View Full Version : Kada ste pocheli vjerovat?
andjela pizelli 14-07-07, 23:25 Na ovoj temi,mogli bismo prichati,kada ste pocheli vjerovat u astrologiju,svako svoje iskustvo...
Ja cu evo prva...
U shkoli su nas uchili da je astrologija,pseudo-nenauchna disciplina iz predmeta-Psiholigija...uzela sam to zdravo za gotovo,nisam vjerovala u nju...
Kasnije ,tokom zivota,nisam imala prilike da se upoznam sa pravim poznavaocem astrologije,dugo vremena...
Sve dok,jednog dana,moja rodica,koja se pomalo razumjela u astrologiju,ne dodje sa dalekog puta i odshkrinu mi vrata....
Nishta me nije htjela nauchiti,ni to malo,rekla je mala moja,nemogu te ja nuchiti za dan,ono shto uchim 22 godine...
Kupila sam gomilu knjiga....stavila natalne karte poznanika u registar,po slovima i pratila tranzite.....
A shto rec,za sinastrije,koje su od prvog dana postale moja ljubav....Uran u VII kuci,astrolog u partnerskim odnosima...intuicija...
Eto,tako sam doshla do vas...
Ajdemo sledeci:weight_lift:
Ja sam oduvek verovala u astrologoju tj. da ima nesto u zvezdama sto nas na neki nacin boji i odredjuje, ali se nisam mnogo udubljivala u to, da i ja sama pocnem da ucim astrologiju. Delovalo mi mnogo komplikovano :), sve dok nisam igrom slucaja naletela pre dve godine na jedan astroloski sajt i videla da meni odlicno ide (tj. vrlo brzo kapiram, astoloska znacenja i da mogu cak i dobro da povezem). Onda sam krenula sa ucenjem, sama, knjige, sto kupljene, sto poskidane sa interneta i naravno i dalje sajtovi. Dugo nisam pisala ni na jednom sajtu, a onda kad sam bar neko znanje prikupila, resila sam da postanem aktivnija. I tako eto mene medju vasim drustvancetom. :)
U jednoj situaciji slučajno jedna djevojka iz BG. mi je radila natalnu kartu i tumačila.Bilo je neobično čitati.Zaboravila sam na to i zabasila tih nekoliko listova.Poslije 2-3 godina sam našla i zaprepastila se koliko se toga izdešavalo u životu kao što je napisano na tih par listova.Do tada nisam niušta vjerovala
Astrologijom sam se počela baviti prije nekih 20g , baš da bi dokazala da nije istinita, da nije nauka...I polako me obuhvatala, polako.Prvo je bio Dupor, od kojeg sam odustala 2 puta, a onda sam u jednom snu shvatila bit onog što on misli(ovo sa snovima je često kod mene, puno puta sam doživljavala spoznaju kroz san, a podznak sam riba, Ju0Me u 4, u svom krevetu,hehehe)Tada je nastalo kopanje, računjanje(ručno) , nalaženje efemerida(i sad ih imam), proučavanje prijatelja i znanaca...I upadala sam sve više, nalazila knjiga i knjiga.Iako, sve do tranzita Ur preko mog Asc u ribama, nisam se baš javno iskazivala, više za svoju dušu.Sad, ima me svugdje, osnovala sam i svoj forum, svi forumi(astrološki ) me zanimaju, ovaj mi je divan, jer vlada lijepo raspoloženje i komunikacija je super.Naravno, moj Ur(astrologija )je u 5, 0Ve, pa me itekako zanima ljubav u astrologiji...pridružujem se Andjeli.Živjela sinastrija!
Ja sam, cini mi se uvijek vjerovala, jer se sjecam da sam jos sa 12godina kupila neke knjizice o astrologiji i citala casopise poput '' Treceg oka'' isl. Naravno, nije bila samo astrologija, vec sve okultno mi je privlacilo paznju. Nisam nikad dovela u pitanje to da li da vjerujem ili ne, jednostavno sam vjerovala i danas vjerujem. U srednjoj skoli sam stvarno dosla u dodir sa astrologijom i to preko moje najbolje drugarice i od tada sam pocela da ucim, ali onako usput,da bih poslednje 3 godine pocela da citam sve sto mi je doslo pod ruke. I ja sam pocela sa Duporom i Milekicem. Astrologija me zaista fascinira,prvo zato sto se nepogresivo odvijaju stvari koje planete ''diktiraju'', ali i zato sto nam nudi mnogo mogucnosti i mnogo rjesenja,samo treba dobro promisliti :-) Jos vise me privuklo to sto sam pocela da analiziram ljude i situacije iz kojih sam uspjela tacno da ''provalim'' sta se u odredjenom trenutku odvija na nebu, gdje se Mjesec trenutno nalazi, sta je neko u znaku ili podznaku i tako to ide dalje i dalje...
andjela pizelli 25-03-08, 09:40 a vi ostali?
Last_Insight 25-03-08, 11:44 uh davno je to bilo počelo je sa tarotom, imao sam neki 11-12 godina.
Tražila sam odgovor na pitanje: "Zašto mi se to događa?"
Interesantno da sam astrologiju upoznala preko Urana. Čitala sam neki dobar tekst o Uranu, kao "krivcu" za nenadane događaje, obrte, itd., i morala sam da vidim gdje mi je on u karti..
2001 mi je jedna divna žena u Beogradu uradila natalnu, tako da sam znala da je astrologija nešto više od Sunčevog znaka.
Preko tog Urana uvukla sam se u astrologiju, uz "Astrologus" i Mileta Dupora.
Svakako mi sad puno pomažu forumi.
Zor_djevojka 25-03-08, 16:29 Kad me Sanja Peric 'prochita'..ka' da me ona rodila...Tu sam vidjela koliko astrologija mozhe...
A pochelo je jednostavnim pitanjem kad me zadnji momak ostavio 'shto je ovo, shto se ovo deshava...'..udjoh na google ukucah natalna karta i...tako je sve pochelo ;)...Jedina korist od te veze ;)...Tachno mi dodje da mu zahvalim, ako ga ikad vidim...:D
Izmedju mene i astrologije oduvjek je postojala neka konekcija, ljubav, strast...Kad sam u osnovnoj skoli dosao do prve knjige, kao opijen sam buljio u nju i bezbroj puta bi procitao dio koji se odnosi na moj horoskopski znak.
I danas me to drzi i mislim ce uvijek biti tako, iako sto vise ucim primjecujem da je dosta tanka i nepouzdana kad su predvidjanja u pitanju i da je nerazvijena nauka.Moze se takodje tumaciti na hiljadu nacina.
Prvo sto trazim na internetu su teme vezane za astrologiju.
oduvijek sam željela da mi netko izradi horoskop, i onda ga jednom naručim - od svoje prve plaće, kad ono stigne neki tekst iskucan u stilu vi ste..... pa opleti 100 riječi. Kakva glupost. pomislila sam da ja to mogu bolje ?!? otišla u gradski knjižnicu, digla Zdenku Andrijić astrološki riječnik -malu bijelu knjižicu sa skraćenim efemeridama, i nazvala ženu da ju pitam koja je razlika između ascendenta i podznaka ?!?
od tada to traje - skoro 20 godina....
i nikako da me prođe :-)
što više učim to je više onoga što još treba naučiti...
kao krug - koliko je znanja unutar kruga, još je više izvan njega...
eh da - i upoznala sam Zdenku prošle godine, mislila sam da ću umrijet od sreće! Hvala Bogu pa nisam ;-)
jer onda nebi našla sve vas...
oduvijek sam željela da mi netko izradi horoskop, i onda ga jednom naručim - od svoje prve plaće, kad ono stigne neki tekst iskucan u stilu vi ste..... pa opleti 100 riječi. Kakva glupost. pomislila sam da ja to mogu bolje ?!? otišla u gradski knjižnicu, digla Zdenku Andrijić astrološki riječnik -malu bijelu knjižicu sa skraćenim efemeridama, i nazvala ženu da ju pitam koja je razlika između ascendenta i podznaka ?!?
od tada to traje - skoro 20 godina....
i nikako da me prođe :-)
što više učim to je više onoga što još treba naučiti...
kao krug - koliko je znanja unutar kruga, još je više izvan njega...
eh da - i upoznala sam Zdenku prošle godine, mislila sam da ću umrijet od sreće! Hvala Bogu pa nisam ;-)
jer onda nebi našla sve vas...
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=2pefile4B9emC-u1191749749&lang=e&gm=a1&nhor=2&nho2=2&btyp=2&mth=gw&sday=28&smon=3&syr=2008&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=2&ast=
beskrajnost 28-03-08, 20:04 Razlog zasto sam vise pocela vjerovat u astrologiju, kad mi je pokazalo sve moje depresije, i razloge za tugu.
Naravno pocetak doista nekog ucenja je bilo 6 mjesec 2006.
I znam da ima smisla.
Mada i prije dok sam mladja bila citala bi neke knjige, al to je sve bilo generalno, citala bi samo sto se tice bika. Za sve ostale stvari nisam znala.
Sama sam trazila na netu, kao i inace, i naravno forume, stim da nisam uvijek sigurna dali idem prema pravom pravcu.
No nesto u zadnje vrijeme gubim volju da ucim, mozda razlog merkur u ribama, al kad odem na neku stranicu uvijek gledam prvo astrologiju.
Najvise mi se svidja astro.com stranica, stvarno pomaze.
Najvise od sveg volim sama razmisljat, i ne volim kad ljudi ocekuju da im se sve servira na tanjuru a da ni malo ne koriste mozga, ako vec ih zanima astrologija.
Nisam sigurna razlog zanimanja doista prema astrologiji, al odkad sam pocela ucit, ja imam smisla sama sebi, i druge vise razumijem, a to je ono sto zelim.
Nemam nekog posebnog idola za astrologiju, nit mislim da je neko doista veliki astrolog. Naime da i ja ucim astro 20 godina bila bi i ja velika.
ja se secam da sam jos u o.s."procenjivala" ljude po znaku u hor.cemu su se mnogi smejali ali ja tako radim i danas,mehanicki pitam ljude za znak....oduvek sam fascinirana time "da neko od gore to vidi sve"tako da su me poceli zezati "nebesko bice"....sto se ucenja tice nisam odmakla od osnove,ali tu su krivi vec neki drugi faktori....ali jednog dana zablistacu i ja....za sada moracu da vam verujem na rec:cheezy::king6525:
Jako sam radoznala i kao jos mala imala sam bujnu mastu, cudne a vrlo realne snove i ogromnu intuiciju iako kao mala nisam ni znala sta je intuicija, ali kada nesto kazem znala sam da je to tako i da tako jednostavno mora biti.
U zgradi do mene zivela je Milja Vujanovic, upoznala sam dosta astrologa jos u srednjoj skoli, da ih ne imenujem sve. Moja majka je skupljala raznu literaturu i casopise na temu astrologije i hiromantije.
A onda u vreme kada sam isla u srednju skolu bilo mi je najlakse da kroz astrologiju objasnim sebi kako ta "intuicija" funkcionise na realnom nivou, kroz zakon fizike i metafizike. Sada verujem astrologiju, verujem i snagu misli i snagu reci , a jos uvek sam veliki sanjar jer kada verujes u cuda cuda se dogadjaju, salim se malo. I verujem da astrologija moze da pomogne da upoznamo sebe i sprecimo lose dogadjaje. Moze nam pomoci da ne duvamo u vetrenjace i ne gubimo energiju kada nije vreme i iskoristimo priliku kada je imamo.
Zadnjih par godina istrazujem intenzivno, svakodnevno i stalno ucim, i verujem da ko jednom ozbiljno krene sa istrazivanjem tesko da moze prestati.
Nadam se da cu objaviti i knjigu .
Zelja mi je da izucim ispravno iz oblasti astromedicine, valjda cu uspeti.
beskrajnost 29-03-08, 03:39 ja se secam da sam jos u o.s."procenjivala" ljude po znaku u hor.cemu su se mnogi smejali ali ja tako radim i danas,mehanicki pitam ljude za znak....oduvek sam fascinirana time "da neko od gore to vidi sve"tako da su me poceli zezati "nebesko bice"....sto se ucenja tice nisam odmakla od osnove,ali tu su krivi vec neki drugi faktori....ali jednog dana zablistacu i ja....za sada moracu da vam verujem na rec:cheezy::king6525:
Ma i ja tako radim:)
A ja sam isto vjerovala u horoskop još u oš.
sto mu gromova 03-04-08, 14:36 Pa recimo da je moja starija seka pocela da se interesuje za astrologiju,a ja sam nastavila njenim stopama i malo dublje zakoracila...mislim da mi je ovaj trenutni period posebno bitan,jer mi tranztni Ur prelazi preko ASC,a svi znamo da je Uran planeta astrologa...dakle,trenutno se poslednjih godinu i po dana jako zanimam za astrologiju...a posebno pocinjem da verujem u nju,sad kad su mi se ostvarila neka od predvidjanja...
Zor_djevojka 03-04-08, 14:47 E, da ..mislim da je najpresudniji bio tranzit Urana kroz Ribe (tajne), tj. moje jedanaesto polje...
E, da ..mislim da je najpresudniji bio tranzit Urana kroz Ribe (tajne), tj. moje jedanaesto polje...
Da, a meni preko Mjeseca..
andjela pizelli 19-06-08, 22:44 ja se secam da sam jos u o.s."procenjivala" ljude po znaku u hor.cemu su se mnogi smejali ali ja tako radim i danas,mehanicki pitam ljude za znak....:
ja prije osjetim neciji mjesec nego sunce...al iz ovog ugla kazem,nedaj boze da sam znala astrologiju kad sam bila mladja...zamislite uran u VII uh isprepada bih se ko luda..a evo zivim jakod ugo u braku,sa vodolijom:thumb_yello:
Gledala sam kartu za vrijeme kad sam otprilike otkrila astrologiju, Uran u Ribama i Neptun koji se približavam Mjesecu u Vodenjaku a Mjesec preko Marsa u 5 polju. :)
A kad sam počela vjerovati? Ne znam, jednostavno gledam na astrologiju kao nešto što postoji i što je teško preispitivati i analizirati. Ne mogu reći da nisam postavljala pitanja ali čini mi se da neću naći odgovor tako brzo. ;)
ja prije osjetim neciji mjesec nego sunce...al iz ovog ugla kazem,nedaj boze da sam znala astrologiju kad sam bila mladja...zamislite uran u VII uh isprepada bih se ko luda..a evo zivim jakod ugo u braku,sa vodolijom:thumb_yello:
istina- mjesec se osjeti, kao i merkur.. čak i venera se može osjetit- po odjeći i stilu
ja sam i mars pogodila nekima- po obliku nosa:D:D:D
a to za urana na desc: klasik-planeta na osi nagovještava tog partnera u 90% slučajeva. nemora značit da će to biti i stalni partner- bračni, no igra veliku ulogu u životu te osobe
Hm,stalno sam citala neke clanke o mom znaku,radjena mi je natalna jos pre 15.godina.Nisam toliko obracala paznju.Slucajno sam upoznala jednog clana ovog foruma koji mi je pomogao da pomocu Astrologije najpre shvatim sebe i neka ocajna desavanja.Hvala,divim se toj osobi koja je istrpela sve moje ekstremne trenutke i razumela me.Tako sam se i ja pocela interesovati za Astrologiju
Sticajem okolnosti, krajem avgusta prošle godine počeh da čitam ponešto o astrologiji i tras! :)
Astrologija, razmisljao sam jos pre 6 meseci da je pocnem proucavati, al nije bilo pokretaca.
Mislim da je to jos jedna divna duhovna nauka/disciplina.
Eto pre nekih par nedelja. Prvo sam mislio da se samo druzim sa astrolozima na forumu Krstarice,
jer mi takvo drusvo odgovara, i imam sta da naucim uz njih... i malo po malo, nakon kratkog vremena, okupira
me sve to i probudi mi strast... fanaticki sad volim astrologiju. :)
Zahvaljujem sad jednom drugaru za to, kog sam upoznao.
Bez sumnje, mora tu nesto da bude istinito, i zelim postici tu mogucnost da mogu citati ljude iz natala.. ;)
Takodje, me jako interesuje kako upotrebiti energije visih planeta, koje se slabo iskoriscavaju, poput Neptuna,
Urana, Plutona... kod mene to ide, stoga me zanima koji to faktori omogucavaju. :)
|
|