View Full Version : Jeste li nekad (u)radili neku tehniku joge?

anon1
23-08-07, 14:50
Da vidimo ko to sve vjezba jogu na ovom forumu :)

kliko
23-08-07, 15:13
Evo ja prvi...pocetnik.

Uz tvoje savjete, jedne knjige ("Yoga za zdravlje i vitalnost") i sopstveno shturo poznavanje pokusavam da yoga vjezbe radim svakodnevno. Ako ne "stignem" da uradim svoj 20-minutni program, onda uradim obavezno makar sirshasanu, kako si mi i preporucio.

anon1
23-08-07, 15:17
Fino :D

Jos samo da glasas ;)

mary
23-08-07, 15:20
ja sam glasala :mf_type:

anon1
23-08-07, 15:24
a vidio sam da mi drzis ravnotezu (kontriras mi:tongue2:)

mary
23-08-07, 15:31
mora i to neko :tongue2:

anon1
23-08-07, 15:40
ehh ovaj kliko je neodgovaran :D

kliko
23-08-07, 16:51
...evo,evo...malo zaborvan. Pomocice valjda vremenom sirshasana ;)

anon1
23-08-07, 17:00
Bolje "zaborvan" nego da si zaboravan :D

kliko
23-08-07, 17:06
bolje,bolje...:D

explosion
23-08-07, 18:03
Meni je tesko da citam o tome,lijenstina, a tako bih voljela da me neko nauci sta i kako...

explosion
23-08-07, 18:04
ima li neka obuka u podgorici za nas lijenstine?

anon1
23-08-07, 18:14
Ja ne znam da ima neki ozbiljan "kurs" joge u pg, sto ne znaci da ga nema...

Moracu se ja tome posvetiti ;)

sarita
23-08-07, 22:42
Ako se pranayama broji onda DA:whistling2:

anon1
23-08-07, 22:43
a zasto se ne bi brojala :D

frkadela
24-08-07, 11:18
Ja sam stavio "ne"... :)
Pokusavao sam sa onim nekim pozama, ali cim ja osjecam umor i strasan napor dok to radim, onda to nije za mene...
Tako sam se vratio stavu lotosa i meditaciji... :D

anon1
24-08-07, 11:19
e pa i stav lotosa i meditacija su tehnike joge... tako da si prevario :p

Bubica
25-08-07, 17:56
U sklopu pilates-a,imala sam priliku da naucim neke pokrete jog-e,ni malo jednostavo i lako,ali efektno u svakom slucaju!

anon1
01-09-07, 17:29
cao bubice, ja tek sad vidim to sto si pisala :)

Pilates i ostale moderne "discipline" pokusavaju da koriste elemente joge ili da jogu kao takvu uklope u sebe. Ali to je neizvodljivo. Joga je zaokruzena cjelina. Ko zeli da se posveti sebi u fizickom, psihickom i duhovnom smislu joga kao takva mu je dovoljna.

E sad ne ih zelio pogresno da budem shvacen... ne kazem da su Pilates, aerobik kao i raznorazni sportovi losi, ali cesto se desava da previdjaju neke bitne stvari i na taj nacin stete prvo fizickom a nekad i psihickom zdravlju.

U svkaom slucaju pozdravljam svaki pokusaj vjezbanja joge ;) Uzmi neku knjizicu joge pa malo prouci direktno, izvorno ucenje:thumb_yello:

anon1
07-09-07, 19:39
Jako los odziv, s tim sto ja pretpostavljam da su tu glasali uglavnom oni koji posjecuju pdf YOGA, tako da su rezultati losi, ali to je znak da ne treba da posustajemo ;) cak naprotiv, bice joge jos.. a sa jogom i onih koji ce je zavoljeti. Spajanje sa savrsenstvom je joga. Ujedinjenje individue sa beskonacnim. Za pravog jogija nista nije nemoguce.

FORMICA
14-09-07, 23:03
Na studijama sam kupio neku knjižicu o jogi od Jasmine Puljo ili tako nekako. Dugo sam radio sve one vježbe i moram priznati da su mi prijale. Ne znam kako, kasnije, valjda zbog obaveza i nemanja vremena potpuno sam prestao sa vježbama. Ne znam bih li mogao ponovo početi? Svi su mi zglobovi zakrečali a nataložilo se 20-ak kila preko mjere :(

anon1
14-09-07, 23:20
Mozes naravno, Jasmina Puljo ima knjige neke vidio sam to nekad davno, ali ipak to vise lici na modernizovanje joge... Ako zelis da se bavis tu sam ;) i dobrodosao u ove joga vode :D

andjela pizelli
04-01-08, 13:58
e ne nikada,sve mi se cini,da joga nije za moj temperament,hvata me zima od nje:notworthy:

anon1
04-01-08, 17:19
Varas se, postoji vise vrsta joge... za svakoga po nesto :)

mistique
05-05-08, 02:07
Ishla sam mjesec dana na chasove joge.

Posle vjezhbi sam redovno imala jake glavobolje,pa sam prestala.
Vjezhbe ko vjezhbe,nisu mi se neshto svidjele,mada sam iz prve uspjela da napravim polozhaj "chuchanj naopako" kako ga zovem :),iako sam jache konstitucije :)

(dubi se na glavi,ruke na podu,koljena na laktovima :D)

Svidjale su mi se meditacije,ali poshto sam imala jake glavobolje posle tih chasova,prekinula sam sa jogom.

pehar
16-12-08, 21:49
Konacno neka tema da i ja prozborim kao laik u vezi yoge.Cudi me da je do sada nisam primetila?!Letos sam imala pidzama party sa jos 3.drugarice.Elem jedna od njih poslednje 4.godine vezba yogu.Pokazala nam je nekoliko lagane vezbe,i rekla nam je da se ne forsiramo ako ne mozemo da uradimo neku vezbu.Meni je bilo zanimljivo,zaista posle tih vezbi osecala sam se spokojno,lagano i opusteno.Jedna od tih drugarica je bila pod tenzijom,kaze da su vezbe spore,i da joj yoga ne prija zato sto stalno ide na aerobik.Eto to je moje iskusto.

anon1
17-12-08, 19:06
Konacno neka tema da i ja prozborim kao laik u vezi yoge.Cudi me da je do sada nisam primetila?!Letos sam imala pidzama party sa jos 3.drugarice.Elem jedna od njih poslednje 4.godine vezba yogu.Pokazala nam je nekoliko lagane vezbe,i rekla nam je da se ne forsiramo ako ne mozemo da uradimo neku vezbu.Meni je bilo zanimljivo,zaista posle tih vezbi osecala sam se spokojno,lagano i opusteno.Jedna od tih drugarica je bila pod tenzijom,kaze da su vezbe spore,i da joj yoga ne prija zato sto stalno ide na aerobik.Eto to je moje iskusto.

Lijepo. Svaki pocetak je malo tezi, lijep ili ne. Drago mi je da su tebi vjezbe prijale. To je svakako znak da si bila opustena dok si ih radila, sto je jako bitan preduslov da bi se od vjezbi dobila korist. Aerobik i slicne fizicke aktivnosti jesu u suprotnosti sa jogom iz prostog razloga sto previse brzi pokreti tijela koji se tamo rade uznemiravaju i um te osobe tako da kasnije tesko moze biti dovoljno smirena i opustena da se skoncentrise na lagane pokrete i suptilna strujanja prilikom vjezbanja joge.

OM SHANTI