View Full Version : Da ste u mogućnosti, šta bi zabranili?
Da imate na jedan dan zakon u vašim rukama, koji od tri navedena poroka bi ukinuli za sva vremena?
Ja sam dugo razmišljao, i odgovor nije lak.
Duvan je štetan ne samo za osobe koje ga konzumiraju, već čak i do 5 puta štetniji za pasivne korisnike, koji su, kao na primjer djeca gdje su roditelji pušači, prinuđeni ne svojom voljom živjeti u takvim uslovima.
Alkohol ne treba posebno komentarisati, kao ni droge. I za jedno i za drugo važi pravilo: ne igraj se time, ono se neće igrati tobom.
Na kraju, moj glas ide narkoticima. Ipak najradikalnije mijenjaju svijest i ostavljaju najveće posledice po zdravlje korisnika, ali je presudno to što su konzumenti ovog vida ''zabave'' u ogromnoj većini slučajeva mlade osobe, još nezrele ličnosti koje ne znaju i ne mogu znati kontrolisati ovaj porok, ako je to uopšte i moguće.
Sve vrste narkotika...Jer u njima vidim samo cisto zlo.
ja pokusah da svo troje stavim pod zabranu ali ne moze sem jedno tako da ostajem cu da apstiniram od (namjestenih) izbora :D
Alkohol i narkorici donose najvecu stetu onima koji ih konyumiraju, dok cigarete donose konkretnu stetu i pusacima i nepusacima. to je najstetnija droga. da mogu, rado bih ukinula te proizvode za sva vremena!
kad je nešto zabranjeno onda je baš to ono što najviše privlači! kao roditelj bojim se za svoje djete i baš zato sa svojom djevojčicom puno pričam o svemu , pa i o narkoticima, i alkoholu,.. pružam joj puno ljubavi, a najviše se trudim da izgradi samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoje stavove, da ne bude labilna osoba. mislim da je to mnogo važnije od zabrana.
i ne postoji način ni mogućnost da se bilo što od ovoga navedenog zabrani za sva vremena.
kad je nešto zabranjeno onda je baš to ono što najviše privlači! kao roditelj bojim se za svoje djete i baš zato sa svojom djevojčicom puno pričam o svemu , pa i o narkoticima, i alkoholu,.. pružam joj puno ljubavi, a najviše se trudim da izgradi samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoje stavove, da ne bude labilna osoba. mislim da je to mnogo važnije od zabrana.
i ne postoji način ni mogućnost da se bilo što od ovoga navedenog zabrani za sva vremena.
Seko, svaka čast na izboru metoda vaspitanja i pristupu.:clapping:
U pravu si da je nemoguće zabraniti da išta od ovoga navedenog dođe do konzumenata, ali ja sam mislio na zakonsku zabranu. Pitanje je više hipotetičke prirode, nego li ima osnova u praksi.
ok! u redu je to! i slažem se da nema osnova u praksi! mogu ja da kažem da bih zabranila sve, ali ... u osnovi, drago mi je da si počeo ovu temu, jer treba da se priča! možda bi bilo dobro i kad bi se javio neko ko je imao problema sa bilo kojim od navedenih. vjerujem da ono što oni imaju da kažu može nekome mnogo pomoći!
To bi bilo lijepo. Iako imam, hmmm:D, određena iskustva na tom polju, ipak nisam pravi izbor da govorim o problemima koji idu sa svim tim, jer sam se uvijek znao više nego dobro kontrolisati, a svoja iskustva ograničiti isključivo na travu... i to ne bilo kad i bilo gdje,kako je većina konzumira. Ipak sam morao paziti na ugled i reputaciju, pa sam imao mali, zatvoreni krug ljudi, jedno lijepo mješovito društvo, vrlo maštovito :D
U svakom slučaju, baš zbog tih, iako prilično ograničenih iskustava, glasao sam protiv narkotika, jer ipak mislim da suštinski ne postoji podjela na teže i lakše, odnosno teške i lake.
Što me gledate?!!! Frki pije absinth!!! :D;)
neznam sta da izaberem izmedu ponudenih odgovora...ja bi sve:biggrin:
Zor_djevojka 24-10-07, 14:33 Narkotike..apsolutno...
*Narkotike bih definitivno zabranila.. Doduse, oni su vec zabranjeni.. ali nasa zemlja je cuvena po tome.. da pravosudje slabo funkcionise.. i da prakticno postoje neki zakoni samo formalno..a slabije s eprimenjuju u praksi..
Sto se tice alkohola.. ne bi.. jer ako je u normalnim kolicinama.. on ima i mnogo svojih pozitivnih dejstava...!!!
TheTrooper 07-12-07, 14:52 Tezak izbor, ali ajde glasam za narkotike.
neznam sta da izaberem izmedu ponudenih odgovora...ja bi sve:biggrin:
Vidi se po čvrstom stavu da će gi bidne presjednik. :D:clapping:
Nemoj cigarete majke ti.
BlackWoman 17-12-07, 15:32 Narkotike. Ni nakon duvana ni alkohola ne treba toliko dugo da se ovisnik vrati u normalu kao od narkotika. To je problem, kako porodice, tako i kompletnog društva.
sneguljica 04-04-08, 16:43 Narkotike izabrah od ponudjenoga, medjutim oni su vec zabranjeni a to bas i nema nekog narocitog uticaja na smanjenje konzumacije narkotika. Kao i uvijek, ono sto je zabranjeno najvise nas intrigira...nijesam cak ni za legalizaciju marihuane, nego samo primjetih kako stvari stoje.
Treba sto vise edukovati djecu, i stvoriti im sto ljepse uslove za mirniji i bezbrizniji prolazak kroz adolescentski period i sigurna sam da ce se smanjiti (sigurno ne i iskorijeniti, nazalost!) broj konzumenata.
Za pocetak, za rasturanje i prodaju bih uvela strahovite kazne, da se smanji mogucnost nabavke...pretpostavljam da bi to i cijenu podiglo, s obzirom da je sad, heroin recimo, relativno lako dostupan i cijenom i kolicinom, a to bi bar donekle dalo rezultate.
Kad je alkohol i cigarete u pitanju, takodje bih uvela strogi nadzor i kazne za maloljetnike. Znaci, onaj ko nije punoljetan ne bi mogao ni da kupi ni da javno konzumira alkohol ni cigarete...e kad postane punoljetan neka udari ako mu basta!:tongue:
salim se malo, svakako bih i to nekako pokusala zakonski da regulisem, jer po mojim iskustvima skoro svi strastveni pusaci su poceli u kasnom djetinjstvu ili ranoj mladosti da konzumiraju duvan i alkohol! U svakom slucaju prije punoljetstva:toobad:
Narkotike, na 1. mjestu...mada ima toga još...zabranila bih maloljetnicima da odsjedaju po kafanama gdje drmaju narodnjaci do 4-5 ujutro...
a i forum bi za neke trebalo zabranit :D
Nista od navedenog.
T-com bih digla u vazduh i zabranila podizanje novih poslovnica:D
Odobrila bih abortus i smrtnu kaznu :D
nestasni_cipiripi 14-06-08, 08:57 Narkotici da,al sve!i duvan,i alkohol.S tim da ova 2 mogu kroz neke zakonske regulative da opstanu,tj kao sto je i sad propisano,al da se
zakon sprovodi.
Trebali ste stavit kriminal i mafiju da bi jos neki glasali :-)
nista ne bih zabranila od ovde navedenog jer je sve stvar izbora,ali bih zabranila neke druge stvari kao sto su brza voznja(jer stradaju neduzni ljudi) i zabranila bih ljudima preko 60godina da glasaju na izborima,kao i da voze
nestasni_cipiripi 21-06-08, 01:20 Ipak bi ja ovo za glasanje podigao na 75-80god.
|
|