View Full Version : Bez Cenzure

Pages : 1 2 [3] 4

Doctor Valentino Rossi
12-03-08, 22:48
Je l' se to slažeš sa mnom ili zijevaš na času... ;)
rizikovao bih svoju objektivnost ako bih ti odgovorio... :xmas143:

Batboy
12-03-08, 22:54
I sad bih ja kao trebao biti kao zadavoljan odgovorom... :D

Ma ništa zato.., prebaciću nas na bRez cenzure... ;)

Doctor Valentino Rossi
12-03-08, 23:03
I sad bih ja kao trebao biti kao zadavoljan odgovorom... :D
Pakao :xmas143:

Batboy
12-03-08, 23:06
Nego..., ti si onomad spominjao neke vreće... :greedy: :boxing542:

Doctor Valentino Rossi
13-03-08, 10:24
Nego..., ti si onomad spominjao neke vreće... :greedy: :boxing542:
Da, pa?! :whistling2:

:xmas143:

Batboy
13-03-08, 17:48
Da, pa?! :whistling2:

:xmas143:

Neko se danas iskrc'o na FAMO (http://www.blberza.com/v2/emitentsklopljeniposlovi.aspx?hartijaid=418)... :cheezy:

Doctor Valentino Rossi
13-03-08, 17:53
Neko se danas iskrc'o na FAMO (http://www.blberza.com/v2/emitentsklopljeniposlovi.aspx?hartijaid=418)... :cheezy:
:biggrin:

Batboy
13-03-08, 17:55
:biggrin:

Ako si ti napravio ono sra*e... od trgovine :brucelee: :nono2:

Doctor Valentino Rossi
13-03-08, 18:01
Sto se guras de ti nije mesto :biggrin:

Batboy
13-03-08, 18:06
Sto se guras de ti nije mesto :biggrin:

Kako ću jadan sad to oboriti... :wallbash: :D

Doctor Valentino Rossi
13-03-08, 18:09
A mozda ga ja podignem :biggrin:

Batboy
13-03-08, 18:15
A mozda ga ja podignem :biggrin:

Ja sam čuo da si ti bolji u obaranju... :D :)

Doctor Valentino Rossi
13-03-08, 18:17
Ja sam čuo da si ti bolji u obaranju... :D :)
ovisi o atraktivnosti marketa... http://i93.photobucket.com/albums/l62/fenfenwu/animation/laughatsomeone.gif

Batboy
13-03-08, 18:53
Vider de ga... :)

Krajina GP a.d. Banja Luka - Finansijski izvještaj za 2007. godinu

Doctor Valentino Rossi
13-03-08, 18:59
Fali jedan vazan deo izvestaja! :smokeing:
Ovako deluje ebeno :yes513:

Michael
14-03-08, 03:36
Vrijeme je da se vise posvetimo bratskoj RS...

pomaze bog braco moja.:trumpet:

boris
24-03-08, 16:28
Sta mislite, hoce li se potpisati SSP?
Ako bude potpisan, najzad ce se ovo trziste trgnuti iz sna.

Derek_Trotter
25-03-08, 07:42
Sta bijase SSP?

sinan
25-03-08, 10:24
Valjda sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU

boris
25-03-08, 11:33
Sta bijase SSP?

Lajčak insistira da bi SSP za BiH mogao da bude potpisan za manje od šest meseci

05/02/2008

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Zemlja bi mogla da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU za manje od šest meseci, sve dok se pridržava dogovorenih reformi, izjavio je u ponedeljak (4. februara) visoki predstavnik Miroslav Lajčak. Na sastanku članova Evropskog parlamenta i članova Zajedničkog odbora Parlamenta BiH za evropsku integraciju, on je podsetio da je EK postavila četiri uslova za potpisivanje SSP. To su reforma policije, reforma javne administracije, reforma javnog medijskog servisa i potpuna saradnja sa Haškim tribunalom za ratne zločine.

Lajčak je upozorio da BiH ističe vreme i ukazao da bi međunarodna zajednica mogla da preduzme određene mere da pomogne reforme. Predsednica Odbora Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pak složila se sa tim i istakla da je tempo integracije zemlje sporiji u poređenju sa ostatkom zapadnog Balkana.

Glavna bošnjačka partija Stranka demokratske akcije nedavno je iznenadila sve saopštivši da planira da napusti razgovore o reformi policije i usprotivi se budućem zakonskom paketu. (Nezavisne novine, Dnevni avaz - 05/02/08; RTRS, Fena, NTV Hajat - 04/02/08)

Batboy
25-03-08, 19:03
Ja sam zadnjih dana sve veći skeptik (reforma policije).... Ko iole prati situaciju na BiH političkoj sceni može primjetiti ogroman jaz između politički stavova u Federaciji i u RS...

Na muslimansku stranu (SDA) se vrši ogroman pritisak.., a reakcija je vidljiva u medijima preko kojih se traži se podrška u javnosti... SDA sve više vrši pritisak na Silajdžića koji je jedan od potpisnika u Mostaru...

Ne bih se složio da je iznenađenje napuštanje SDA iz pregovora o reformi policije... Jednostavno njihov koncept nije prihvaćen ni u Mostaru.., i ''izigrani'' su od OHR-a (već sam pisao o tome).., a ovo je samo nastavak njihove borbe koji nije dao reztultate...

Istina je da EU ne želi da rizikije dalju nestabilnost i želi dati do znanja da je BiH cjelovita.., a ovaj sporazum o pridruživanju bi je udaljio od Kosovske krize koja žestoko uzdrmala sve strukture vlasti u BiH. Isto tako je pokrenula i neke građanske inicijative o secesiji RS-a...

Možda ste primijetili da se više u BiH ne priča o unitarizaciji zemlje... Sad je loptica prebačena na secesionističku politiku u RS-u... Sve ovo što se dešavalo zadnjih nekoliko mjeseci je na neki način politički osnažilo RS.., ali nažalost ne i ekonomski...

Pitanje je samo koliko Lajčak i OHR imaju snage da obave ovaj proces približavanja EU kroz SSP... :smokeing:

Michael
26-03-08, 00:22
Raspad BiH po etničkom principu Evropa ne smije dozvoliti (nezavisno sto bi mi voljeli).Kupljena nezavisnost Kosova koju nazivaju "slucajem za sebe" bi im tada na nos izasla!

boris
26-03-08, 07:46
Ja sam zadnjih dana sve veći skeptik (reforma policije).... Ko iole prati situaciju na BiH političkoj sceni može primjetiti ogroman jaz između politički stavova u Federaciji i u RS...

Uvijek sam vise cijenio izvjestaje sa terena, ali su vam izjave u potpunoj suprotnosti.
Mozda vise pratis izvjestaje Dodikovih medija :biggrin:
Njemu je i u intresu da situaciju predstavlja crnju no sto jeste.

ZADOVOLJAVAJUĆA POLITIČKA STABILNOST U BiH PREDSTAVLJA GARANT STRANIM ULAGAČIMA
Tuesday, 25.03.2008.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Slobodan Puhalac izjavio je večeras da je BiH dosegla zadovoljavajuću političku stabilnost, koja predstavlja garant stranim ulagačima. ...

... "Ključne karakteristike ekonomskog razvoja BiH su unapređenje poslovnog ambijenta i kreiranje povoljne klime za privlačenje stranih investicija", rekao je Puhalac obraćajući se učesnicima Poslovnog vijeća BiH i Turske.

Prema njegovim riječima, konstantan rast direktnih stranih investicija jasno govori da su strani ulagači, poslovni ljudi i bankari već identifikovali mnogobrojne mogućnosti koje im pruža BiH, tim prije, jer je u periodu od 1994. do prošle godine ukupno zabilježeno 4,6 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH i koopredsjedavajući Poslovnog vijeća BiH i Turske Milan Lovrić naveo je da je u prošloj godini obim spoljnotrgovinske razmjene između BiH i Turske iznosio oko 192 miliona evra, tako da se Turska našla na devetom mjestu u ukupnom obimu razmjene sa BiH.

"Nažalost, pokrivenost uvoza izvozom iznosi svega 13,07 odsto", rekao je Lovrić.

Drugi koopredsjedavajući Poslovnog vijeća Selman Ulušoj ocijenio je da sadašnja politička i druga saradnja BiH i Turske ne odgovora realnim mogućnostima za efektnije ekonomske odnose i veći obim spoljnotrgovinske razmjene.

Predstavnici oko 100 turskih firmi stigli su u BiH, gdje su danas održali bilateralne susrete sa predstavnicima više od 70 domaćih firmi.

Delegacija Turske, koju predvodi premijer Redžep Taip Erdoan, doputovala je sinoć u zvaničnu posjetu BiH tokom koje su planirani susreti sa predstavnicima vlasti i privrednicima u BiH.

U Erdoanovoj pratnji je i privredna delegacija koju čine predstavnici firmi iz oblasti prehrane, poljoprivrede, drvne industrije, građevinarstva, prerade i prodaje nafte i plina, turizma, telekomunikacija, bankasrtva i finansija, tekstilne i automobilske industrije.

boris
26-03-08, 08:06
Evropa konačno
Šaćir Filandra
25.03.2008 19:17

To da su svi integracijski evropski procesi u Bosni i Hercegovini već mjesecima ovisni o reformi policije, danas već graniči s političkom podnošljivošću. Stanje je, nažalost, onih bošnjačkih stranaka koje s moralnim i političkim pravom zagovaraju istinsku reformu policije na razini države, danas takvo jer je pitanje reforme policije, postavljeno kao pitanje svih pitanja politike i pravde, na svom kraju postalo zamarajuće, suviše komplicirano, pa skoro i bezsadržajno.

Od početka je ovom tehničkom pitanju pripisivan metafizički, nacionalni status, kao da na ovom pitanju počinje i staje sva buduća reforma. Stoga sam uvjeren da svi građani Bosne i Hercegovine jedva čekaju da se ovo beskrajno "vozikanje" čim prije završi i treba se završiti na sjednici državnog parlamenta 3. aprila. Vrijeme je ovo pitanje nadišlo, ispraznilo je njegov sadržaj, lišilo ga dimenzije pravičnosti i istinitosti, tako da više uopće nije ni bitno šta ko traži, a šta dobija, kako ko tumači koji paragraf. Politički kontekst i razvoj događanja u regionu ovom pitanju su svaki dan davali drugi smisao tako da se ono danas pretvorilo u puko stranačko nadmetanje. Tu je od početka sve birokratski mistificirano, previše je bilo radnih tijela, komisija, prijedloga, nacrta, sastanaka eksperata, kafanskih susreta stranačkih i nacionalnih lidera itd. Usvajanjem i ovakavog prijedloga, kazano jezikom političkog makijavelizma, bosanska ideja više dobija no gubi. Tu se ne radi o pravdi, već o politici, o onome što je moguće učiniti danas i ovdje.

Danas, kada je svim dobronamjernim i racionalnim ljudima jasno da je rješavanju ovog pitanja isteklo vrijeme, da je njegovo prolongiranje ravno političkom mazohizmu, pa je zato krajnje neodgovorno naspram građana i ideje Bosne i Hercegovine za koju se većinska politička volja zalaže. Upitajmo se o tome kakve će posljedice usvajanje prijedloga o reformi policije izazvati za stranke čiji bi stav trebalo da bude nadglasan? Tu prije svega mislimo na Stranku demokratske akcije, koja takvim, a za Bosnu poželjnim razvojem događanja, najviše gubi! I to je ono što je novo i paradoksalno na tekućoj stranačkoj sceni. Prvi put će se u zadnje skoro dvije decenije najvjerojatnije desiti nešto veliko i pozitivno za Bosnu i Bošnjake bez ove stranke. To novo i veliko za sve stanovnike ove zemlje je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije, budući da je usvajanje prijedloga reforme policije skoro automatski i potpisivanje tako željenog i važnog sporazuma za evropsku i sigurnu budućnost zemlje. Da li to znači kraj odlučne političke značajnosti ove stranke? Bitnije od odgovora na ovo pitanje jeste konstatacija da je ova nekada ekskluzivno nacionalna bošnjačka stranka, i najjača integralistička bosanska stranka, po ovom pitanju u poziciji gubitnika predvodničke moralne i principijelne političke pozicije. Zvaničnici međunarodne zajednice optužuju je za neevropsku orijentaciju, izolacionizam, nekooperativonost i slično. Skoro pa jednakost između istine i pravde, političke pozicije SDA, nacionalnog stava Bošnjaka te zahtjeva i ocjena međunarodne zajednice bila je izvjesna šifra u okviru koje se odvijala bošnjačka i bosanska politika. Taj primat na političko prvenstvo SDA ubrzano gubi zadnjih mjeseci, što zbog nesloge u vodstvu stranke, a što usljed "okreta" međunarodne zajednice pragmatičnim rješenjima.

To i dalje ne znači da stavovi SDA nisu, recimo, i po pitanju reforme policije, moralno i profesionalno legitimni, ali oni ne mogu da osiguraju parlamentarnu većinu, a u demokraciji je, na žalost ili na sreću, glasanje jedino mjerodavno. Ako se ima u vidu da je ova stranka stvarni zatočenik koalicije sa Strankom za BiH, da joj ovaj partner po pravilu fakturiše sve negativne poene koalicije, kao normalno proizlazi da u svemu profitira SDP, s kojim opet SDA "ne smije" činiti javnu koaliciju. U ovoj kombinatorici se kao po sebi podrazumijeva da SDA nije niti može biti samostalna, budući da se u praksi zadnjih godina po različitim pitanjima obraća za pomoć čas Silajdžiću, čas Lagumdžiji.

U aktualnim prilikam cijela stvar s potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju se dodatno komplicira činjenicom da bi ovakav scenario i mjesto SDA u njemu, a smatramo ga najvjerojatnijim, limitirao i u izvjesnoj mjeri politički diskreditirao ovu stranku. Njoj je stoga nužno potrebna i izlazna strategija iz cijele situacije, jer se, opet nažalost, ne smije zaboraviti da živimo na prostoru gdje zbog istine i pravde u javnosti također možete biti diskreditirani. A da ne spominjemo i govorkanja da bi dalje prolongiranje Sporazuma o pridruživanju, a koje bi skrivili Bošnjaci, posredno kompromitiralo ukupnu bošnjačku kao muslimansku poziciju u Evropi. U svemu jedino likuje Dodik. Međutim, dug je put pred svima nama.

Batboy
26-03-08, 11:53
Uvijek sam vise cijenio izvjestaje sa terena, ali su vam izjave u potpunoj suprotnosti.
Mozda vise pratis izvjestaje Dodikovih medija :biggrin:
Njemu je i u intresu da situaciju predstavlja crnju no sto jeste.

Ne.., ja sam samo realista.., a Dodik, Tihić i njima slični (visoki funkcioneri) su političke činjenice u BiH i kao takve na njih gledam iz perspektive običnog čovjeka... Ja sam protiv jačanja nacionalnih korpusa u BiH.., ali oni se dešavaju u intervalima.., a narod održavaju torovima... :red_bandana:

Jedino sam siguran da političari imaju dovoljno soli na repu.., moguće je da će ih Lajčak natjerati na poslušnost... Već je pokrenuo tzv. ''antikorupcioni tim''...

Najčešće zaključke izvlačim iz javnih rasrava.., a ''slobodni članci'' kao ovi što si postovao su mi manje bitni.., naročito kad mede kako je sve lijepo bajno i kako se duhovno uzdižemo na putu u EU...

Batboy
02-04-08, 11:25
:unsure:

EU spremna da nagradi BiH
(http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=21705&meni=2)

BANJALUKA - Pred političkim strankama u BiH je istorijski izbor - evropska integracija i relativno kvalitetnija budućnost za BiH i njene građane, ili stagnacija i samoizolacija sa evropskog puta, bez naznaka o napretku, naveo je juče u izjavi za "Nezavisne" Miroslav Lajčak, visoki predstavnik u BiH.

"Predsjedništvo Evropske unije je proteklog vikenda izjavilo da je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i BiH nadohvat ruke, pod uslovom da se implementira reforma policije kao prvi korak u nizu mjera koje će biti usvajane na putu ka EU", rekao je Lajčak.

Naglasio je da je Evropska unija spremna da nagradi napredak BiH.

"Evropska integracija je strateški izazov za političare ove zemlje. Parlamentarci u BiH će imati priliku da dokažu svoju privrženost procesu evropske integracije kada parlament BiH bude odlučivao o zakonima u oblasti reforme policije", kazao je Lajčak i dodao da samoizolacija znači beskrajne i iscrpljujuće političke prepirke, bez ikakve perspektive o promjenama.

Podsjetio je da se Mostarska deklaracija i Akcioni plan, koji sadrže tri principa EU, moraju u potpunosti sprovesti.

Visoki predstavnik je juče u video-poruci na Internetu, odgovarajući na pitanja građana, kazao da bez napretka u procesu evropskih integracija, BiH ne može očekivati dalje vizne olakšice ili ukidanje viznog režima za zemlje Evropske unije.

"Vizne olakšice i ukidanje viznog režima su dio približavanja Evropskoj uniji. Ili ćemo biti dio evropske porodice sa svim konsekvencama, pozitivnim prije svega, sa ukidanjem viza, ili ćemo postati jedno izolovano ostrvo i onda ne možete očekivati vizne olakšice", izjavio je Lajčak, istakavši da niko u EU neće olakšati vizni režim zemlji koja odbija da ide evropskim putem.

"Ako bh. političari nisu u stanju da vas vode prema EU, onda se žalite njima, svima onima koji ne glasaju za evropske zakone. Ne može jedno da ide bez drugog. Ili smo dio evropske porodice ili nismo dio evropske porodice", poručio je visoki predstavnik.

Doctor Valentino Rossi
05-04-08, 09:34
A jel - kome Bobari kroz ove blok poslove prodaju udeo?:unsure:

Batboy
05-04-08, 13:30
A jel - kome Bobari kroz ove blok poslove prodaju udeo?:unsure:

Mnogo si znatiželjan..., aaaa... ''Ne valja ti to sto si mnogo radoznao'' :D

p.s. Šalim se... Rekao bih ti da znam :red_bandana:

Batboy
08-04-08, 00:33
PREGOVORI PROPALI!!! (http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=33854&sectionId=51)

http://www.pressonline.co.yu/admin/image.jpg?imageId=17984&thumb=1

Zbog tvrdog stava Sulejmana Tihića i Harisa Silajdžića pregovori o reformi policije definitivno pukli, tvrde izvori Pressa RS. Lajčak šalje Čovića u „spasilačku misiju"

- Gotovo da su nestali razlozi za optimizam da ćemo imati zakon i da će BiH krajem aprila potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), posebno nakon što je lider SBiH Haris Silajdžić odbio da povuče svoj predlog zakona o reformi policije, i odbacio predlog visokog predstavnika da se u Sarajevu ponovo održi sastanak lidera vladajućih političkih partija - izjavio je za Press RS diplomatski izvor blizak OHR-u.

Taj izvor naglašava da je OHR u subotu inicirao više bilateralnih sastanaka i telefonskih razgovora lidera šest vladajućih partija, ali da nije došlo do značajnih pomaka.

- Tihić i Dodik u Banjaluci nisu uspeli da približe potpuno oprečne stavove, iako je pre toga premijer Nikola Špirić zapretio Tihiću da će podneti ostavku i tražiti da nova skupštinska većina izabere Savet ministara bez ministara iz SDA - otkriva naš izvor, i dodaje da mu se čini da Tihić, uoči predstojećih lokalnih izbora, jedva čeka političku krizu na nivou BiH i eventualne vanredne izbore na svim nivoima vlasti.........

Doctor Valentino Rossi
08-04-08, 00:47
Znaci truba :trumpet:

Batboy
08-04-08, 01:02
Evo ih Rosko http://www.kolobok.us/smiles/big_standart/flag_of_truce.gif na štapu... :D

Ajd' makar da onaj Ubikonj ne bude ministar... http://www.kolobok.us/smiles/standart/smoke.gif

Doctor Valentino Rossi
08-04-08, 01:24
Evo ih Rosko http://www.kolobok.us/smiles/big_standart/flag_of_truce.gif na štapu... :D

Ajd' makar da onaj Ubikonj ne bude ministar... http://www.kolobok.us/smiles/standart/smoke.gif
:D

A sto? Sta je bilo s Rajkom?
Sutra ima da bude kresendo :D

Batboy
09-04-08, 01:46
Samo se bojim.., ako ga smijene da će umjesto njega doći neki Ubimagarac... :D

Nije još ništa sigurno... (glede otkazivanja njegovih usluga gosp. Dodi)... :)

Batboy
11-04-08, 00:55
Upravo sam dobio inf. sa drugog foruma da je potpisan sporazum o policiji BiH... http://www.world-of-smilies.com/wos_party/bier.gif

Doctor Valentino Rossi
11-04-08, 09:33
Upravo sam dobio inf. sa drugog foruma da je potpisan sporazum o policiji BiH... http://www.world-of-smilies.com/wos_party/bier.gif

http://i155.photobucket.com/albums/s291/milosobrenovic/runaround.gif

Nabuko
11-04-08, 09:40
Post #229. Kakve njuske.

Batboy
11-04-08, 14:44
Jes' brate..., Laki (Lajčak) je bio malo nervozan.., pa zato...

Batboy
14-04-08, 18:42
FBiH prijeti bankrot (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=22188&meni=2)

Rubina Čengić
13.04.2008 19:00

SARAJEVO - Nakon izvršenja svih obaveza iz prošle godine u FBiH je umjesto planiranih 150 miliona KM, koji su ugrađeni u budžet za ovu godinu, ostalo svega dvadesetak miliona, što znači da je Federacija već sada u manjku, upozorava ministar finansija FBiH Vjekoslav Bevanda.

"Uz ovaj precijenjeni višak, te poravnanje sa RS za prošlu godinu po osnovu raspodjele novca s jedinstvenog računa, za koje očekujem da će biti na našu štetu, očekujem da u septembru ostanemo bez novca", rekao je Bevanda za "Nezavisne". On napominje da će situacija biti još teža ukoliko se pojave zahtjevi za povećanje plata koje najavljuju iz svih institucija.

I dok bi Vlada u maju trebalo da razmatra izvještaj o izvršenju budžeta, bivši premijer FBiH, a sada zastupnik u parlamentu FBiH Alija Behmen, upozorava da se to ne smije dogoditi.

"To bi bila katastrofa, bankrot FBiH, ali to se ne bi smjelo desiti. Uostalom, uvijek postoji mogućnost za rebalans i kresanje troškova", ističe Behmen. Smatra da je jedino važno da Vlada FBiH, kao izvršna vlast koja raspolaže novcem, "ne sakriva pare".

Predsjednik parlamentarnog Odbora za finansije Omer Vatrić takođe misli da bi u slučaju teške situacije rebalans bio rješenje.

"Postoji Zakon o izvršenju budžeta i zna se šta su prioriteti. Važno je da se izvrše sve zakonske obaveze, a u najgorem slučaju neki projekti koji se ne moraju realizovati ove godine mogu biti odloženi", kaže Vatrić. Napominje da kod planiranja budžeta nije bilo pretjerivanja u trošenju, ali i očekuje prihod od PDV-a i direktnih poreza veći od planiranih.

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, za prva tri mjeseca ove godine svi korisnici su dobili po 15 odsto više novca nego za isti period prošle godine. Tako je Federacija BiH za prva tri mjeseca dobila 608 miliona KM.

Batboy
17-04-08, 18:41
Otvoren put za Evropu (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=22341&meni=2)
Mirza Čubro

16.04.2008 19:39

SARAJEVO - Dom naroda parlamenta BiH jučer je usvojio set zakona o reformi policije u BiH, čime je ispunjen ključni preduslov za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU. Zakon je podržalo 10 delegata: pet iz hrvatskog, četiri iz srpskog i jedan iz bošnjačkog naroda. Protiv su bila tri bošnjačka i jedan srpski delegat....

Batboy
17-04-08, 19:26
Energetika i Rusi (http://www.nezavisne.com/ekonomija/bojanovca/22293/Energetika-i-Rusi.html)
Datum: 16.04.2008 18:17
Autor: Darko Gavrilović

Da je energetika najveći potencijal kojim RS raspolaže odavno se govori, a u posljednje vrijeme to pokazuju i konkretni projekti koji će dovesti do razvoja i većeg iskorištavanja ovog sektora.

Posljednji dokaz je dolazak ruske elektroenergetske kompanije "Inter RAO" na naše područje kroz potpisani memorandum o razumijevanju sa "Elektroprivredom RS" (ERS). Iako se radi tek o deklarativnoj zainteresovanosti Rusa za realizaciju zajedničkih projekata u RS, sam interes ruske kompanije, koja posluje pod krovom najveće ruske elektroprivrede UES, dovoljan je za optimizam i podgrijavanje nade da ćemo iskoristiti resurse za kojima mnoge razvijene države čeznu.

Budući da je ruska kompanija ušla u istovjetan aranžman i sa "Elektroprivredom Srbije" (EPS), uz ranije zaključeni sporazum o zajedničkoj realizaciji projekata između ERS i EPS, to bi moglo značiti stvaranje jakog regionalnog igrača, ojačanog kapitalom s kojim Rusi nemaju problema. Može se očekivati da bi saradnja tri kompanije značajno smanjila rokove gradnje energetskih objekata, prije svih na Drini, koje su već markirale elektroprivrede RS i Srbije. Ukoliko optimistične najave koje dolaze sa sve tri strane budu pretočene u konkretne poslove RS bi u relativno kratkom periodu dobila novu količinu jednog od najtraženijih proizvoda na svjetskim berzama.

Iako je dolazak Rusa dobar početak za buduću pozitivnu energetsku priču, to ni u kojem slučaju ne bi trebalo da zatvori vrata ostalim ozbiljnim kompanijama koje su zainteresovane za ulaganje. To su uostalom obećali u ERS.

mile45
21-04-08, 12:02
Velika prijetnja za BiH i regiju!
KBSA poziva Lajčaka da hitno zabrani djelovanje Srpskom ravnogorskom četničkom pokretu u BiH...
21.04.2008. 11:07
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), koji zastupa interese više od 350.000 američkih i kanadskih Bošnjaka, uputio je pismo visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku u kojem ga ponovo poziva da korištenjem bonskih ovlasti hitno zakonom zabrani djelovanje fašističko-terorističke organizacije Srpskom ravnogorskom četničkom pokretu u BiH.

KBSA u pismu podsjeća da Srpski ravnogorski četnički pokret, što je, kako navode, potvrđeno i u američkom Kongresu, djeluje antidejtonski, protuustavno i militantno.

- Takvo djelovanje navedene fašističko-terorističke organizacije je velika prijetnja ne samo za BiH, već i za širu regiju, upozoravaju iz KBSA.

KBSA smatra da je dužnost visokog predstavnika da, upotrebom svih dozvoljenih sredstava, zaštiti ličnu i imovinsku sigurnost bošnjačkih povratnika u RS.

Doctor Valentino Rossi
21-04-08, 15:14
Ne znam batco jesi li pricao ljudima o novom tools-u na site BLB berze...
Pretraga finansijskih pokazatelja :icecream:

Batboy
21-04-08, 16:14
Nisam Rosko.., nisam (sad ti se malo bavim astronomijom)..., a zašto tebe držimo... :xmas143:

A tu je i Poređenje FI... Zgodna stvarčica... :)

Doctor Valentino Rossi
23-04-08, 00:57
Sta je ovo batco... Opet nista od policije? :wacko:

Batboy
23-04-08, 01:19
Ništa ti ne brini sve mi to držimo pod kontrolom... :)

mile45
23-04-08, 09:54
SRBIJA I HRVATSKA DUGUJU BiH 4,5 MILIJARDE EVRA

. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić izjavio je danas da Srbija i Hrvatska duguju BiH 4,5 milijardi evra zbog neisplaćene, odnosno neisporučene električne energije. "Posjedujem materijal koji će ... :lock:

... biti razmatran na sljedećoj sjednici Predsjedništva BiH, a koji je pokazuje da Srbija i Hrvataska po ovom osnovu duguju BiH 4,5 milijardi evra", rekao je Silajdžić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ambasadorima zemalja članica EU.

On je rekao da je, s druge strane, BiH dužna Crnoj Gori, koja bi po istom osnovu zbog Trebišnjice mogla da ispostavi račun.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao da je sa ambasdorima razgovarao i o situcaji u regionu, posebno o predstojećim izborima u Srbiji, na kojima bi, kako je rekao, mogle da pobijede proevropske i demokratske struje.

"Za BiH je vrlo važno da svaka od susjednih zemalja napreduje prema EU i NATO. Činjenica da u susjednoj zemlji nema raspoloženja za članstvo u NATO može izazvati razmišljanje i sumnje kakvi su to planovi zemlje koja ne želi da uđe u okrilje NATO, a posebno s obzirom na njenu prošlost", rekao je Silajdžić.

On je istakao da je ambasadorima rekao da bi eventualna pobjeda radikala na izborima u Srbiji imala veoma negativan uticaj na dešavanja u BiH, kao što bi prijem Hrvatske u EU imao izrazito pozitivan uticaj na BiH.

Doctor Valentino Rossi
23-04-08, 09:59
Ništa ti ne brini sve mi to držimo pod kontrolom...
Koji Vi? Mislis Vi? :wacko:
Pa zbog toga i brinem :xmas143:

Batboy
23-04-08, 13:28
Mislim mi.., oni tamo.., oni što se pitaju... :D

Rosko što si zakovrnuo očima.., je l' te to neko ošin'o mokrom krpom..., aaa... ;)

Doctor Valentino Rossi
23-04-08, 19:39
Rosko što si zakovrnuo očima.., je l' te to neko ošin'o mokrom krpom..., aaa... ;)
Zbuni me... ne znajuci da su oni, ustvari vi mislim mi, tj. da smo mi ustvari ti koje oni... :wacko:

Pera Detlic
23-04-08, 19:51
On je rekao da je, s druge strane, BiH dužna Crnoj Gori, koja bi po istom osnovu zbog Trebišnjice mogla da ispostavi račun.

Ne znam zašto al ovo mi se sviđa.:cheezy:
Momci prebačajte se u CG, vidite li kako ide hopa cupa 20% dolje 20% gore.:)

Nabuko
23-04-08, 19:56
Ne znam zašto al ovo mi se sviđa.:cheezy:
Momci prebačajte se u CG, vidite li kako ide hopa cupa 20% dolje 20% gore.:)

Kada bi im Opstina Niksic naplatila gradjevinsko zemljiste retroaktivno po tarifi koju urada EPCG-u mogli da je zatvore. Inace jezero je sa stanovista CG divlja gradnja jer nikada nijednim zvanicnim dokumentom CG nije dala saglasnost na potapanje. U socijalizmu je za to nadlezna bila isto skupstina SRCG koja se po tom pitanju nije izjasnjavala. Mozda je nedje neka nasa komunjara uz jagnjence sa bosanskom komunjarom to pogodila ali nema nijedan papir a posebno skupstiniski koji je jedini i validan.

Pera Detlic
23-04-08, 20:09
...nema nijedan papir a posebno skupstiniski koji je jedini i validan.

Hoćeš da kažeš ništa od para?:unsure:

Nabuko
23-04-08, 21:29
Hoćeš da kažeš ništa od para?:unsure:

Ne necu da kazem. Ja bih ih tuzio nego ce ovi nasi da to prebiju pretpostavljam da na sljedeci nacin. Pogodice Boku kao joint-venture a HETR ce morati da placa neku nadoknadu Opstini NK ali ne retroaktivno. Jos mozda da im se trazi nesto za 'legalizaciju'. Truo kompromis ali mislim da ce brze zavrsiti stvari nego tuzakanje i medjunarodne arbitraze.

Pera Detlic
24-04-08, 09:00
Pa dobro to i ne izgleda toliko loše.

Nabuko
24-04-08, 09:47
Pa dobro to i ne izgleda toliko loše.

Moje je misljenje sto manje u javnosti to ce se prije završiti a što više u javnosti to je zapravo u pitanju čisto licitiranje.

Batboy
24-04-08, 12:49
Ja bih rekao da će se sve rješavati na nivou država... Niko ne želi da se tužaka.., biće prebijanja dugava.., to je sigurno...

Doctor Valentino Rossi
28-04-08, 10:52
Pozdrav iz Spanije...
Ovde je cool :D

Batboy
28-04-08, 13:13
Stigao si.., aaaa.... :photo: :thumb_yello:

Javi nam se povremeno... Kakvi su utisci.., i tako to... :mf_argue: :D

Doctor Valentino Rossi
14-05-08, 14:27
Covek bi mogao da pomisli, da su u opstini Laktasi pronasli naftu :icecream:

Batboy
14-05-08, 16:28
Misliš zbog protrgovanih količina zadnjih mjeseci ili zbog cijene...? :)

Masja
14-05-08, 22:57
Batboy, je li nova situacija na avataru odslikava stanje tvog portfolija zgazenog crvenom cizmom? :D

Batboy
14-05-08, 23:25
Batboy, je li nova situacija na avataru odslikava tvoj stanje tvog portfolija zgazenog crvenom cizmom? :D

Ma jok' kolegica s posla mi došla glave... Ne znam šta ću... :photo:

Doctor Valentino Rossi
29-05-08, 01:17
Kako je batco? Pozdrav... ovde puko akvarijum, ribe se po vrelom asfaltu ko'prcaju :D
I dok berza ulazi u letnji san, ja se budim :xmas143:
http://i307.photobucket.com/albums/nn281/Legionnaires7/IMG_0562.jpg

Batboy
29-05-08, 01:44
Kako je batco? Pozdrav... ovde puko akvarijum, ribe se po vrelom asfaltu ko'prcaju
I dok berza ulazi u letnji san, ja se budim

Ohhh kako to dubokoumno zvuči...

Baš je paljevina od mašine... :) Mada mene više interesuju ove ribe što se ko'prcaju... ;)

p.s. A ti bi tu zvjer i u krevet metnuo kad bi mogao... :smokeing:

Doctor Valentino Rossi
04-06-08, 09:56
Imal bolan nekog ovdje il se RS raspala? :D

Pera Detlic
04-06-08, 10:29
http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=1109&page=74

Doctor Valentino Rossi
04-06-08, 11:08
http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=1109&page=74
Ono jeste bucan al nije japanski... :biggrin:
Al pazi spreman sam da menjam za R6 (metalik crnu ili plavu plava ima prednost)... sa auspuhom u repu, naravno uz doplatu... :biggrin:

Doctor Valentino Rossi
13-06-08, 14:06
batco ko je to danas prodavao/kupovao SODJ?

Batboy
13-06-08, 15:58
SODJ-R-A je l'...

Sigurno je ''ASSECURA'' prodala svojih 22%..., vidjeću u CR-u za par dana... :)

"Croatia osiguranje" je najavila ulazak u RS preko SODJ.., biće da je ona kupovala...

Inače CO je najavila i preuzimanje..., vidjećemo šta će biti...

Batboy
07-08-08, 01:59
Koliko bi za RS značilo da riješe ovaj slučaj...:rolleyes:

Na tragu ubicama Milana Vukelića (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=26883&meni=2)

BANJALUKA - Policija Republike Srpske raspolaže indicijama o ubicama inženjera Milana Vukelića i motivima atentata i ulaže veliki napor da istragu, u koju su uključeni EUPM i američki FBI, dovede do kraja.

Ovo je juče izjavio Uroš Pena, direktor policije RS, ističući da posebni istražni tim radi "punim gasom" na potrazi za ubicama Vukelića (47), stradalog u atentatu 6. novembra prošle godine, kad je njegovu ford fijestu, u neposrednoj blizini zgrade MUP-a u Banjaluci, raznijela podmetnuta eksplozivna naprava.

Misteriozni atentat na Vukelića, inženjera banjalučkog Zavoda za izgradnju, poznatog po medijskim istupima o građevinskoj mafiji, pod posebnom je pažnjom javnosti i međunarodne zajednice, a u policiji RS tvrde da preduzimaju velike napore da bi došli do atentatora.

Pena je rekao da preduzimaju posebne istražne radnje prema nekim sumnjivcima i da je do sada, u okviru ove istrage, obavljeno više od 130 informativnih razgovora, među njima i sa nekim radnicima ZIBL-a. On je rekao da je policija obavila 15 pretresa u kojim su pronađeni tragovi koji se mogu dovesti u vezu s atentatom, dok je njih šest ispitano na detektoru laži. U okviru istrage, kako je istakao, policija istražuje i raniju paljevinu u kući Vukelićeve majke i podmetanje požara pod njegov automobil.

Nabuko
15-08-08, 18:48
U Naftnoj kompaniji rusi su doveli dosta radnika. da li sam u pravu. da li i kako to opterecuje poslovanje sto se zapravo tu desava?

Batboy
16-08-08, 22:56
U Naftnoj kompaniji rusi su doveli dosta radnika. da li sam u pravu. da li i kako to opterecuje poslovanje sto se zapravo tu desava?

Čuo sam to ali nezvanično.., navodno su zaposlili i nekoliko inžinjera iz Rusije...

Zvanično.., rafinerija je spremna za rad...

Evo sad baš pročita na drugom forumu...

Predsjednik Sindikata Rafinerije Danilo Bročilo istakao je da je ovih dana u Refineriju primljeno još 150 radnika.

i

Završeno je čišćenje pet rezervoara za uskladištenje sirove nafte, koja će narednog mjeseca početi da pristiže iz Rusije.

Nabuko
18-08-08, 00:05
Batko sto ovo ovdje pise mozes li mi objasniti? Koliko rusi na kraju platise ovo?
-----------------------------
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2008&mm=08&dd=16&nav_id=313787

Sto je sa raspodjelom privatizacionih fondova recimo onih iz privatizacije telekoma. Kako se ono nesto dijeli po opstinama trte vrte. Da li funkcionise?

Batboy
18-08-08, 01:54
Batko sto ovo ovdje pise mozes li mi objasniti? Koliko rusi na kraju platise ovo?
-----------------------------
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2008&mm=08&dd=16&nav_id=313787

Nisu to jedini otpisani dugovi... Bilo je i drugih komercijalnih dugova koji su otpisani.., a koji su se pojavili izvan tačaka regulisani ugovorima (kako Dodik reče)... I meni je sve ovo zbunjujuće...:wacko: Mislim da u ovih 72 mil. evra.., ulaze i komercialni dugovi koji rusi i onako ne bi platili...

b92.net piše...
Vlada RS-a kao prodavac je preuzela na sebe sve komercijalne obaveze i dugovanja Rafinerije nafte Bosanski Brod do 30. septembra 2006. godine, ali je u ugovoru navedeno da kupac prodavcu treba da obezbedi 72,5 miliona evra za izmirenje tih dugova.

Međutim, 6. juna ove godine premijer RS Milorad Dodik je u ime Vlade RS sa ruskim partnerom potpisao nove ugovore koji drugačije reguliše njihove odnose. Naime u Ugovoru o regulisanju obaveza se navodi da će "navedenu obavezu od 72 miliona evra

capital.ba je već pisao...
Rusi će u Rafineriju unijeti 72,5 miliona eura u cilju dokapitalizacije. S tom dokapitalizacijom ruski NeftegazInKor postat će vlasnik više od 90 posto dionica, što im omogućava da donesu odluku o “skidanju” kompanije sa Banjalučke berze. Tih pomenutih 72,5 miliona eura bit će potom “doznačeno Vladi RS na ime gašenja komercijalnih dugova rafinerije”. Znači, s istim novcem će se izvršiti i dokapitalizacija i povećanje vlasničkog udjela i potom pokrivanje komercijalnih dugova koje je Dodikova Vlada preuzela na sebe!

ČEKAJ DOK MALO PRESLOŽIM U GLAVI...:o

Sto je sa raspodjelom privatizacionih fondova recimo onih iz privatizacije telekoma. Kako se ono nesto dijeli po opstinama trte vrte. Da li funkcionise?

Nisam u toku.., moraću da provjerim... Mislim da to nije riješeno na takav način...

Doctor Valentino Rossi
19-08-08, 00:12
Da pozdravim mog nevidljivog druga batcoa ... vise cu pisati ovih dana... :bye1:

Batboy
19-08-08, 01:46
Da pozdravim mog nevidljivog druga batcoa ... vise cu pisati ovih dana... :bye1:

Ajd' jedva čekam... Počeo sam se raspitivati za tebe.., k'o da si u zemlju propao... ;)

Doctor Valentino Rossi
20-08-08, 02:49
Ajd' jedva čekam... Počeo sam se raspitivati za tebe.., k'o da si u zemlju propao... ;)
Zaljubio sam se :yes513:
Zbogom pameti :bye2:

Batboy
20-08-08, 18:51
Zaljubio sam se :yes513:
Zbogom pameti :bye2:

Kako god okreneš nije dobro... :nonono:

Use the Force, Luke. Trust your feelings.., Luke...

You don't understand the power of the dark side...

Don't go Luke...
Don't go Luke... :smokeing:

Doctor Valentino Rossi
25-08-08, 17:42
Don't go Luke...
Don't go Luke... :smokeing:
Tu sam al nema tebe :biggrin:

Evo to je ta ekipa sto se kapira u pokretu... :smokeing:
Ja sam ovaj lepi :biggrin:
http://i155.photobucket.com/albums/s291/milosobrenovic/more079.jpg

Batboy
25-08-08, 23:14
Baš ste pravi gorostasi ispred ove sitn dječice... ;)

A ti si ovaj najljeVši.., e neka.., neka... :)

Pa ekipo koja je ovo lokacija...?

Doctor Valentino Rossi
26-08-08, 00:22
Pa ekipo koja je ovo lokacija...?
Devicanska ostrva :xmas143:

Pera Detlic
26-08-08, 00:26
Otišli momci da izgube nevinost.:whistling2: :biggrin:
Dok vas ne spazi Slow..ima da piče poruke na prajvat...:greedy:

Doctor Valentino Rossi
26-08-08, 00:33
A sto Perhane da ti velim - Devica sam... u coroskopu :xmas143:

http://i155.photobucket.com/albums/s291/milosobrenovic/more100.jpg

Doctor Valentino Rossi
28-08-08, 01:01
Batco otkad sam stavio sliku moje cice, svi se razbezali s cenzure... da je micem? :D

PS. Nije valjda tolko grdna? ili ne daj boze ja? :cheezy:

Batboy
28-08-08, 01:27
Batco otkad sam stavio sliku moje cice, svi se razbezali s cenzure... da je micem? :D

PS. Nije valjda tolko grdna? ili ne daj boze ja? :cheezy:

Miče sebe.., nju nam ostavi...

p.s. Ono mi ne liči na Djevičanska ostrva...

Doctor Valentino Rossi
29-08-08, 09:48
Batco, kazi mi kakvi su komenari preko Drine u vezi poslednje odluke akcionara BIRA-e o smanjenju osnovnog kapitala?

Batboy
29-08-08, 14:40
Batco, kazi mi kakvi su komenari preko Drine u vezi poslednje odluke akcionara BIRA-e o smanjenju osnovnog kapitala?

Komentari... Nema šta da se kaže.., mrka kapa..., smanjenje kapitala.., otpuštanje radnika.., mogući reprogrami od strane države i sl.., startuje se od nule...

Ukratko.., navodna ulaganja bude nadu.., a nastavak poslovanja preko Balkal-a tu istu nadu guraju u ponor... :wacko:

Doctor Valentino Rossi
29-08-08, 14:50
Komentari... Nema šta da se kaže.., mrka kapa..., smanjenje kapitala.., otpuštanje radnika.., mogući reprogrami od strane države i sl.., startuje se od nule...

Ukratko.., navodna ulaganja bude nadu.., a nastavak poslovanja preko Balkal-a tu istu nadu guraju u ponor... :wacko:
Pi... raspitacu se ja... Pa ti javljam...

Al na 15m KM da smanje osnovni?!... pi.. ja pobegoh na 0.21 :icecream: (mislim uzimo sam ih na 0,26) :D

Batboy
29-08-08, 15:05
Pi... raspitacu se ja... Pa ti javljam...

Al na 15m KM da smanje osnovni?!... pi.. ja pobegoh na 0.21 :icecream: (mislim uzimo sam ih na 0,26) :D

Ja sam ih uzimao od 0.18-0.9..., a nisam mnogo... Pecao sam... :cheezy:

Doctor Valentino Rossi
05-09-08, 00:19
Bez obzira.., u ovom trenutku ovo je veoma pozitivna vijest...

1. POKRETANJE RAFINERIJE
2. ČISTI RAČUNI I JASNA SITUACIJA
3. DUGA LJUBAV

Ndam se da ne zvučim kao Franci... ;)
Opusteno... prevazisao si je :yes513:

Pera Detlic
05-09-08, 09:28
Opusteno... prevazisao si je :yes513:

U kom smislu?

Batboy
06-09-08, 01:00
U kom smislu?

Perice ovdje možete nastaviti započetu diskusiju... :biggrin:

Doctor Valentino Rossi
17-09-08, 15:31
Da li je ovo trziste ''najiskusnije'' - gledajuci indexe i trgovine kazao bih da da....
Najsmirenije reaguje... cini se zato sto su za razliku od drugih u regionu prvi iskusili lekcije iz sunovrata!

Batboy
18-09-08, 02:00
Da li je ovo trziste ''najiskusnije'' - gledajuci indexe i trgovine kazao bih da da....
Najsmirenije reaguje... cini se zato sto su za razliku od drugih u regionu prvi iskusili lekcije iz sunovrata!

Došlo se davno zaboravljeni nivo.., pogledaj BIRS.., pogledaj i promet.., a pogledaj koliki je diskont na pojedinim HOV...

Sve se umirilo samo se diskont povećava... ;)

Doctor Valentino Rossi
10-10-08, 22:16
Dje si batco - vidi li ti crnogorci nam ga s ledja :xmas143:
Al hvala bogu, imamo mi i bracu s levu stranu Drine :notworthy:

Sta ima?
Rasturio sam portfelj u BiH... trzn na 2.25 - jesam genije :xmas143:

Batboy
10-10-08, 22:32
Dje si batco - vidi li ti crnogorci nam ga s ledja :xmas143:
Al hvala bogu, imamo mi i bracu s levu stranu Drine :notworthy:

Vidim.., samo mi krivo što se ''kao'' narod kao sve nešto buni.., osuđuje.., i sl. .., a na drugu stranu im se debil Đukanović još više uvaljuje u fotelju...

Ma znao sam ja da će ga CG vlada s leđa.., ali odmah nakon rezolucije UN-a ovo da urade..., sramota...

U mom selu ima jedna poznata poslovica koja kaže; ''Ajd' kad me je*e nek' me pošteno izje*e.., ali što mi uši zavrće.., joooj brate rođeni...''

Ovo je bilo zavrtanje ušiju za pamćenje...

Sta ima?
Rasturio sam portfelj u BiH... trzn na 2.25 - jesam genije :xmas143:

Pripremam se za sledeći talas kupovine.., skupljam lovu.., nešto sam skupio... Uglavnom E-trading će da odradi posao....

Ok' genije.., ako.., ako... :)

Nisi izašo skroz.., ne zezaj... Ne vjerujem ni da si RNAF.., FAMO i sl. razbucao... :)

Doctor Valentino Rossi
10-10-08, 22:47
Ma znao sam ja da će ga CG vlada s leđa.., ali odmah nakon rezolucije UN-a ovo da urade..., sramota...

U mom selu ima jedna poznata poslovica koja kaže; ''Ajd' kad me je*e nek' me pošteno izje*e.., ali što mi uši zavrće.., joooj brate rođeni...''

Ovo je bilo zavrtanje ušiju za pamćenje...

Pripremam se za sledeći talas kupovine.., skupljam lovu.., nešto sam skupio... Uglavnom E-trading će da odradi posao....

Ok' genije.., ako.., ako... :)

Nisi izašo skroz.., ne zezaj... Ne vjerujem ni da si RNAF.., FAMO i sl. razbucao... :)
E to to... dan nakon glasanja... Kazem ja nema prava - jaci tlaci, a ovaj moj se uvatio pravo zavrsavati :D

Ja jaka kesh pozicija. Jesam... joj TRZN bug-ova dan dva, ja skapiram u cemu je kvaka... uvalim nalog sve sa ''dividendom'' sa eskontom.. kad eto ti ga danas od tad -16%...
E al fora, ja ocepio, kad svi za mnom... ovo mi se po ko zna koji put desava u BiH da ladno pored raznih ajkula uzmuvam neke pozicije.
I et sad redaljka :tongue2:

FAMO nista... osta 4k za neka bolja vremena...:zzsoft:
ebem li ga...
RNAF-a sam nesto ostavio za muvanje - cisto malo da zamazem oci tabli...
Samo ti kazem... Srbija je sad u odnosu na BiH jako jako povoljnija ? podcenjenija... cak sam cini mi se uhvatio sablon kako jedan na drugog uticu.

Batboy
10-10-08, 23:09
E to to... dan nakon glasanja... Kazem ja nema prava - jaci tlaci, a ovaj moj se uvatio pravo zavrsavati : D

Ja jaka kesh pozicija. Jesam... joj TRZN bug-ova dan dva, ja skapiram u cemu je kvaka... uvalim nalog sve sa ''dividendom'' sa eskontom.. kad eto ti ga danas od tad -16%...
E al fora, ja ocepio, kad svi za mnom... ovo mi se po ko zna koji put desava u BiH da ladno pored raznih ajkula uzmuvam neke pozicije.
I et sad redaljka :tongue2:

FAMO nista... osta 4k za neka bolja vremena...:zzsoft :
ebem li ga...
RNAF-a sam nesto ostavio za muvanje - cisto malo da zamazem oci tabli...
Samo ti kazem... Srbija je sad u odnosu na BiH jako jako povoljnija ? podcenjenija... cak sam cini mi se uhvatio sablon kako jedan na drugog uticu.

TRZN je ekstra.., dobra je zbog dividende... Da.., trguješ... A za nekoga je dobra.., jer svake godine nešto parica izbije... ;)

nešto mi se ne čini da je podcjenjenija... Hmmmm... U BiH je mnogo nelikvidaša.., to da... Kad krene (ako krene) promet..., mmmm...

Lično mislim da će Srbija u budućnosti imati najbolju poziciju u regiji glede ulagača.., rekao bih.., prva će osjetiti blagodeti keša sa strane... :)

A ja tebi rekoh.., prošle godine za USA deficit.., pa ti rekoh za brzi krah fin. sektora.., a ti meni; ''Neće to tako brzo...'' (ili je to bio možda brat tvoj...:unsure:)...

Eto.., ni sam nisam bio toliko siguran u to..., pa rekoh sebi; ''možda neće baš tako naglooooo''..., A oni pod šatore i na ulicu.., isto k'o i ja 91... :D

Doctor Valentino Rossi
10-10-08, 23:26
TRZN je ekstra.., dobra je zbog dividende... Da.., trguješ... A za nekoga je dobra.., jer svake godine nešto parica izbije... ;)

nešto mi se ne čini da je podcjenjenija... Hmmmm... U BiH je mnogo nelikvidaša.., to da... Kad krene (ako krene) promet..., mmmm...

Lično mislim da će Srbija u budućnosti imati najbolju poziciju u regiji glede ulagača.., rekao bih.., prva će osjetiti blagodeti keša sa strane... :)

A ja tebi rekoh.., prošle godine za USA deficit.., pa ti rekoh za brzi krah fin. sektora.., a ti meni; ''Neće to tako brzo...'' (ili je to bio možda brat tvoj...:unsure:)...

Eto.., ni sam nisam bio toliko siguran u to..., pa rekoh sebi; ''možda neće baš tako naglooooo''..., A oni pod šatore i na ulicu.., isto k'o i ja 91... :D

Pa trajalo je to... A cek kad sam to rekao...
Al tesko bi provalit... video si BiH padala pre svih... RITE RNAF... sami krivi...
Dodo nas sve rasterao... a ne Ameri...
TRZN jes dobra al kad vidis kako svi tonu oko nje ucini se da na kratke staze ima nesto bolje.. i ovaj BLB sam prodao na 9.50... ode na 10+ kad eto sad 7-8.
Slusaj mene radi kako znas...

PS. deficit nema bas neke veze s tim.. eto sad ce nakarikat jos 700bn...
Nema njima spasa... oni su gotovi, jedino sto ce neko vreme i po sveta s njima ispastati njihove grehe.

Doctor Valentino Rossi
10-10-08, 23:31
E jedino me izludjuje T3...
Brate mili u BIH gospodski... udjes izadjes gotovo...
Ovde haos... imam eletronski, odrzavam ga 2jura mesecno al zato kad udjes dok izadjes prodje voz...

Uh... kretenizam... stvarno sa nekim stvarima kasnimo za drugima.