View Full Version : Zdrava Hrana

strelac
03-09-07, 00:24
Vrsta Ishrane,kolicina,recepti...?

explosion
03-09-07, 18:15
ja cu dati samo jedan recept za izbacivanje toksina, za ljude koji se hrane pretezno suvom hranom nece biti lose :) po uputstvu dr:
svako vece pred spavanje, kao poslednji obrok, casa jogurta sa kasicicom sjemenki lana i susama. ujutru, cim ustanete 2,3 suve sljive, a medjuobrok suvo grozdje.10 dana!
djeluje!
susam mozete naci u svakoj prodavnici, a sjemenke lana u prodavnicama zdrave hrane (npr. sv. vasilije ostroski u pg)

Homer
04-09-07, 20:55
Odlična tema. Ja sam ljubitelj dobrog zalogaja i obožavam sve, od mesa do slatkiša. Uživam u jelu. Volim da žvaćem!

E, sada imam problem: danas sam bio kod ljekara i utvrđen mi je dosta velik nivo masnoće (krv, jetra). Pored toga imam i koje kilo viška. Sve ovo treba da svedem na normalu.

Zato prihvatam svaki dobar predlog, prvenstveno za zdravu ishranu. Mršavljenje je problem broj dva. Bitno je očistiti jetru i krv, za početak.
Može predlog za neki dobar čaj ili prirodni istrebljivač masti. Takođe, pojma nemam ni šta ne smijem da jedem, osim masno. Neko mi reče da ne smijem ni gazirano.

Takođe, ne pušim evo peti dan, pa ako je neko u sličnoj situaciji, neka se javi.

strelac
05-09-07, 00:13
pij zeleni caj.on ti ima kofeina tako da ne moras piti kafu.za dorucak i rucak mozes uzimati uglene hidrate a za veceru samo proteinsku ishranu.protein uvece cuva misicnu masu koja ti je neophodna da sagara kalorije unesene hranom .ako ona pada ,rastu masne naslage....

explosion
05-09-07, 01:26
Odlična tema. Ja sam ljubitelj dobrog zalogaja i obožavam sve, od mesa do slatkiša. Uživam u jelu. Volim da žvaćem!

E, sada imam problem: danas sam bio kod ljekara i utvrđen mi je dosta velik nivo masnoće (krv, jetra). Pored toga imam i koje kilo viška. Sve ovo treba da svedem na normalu.

Zato prihvatam svaki dobar predlog, prvenstveno za zdravu ishranu. Mršavljenje je problem broj dva. Bitno je očistiti jetru i krv, za početak.
Može predlog za neki dobar čaj ili prirodni istrebljivač masti. Takođe, pojma nemam ni šta ne smijem da jedem, osim masno. Neko mi reče da ne smijem ni gazirano.

Takođe, ne pušim evo peti dan, pa ako je neko u sličnoj situaciji, neka se javi.

ako imas masnu jetru, to nije masnoca ista kao u krvi, mnogo je opasnije. necu da te plasim vec da ti skrenem hranu. dobija se od alkohola najcesce, mada ne mora biti, i mora se izbaciti iz upotrebe! (iako si prihvatio predlog za neko ludjenje:( ).
posto je ovdje u pitanju zdravstveni problem, savjetovala bih ti nutricionistu. sto da razbijas glavu i slusas nas lude kad moze neko na osnovu krvne slike da ti propise dijetu. moj drug je isao. ako si iz pg javi mi se na pvt. msg. da ti preporucim dr koji je provjeren.

Zor_djevojka
24-10-07, 14:59
ja priznajem samo makrobiotiku...

Filip
25-10-07, 00:03
ja priznajem samo makrobiotiku...

ja ni to

Filip
25-10-07, 00:16
homere prvo da ti recem da ti nema spasa. nema ti drugo no da se pomiris sa sudbinom jer neces jos dugo.

al evo ti da tim nekoliko savjeta cisto da ti pomognem

...
E, sada imam problem: danas sam bio kod ljekara i utvrđen mi je dosta velik nivo masnoće (krv, jetra).

ako unosis alkohola nivo masnoce ce se proporcionalno smanjuje

...
Pored toga imam i koje kilo viška. Sve ovo treba da svedem na normalu.
a sto ne porastes jos malo?

... Bitno je očistiti jetru i krv, za početak... nemo da brines za ovo. ima da ti dam broj neke zene sa konika sto cisti po stanova. dje ona prodje to sve sija

... Takođe, ne pušim evo peti dan, pa ako je neko u sličnoj situaciji, neka se javi.....
puse li barem tebe?

Homer
25-10-07, 00:21
@Filipe, čitaš ma ka strip!
Upravo pokušavam da porastem i tražim ženu za (po)pušenje, a dok je ne nađem opijam se ka svinja :D

mala_mu
25-10-07, 09:01
I ja priznajem zdravu hranu, domaci hljeb, kucki sir i prsutu...

Homer
25-10-07, 09:08
I ja priznajem zdravu hranu, domaci hljeb, kucki sir i prsutu...

...Lješansku lozu i vino crmničko, ih! Ti si žena mojih snova!

PS
Pa jagnjetina, jaretina, kačamak, cicvara...
A onda baklava!

mala_mu
25-10-07, 09:23
Baklavu ne volim. Vino striktno crmnicko iz Macuga...

Homer
25-10-07, 09:24
Baklavu ne volim.

Oću razvod!

mala_mu
25-10-07, 09:31
Ali je umijem napravit....

Homer
25-10-07, 09:33
Ali je umijem napravit....

Vrati se Mala, vrati...

(Ih, napravi baklavu a ne jede je, pa sve ostane meni :D)

mala_mu
25-10-07, 09:40
Hehehehehehhehehehe...
Ja ne znam zasto, al bas slabo jedem ta preslatka jele, tulumbe, urmasice, baklavu, kadaif i sl.. A umijem naravit...
I imam jedan problem ili sto li vec, kad spremam verecu, rucak, ili kolac neki, nema sile da mogu da jedem to posle... Valjda se nakupim mirisa ili tako nesto, pa nisam gledna...
DA NIJE KO VIDIO KOSTANJI JESU LI POCELI???
Tako mi se jeduu...

Homer
25-10-07, 09:41
Hehehehehehhehehehe...
Ja ne znam zasto, al bas slabo jedem ta preslatka jele, tulumbe, urmasice, baklavu, kadaif i sl.. A umijem naravit...
I imam jedan problem ili sto li vec, kad spremam verecu, rucak, ili kolac neki, nema sile da mogu da jedem to posle... Valjda se nakupim mirisa ili tako nesto, pa nisam gledna...

:notworthy: Udaj se za mene!
Tvoje je samo da mesiš, a za ostalo ću ja da se pobrinem :D

supercica04
25-10-07, 10:08
:notworthy: Udaj se za mene!
Tvoje je samo da mesiš, a za ostalo ću ja da se pobrinem :D

CCCCCCCCCC, ali 'ajde, posto mi je Mala Mu veliki prijatelj, slatka je i puno je volim...onda moze..:throb::kiss1:
Al' ne preceruj vise, Homere!

Homer
25-10-07, 10:23
C
Al' ne preceruj vise, Homere!

Izvini, zanio sam se :biggrin:

mala_mu
25-10-07, 10:29
Cico ne $ekiraj se, nece ti mene niko..

Homer
25-10-07, 10:32
Cico ne $ekiraj se, nece ti mene niko..

Oću ja, samo pazi da nas Cica ne uhvati! Mnogo je nezgodna kad je ljuta:brucelee:

supercica04
25-10-07, 12:25
Mala Mu "oce tebe svaki, al' ti se neckas... Takvu lepu djevojku mogu samo da "nece" zato sto joj je IQ visok, a sto se ostalog tice (kako biste vi rekli) nema primjedbi...Voli te i ljubi tvoja Cica, ako treba nekog da bijem samo reci!

lema
23-01-08, 14:06
U Svetu su zastupljene sledece vrste ishrane:
1.Punovredna mesana-uravnotezena-pravilna ishrana
2.Razdvojena ishrana
3.Vegetarijanska ishrana
4.Makrobioticka ishrana
Za ljude sa nasih podrucja se preporucuje 1. vrsta ishrane.
Kada je rec o kolicini, kvantitativni odnos pojedinih namirnica bi trebao biti:hleb i proizvodi od zitarica 32%, secer i sl. proizvodi 8%, voce i povrce 15%, masti i ulja 15%, mleko i mlecni proizvodi 15%, meso;riba;jaja 15%. Kvalitativni odnos namirnica biljnog i zivotinjskog porekla je 2:1. Izbegavati rafinisane namirnice: beli secer, belo brasno i rafinisane masnoce, jer one povecavaju kiselost u nasem organizmu, a telesne tecnosti su blago bazne, te dolazi do poremecaja. A da ne zaboravim, potrebno je unositi i slabije probavljive namirnice tj.dijetna vlakna koje su neophodne za odrzavanje normalne funkcije probavnih organa(celuloza,hemiceluloza,lignin i pektinske materije).