View Full Version : Vjerujete li u vidovnjake?
Izraz vidovnjak ima neku ruznu konotaciju, kao da sadrzi dozu ironije. Ja ipak mislim na ljude koji imaju vizije, koji znaju da predvide buducnost, vide vas ili vasu sliku i kazu sta vam se desava.Ipak mislim da nisu svi sharlatani i da ne rade to svi iz koristi.
Jeste li imali takva iskustva? Biste li otisli kod nekog takvog?
Ne treba ići ni kod koga već se sjetiti. Sve to i onako znaš a i nema svrhe znati što će biti i onako će se dogoditi bez obzira željela ti to ili ne. Vidovnjaci zaista pamte ono što će se desiti pa ako se toga mogu sjetiti oni to i pričaju. I mnogi ljudi za koje ne možemo reći da su vidiviti mogu uz pomoć pomoćnih sredstava prisjetiti se i prognozirati buduće događaje (toz od kafe ili slične stvari). Sve su to normalne pojave.:)
pamte? interesantno... definitivno cu morati da iscitam tvoje postove, nista te ne razumijem :)
Ni ja bas nesto ne razumem @FORMICU.Nema veze.
Imala sam iskustva sa vidovnjacima,i dosta su mi pricali o buducnosti i uopste o mom dosadasnjem zivotu,i bilo je sve kako su rekli,apsolutno sve.Uvek polazim od toga da mi prvo isprica proslost,i uglavnom mi kazu nesto sto samo ja znam.Nije mi se desilo da sam posla kod nekog ko mi je uzeo pare,izlupetao neke gluposti,izbajao nesto i isterao me napolje. :biggrin:
Kako to od prilike izgleda? Čovjek živi život na materijalnom nivou i to je ovo što živimo u budnom stanju. Čovjek takođe ima i duhovni život i živi ga u duhovnom svijetu, možemo reći i astralu, mada je to složenije i tamo ima nekoliko uporednih svjetova. Kad čovjek sanja njegovo duhovno tijelo odlazi u taj duhovni svijet. Tamo se sreće sa pratiocem i ostalim dušama iz toga i ovoga svijeta. Uglavnom se razmatra proživljeno i planira šta će se proživjeti ubuduće. U tom svijetu ne postoji vrijeme makar ne u našem smislu. Kad se čovjek vrati iz tog duhovnog svijeta on automatski zaboravlja sve što je tamo činjeo. Zašto je to tako zaboravio sam ali znam da mora biti. E sad neki ljudi mogu ponečega da se sjete. To nije neposredno sjećanje kao sjećanje na jučerašnji dan već posredno sjećanje. Naša svijest bi izluđela ako bi se sjećala svega iz tog svijeta tako da su potrebna pomoćna sredstva za sjećanje (toz od kafe, karte, pasulj,...)I to je to od prilike.
Imala sam iskustva sa vidovnjacima,i dosta su mi pricali o buducnosti i uopste o mom dosadasnjem zivotu,i bilo je sve kako su rekli,apsolutno sve.Uvek polazim od toga da mi prvo isprica proslost,i uglavnom mi kazu nesto sto samo ja znam.Nije mi se desilo da sam posla kod nekog ko mi je uzeo pare,izlupetao neke gluposti,izbajao nesto i isterao me napolje. :biggrin:
bili bila toliko ljubazna da mi proslijedis na pp te brojeve..... :)
a ja znam s kim cu te "vidovnjake" obilaziti :cheezy::cheezy::cheezy:
Samo ima tu jos jedan detalj. Nije obavezno da to budu sjećanja,moze biti i direktni uvid. Odredjene osobe mogu da pomjere nivo svoje percepcije u drugu dimenziju direktno iz budnog stanja svijesti.
Izraz vidovnjak ima neku ruznu konotaciju, kao da sadrzi dozu ironije. Ja ipak mislim na ljude koji imaju vizije, koji znaju da predvide buducnost, vide vas ili vasu sliku i kazu sta vam se desava.Ipak mislim da nisu svi sharlatani i da ne rade to svi iz koristi.
Jeste li imali takva iskustva? Biste li otisli kod nekog takvog?
Nismo. Niti bi smo otisli.
bili bila toliko ljubazna da mi proslijedis na pp te brojeve.....
a ja znam s kim cu te "vidovnjake" obilaziti :cheezy::cheezy::cheezy:
:D:D
Pa ako bismo posli od pretpostavke da je sve negdje zapisano onda smo svi mi vidovnjaci samo je vecini taj dio mozga blokiran i ne dozvoljava da te informacije dodju do svjesnog dijela mozga...
javi mi te adrese na pvt :)
Kako to od prilike izgleda? Čovjek živi život na materijalnom nivou i to je ovo što živimo u budnom stanju. Čovjek takođe ima i duhovni život i živi ga u duhovnom svijetu, možemo reći i astralu, mada je to složenije i tamo ima nekoliko uporednih svjetova. Kad čovjek sanja njegovo duhovno tijelo odlazi u taj duhovni svijet. Tamo se sreće sa pratiocem i ostalim dušama iz toga i ovoga svijeta. Uglavnom se razmatra proživljeno i planira šta će se proživjeti ubuduće. U tom svijetu ne postoji vrijeme makar ne u našem smislu. Kad se čovjek vrati iz tog duhovnog svijeta on automatski zaboravlja sve što je tamo činjeo. Zašto je to tako zaboravio sam ali znam da mora biti. E sad neki ljudi mogu ponečega da se sjete. To nije neposredno sjećanje kao sjećanje na jučerašnji dan već posredno sjećanje. Naša svijest bi izluđela ako bi se sjećala svega iz tog svijeta tako da su potrebna pomoćna sredstva za sjećanje (toz od kafe, karte, pasulj,...)I to je to od prilike.
a reci mi ovo, kako to da se neko sjeca mog zivota? kakve on ima veze sa mnom? aj da pamti za sebe, ali za druge... ne zvuci ti to malo naivno?
Ne zašto? Jesi li viđela što Anon veli, postoje ljudi koji imaju neposredni uvid u ta sjećanja i u budnom stanju. Što veli Sarita mi se ne možemo svega sjetiti. To je tako urađeno ali to ne znači da naše duše ne žive tim životom. I u toku budnog stanja tvoja duša može izaći iz tijela a da ti to ne znaš. To su oni trenutci kad ti misli odlutaju i isključiš se iz sredine a ni sama ne znaš što bi jer se ne sjećaš. Čudno je stvorenje čovjek:bye1:
Inače čovjeku je dostupno ukupno znanje ljudske vrste odatle veliki umovi i crpe znanja i fantastična otkrića. Muka je što mi ne možemo običnim rječnikom objasniti sve to. Koliko se samo Mendeljejev mučio dok nije shvatio što zapravo vidi u tablici periodnog sistema.
Evo da pojasnim, htio sam da kazem da odredjeni ljudi imaju direktan uvid u stvarnost a da je ne moraju prvo dozivjeti u stanju sna ili transa. Dakle direktno, pri punoj svijesti uvid.
A na pitanje vjerujete li u vidovnjake, ja bih rekao da vidovnjaci vjeruju u mene :D
:)
Covjek ima svoja ogranicenja. Ta ogranicenja su u stvari ogranicenja njegovih cula. Naucen da funkcionise kroz cula covjek zivi u iluziji. E sad najmocnije od svih cula je UM, ono sto se u biologiji i ne pominje:) UM je taj koji prikazuje, pokazuje, farba, zanemaruje, izmislja, uljepsava, poruznjava... Iskociti izvan uma znaci spoznati istinu. Lako je zatvoriti oci, usi, nos, jezik, culo dodira. Tesko je sprijeciti UM da funcionise. Koncentracija je jedini poznati metod koji to omogucava. Cim se prevazidju ogranicenja uma direktnom spoznajom covjek uvidja istunu, poredak, stvari onakve kakve jesu... Vidovitost je samo manifestacija toga. Covjek koji je u stanju povremeno da podigne nivo svoje koncentracije i usmjeri je ka odredjenim konkretnim stvarima moze da da preciznu ili veoma pribliznu sliku buduceg dogadjaja, ili onog iz proslosti. To je poznato hiljadama godina a samo u posljednje vrijeme se to mistifikuje. Mislim da su na to nekad ljudi gledali mnogo otvorenije.
Dakle svi mi imamo u odredjenim trenucima intuitivni uvid u stvari, ali nekontinualnost tog iskustva nam ne dozvoljava da o sebi razmisljamo kao o vidovitoj osobi. Odredjenom vjezbom se to moze promijeniti. I u krajnjoj liniji se moze doci do potpune spoznaje. Ali za tako nesto treba dosta strpljenja i redovne vjezbe.
Covjek ima svoja ogranicenja. Ta ogranicenja su u stvari ogranicenja njegovih cula. Naucen da funkcionise kroz cula covjek zivi u iluziji. E sad najmocnije od svih cula je UM, ono sto se u biologiji i ne pominje UM je taj koji prikazuje, pokazuje, farba, zanemaruje, izmislja, uljepsava, poruznjava... Iskociti izvan uma znaci spoznati istinu. Lako je zatvoriti oci, usi, nos, jezik, culo dodira. Tesko je sprijeciti UM da funcionise. Koncentracija je jedini poznati metod koji to omogucava. Cim se prevazidju ogranicenja uma direktnom spoznajom covjek uvidja istunu, poredak, stvari onakve kakve jesu... Vidovitost je samo manifestacija toga. Covjek koji je u stanju povremeno da podigne nivo svoje koncentracije i usmjeri je ka odredjenim konkretnim stvarima moze da da preciznu ili veoma pribliznu sliku buduceg dogadjaja, ili onog iz proslosti. To je poznato hiljadama godina a samo u posljednje vrijeme se to mistifikuje. Mislim da su na to nekad ljudi gledali mnogo otvorenije.
Dakle svi mi imamo u odredjenim trenucima intuitivni uvid u stvari, ali nekontinualnost tog iskustva nam ne dozvoljava da o sebi razmisljamo kao o vidovitoj osobi. Odredjenom vjezbom se to moze promijeniti. I u krajnjoj liniji se moze doci do potpune spoznaje. Ali za tako nesto treba dosta strpljenja i redovne vjezbe.
Divno pojasnjenje. :clapping::clapping:
Samo kada bi to ljudi hteli razumeti. Namerno kazem hteli, a ne mogli.
Ucenjem od malena raznoraznim stvarima, postavljaju se mnogobrojne ograde i okovi u ljudskoj svesti. Jedna od ograda je veoma cvrsta, ne prihvatanje. Oni koji i prihvate izlozeni su raznim prevarama. U to sam se imao prilike uveriti mnogo puta.
Ja i dalje sumnjam. Je li moja svest okovana? :) Ima tu jedna stvar - ako uzmemo da postoje vidoviti ljudi ti ljudi su vidoviti spontano ( uzmimo da nisu vezbali ), bez sopstvenih zasluga, dakle ta osoba je jednostavno dobila na poklon takvu svest kojom moze da vidi buducnost, a ja recimo nisam. Zbog cega?
To je vec ono sto mu sljeduje po karmi, a o karmi ima posebno trekst :D
Nije problem da sumnjas sve dok nijesi zainteresovan, kad postanes zainteresovan onda ne smijes da sumnjas nego moras da prihvatis tehnike kojima ti se nudi spoznaja i tek posto pravilno odradis date tehnike mozes da komentarises dalje. Da kazes uradio ssam sve kako je receno i sad su rezultati takvi i takvi :)
anone, sjajno. znala sam od koga cu dobiti odgovor. e sad, mene jos interesuju konkretna iskustva.
moj drug je isao kod neke vidovite zene, po preporuci svog druga, i ova mu je rekla da mu je djevojka pod uticajem cini, vradzbina, kako li se to zove. i trazila njenu licnu kartu,izricito zabranjujuci njoj da dodje. kad je odnio l.k. ova je precizno opisala stan u kojem stanuje djevojka, gdje su chashe, gdje su slike i sl. rekla joj je kako izgledaju predmeti pomocu kojih su napravljene vradzbine, gdje se nalaze i precizan opis djevojke koja je to uradila. cak joj je opisala fotografiju na kojoj su njih dvije i trazila da je zapali.
sad, ovo sto sam napisala povezuje dvije teme- vjerujete li u vidovnjake i vjerujete li u kletve.
sta li ce reci na ovo anon, formica i sl. ostaje da se vidi, a svi zeljno iscekujemo odgovore :)
Pa nema tu sto da se kaze :D To je sve ok, vidi se da je ta zena upucena u stvari;) S malo vjezbe to moze svako postici :) Moracu otvorit konsultantsku kucu za one koji su na granicu vjerovanja :D
slazem se.ja sam prvi clan :)
Da ti pravo kažem ja ne vjerujem nikom ništa na bjanko. Viđeo sam mnogo što pa ti mogu reći da svega ima. Vidoviti ljudi sigurno postoje i zapravo su svi ljudi po malo vidoviti. Neko nas je u glavnom zablokirao tako da se svega ne sjećamo. Te blokade se mogu maći što je prilično jednostavno kad znaš o čemu se radi ali je gotovo neizvodljivo ako ne znaš o čemu se radi. Onaj koji zna samo jednom mišlju može skinuti blokadu. Ja sam to htio učinjeti ljudima ali mi je strogo naređeno da to ne smijem raditi i ne pada mi ni na kraj pameti da to uradim. što se tiče tih čaranja i kletvi sa tim se ne treba petljati. Sve to ima uticaja na one kojima su čini namjenjene i na one koji te čini usmjeravaju. To su sve prljave stvari i sa tim se ne treba petljati naročito jer ne razumijemo mehanizme tog djelovanja. Svaka akcija ima reakciju a đe će se ona završiti ne znamo, može se proizvesti mnogo više štete nego li što bi se dobila korist ako ima ikakve koristi u svemu tome.
Da ti pravo kažem ja ne vjerujem nikom ništa na bjanko. Viđeo sam mnogo što pa ti mogu reći da svega ima. Vidoviti ljudi sigurno postoje i zapravo su svi ljudi po malo vidoviti. Neko nas je u glavnom zablokirao tako da se svega ne sjećamo. Te blokade se mogu maći što je prilično jednostavno kad znaš o čemu se radi ali je gotovo neizvodljivo ako ne znaš o čemu se radi. Onaj koji zna samo jednom mišlju može skinuti blokadu. Ja sam to htio učinjeti ljudima ali mi je strogo naređeno da to ne smijem raditi i ne pada mi ni na kraj pameti da to uradim. što se tiče tih čaranja i kletvi sa tim se ne treba petljati. Sve to ima uticaja na one kojima su čini namjenjene i na one koji te čini usmjeravaju. To su sve prljave stvari i sa tim se ne treba petljati naročito jer ne razumijemo mehanizme tog djelovanja. Svaka akcija ima reakciju a đe će se ona završiti ne znamo, može se proizvesti mnogo više štete nego li što bi se dobila korist ako ima ikakve koristi u svemu tome.
Ko ti je naredio?
On nije iz ovog niti ikojeg drugog svemira nego iz prostora između nih. Potpuno je stran svemu u svemiru, fantastično neizmjerno inteligentan i moćan. Bavi se uglavnom posmatranjem svemira i pazi da se sve odvija po redoslijedu. Ne preporučujem ni da se razmišlja o njemu a kamo li da poželiš da ga vidiš, što inače ne možeš ni učinjeti dok ne izađeš iz svemira. A to sigurno ne možeš učinjeti ninakoji uobičajen način.
anon1 je l bi mogao da napises neku od tih tehnika koje si spomenuo? Ili da makar ostavis link, rado bih probao...
p.s. ajte vi vidoviti - hoce li Novak veceras da razbije Rozea? :)
Nije bas jednostavno opisati citave postupke dinamicke meditacije koje treba vjezbati duze vremena. Ali zato evo da ti preporucim jednu efikasnu tehniku koja moze da ti da uvid u to sto zelis ako budes dovoljno uporan. Ime joj je trataka - vjezba joge koju ces lako naci na netu. Mozda ti ne bude djelovala kao efikasno sredstvo na tom putu, ali vjeruj i budi strpljiv. Primijetices postepeno odredjene promjene.
anon1 je l bi mogao da napises neku od tih tehnika koje si spomenuo? Ili da makar ostavis link, rado bih probao...
p.s. ajte vi vidoviti - hoce li Novak veceras da razbije Rozea? :)
Ko bijahu ova dvojica? Jesu li sa foruma?
Zapravo saznanja za buduće događaje ne možeš koristiti u svakidašnjem životu. Budi siguran da će se svakako nošto dogoditi što će ti pobrkati sve konce. oni prate i paze da se ne dogodi ništa što nije planirano.:)
p.s. ajte vi vidoviti - hoce li Novak veceras da razbije Rozea?
Ha,ha,ha pa ne ide to tako. Pitaj se kuda bi otisao tako?? Koristeci u svoju korist mozes nastetiti nekom. A ako ipak prihvatis te uslove.. sta onda... gde si, ka cemu si okrenut ??
@FORMICA
@Lightsoft
U pravu ste s tim komentarima. Zato je vecina tehnika teska da se usavrse. I namjena im je najcesce potpuno drugacija od toga sto Truman trazi. Ali psihicke moci uvijek privlace ljude...
Pa jeste Anone. Zapravo kad uspiješ viđeti nešto šire vidiš koliko je besmisleno i pogrešno ranije razmišljanje a naročito ono koje se odnosi na grabljenje ne zaslužene koristi ili ne dao Bog materijalnog bogatstva. Kad god se nađem u tom svijetu uživam u skladu i ljepoti ili tražim odgovore na neka pitanja koja nijesu povezana sa bilo kojom a ne naročito materijalnom koristi, i puno sve volim. Mada zadnjih nekoliko mjeseci pojavljuju se opet neki koji pokušavaju da djeluju na mene. Pojavljuju se u paru i ne znam jesu li ljudi ili neki drugi. Uglavnom ih rašćeram samo me strah da ne pobjesnim a onda ne umijem da se kontrolišem pa pravim veliku štetu. Moraću opreznije pogledati o čemu se radi, uvijek mi se javi neprijatni osjećaj kad se oni pojave. Imate li možda i vi ovakve osjećaje? Ma izgleda da su i među ljudima otkrili način da se kreću po astralu pa se mogu sresti ljudi sa primitivnim namjerama. Znam da su neki to radili na Zemlji.
formice, kako ti mene pogubis svakim postom. pricas price koje nikad u zivotu nisam cula, a svasta sam slusala :)
mogu vam reći da ste me naveli na razmišljanje!:wallbash:
pitam se jesam li ja uopšte sa ove planete?:whistling2:
i ja :) pod stare dane mi ovo radite, ccc:nonono:
Pa gledajuci vase avatare......
formice, kako ti mene pogubis svakim postom. pricas price koje nikad u zivotu nisam cula, a svasta sam slusala :)
Znaš ti sve to ali zaboraviš kad se vratiš u tijelo. Tako je uređen svijet i tu se malo šta može promjeniti. Istina postoje vježbe vidi što je Anon napisao.:cheezy:
mogu vam reći da ste me naveli na razmišljanje!:wallbash:
pitam se jesam li ja uopšte sa ove planete?:whistling2:
Pa samo ti je tijelo sa ove planete a ko zna sa kojeg si svijeta došla i na koji ćeš otići:hypocrite1:
Ama što je večeras sa forumom nikako da se pokrene?
Pa samo ti je tijelo sa ove planete a ko zna sa kojeg si svijeta došla i na koji ćeš otići:hypocrite1:
ja tačno znam odakle sam došla i gdje ću završiti! ali me strašno interesuje znaš li to ti?
Ama što je večeras sa forumom nikako da se pokrene?
Visa sila prijatelju moj :mf_type: :red_bandana:
Oduvjek sam znao da nisam sa ovog svijeta, zato se i cudi ljudima ;) :D
ja tačno znam odakle sam došla i gdje ću završiti! ali me strašno interesuje znaš li to ti?
Kad sam ispitivao prošle živote stigao sam do nekoliko desetina ali mi je bilo strašno dosadno vraćati se u sve te preživjele stvari. Izgleda da sam odavno na Zemlji. kad sam htio ispitati buduće živote vazda sam nailazio na neke čuvare koji mi nijesu dozvoljavali da idem dalje tako da nijesam siguran da ću se skoro nalaziti u nekom tijelu. A treba nešto ostaviti i kao nepoznatao da bi bilo zanimljivije:bye1:
što mi više objašnjavaš, ja te sve manje razumijem!
me 2! a sta sa nasim avatarima?
što mi više objašnjavaš, ja te sve manje razumijem!
Sve je jasnije kad zamisliš da si zapravo anđeo koji je zbog nečega povezan sa tijelom u kojem mora odživjeti život. Dali to znači da smo "pali anđeli" ne zapravo smo anđeli na zadatku.:unsure:
BlackWoman 12-09-07, 15:15 Ćuti Metuzaleme, ne zbunjuj narod po forumu. :wacko: :w00t531:
Ćuti Metuzaleme, ne zbunjuj narod po forumu. :wacko: :w00t531:
ma pusti ga! :thumb_up: baš je zanimljivo! :wallbash:
:biggrin::biggrin:
Ama to je tako:yes513:
Kome se ne slusa neka stavi cepove u usi :D
Narode večeras naiđoh na ovaj sajt:
http://www.joschua.org/?page=archive
gomila prevedene literature. Valja pročitati:D
BlackWoman 15-09-07, 12:58 Kome se ne slusa neka stavi cepove u usi :D
Ne čitam ušima. :yeahright:
Šalu na stranu, ko zna vidovnjaka koji pogađa sve? (da mi je vidjeti i to čudo)
U potpisu - skeptik.
"... Otići će čovjek i do drugih svjetova i tamo zateći prazninu i pustoš, ali će jopet smatrati da sve bolje zna, nego li, Bože prosti, sam Bog.
Tamo sem mira Božijeg ništa viđeti neće, ali će srcem i dušom osjetiti su Božiju ljepotu i snagu. Ljudi će se kolima voziti po mjesecu i po zvjezdama. Oni će tamo tražiti drugi život, ali tamo života kakav je u nas neće biti. Biće ga, ali oni neće umjeti da razumiju da je to život nakav kakav jeste.
Onaj koji budne tamo išo, a ne budne, Bože prosti, vjerovao u Boga nako kako priliči čovjeku od časti i poštenja, taj kada se bude će reći «Ej, vi, ljudi koji Boga sa sumnjom pominjete, pođite vamo đe sam ja bijo, pa ćete ondakar vidjeti šta je snaga i um Božiji»
Biće i onijeh ljudi koji neće hjeti da razumiju šta je to Božija moć i kolikačka je njena sila. Njima će ti ljudi što budnu pohodili mjesec i zvijezde pričati o onome što budnu tamo doživjeli, te će ima reći o tijem beskrajima i o tijem predjelima božanskijem, đe nema nikakva kraja i nikakvoga početka, a ovi će drugi vrćeti glavom i u to vjerovati neće dok se sami gore ne popnu i i ondakar doznaju u kolikačkoj su zaludnoj pameti bili.
No što se gođ više budne znalo, manje će se ljudi među sobom voljeti i paziti. Nastaće takva omraza da će im razna sokoćala (sokoćalo - sprava) biti bliža od svojijeh najbližih.
Čoek će više vjerovati svome sokoćalu nego svome prvome komšiji...
Oni koji budnu čitali i pisali razne knjige s numerama smatraće se da najviše znaju. Ti ljudski mudraci će sve prepustiti ovijem nizovima te nako kako im numera reče, tako će živjeti i raditi. Medju tim ljudima biće dobrijeh i rčina (zao i uobražen čovjek). Oni rčinasti činiće razne zle marifetluke. Trovaće vazduh i vodu i puštati kijamete po morima sinjim, rijekama i zemlji, te će ljudi naglo umirati od nekijeh boleščina. Oni dobri viđeće da sav taj njihov trud i argatluk ne vrijedi ni po lule duvana i da vodi propast svijeta, te će umjesto numeracije potražiti svoju pamet za zamišljajima. Kada se stanu više baviti zamišljajima, biće bliži Božijoj mudorsti, ali će sve dockan biti, jerbo će oni zli već svu zemlju upropastiti i nastaće pravi pomor...
... Mlogi će da bi jeli i najeli se trpati sve u usta , te će od toga odma pomrijeti. Onaj ko bude postio i ispostio, taj će ostati živ, jerbo će ga sveti Duh čuvati i biće bliži Bogu."
(Kremansko proročanstvo)
Dobri stari Tarbići. Zar se mnoge stvari već nijesu ostvarile?:eek:
Tarabici su falsifikat ( makar vecim delom ). Kad bi se nesto desilo dodavali bi ti sto su izdavali knjigu. Do sada je bilo valjda 14 izdanja...
Imao sam priliku pročitati izdanje iz 1932 godine. Izostavljeno je sve što se odnosi na Kraljevinu Jugoslaviju a ostalo nije mijenjano. I sve se dogodilo kako je napisano. Najnovija izdanja trabunjaju svašta.
Falsifikat je samo ono sto se tice politike. Inace, ovaj citat je bio i u prvom izdanju Kremanskog prorocanstva. Znam da postoje ljudi koji osporavaju valjanost Kremanskog prorocanstva ali to je vec njihov problem. Postoje izdanja i sa pocetka 20. vijeka a Tarabicima se najozbiljnije bavio dr Radovan Kazimirovic. Pocev od 1915. pa sve do 1941. izdao je vise knjiga i clanaka o ovim prorcanstvima. Ko zeli da procita sto vjerodostojniju verziju prorocanstva neka trazi njegove knjige
Jeste Zagorski ti Tarabići su zanimljiv fenomen. Meni se čak čini da su jedinstveni u svijetu jer ne znam primjer tako direktnih proročanstava:)
Evo još malo od Tarabića, vjerovatno najjače mjesto u tom proročanstvu:
"Cijelijem svijetom vladaće neka boleščina te niko umijeti neće da joj rane izvida; svi će kazivati ja znadem, ja znadem, jerbo sam učen i naučen, a niko ništa znati neće.
Lutaće ljudi sa mislima okolo i naokolo, a nikako neće moći da nađu pravi lijek, a on će Božijom pomoću biti svuđe oko njih i u njima samima.
Napraviće čoek sanduk i u njemu će biti neko sokoćalo sa prikazama, a da neće umijeti sa mnom mrtvim da besjedi, brez obzira što ce to sokoćalo biti blizu ovome drugome svijetu ko vlas do vlasi kose na svijem ljudskim glavama.
Uz pomoć toga sanduka sa sokoćalom čoek će moći da vidi šta se svuđe na ovome zemaljskome šaru čini.
Moći će odavle iz Kremana da vidi šta se tamo iza sedam gora i sedam mora čini, a da za mene raba božijeg, što vas vako u snu i javi mrtav pohodim i što sam vam vako blizu neće htjeti ni da zna, ni da sazna.
Bušice ljudi bunare u zemlji i iz njija vaditi zlato koje će sve okretati te im davati svjetlost, hitrinu i snagu, a zemlje će tugom proplakati jer će na njojzi samoj biti mlogo više zlata i svjetlosti, no u utrobi njenoj. Boljeće je rane od tijeh rupetina.
Umjesto da kose i plaste ljudi ce kopati svuđe, đe treba i đe ne treba, a te će sile biti svuđe oko njih, samo što nece umijeti da zbori i da im kazuje: "Daj, uzmite me, zar ne vidite da sam tuj, svuđe oko vas. Tek poslje mnogo ljeta, ljudi će se sjetiti ove sile prave, pa će viđeti kakvu su ludost činjeli sa tijem svojim rupetinama. Biće te sile i u samijem ljudima, ali će proći podosta vremena da je oni doznaju i upotrebe. Tako će čovjek živjeti dugo, mlogo dugo, a da neće umijeti da sam sebe pozna. Biće mlogo raznijeh mudraca koji će preko svojijeh knjiga mišljeti da sve znaju i da sve umiju. Oni će biti velikačka prepreka da se do ovijeh doznanja dodje, a kade se sve to dozna i spozna, ondakar će ljudi uviđeti u kakvoj su zabludi bili, slušajuci ove njiove mudrace.,. Kad se to budne zgodilo, ljudi će se kajati što to prije nijesu doznali, jerbo je to doznanje sasvijem prosto.
Radiće ljudi još svakojakih gluposti, pa će mišljeti da sve znaju i umiju, a znati nista neće...
I kod naske će biti ko u čitavom svijetu. Ljudi će omrznuti vazduh i ovaj božiji dah i svu božiju ljepotu pa će bježati u smrad. Niko ih neće tamo goniti, nego će oni to sami, od svoje volje, činjeti.
Ovdje u ovijem našijem Kremnima mloge će njive zalivađene biti, a mloga ognjišta ugašena pa će oni što su otišli jopet vamo dolaziti da se liječe, da se nadišu vazduha i da ozdrave.
Niko neće htjeti, ni moći, da im kazuje da tuj, u ovome rajskome mjestu, mogu ćupove sa žeženim zlatom napuniti, a i da im neko kazuje, zar bi ga oni slušali i čuli.
...Kad miris izidje iz poljskog cvijeća, kad milost iziđe iz čovjeka, kad rijeke izgube svoje zdravlje...ondakar će nastupiti najveći opšti rat...
Napraviće čoek sanduk i u njemu će biti neko sokoćalo sa prikazama, a da neće umijeti sa mnom mrtvim da besjedi, brez obzira što ce to sokoćalo biti blizu ovome drugome svijetu ko vlas do vlasi kose na svijem ljudskim glavama.
Uz pomoć toga sanduka sa sokoćalom čoek će moći da vidi šta se svuđe na ovome zemaljskome šaru čini.
Moći će odavle iz Kremana da vidi šta se tamo iza sedam gora i sedam mora čini, a da za mene raba božijeg, što vas vako u snu i javi mrtav pohodim i što sam vam vako blizu neće htjeti ni da zna, ni da sazna.[/I]
Ovo Tarabićeva vizija dobija na težini kad se ima u vidu činjenica da je postojala i u najranijim verzijama proročanstva kad se o televiziji (ili internetu) nije moglo ni sanjati. Takođe, o kontaktu sa umrlim osobama slično mišljenje je imao i Nikola Tesla. On je govorio (i pisao) da će nastupiti nova era čovječanske mudrosti, čije će glavne odlike biti razumijevanje vremena, otkriće izvora beskrajne energije i oblikovanje materije po volji naučnika. Ljudska svijest pomjeriće granice života i biće moguće razgovarati sa dušama umrlih odvojenim od tijela. Ova saznanja dodatno će pomjeriti naše shvatanje o razlici života i smrti. Jer, kako kaže Tesla, prema saznanju engleskih fizicara Kruksa i Olivera Lodža, duša je emanacija elektriciteta i u trenutku smrti izručuje se energija jednaka masi od jedanaest do dvadeset pet grama, koja se gubi na vagi, trenutno. Duša je električna pojava koja se može kontrolisati i čije se sve reakcije mogu predvideti. Čovjek je automat kosmičkih sila, tvrdi Tesla.
Što se tiče energije, interesantno je povući paralelu između Tarabićevog proročanstva i onog što je Tesla tvrdio i što je samo on znao. Tesla polazi od stanovišta da se sav prenos sile u kosmosu odvija isključivo bežičnim putem, jer osnovna sila je gravitacija i ne postoje antene između Sunca i Zemlje. Radijantna energija je niz vibracija gornjih slojeva atmosfere i same stratosfere, koje je moguće hvatati specijalnim antenama i konvertovati u običan elektricitet. Izvor ove energije je neiscrpan, jer Zemlja neprestano rotira i nabija atmosferu električnom energijom, na isti način na koji to čini i običan elektrogenerator. Pred kraj života Tesla je odricao neophodnost proizvođenja generatora uopšte i govorio o tome, da se mi nalazimo u okeanu energije i da treba samo istaći antene koje bi tu energiju hvatale.
pozdrav svima za pocetak...
a da vas pitam, jeste li ikada upoznali nekoga ko ce znati sve o vama samima i svim ljudima u vezi vas samo na prvi pogled?
Da ali on nije iz ovoga svijeta:hypocrite1:
ne verujem ama bas ni malo
Vjerovanje i nevjerovanje ništa ne znači. Činjenica je da pored našeg svijeta (materijalnog) postoji i duhovni svijet. Budi sigurna da ti momci znaju strašno mnogo pa čak i te obične stvari kao što je neka osoba i sve o njoj :)
BlackWoman 12-11-07, 11:34 Tarabici su falsifikat ( makar vecim delom ). Kad bi se nesto desilo dodavali bi ti sto su izdavali knjigu. Do sada je bilo valjda 14 izdanja...
Tačno, to je dodavano kroz istoriju, dodavano u doba Karađorđevića, u Titovo doba komunizma a izvorni spisi imaju daleko manje stranica.
Delfijsko čuveno proročište je bilo poznato po tome što je sve dvosmisleno prorokovalo. Kakav god je bio ishod - oni su u pravu.
Vivien_Leigh 26-11-07, 16:28 Apsolutno verujem! Postoje ljudi sa snaznom intuicijom, koja je neka vrsta vidovitosti i postoje ljudi kojima se jednostavno neka scena iz buducnosti javi u slikama.
Dva ili tri puta sam imala situaciju da mi neko tacno opise predstojeci dogadjaj, a i sam aimala fazu u kojoj sam par minuta pre nego sto se dogadjaj odigra, videla celu situaciju. Dakle nije deja-vu, vec vidjenje buducnosti, dodushe jako bliske, merene u minutima.
|
|