View Full Version : Kletve

Pages : [1] 2

Amelie
25-08-07, 11:17
kukavica ja ovih zadnjih dana kako se god obrnem neka osoba je nasla ispod praga raznorazna cudesa-tipa trouglove,koncice,ispaljene metke bla bla i svako je imao po neku kletvu na sebi.

aj sad da malo trtljamo o tome,ko to umije da radi,cemu to sluzi,ko normalan pristaje na to,jel stvarno postoje oni"ljubavni napitci"...kako se uroci i kletve micu.
jel imate takva iskustva i jel vjerujete uopste u to :tears:

sarita
25-08-07, 12:05
Sto se tice kletvi i vradzbina svakako je rijec o vjerovanju u to.Znaci ljudi koji se bave time vjeruju u to i mozda jakom vjerom i uspiju nesto da urade.Ali mnogo bitnije je to da ljudi koji ne vjeruju u to nisu podlozni tim stvarima i mislim da je to najbolja zastita..

viper®
25-08-07, 13:36
kukavica ja ovih zadnjih dana kako se god obrnem neka osoba je nasla ispod praga raznorazna cudesa-tipa trouglove,koncice,ispaljene metke bla bla i svako je imao po neku kletvu na sebi.

Ja bas jutros nadjoh ispaljen metak u cosak od kuce...

anon1
25-08-07, 14:16
Kletve, kao i ostali crnomagijaski rituali su poznati u Indiji kao dio tantre. Nista novo nista neobicno. Sve to sto se radi na nasim prostorima mislim da je blijeda slika originalnih tantrickih crnomagijskih rituala;)

Bubica
25-08-07, 16:50
Sarita,u potpunosti se slazem sa tobom,ko vjeruje njemu se takve stvari i desavaju.Cula jesam milion slucajeva,tako da znam da se pojedinci nekakvim JADIMA bave,vjerovatno ih to hrani i zive od toga,svakakvog naroda ima,na kraju nismo svi isti!

anon1
25-08-07, 17:00
Sto se tice kletvi i vradzbina svakako je rijec o vjerovanju u to.Znaci ljudi koji se bave time vjeruju u to i mozda jakom vjerom i uspiju nesto da urade.Ali mnogo bitnije je to da ljudi koji ne vjeruju u to nisu podlozni tim stvarima i mislim da je to najbolja zastita..

Nazalost ne vjerovati nije dovoljna i potpuna zastita... ali je u svakom slucaju bolje nego bojati se.

FORMICA
25-08-07, 20:54
Tačno Anone potpuno se slažem.

BlackWoman
27-08-07, 22:07
Hm, meni je nedavno neki žestoki "jajar" ostavio jaje u potkrovlju. Takođe i u rođakovom dvorištu bar 4 - 5 puta... Apsolvirali smo da niko nema kokoške, čak ni u daljnjem dvorištu. Ne znam koji im je postavljanje jaja?
Ja znam da sam kojim slučajem uhvatila osobu koja neštedimice dijeli jaja po dvorištima da bih mu ga nabila u grlo. :brucelee:

anon1
28-08-07, 00:32
Vidim ja da cu morati da dolazim da "iscerujem" djavole :D

Slowpoke Rodriguez
05-09-07, 10:40
ne znam, zajebana stvar. Mislim da je bitno ko i zasto kune. Sama kletva je samo lirski izraz :wink3:

explosion
05-09-07, 16:12
nazalost, suvise slucajeva sam cula vezanih za ovo. pocela sam da vjerujem.

milcee
05-09-07, 17:35
Ja verujem u te stvari,na moju veliku zalost imala sam dosta iskustva sa tim.
Uglavnom se takve stvarcice stavljaju na prag,ispod praga,po coskovima kuce,...
Samo mi nije jasna psiha tih ljudi koji se bave crnom magijom,slade se tudjom mukom.Mada,oni nisu svesni da im se sve to sto rade trostruko vraca,i to njihovoj deci(gde najvise boli).
Nema odvratnije stvari od ljubomore i zavisti.

explosion
05-09-07, 18:12
meni nije jasno kako spavaju, kako zive sa tim. napravim neku bezveznu nepravdu pa me to muci danima, zamisli da nekome svjesno naneses nesrecu i gledas to, a zivis normalno.
nije mi jasno.
cula sam za momka iz podgorice kojem je neko stavio nagaz ispred praga, namijenjen sestri njegovoj, on nagazi i zaljubi se u momka. odveli su ga u inostranstvo, nije pomoglo. na kraju su posumnjali da su vradzbine i odvedu ga kod hodze u ulcinj (mnogo ljudi tvrdi da hodze znaju svasta o tome) i on mu pomogne.to je prica njegovog komsije koji mi ne izgleda kao neko neozbiljan, neko ko bi izmisljao ovakve price.

Amelie
05-09-07, 18:50
pa ljudi su razliciti...svako ima svoju zivotnu filosofiju i pici po njoj,neko ne zna drugacije nego da baci kletvu koja moze citavu familiju da unakazi...
u svakom slucaju nesreca na onoga ko to zadesi jer ima stravicnih problema.
i dzaba da li neko vjeruje u to ili ne...

Batboy
05-09-07, 19:39
meni nije jasno kako spavaju, kako zive sa tim. napravim neku bezveznu nepravdu pa me to muci danima, zamisli da nekome svjesno naneses nesrecu i gledas to, a zivis normalno.
nije mi jasno.
cula sam za momka iz podgorice kojem je neko stavio nagaz ispred praga, namijenjen sestri njegovoj, on nagazi i zaljubi se u momka. odveli su ga u inostranstvo, nije pomoglo. na kraju su posumnjali da su vradzbine i odvedu ga kod hodze u ulcinj (mnogo ljudi tvrdi da hodze znaju svasta o tome) i on mu pomogne.to je prica njegovog komsije koji mi ne izgleda kao neko neozbiljan, neko ko bi izmisljao ovakve price.

Anđelčiću, ne vjerujem u ove stvari, mislim da nešto ovako može da utiče na ljude koji su ubjeđeni da kletve postoje i mislim da tu opet psihologija odigra ulogu, a i statistika (moja omiljena poštapalica) nije pokazala da je to tako.

Radili su čini mi se Francuzi neku analizu... (pokušaću da pronađem nešto pa da bacim na net)...

Kod njih je ispalo da od 100 ljudi iste starosne grupe na koje je bačena ''kletva'', su samo 2 čovjeka imala mentalni poremećaj. Takođe se i u stvarnom životu se istoj starosnoj grupi pojavi sličan rezultat. Od 100 kandidata 3 su imala psihički poremaćaj, odnosno ''otklon od standardnog ponašanja'' (period ispitivanja 1 mj.).....

Nemojte me baš držati za riječ, ali čini mi se da je eksperiment ponavljan više puta.:hug432:

Možda su im babe vračare bile u lošoj formi.:helpsmilie:

A što se tebe anđelčiću tiče, kad si čula da anđeli prave bilo kakve nepravde. ;)

explosion
06-09-07, 16:08
:) mislim da nije dovoljno ne vjerovati u to, nazalost. znam i ljude koji nisu vjerovali dok im se nije desilo. cime to objasnjavas? u pitanju su psihicki stabilne osobe, sa "standardnim" ponasanjem:)

Batboy
06-09-07, 17:44
I psihički stabilna osoba ''pukne'', izašli smo iz rata i to je sindrom tzv. ''vijetnamski'', ljudi su proživljavali svakakva sr.nja.

Mogu o ovome dosta da pričam, ali to nema veze sa vradžbinama, jedina veza je ta što ljudi često kažu ''Bacilo kletvu na njega'', pa tako to opravdavaju.

Ima i onih kojima se ''okidač'' aktivira (neka vrsta otpusnog ventila) kada mu neko kaže da je na njega bačena kletva.

Postoji opet studija koja ovo potvrđuje, nešto slično kao ''placebo effect'' efefekt. Tada te ljude može smiriti samo nadri liječenje neke druge ''babe vračare'' za soma eura. Ali i to su rijetki slučajevi...

Pričaj danas sebi čitav dan da s tobom nešto nije u redu pa ćeš vidjeti kako ćeš se osjećati sutra. :nono2: Ili možeš upaliti radio i slušati dobru muziku. :guitar:

milcee
06-09-07, 18:12
@Batboy,mislim da nisi u pravu.Verovatno nisi doziveo nista ni priblizno slicno tim stvarima.Pa ne moze ceo Svet da bude mentalno poremecen:wacko:
Sto se tice tih vracara ja znam da ima mnogo prevaranata,ali ima i onih pravih.Ipak,nije ti sve jedno kad ti neko isprica neke stvari iz tvog zivota koje samo ti znas.
Danas,na zalost,crne magije ima sve vise.
Kao sto sam vec rekla imala sam iskustva sa tim,i nije bas prijatno,pocevsi od toga da ti se od jednom raspada porodica,bez ikakvog razloga,da ti najblizi okrenu ledja,...
Nisu te stvari za zezanje.

Batboy
06-09-07, 18:48
Ma ne zezam se, meni je bliži pojam ''alien'' nego ''kletve'', na 100 ljudi se baci kletva a na dvoje troje uspije, takve kletve i ja znam napraviti.

Ove naše sredine su konzervativne, stide se, sakrivaju od bolesne djece i rodbine, a često čovjek koji je imao psihički poremećaj jednostavno ne može da shvati kako je do toga došlo, to se najčešće dešava kod ''psihički reaktivnog stanja'' gdje se bolest ponavlja. Žao mi je što je tako.

U americi je svaki 3 vojnik koji je došao iz Vijetnama imao težak mentalni poremaćaj, dok je svaki 5 pokušao da ubije nekog ili sebe. Teško se živi na ovim prostorima, zavladala je apatija... Moja tvrdnja da normalan čovjek ''pukne'' stoji i za to ne mogu kriviti kletvu. U BiH je najveći broj mentalno oboljelih (po broju stanovnika) na prostorima EX-YU.

Da me je neko pitao da li vjerujem u bioenergiju, rekao bih ''da naravno'', postoje ljudi koji mogu da aktivno utiču na energetska polja drugih ljudi, pozitivno i negativno naravno. Ovo je najbliže što prihvatam vezano za neku vrstu ''udaljenog uticaja na čovjeka''.

Svoje mišljenje uvijek korigujem kad dođem do nekih novih saznanja. Susrećem mnogo ljudi i dosad nisam prihvatio pojam ''kletva''. Možda se jednom desi i to, zasad ne. Takođe ne želim da se neko koriguje prema meni i da mijenja svoj stav jer to nije način.

explosion
06-09-07, 18:54
pa da, ovo je nacin da razmijenimo misljenja. slazem se sa milceee, a voljela bih da si ti u pravu. nesto mi je neprihvatljivo da je toliko ljudi pod uticajima tara. sta sa djecom, sasvim malom, koja postanu jako cudna, prestravljena i sta sve ne?

pehar
28-10-07, 18:57
Desavalo se da odem na zurku u kaficu i da sutradan primetim crvene kapi na mojim nogavicama,eh tada sam pomislila da me neko nenamerno poprskao vinom...Desavalo mi se da mi je nestalo neke bluze na zajednickom veseraju u zgradi.Nailazila sam na papirice uvezane koncima i kosom,cak to i dirala rukama.Kasnije mi je jedna komsinica kazala da to nisam smela da dodirujem.Znam da postoji zena koja cuva moju sliku koju nisam nikada upoznala inace je supruga nekadasnjeg mog decka.Sada kada bi mi se tako nestodesavalo otisla bih do crkve i pomolila se za zdravlje.Nazalost tada sam bila tinejdzerka,klinka kojoj je sve to delovalo smesno.

Amelie
28-10-07, 19:29
Znam da postoji zena koja cuva moju sliku koju nisam nikada upoznala inace je supruga nekadasnjeg mog decka.

ok pa onda meni kazu da sam ljubomorna :unsure:
sala na stranu,pa jel ona uzela tvoju sliku dok si bila u teen godinama?zezas li se da je toliko ospesivno bolesno ljubomorna...boze u kakvoj mi sedini zivimo samo da smo zdravo

FORMICA
28-10-07, 21:56
Ma ljudi kletve djeluju samo ako im mi vjerujemo. Imamo važnijih stvari od tih igrarija (koje istina mogu načinjeti dosta štete ako im dozvolimo)

Amelie
28-10-07, 22:09
Ma ljudi kletve djeluju samo ako im mi vjerujemo. Imamo važnijih stvari od tih igrarija (koje istina mogu načinjeti dosta štete ako im dozvolimo)

ne slazem se sa tim,ne mozes se sacuvati od necega samo ako u to ne vjerujes.
ne bih da dajem glupe primjere ali ne vjerujem da ces biti spasena od silovanja samo ako u to ne vjerujes...jes da ti mozes izazvati silovanje svojim provokativnim ponasanje(tako npr mozes izazvati srdzbu babe nekom ruznom rjecji)ali sve u svemu mislim da je bolje znati i sprijeciti nego lijeciti

mozak
28-10-07, 22:45
Licno ne vjerujem u to ali...NIKAD NE RECI NIKAD

FORMICA
28-10-07, 23:19
ne slazem se sa tim,ne mozes se sacuvati od necega samo ako u to ne vjerujes.
ne bih da dajem glupe primjere ali ne vjerujem da ces biti spasena od silovanja samo ako u to ne vjerujes...jes da ti mozes izazvati silovanje svojim provokativnim ponasanje(tako npr mozes izazvati srdzbu babe nekom ruznom rjecji)ali sve u svemu mislim da je bolje znati i sprijeciti nego lijeciti

Prvo ja sam on :tongue2: (Formica je latinski naziv za mrava):whistling2:

Drugo ništa ti se ne može desiti ako sam na to ne pristaneš:whistling2:

Treće proklinjati i kleti je vrlo ozbiljna radnja kojom se djeluje nadušu drugoga čovjka. To nije igra i time se ne treba baviti. Obično više štete načini onima koji kunu i slično nego onima kojima je namjenjena. Ako ne čini štetu znači da je pošiljalac kletvi toliko zglibio u životu da će imati sušto kad ode tamo đe svi idemo. Ako misliš da možeš spriječiti to djelovanje nekim sličnim djelovanjem onda to čini tako ja ne bih, a babe i ostali zafrkanti, pa nijesu vrijedni :hug432:

hipatija
31-10-07, 17:34

Amelie
01-11-07, 10:36
Drugo ništa ti se ne može desiti ako sam na to ne pristaneš:whistling2:

s ovim se nikako ne slazem ali bas nikako

Treće proklinjati i kleti je vrlo ozbiljna radnja kojom se djeluje nadušu drugoga čovjka. To nije igra i time se ne treba baviti. Obično više štete načini onima koji kunu i slično nego onima kojima je namjenjena. Ako ne čini štetu znači da je pošiljalac kletvi toliko zglibio u životu da će imati sušto kad ode tamo đe svi idemo. Ako misliš da možeš spriječiti to djelovanje nekim sličnim djelovanjem onda to čini tako ja ne bih, a babe i ostali zafrkanti, pa nijesu vrijedni :hug432:

s ovim se slazem

ali se u glavnom ne slazem sa tobom :D

Amelie
01-11-07, 10:39
...ovo sam danas procitala...ne znam da li je tom tekstu uopste mjesto ovdje, ali zelim ga podijeliti sa vama...

"Nakon tragične smrti mladog makedonskog pjevača
Tošeta Proeskog, po kuloarima se raspreda o tome
kako njegova pogibija nije čista rabote, te kako
mu je neko napravio crnu magiju. Naime, glavni razlozi za
ovakva raspredanja su čudne okolnosti u kojima je samo
mladi pjevač izgubio život, ali i njegova sklonost prema
skupljanju suvenira - ženskog veša. Naime, Tošetu su
obožavateljke za vrijeme nastupa redovno bacale tangice i
grudnjake na bis, a on ih je sakupljao i pravio kolekciju. Po
narodnom vjerovanju, uzimao je stvari na koje se najčešće
i najlakše prave sihire ili crna magija. Ono što je još interesantnije
i nagovještava da misteriji nema kraja, jeste to da
je mladi pjevač anđeoskog glasa i lica poginuo u utorak,
poslije ranog sabaha.
Po islamskom vjerovanju, utorak je dana kada crna
magija najače djeluje i najčešće se dešavaju ubistva, pogibije,
bolesti za koje ljekari ne znaju uzrok i rastavljaju
brakovi i ljubavne veze. To je dan kada muslimani ne smiju
ništa raditi, pogotovo je zabranjeno pranje veša, šišanje
kose, češljanje, rezanje noktiju, razmjena i šivanje odjeće.
Po islmaskim vjerovanjima sihir je svako djelo putem kojeg
se čovjek približava šejtanu (đavolu) i kojim se traži
njegova usluga. Veže se za sve ono čiji je uzrok skriven i
što izgleda suprotno njegovoj suštini, i što se dešava u
vidu opsjene i varke. To je vračanje i vezivanje čvorova i
ima uticaj na srce i tijelo.
Pitanje koje se stalno postavlja u tragediji Tošeta
Proeskog glasi: da li se nesreća mogla izbjeći i ko
je kriv? Dok je Balkan oplakavao Tošeta, neki su i
to iskoristili za zaradu. Tv “DM Sat” je sve svoje aktivnosti
usmjerila na emitovanje papreno skupih SMS-ova sa
posljednjim porukama Proeskom. Navodno, od 30-tak hiljada
emitovanih takvih poruka Dragana i Toni zaradili su
više od 50 hiljada maraka.
U želji da saznamo da li je Toše zaista bio pod crnom
magijom kontaktirali smo najpoznatiju bh. proročicu Vesnu
koja nam je kazala:
- Da, naravno, da nisu čista posla oko pogibije Tošeta
Proeskog. Nevjerovatno je da vozač napravi takvu grešku,
bude sa malim povredama i da menadžerica Ljilja koja sjedi
pozadi prođe skoro neozlijeđena, a da Toše pogine. On je
anđeo, živi svetac koji je zemljom hodao i bio je siguran na
Božijem putu, međutim, đavo mu ga je prekinuo kod Nove
Gradiške. Kategorički tvrdim, da su to đavolja posla i da
to nije od Boga. Takođe, tvrdim da Ljilja i vozač nemaju
nikakve veze s tim, ali da je đavo uticao na vozača. Ono
što se još treba znati jeste to da se ovo neće zaustaviti
samo na Tošetovoj smrti. Vidim još estradnjaka koji će uskoro
nastradati. Smrt će doći i po jednog pjevača islamske
vjeroispovjesti, ali neće zaobići ni Srbiju, jer poslije smrti
mladog čovjeka, mora doći do smrti još dvoje ljudi – tvrdi
na kraju proročica Vesna."

zasto tog momka ne ostavite da pociva u miru?
pustite ga vise ,brate umro je i gotov,nikad mi nije bilo jasno zasto je uvjek potreban razlog necemu.njega nema vise i kraj,necemo ga povratiti ako budemo posli i gledali koje je tange sve sakupio posle koncerta.
pa dajte batalite vise,uzmite primjer nekog zivog covjeka ako cemo vec o ovakvim stvarima da se bavimo a ostavite po strani prorocice vesne i mrtve ljude

hipatija
01-11-07, 11:21
"Tog momka", koji ima ime i prezime, ne trebas braniti, niti biti neciji advokat. Ovdje smo valjda da ponesto podijelimo sa drugima. U poruci nije bio moj licni stav vec clanak koji je objavljen,a ako ti se nije citalo, pa Boze moj, nemoj...Ni ja ne citam sto mi se ne dopada....
Vidis da je rjesenje jednostavno....dovoljno je izbrisati....i nauciti da i na ovom forumu, za koji sam mislila da je jedan od boljih, ima onih koji uvazavaju samo svoj stav...sto mi je to poznato, hahaha:bye1:...lijep pozdrav...

FORMICA
01-11-07, 23:32
s ovim se nikako ne slazem ali bas nikako

s ovim se slazem

ali se u glavnom ne slazem sa tobom :D

Ma nema problema za slaganje sa mojim ili nečijim drugim mišljenjem ili stavom.:wub2: Važno je izgraditi svoj stav i ja to poštujem, naravno da pomaže i meni da se korigujem:thumb_up:
O čemu se radi. Čovjek je višeslojan prvo je fizičko tijelo u njemu se nalazi tijelo od svjetlosti istog oblika (svjetluca i za fizičko tijelo je vezano kanapom) i unutra špica u kojoj su raznobojna svijetla. Ovo treće tijelo nijesam izučavao jer mi je bilo zabranjeno. Zapravo ako gledaš u njega zapanjen se zapetljaš i ostaneš tako zarobljen u samog sebe. E zapravo ta tvoja suština mislim da su to ta šarena svijetla je neuništiva i neoštećiva. Čovjeku ništa ne može biti ali se može zafrknuti i nazadovati ili se zadržati na jednom mjestu. To se ne smije raditi nego se treba kretati prema naprijed jer nas na kraju čeka nešto fantastično. Na žalost ne postoje prečice. Zanči nikakva svemirska sila ti ne može nikakvom silom nametnuti nešto što sama ne poželiš. Znaju to ti momci, inače su jako lukavi, pa vole prevariti i učinjeti da misliš da nešto želiš. i to je to. :)

mozak
02-11-07, 00:01
Kosti Zoku griza

Zor_djevojka
08-11-07, 21:02
evo nove za navuchene forumashe..'
' da bog da ti forum (ne) radio ka' danas '

FORMICA
08-11-07, 22:56
Rossonera1981 ovo je užasna kletva:shocked542::shocked542::eek::eek:

Zor_djevojka
09-11-07, 07:08
ovo je trebalo da te nasmije, a ne zaprepasti...;)

mala_mu
09-11-07, 08:49
Meni koleginica ima obicaj da kaze Kakwa si nos ti *opa*,
ali to mi se jos nije desilo. Ili kad mi kaze *Crkavica te podusila* To ne znam sto je, ali mozda mi se i desilo, samo nisam znala da jes...

FORMICA
11-11-07, 00:05
ovo je trebalo da te nasmije, a ne zaprepasti...;)
Ali upravo pšto sam poslao ovaj post opet se prekide veza sa forumom, tako da do večeras nijesam ni pristupao.:toobad:

BlackWoman
12-11-07, 11:26
Lijepa stvar, ako se tako može reći, za kletve je činjenica da se one po pravilu vraćaju kao bumerang pošiljatelju.

Amelie
13-11-07, 20:08
Ali upravo pšto sam poslao ovaj post opet se prekide veza sa forumom, tako da do večeras nijesam ni pristupao.:toobad:

eto ti ga na a velis da ne vjerujes u dejstvo kletAVA :trumpet:

FORMICA
13-11-07, 20:33
Ali to je u pitanju mreža a ne ja. Na mene ne djeluje:)

Zor_djevojka
15-12-07, 13:48
Najgadnija koju chuh je ' Porodichni ti se grob ne ladio '...made by Sidewinder

sladja
15-12-07, 14:03
Najgadnija koju chuh je ' Porodichni ti se grob ne ladio '...

svašta li ti čuješ rosso :nonono:

Zor_djevojka
15-12-07, 14:04
A i ti bi ...da ti je brat od strica u toku...Ne bi me chudilo da je bash on osmislio...

sarita
03-01-08, 12:01
Zanimljivo je to koliko ljudi zive u strahu. Sa kojeg god asprekta posmatram covjeka vidim da je strah prisutan i ne samo to nego cak vlada covjekom.Vrlo zanimljiva tema je bila "bojite li se smrti" ai mislim da su je mnogi pogresno protumacili. Kad je rijec o kletvama. Slazem se sa formicom da ako vjerujes u dobro i u neku bozansku silu ni jedna kletva te ne moze okrznuti. Ponekad se pitam zasto ljudi toliko koliko vjeruju u kletve ne vjeruju u ljubav i u dobro? Postoji i izreka kad neko kaze...ne bojim se dobroga nego losega...znaci unaprijed povjeruje recimo da bi se neka kletva mogla ostvariti i samim tim njeguje to. Dok recimo kad je u pitanju nesto lijepo i dobro cesto kazu...nisam ja te srece...unaprijed osude sebe i iscekuju samo ono lose sto "moze" da se dogodi.

Miriam
03-01-08, 13:23
Tačno tako Sarita, uvek treba misliti i činiti pozitivno i dobro. I ako je istina da kletve mogu da se obistine, tim osobama se vrate dva puta žešće sigurno.
"Ne čini drugima ono što ne bi voleo da drugi tebi čine"

Batboy
03-01-08, 17:50
Ohh, zašto ne mogu niti na jednoj ''freack'' temi da se složim sa vama..:nonono:

Kletva je stanje duha.., stanje svijesti koje govori više o nama nego o nekom drugom...
Kletva je domen nesreće.., a čovjek je sretan ili nesretan u zavisnosti od toga koliko se osjeća sretnim ili nesretnim... Pitanje zašto se neko osjeća loše kad čuje da je neko na njega bacio kletvu je isto pitanje kao i ono ''zašto se neko osjeća loše kad mu neko povrijedi dušu, ego, njegovo JA...''

Ako neko vjeruje da je sretan on to i jeste.., ako neko vjeruje da je nesretan.., uistinu jeste.., ako neko vjeruje da je na njega bačena kletva biće proklet..., ne od drugih već od sebe samoga... :smokeing:

Miriam
03-01-08, 17:57
Bat ja mislim da smo se ovog puta složili.
Sam svoju sudbinu a i bogumi ;) sreću krojiš.:cheezy:

Batboy
03-01-08, 18:17
Ne vjerujem da smo se složili.., možda se slažemo u nečemu, ali ne vjerujem da dijelimo mišljenje.... :unsure:

Niko ne može da baci kletvu na nas.., ne postoji treća osoba. Onaj koji baca kletve na nas smo mi, i tada one postaju istina..., a te istine su samo u našoj glavi i niko ne zna da takva ''istina'' postoji.., i niko je ne može bolje osjetiti od nas... :yawn431:

Miriam
03-01-08, 18:33
Ja ti Batko u kletve i vradžbine ne verujem, samo u Boga.

Batboy
03-01-08, 18:37
Ja ti Batko u kletve i vradžbine ne verujem, samo u Boga.

Onda smo se složili.., šeKeru mali... :photo:

sarita
03-01-08, 18:48
@batko

pa vidis da govorimo o istom...nego ti moras uvijek da iskomplikujes nesto sto ej jednostavno:D

Batboy
04-01-08, 01:22
@batko

pa vidis da govorimo o istom...nego ti moras uvijek da iskomplikujes nesto sto ej jednostavno:D

Formica se ne bi složio...

FORMICA
04-01-08, 19:19
Ohh, zašto ne mogu niti na jednoj ''freack'' temi da se složim sa vama..:nonono:

Kletva je stanje duha.., stanje svijesti koje govori više o nama nego o nekom drugom...
Kletva je domen nesreće.., a čovjek je sretan ili nesretan u zavisnosti od toga koliko se osjeća sretnim ili nesretnim... Pitanje zašto se neko osjeća loše kad čuje da je neko na njega bacio kletvu je isto pitanje kao i ono ''zašto se neko osjeća loše kad mu neko povrijedi dušu, ego, njegovo JA...''

Ako neko vjeruje da je sretan on to i jeste.., ako neko vjeruje da je nesretan.., uistinu jeste.., ako neko vjeruje da je na njega bačena kletva biće proklet..., ne od drugih već od sebe samoga... :smokeing:

Naprotiv. Za promjenu potpuno si u pravu. Vidiš na kraju se svi složimo jer zapravo pričamo o istom ali svako sa svog gledišta i iz svog iskustva. Pa kako nijesmo isti ni iskustvo nam nije isto. E sad ako se ne svađamo dok razmjenjujemo misli onda se na kraju složimo:hug432:

FORMICA
04-01-08, 19:35
Samo da dodam ono što nam je u glavi ne znamo samo mi. Prvo svaka misao koja se stvori u mozgu je posljedica elektrohemijskih reakcija i pri tome se stvaraju elektromagnetni impulsi koji se slobodno šire kroz prostor i ugrađuju se u opšte elektromagnetno polje Zemlje tako da je svaki impuls bilo kog stvorenja uključen u to opšte polje i sačuvan za sva vremena. Tom polju se može pristupiti i po potrebi pokupiti odgovarajuće podatke. Drugo svaki čovjek je pored toga što je fizičko biće, takođe i duhovno biće i ko tako se ugrađuje u duhovni svijet pa je i tako cjelokupna memorijska slika do najsitnijih detalja takođe sačuvana za dovijek. Ovoj memoriji može pristupiti samo njen vlasnik i viši entiteti ali ni oni bez dozvole. Treće može se uticati na druge ljude preko duhovnog svijeta a to nikom ne preporučujem jer su reakcije žestoke i nekontrolisane pa se po pravilu čine velike štete i onome koji vrši djelovanje i inome prema kome se djeluje. To su stvariu u koje se nikako ne treba petljati. Ali je istina da ti niko ništa ne može ako sam ne pristaneš nato. E sad tu postoji zafrknuta stvar ti tamo a i ovi ovđe su često vrlo lukavi pa umiju prevariti čovjeka što izaziva žestoku reakciju prevarenog. Sve to ne mora da se odigrava sa našom sviješću u ovom svijetu, i onda se ne treba čuditi besmislenih glupih postupaka užasnih posljedica. Ja lično ne dozvoljavam nikom da manipuliše mojim mislima i još manje da se ponašam na glup način izazivajući bol i patnje drugima. Jedino posmatram okolo i mogu ti reći da ima vrlo zanimljivih stvari za viđeti:)

explosion
05-01-08, 15:12
:w00t531: Ja sam se slozila sa batom! Bice nesto :D

anon1
05-01-08, 15:26
Evo posto je formica dosta to detaljno objasnio, sa prakticnog aspekta bih htio da dodam jos malo pojasnjenja. Kletva je svijest/energija/stanje koje jedan pojedinac prenosi na drugog. Dakle jasno je da to potice od spolja!!! Medjutim sama posljedica zavisi od domacina/prijemnika koji moze da bude uskladjen/"u rezonansi" sa tom kletvom ili ne. Ako je osoba samosvjesna i ulaze veliku energiju u svoje stavove/akcije/zelje onda tesko da ga bilo koja kletva moze uzdrmati jer on jednostavno nije osoba koja moze to da prihvati. Ne boji se od napada (sto je mozda i najvaznija komponenta), slijedi svoje instinkte, misli svojom glavom. Osobe koje se boje kletve su one koje "znaju" da kletva na njih moze uticati i samim tim su se idealno podesile za napad. Osim te dvije kategorije ljudi postoji jos jedna koja je po sredini, kad je u pitanju psihicki napad i manipulacija. To su nesvjesne osobe, ciji zivot protice u cisto nagonskim, instinktivnim akcijama, osobe koje nikad ne mijenjaju ono sto sudbina nosi sama po sebi. Na te osobe se takodje moze uticati ali ipak u manjoj mjeri nego na ove koje su obuzete strahom. Strah unistava covjeka na svim poljima.

TAT TWAM ASI

Batboy
05-01-08, 16:31
Eeee vidiš ja taj uticaj s polja ne priznajem... Rekao sam, to je za mene vrsta osjećanja.., slično kao ljubav, mržnja, patnja, tjeskoba, duševna bol koju prouzrokujemo sami...

Npr. ako sebe ubijedimo da smo bolesni postaćmo bolesni... Ako sebe ubijedimo da je na nas neko bacio kletvu iako nas ta osoba ne poznaje niti nas je ikad vidjela, čak šta više ne zna da postojimo, bacićemo sami na sebe prokletstvo... Ne bilo kakvo prokletstvo, već ono koje će da u nama stvara duševno rastrojstvo...

p.s. Ne vjerujem niti govorim o prokletstvima tipa. ''Kenedijevi grobovi''

sarita
05-01-08, 19:58
@batko
kad se kaze da to dolazi od spolja misli se da je nesto osobu natjeralo ili podstaklo da misli da je na njega recimo bacena neka kletva...znaci sto god je u nasoj glavi ipak je zbog necega to uzrokovanoa to "nesto" itekako ima veze sa spoljasnjim svijetom u kombinaciji sa strahom koji je definitivno razlog svega toga.

anon1
05-01-08, 20:14
Nijesam bas mislio na taj nacin, vise na formicin (lijepo je on to opisao elektromagnetnim talasima itd...)

sarita
05-01-08, 20:36
@anon
da...mada mislim da je i to povezano..

Batboy
05-01-08, 20:49
Ja sam to uporedio sa vrstama emocija..., a vjerujem da većina a i Formica misli da postoji spoljnji uticaj...

Ja u spoljnji uticaj ne vjerujem..., samo u stanje duha i svijesti... Mi sami kreiramo svoje stanje svijesti bez vanjskih sila... Ne vjerujem da postoji osoba/osobe koje mogu uticati na to bacanjem čini, uroka kletvi i sl...

Ako treba da pojasnim šta podrazumijevam pod silama nije problem...

kliko
05-01-08, 21:34
Ja u spoljnji uticaj ne vjerujem...,
Ako treba da pojasnim šta podrazumijevam pod silama nije problem...

molim te pojasni,tek sad si me malo zainteresovao ;)

FORMICA
05-01-08, 21:43
Batboy koliko si siguran da su neke tvoje misli zaista tvoje? odnosno umiješ li razlikovati svoje misli od onih koje ti se nametnu? Zaista je frustrirajuće znati da svaka misao koja se javi ne mora biti tvoja. Nema svrhe preispitivati svaku misao jer se niđe neće doći. Ja sam davno napravio nešto kao antivirus program koji radi automatski i odbacuje sve misli koje nijesu moje mada su i oni napredovali pa se ponekad zaista začudim kad mi na pamet pane da uradim nešto što zapravo nikad ne bih uradio. Istim sistemom ide i ta manipulacija ljudima pa sve jedno dali se radi o primitivnoj manipulaciji kletvama ili savršenijim sistemima upravljanja ljudima. Ali kao što veliš imati povjerenja u sebe i čvrsto se držati toga onemogućava manipulaciju.

sarita
05-01-08, 21:54
Ja sam davno napravio nešto kao antivirus program koji radi automatski i odbacuje sve misli koje nijesu moje mada su i oni napredovali pa se ponekad zaista začudim kad mi na pamet pane da uradim nešto što zapravo nikad ne bih uradio.
E sad si me zainteresovao kako si razlikovao misli koje su nametnute i koje su tvoje? Ili bolje da pitam kako znas da to sto ti je palo na pamet inace nikad ne bi uradio?

anon1
05-01-08, 21:56
Pa poznaje sebe, i zna sto je za njega ispravno a sto nije. Cim pocnes da pusis a bio si protivnik toga jasno ti je da je to odnekle doslo sa strane ;)

sarita
05-01-08, 23:17
Pa poznaje sebe, i zna sto je za njega ispravno a sto nije. Cim pocnes da pusis a bio si protivnik toga jasno ti je da je to odnekle doslo sa strane ;)
a kako znas da ono dok nisi pusio nije bilo sa strane a inace bi ti pusio?

Batboy
06-01-08, 05:58
Batboy koliko si siguran da su neke tvoje misli zaista tvoje? odnosno umiješ li razlikovati svoje misli od onih koje ti se nametnu? Zaista je frustrirajuće znati da svaka misao koja se javi ne mora biti tvoja. Nema svrhe preispitivati svaku misao jer se niđe neće doći. Ja sam davno napravio nešto kao antivirus program koji radi automatski i odbacuje sve misli koje nijesu moje mada su i oni napredovali pa se ponekad zaista začudim kad mi na pamet pane da uradim nešto što zapravo nikad ne bih uradio. Istim sistemom ide i ta manipulacija ljudima pa sve jedno dali se radi o primitivnoj manipulaciji kletvama ili savršenijim sistemima upravljanja ljudima. Ali kao što veliš imati povjerenja u sebe i čvrsto se držati toga onemogućava manipulaciju.

Eeee vidiš, mnogo forumaša bi se složilo s tobom...

Nažalost nisam toliko fleksibilan, vjerujem da neke stvari za koje tvrdiš da su ''prava istina'' temeljiš na ličnim iskustvima... Tu smo slični.., samo je moguće da meni nedostaje iskustva. Zato većini stvari prilazim empirijski.., pa kud me odvede....

Batboy
06-01-08, 06:00

E zbog ovakvih a i drugih stvari si mi u top-10 forumaša... :tooth:

sarita
06-01-08, 14:20
E zbog ovakvih a i drugih stvari si mi u top-10 forumaša... :tooth:
sto ces batko...mjesec mi je u blizancima:D

anon1
06-01-08, 14:38

Pa ako poznajes sebe onda znas i to. Nekome je npr bitno zdravlje, a opste je poznato da je pusenje stetno za zdravlje. Dakle sve to zavisi od zivotne filozofije kojom se rukovodis.

Ako me sad pitas, a sto ako covjek nema zivotnu filozofiju (znam te)... onda je takva osoba nesvjesna, i kroz zivot ide cisto instinktivno, kao zivotinja. A o tome sam vec pisao :thumb_yello:

sarita
06-01-08, 14:41
@anone
ja samo mislim da je sve to relativno cak i to da li poznajemo samog sebe. Mozda ti mislis da poznajes samog sebe:)

anon1
06-01-08, 16:45
Pazi covjek sto vise duhovno napreduje relativno sve vise tezi apsolutnom. To ti je kao sa onom plesacicom, jedan tvdi da se okrece ulijevo, drugi udesno, a tek onaj sto vidi da se naizmjenicno vrti pola kruga na jednu a pola kruga u drugu stranu shvata da su ova dvojica oba u pravu ali da isto toliko obojica grijese.

FORMICA
07-01-08, 00:55
E sad si me zainteresovao kako si razlikovao misli koje su nametnute i koje su tvoje? Ili bolje da pitam kako znas da to sto ti je palo na pamet inace nikad ne bi uradio?

Pa to sam upravo rekao. Ne možeš sa ovoga mjesta doći do toga koje su misli tvoje a koje su nametnute, jer se gubiš u beskrajnom nizu pitanja i odgovora i na kraju ne dođeš ni dočega nego postaneš vrlo zbunjen i tek tad podložan manipulaciji. Kad boravim u duhovnom svijetu tačno sam odredio koje su stvari u mojoj prirodi. Problem je zaborav kasnije jer u fizičkom svijetu zaboravljam značenja riječi iz duhovnog svijeta. Zato sam u duhovnom svijetu napravio provjeri od pet pitanja i pet odgovora i naredio sam onim sakrivenim djelovima sebe da savka misao mora proći taj test kako bih znao jeli moja. Znak upozorenja u ovom svijetu je osjećaj nelagode. To je kao na primjer vidiš druga ili nekog drugog kome je iz džćepa ispalo 100 evra. Mada znaš da on ima 100000 evra što ćeš učinjeti sa tih 100 evra. Onaj neće ni primjetiti da mu nedostaju a tebi bi dobro došle zbog nečega. Osjećaj nelagode se javlja kad uzmem pare i potrošim ih. I slične situacije. I ne samo povezane sa fizičkim događajima nego i sa svim drugim.

FORMICA
07-01-08, 01:00
Eeee vidiš, mnogo forumaša bi se složilo s tobom...

Nažalost nisam toliko fleksibilan, vjerujem da neke stvari za koje tvrdiš da su ''prava istina'' temeljiš na ličnim iskustvima... Tu smo slični.., samo je moguće da meni nedostaje iskustva. Zato većini stvari prilazim empirijski.., pa kud me odvede....

Pa u pravu si u suštini. Sumnjičavost otvara put manipulaciji, a kao što se veli vjeruj i biće, ima svoje.

kliko
07-01-08, 14:58
Postoje kletve koje se odnose na cijele familije i prostiru se na nekoliko pokoljenja.

Sto mislite o ovoj tvrdnji? Namjerno sam je "uokvirio".Recimo da me zivotno iskutvo,kako kaze Batboy, naucilo da takve kletve i te kako postoje, dok me s druge strane isto to zivotno iskustvo uci da su takve kletve cist nonsens. Mozemo diskutovat iz dva ugla: u prvom su clanovi familije na koje se kletva odnosi svjesni prokletstva koje nose, a u drugom slucaju nemaju blage veze zasto im se desavaju tragicne stvari,kao nekoj prokletoj familiji. Kako objasnjavate ovo?

sarita
07-01-08, 23:06
ne znam da li sam dobro shvatila ali ovo bi bilo usko povezano sa karmom. Naravno postoji licna i porodicna karma a ovo bi bila porodicna.
Negativne emocije nasih predaka ulaze u nase informaciono polje samo ako su one analogne nasoj duhovnoj strukturi.Znaci ako osoba radi na sebi i zivi "ispravno" te informacije ne ostaju ili se brisu.
E sad...biti svjestan porodicne kletve ili karme mozda, mislim da se tu opet radi o licnom dozivljaju a samim tim je moguce da se to i odnjeguje i ostvari.
Zasto bi mene pogodilo recimo ako znam da je navodno na moju porodicu "bacena kletva" ako ja zivim ispravno? Ili bih mozda bas uradila suprotno i do maximuma to odnjegovala u sebi i dalje prenijela na sledece generacije?

Miriam
07-01-08, 23:12
Jel vi stvarno verujete u postojanje i moć kletve, ili samo izmeđujete gledišta i iskustva?

anon1
07-01-08, 23:14
Jel vi stvarno verujete u postojanje i moć kletve, ili samo izmeđujete gledišta i iskustva?

Naravno da kletve (zle cini) imaju svoju energiju koja utice...

Miriam
07-01-08, 23:18
Da, ako ti u tvojoj glavi tako složiš priču, kletve ti nisu potrebne samo negativne misli i kraj. Karikiram malo, poenta je da ako kažeš ne mogu, onda stvarno nećeš moći.

sarita
07-01-08, 23:22
imaju uticaja mozda ali moguce ih je ublaziti maximalno

mozak
07-01-08, 23:22
kazi mu Mirjam

Miriam
07-01-08, 23:24
Pravo u metu. :biggrin: To je moje lično mišljenje, nadam se da ga mnogi dele sa mnom. :kiss1:

anon1
07-01-08, 23:25
Da, ako ti u tvojoj glavi tako složiš priču, kletve ti nisu potrebne samo negativne misli i kraj. Karikiram malo, poenta je da ako kažeš ne mogu, onda stvarno nećeš moći.

Bitno je sto ti je u glavi, to je od presudnog znacaja. Ali osobe koje zive u strahu i neznanju svakako su podlozne tim losim uticajima od spolja. Cvrste samosvjesne osobe su zasticene djelimicno ili u potpunosti od tih sila, mada opet zavisi ko izaziva tu losu energiju...

Batboy
07-01-08, 23:41
Je l' može neko da obrazloži šta podrzumijeva stanje kada si pod kletvom... Ja bih se ipak ograničio da je to stanje duha i uma.., a ne stanje našeg okruženja... Npr. dešavaju se nesreće i sl.

Ja bih to povezao sa nečim drugim...

Batboy
07-01-08, 23:45
Bitno je sto ti je u glavi, to je od presudnog znacaja. Ali osobe koje zive u strahu i neznanju svakako su podlozne tim losim uticajima od spolja. Cvrste samosvjesne osobe su zasticene djelimicno ili u potpunosti od tih sila, mada opet zavisi ko izaziva tu losu energiju...

Ja ti kažem da si glup stotinu puta, a ti stotinu i prvi put pomisliš da si stvarno glup... Takve kletve i ja znam bacati.., samo treba biti uporan... :mf_type: :whistling2:

Miriam
07-01-08, 23:46
Batko, jel kletva i vradžbina isto?

mozak
07-01-08, 23:54
pas ti se mesa napoteza

anon1
08-01-08, 00:01
Ja ti kažem da si glup stotinu puta, a ti stotinu i prvi put pomisliš da si stvarno glup... Takve kletve i ja znam bacati.., samo treba biti uporan... :mf_type: :whistling2:

Nije isto reci i pomisliti. Nije isto kad ti misao samo proleti kroz glavi ili kad se koncentrises na nju. Nije ista radis li to u alfa, beta, teta ili delta mozdanoj aktivnosti. Razlike su ogromne a efekat razlicit :)

Batboy
08-01-08, 00:02
Batko, jel kletva i vradžbina isto?

Otkud ja znam, nisam se bavio niti sa jednim... Postoji razlika...

Evo ti malo inf. Vrač-vradžbina = magija, kletva-kleveta = teška riječ

Miriam
08-01-08, 00:08
Zar nije kletva - kunuti nekog, a kleveta širiti laži i neistinu o nekom, Pitanje je bilo postavljeno zato što ja mislim da su ovde pomešali te dve stvari.

anon1
08-01-08, 00:10
Ali nijesi pitala pravu osobu :)

Batboy
08-01-08, 00:10
Nije isto reci i pomisliti. Nije isto kad ti misao samo proleti kroz glavi ili kad se koncentrises na nju. Nije ista radis li to u alfa, beta, teta ili delta mozdanoj aktivnosti. Razlike su ogromne a efekat razlicit :)

Spomenuo si alfa, beta, teta, delta moždane aktivnosti... Hoćeš da kažeš da u prosječnom govoru u normalnom stanju svijesti čovjek ne može odaslati kletvu... Ali zato kad je u posebnom stanju svijesti to može....

Najbanalniji primjer je tzv. kletva izrečena u bijesu... Jesam li se ušpicio prema onom na što aludiraš ili sam pobjegao od onogg što si htio reći... ;)

Batboy
08-01-08, 00:13
Zar nije kletva - kunuti nekog, a kleveta širiti laži i neistinu o nekom, Pitanje je bilo postavljeno zato što ja mislim da su ovde pomešali te dve stvari.

I jedno i drugo je ''teška riječ'' usmjerena ka određenoj osobi... Govorio sam o porijeklu riječi.... :yeahright:

anon1
08-01-08, 00:17
Spomenuo si alfa, beta, teta, delta moždane aktivnosti... Hoćeš da kažeš da u prosječnom govoru u normalnom stanju svijesti čovjek ne može odaslati kletvu... Ali zato kad je u posebnom stanju svijesti to može....

Najbanalniji primjer je tzv. kletva izrečena u bijesu... Jesam li se ušpicio prema onom na što aludiraš ili sam pobjegao od onogg što si htio reći... ;)

E pa sad dolazimo do onoga sto Mirjam pita...

Kletva i vradzbina... u principu radi se o istoj stvari. Ali drukce se zovu pa je bitn oi naglasiti zasto. Kletva je kratna negativna rijec/recenica koja se izgovori (a o njoj se pri tome manje ili vise misli). Vradzbina je takodje negativna ali ona uopste ne mora da se izgovori i uglavnom ukljucuje odredjeni ritual.

U oba slucaja cilj je postici negativno stanje kod druge osobe.

Kad je u pitanju kletva izrecena u bijesu, prema izvjesnim eksperimentima, i tako nesto djeluje razorno ali na kracim distancama. U slucajevima "stalozenog" bajanja, efekti koji mogu da se postignu nemaju fizicke barijere. A stalozeno bajanje podrazumijeva sva stanja mozdane aktivnost sem beta talasa.

Ali posto ovo nije prirucnik o tome kako bacati kletve ja ne zelim vise da zalazim u ovu tematiku: sto, kako, zasto.

Pozitivan mentalni stav je najbolja zastita. Vjerujte u Boga i budite dobri i ne treba vam druga zastita od negativnosti.

OM SHANTI

sarita
08-01-08, 00:22
Pozitivan mentalni stav je najbolja zastita. Vjerujte u Boga i budite dobri i ne treba vam druga zastita od negativnosti.

potpisujem ovo ;)

anon1
08-01-08, 00:23
ajde potpisi :) da vidim napokon taj shvrakopis :D

Batboy
08-01-08, 00:35
E pa sad dolazimo do onoga sto Mirjam pita...

Kletva i vradzbina... u principu radi se o istoj stvari. Ali drukce se zovu pa je bitn oi naglasiti zasto. Kletva je kratna negativna rijec/recenica koja se izgovori (a o njoj se pri tome manje ili vise misli). Vradzbina je takodje negativna ali ona uopste ne mora da se izgovori i uglavnom ukljucuje odredjeni ritual.

U oba slucaja cilj je postici negativno stanje kod druge osobe.

Kad je u pitanju kletva izrecena u bijesu, prema izvjesnim eksperimentima, i tako nesto djeluje razorno ali na kracim distancama. U slucajevima "stalozenog" bajanja, efekti koji mogu da se postignu nemaju fizicke barijere. A stalozeno bajanje podrazumijeva sva stanja mozdane aktivnost sem beta talasa.

Ali posto ovo nije prirucnik o tome kako bacati kletve ja ne zelim vise da zalazim u ovu tematiku: sto, kako, zasto.

OM SHANTI

Razumijem te.., pokušavam da se ušpicim, da se obrazložiš...;) Nisi mi ništa rekao što i sam nisam znao. Ali jesi obrazložio svoj stav...

Mada bih ja rekao da postoji razlika.., a ta je u prenošenju energija i različitim pristupima... Ali ne bih o tome...

Kakvu energiju onda nose razne vrećice napunjene svakavim glupostima... To spada u red vradžbina... Razlika postoji.., ali kao što si rekao efekat je isti (ja bih rekao sličan)....

Ostao si mi dužan odgovor o bacanju kletvi..., da li misliš da neko može da napravi takvo stanje da izazove prokletstvo... Npr. Prokletstvo američkih predsjednika, Kenedijevo prokletstvo, prokletsvo Lujevo...

Sve su to stanja nesretnih slučajeva... (imam stav o ovome ali bih volio da čujem od ostalih)... ;)

sarita
08-01-08, 00:39
Kakvu energiju onda nose razne vrećice napunjene svakavim glupostima... To spada u red vradžbina... Razlika postoji.., ali kao što si rekao efekat je isti (ja bih rekao sličan)....
A odakle ti znas da je nekad neka takva vrecica ikome donijela nesto lose?...mislim sve su to price, neko nekome stavio pod jastuk i sl. ja cisto sumnjam da bi tebi sad neka vrecica sto bih ti ja smuckala uopste nesto poremetila u zivotu osim ako bi ti to bas tako prihvato..

anon1
08-01-08, 00:41
@Bat

Evo kratko..

Vrecice nose gotovo iskljucivo energiju koju pomenuh da je sa kratkim dejstvom... to je jedini nacin da joj se dejstvo prenese na vecu daljinu...

Sto se tice prokletstva, to je vec nesto suptilnije i nijesam siguran bas kako bih tako nesto mogao klasifikovati. Licno se nikad nijesam uvjerio u stanje "prokletstva", ali izvjesnim manipulacijama energije ne vidim zasto ne bi bilo moguce (vjestoj osobi) izazvati takvo stanje(koje opet nije nepromjenjivo).

anon1
08-01-08, 00:44
A odakle ti znas da je nekad neka takva vrecica ikome donijela nesto lose?...mislim sve su to price, neko nekome stavio pod jastuk i sl. ja cisto sumnjam da bi tebi sad neka vrecica sto bih ti ja smuckala uopste nesto poremetila u zivotu osim ako bi ti to bas tako prihvato..

Nije tako...