Prle007
09-09-07, 22:25
http://www.blic.co.yu/usopen.php?id=89
http://www.youtube.com/watch?v=-xTe_elf9r0
http://www.youtube.com/watch?v=-xTe_elf9r0
|
View Full Version : Новак Ђоковић Prle007 09-09-07, 22:25 http://www.blic.co.yu/usopen.php?id=89 http://www.youtube.com/watch?v=-xTe_elf9r0 Prle007 09-09-07, 22:26 Nadimak: Nole, Nox, Nokia Datum rodjenja: 22. maj 1987. Mesto rodjenja: Beograd (Srbija) Boravište: Beograd (Srbija) Visina: 190 cm Težina: 75 kg Igra: Desnom rukom Početak bavljenja tenisom: Imao je 4 godine Status: Profesionalac od 2003. Reket: Wilson Sportska oprema: Adidas Trener: Marian Vajda Najveći uspeh na ATP listi (Singl): № 3 (09.07.2007.) Najveći uspeh na ATP listi (Dubl): № 134 (20.08.2007.) Ukratko o Novaku Djokoviću Ispisao je istoriju SCG tenisa zlatnim slovima. Postavio je temelje nove, lepše budućnosti kada je u pitanju beli sport na ovim prostorima. Sa samo 16 leta naredjao je vrhunske rezultate zbog kojih mu mogu zavideti znatno stariji igrači od njega. Prognoziraju mu karijeru svetskog asa - najperspektivniji teniser SCG, vanserijski talenat - Novak Djoković. - Nikad mi se neće izbrisati iz sećanja kada mi je četvorogodišnji dečak došao u kamp sa teniskom torbom uredno spakovanom za pravi profi trening. Pitala sam ga ko mu je spakovao torbu, on je odgovorio da je to sam učinio. Na pitanje šta želi da postane kad poraste, bez razmišljanja je rekao: "prvi reket sveta", istu onu rečenicu koju sam nekada davno čula i od Monike Seleš kada je bila devojčica - kaže legenda jugoslovenskog tenisa Jelena Genčić. Bilo je to u teniskom kampu na Kopaoniku koji je vodila Genčić, a taj dečko bio je niko drugi do naša zvezda u usponu Novak Djoković. Zlatnim stazama Novak je krenuo 2001. u svojoj 14-toj godini koju takmičarski završava kao trostruki prvak Evrope (singl, dubl, ekipno). Okitio se tada zlatom u San Remu sa selekcijom plavih, dok su na Svetskom šampionatu postali vicešampioni. Naredne sezone nastavio je da oduševljava sjajnim partijama i uzima lidersku poziciju starog kontinenta u konkurenciji do 16 godina, osvaja prestižne turnire "La Boul" i "La Poet" u Francuskoj koje su pre njega uzimale današnje velike svetske zvezde kao što su Hjuit, Grožan, Rodik. Slavio je i na prestižnom Princes Kupu u Majamiju, kao i na ITF turniru u Pančevu (do 18 godina) gde je srušio rivale starije i po tri godine od njega. Posle pet odigranih ITF turnira zauzeo je 40. mesto najboljih juniora sveta. U sezoni 2003. nastavio je da impresionira velikim rezultatima i titulama. Počeo je sa finalom ITF turnira u Nirnbergu koje je predao zbog povrede. Usledila je nova zlatna medalja koju je za svoju zemlju izvojevao Djoković. U francuskom gradu Latneu sa drugovima iz reprezentacije pod vodjstvom selektora Jovana Lilića stigao je do naziva najboljeg u Evropi do 16. Odigrao je šest mečeva i imao stopostotan učinak. Našao se i na širem spisku Dejvis Kup selekcije SCG u mečevima protiv Obale Slonovače i Bugarske. Leto 2003. pamtiće po mnogo čemu, kako po zlatu iz Latnea, tako i po profi prvencu. Na fjučersu koji je organizovao TK "Crvena Zvezda" u prvom kolu savladao je četvrtog nosioca, uzeo prvi ATP poen i nastavio da ruši prepreke sve do titule. - Maštao sam da prodjem prvo kolo i uzmem prvi profi poen, a desilo se što nisam ni sanjao, titula. Pokazao sam u mojoj zemlji, gradu da profesionalni igrači nisu jači od mene i dokazao da mogu da igram u toj konkurenciji - kaže član tabora iz Humske. Nije se tu zaustavio i već naredne nedelje po osvajanju "fjučersa" na sledećem koji je organizovao TK "Dril" dospeo do polufinala i imao osam uzastopnih pobeda. Ulaskom u svet profesionalaca preskočio je odmah pola liste najboljih tenisera sveta. Na poslednjem "fjučersu" broj 6 koji se igrao u SCG 2003. godine igrao je polufinale, a na putu do njega nadigrao je i 16 godina starijeg Francuza Salvesa, čoveka koji je devedesetih bio pet godina u prvih 100 na svetu. Pokupio je lovorike i na državnom prvenstvu u konkurenciji do 18, a zatim je došla i titula seniorskog ekipnog prvaka države sa "crno-belima". Upravo je Novak doneo trijumfalni poen za tim Partizana nad večitim rivalima sa Karaburme. Nakon čelindžera u Beogradu, koji se igrao početkom februara 2005. godine donosi odluku da se u budućnosti posveti profesionalnim turnirima i putu ka vrhu liste profesionalnih tenisera. Svako ima svog idola, uzora ili je bar imao, pa tako i Novak Djoković. Njegov izbor je Amerikanac Pit Sampras ("Svidja mi se kako servira i ponaša na terenu!"), jedan od najboljih igrača svih vremena, a u poslednje vreme i Andre Agasi. Omiljena podloga mu je tvrda. U slobodno vreme, koje je retko, Novak surfuje Internetom, gleda filmove, sluša muziku, kako kaže koja opušta, a nadje vremena i za poneki izlazak sa društvom i najboljim drugom Vukom. Voli domaću hranu, salate i negazirane sokove. desert-eagle 09-09-07, 22:34 Car! milos86 07-05-08, 15:03 Svaka mu cast ultimativni 23-05-08, 12:23 nole je kralj phenomenon 23-05-08, 12:51 Pa, pravi sportista, pametan, govori nekoliko stranih jezika, odlicno se ponasa sa svima kojima je igrao.... Nadal mi je recimo samo zbog ponasanja premrzan i zbog sujeverja kojeg je sklon... OCTAVIAN 10-06-08, 12:01 Pa, pravi sportista, pametan, govori nekoliko stranih jezika, odlicno se ponasa sa svima kojima je igrao.... Nadal mi je recimo samo zbog ponasanja premrzan i zbog sujeverja kojeg je sklon... Pricamo li o istom Novaku Djokovicu koji je u sred finala Australian Opena glasno porucio publici da pusi k****??? O Novaku Djokovicu koji predaje meceve kad mu nista nije? Fed i Nadal su za njega gospodini. phenomenon 10-06-08, 12:43 Pricamo li o istom Novaku Djokovicu koji je u sred finala Australian Opena glasno porucio publici da pusi k****??? O Novaku Djokovicu koji predaje meceve kad mu nista nije? Fed i Nadal su za njega gospodini. Svi sportisti imaju svoje ispade, uopste se ne slazem sa tobom, za razliku od Nadala cije se ponasanje svodi na seljacko poprijeko gledanje i cesanje dupeta do sujevjerja kojem je sklon da izbjegava da gazi linije po terenu i koraca kao pracovjek, kojemu je kada popizdi svaka rijec "majku kurvu" .... i ti pricas da je takav lik gospoce, ah mene pardon sine OCTAVIAN 10-06-08, 13:13 Svi sportisti imaju ispade? Ja se ne sjecam da je neki drugi teniser tako opsovao publiku, a pratim tenis poodavno. Kad pricas o Nadalu, treba da znas da njegovo "ceskanje dupeta" nije nikakvo sujevjerje niti nepristojno ponasanje, vec covjek odavno ima problema sa hemoroidima. Jedno je kad neko sam za sebe opsuje i kaze "u p**** materinu" ili nesto slicno, a drugo je kad se okrene i publici uzvikne "pusite k****". Sujevjerje je intima svake osobe, ako on nece da gazi linije to je njegova stvar, time ne ometa ni protivnike ni publiku. phenomenon 10-06-08, 18:00 Svi sportisti imaju ispade? Ja se ne sjecam da je neki drugi teniser tako opsovao publiku, a pratim tenis poodavno. Kad pricas o Nadalu, treba da znas da njegovo "ceskanje dupeta" nije nikakvo sujevjerje niti nepristojno ponasanje, vec covjek odavno ima problema sa hemoroidima. Jedno je kad neko sam za sebe opsuje i kaze "u p**** materinu" ili nesto slicno, a drugo je kad se okrene i publici uzvikne "pusite k****". Sujevjerje je intima svake osobe, ako on nece da gazi linije to je njegova stvar, time ne ometa ni protivnike ni publiku. Da pratis tenis poodavno to ti naravno ne vjerujem, -------------------- bi se sjecao mnogih tenisera. Djokovic je vrlo kulturan sportista -------------------------. Momak je za svaku pohvalu sto ponasanjem, sto igrom, makar zna da parla i obraca se publici na francuskom, italijanskom, njemackom, engleskom, vrlo postuje protivnike i vrlo je rjecit, dakle..... Samo ljudi koji mrze covjeka iz nekih meni nepoznatih razloga mogu da se vezuju za neku nepoznatu psovku koju pominjes, imas ti dokaz za takvo sto? ------------------------, nadji momente o kojima pricas dje psuje publiku i dje se prepire sa njima pa postavi. Ako iko od tenisera umije sa publikom to je Djokovic, uglavnom se po internetu vrte njegove imitacije i ono sto zabavlja i nasmije ljude koji dodju da prate tenis tako da ------------------------o Djokovicu kao nekulturnom sportisti ne stoji.... EDITED by DYLAN DOG: Lično adresiranje ovakvih stvari i stavova o drugima izbjegavaj u budućnosti. majne 10-06-08, 19:24 Ne stoji ni prica da je Nadal nekulturan sportista, prica o tome tu gore zvuci neobjektivno. Sto se mene tice, po meni se Nadal vrhunski ponasa i jedino sto mi kod njega smeta su ti malo ubilacki pogledi, ali to ima vecina tenisera i teniserki, kao sto manje-vise i svi psuju sebi u bradu kad im ne ide..Nadal je jos generalno jako miran i pristojan.. Slazem se da je Nole jedan od najsimpaticnijih tenisera koji su se u istoriji pojavili, ali isto mu uzimam za minus sto je predao mnogo meceva; tesko mi je povjerovati da ih je bas sve predao samo iz zdravstvenih razloga, a ako nije zato, onda to jeste bilo nesportski.. Generalno, i jedan i drugi su vrlo pristojni i korektni, pogotovo ako ih uporedimo sa nekim drugima (Ivanisevic, McEnroe :rolleyes:) TheTrooper 10-06-08, 19:49 Da pratis tenis poodavno to ti naravno ne vjerujem, jos si ti mali da bi se sjecao mnogih tenisera. Djokovic je vrlo kulturan sportista a to sto ovdje postoje elementi antisrpstva u svemu pa i sportu to je druga prica. Momak je za svaku pohvalu sto ponasanjem, sto igrom, makar zna da parla i obraca se publici na francuskom, italijanskom, njemackom, engleskom, vrlo postuje protivnike i vrlo je rjecit, dakle..... Samo ljudi koji mrze covjeka iz nekih meni nepoznatih razloga mogu da se vezuju za neku nepoznatu psovku koju pominjes, imas ti dokaz za takvo sto? Pa da ne smaras u nedogled, nadji momente o kojima pricas dje psuje publiku i dje se prepire sa njima pa postavi. Ako iko od tenisera umije sa publikom to je Djokovic, uglavnom se po internetu vrte njegove imitacije i ono sto zabavlja i nasmije ljude koji dodju da prate tenis tako da tvoja smaracka prica o Djokovicu kao nekulturnom sportisti ne stoji.... Morao da ti odgovorim, na ovo sto se tice jezika, publike. Kao prvo svaki bolji teniser prica po 2-3 jezika. Mislim logicno je da ce da uce jezike kad su besposleni. On sigurno kad dodje posle treninga, ne uci, ne rasprema kucu. A sto se tice umjeca sa publikom, mislim da je na tenisu svaki igrac ima. Oni zive od publike. Sve u svemu slazem se u segmentima sa tobom da se ovde mnostvo stavari gleda kroz politiku, tako i ovo da je on psova. Ja sam ubjedjen da svaki sportista (konkertno teniser) psuje. Drugo je to sto razumijes kad neko opsuje na srpskom, hrvatskom. Odakle mi znamo da li psuje kad se nervira neki argentiski teniser? On moze da na nekom njihovom slengu da te ocrni. Sve u svemu ja mislim da su svi sportisti precjenjeni. OCTAVIAN 10-06-08, 19:56 Da pratis tenis poodavno to ti naravno ne vjerujem, jos si ti mali da bi se sjecao mnogih tenisera. Djokovic je vrlo kulturan sportista a to sto ovdje postoje elementi antisrpstva u svemu pa i sportu to je druga prica. Momak je za svaku pohvalu sto ponasanjem, sto igrom, makar zna da parla i obraca se publici na francuskom, italijanskom, njemackom, engleskom, vrlo postuje protivnike i vrlo je rjecit, dakle..... Samo ljudi koji mrze covjeka iz nekih meni nepoznatih razloga mogu da se vezuju za neku nepoznatu psovku koju pominjes, imas ti dokaz za takvo sto? Pa da ne smaras u nedogled, nadji momente o kojima pricas dje psuje publiku i dje se prepire sa njima pa postavi. Ako iko od tenisera umije sa publikom to je Djokovic, uglavnom se po internetu vrte njegove imitacije i ono sto zabavlja i nasmije ljude koji dodju da prate tenis tako da tvoja smaracka prica o Djokovicu kao nekulturnom sportisti ne stoji.... http://www.youtube.com/watch?v=EwcxHcvlpyM Izvoli snimak dje se jasno vidi kako publici kaze "Pusicete k***c, j***m vam mamu u p***u". Pogledaj ovo, pa onda pricaj. O ovome se pisalo na dosta foruma, a Nole se nije ni udostojio da objasni zasto je to uradio kad ga je novinar posle turnira pitao... O kom antisrpstvu pricas? Bas je cudno kako obozavam Anu i Tipsu posto sam antisrbin, zar ne? Kako je ljudima tesko da prihvate drugacije misljenje. Meni je Nole bio jako simpatican do ovog turnira, ali nagon ovoga mi se prosto zgadio. OCTAVIAN 10-06-08, 20:04 Morao da ti odgovorim, na ovo sto se tice jezika, publike. Kao prvo svaki bolji teniser prica po 2-3 jezika. Mislim logicno je da ce da uce jezike kad su besposleni. On sigurno kad dodje posle treninga, ne uci, ne rasprema kucu. A sto se tice umjeca sa publikom, mislim da je na tenisu svaki igrac ima. Oni zive od publike. Sve u svemu slazem se u segmentima sa tobom da se ovde mnostvo stavari gleda kroz politiku, tako i ovo da je on psova. Ja sam ubjedjen da svaki sportista (konkertno teniser) psuje. Drugo je to sto razumijes kad neko opsuje na srpskom, hrvatskom. Odakle mi znamo da li psuje kad se nervira neki argentiski teniser? On moze da na nekom njihovom slengu da te ocrni. Sve u svemu ja mislim da su svi sportisti precjenjeni. Svi teniseri znaju strane jezike, ali ne zato sto ih uce kuci, vec sto cesto putuju. Svako od njih zna engleski, mnogi zive u stranim drzavama... Nista to nije posebno. Tacno je da se mnoge stvari gledaju kroz politiku. Evo, mene prozvase antisrbinom cim se izjasnih da ne volim Noleta :) E sad vi meni recite je li to normalno? Kao da sam ja u nekoj obavezi da navijam za njega. A to je samo pokazatelj koliko nismo spremni da prihvatimo drugacije misljenje. Sto se tice psovki, svi psuju, to je tacno. I nadal mnogo psuje kad mu ne ide, ali ne publiku. Jedno je reci sebi u bradu poluglasno "u p***u materinu" ili nesto slicno - to i mi radimo svakoga dana. Ali drugo je sasvim psovati direktno publiku - to nije nimalo sportski. phenomenon 10-06-08, 22:16 Meni se ne moze zgaditi covjek koji pukne zbog dobacivanja nekulturne publike, naravno nije pristojno ali zbog sportskog i fer ponasanja koje ga krasi u mnogome doprinosi kulturi u igri tako da mi ta prica zbog jedne psovke ne pije vodu, zaboravljate sto su sve almagro i nadal jedan drugom izgovarali u medjusobnom duelu ali vi izgleda vise volite da nadjete mane(tacnije jednu psovku) da bi kao predstavili tenisera iz srbije kao olicenje nekulture, tu pricu mozete da pricate sami sebi ali ne i nama koji pratimo tenis i koji nismo antisrpski naelektrisani.... OCTAVIAN 10-06-08, 23:29 ajde batali sa tim antisrpstvom da te zamolim! Znaci svako ko ne navija za Noleta je antisrbin? pametno razmisljanje, nema sta. Da ima moderatora ona ovoj temi kao sto ga nema oba prethodna posta bi trebao da ti izbrise zbog ovoga, to nema veze sa sportom. Ja ne pricam o teniserima iz Srbije vec o Noletu, a ostali su mi jako dragi, Ana i Tipsa prije svega. Batboy 10-06-08, 23:58 ajde batali sa tim antisrpstvom da te zamolim! Znaci svako ko ne navija za Noleta je antisrbin? pametno razmisljanje, nema sta. Da ima moderatora ona ovoj temi kao sto ga nema oba prethodna posta bi trebao da ti izbrise zbog ovoga, to nema veze sa sportom. Ja ne pricam o teniserima iz Srbije vec o Noletu, a ostali su mi jako dragi, Ana i Tipsa prije svega. Naravno da nije.., mnogo.., ali zaista mnogo Hrvata navija i za Noleta i za Anu.., isti slučaj je na drugoj strani bio i sa navijanjem za Ivaniševića (sjajan igrač)... Ako je odreagovao na neku provokaciju.., to je nedostatak samokontole u toj situaciji... Ne znam da li je Nole nekog uvrijedio ili ne.., zaista ne znam... Mogu prokomentarisati samo da je mnogo puta izjavljivao da voli da igra na HR terenima.., te da da mu Hrvati daju podršku kad igra.., te da nastoji da bude na svakom otvaranju u Umagu... :o DYLAN DOG 11-06-08, 00:13 Zamolio bih forumaše da ako je moguće zaobiđu priče i rasprave o politici ili bilo čemu vezanom za takvu tematiku. Molim vas da se kulturno zadržimo na raspravi o sportu, bez obzira na sopstvene političke i slične stavove. Ne želimo da kontrolišemo diskusiju brisanjem, za tim na pdf.SPORT zaista nema potrebe, pa još jednom apelujem da to ovdje izbjegnemo. Hvala_ MiM administracija TheTrooper 11-06-08, 01:18 Ja ne volim izvesnog Novaka. Covjek se mjesa u sve. A posebno zato sto se ovde svi dive njemu, kako zna puno jezika, kontakt sa publikom i sva ta sranja, koja ima svaki sportista. A za ovaj snimak stvarno nisam znao jer ja iskreno ne pratim nesto posebno tenis, a posebno kad igra doticni. phenomenon 11-06-08, 10:37 ajde batali sa tim antisrpstvom da te zamolim! Znaci svako ko ne navija za Noleta je antisrbin? pametno razmisljanje, nema sta. Da ima moderatora ona ovoj temi kao sto ga nema oba prethodna posta bi trebao da ti izbrise zbog ovoga, to nema veze sa sportom. Ja ne pricam o teniserima iz Srbije vec o Noletu, a ostali su mi jako dragi, Ana i Tipsa prije svega. Pored svih vrlina koje nekoga krase a njega itekako krase vrline ti si nasao da pricas o jednoj coce psovki i naravno da zbog toga izvodim zakljucak koji sam vec napisao -------------- da moderator izbrise takav komentar. Nema logike da neko dize toliko prasine i da nastoji da naruzi nekog sportistu zbog jedne psovke, tu naravno postoji neka druga stvar tako da opet ponavljam meni te price ne mozes pricat. EDITED by DYLAN DOG: Zbog čega je bitno na diskusiji o sportu da neko prizna tebi da li je anti nešto ili nije? Zbog čega se nekom treba obraćati riječima poput ''cvilio'' i sl.? Ovo ti je poslednje upozorenje da to ne radiš, jer kako rekosmo nema potrebe. Nisam primijetio da to OCTAVIAN kontaktira na sličan način. Prle007 11-06-08, 11:03 http://www.youtube.com/watch?v=EwcxHcvlpyM Izvoli snimak dje se jasno vidi kako publici kaze "Pusicete k***c, j***m vam mamu u p***u". Pogledaj ovo, pa onda pricaj. O ovome se pisalo na dosta foruma, a Nole se nije ni udostojio da objasni zasto je to uradio kad ga je novinar posle turnira pitao... O kom antisrpstvu pricas? Bas je cudno kako obozavam Anu i Tipsu posto sam antisrbin, zar ne? Kako je ljudima tesko da prihvate drugacije misljenje. Meni je Nole bio jako simpatican do ovog turnira, ali nagon ovoga mi se prosto zgadio. :-) Па лепо им је рекао то је чуо од Кобија :-) http://www.youtube.com/watch?v=wOubxHOTVRg OCTAVIAN 11-06-08, 11:57 Pored svih vrlina koje nekoga krase a njega itekako krase vrline ti si nasao da pricas o jednoj coce psovki i naravno da zbog toga izvodim zakljucak koji sam vec napisao koliko god ti cvilio da moderator izbrise takav komentar. Nema logike da neko dize toliko prasine i da nastoji da naruzi nekog sportistu zbog jedne psovke, tu naravno postoji neka druga stvar tako da opet ponavljam meni te price ne mozes pricat. Opet ti nastavljas po svome... Vjeruj ti u sta oces, mada to govori vise o tebi nego o Novaku. necu dalje polemisati sa tobom na ovu temu. Ja sam naveo vise razloga zasto ne volim Novaka, a snimak sam postavio jer si ti insistirao da "prilozim dokaz". Glupo je ovakve teme pretvarati u besmislene rasprave zbog toga sto ljudi ocigledno nisu spremni da prihvate drugacije misljenje phenomenon 11-06-08, 12:42 Ima li zivog celjadeta na ovoj zemljinoj kugli kojeg znas a da je savrsen u svemu? Ja ne mogu da nekoga ne volim zato sto opsuje u nekom afektu, to je besmisleno jer smo svi na ovim prostorima balkanskim tome skloni jer smo odrastali tako sto je psovka sastavni dio naseg vokabulara. Ako nekog covjeka krasi vise vrlina nego naopakih naravi onda na takvog covjeka se i ne treba gaditi. Federer je po svemu trebao biti primjer sportskog ponasanja ali njegove cesto nadobudne izjave i hladno ponasanje ga cine vecini odbojnim, za mene je najbolji teniser svih vremena ali ga ne volim kao lika. Djokovic je sa svim teniserima i na svakom obracanju publici sa velikim postovanjem i hvalospjevima se obratio porazenima, to je odlika samo velikih neiskompleksiranih duhova bio on djokovic ili nabaldian, svejedno je..... Batboy 11-06-08, 13:33 :-) Па лепо им је рекао то је чуо од Кобија :-) http://www.youtube.com/watch?v=wOubxHOTVRg To je čuo od Ramanovića... :frown: OCTAVIAN 11-06-08, 13:34 Ima li zivog celjadeta na ovoj zemljinoj kugli kojeg znas a da je savrsen u svemu? Ja ne mogu da nekoga ne volim zato sto opsuje u nekom afektu, to je besmisleno jer smo svi na ovim prostorima balkanskim tome skloni jer smo odrastali tako sto je psovka sastavni dio naseg vokabulara. Ako nekog covjeka krasi vise vrlina nego naopakih naravi onda na takvog covjeka se i ne treba gaditi. Federer je po svemu trebao biti primjer sportskog ponasanja ali njegove cesto nadobudne izjave i hladno ponasanje ga cine vecini odbojnim, za mene je najbolji teniser svih vremena ali ga ne volim kao lika. Djokovic je sa svim teniserima i na svakom obracanju publici sa velikim postovanjem i hvalospjevima se obratio porazenima, to je odlika samo velikih neiskompleksiranih duhova bio on djokovic ili nabaldian, svejedno je..... Tebi je dzaba pricati izgleda. Psovka je samo jedan primjer, a nije jedini razlog sto ga ne volim, ima ih puno. Ali tesko je to tebi objasniti kad si tako pun predrasuda phenomenon 11-06-08, 13:53 Tebi je dzaba pricati izgleda. Psovka je samo jedan primjer, a nije jedini razlog sto ga ne volim, ima ih puno. Ali tesko je to tebi objasniti kad si tako pun predrasuda Ne mozes ti meni covjece objasniti da je za gadjenje neki afekat u kome igrac opsuje publiku koja dobacuje prilikom svakog servisa i to u momentima kada se lomi rezultat. Ti imas svoje razloge zbog kojih ga ne volis i niko tebi ne osporava da nekoga ne podnosis ali je sporno tvoje upinjanje da igraca kojeg ne volis predstavis kao olicenje nesportskog ponasanja zbog jedne psovke. Dakle toliko o predrasudama koje pominjes kod drugih. majne 11-06-08, 19:41 Djokovic je sa svim teniserima i na svakom obracanju publici sa velikim postovanjem i hvalospjevima se obratio porazenima, to je odlika samo velikih neiskompleksiranih duhova bio on djokovic ili nabaldian, svejedno je..... To svi teniseri rade... ali je sporno tvoje upinjanje da igraca kojeg ne volis predstavis kao olicenje nesportskog ponasanja zbog jedne psovke. Dakle toliko o predrasudama koje pominjes kod drugih. Shvati da ti radis istu stvar kada pricas o Nadalu. Prica ti zvuci toliko neobjektivno da se stice dojam da bi pricao obrnuto da si Spanac. :) Nole je neosporno opsovao publiku sto se ne moze poreci da je nesportski, sto je mnogo jaci razlog za minus njemu, nego razlozi koje ti pominjes kao minuse Federeru ili Nadalu (covjeku zamjeras prakticki nesto sto radi zbog bolesti (cese se)...koliko neobjektivno i nehumano je takvo zamjeranje i argumentacija..?) Ponavljam, ja obozavam dragog Noleta, ali neobjektivnost me iritira, zato reagujem. Btw objektivnost od drugih covjek moze zahtijevati samo ako je i sam objektivan, inace bez teznje ka objektivnosti svih strana, rasprave nemaju niti smisla, vec prerastaju u obicne svadje. :) _qwerta_ 11-06-08, 22:31 Nadal i Nole su vam extra kolege. Imaju svoje neke metode kako da dodju do vrha i boli ih briga sta mi ovdje razglabamo. Mene Nadal ne nervira samo iz jednog razloga. Zato sto je sportsman isto koliko i Nole. I pratio sam ga jos od prvog turnira kada je imao 16 godina i odusevilo me kako je onda ,jos uvijek nejak, uspijevao da vraca iste one lopte koje i danas vraca. Ono sto moze na iritira kod njega nije chachkanje dupeta nego sudijske opomene zbog preduge pripreme za servis. I Nole tapne jedno 20 puta minimum kod bitnijih poena. Meni su obojica milija od Federera. Ali Noletov stil mi se vishe svidja jer je napadachki.Toliko. :icecream: OCTAVIAN 12-06-08, 00:16 Phenomenon, dobio si od mene PM, ne zelim o tim stvarima vise da raspravljam ovdje. Ljudi poput tebe unistavaju ovakve teme, koje polako postaju vise politicke nego sportske. Da rezimiram, i zavrsavam na ovoj temi: ne navijam za Djokovica, ali ga smatram vrhunskim igracem. Ipak on ima dosta dok dogura do nivoa ponasanja koje imaju Fed i Nadal. Zajednicka mana i njemu i Nadalu jeste ono odugovlacenje prilikom servisa, i to nervira sve tenisere. Najvise me kod Noleta nervira to sto je predavao meceve bez potrebe kad mu nista nije. Cak je nakon poslednje predaje protiv Federera (kad ni ljekari na pregledu nakon meca nisu ustanovili razlog) dobio opomenu od glavnog sponzora Adidasa, jer mu placaju grdne pare da nosi njihovu opremu na terenu, a ne u svlacionici. Nije u redu ni prema navijacima koji placaju mnogo za ulaznice (za finala kod tapkarosa dostizu cijene i do 2-3 hiljade eura), dodju na mec, i ne vide nista. Nadal ima mnogo vise problema sa povredama od njega, ali rijetko se desi da preda mec. Sto se one psovke tice, samo me je dodatno udaljila od simpatija prema njemu, a stvarno ne znam kako neko moze da trazi za to opravdanja. Jeste da se desilo jednom, ali drugim vrhunskim teniserima nije nikad, a teniski tereni vaze za mjesto na kome tradicionalno vaze ugladjena pravila ponasanja. Pomenuo je neko temperament - to nije nesto sto se bilo kome smije zamjerati, bilo da je previse vatren ili hladan. Ljudi su takvi i to treba postovati. Mozete to voljeti ili ne, ali ne mozete osudjivati. Eto, to bi bili to, a naravno sve to vodi od mojih jakih "antisrpskih" osjecanja :cheezy: _qwerta_ 13-06-08, 20:11 xexe...dobar clip...kad kaze..i can't move my tiny litlle ass :) samo nije u pitanju roland gaross od ove vec od prosle godine.. _qwerta_ 13-06-08, 20:13 13. jun 2008. | Izvor: B92 | ČŽ Đoković u polufinalu Stela Artoa Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Stela Artoa koji se igra na terenima Kvins kluba u Londonu, jer je u četvrtfinalu lako eliminisao Australijanca Hjuita sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:2. Meč je trajao samo 72 minuta, a Đoković je u oba seta napravio po dva brejka. U polufinalu će igrati sa Davidom Nalbandijanom koji je sa 2:1 savladao Gaskea. Đoković i Nalbandijan igrali su dva puta jedan protiv drugog, oba puta prošle godine na Mastersima u Montrealu i Madridu i rezultat je 1:1. Đoković je odmah napravio brejk na početku meča, a već u petom gemu je ponovo oduzeo servis svog protivnika i poveo sa 4:1. Pri rezultatu 5:2 Novak je servirao za prvi set i vrlo brzo poveo sa 6:2. U drugom setu naš teniser je odmah na početku napravio brejk. Na 3:2 Hjuit je zapretio, ali se Novak odbranio poveo sa 4:2 i ponovo u sledećem gemi oduzeo servis protivniku za 5:2. Posle 72 minuta imao je set meč loptu, koju je iskoristio i naneo Hjuitu, koji je četiri puta bio najbolji u Londonu, treći uzastopni poraz u međusobnim susretima. Đoković je odervirao 13 as udaraca a impresivan je bio procenat ubačenih prvih servisa 77. _qwerta_ 16-06-08, 03:36 15. jun 2008. | Izvor: B92 | Nadal bolji od Đokovića u finalu KK AFP AFP Treći teniser sveta Novak Đoković poražen je u finalu turnira Stela Artoa koji se igra na terenima Kvins kluba na travnatoj podlozi od Rafaela Nadala u dva seta 7:6, 7:5. Meč je trajao dva časa i šesnaest minuta. Španac je tako deveti put bio bolji od srpskog tenisera, drugi put na travi, a titula u Londonu mu je 28. u karijeri. Đoković je bolje počeo meč i poveo rezultatom 3:0. Sjajnom bekhend paralelom oduzeo je servis protivniku u drugom gemu. Međutim, sredinom seta Nadal pronalazi svoju igru, vraća brejk u petom gemu, smanjuje vođstvo a potom izjednačuje. Drugi teniser sveta dobija prvi set posle mnogo bolje igre u taj brejku u kome je Đoković pravio mnogo grešaka, a obojica su uglavnom igrala sa osnovne linije što je Špancu više odgovaralo. Drugi set Nadal počinje bolje i koristi brejk šansu za 2:0. Odličnim forhendom Đoković vraća brejk za 2:1, ali kod vođstva 5:4 propušta priliku da dobije set. Nadal dolazi do meč lopte posle Novakove greške prilikom izlaska na mrežu i koristi je posle sjajnog smeča. Srpski igrač nije servirao niti jedan as u tom delu igre. Nagradni fond turnira Stela Artoa je 713.000 evra. phenomenon 16-06-08, 10:08 Nadal je bolji igrac od Djokovica trenutno i definitivno najbolji igrac na svijetu trenutno bez obzira sto je Fedex na tronu sa poenima. _qwerta_ 16-06-08, 13:53 pa tu i tamo...samo ovo je djokoviceva najbolja sezona tako da cemo da vidimo sta nam donosi nastavak iste po tom pitanju :D phenomenon 16-06-08, 15:50 najbolja jeste zbog osvojenih poena ali Nadal je fakat trenutno bolji teniser i poslije ovog zadnjeg turnira cije se finale juce odigralo jasno mi je koliko Djokovic ima velikih padova u igri...primijetio sam da ama protiv svakoga odigra briljantan tenis prva tri gema a onda sve to jednostavno iscezne..... _qwerta_ 16-06-08, 18:54 to sve stoji...ali nesto mislim obzirom kakav karakter ima da ce uci u finale wimbledona...a tamo bogme sto bude...svake godine konstantno napreduje na vecim turnirima...ili igra finala ili stigne proslogodisnji uspjeh..kao npr polufinale garosa...kazem opet...nadal jeste bolji ali ne i nepobjediv..pogotovo na brzim podlogama. OCTAVIAN 16-06-08, 19:11 vjerovatno ce zrijezbom igrati polufinale sa Nadalom, sto je na travi laksa varijanta. Noletov problem jeste jos uvijek nepotpuna psihicka stabilnost, u cemu je Rafa mngo jaci. Svejedno, ako Nole sredi stvari u glavi mislim da je favorit na svakoj podlozi osim na sljaci _qwerta_ 25-06-08, 01:36 20. jun 2008. | 20:59 Veliki intervju- Novak Đoković Novak Đoković svakako nije prosečni profesionalni sportista. Čita “ozbiljne” knjige, voli operu i nadaleko je čuven po svom šarmu. Ovom prilikom prenosimo Vam delove njegovog ekskluzivnog intervjua iz “Tajmsa”. Đoković sa pažjnom posmatra autobiografiju Endija Marija u kojoj ga je poznati britanski teniser pohvalio kao “dobrog čoveka” i njihov odnos opisao kao “pirjateljski”. “Veoma lepo od njega. Ovo nisam očekivao. Rekao mi je da ne čita mnogo knjiga, tako da sam iznenađen što je napisao knjigu.”, kaže Srbin. “Čitaš li ti knjige” “Uvek ponesem dve ili tri knjige sa sobom kada putujem.” “Šta si poneo na ovo putovanje?” “Trenutno čitam knjigu o Nikoli Tesli, velikom izumitelju. Bio je otrovan u hotelu Čikagu. Bio je blizu završavanja velikog projekta o superoružju moderne civilizacije. Otrovali su ga i ukrali papire, i do danas je to ostala javna tajna.” “Tesla?” “Da, N-i-k-o-l-a T-e-s-l-a. Naš državni aerodrom u Beogradu se zove po njemu. Jedan je od najcenjenijih Srba u istoriji, ali je živeo i radio u SAD-u. Bio je blizu pronalasku bežičnog prenosa struje sa Edisonom, ali mnogo ljudi ne zna za njega. Trenutno pokušavam da se udubim u njegovu priču, zanima me ko ga je ubio i zašto.” “Zvuči fascinantno, ali to nije neka laka knjiga.” “Molim?” “Nije strip. To je ozbiljno štivo.” “Pa, da.” “Znaš, otkako sam stigao ovde bio sam pod utiskom da ćeš mi se dopasti.” “Pa, dobro, imaš dva izbora. Ili ti se neko dopada, ili ne. “ “Svakako, ali bi trebalo da pitaš zašto.” “Dobro, zašto?” “Zbog ovoga (dodaje mu odštampane verzije Đokovićevih blogova)” “Ah, čitao si moje dnevnike:” “Da, odlični su. Obilje stila i humora, uz malo Borata.” “Dobro, meni to služi za zabavu. Većina mojih fanova su mladi ljudi, i ne verujem da ih zanima da čitaju izjave tipa “danas sam igrao dobro, forhend mi je baš išao”. Takve stvari nisu zanimljive. Ono što ljude zanima je šta teniseri rade u svlačionici. Da li su dobri ili loši momci, kako se ponašaju van terena... Naravno, nije mi cilj da preterujem sa takvim detaljima, samo da zasmejem ljude. Srećom, pa dobijam pozitivne komentare.” Đoković je na obale Britanije stigao posle dvodnevne posete svojoj dugogodišnjoj devojci Jeleni Ristić, koja u Milanu završava studije ekonomije.Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja i već tri godine su zajedno. “Poslednjih par dana su bili divni. Opuštao sam se sa svojom devojkom i prijateljima i pričali smo o svemu osim o tenisu. Tokom Rolan Garosa nisam bio mentalno svež. Toliko morate da trenirate, i da se koncentrišete i da igrate, da je normalno da vam je posle toga neophodan odmor. Sada sam mnogo pozitivniji i jedva čekam sezonu na travi.” Đoković, koji je, po sopstvenom priznanju, ove godine iznajmio kuću pored Vimbldona, kako ne bi morao da se po kiši i nevremenu probija kroz saobraćaj od hotela do terena, kaže da je veliki fan golfa. “Obožavam ga, to mi je postala opsesija”, rekao je Novak. “Da li si i ljubitelj opere?” “Jesam, ali nemam mnogo prilika da idem. Takođe je problem što mi za operu treba neko s kim uživanje mogu da podelim- ne možete u pozorište sami. Prošle godine na Vimbldonu sam u kancelariji Vitorija Selmija iz ATP-ja sedeo i slušao “Don Đovanija” na njegovom leptopu. Sviđa mi se klasična muzika. Opušta me i vodi me u neki drugi svet.” “Sviđa li ti se London?” “London ima specifičnu dušu, veliku tradiciju i istoriju, naročito u mojoj profesiji. Tenis je iz ove zemlje potekao. Kada se nađete na Vimbldonu, i zakoračite na tu travu, osećate se privilegovanim što igrate tenis. Engleska publika odlično poznaje tenis, i mnogo pažnje pridaje tradiciji u svemu- čak su i taksiji na ulicama čisti i lepi i isti kao što su bili pre mnogo godina. Ono što mi se ne sviđa je vreme, koje je uvek loše kad god sam ja ovde. ” “A šta misliš o Parizu?” “Pariz mi je jedan od omiljenih gradova.” “U tvom dnevniku sa Rolan Garosa, pročitao sam da si neko vreme bio u svlačionici sa juniorima jer su ti stariji teniseri bili dosadni..” “ Ne baš dosadni, ali sam želeo da provedem neko vreme sa mlađima, i setim se vremena kada sam i ja bio takav. Nije to bilo toliko davno, ali je bilo lepo iskustvo, jer vas juniori posmatraju drugačije, kao uzor, i pitaju vas za savete.” “Kako te posmatraju stariji teniseri?” “ Drugačije, svakako. Ja sam njima rival, i tako se prema meni i ponašaju.” “Koliko su ozbijlna ta vaša rivalstva? Džon Mekinro je prošle godine izjavio da ga iznenađuje koliko se ti, Rodžer i Rafael dobro slažete. Je li to istina?” “ Istina je, i mislim da je to i normalno. Tenis je individualni sport, i ima više prostora za razgovore i druženja. Mi se svi viđamo svake nedelje. Poštujemo jedni druge, jer znamo koliko je rada potrebno da biste postali profesionalni teniser, naročito na vrhu liste. Nije dobro biti previše blizak, jer ja njih pokušavam i da pobedim, i rivalstvo postoji, ali nema negativnih misli ili lošeg naboja. Ja sam odrastao u drugačijoj sredini nego Nadal ili Mari, moja zemlja je imala mnogo problema.” Dvadesetjednogodišnjeg tenisera je oduvek interesovalo svašta, od alpskog skijanja, do umetnosti pravljenja pice, zahvaljujući porodičnom restoranu. Ali dramatična situacija povodom otcepljenja Kosova u Novakovoj rodnoj Srbiji probudila je drugačija osećanja u mladoj teniskoj zvezdi. Đoković je i tokom protesta u Beogradu poslao poruku podrške domovini. “Nikada me nije zanimala politika, ali ovo nije samo politika, ovo je nešto ozbiljnije” rekao je. Podsetio sam ga i na utiske koji su neki ljudi gajili prema Srbiji u teškom periodu tokom devedesetih, kada se mnogo toga lošeg provlačilo kroz medije. “Kada sam putovao kao junior, bio sam pod utiskom da su se ljudi sklanjali kada bi čuli odakle dolazim. Bili su uplašeni, i nisu znali šta da očekuju. Naša zemlja je tada imala lošu reputaciju u svetu zbog ljudi koji su je nekada vodili. To svakako nije bila moja krivica. Ja volim svoju zemlju i ponosan sam na to odakle potičem. Ljudi su ovde žedni uspeha i nečeg pozitivnog u svojim životima, i za mene je izazov da svoju zemlju predstavim u dobrom svetlu, što mislim i da činim. To mi se i sviđa.” “U jednom od svojih dnevnika si spomenuo kako te je lokalni političar kritikovao zbog navodnog nepoštovanja srpske zastave posle Dejvis kup meča u Beogradu. Šta se tu desilo?” “Bilo je to nakon dubl mečeva drugog dana. Nacrtali smo veliko srce na šljaci, i u njega smo postavili zastavu. Tog dana je u Areni bilo 20 hiljada ljudi. Nama je to bio super gest, ali je neki ljubomoran tip, koji je želeo pažnju, plasirao u Skupštini priču po kojoj je sramota da se zastava stavlja na zemlju. To je bilo apsurdno.” “ Da li ti je nekad dodatni stres kada nosiš zastavu?” “Dodatna odgovornost da, ali ne stres. Ja sam ponosan kada nosim svoju zastavu, ali je to takođe teško, jer te gleda mnogo ljudi koji se oslanjaju na tebe, i moraš da budeš pažljiv, da znaš kako da se ponašaš u javnosti. Ipak, sa tim se suočava svaki sportista.” “Ranije su te kritikovali zbog iznošenja komentara o Kosovu?” “Da.” “Tvoj otac je rođen tamo?” “Tako je, tamo je rođen i moj ujak, i moja tetka; moj deda je živeo tamo 30 godina, tako da nas duga istorija veže za tu pokrajinu. Boli nas da vidimo da više nije deo Srbije, ali mi tu nemožemo mnogo da učinimo. Ja mogu da prokomentarišem nešto, ali svi moramo da se suočimo sa realnošću. Ne želim da previše pričam o tome, jer će neko to iskoristiti protiv mene.” “Da li ti je teško da ostaneš svoj i kada se bližiš vrhu?” “Trudim se da se ne promenim. Želim da budem prijateljski nastrojen momak koji voli da priča, ali to postaje sve teže. Postoje mesta na koja više ne mogu da idem, jer imam sve manje privatnosti.” “Kako ti se sviđa nadimak “The Djoker”?” “ Ne bi mi se sviđalo kada bi me ljudi više posmatrali kao šaljivdžiju nego kao tenisera. Volim kada ljudi o meni misle kao o pozitivnoj osobi, ali želim da sebe predstavim kao šampiona. Što se ličnosti tiče, znam da radim neke stvari koje mnogi teniseri ne rade, ali ja sam takav.” “Kao što su imitiranja drugih tenisera?” “Da.” “Da li osećaš pritisak da nastaviš da to radiš?” “ Da, ljudi me dosta pritiskaju, ali to više neću raditi zvanično na terenu. To radim iz zabave, kad sam na treningu sa trenerom, i kad želim da se zabavim.” “ Šta tvoje “žrtve” misle o tome? Endi Rodik, Marija Šarapova?” “ Oni nemaju problem sa tim. Sa Endijem sam trenirao na prošlom Vimbldonu, kada je i on imitirao mene, tako da smo se smejali, i ni Marija se ne buni. Možda Rodžeru malo smeta, ali to je nešto što ne želim, tako da to neću više da radim. Ne želim da provociram negativne komentare.” “Zato što to utiče na tenis koji igraš?” “Zato što to šteti svemu.” OCTAVIAN 11-07-08, 23:41 nesto ste se ucutali :) Nego, sad krece Americka turneja, sve brze podloge dje je Nole najjaci. Kakva su ocekivanja, moze li jos bolje nego prosle godine? Batboy 11-07-08, 23:49 nesto ste se ucutali :) Nego, sad krece Americka turneja, sve brze podloge dje je Nole najjaci. Kakva su ocekivanja, moze li jos bolje nego prosle godine? Ako Nadal odluči da igra (izvjesno je to)..., Noletu bi savjetovao da se prvo dobro pomoli... :notworthy: Želim mu svu sreću.., i dobre pripreme.., bez povreda... Mislim da će biti poprilično svjež.., ispao je u relativno ranoj fazi Wimbledon-a... OCTAVIAN 12-07-08, 00:12 Mislim da na tvrdim podlogama Nadal nece moci previse. Ako i tu uspije da unaprijedi igru, onda ce definitivno on biti taj koji ce uskoro obarati Federerove rekorde. Ali ipak mislim da ne moze, ne odgovaraju brze podloge njegovoj igri. I da je na Wimbledonu prava trava kao sto je bila do prije 3-4 godine ne bi on ni finala gledao, a ne titulu. Mislim da ce Federer i Djokovic voditi glavne bitke u narednih 6-7 mjeseci. Samo sto Fed brani masu poena, preko 2000, dok Nadal brani svega 1200 cini mi se, tako da ako Fed kiksa na 2-3 turnira a Nadal bude bolji nego prethodne godine eto smjene na vrhu. Djokovic isto brani dosta poena, nece moci do druge pozicije jos Batboy 12-07-08, 00:31 Mislim da na tvrdim podlogama Nadal nece moci previse. Ako i tu uspije da unaprijedi igru, onda ce definitivno on biti taj koji ce uskoro obarati Federerove rekorde. Ali ipak mislim da ne moze, ne odgovaraju brze podloge njegovoj igri. I da je na Wimbledonu prava trava kao sto je bila do prije 3-4 godine ne bi on ni finala gledao, a ne titulu. Mislim da ce Federer i Djokovic voditi glavne bitke u narednih 6-7 mjeseci. Samo sto Fed brani masu poena, preko 2000, dok Nadal brani svega 1200 cini mi se, tako da ako Fed kiksa na 2-3 turnira a Nadal bude bolji nego prethodne godine eto smjene na vrhu. Djokovic isto brani dosta poena, nece moci do druge pozicije jos Zaista Nadal je napredovao.., nema on samo više brzinu... Podsjeti me ono koliko mečeva za redom nije izgubio... Naravno.., Nole (bez mrvice sumnje) i Federer bi trebalo da budu glavni favoriti.., ali ja sam još uvijek pod utiskom onog meča.., onog vrhunskog meča... :o OCTAVIAN 30-07-08, 11:27 Ah ti novinari, sve saznaju :) Izgleda da su uzrok Djokoviceve krize koja traje od Wimbledon-a ucestale svadje sa ocem zbog novca. Nole izgleda nije zadovoljan aktivnostima svog oca koji po svaku cijenu zeli da vodi glavnu rijec kad je u pitanju njegova karijera. Stvarno je prava steta da njegova karijera trpi zbog onog idiota, nadam se da to nece trajno uticati na njega. rebeka 30-07-08, 11:29 Ah ti novinari, sve saznaju :) Izgleda da su uzrok Djokoviceve krize koja traje od Wimbledon-a ucestale svadje sa ocem zbog novca. Nole izgleda nije zadovoljan aktivnostima svog oca koji po svaku cijenu zeli da vodi glavnu rijec kad je u pitanju njegova karijera. mislis na aktivnosti Family sporta, a odakle ti ova informacija ja nisam to nigde procitala... OCTAVIAN 30-07-08, 11:40 Imam svoje izvore kad je tenis u pitanju :) rebeka 30-07-08, 11:42 Imam svoje izvore kad je tenis u pitanju :) al se bar potrudi da podelis sa nama...:secret: OCTAVIAN 30-07-08, 11:50 pa evo sam vijest podijelio sa vama, a izvor ne mogu otkrivati :D rebeka 30-07-08, 11:53 pa evo sam vijest podijelio sa vama, a izvor ne mogu otkrivati :D postujem...:notworthy: OCTAVIAN 07-08-08, 09:13 volio bih da je samo trac, ali jutros procitah da se Noletovi roditelji razvode :( Njegov otac je bez njegovog znanja potrosio neke silne pare, i zbog toga je doslo do velike svadje u porodici, o cemu je i ranije bilo rijeci milenaaaa 07-08-08, 23:22 A pa dobro, na terenu treba sve probleme zaboraviti.. Ne sumnjam ja u Djokovica.. Nije bas da mi je miljenik, tesko ima sansi pored Safina :) ali ok je skroz .. pehar 06-09-08, 16:12 Novak Djokovic US.Open 2008 http://img230.imageshack.us/img230/7162/verimagentx1.jpg (http://imageshack.us) Obama 06-09-08, 16:56 u koliko je mec protiv federera zna li ko? Batboy 06-09-08, 17:08 Trebalo je početi... U 17.00 h je najavljen meč... :) _qwerta_ 07-10-08, 19:10 http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&dd=04&nav_id=321967 Đoković: "Blizu smo ATP turnira" Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da još nije 100 odsto sigurno da je Beograd dobio ATP turnir za 2009. godinu, ali je potvrdio da je srpska strana dobila saglasnost organizatora turnira u Amersfortu za preuzimanje njhovog termina na ATP turneji. "Video sam da se dosta spekulisalo po medijima poslednjih dana, ali ne mogu još 100 odsto da potvrdim da smo dobili turnir. Još diskutujemo, ostale su neke administrativne stvari da završimo, ali je tačno da smo dobili saglasnost turnira u Amersfortu", rekao je Đoković u Beogradu posle potpisivanja sponzorskog ugovora sa kompanijom 'Idea'. Kompanija porodice Đoković "Femili sport" pregovara o otkupu turnira u Amersfortu pošto je to jedini način da Beograd dobije organizaciju turnira. Organizatori turnira u Amersfortu imaju finansijske probleme zbog čega su voljni da izađu u susret kompaniji "Femili sport". Treći teniser sveta rekao je da teniska velesila kao što je Srbija zaslužuje da dobije turnir na kome će igrati velike svetske zvezde. "Voleo bih da se turnir održi u Beogradu, jer mi kao teniska velesila u poslednjih par godina to zaslužujemo o čemu najbolje svedoči to da je tenis jedan od najpopalarnijih sportova u zemlji". Đoković je istakao da mu je do kraja sezone prioritet Masters kup koji se igra u Šangaju. "Prošle sezone sam bio po malo razočaran Šangajom, jer sam turnir završio bez pobede. Sada sam ipak u boljoj formi, zreliji sam kao igrač, ali sam svestan da još nisam dostigao vrhunac. Pre Šangaja očekuju me turniri Masters serije u Madridu i Parizu", kazao je Đoković. Najbolji srpski teniser rekao je da Srbija nije imala sreće u žrebu za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa, ali je naglasio da ekipa u Španiji ne ide sa belom zastavom. "Dobili smo trenutno najjaču reprezentaciju na svetu i još igramo kao gosti u Španiji. Ima još vremena do marta sledeće godine i nadam se da ću biti 100 osto spreman za te mečeve. Imamo odličnu ekipu i nemamo nameru da oputujemo sa belom zastavom", naveo je on. Đoković je u Beogradu potpisao jednogodišnji sponzorski ugovor za kompanijom 'Idea', a odmah nakon toga otišao je na snimanje spota koji će uskoro početi da se prikazuje. "Zadovoljstvo je što sam potpisao ugovor sa ovako velikom kompanijom. Drago mi je da je Idea prvi put ušla i u sport", kazao je najbolji sprski teniser. Direktor 'Idee' Vladimir Bokan rekao je da će ta saradnja pomoći Đokoviću u ostvarivanju vrhunskih rezultata i promovisati saradnju privrede i sporta. "Prvi put saradjujemo sa jednim vrhunskim sportistom i čast nam je što je to baš Nole. Spremni smo da ga podržimo u postizanju vrhunskih sportskih rezulata", zaključio je Bokan. pehar 16-11-08, 23:03 Najbolji srpski teniser pobedom nad Davidenkom osvojio ATP šampionat u Šangaju Masters kup za Novaka Đokovića Treći teniser sveta Novak Đoković sezonu je otvorio grend slemom u Australiji, a zaključio je titulom na završnom turniru godine, Masters kupu u Šangaju. Posle teškog i iscrpljujućeg polufinalnog meča protiv Žila Simona, srpski teniser je bez ikakvih problema nadigrao Rusa Nikolaja Davidenka, kojeg je pobedio u drugom kolu grupne faze ATP šampionata - 2:0 (6:1, 7:5). Đokoviću je u finalu sve išlo od ruke, naročito u prvom setu gde je prikazao dominantnu igru protiv koje rival nije imao nikakave šanse. Samopouzdanje je stekao početnim brejkom, koji Davidenko nije mogao da vrati jer je Đokovićodlično servirao, te potom i besprekorno riternirao. Rus jednostvno nije mogao da uđe u ritam poena niti je uspeo da dođe do igre sa kojom je dan ranije pobedio Endija Mareja. Srpski teniser dozvolio mu je samo jedan gem, pa se u drugi set ušlo posle samo 34 minuta igre. Inicijativu Novak Đokovićnije ispustio ni u nastavku, s tim što je sada Davidenko delovao nešto organizovanije i spretnije. Ali, to ga nije spasilo brejka u trećem gemu. Opet je brzopotezno Đokovićstigao do set, odnosno mečlopte i to se dogodilo na protivnikov servis. Pokazao je u tim momentima ruski teniser veliku upornost, uspeo je da se izvuče iz neugodne situacije i odmah potom poništio je brejk srpskog igrača. Nimalo se Đokovićnije unervozio zbog novog odnosa snaga na terenu, jer je veću narednom gemu vratio stvari u prethodno stanje - opet je Davidenku oduzeo servis, da bi potom od ukazane tri mečlopte iskoristio prvu za prvu titulu na ATP šampionatu. - Veoma sam srećan. Ovo je veoma važan trenutak za mene. Na ovom turniru igralo je osam najboljih tenisera, što dovoljno govori o jačini šampionata. Siguran sam da se Masters kup može porediti sa grend slemovima. Verujem da imam potreban kvalitet da postanem najbolji teniser na svetu sledeće godine, u narednih par godina ili možda za deset godina. To je moj životni cilj koji pokušavam da postignem. Ali, naučio sam lekciju - istakao je posle pobede vidno uzbuđeni Đoković. Iako u prvi mah izgleda da je do titule došao lako, srpski teniser tvrdi da nije tako. - Davidenko je bio odličan protivnik, imao je sjajnu nedelju i pokazao je zašto je jedan od najboljih i najupornijih igrača na svetu, kao i da mu je mesto među pet najboljih. Takođe ne mogu da ne pohvalim navijače. Nikada nisam osetio ništa slično, jer sam imao fantastičnu podršku. Svaki put kada dođem imam sve više fanova. Ovu pobedu posvećujem svom timu, svojoj porodici, koja je uvek uz mene - napomenuo je Đoković. Poraz u finalu od srpskog tenisera nije učinio nezadovoljnim Rusa Nikolaja Davidenka. On je izrazio veliko zadovoljstvo postignutim u Šangaju, a za svog protivnika imao je samo reči hvale. - Protiv Đokovića morate da igrate savršeno ili vas čeka poraz. Finale je odigrao veoma brzo i odlično, a ja nisam. Kod njega nije važno kako je odigrao jedan meč, jer uvek ima dovoljno koncentracije za naredni - rekao je Davidenko. Srpski teniser je u Šangaju inkasirao 1,24 miliona dolara, a od sponzora je dobio i automobil mercedes „R500“. Ovo je bio poslednji Masters kup u Šangaju, pošto se turnir sledeće godine seli u London. Učinak u sezoni 2008. Novak Đokovićje u ovoj sezoni osvojio četiri titule - Masters kupu u Šangaju je prethodio Rim, Indijan Vels i Australian open. Naravno, srpski teniser se može pohvaliti i bronzanom medaljnom na Olimpijadi u Pekingu, kao i polufinalima Rolan Garosa i US opena. Đokovićje 2008. godinu završio sa skorom od 64 pobede i 17 poraza, približivši se drugoplasiranom na ATP listi, Rodžeru Federeru na samo deset poena razlike! Priliku da pretekne Federera srpski teniser će imati u januaru u Brizbejnu, s obzirom na to da je Federer prvo pojavljivanje zakazao za Australijan open, krajem januara. Inače, Đokovićje prvim trijumfom na Masters kupu stigao do 11 titule u karijeri, sa kojom je premašio cifru od devet miliona dolara zarade. izvor:www.danas.rs |