Posljednje istraživanje provedeno u Britaniji je pokazalo da 30 odsto tamošnjih tinejdžera ne spava dovoljno.
Mnogo djece u dobi od 12 do 16 godina spava četiri do sedam sati, umjesto osam do devet, koliko je preporučeno.
- Suočeni smo s pojavom ‘junk sleepa’, što se definiše kao san koji trajanjem i kvalitetom ne zadovoljava i ne odmara mozak koliko je potrebno - izjavili su stručnjaci.
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.phtml?akcija=vijest&id=23929)
uh ja ne bih preskocila svoj bjuti slip za spas.
najbitniji mi je da se naspavam i u tome me nista ne moze sprijeciti.moja lumpovanja koja se obicno dese jednom u pola godine zavrse tako sto onda obicno iduci dan spavam tako da nema frke :D
ja spavam kolko oću :D
vikendom do 11 a radnim danima do 7... buaaaa!!! ali zato pođem na spavanje oko 21 :)
ja kad se ne naspavam kuci nastavim na posa. onda me obicno musterije ufate kako hrcem
- filipe. probudi se. alo filipe. treba mi kilo i po teletine
ja otvoram pola jednog oka a na drugo i dalje spavam. malo dignem glavu i vidim Petra (jedan od Todorovih jingova (http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showpost.php?p=8981&postcount=8)). vracam glavu nazad na moj neudobni sto pored kase
- filipe. ajde daj mi bre tu teletinu. majka hoce da sprema rucak
- pero nemamo teletine. dodji kasnije
- pa evo je odje bre. daj mi tu teletinu pa poslije nastavi da spavas
- ja onda vec malo ljut: pero jebala te teletina. nek Stojka mijesi pitu danas
- filipe majku mu. donesi mi tu teletinu
a onda mi dodje da zadavim pera i da ga onom teletinom lupim po glavi. odlazim za teletinu i stavljam je ispred pera
- kolko je to filipe
- 100 eura pero
- kako 100 eura a odje pise 4
- 100 eura do 9 sati a poslije 9 je 4 eura
pero gleda zbunjeno. malo stoji a onda krenu napolje. onda ga meni bi zao i zovnem ga nazad.
- pero aj dodji. dacu ti je jeftinije
pero dolazi od kapije nazad i nasmijan ulazi
- pa kolko je filipe
- 98 eura za tebe pero. aj sad mrsh i vrni se u 9 ako hoces za 4 eura
Ja posljednjih par dana spavam po sat/dva plafon. Znaci kao les sam preko dana...
BlackWoman
17-12-07, 12:31
Ha ha, Filipe ti si neprevaziđeni genijalac!