View Full Version : Ravnomjeran ekonomski razvoj...

Slowpoke Rodriguez
07-09-07, 00:37
Eto, poslije makroekonomske stabilnosti - dozivljavamo i ogroman priliv stranog novca. Ogroman neplanirani budzetski suficit. Ali i najveci regionalni jaz izmedju siromasnih i bogatih.
Da li taj ogroman priliv zaista doprinosi stvaranju socijalno stabilnije drzave?

Meni je uzasan pokazatelj bila cinjenica - da od vecine ljudi koji su prodali nekretnine na primorju - vecina krenula sa kupovinom drugih nekretnina. Vrlo malo ulaganja u biznis. Da li ljudi ne vjeruju crnogorskom poslovnom ambijentu?

andrija
07-09-07, 02:31
Meni je uzasan pokazatelj bila cinjenica - da od vecine ljudi koji su prodali nekretnine na primorju - vecina krenula sa kupovinom drugih nekretnina. Vrlo malo ulaganja u biznis. Da li ljudi ne vjeruju crnogorskom poslovnom ambijentu?
I mene cudi... :wink3:
Zato mi nije jasno kako jos neiko ne uvidja potencijale ECO-planinskog biznisa :thumb_up:

matrica
07-09-07, 15:25
U normalnim zemljama imamo bogati Sjever i siromasni Jug, a kod nas sve naopako... sta dalje reci. Ko bude imao sredstava i oko da prepozna potencijal Sjevera CG ima ce cist profit.

Zapadnim turistima je dosta urbanih sredina, oni to vidjaju svakog dana. Oni se ne pale na turizam tipa " buka je u modi"... Stranci koji su bili na Sjeveru cude se kako takav potencijal jos uvijek nije valorizovan!!!

profiter
07-09-07, 19:13
jedan cika mi jednom rece da je u beogradu sve vise crnogoraca koji prodaju nekretnine na primorju, a zatim kupuju u beogradu... a uz nekretnine obavezno kupuju i kola... jer ipak veeeeeeeeeliki je beograd, ne moze se peske, a gsp mora duuuuuuuuugo da se ceka, a taxi je mnoooooooogo skup
:weight_lift2: