View Full Version : ObnaŽena "djevojka Sa Sela"

koke_st
19-07-07, 18:06
Severinin akt na aukciji dosegnuo 27 tisuća eura

'Severina frend' naziv je likovnog djela kojim je sarajevski autor Adin Hebib, u osam mjeseci umjetničkog rada, na tri ulja na platnu i dvadesetak skica i crteža ovjekovječio potpuno golu hrvatsku zvijezdu

Ideja o aktu nastala je u vrijeme snimanja filma 'Duhovi Sarajeva', u kojem je glumila i Severina, prenosi internetski portal Pincom.

'Gledajući kadrove iz filma u svom ateljeu, u kojima jedan model pozira, objašnjavao sam glumcima Davoru Janjiću i Enisu Bešlagiću kakvi sve oblici ženskih grudi postoje, jer se film bavi i estetskom kirurgijom. Priča je otišla do pitanja koliko sam aktova naslikao i nastala je ideja da napravim Severinin akt', navodi Hebib.

Jedan će rad slikar Hebib darovati, kako kaže, prijateljici Severini, drugi će zadržati za svoju zbirku, a treći će biti predstavljen na otvaranju njegova ateljea 19. kolovoza u Sarajevu.

Za sarajevski dnevnik As pokazao je dio slike obnaženih Severininih grudi, iako su mnogi te grudi već vidjeli na djelu.

Golu Severinu na platnu u svom vlasništvu žele imati brojni privatni kolekcionari. Kad se pročula vijest o njegovu umjetničkom radu, tvrdi likovni umjetnik Hebib, nazvao ga je velik broj ljudi koji su se raspitivali za cijenu djela, pa čak i skica.

'Prepoznajući ih po naglasku i brojevima telefona, zaključio sam da me velik broj zainteresiranih zvao iz Hercegovine. Na internetskoj aukciji cijena slike prešla je 27.000 eura, a do otvaranja izložbe ona će sigurno biti i mnogo viša', napominje slikar Adin Hebib.

kliko
19-07-07, 23:36
Mogli su je besplatno skinut sa neta,ako ih je gola interesovala ;) :D