View Full Version : Treca kuca-vjezbaona

andjela pizelli
08-08-07, 16:06
Smrt sestre

http://img66.imageshack.us/img66/2913/nnnnd5.png (http://imageshack.us)

Pogledajte gdje je otisao vladar III(kuce brace i sestara),na vrh XII,a imamo vladara VIII (Neptuna)u III....pa josh kvadrira vladara(Venru)koji je u konjukciji sa Uarnom i Marsom.....dijagnoza se tesko uspostavila,jer je bolest jako rijetka....

Jazzy
08-08-07, 16:41
Da, Neptun bas "fino" kvadrira sve ovo u 12oj. A vjerovatno se tesko doslo do dijagnoze bas zbog njega, jer on zamagljuje i obmanjuje. So90Mo? Sa120Ve0Ma0Ur, dugotrajna borba sa bolescu, mozda pogresna dijagnoza zbog Neptuna? Dug boravak u bolnici zbog pune 12 kuce? Mozemo da li da vidimo sestrinu kartu?

andjela pizelli
08-08-07, 17:38
Da, Neptun bas "fino" kvadrira sve ovo u 12oj. A vjerovatno se tesko doslo do dijagnoze bas zbog njega, jer on zamagljuje i obmanjuje. So90Mo? Sa120Ve0Ma0Ur, dugotrajna borba sa bolescu, mozda pogresna dijagnoza zbog Neptuna? Dug boravak u bolnici zbog pune 12 kuce? Mozemo da li da vidimo sestrinu kartu?

Nemam je draga moja,samo znam da
je bolest bila jako rijetka,znaci da je zbog toga,tesko i doslo do dijagnoze,mislim da nije bas dugo bolovala,nesmijem dijagnozu da napisem ,znas vec...opreza radi....

Algol
08-08-07, 21:10
A vrh 3. je na ozloglasenom 18* stepenu. Ako gledamo 8. kucu kao 6. od 3., moze se odnositi na bolest sestre, a vlada Neptun koji je na 29* u kvadratu sa Venerom koja vlada 3. kucom. Sama Venera u 12. moze donijeti boravak sestre u bolnici, a u konj. sa Uranom i iznenadnu bolest, u ovom slucaju i smrt. Dijagnozu je bilo tesko uspostviti zbog 12. kuce i Neptuna. Neptun je uvijek nesto zamagljeno,nepoznato,nejasno isl. a Ve u 12. isto tako. Uz to Ve vlada tim Neptunom. Sjeverni Mj.cvor je u 3. kuci i njom vlada Mars na 8* stepenu u 12. 8* stepen je skorpijski, smatra se losim i jos i 12. kuci. Sta je ustvari bilo presudno u ovom slucaju????

Jazzy
08-08-07, 22:23
Sta je bilo presudno? Tranzit, bar ja mislim. Bez obzira na ovolike lose stvari, nesto je moralo da radi kao okidac. Andjela imas li datum smrti sestre?

andjela pizelli
09-08-07, 17:24
Sta je bilo presudno? Tranzit, bar ja mislim. Bez obzira na ovolike lose stvari, nesto je moralo da radi kao okidac. Andjela imas li datum smrti sestre?

Nesjecam se draga moja,davno je to bilo....cak ni godine....

milenaaaa
09-08-07, 18:18
meni je treca kuca u biku...a venera je u strijelcu u devetoj... :///////
ova kuca mi stvarno nikada nije bila jasna..

samo znam da mi je najozloglasenija zvijezda Algol na vrhu trece kuce..a ja nemam ni brata ni sestru..i onda ono famozno.....ko zna zasto je to dobro ?????

Jazzy
09-08-07, 20:29
Mozda bas zbog Algola nemas?

milenaaaa
09-08-07, 23:15
Mozda bas zbog Algola nemas?

pa da..o tome ti i pricam..
mislim da je simbolika algola ispunjena upravo kroz to sto nemam ni brata ni sestru....da ih imam ko zna sta bi ih cekalo..jer ipak znamo sta algol donosi :biggrin:

Last_Insight
28-10-07, 13:39
Sam Dupor navodi da se sudbina naših bližnjih ne može uvijek vidjeti iz našeg horoskopa. Smatra da su njihovi rx primarni i da je teško iz našeg horoskopa vidjeti takvo nešto.

navesti ću vlastiti primjer moje sestre.

3. polje u Blizancima Merkur spaljen od Sunca u Ribama u 12. a sve sve kvadrat Mars.

Bi li to značilo da će nešto i mene pokositi :D

limunada
30-10-07, 07:59
nemora znacit da u 3.kucu je samo o smrt brace i sestara moze i da bude o saobracaj..recimo moram da pazim zbog kise,led kad vozim il grijesim!?

posto imam neptun u 3.kucu kvadrat sa saturnom i marsom...vladar jupiter otiso u 11.kucu a saturn mi je u 12.kucu....

dragana
08-06-08, 17:28
Saturn u trećoj kući opozicija sa mesecom i merkurom? Vladar treće u IX? http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=cyffileenIKke-u1170418394&lang=e&gm=a1&nhor=427844&nho2=427844&btyp=2&mth=gw&sday=12&smon=5&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&add=7066&ast=