View Full Version : Bez Cenzure

Pages : 1 [2] 3 4

Batboy
03-11-07, 22:44
Poštuj ti mene... A ja ću tebe POSTOVATI kad god budeš pravio probleme :D :D :D

sladja
03-11-07, 22:46
može li se ovdje upadat',ili je ovo samo za Anona i Batboy-a? :D

Batboy
03-11-07, 22:47
Može, kako da ne.. Dobro došla slatkice :)

anon1
03-11-07, 23:46
može li se ovdje upadat',ili je ovo samo za Anona i Batboy-a? :D

naravno draga :D

sladja
03-11-07, 23:48
a ja te tražim..đe se gubiš ti Anone:D

Guardian
04-11-07, 00:11
Batboy mod?!?!?!?

dokle više...

hahahaha

čestitam...

anon1
04-11-07, 00:21
a ja te tražim..đe se gubiš ti Anone:D

A tu sam ja draga moja no se bojim od ovoga djechachica da prozborim :D

sladja
04-11-07, 00:22
a nije valjda da se skrivaš od ovog miša malog:D

anon1
04-11-07, 00:23
pojeo sam mu krilca pa se sad samo kotrlja :D

Batboy
04-11-07, 00:26
Batboy mod?!?!?!?

dokle više...

hahahaha

čestitam...

Hvala Guardi.., aj' sad piši nešto pametno, nemoj gubiti vrijem sa ovim spamerima :D

anon1
04-11-07, 00:27
a koji je tebe vrag donija sad :D

Batboy
04-11-07, 00:29
a nije valjda da se skrivaš od ovog miša malog:D

Anon je jednom postovao moju sliku đe se vidi mali šišin miš sa velikim ... :D
Od tada me ženske vole :)

A tu sam ja draga moja no se bojim od ovoga djechachica da prozborim :D

Daću ja tebi kotrljanje :D

Batboy
04-11-07, 00:30
a koji je tebe vrag donija sad :D

Ako hoćete otići ću.., nebi li unaprijedio ovaj pdf. :d

anon1
04-11-07, 00:34
dizem ti reputaciju a ti ni fala...c c c c c kakvi su ovi danasnji misevi ...

Batboy
04-11-07, 00:40
Đeeeeeeee niđe veze... nema mi četvrte kockice.., zasad su mi se digle samo tri tačkice :D

Aaaaa eto hvala ti za ono malo poena ;)

sladja
04-11-07, 00:41
kako se dijele ti poeni,mogu li ja koga da nagrdim:D

anon1
04-11-07, 00:46
a nijesam na to mislio nego za sliku mishevu dok spava :D

anon1
04-11-07, 00:47
kako se dijele ti poeni,mogu li ja koga da nagrdim:D
mozes kliknes na vagu mishu pa mu unaprove :D

Batboy
04-11-07, 00:48
Slađo htjela si reći da nagradiš ili nagrdiš :D

Klikni anonu na vagu njemu treba :)

sladja
04-11-07, 00:52
nagrdim tako se kaže:) a kako si pojurio da me ispraviš :D

Batboy
04-11-07, 00:56
Kod mene nagrditi znači kad nekog unesrećiš.., npr. kad ga probodeš vilama za skupljanje sijena..

Tako da mi nije bilo jasno je l' hoćeš da mu oduzmeš reputaciju (nagrdiš ga) ili da mu daš reputaciju (nagradiš ga) :)

anon1
04-11-07, 00:58
Bat sladja se druzi previse samnom a ja sam od klika pokupio neke stoseve, tako da smo odlucili ipak tebe da nagrdimo :D

sladja
04-11-07, 01:03
oooo Batboy,moram li sve da ti nacrtam:D

anon1
04-11-07, 01:04
tako sladjo :D

Batboy
04-11-07, 01:12
Crtaj Slađo :)
Anone, nisi u poziciji da nagrđuješ :D

anon1
04-11-07, 01:17
to ti je tacno
:D

Batboy
06-11-07, 16:51
Da povećamo posjećenost ovom pdf-u :D

BISERI SLUŽBE 988 I 9812

1. Da li mogu dobiti belu apoteku Matijinu?
2. Šta znaci sanjati zub?
3. Gde se nalazi salon za suncanje?
4. Molim Vas ime nekog ko se bavi nekim hobijem.
5. Kako nastaje mazga?
6. Kako se zove muž od žirafe?
7. Da li macka ima obave?
8. Da li u Kotežu ima puno komaraca?
9. Da li u svom razvoju moljci dobilaju kila?
10. Da li se kaže krmenadla ili kremenadla?
11. Molim Vas pozivni broj za Hamburger?
12. Kako mogu poslati smrtonosni telegram?
13. Gde mogu da kupim roze samolepljivi papir?
14. Da li Sarajevo smatrraju balkanskim gradom svetlosti?
15. Da li postoji telefon za muzicke top liste?
16. Meni treba dolar.
17. Do koliko radi muzika na telefonu?
18. Da li vi radite sada, tražio sam vas pre neki dan, niste bili tu?
19. Koliko je ubrzanje geparda?
20. Zašto se burma nosi na desnoj ruci?
21. Kada su se prvi put u YU pojavile pivske flaše?
22. Da li mogu da saznam koliko je LOTO imao brojeve?
23. Kako se zove mladunce nilskog konja?
24. Da li u Srbiji postoji udruženje lažova?
25. Da li mozete da mi date prognozu za vikend, za Obrenovac, hocu da pecem prase.
26. Da li vi dajete adrese ulica i stanova?
27. Da li koka moze da snese jaje bez pevca?
28. Koliko košta živi delfin?
29. On: "Da li se moze dobiti BG iz TG?" 988: "Odakle Vi zovete?" On: "Iz TG" 988: "Pa kako ste nas onda dobili?" On: "To se i ja pitam."
30. Daj mi železnicku stanicu za autobuse.
31. Alo..jesu li proradili ti vaši TERMINATORI?
32. Kada leš odleži 1 dan na sobnoj temperaturi kolika mu je temperatura tela?
33. Ko je izmislio sladoled?
34. Kada je najbolje da se ide kod zubara, u koje doba dana?
35. (7h ujutru) 988:"Izvolite" On :"Da li sam vam prvi od jutros?"
36. Da li mi možete reci sa kim sam udvojen?
37. Sa cim mogu da omekšam kožnu tašnu?
38. Da li imate nekog privatnog kriminalca, ukrali mi kola?
39. ON:"Molim vas drugarice malopre ste mi dali netacan broj." 988:"Niste bili kod mene." ON:"Ne, nisam bio, zvao sam telefonom."
40. Molim vas, da nešto pitam, malopre mi je vas koleginica dala broj 9812, ali tu nesto nije u redu, ja 9 i 8 imam na brojcaniku ali 12 nikako da nadjem?
41. Dajte mi maticu iseljenika, ove sto skupljaju ove sto beže.
42. Gde se održavaju mikrotalasne pecnice?
43. Pratim ovu emisiju "Maksimizacija".
44. Molim vas broj Austrougarske ambasade.
45. Koju službu da zovem da mi istera ose iz stana?
46. Zasto nama u bloku 23 ne rade televizori?
47. Kako se kaže kada se kobila porodi?
48. Dajte mi zaraznu bolnicu.
49. Dajte mi broj "SS" telefona.
50. Molim vas broj telefona onih sto daju toplu vodu.
51. Dajte mi broj onog Milorada za muštikle (Milord).
52. Dajte mi broj s ovu televiziju da iskljucim ovu skupštinu.
53. Treba mi ribljak na Zelenom vencu.
54. Dajte mi kursnu listu Francuske ulice i Zelenog venca.
55. Dajte mi BIG MEK na Slaviji.
56. On:"Molim vas budite tepih servis u Vojvode Stepe" 988:"Pa ne bih baš da budem tepih servis" ON:"Dobro, onda servis za pranje tepiha".
57. On:"Koliko treba da držim jastuk da ugušim coveka?" 988:"Pa dok se ne uguši."
58. Molim vas menjacnicu u Francuskoj.
59. Koja škola se završava za opticara?
60. Molim vas seme za prolecne radove.
61 .Kažite mi broj kluba žena negativnog rezus faktora.
62. Dajte mi Novo groblje, parcelu 318.
63. Kapelu mi dajte, tamo su mi odvukli babu.
64. Dajte mi pozitivni broj za Nemacku.
65. Ko je izmislio minut cutanja kad neko umre?
66. Kada je jeftina struja za telefone?
67. Pošto košta tarifa razgovora sa SAD?
68. Da li prodaju ležajeve na Železnickoj stanici?
69. Kada pocinje prolazni rok za fudbalere?
70. Da li u Bg postoji Vaginalisticka crkva?
71. 988:"988,izvalite"
72. Alo, broj Dafine kod "Ajaks-a"
73. Dajte mi broj telefona za otcepljenje veze.
74. Dajte mi CNN-ovu apoteku (ICN)
75. Broj telefona za motokultivatore.
76. Molim vas penzijsko na invalidskoj kosi.
77. Robnu kucu za pse i njihove vitamine.
78. Kolika je karta za zapadnu utakmicu Zvezda-Partizan?
79. Pozitivni broj za Sremcicu?
80. 988:"G-dine, kakva vam je to ulica?" ON:"Pa, asfaltirana"
81. ON:" Molim vas broj Nikolic Dragana-Prle" 988:"Molim?" ON:"Prle, Nikolic..." 988:"Ulica?" ON:" Pa znate, Povratak otpisanih"
82. ON:"Dajte mi broj "Klas-a" 988:"Jel' u Francuskoj?" ON:"Ne, ne, Jugoslavija- Beograd."
83. Koji je pozivni za Bg kad se zove od tamo negde?
84. Da li vo može da razmišlja?
85. 988:"Da, ide iz Ustanicke do krajnje zadnjice sedmice"
86. Da li je isti pozivni za Slaviju i Novi Bg?
87. ON:"Pozivni za Novi Sad?" 988:"021" ON:"Ima li još neki?"
88. Koliko ljudi gaji koze u Bg?
89. Servis na Kalenic pijaci, covek se zove Jovan Rajic?
90. ON:"Koliko kosta minut sa Indijskim okeanom?" 9812:"Zvali ste brod na indijskom okeanu?" ON:"Ma ne, zvao sam Zair."
91. Da li je broj 15320 dobio prinovu.
92. Pomagajte, gde se nalazi polni organ pevca?
93. Rad i Crvena zvezda ce igrati na Rad-ovom spomeniku.
94. Seko, cuo sam negde u gradu neka banka menja nemacki novac za marke.
95. Molim vas dve pizze i koka-kolu na adresu...
96. Molim vas rezultat Partizan-Gandi Junajted.
97. Da li je buldožer - buldožred ili obrnuto?
98. 9811:"Budjenje" ON:"462568" 9811:"U koliko?" ON:"Pobogu, ustajem kad i ceo svet!"
99. ON:"Alo, nemam struje, kada cu je dobiti?" 9812:"Koja ste grupa?" ON:" AB pozitivna"
100. Da li su ovi iz elektrodistribucije vernici ili ateisti kad na SV. Nikolu iskljucuju struju?
101. Molim vas, "Vitalis" onaj za igle.
102. ON:"Molim vas, vremensku razliku sa Australijom" 9812:"+9" ON:" Ma ne treba mi temperatura, vec vreme."
103. Broj u 27. marta na Slaviji velike pošte za socijalnu pomoc?
104. Molim vas terensku sluzbu Beobanke.
105. Molim vas, da li mogu kartom koja je kupljena za bus 75 da se vozim 83-kom?
106. Koliko brzo trci impuls do Austrije?
107. Gde se nalazi ulica Djordja Krepavca?
108. Gde se nalazi hotel "Astoraja"?
109. Kada je Titov grob otvoren za posetioce?
110. ON:"Dajte mi taxi BELL" 988:"3281..." ON:"Uf, tu ima puno brojeva, odoh ja peške."
111. Dajte mi grobljanskog lekara.
112. ON:"Kako da iz Cvijuceve stignem da Dragiše Mišovica?" 988:"Kako idete, kolima ili autobusom?" ON:"Taksijem"
113. Dajte mi broj OPELATOVOG servisa.
114. Ide mi se na aerobik, gde ga ima oko 21h.
115. Gde je Titin grob?

Batboy
08-11-07, 00:07
MUP: Vukelića ubili profesionalci (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=16674&meni=2)

BANJALUKA - Milan Vukelić (47) iz Banjaluke poginuo je u utorak uveče od posljedica eksplozije koja je raznijela njegov automobil.

Kome je smetao Milan Vukelić (http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=8&vijest=6076)

Milan Vukelić (47) zvani Vučko iz Banje Luke poginuo je u utorak naveče, u svom automobilu ford fijesta, u podmetnutoj eksploziji, u banjolučkom naselju Starčevica.
Istovremeno, teško je povrijeđeno dvoje Banjolučana, koji su bili s njim u vozilu, Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48).

Batboy
12-11-07, 16:49
Evo šta priča Liza u zadnje vrijeme..:character38542:

Rajs: Kosovo nema ekonomiju, BiH nije država (http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=76795)

Američka državna sekretarka Kondoliza Rajs ocenila je da posleratni razvoj dogadjaja u BiH i na Kosovu nije tekao kako se očekivalo, jer BiH "sa tri predsednika, tri policije i tri armije" ne funkcioniše kao prava država, dok Kosovo "još nema ekonomiju".......

rovi
12-11-07, 18:58
Sramota... sigurno misli i da je BiH izmedju Moldavije i Rumunjske, ccc...

Batboy
12-11-07, 20:52
Ovo ti je tipičan primjer propagande... grohotom sam se nasmijao kad sam pročitao kako optužuju ruse za hladnoratovske igrarije.. Kao da su svi glupi i ne znaju ko se igra po sistemu ''skini gaće, neću ti ništa''....

Čitajući ovu LIZALICU imam utisak da je uvjerena da ona ne samo da pravi države na Balkanu nego ih i uređuje... Zaista je za nepovjerovati da neko ovako otvoreno govori o svima nama ovdje... Ženska je ufurana skroz... niđe veze... Ne može se sastati sa mozgom :D

Batboy
19-11-07, 17:08
Da li je RS bolji dio BiH? (http://intermezzo.ba/latn/?page=57&kat=34&vijest=3367)

Kolumna: Rajko Tomaš

rovi
23-11-07, 03:19
Bat, opet noci gubis? :mf_type:ajmo u krpe, brzo:tooth:
ne mozes se uvijek pouzdat u popodnevno drijemanje:cheezy:
NHF, evo naletio iz vana pa se sjetio mog nedavnog pitanja tebi...

Batboy
24-11-07, 01:06
Eo' opet gubim noći, pravim planove za udarac na BLSE u ponedjeljak i utorak... :D

Iako po noći smišljam planove i mozak mi radi ''kaj ura kopčalica'' nešto se ne mogu sjetiti o kakvom je pitanju riječ... pa bih molio da mi pripomogneš. :)

rovi
24-11-07, 11:32
Ma ono kad sam te pitao da li si pravi sismis koji spava po danu, a po noci je budan i radi analize:D, posto sam bio vidio da pises u kasne nocne i odmah zatim u rane jutarnje sate.
Nazalost, meni dobro ide pisanje u kasne nocne, ali mi bas nekako ne ide u rane jutarnje:zzsoft::D

Batboy
24-11-07, 16:22
Aaaa jes' u pravu si, naletim nekad ujutro da vidim šta je bilo na forumu, bacim po koji komentar ili odgovor pa na posao... Inače srijeda i petak mi je za svaku osudu, jer imam obaveza po cijeli dan, a i ustajem rano 05.30, 05.40h. :D :D

Tako mi se zna desiti da srijedom najviše bulaznim :) :D

Nabuko
24-11-07, 17:08
Da li je RS bolji dio BiH? (http://intermezzo.ba/latn/?page=57&kat=34&vijest=3367)

Kolumna: Rajko Tomaš

Dobar racionalan clanak prepun podataka.

Batboy
25-11-07, 10:05
Dobar racionalan clanak prepun podataka.

Meni se svidio, daje stvarno jasnu sliku.., nije ga zgoreg malo izanalizirati.
Dodaću da je malo takvih članaka...

Batboy
25-11-07, 19:58
Ma ono kad sam te pitao da li si pravi sismis koji spava po danu, a po noci je budan i radi analize:D, posto sam bio vidio da pises u kasne nocne i odmah zatim u rane jutarnje sate.
Nazalost, meni dobro ide pisanje u kasne nocne, ali mi bas nekako ne ide u rane jutarnje:zzsoft::D

Još da dodam da mi je takav režim rada da rijetko spavam preko dana, volim odcunjati uru dvije poslije posla, naravno kad imam vremena... :)

Batboy
30-11-07, 00:32
Nakon susreta Lajčak - Dodik: Postoje naznake za rješenje (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=17472&meni=2)

http://www.nezavisne.com/slika.php?slka=image/20071129201733.jpg&width=200

BANJALUKA - Visoki predstavnik Miroslav Lajčak i premijer RS Milorad Dodik pozvali su juče sve ključne političke aktere na što brži dogovor o aktuelnoj krizi, nakon što je službeni Brisel poslao signale da bi, po prevazilaženju krize, BiH mogla da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Nakon sastanka Lajčak je poručio da je u Briselu dobio uvjerenja da bi okvirni dogovor o reformi policije lidera ključnih bh. partija mogao biti taj traženi "drugi korak" u konkretizaciji dogovora iz Mostarske deklaracije, koja je postavila temelje za novu organizaciju policije..............

p.s. Je l' da, da su slatki

Pera Detlic
30-11-07, 00:35
Samo im još fali ona Titova pionirka. Iz tvog porodičnog albuma.:walkman:
A da ti ona nije možda...:wink3:

Batboy
30-11-07, 00:40
Ti si jedini koji je primjetio, ili se ostali vole praviti BLSE (skr. od blesave) :D

rovi
03-12-07, 10:38
DOBRO JUTRO SVIMA!!!
Danas za rucak preskacem salatu, dovoljno mi je ove zelenjave na ekranu!
Sad da vidimo krdo kako trci u drugom smjeru, nakon dugo, dugo...

Batboy
03-12-07, 13:11
Takođe, pozdravljam kolega Rovi, mene posebno raduju prometi...

zoxy
03-12-07, 13:32
Zasluzili ste vala to zelenilo vise ako se ista broji :) Samo da se zna, sledeci smo mi na redu! :D

Batboy
03-12-07, 15:06
Trebalo bi se prenjeti i na vas naravno....

Pitanje Kosova je u fazi rješavanja.., bojim se da će ono u jednom trenutku uzdrmati berze u regionu... Vidjećemo..

Nadam se da ćemo u talasima UP..., odn. ove sedmice do 40% UP pa iduće do 20%, 30% down... Pa opet malo gore.., a sve s tendencijom rasta. To bi mogao biti neki scenario...

Batboy
06-12-07, 02:11
EO' i malo pljuvanja, tek toliko da ne zaboravimo gdje smo...

Kondić i Stanić privatizovali javne institucije Republike Srpske (http://www.patriotmagazin.com/media/006.htm)

Ukoliko je revizorski izveštaj negativan, akcije te firme padaju i niko neće da ih kupi, a ako je pozitivan, onda je poslovanje zagarantovano. Takođe, jedan od najvažnijih zadataka revizije u institucijama koje trguju na berzi jeste „ocena stabilnosti poslovanja“. Ukoliko je ta ocena negativna, gubici na berzi su ogromni. Iz svega navedenog jasno je da su investicioni fondovi (zatvoreni i otvoreni) oberučke prihvatili Božićevu, Stanićevu i Kondićevu revizorsku kuću, jer u dogovoru sa direktorom berze mogu, u slučaju potrebe, „naštimati“ izveštaj o poslovanju. Suština priče je da ukoliko ima nepravilnosti u poslovanju, revizija na „Kondićev, Božićev i Stanićev način“ to ne konstatuje, što dovodi u pitanje ukupnu zakonitost delovanja i poslovanja Banjalučke berze. Reč je ovde o strašnoj prevari, koja ukazuje na svu amoralnost njenih aktera, pre svih rektora Banjalučkog univerziteta Stanka Stanića, koji je donedavno slovio kao častan čovek. Očito je da ni on nije izdržao pred mogućnošću lake i brze nezakonite zarade. Što se tiče Milana Božića, direktora berze, on bi podmah morao biti smenjen, ali je teško verovati da će se to i dogoditi, jer u Republici Srpskoj za tri odsečene bukve možete biti osuđeni na zatvorsku kaznu, ali za urušavanje institucija i nezakonito poslovanje garantovao ste nagrađeni.... ....

Cijeli text; zloupotreba i privatizacija javnih institucija (http://www.patriotmagazin.com/media/006.htm)

Batboy
06-12-07, 17:22
Neki u radu s novcem postupaju krajnje profesinalno (mislim na pljačkaše :smokeing:)...

Lažni specijalci SIPA odnijeli 2,5 miliona KM (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=17683&meni=2)

SARAJEVO - Četiri naoružana razbojnika, predstavljajući se kao pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), juče su oko 15 sati iz kargo službe Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ukrali oko 2,5 miliona KM ABS banke.

Informacija je "Nezavisnim" potvrđena iz izvora bliskih istrazi.

Policija je nedugo nakon pljačke u Aleji Bosne Srebrene, u krugu napuštene kasarne Vojske FBiH u Nedžarićima, pronašla zapaljeni audi s lažnim tablicama, koji su razbojnici koristili u ovoj pljački. Automobil koji je gorio ugasili su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, nakon čega je policija izvršila uviđaj.

Batboy
10-12-07, 21:05
Samo da poživi još koju godinicu... :unsure:

Kuzmanoviću 41,78 odsto glasova (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=17837&meni=2)

http://www.nezavisne.com/slika.php?slka=image/20071210193624.jpg&width=200

SARAJEVO, BANJALUKA - Za kandidata SNSD-a Rajka Kuzmanovića na prijevremenim izborima za predsjednika RS glasalo je 168.957 birača ili 41,78 odsto, preliminarni su rezultati Centralne izborne komisije (CIK).

Iza njega je Ognjen Tadić iz SDS-a sa 142.265 glasova ili 35,18 odsto, a na trećem mjestu PDP-ov kandidat Mladen Ivanić, za koga je glasalo 69.147 birača ili 17,10 odsto.

Guardian
12-12-07, 21:11
Jadni mi, sa ovim fosilom.

Jesu li to novi fosili dobili muškog vokala???

mile45
20-12-07, 10:10
Додик: У фебруару могуће потписивање Споразума са ЕУ

БАЊАЛУКА, 20. ДЕЦЕМБРА (СРНА) - Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик изразио је увјерење да на основу досадашњих договора политичких лидера у БиХ, већ у фебруару може бити потписан Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Додик је у интервјуу "Еуроблицу" рекао да му је то потврдио и европски комесар за проширење Оли Рен.

Он је истакао да ће РС дати свој допринос, али уз упозорење да се ни по цијену коначног потписа неће ићи мимо постигнутог компромиса.

"Ако неко у БиХ буде постављао додатне услове, сам себи ће учинити медвеђу услугу. Сви који желе да брзо корачамо ка ЕУ не треба да улазе у авантуре, али ако желе, имаће их јер се ништа изван договореног неће догодити", поручио је Додик.

Он је додао да је за прафирање Споразума о стабилизацији и придруживању најприје био услов реформа полиције према Мартенсовом приједлогу, који је предвиђао укидање полиције РС, али да је Споразум парафиран, а полиција није дирнута.

"Није било лако преговарати о свему томе јер су против нас била Ешдаунова обећања политичарима из Федерације БиХ /ФБиХ/, службеници ОХР-а који су изманипулисали и Мирослава Лајчака, иако је он на крају схватио суштину ствари", рекао је Додик и додао да је ипак закључено да се ништа не може радити мимо Устава БиХ и да садашња и будућа полицијска структура мора томе да одговара.

Према његовим ријечима, у реформи полиције је суштински договорено да нема локалног нивоа, већ је то ентитетска полиција, која ће остати каква јесте, без обзира на уставне промјене и евентуални број ентитета или федералних јединица.

Додик је поновио да је договорено да се за ниво БиХ успостави независан одбор, који ће проводити јавни тендер за Сипу, Обавјештајну службу, Граничну полицију БиХ, као и да је договорена форензика, центар за обуку кадрова, комисија за жалбе, што се све односи на ниво БиХ и неће имати никаквог утицаја на полиције ентитета.

Говорећи о уставним промјенама, Додик је нагласио да "нема новог текста Устава, ако се занемари Дејтонски споразум, који мора бити основ свега", додајући да је БиХ реалност и да је полазна тачка разговора недирнута РС.

"Што се тиче наших приједлога, први смо били за федерализацију БиХ, јер Хрвати треба да имају своју федералну јединицу", навео је Додик, додајући да ће, у случају да опет крену напади на РС, бити покренута прича о референдуму.

Осврћући се на протеклу кризу у БиХ, Додик је констатовао да је РС остварила политичку побједу.

"Јасно је да смо побиједили у тој причи, али је тражено од нас да не ликујемо, а то неки нису препознали. Чак смо придобили и међународну јавност, а први пут је у Европском парламенту група посланика сматрала да је Лајчаково понашање недопустиво", рекао је Додик.:giveup:

Batboy
20-12-07, 11:28
Ko će dočekati MOGUĆE potpisivanje sporazuma, koji je u stvari okvir svih okvira i uvod u neki novi sporazum koji dalje otvara vrata sa EU... :notworthy:

mile45
20-12-07, 15:21
:whistling2:opet dodik po svom nedam ono sto je moje.:tongue2:

Batboy
20-12-07, 17:55
Mi smo Dodini, Dodo je naš... he heee :D

mile45
24-12-07, 08:57
--------------------------------------------------------------------------------
Vlada RS o tržištu kapitala:secret::thumb_up:

Pad cijena i trgovanja dostigao krajnju granicu...

Vlada Republike Srpske planira načiniti program promocije tržišta kapitala RS kako bi privukla domaće i strane investitore, saznaje banjalučki portal Capital.ba.

Program bi obuhvatao dva nivoa - promociju tržišta kapitala, zakonskih rješenja, mogućnosti osnivanja investicionih fondova i povoljne porezne politike na jednom i promociju ulaganja u preduzeća primarnom emisijom hartija od vrijednosti u saradnji sa firmama koje imaju razvojne projekte i kojima treba kapital.

Vlada RS ocijenila je u Prijedlogu Ekonomske politike za narednu godinu da je tržište kapitala u RS u prvom i na početku drugog kvartala 2007. zabilježilo pravi bum, da bi nakon toga došlo do povlačenja investitora, značajnog smanjenja trgovine i pada vrijednosti berzanskih indeksa.

Početkom novembra 2007. godine vrijednost BIRS-a je pala na 2.450,16 KM, što je ispod vrijednosti koju je indeks imao početkom godine (2.731,97 KM). Najvišu vrijednost BIRS je tokom 2007. imao 26. aprila, kada je dostigao vrijednost od 5.218,18 KM.

- Trend pada cijena i obima trgovanja prisutan je i na berzama u okruženju, što je imalo uticaja i na Berzu u RS. Međutim, pad je dostigao krajnju granicu, pa se tokom 2008. očekuje stabilizacija - ocijenjeno je u Vladinom dokumentu.

Emisija obveznica

U 2008. godini Vlada RS će prema Zakonu o unutrašnjem dugu emitovati obveznice RS za njegovo izmirenje. Očekuje se da će i druga preduzeća u RS emitovati korporativne obveznice, što je uveliko praksa kod zapadnih kompanija.

Batboy
26-12-07, 01:08
Veliki investitori još nisu izgubili nadu (http://www.capital.ba/veliki-investitori-jos-nisu-izgubili-nadu/)

Objavljeno u kategoriji:Tržište kapitala, Analize i komentari
Analiza tržišta kapitala RS:
Zoran JEFTIĆ, direktor Hypo Brokera

BANJALUKA, - „Kriza“ na Banjalučkoj berzi nije samo kratkotrajni poremećaj, i teško da će se sama po sebi riješiti. Izuzetno dug vremenski period u kome su i cijene, ali i promet značajno opali je situacija koja odbija investitore, bez obzira na moguću potcijenjenost hartija koje kotiraju na našoj berzi.

Trenutna situacija rađa zabrinutost i kod dugoročnih investitora, a i kod špekulanata, koji daju likvidnost tržištu. Mali obim prometa i plitko tržište (mali kupovni i prodajni nalozi na cijenama oko sadašnje tržišne) ne mora nužno biti loš znak. To znači da nema puno investitora koji su spremni prodavati na ovom nivou cijena, a što je još važnije, nema velikih prodajnih naloga.

Odsustvo velikih naloga na prodajnoj strani ohrabruje, jer je to znak da veliki investitori smatraju da naše tržište ima potencijala za oporavak i ponovni rast. Institucionalni investitori imaju definisanu politiku ograničavanja gubitaka (tzv. stop loss nalozi), tako da je veoma važno da se preduzmu mjere da tržište prestane dalje tonuti. Time bi se portfolio menadžeri stranih fondova mogli opravdati pred svojim investitorima zašto su ulagali na Banjalučkoj berzi, a još važnije, zašto ne prodaju akcije u ovoj situaciji. Nadu nam daje i činjenica da je sa značajno manjim kupovnim nalozima nego ranije moguće „pogurati“ tržište i inicirati novi period rasta. No, sa druge strane, plitko tržište znači i da je puno lakše dodatno oboriti cijene, jer nema puno ni kupovnih naloga.

Bez obzira na činjenicu da je u poslednje vrijeme osnovano puno novih fondova koji treba da investiraju sredstva na području Balkana, oni za sada samo stvaraju tehničke pretpostavke za investiranje i ne usuđuju se značajno investirati dok god tržište ovako pada. Ovakvi pritajeni investitori stvaraju i opasnost da, kad se tržište počne oporavljati, svojim kupovnim nalozima ponovo stvore veliki pritisak i brzi rast u kratkom periodu, što baš i nije tako poželjno.

Sada je najvažnije riješiti političku krizu, tako da se možemo posvetiti pravim pitanjima, a ne da svaki dan uvjeravamo klijente da neće biti rata. Potrebno je više pažnje posvetiti korporativnom upravljanju, što je zadatak za Vladu RS, Komisiju za HoV RS, ali i berzanske posrednike.

Sadašnji potezi Vlade, koji su usmjereni ka „mirnom“ rješenju tužbe naših investicionih fondova oko R i TE Gacko su korak u pravom smjeru. Ukoliko sve strane pokažu spremnost za dogovor i rješe ovo pitanja na obostrano zadovoljstvo, to će sigurno biti značajan inpuls za naše tržište. Kreiranje novih instrumenata, kao što su državne i opštinske obveznice, bi dalo dugoročne efekte u razvoju tržišta. Reforma penzionog sistema je veoma težak i dugoročan proces, koji ima veliki uticaj na finansijsko tržište.

Listing novih emitenata na Berzi (IPO) treba da bude stalna aktivnost berzanskih posrednika, ali za to treba malo više vremena i iskustva. Unapređenje infrastrukture i procesa trgovanja, emisije akcija, kao i prava akcionara doprinosi transparentnosti i privlačnosti tržišta za investitore.

Ipak smo mi mlado tržište, koje treba da napravi još puno koraka u svom razvoju. Uvjeren sam da posjedujemo dovoljno znanja i da uz međusobnu saradnju institucija možemo puno toga dobrog napraviti da izađemo iz ove, ali i budućih kriza.

mile45
27-12-07, 07:54
:xmas143:Investitori priželjkuju "HT Mostar"
Izlazak visokoprofitabilnog preduzeća kao što je "HT Mostar" na berzu, ističu analitičari, privuklo bi investitore ne samo iz FBiH, već iz cijelog regiona.

Investitori iz RS smatraju da bi ponuda dionica HT-a bila snažan stimulans za tržište kapitala u BiH koje se nalazi u višemjesečnoj krizi.

"Svaka kvalitetna hartija je dobrodošla, jer bi mogla pokrenuti domaće tržište i privući investitore iz cijelog regiona. Najbolji primjer je tržište Hrvatske, koje je doživjelo pravi bum nakon ponude akcija njihovog HT-a na Zagrebačkoj berzi", kaže Borislav Obradović, direktor Društva za upravljanje investicionim fondovima "Polara invest" iz Banjaluke.

bueno
07-01-08, 18:19
Hrkač smanjio portfelj, ali i kupovao akcije

BANJALUKA - Kontroverzni hrvatski investitor Aleksander Hrkač nije ispunio svoje obećanje o rasprodaji svog portfelja i odlasku sa tržišta kapitala RS, već je naprativ, pokazuju podaci, i kupovao neke akcije.

Hrkač, jedan od većih individualnih investitora na Banjalučkoj berzi, je krajem oktobra prošle godine, revoltiran dugotrajnom blokadom njegovih računa od strane pravosudnih organa, izjavio da će "rasprodati sve akcija koje ima u RS, jer mu se zgadilo to tržište".

Podaci centralnog registra od 3. januara, međutim, pokazuju da je Hrkač samo djelimično ispunio svoju najavu, jer je prodao svoje akcije iz četiri od sedam investicionih fondova koji su činili njegov fondovski portfelj, ali je i, sa druge strane, kupovao akcije dva fonda i preduzeća naftne industrije.

Hrkač je prodao svoje udjele u "BLB-profitu" (imao 3,1 odsto od ukupnog broja akcija), "Aktiva investu" (5,6 odsto), "Privrednik investu" (3,4 odsto) i "VB fondu" (6,6 odsto).

Akcije u fondu "Jahorina konseko investu" nije dirao (ima 2,9 odsto), kao i 1,4 odsto udjela u preduzeću "Višegrad promet", dok je u dva investiciona fonda čak nešto povećao portfelj, pa sada u "Balkan investmentu" iznosi osam odsto, a u "Invest Novoj" 1,2 odsto.

Hrkač je, takođe, u međuvremenu ušao među deset najvećih akcionara banjalučkog naftnog distributera "Petrol" sa pola procenta udjela, a, prema nezvaničnim informacija, kupovao je i akcije Rafinerije nafte u Brodu i Rafinerije ulja Modriča, ali zbog veličine tih preduzeća nije uspio ući u akcionarskih top 10.

Hrkaču, koji je vlasnik i direktor brokerske "Vrijednosnice" iz Osijeka, su akcije u RS bile blokirane godinu i osam mjeseci zbog istrage koju je protiv njega vodilo banjalučko Okružno tužilaštvo zbog sumnje da je bio organizator grupe koja je nezakonito trgovala akcijama u RS. Ta istraga, međutim, nije dovela do podizanja optužnice niti je ikada saopšteno da je prekinuta. Poslije žalbe Hrkačevog branioca, Osnovni sud u Banjaluci je u oktobru prošle godine naredio Centralnom registru i bankama da mu omoguće raspolaganje imovinom, što su oni i ispoštovali.

Hrkač je poslije toga izjavio da se radilo o izmišljenoj aferi zbog čega je savjetovao sve svoje poslovne partnere iz Hrvatske, Slovenije i Velike Britanije da se povuku sa tržišta RS, čime je, navodi, oborio indekse na Banjalučkoj berzi.

U Banjalučkoj berzi su, pak, izrazili nevjericu da je Hrkač mogao značajnije uticati na pad njihovih indeksa u tako dugom periodu u kojem se bilježe negativna kretanja, ističući da je to posljedica korekcije poslije dugogodišnjeg rasta cijena i svjetskih silaznih trendova.

Batboy
09-01-08, 00:58
Hrkač je veliki igrač, a često koristi medije da se igra sa malim ulagačima... Kako je ovo slabo tržište (mislim na promet) znao je odraditi dizanje cijena pojedini HOV... Treba ga dobro pratiti u TOP-10... On će ovdje ostati veoma dugo... Misli on dobro da zaradi... :smokeing:

Evo objave neradnih dana na BLSE;

U 2008. godini, pored svih subota i nedelja, sljedeći dani su neradni i neće biti trgovanja na Banjalučkoj berzi:
1. januar (utorak)
2. januar (srijeda)
7. januar (ponedeljak)
8. januar (utorak)
9. januar (srijeda)
14. januar (ponedeljak)
25. april (petak)
28. april (ponedeljak)
1. maj (četvrtak)
2. maj (petak)
9. maj (petak)
15. maj (četvrtak)
16. maj (petak)
21. novembar (petak)

anon1
09-01-08, 01:01
Ja sam Hrkac ;)

Batboy
09-01-08, 02:47
Ti to zbog ovih ''medija'', ili malo svoga druga zekiš..., a bogami i pekiš... :D

anon1
19-01-08, 22:31
Mislio sa i odje da postujes slicice :D nijesam odolio da ne provjerim ;)

Batboy
22-01-08, 15:44
Mislio sa i odje da postujes slicice :D nijesam odolio da ne provjerim ;)

Malo sam te prebacio... ;)

Ako imaš šta ''pametno reći'', možeš ovde... :xmas143:

anon1
22-01-08, 15:54
A nijesam odolio u onom kriticnom trenutku da ti malo spamujem temu :D

Batboy
01-02-08, 06:06
Još nekoliko časova pa će da otpočne BLSE Berza u februaru... Nadajmo se da će nam ovaj mj. donjeti nešto dobro... :)

anon1
01-02-08, 13:38
Oce oce :D i nama i vama ;)

Batboy
02-02-08, 15:49
Pazi.., ako ne bude čuvaj me se..., ne volim kad me udaraju u džepu... :D

Od prošle god nema nema rollcoaster-a da pokupim nešto keša sa BLSE.., :whistling2: a ova statičnost berze počela ja da me nervira... :wallbash:

Batboy
07-02-08, 20:21
Vidi.., situacija je krajnje komplikovana... Izgleda da se Tihić nasukao...

Njegov veliki problem je taj što potpisao sporazum u kome se jasno kaže da policija RS-a ostaje u okviru institucija RS-a i da su entitetske linije u stvari linije razgraničenja dviju policija; Federalne i policije RS-a...

U ovom trenutku on u Federaciji gubi ogromno političko tijelo... Kako bi se iz te situacije iskobeljao on je pokušao da prebaci vrelo kamenje Silajdžiću koji se je jednostavno prećutio cijelu situaciju... Zašto je to uradio (Silajdžić)? Pa zato što zna da je Tihić mnogo više obećavao u Federaciji.., govorio o ratnim zločinima i razgradnji policije RS-a... Kako to nije uspjelo u Mostaru.., sve upućuje na to da će izgubiti mnogo glasova.., te glasove kako god bilo dobiće najvjerovatnije Silajdžić...

I srpski političari su bili na granici..., pitanje je koja su to ovlaštenja prešla na nivo BiH i ko će u stvari kontrolisati jedine oružane snage u RS-u... Vjerovatno će Dodik imati štošta objašnjavati...

Hrvatima je svejadno.., oni su već u gabuli i kontoliše ih bošnjački (muslimanski) većinski korpus...

Konferencija je bila u rukavicama uz povremeno prebacivanje rečenica tipa; ''Zašto ne kažeš šta ste u stvari prihvatili'' ili ''Ovaj sporazum je vezan za prethodni dogovor koji nije ispoštovan''

Ja lično smatram da je Tihić najviše izgubio... Ali u suštini svi oni imaju mnogo toga reći svom biračkom tijelu...

Dakle očekujemo rasplet... Najvjerovatnije će ga donjeti mr. Visoki.., da viši ne može biti...

Batboy
08-02-08, 21:07
E vidis... kvaka je u tome sto nisam znao sta je Dodik potpisao u Mostaru.
Znam da je to bilo ono vreme kad su uveli preglasavanje u skupstinama... kad su Srbi skocili urlati...
Znaci dole je uspeo sacuvati policiju... masala :thumb_yello:

Kaže se ''Nije gotovo dok debela ne zapjeva''...

U ovom slučju ''debela'' je EU... :smokeing:

Batboy
08-02-08, 22:10
Dobro si skapirao.., ali to je samo neka moja procjena... Sve je još u tajnosti.., a vidjećmo tačno šta je sve u pitanju kad problem dođe pred narodnu skupštinu...

Znači kad se izanaliziraju neki njihovi stavovi (stavovi političara) u medijima dolazimo do tog zaključka....

Dodaću još da zadnjih dana (od dana kad je Tihić dao one izjave) niko od opzicije u RS-u niju napao Dodu zbog Mostarske deklaracije.., a u prethodnom periodu su ga baš zbog toga žestoko napadali... A uzmimo još i to da se bliže lokalni izbori i da se protivnik obavezno istresa iz gaća... Znači traže se greške...

Siguran sam da ti ovo govori mnogo... ;)

Batboy
11-02-08, 22:24
FBI pomaže u istrazi o atentatu na Vukelića (http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=19769&meni=2)

BANJALUKA - Policija Republike Srpske zatražila je pomoć od američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) u istrazi o misterioznom atentatu na Milana Vukelića, inženjera banjalučkog Zavoda za izgradnju, nakon što nisu uspjeli da uđu u trag ubicama ni tri mjeseca poslije ubistva.

"Tražili smo pomoć FBI-ja jer želimo da konačno ovaj slučaj privedemo kraju i da ne ostane ni tračak sumnje u spremnost MUP-a da ovaj slučaj dobije svoj epilog", rekao je Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS.

Vukelić (47) je ubijen 6. novembra u Banjaluci, kad je, u neposrednoj blizini zgrade MUP-a, pod njegovim automobilom aktivirana auto-bomba.

Uroš Pena, direktor policije, rekao je da će istražioci FBI-ja, zajedno sa domaćim istražiocima, proći "kroz predmet" i vidjeti kakva su još vještačenja potrebna kako bi se ušlo u trag ubicama.

Prema njegovim riječima, istraga je sužena na "tri-četiri pravca" i identifikovane su osobe koje se u stanju da naprave, postave i aktiviraju "paklenu mašinu", kakva je korištena u atentatu na Vukelića.

On je potvrdio da su operativci MUP-a RS u Beogradu, gdje u saradnji s kolegama iz policije Srbije istražuju moguću vezu između atentata na Vukelića i sličnog atentata na Gorana Mijatovića, vlasnika FK Bežanija. Zbog ovog atentata pred kraj prošle godine uhapšeni su pripadnici sokolačkog klana zbog sumnje da su po narudžbi ubili Mijatovića.

Pena je naglasio da su slučajevi poput atentata na Vukelića izuzetno komplikovani i da policija mora da sprovede široku istragu kako bi se otkrio motiv i same ubice.

Atentat na Vukelića jedno je od četiri nerasvijetljena ubistva iz prošle godine. U policiji se hvale da je većina ubistava riješena, kao i neka iz prošlih godina. Prema njihovim podacima, prošle godine je rasvijetljeno 31 ubistvo od ukupno 35 počinjenih u tom periodu.
Dobra bezbjednost

Bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, bez ozbira na to što se u posljednjih mjesec-dva dogodilo više krivičnih djela, koja su narušila tu sliku, izjavio je Uroš Pena, direktor policije RS.

On je rekao da posljednji događaji koji su uznemirili javnost neće "destabilizovati bezbjednost" i da o tome kakvo je stanje u RS ukazuje podatak o smanjenju stope kriminaliteta za četiri odsto.

Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS, izjavio je da će borba protiv organizovanog kriminala, terorizma i saradnja s Haškim tribunalom, ali i modernizacija policije, ostati prioriteti MUP-a i u ovoj godini.

Batboy
17-02-08, 00:08
Stoga sam i izveo zakljucak, da bi sutra (gledajuci KAP) trebalo zbrisati iz pozicije, i opet uleteti ali onda i prizeljkivati neki manji kurslus.
Opet, treba sacekati prve naznake nekih FI u martu (za ''dugoprugase") i onda izabrati dobitnu kombinaciju.

Govoreći čisto špekulativno... Kako god bilo oni moji na BLSE i ovi vaši na berzi su napunili gaće...

Ja ću gledati da to iskoristim... :smokeing:

p.s. Sa sigurnošću mogu potvrditi da strani investitori čekaju bilo kakav rasplet na Kosovu... Kao i to da su berze u regionu stvarno jeftine...

Batboy
17-02-08, 00:46
off topic
Ne znam za druge, ja cooliram... BLSE odoleva / na mojim pozicijama... kad vratim film unazad setim se koliko sam bio siguran u rasplet na RNAF-u...
Jesi li ti jos uvek u njemu?
- onaj e-mail / ona prognoza oko pravicne cene RNAF-a (nemoj me drzati za rec da sad ne proveravam / slazem se s njom) - ja mislim da sve sto dublje bude islo ispod 6 treba kupovati...
Dobra je to akcija za surfovanja.
Uzgred - slusam Radmanovica / hoce li oni zaista nesto preduzeti s ovim u vezi (KiM) ili ...

Evo... QUOTE ovdje...

Izašao sam iz RNAF-a... Ostalo mi je nešto siće nisam uspio sve izvući.... I to sa gubicima..., ali daleko manjim nego što sam mislio da ću izaći... Surfao sam i na ZERS... (call me surfeer boy :D)...

ne sjećam se dobro tog e-mail, mislim da si tako nešto spomenuo... RNAF će u jednom trenutku krenuti gore i neće se zaustavljati...
Slušao sam Putin-a.., a i njegovog ministra energetike... na temu; ''Ekspanzija Rusije ne energetske sektore u južnoj Evrpi''... Siguran sam da će u narednim godinama sve male kompanije pasti pod pritiskom ove energetske velesile...
U svakom slučaju i da se RNAF preproda ona će morati da obavlja svoju osnovnu F-ciju...

Iz PTRL-a nisam uspio izaći na vrijeme..., u stvari sa njim nisam ni mogao surfovati...

Radmanović i klika mogu samo poduzeti da ne dođe do priznavanja Kosova i Metohije od strane BiH... Ne znam na šta si konkretno mislio..., a ja vjerujem da se osim silne prašine drugo ništa neće desiti... Srbi u BiH su na kratkoj uzici.., nemoj to zaboraviti...

Batboy
17-02-08, 00:53
off topic
Ne znam za druge, ja cooliram... BLSE odoleva / na mojim pozicijama... kad vratim film unazad setim se koliko sam bio siguran u rasplet na RNAF-u...
Jesi li ti jos uvek u njemu?
- onaj e-mail / ona prognoza oko pravicne cene RNAF-a (nemoj me drzati za rec da sad ne proveravam / slazem se s njom) - ja mislim da sve sto dublje bude islo ispod 6 treba kupovati...
Dobra je to akcija za surfovanja.
Uzgred - slusam Radmanovica / hoce li oni zaista nesto preduzeti s ovim u vezi (KiM) ili ...

Molim dečake iz redakcije da prebace ove postove na BLSE... ;)

Rossi (http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showpost.php?p=277287&postcount=175)

Batboy
17-02-08, 01:13
Biće protesta.., naravno i to žestokih.... U ovom trenutku razmišljam o tome ko će nakon samostalnog proglašenja Kosova nezavisnim ostati u izolaciji Srbija ili Kosovo... Čuo sam da će Srbija povlačiti ambasadore iz zemalja koje priznaju KiM za nezavisnu državu....

Znam.., pitaš zašto su neki uporno protiv Srbije.....

Davno sam pričao na jednom univerzitetskom forumu o odnusu Srba i drugih Evropskih naroda... O tome kako učiteljica istorija prati tradiciju... Banalizovao sam i poredio istoriju i emocije Evropskih zemalja sa istorijom i emocijom pojedinca...

Mogu ti ukratko reći samo da Srbija nikad nije imala problema sa centrima moći u EU.., već da je to obratno... Pogledaj unazad 500 god. i vidjećeš zašto smo ovdje gdje jesmo...

Batboy
17-02-08, 01:49
Najveći problem naših berzi i jeste politika.... Zašto nikad na ovim prostorima ne učini pravu stvar... Bilo bi vrijem da počnu da se ponašaju za što su plaćeni...

Glede marketa.., radujem se tom danu.., ali bojim se druže da to neće biti tako brzo.., a do tada planiram da se obagatim kao špekulant... :twisted: :biggrin:

Šta trenutno čitaš.., baci koju preporuku..., al' nešto konkertno... :photo:

Ajd' odoHk i ja.., nedelja je sutra. Treba se pripremati za bizMis... :)

Batboy
18-02-08, 23:59
Evo ja zelim da iskoristim ovu nesvakidasnju priliku da pozovem sve da investiraju u Banjaluku. :zzsoft:

Batko - ja mislim da sam zasluzio klik na vazu :xmas143:

Ne radi ti vaza... :D

Hvala za preporuke... Našo Kejnsa.., ali na engleskom..., pa se tarem... :D

Batboy
19-02-08, 00:25
Pa ima srpski... probaj u nekoj jacoj biblioteci...
Mislim, njegov nacin poimanja ekonomije je danas opste prihvacen.
Drzava / privatni sektor = intervencionizam
nacin na koji CB treba da radi...
bla, bla...

mnogo gut :xmas143:

Ma znam.., gut je meni i na engleskom..., samo malo teški ovi stručni izrazi... Možda je i bolje ovako..., (naučim nešto stručnog engl. ) lakše ću pratiti analize ovih malo jačih marketa do kojih povremeno dolazim... :D

Doctor Valentino Rossi
07-03-08, 16:40
... a RNAF je druga priča... Taman sam se ,bio oporavio zahvaljujući e-trading-u... Kad sad uđe na 0.56 i 0.57...
sta veli serari... :biggrin:
Jel veli franciska da uzimamo - ako veli, pa da onda uzimamo!? :xmas143:

Mogu misliti kako place zbog BIRA-e :xmas143:

Batboy
07-03-08, 17:02
A bili ste carevi... Ferari-ja nema.., sigurno je nick promijenio... :)

Franci je na BIRI postala ekstra dugoročni na dugom štapu pozitivni inteligentni investitor :D

Doctor Valentino Rossi
07-03-08, 18:08
A bili ste carevi... Ferari-ja nema.., sigurno je nick promijenio... :)

Franci je na BIRI postala ekstra dugoročni na dugom štapu pozitivni inteligentni investitor :D

http://i133.photobucket.com/albums/q70/Blackdesertwind/Emoticons/36_12_6.gif

denk
08-03-08, 17:14
Da li neko od moderatora ili neko od clanova moze da mi preporuci neki kontakt, nekog advokata ili slicno koji mi moze pomoci za ostvarivanje prava po osnovu stare devizne stednje u Republici Srpskoj?

Doctor Valentino Rossi
08-03-08, 19:49
Tu ti nemoze niko pomoci... samo ce ti uzeti novac dzabe...
dakle, galami i cekaj dalju sukcesiju obaveza! :smokeing:

Batboy
08-03-08, 19:52
Rosko.., ja te malo prebacivao... Nadam se da se ne ljutiš... :D

Šta u radište ono u skupštini.., jbt... Vazda neka za*bancija...

Doctor Valentino Rossi
08-03-08, 20:03
Rosko.., ja te malo prebacivao... Nadam se da se ne ljutiš... :D
To te staje dva klika! :icecream:

Batboy
08-03-08, 20:09
To te staje dva klika! :icecream:

Evo ih dva Klika

http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/image.php?u=166&dateline=1190453495 http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/image.php?u=166&dateline=1190453495 :icecream:

Doctor Valentino Rossi
08-03-08, 20:17
:toobad:

boris
11-03-08, 21:11
@ Batboy hvala na onim informacijama, ali digitron mi kaze da je odavde ekonomicnije trgovati.
Naime, dogovorio sam danas sa jednom podgorickom brokerskom kucom koja radi kastodi nize provizije, pa cu ipak citav posao odraditi iz fotelje.
To sto se prenosi preko medija najcesce ne oslikava pravo stanje stvari na terenu, pa bi mi pomoglo tvoje vidjenje ekonomsko-politicke situacije u RS-u.

Veceras u 22 i 40h na BHT1 u emisiji Tema dana govorice se o kolapsu SASE i BLSE, sa optimistickim pitanjem za gledaoce-"Ocekujete li potpuni slom BiH berzi?".
sa foruma Moj Novac sam pokupio ovaj info. Dobro bi bilo da odgledas tu emisiju i preneses ako bude sta intresantno.

Batboy
11-03-08, 22:35
Info..., ma nema na čemu... U svako doba...

Gledaću.., kolega gledaću... Evo gledam sad ide utakmica.., pa će poslije ova freak emisija...

Još mi nije jasno šta bi trebao biti potpuni slom berze... Potpuni slom je po meni ključ u bravu...

Berza može prestati na više načina i to je:

1.kada skupština berze odluči o prestanku berze,
2.kada se broj akcionara smanji ispod zakonom propisanog broja, a berza u roku od 3 meseca ne ispuni zakonom propisane uslove u pogledu broja akcionara,
3.ako organ koji je donio rešenje o izdavanju dozvole za osnivanje i dozvolu za rad berze, utvrdi da je rešenje dato na osnovu lažnih podataka i
4.kada se kontrolom poslovanja berze utvrde nepravilnosti u radu, zbog kojih je organ koji je izdao dozvolu za rad berze oduzeo izdatu dozvolu.

U navedenim slučajevima, pokreće se postupak likvidacije berze, odnosno berza ide u stečaj, a u skladu sa Zakonom o prinudnom poravnanju, stečaju i likvidaciji. Iz stečajne mase prvo se podmiruju obaveze berze, a ostatak pripada akcionarima srazmerno njihovom učešću u imovini berze.

..., ali bolje Rossi da nam to objasni.., vezano za ovaj slom...

Doctor Valentino Rossi
11-03-08, 23:28
... ali bolje Rossi da nam to objasni.., vezano za ovaj slom...
Ja sam danas predao dokumenta za spansku vizu..
a o cemu vi? :xmas143:

boris
11-03-08, 23:36
Pametno :) a ne kao mi da glavoboljas i trazis priliku za napuniti se :)
(Kad se ja i Bat napunimo, nalazimo se kod Sagrada Familia-e u onom parkicu preko puta)

Batboy
11-03-08, 23:49
Ja sam danas predao dokumenta za spansku vizu..
a o cemu vi? :xmas143:

Kako se zvaše ono njihova berza... :D

Batboy
12-03-08, 00:11
Gledao sam emisiju.., nije dugo trajala...

Gosti nisu bili loši... Ali uglavnom nisu rekli ništa što ne znamo...

Usporedili su BiH sa ostalim tržištima u tranziciji.., rekao je da si ona imala visok rast dionica.., te da je dolazilo do sličnih padova i kod njih... Te da smo u političkoj unutrašnjoj i regionalnoj krizi i da su preduzeća u koja su investitori ulagali novac nisu pokazali rezultate...

Naravno šef SASE-a je rekao da je Dodik učestvovao u produbljivanju krize.., i da su zbog njegovih izjava berze potonule...

Nezaobilazna tema je bilo RITE koje spomenuta kao jedna dionica koja ne utiče na berzu...

Dodali su da su povučene neke mjere koje bi dugoročno mogle dati stabilnost berzama, i da se radi na pokušaju stabilizacije berzi...

Naravno razgovor je vođen više u pravcu ''Investitori su kao zečevi... Čim nešto šušne a oni...''...

I tako.., jedino nisu spominjali medvjede i drugu divljač... :)

Kažu još ''ulažite u Blue chip dionice.., one su dugoročno najisplativije... ''

boris
12-03-08, 00:17
Koliko je izvjesno potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju najavljeno za april?
Sta mislis, hoce li Dodik popustiti sto se referendumske price tice i hoce li predstavnici federacije prihvatiti reformu policije?

Batboy
12-03-08, 00:28
Koliko je izvjesno potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju najavljeno za april?
Sta mislis, hoce li Dodik popustiti sto se referendumske price tice i hoce li predstavnici federacije prihvatiti reformu policije?

Biće kako Evropa kaže.., nema cijepanja.., nema dijeljenja...

Potpisivanje je po meni neizvjesno.., već je jednom prolongirano... Pisao sam o tome.., kasnije je postalo jasno da je u Tihiću problem jer neće da prizna policiju RS-a kao jednu od institucija u BiH...

Da se figurativno izrazim... Sad ga mr. Visoki šamara po ušima i plete po dupetu...

Visoki je ključ.., ako uspije da smiri situaciju biće veselo.., a mislim da će uspjeti... Evropi je to bitno.., jer se na taj način BiH uvelike oslobađa stege zvana Kosovo i Metohija... :smokeing:

Doctor Valentino Rossi
12-03-08, 08:53
nesto gledam... ovaj FI HEDR-a je daleko bolji od HETR-a!
dakle u biranju, nema greske za koga se odluciti!

boris
12-03-08, 11:14
Ode ovo gore.......

Batboy
12-03-08, 13:20
nesto gledam... ovaj FI HEDR-a je daleko bolji od HETR-a!
dakle u biranju, nema greske za koga se odluciti!
To ti je $inko za proteklu godinu... Treba se spremati za 2008...

Proizvodnja je na HETR je mnogo podbacila. Procentualno je bila mnogo manja nego na HEDR...

Nabuko
12-03-08, 13:28
Kakvo ej ove godine stanje. Trebisnjica mi se opet ucinjela tankom prije ovih zadnjih kisa.

Batboy
12-03-08, 13:32
Još samo da redukujemo radna mjesta i sve će biti ok' ;)