View Full Version : Zdravo debljanje

Dot
04-09-07, 08:59
e ovako posto 99% vas oce da smrsa a ja naprotiv, trebam da se podebljam, pa me interesuje kakvu hranu preporucujete, naravno ne zelim salo na sebi jer mi je krvni neprijatelj salo i debeli ljudi koji NE brinu o sebi. mozda cu i ja nekad biti takav ali za sad bi mi dopbro doslo par savjeta oko ishrane kad kako koliko i sta?
:boxing542::brucelee::icecream::weight_lift2: :notworthy:

explosion
04-09-07, 19:36
takodje!znam da treba da jedem i treniram, ali sta i kako?

Dot
05-09-07, 16:19
joj srce moje u istom smo sosu :)

vidis ja sam se bacio na zestoke treninge, sad imam blagu upalu od listova preko butina,trbusnjaka , grudi do ruku, ali da jedem aoo crnjaka..\mada i to se trudim pa nazor krkam...
sta da ti kyem trudim se...
ovde toliko gurmana , a gle sad kad nam treba pomoc niko nigdje...

explosion
05-09-07, 18:17
vidim, niko se ne chije ziv :) ja sam se upravo najela kao prase i muka mi je. planiram da pocnem da trchim, ali kad vidim ljude na trim stazi stravim se:shocked542: moracu prvo da se popravim, ili bar da krenem da se popravljam, pa tek onda. nece mi se misic izdefinisati od koshchica. brat me prozvao Mogli (knjiga o dzungli) i kad se protegnem kaze mi-alo, nemoj da mi se prospes odje:bye2:

Amelie
05-09-07, 18:47
ovako,preporucujem da pijete vitamin B...on em deblja a i otvara apetit.
trebate jeste sva 3 obroka a posebno navaliti na hranu uvece!
ne opijati se precesto jer to razara vas svileni organizam i sve sto pojedete nakon zestoke pijanke sprzite.
u svakom lsucaju,kljukajte se tih vitamina i vidjecete rezultat(provjereno,pila sam ga prije 2 god kad sam imala nekih problema)

anon1
05-09-07, 18:57
pranayama je pouzdan osredstvo koje moze da regulise tezinu, kako povecanu tako i nedovoljnu... a o tome osnovne instrukcije postoje na pdf YOGA

Amelie
05-09-07, 19:16
vas dvoje mrsavih,budete li slijedili metodu pranayame nema sexa za vas ako ocete da se udebljate(a ni meni ako cu da smrsam bogome) :yawn431:

anon1
05-09-07, 19:19
Kad je zdravlje u pitanju onda pranayama i sex ne iskljucuju obavezno jedno drugo :D Mada u svakom slucaju ne treba sexom trositi svaku kaloriju unesenu hranom :D

Amelie
05-09-07, 19:23
a znaci ja mogu komotno i po 6 puta na dan?

ima li zainteresovanih ? :D

explosion
05-09-07, 19:27
neka amelie, pretrpace ti folder za pvt. msg. ;)

anon1
05-09-07, 20:23
A po drvecu ce biti slike : WANTED Amelie :D

explosion
06-09-07, 16:11
ja sam pocela da jedem! jeste da je na silu i da mi posle toga bude malo muka,ali trudim da ne bude kasno uvece, pa se nadam da cu se popraviti uskoro da bih mogla da pocnem da trchim.

Amelie
06-09-07, 22:07
ama mora kasno uvece!
kako mislis da ti sep rimi ako jedes ujutro i sve to potrosis tokom dana?

aooo vi ni ne znate kako se goji :tooth:

explosion
07-09-07, 19:05
:) ocigledno!

explosion
13-09-07, 10:46
e evo nacina dragi moj dot: pocni da jedes manje kolicine hrane da ti se zeludac navikne na hranu :) onda ce polako poceti da se javlja divni osjecaj gladi! i tada pocinje gojenje!

mozak
13-09-07, 11:11
puštite gojenje...nemoj posle da bude ...lele kako ću skinut ovo...dobro je dok je čovek vitak a ako već hoće da se popravi only uz trening i doziraš ga tako da se gojiš ane gubiš težinu..

explosion
13-09-07, 11:32
e ja tek sad mogu da pocnem da treniram jer sam se popravila. ada necemo zatezati kosti mozgu!

strelac
13-09-07, 17:21
e evo nacina dragi moj dot: pocni da jedes manje kolicine hrane da ti se zeludac navikne na hranu :) onda ce polako poceti da se javlja divni osjecaj gladi! i tada pocinje gojenje!

kad osjetis glad vec si zakasnila sa unosom hrane zbog vremena koje ti treba da se hrana svari i bude upotrebljiva.za to vrijeme gubis misicnu masu...

explosion
14-09-07, 09:27
pa treba da jedem kad nisam gladna?

mozak
14-09-07, 10:22
e ja tek sad mogu da pocnem da treniram jer sam se popravila. ada necemo zatezati kosti mozgu!

ako te razumijem j..i mi oca..:tongue2:

mala_mu
14-09-07, 10:50
pa treba da jedem kad nisam gladna?
Explosion, poenta je u tome da u organizam unosis onoliku kolicinu hrane koja ce ti biti dovoljna da en budes gladna. Redovni obroci, ujednaceni kolicinski, i organizam nece osjecati glad. Naravno, da to bude zdrava ishrana.

explosion
14-09-07, 11:09
ja cijeli zivot jedem kad pocnem da osjecam glad. a sad mi kazete da treba da jedem po nekim pravilima ;( znaci treba da jedem redovno, ono, u odredjene sate?
mozgu, mislim da neko ko je bio premrsav ne treba da vjezba dok se ne vrati na normalu. ja sam se bila osusila i nisam imala snage da hodam, a kamoli da treniram. e sad kad sam se popravila, mogu. cilj mi je da se zategnem.

mala_mu
14-09-07, 11:15
ja cijeli zivot jedem kad pocnem da osjecam glad. a sad mi kazete da treba da jedem po nekim pravilima ;( znaci treba da jedem redovno, ono, u odredjene sate?
mozgu, mislim da neko ko je bio premrsav ne treba da vjezba dok se ne vrati na normalu. ja sam se bila osusila i nisam imala snage da hodam, a kamoli da treniram. e sad kad sam se popravila, mogu. cilj mi je da se zategnem.

Mogla si i kad si mrsava bila, naravnoo sto laganijim tempom, umjereno i dobro osmisljen trening. Zategla bi se prije i zdravije, nego da imas enki visak kilograma ne znam ni ja koliki. Prvo sto za to treba dosta vise vremena i mnogo vise truda, drugo sto si deblji to si tromiji, i cini tio se da ne mozes nesto da odradis kako treba, i veca je vjerovatnoca da ces prije tako odustati.
Sto se ishrane tice, samo cu ti rec, Da cijeloga ziwota si se nepravilno hranila. Ne treba u tacno odredjene sate da jedes, ali recimo dobro bi bilo da imas 3 obroka, i uzinu od voca izmedju. nebi imala problema sa kilazom. Ni prevelikom, ni premalom. :lighten:

explosion
14-09-07, 11:43
hvala mala mu, konacno me je neko ozbiljno shvatio:weight_lift::D

Dot
15-09-07, 14:16
ja se trudim da jedem, al cini mi se da stalno osjecam glad ali ja to mogu kulirati dok se ne onesvestim...
kao da osjecam glad a stomak mi pun...konsultovacu se sa frkijem , ipak je to filosofsko pitaje...
uglavnom spao sam na 73 kila :)
al bice to ok..valjda...