa sad recite da za 150 godina nece postojati skole za pruzanje seksualnih usluga?

Sto bi rekao Djenka "odbacite okove svakodnevnice". ;)

Miriam
31-10-08, 20:58
Uvek je bilo da svaka roba ima svog kupca. :)

Kada govorimo o prostituciji meni su na primer isto tako za proučavanje oni koji koriste te usluge.

Homer
31-10-08, 21:02
Kada govorimo o prostituciji meni su na primer isto tako za proučavanje oni koji koriste te usluge.

Što plaćat' nešto čega imaš za "Dž" na svakom ćošku :D

Oni koji plaćaju samo baČaju pare!:shocked542:

No ovo je priča o prodavcima, a ne o kupcima!

Odoh da gledam "Prety women" :D

Supernova
31-10-08, 21:24
Uvek je bilo da svaka roba ima svog kupca. :)

Da vi vidite ove 'naše' u rajlovcu što stoje pored ceste...ja stvarno ne znam koji muški um bi pristao na tako mizeran nivo usluge. Sve su spečene od sunca, da ne kažem ugljenisane, tu je plastična flaša vode od 2 l (znači higijena na nivou:whistling2:)...Al' cure se opet ubiše od 'posla'.:wallbash:

Batboy
31-10-08, 21:26
Što plaćat' nešto čega imaš za "Dž" na svakom ćošku :D

Oni koji plaćaju samo baČaju pare!:shocked542:

No ovo je priča o prodavcima, a ne o kupcima!

Odoh da gledam "Prety women" :D

Jedan uznemirani i isfrustrirani dečko je prije nekoliko mj. digao na noge kafić u kom sam sjedio... Čoek se razočarao.., galamio je i psovao...

Ono što je meni zapelo za oko je to da je nekoliko puta ponovio.., kako bi u slučaju da je on žeMsko davao svima... Ko god da bi tražio.., a on bi dao.., te kako su žeMske bezobrazne.., bezdušne...

Na kraju su ga smirili oni securAty.... :xmas143:

Aj gledaj 'Omere... ajd'... :)

simm
31-10-08, 21:29
Da vi vidite ove 'naše' u rajlovcu što stoje pored ceste...ja stvarno ne znam koji muški um bi pristao na tako mizeran nivo usluge. Sve su spečene od sunca, da ne kažem ugljenisane, tu je plastična flaša vode od 2 l (znači higijena na nivou:whistling2:)...Al' cure se opet ubiše od 'posla'.:wallbash:
Eee, Rajlovac je Rajlovac :wink3:

nihil
31-10-08, 21:31
Jasno je da seksualni tabui i seksualni nagoni stoje u suprotnosti. Prostitucija pomaže onima koji žele da zadovolje svoje nagone, ali i želje, interesovanja, ideje u vezi seksa, jer ih u svakodnevici teško mogu zadovoljiti. Ako partneri imaju malo iskustva, a nisu ni kreativni, pa ni zainteresovani podjednako, seksualne aktivnosti mogu biti za nekoga nedovoljne. U tim i u mnogim drugim slučajevima oni koji pružaju seksualne usluge mogu biti veoma korisne. Takvih slučajeva i muških i ženskih ima jako mnogo, ali malo ih zadovoljava tu svoju prirodnu potrebu, pa se zbog toga javljaju različiti problemi. Uglavnom, treba kultivisati prostituciju, učiniti je korisnom za sve a ne je stalno gurati na margine i kriminalizovati, jer se od toga ima više štete.

Supernova
31-10-08, 21:31
Eee, Rajlovac je Rajlovac :wink3:

Imaju i one na putu prema madjarskoj što sjede na kanti, na kojoj piše 20€.:rain:

Miriam
31-10-08, 21:37
Jasno je da seksualni tabui i seksualni nagoni stoje u suprotnosti. Prostitucija pomaže onima koji žele da zadovolje svoje nagone, ali i želje, interesovanja, ideje u vezi seksa, jer ih u svakodnevici teško mogu zadovoljiti. Ako partneri imaju malo iskustva, a nisu ni kreativni, pa ni zainteresovani podjednako, seksualne aktivnosti mogu biti za nekoga nedovoljne. U tim i u mnogim drugim slučajevima oni koji pružaju seksualne usluge mogu biti veoma korisne. Takvih slučajeva i muških i ženskih ima jako mnogo, ali malo ih zadovoljava tu svoju prirodnu potrebu, pa se zbog toga javljaju različiti problemi. Uglavnom, treba kultivisati prostituciju, učiniti je korisnom za sve a ne je stalno gurati na margine i kriminalizovati, jer se od toga ima više štete.

Tačno Pimp dobro zaradi u svakom slučaju. :)
Da li si ikada razmišljao šta se dešava u glavama tih devojaka, da li su one srećne zbog kvantiteta, jer tu o kvalitetu nema ni govora.

nihil
31-10-08, 23:51
Da li si ikada razmišljao šta se dešava u glavama tih devojaka, da li su one srećne zbog kvantiteta, jer tu o kvalitetu nema ni govora.Upravo o tome se i radi. Kvantitet treba zamijeniti kvalitetom, a to je nemoguće bez edukacije. Takođe, promjenom shvatanja prostitucije, najprije ukidanje zabrane prostituisanja, pa onda i institucionalizacijom prostitucije promijeniće se status onih koji se prostituišu. Time se u njihovim glavama može početi da se dešava nešto drugo. Osnovno je ne osuđivati ih i shvatiti da je takva jedna djelatnost potrebna.

milenaaaa
01-11-08, 00:16
jel ovo realno? qq.......

...
miriam slazem se s tobom :)

Batboy
01-11-08, 12:53
Upravo o tome se i radi. Kvantitet treba zamijeniti kvalitetom, a to je nemoguće bez edukacije. Takođe, promjenom shvatanja prostitucije, najprije ukidanje zabrane prostituisanja, pa onda i institucionalizacijom prostitucije promijeniće se status onih koji se prostituišu. Time se u njihovim glavama može početi da se dešava nešto drugo. Osnovno je ne osuđivati ih i shvatiti da je takva jedna djelatnost potrebna.

Nihile.., kolega.., sve to podiže cijenu u javnim kućama... I ovako je ljudima skupo... :secret:

Supernova
01-11-08, 13:24
Upravo o tome se i radi. Kvantitet treba zamijeniti kvalitetom, a to je nemoguće bez edukacije. Takođe, promjenom shvatanja prostitucije, najprije ukidanje zabrane prostituisanja, pa onda i institucionalizacijom prostitucije promijeniće se status onih koji se prostituišu. Time se u njihovim glavama može početi da se dešava nešto drugo. Osnovno je ne osuđivati ih i shvatiti da je takva jedna djelatnost potrebna.

Prostitucija je uveliko povezana sa trgovinom ljudima, zloupotrebom žena koje se prijavljuju na različite oglase, sa ciljem da zarade novac za život i odu van svoje države, pa završe negdje u sobici 3x3 oduzme im se pasoš i sloboda kretanja....druge se pak obično odlučuju na to zbog loših socijalnih uslova, jer ne vide drugog načina da prežive, obično su na zadnjoj stepenici društveno-socijalne ljestvice, mnoge od njih su izgubljene za formiranje zdrave porodice i odgajanje djece, da ne govorimo o njihovom psiho-fizičkom zdravlju i onome što se dešava u njihovim glavama.

Mislim da prije treba raditi na suzbijanju ove pojave, ona nije baš neophodna i čak je nepoželjna kao 'djelatnost' u smislu narušavanja institucije zdrave i sretne porodice, kojoj je žena i majka osnovni temelj. Bar niko od nas ne bi se ponosio činjenicom da neko njemu blizak obavlja ovakvu djelatnost, ima registrovanu 'firmu' koja fercera kao luda, tako da ne mogu baš sa punom sviješću podržati ideju legalizacije prostitucije jer se to direktno kosi sa mojim životnim načelima.

nihil
01-11-08, 16:19
Nihile.., kolega.., sve to podiže cijenu u javnim kućama... I ovako je ljudima skupo... :secret:He, možemo se našaliti ali stvar nije banalna. Inače, malo se krivo spojio ovo o kvalitetu i kvantitetu. Ono što rekoh odnosilo se na kvantitet partnera koje ima osoba koja se bavi prostitucijom. Kada bi bilo više obrazovanja svih dobilo bi se na kvalitetu u svakom pogledu. Smisao i jeste kvalitet a ne zadovoljavanje nagona ili izvršavanje obaveze.
Prostitucija je uveliko povezana sa trgovinom ljudima, zloupotrebom žena koje se prijavljuju na različite oglase, sa ciljem da zarade novac za život i odu van svoje države, pa završe negdje u sobici 3x3 oduzme im se pasoš i sloboda kretanja....druge se pak obično odlučuju na to zbog loših socijalnih uslova, jer ne vide drugog načina da prežive, obično su na zadnjoj stepenici društveno-socijalne ljestvice, mnoge od njih su izgubljene za formiranje zdrave porodice i odgajanje djece, da ne govorimo o njihovom psiho-fizičkom zdravlju i onome što se dešava u njihovim glavama.
Legalizacijom prostitucije može se značajno smanjiti trgovina ljudima. Umjesto da se javljaju na svakojake sumnjive oglase, legalno bi mogle da se jave na konkurse i prijave kao i za svaki drugi posao. Kao i na svaku djelatnost koja je kriminalizovana ili se ne vrši po zakonu tako se i na prostituciju ljudi se odlučuju zbog socijalnih razloga. Njima je već ugroženo svako dostojanstvo i zdravlje, pa u tome traže spas, i vjerovatno im u glavi i stoji samo kako da prežive i žive što bolje. Međutim, pored onih koji su prisiljeni da se bave prostitucijom jer nemaju bolje alternative ima mnogo onih koji imaju alternativu, onih koji se prostitucijom bave kao dodatnom djelatnošću ili iz zabave. U svakom slučaju, situacija u toj sferi bila bi mnogo bolja ako bi se legalizovala i na taj način kontrolisala, čak korisno usmjeravala, kao npr. u seksualnoj edukaciji.
Mislim da prije treba raditi na suzbijanju ove pojave, ona nije baš neophodna i čak je nepoželjna kao 'djelatnost' u smislu narušavanja institucije zdrave i sretne porodice, kojoj je žena i majka osnovni temelj. Bar niko od nas ne bi se ponosio činjenicom da neko njemu blizak obavlja ovakvu djelatnost, ima registrovanu 'firmu' koja fercera kao luda, tako da ne mogu baš sa punom sviješću podržati ideju legalizacije prostitucije jer se to direktno kosi sa mojim životnim načelima.Postoje ljudi koji imaju potrebu za različitim seksualnim iskustvima. Njih ne mogu zadovoljiti u braku, a vanbračne veze su zahtjevne, pa oni bivaju uskraćeni za njihovu legitimnu potrebu. Broj muškaraca i žena koji žele seksualna iskustva izvan klasične monogamne veze nije mali, jer da jeste onda prostitucija ne bi bila stalno u porastu i pored strogih mjera kojima se suzbija. Za razliku od droge i alkohola, cigareta, oružja i sličnih kriminalnih aktivnosti, prostitucija sama po sebi ne izaziva štetne zdravstvene posljedice, a mnogima može da posluži i kao svojevrsna terapija u zadovoljavanju svojih posebnih seksualnih interesovanja. ... Zdrava i sretna porodica, ma šta ko pod tim mislio, nije ugrožena prostitucijom, jer ih niko ne tjera na prostituciju ili na uzimanje seksualnih usluga. Dakle, kome prostitucija ne treba neće se baviti njome, baš kao što neko kome ne trebaju usluge masera, ili koji neće da ih uzme iako mu trebaju, neće se baviti njihovim poslom. Činjenica je da ima mnogo ljudi koji traže seksualne usluge i pred tom činjenicom se treba zamisliti. Imajući na umu da je prostitucija poznata u svim ljudskim zajednicama jasno je da se radi o prirodnoj potrebi ljudi koju treba adekvatnijo zadovoljiti, tako da izaziva što manje kriminala.

Supernova
01-11-08, 17:06
Problem seksualnog nezadovoljstva jednog od partnera trebalo bi rješavati na drugi način sa trajnijim efektom. Kupovinom seksualnih usluga od nepoznate osobe postiže se blic-efekat, a brak ili veza i dalje nastavljaju funkcionisati po dobro poznatom sistemu lažne idile, u čijoj pozadini su vječno nezadovoljni partneri koji svoje seksualne maštarije pokušavaju ostvariti u 'legalnoj' ustanovi zvanoj javna kuća. Ne vjerujem da bi neko bio sretan što mu partner nema paralelnu vezu, već se opredijelio da to obavi za lovu.

Jedino zbog čega bih podržala legalizaciju prostitucije, to je zbog toga da ove osobe dobiju socijalnu i zdravstvenu zaštitu, uz poštivanje odredjenih standarda 'poslovanja' jer je poznato da su mnoge od njih rasadnik zaraznih bolesti, upravo zbog nedostatka adekvatne higijene i zdravstvenog osiguranja. Ali ipak, ne bih bila presretna da u mom gradu postoji ovakva ustanova, taj kvart bih zaobilazila u širokom luku.

filantrop
01-11-08, 17:30
Podrzavam legalizaciju ovog starog zanata a sto mislim o njemu napisao sam u kratkoj prici na http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=1803&page=4

wawy
01-11-08, 18:01
Jedino zbog čega bih podržala legalizaciju prostitucije, to je zbog toga da ove osobe dobiju socijalnu i zdravstvenu zaštitu, uz poštivanje odredjenih standarda 'poslovanja' jer je poznato da su mnoge od njih rasadnik zaraznih bolesti, upravo zbog nedostatka adekvatne higijene i zdravstvenog osiguranja. .

ovo bas i nije tacno. rasadnik polnih bolesti su uglavnom heteroseksualni promiskutietni mladi ljudi koji se uglavnom ne pridrzavaju pravilne zastite tokom seksa.
a prostitutke masovno koriste kondome, od onih najeftinijih do najskupljih. tako da ako bi banalizovali i uopstili ovo pitanje, polne bolesti prenose sponzoruse a ne kurve. mada se i jedne i druge bave istim poslom, ove prve to ne priznaju zbog 'ugleda' u drustvu a uz to prodaju i ljubav osim sexa, pa im se vjerovatno vise i isplati...

------------
nihile, aj da te zamolim, oli promijenit tu fantasticnu boju i font koje koristis leba ti, uopste ti ne mogu pratit postove, a siguran sam da ima mnogo toga zanimljivog da se procita u njima... :)
oci mi ispadose dok procitam sto si otkuca... :p

nihil
01-11-08, 21:43
Problem seksualnog nezadovoljstva jednog od partnera trebalo bi rješavati na drugi način sa trajnijim efektom. Kupovinom seksualnih usluga od nepoznate osobe postiže se blic-efekat, a brak ili veza i dalje nastavljaju funkcionisati po dobro poznatom sistemu lažne idile, u čijoj pozadini su vječno nezadovoljni partneri koji svoje seksualne maštarije pokušavaju ostvariti u 'legalnoj' ustanovi zvanoj javna kuća. Ne vjerujem da bi neko bio sretan što mu partner nema paralelnu vezu, već se opredijelio da to obavi za lovu.Ne mora biti nezadovoljstvo i ne mora biti jednog od partnera, može biti različit odnos prema seksualnosti. Ne mora biti uslovljen samo željom i voljom, već i zdravljem nekog od partnera, pogotovo ako se radi o značajnijoj razlici u godinama... Ima mnogo razloga. ... Kupovanje seksualnih usluga od nepoznate ili nedovoljno poznate osobe jeste rizično kada je prostitucija ilegalna. No, kada bi bila legalizovana onda bi kontrola zdravlja i onih koji prodaju i koji kupuju usluge morala biti obavezna i redovna, čime bi opasnost od zaraze bila još manja nego kod srećnih porodica koje baš i ne kontrolišu redovno svoje, naročito, seksualno zdravlje. Lažna idila u braku ili vezi može da postoji uvijek kada nema iskrenosti i otvorenosti između partnera, bez obzira da li oni koriste ili ne koriste seksualne usluge izvan braka/veze. Inače, licemjerje je masovno, što jasno pokazuje broj razvoda, koji je u stalnom porastu. Mnogi pričaju o vjernosti i kunu se u nju, a maštaju i koriste svaku priliku da naprave suprotno. Očigledno da monogamnost nije u potpunom skladu sa ljudskom prirodom i potrebama. Zajednički život dvoje ljudi se održava što znači da najbolje odgovara, ali seksualna monogamnost se toliko često narušava da je neproduktivno i štetno zatvarati oči pred tim.
Jedino zbog čega bih podržala legalizaciju prostitucije, to je zbog toga da ove osobe dobiju socijalnu i zdravstvenu zaštitu, uz poštivanje odredjenih standarda 'poslovanja' jer je poznato da su mnoge od njih rasadnik zaraznih bolesti, upravo zbog nedostatka adekvatne higijene i zdravstvenog osiguranja. Ali ipak, ne bih bila presretna da u mom gradu postoji ovakva ustanova, taj kvart bih zaobilazila u širokom luku.To je dovoljan razlog, samo čudno je zbog čega bi se sa toliko odbojnosti morali ponašati prema nečemu što bi bilo kulturno uređeno? Zbog čega, zaobilaziti u širokom luku? Koliko znam nije zarazno, a i ne bi se ispoljavalo javno.
nihile, aj da te zamolim, oli promijenit tu fantasticnu boju i font koje koristis leba ti, uopste ti ne mogu pratit postove, a siguran sam da ima mnogo toga zanimljivog da se procita u njima... :)
oci mi ispadose dok procitam sto si otkuca... :pHe, mijenjam boje, onako bez veze, čisto da narušim monotoniju ponavljanja. Ponekad ne izaberem baš najčitljiviju varijantu, ali nije baš toliko naporno. Uglavnom, boje ću da mijenjam, a font još ne. :cool:

Senza_Guerra
03-11-08, 15:11
Slazem se sa nihilom, pa vam neka prica. :p :D :)

nihil
08-11-08, 00:16
Seks i (Beo)grad
Cetvrtak, 6. novembar 2008. 13:48

U Beogradu živi između 900 i 1.000 žena koje se bave prostitucijom na ulici i koje su potpuno nezaštićene, rekla je predstavnica JAZAS-a Viktorija Cucić.

"Ulična prostitucija je vrh ledenog brega i predmet opšteg odbacivanja, dok je prostitucija na srednjim i višim nivoima nedodirljiva", kazala je Cucićeva na konferenciji za novinare.

Koordinator istraživanja CESID-a "Percepcija prostitucije/seksualnog rada u Srbiji" Miloš Mojsilović je naveo da u Srbiji ne postoji institucija koja se bavi ovim problemom.

Prema njegovim rečima, gotovo je nemoguće identifikovati osobu iz neke državne institucije koja je kompetentna za razgovor o tome i jako je loša međuinstitucionalna saradnja po pitanju prostitucije.

"Najdalje u toj oblasti je otišlo Ministarstvo zdravlja kroz Strategiju za borbu protiv HIV-a, a mediji su jedini i isključiv izvor informisanja na temu seksualnog rada", naveo je on.

Predstavnica Anti-trafiking centra (ATC), koji je naručio to istraživanja, Aleksandra Galonja je navela da su više od 90 odsto žrtava trgovine ljudima, upravo prostituke.

Ona je dodala da Ministarstvo rada i socijalne politike nije pokazalo razumevanje i poznavanja oblasti trgovine ljudima, te da je malo urađeno da se to spreči.

"Za sada je jedini angažovan MUP, a sve je više ljudi iz Srbije koji su žrtve trgovine ljudima", kazala je Galonjićeva.

Mojsilević je naveo da rezultati CESID-ovog istraživanja govore da mnogo više ljudi u Srbiji osuđuje prostituciju nego što je onih koji kažu da se neko na to odlučuje jer nema drugog izbora.

Prema njegovim rečima, političke stranke različito gledaju na tu pojavu, pa je neke označavaju kao socijalno-patološku, dok se drugi bave pojedinačnom ugroženošću.

"Stranke u Srbiji i dalje više podilaze javnom mnenju nego što rade na njegovom menjanju", istakao je Mojsilović.

On je dodao da je ekonomski faktor presudan da neko počne da se bavi seksualnim radom i naveo da je u Srbiji češća ulična od nekih drugih oblika prostitucije.

Zamenica direktora ATC Jelena Đorđević je kazala da od 2001. godine potoje različite inicijative za dekriminizaciju prostitucije u Srbiji, ali da još uvek ne postoji politička spremnost.

Ona je dodala da se, ukoliko postoji volja da se problem prostitucije trajno reši, seksualnim radnicima mora omogućiti da javno govore o svojim teškoćama.

(Beta)

madagaskar
10-11-08, 12:39
Kada te napusti životna ljubav,
Kada te sudbina ščepa za gušu,
Potraži curu sumnjivog morala
Ona je servis za umornu dušu.

Pričaj joj sve što ti na pamet padne
Ume da sluša i s tobom ume,
I tvoje priče i tvoje telo
Jedino ona zna da razume.

Ne trebe čak ni piće da platiš,