View Full Version : Reset Biosa

UserNameZbunjeno
15-07-07, 01:39
Blokirao sam Bios na laptopu, pasword znam ali kad god ga pokrenem on me vraca na user koji je zakljucan ne sifrom nego jednostavno ne mogu nijedno opciju da promjenim, kao javlja poruku tipa "View only"

Otvarao sam laptop prije nekoliko i doduse imao sam problema sa jednim sarafom,..... nisam mogao naci bateriju . Zna li iko dje se ona nalazi

Derek_Trotter
15-07-07, 01:54
Sto ne uradis update biosa. Najbolje je da odes na direktni sajt proizvodjaca nego li da ga trazis preko pretrazivaca.

UserNameZbunjeno
15-07-07, 02:12
sve cega sam se sjetio sam pokusao kao i to ali kad krenem da updejtujem on mi javlja da sve nove definicije vec posjedujem i kida proces.....
(softwer za update sam skinuo sa njihovog sajta)... u pitanju je asus a6000
imas li jos kakvu ideju, koliko uzimaju serviseri za takve stvari

anon1
15-07-07, 10:56
Jesi li pokusao prvo da ucitas u BIOS-u default profil? A ovo oko update-a nijesi bio bas dovoljno jasan.. Jesi li radi update driver-a ili BIOS-a?

UserNameZbunjeno
16-07-07, 02:22
Jesam ali nece javlja istu poruku "view only", bug bios-a sigurno nije, djeluje mi kao neka self-defense zastita biosa (koliko je to moguce?). Update biosa pokusavam ali nece,...

ne znam kako drugacije resetovati bios kad ne mogu naci tu bateriju

mala_mu
17-07-07, 10:39
Kako ne mozes naci. Ako ti je dvd recimo sa lijeve strane, baterija meni na kompu dodje dolje desno, ispod sirokih, tankih kablova. Blizu napajanja. Ista ti je ka one za sat, samo je vecja i pljosnatija. Izvadi je na par sekundi, kad je nadjes, i vrati... To bi trebalo da ti rijesi problem. A sto si updateovao? Bios ili drivere si skidao...

anon1
17-07-07, 10:45
U pprincipu ne mora se baterija vaditi, ima pored nje jedan kratkospojnik, koji se prebaci iz polozaja "1" u polozaj "2", saceka se pa se vrati opet u polozaj "1" ...

UserNameZbunjeno
17-07-07, 11:36
ma opet cu ga otvoriti, prosli put me glava boljela od svih sarafa i na kraju jedan NEMOGU da nadjem.
mozda mi se posreci ovg puta :)

mala_mu
17-07-07, 12:11
nemoj samo da zavrsis sa viskom djelova kad ga sklopis i popravis... Za ostalo ces lako...

Derek_Trotter
17-07-07, 13:43
nemoj samo da zavrsis sa viskom djelova kad ga sklopis i popravis... Za ostalo ces lako...

Najbolje je da ga proda u djelove pa da kupi novi:whistling2:

anon1
17-07-07, 13:52
Ajde pustite co'eka na mir i tako je Zbunjen :D

Samo polako UnZbunjeno...

Derek_Trotter
17-07-07, 14:02
Salim se. Ne znam gdje bi mogla biti baterija mada to sto kaze anon moze i bez vadjena baterije da se resetuje ploca. Samo je vjerujem ti to problem pronaci na skucenom prostoru. Mozda probaj da nazoves ili da podjes u Digit Montenegro jer oni stalno servisiraju notebook-ove. Vjerujem da napamet znaju gdje im se baterija nalazi

mala_mu
17-07-07, 15:23
Sto?
Znas kako je moj djed popravljao satove? Vazda je po 2 /3 sarafa viska ostajalo...

anon1
17-07-07, 15:35
Ali Zbunjen ti nije djed, bas naprotiv, mlado momce :D

UserNameZbunjeno
17-07-07, 22:29

E vrh, super ideja, ima li zainteresovanih, cijena po dogovoru ;)

UserNameZbunjeno
17-07-07, 22:32
Ajde pustite co'eka na mir i tako je Zbunjen :biggrin:

Samo polako UnZbunjeno...

OVaj nick ima istoriju i nastao prilikom smisljanja usera na yahoou i nakon 10 pokusaja (propalih) odustadoh i napamet mi pade ovaj pa misljah da bi i ovdje bio super, :smokeing:

UserNameZbunjeno
17-07-07, 22:37

Dogovor je pao:secret: , nocas otvaram kantu, i sve cu vratiti na svoje mjesto ali ako za neki saraf nemade mjesta smatracu da mu je sudbina okrenula ledja :D

mala_mu
17-07-07, 23:40
Uz tebe smo... Evo necju mocj zaspat, ujutro je2 cekam da vidim sto si ucinio... :) xixixixixi...

UserNameZbunjeno
18-07-07, 00:29
slikacu bateriju za uspomenu :):)

anon1
18-07-07, 01:14
Evo i ja iscekujem rezultate :D

mala_mu
18-07-07, 08:37
Dogovor je pao:secret: , nocas otvaram kantu, i sve cu vratiti na svoje mjesto ali ako za neki saraf nemade mjesta smatracu da mu je sudbina okrenula ledja :D
Nemoj samo rec posle da smo te mi nagovorili, ili sto.. Mi smo bili izricito protiv toga, xaxaxaxaxaxaxa...
Sto je bilo, sto je bilo???

UserNameZbunjeno
18-07-07, 13:18
Nemoj samo rec posle da smo te mi nagovorili, ili sto.. Mi smo bili izricito protiv toga, xaxaxaxaxaxaxa...
Sto je bilo, sto je bilo???

:) eh dje mi sad rece kad sam sve zavrsio....
Uspio sam, resetovao sam ga, i sto je najvaznije nije bilo nesrecnih sarafcica u ostatku.. :):) Proslavljam veceras, donijecu pica... :)
p.s. sem ako nije zabranjeno :)

mala_mu
18-07-07, 13:22
Nadje li baKteriju?

anon1
18-07-07, 14:31
Bilo je i virusa :D

anon1
18-07-07, 14:31
Aj neka je sa srecom ta rabota...

Legolas
18-07-07, 16:38
Imas backdor vrata uvek za zakljucane basic input output bla bla...
Idi na oficijalni sajt tog proizvodjaca i potrazi njihove lozinke za otkljucavanje bios-a.

Ako se tu pogubis, poskidaj elektroniku i pronadji ili bateriju ili jumper koji je zaduzen za resetovanje bios-a. Sacekaj par sekundi, vrati nazad sve kako je bilo, startuj and enjoy...

anon1
18-07-07, 16:41
Legolas ocigledno si zakasnio jer kako coek rece uspio je ;)

Ali kao i uvijek do sad sto sam primijetio ispoljio si po ko zna koji put dobar karakter;)

UserNameZbunjeno
18-07-07, 19:40
mala_od_preko_morache (http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/member.php?u=768) vbmenu_register("postmenu_114513", true);
Nadje li baKteriju?
Bila neka mala dosadna, metalik.... smijem se :)

anon1 (http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/member.php?u=147)
Aj neka je sa srecom ta rabota...
hvala i smorio sam se puno :biggrin: