View Full Version : Da ste u mogućnosti, šta bi zabranili?

DYLAN DOG
19-08-07, 19:30
Da imate na jedan dan zakon u vašim rukama, koji od tri navedena poroka bi ukinuli za sva vremena?

Ja sam dugo razmišljao, i odgovor nije lak.
Duvan je štetan ne samo za osobe koje ga konzumiraju, već čak i do 5 puta štetniji za pasivne korisnike, koji su, kao na primjer djeca gdje su roditelji pušači, prinuđeni ne svojom voljom živjeti u takvim uslovima.
Alkohol ne treba posebno komentarisati, kao ni droge. I za jedno i za drugo važi pravilo: ne igraj se time, ono se neće igrati tobom.

Na kraju, moj glas ide narkoticima. Ipak najradikalnije mijenjaju svijest i ostavljaju najveće posledice po zdravlje korisnika, ali je presudno to što su konzumenti ovog vida ''zabave'' u ogromnoj većini slučajeva mlade osobe, još nezrele ličnosti koje ne znaju i ne mogu znati kontrolisati ovaj porok, ako je to uopšte i moguće.

liv_tyler
19-08-07, 20:10
Sve vrste narkotika...Jer u njima vidim samo cisto zlo.

anon1
19-08-07, 20:25
ja pokusah da svo troje stavim pod zabranu ali ne moze sem jedno tako da ostajem cu da apstiniram od (namjestenih) izbora :D

ludica
19-08-07, 20:38
Alkohol i narkorici donose najvecu stetu onima koji ih konyumiraju, dok cigarete donose konkretnu stetu i pusacima i nepusacima. to je najstetnija droga. da mogu, rado bih ukinula te proizvode za sva vremena!

viper®
19-08-07, 21:51
Ma sve bih zabranio!

seka
21-08-07, 02:47
kad je nešto zabranjeno onda je baš to ono što najviše privlači! kao roditelj bojim se za svoje djete i baš zato sa svojom djevojčicom puno pričam o svemu , pa i o narkoticima, i alkoholu,.. pružam joj puno ljubavi, a najviše se trudim da izgradi samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoje stavove, da ne bude labilna osoba. mislim da je to mnogo važnije od zabrana.
i ne postoji način ni mogućnost da se bilo što od ovoga navedenog zabrani za sva vremena.

DYLAN DOG
21-08-07, 03:06
kad je nešto zabranjeno onda je baš to ono što najviše privlači! kao roditelj bojim se za svoje djete i baš zato sa svojom djevojčicom puno pričam o svemu , pa i o narkoticima, i alkoholu,.. pružam joj puno ljubavi, a najviše se trudim da izgradi samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoje stavove, da ne bude labilna osoba. mislim da je to mnogo važnije od zabrana.
i ne postoji način ni mogućnost da se bilo što od ovoga navedenog zabrani za sva vremena.

Seko, svaka čast na izboru metoda vaspitanja i pristupu.:clapping:
U pravu si da je nemoguće zabraniti da išta od ovoga navedenog dođe do konzumenata, ali ja sam mislio na zakonsku zabranu. Pitanje je više hipotetičke prirode, nego li ima osnova u praksi.

seka
22-08-07, 02:44
ok! u redu je to! i slažem se da nema osnova u praksi! mogu ja da kažem da bih zabranila sve, ali ... u osnovi, drago mi je da si počeo ovu temu, jer treba da se priča! možda bi bilo dobro i kad bi se javio neko ko je imao problema sa bilo kojim od navedenih. vjerujem da ono što oni imaju da kažu može nekome mnogo pomoći!

DYLAN DOG
22-08-07, 03:00
To bi bilo lijepo. Iako imam, hmmm:D, određena iskustva na tom polju, ipak nisam pravi izbor da govorim o problemima koji idu sa svim tim, jer sam se uvijek znao više nego dobro kontrolisati, a svoja iskustva ograničiti isključivo na travu... i to ne bilo kad i bilo gdje,kako je većina konzumira. Ipak sam morao paziti na ugled i reputaciju, pa sam imao mali, zatvoreni krug ljudi, jedno lijepo mješovito društvo, vrlo maštovito :D

U svakom slučaju, baš zbog tih, iako prilično ograničenih iskustava, glasao sam protiv narkotika, jer ipak mislim da suštinski ne postoji podjela na teže i lakše, odnosno teške i lake.

Što me gledate?!!! Frki pije absinth!!! :D;)

saky
25-08-07, 12:12
neznam sta da izaberem izmedu ponudenih odgovora...ja bi sve:biggrin:

Zor_djevojka
24-10-07, 14:33
Narkotike..apsolutno...

Mjau
24-10-07, 23:31
*Narkotike bih definitivno zabranila.. Doduse, oni su vec zabranjeni.. ali nasa zemlja je cuvena po tome.. da pravosudje slabo funkcionise.. i da prakticno postoje neki zakoni samo formalno..a slabije s eprimenjuju u praksi..

Sto se tice alkohola.. ne bi.. jer ako je u normalnim kolicinama.. on ima i mnogo svojih pozitivnih dejstava...!!!

TheTrooper
07-12-07, 14:52
Tezak izbor, ali ajde glasam za narkotike.

Janjičar
07-12-07, 15:03
neznam sta da izaberem izmedu ponudenih odgovora...ja bi sve:biggrin:

Vidi se po čvrstom stavu da će gi bidne presjednik. :D:clapping:

Nemoj cigarete majke ti.

BlackWoman
17-12-07, 15:32
Narkotike. Ni nakon duvana ni alkohola ne treba toliko dugo da se ovisnik vrati u normalu kao od narkotika. To je problem, kako porodice, tako i kompletnog društva.

sneguljica
04-04-08, 16:43
Narkotike izabrah od ponudjenoga, medjutim oni su vec zabranjeni a to bas i nema nekog narocitog uticaja na smanjenje konzumacije narkotika. Kao i uvijek, ono sto je zabranjeno najvise nas intrigira...nijesam cak ni za legalizaciju marihuane, nego samo primjetih kako stvari stoje.
Treba sto vise edukovati djecu, i stvoriti im sto ljepse uslove za mirniji i bezbrizniji prolazak kroz adolescentski period i sigurna sam da ce se smanjiti (sigurno ne i iskorijeniti, nazalost!) broj konzumenata.
Za pocetak, za rasturanje i prodaju bih uvela strahovite kazne, da se smanji mogucnost nabavke...pretpostavljam da bi to i cijenu podiglo, s obzirom da je sad, heroin recimo, relativno lako dostupan i cijenom i kolicinom, a to bi bar donekle dalo rezultate.
Kad je alkohol i cigarete u pitanju, takodje bih uvela strogi nadzor i kazne za maloljetnike. Znaci, onaj ko nije punoljetan ne bi mogao ni da kupi ni da javno konzumira alkohol ni cigarete...e kad postane punoljetan neka udari ako mu basta!:tongue:

salim se malo, svakako bih i to nekako pokusala zakonski da regulisem, jer po mojim iskustvima skoro svi strastveni pusaci su poceli u kasnom djetinjstvu ili ranoj mladosti da konzumiraju duvan i alkohol! U svakom slucaju prije punoljetstva:toobad:

petar
13-06-08, 22:29
narkotike i kocku

Homer
13-06-08, 22:36
Đe sex u ovU anketU :D

Supernova
14-06-08, 00:16
Narkotike, na 1. mjestu...mada ima toga još...zabranila bih maloljetnicima da odsjedaju po kafanama gdje drmaju narodnjaci do 4-5 ujutro...

anon1
14-06-08, 00:25
a i forum bi za neke trebalo zabranit :D

Blade
14-06-08, 00:26
Gotov si! :D

mistique
14-06-08, 00:48
Nista od navedenog.
T-com bih digla u vazduh i zabranila podizanje novih poslovnica:D
Odobrila bih abortus i smrtnu kaznu :D

nestasni_cipiripi
14-06-08, 08:57
Narkotici da,al sve!i duvan,i alkohol.S tim da ova 2 mogu kroz neke zakonske regulative da opstanu,tj kao sto je i sad propisano,al da se
zakon sprovodi.
Trebali ste stavit kriminal i mafiju da bi jos neki glasali :-)

milenaaaa
14-06-08, 18:50
narkotike....

pehar
14-06-08, 21:19
Nista ne bih zabranila.

svetlost
21-06-08, 00:19
nista ne bih zabranila od ovde navedenog jer je sve stvar izbora,ali bih zabranila neke druge stvari kao sto su brza voznja(jer stradaju neduzni ljudi) i zabranila bih ljudima preko 60godina da glasaju na izborima,kao i da voze

nestasni_cipiripi
21-06-08, 01:20
Ipak bi ja ovo za glasanje podigao na 75-80god.