View Full Version : Volite li Mistiku?

Psihologue
10-07-07, 02:28
Temu otvaram za razne vaše diskusije..
Pišite o čemu želite ali u vezi Misterija...
Dakle KOLIKO VOLITE MISTERIJE?

Vendy
10-07-07, 09:26
Obozavam kada neko prica misticne price, a i puno takvih knjiga sam procitala. Nekako me sve to privlaci iako u dubinu svega toga ne bih zalazila.
Na primjer, nekih 15-ak km od mene postoji kuca koja je promijenila nekoliko vlasnika jer navodno u njoj nitko ne moze spavat. Stalno se cuju neki sumovi i zvukovi, ne prirodni...
Prije nekoliko godina skupljalo se drustvo da u njoj provede noc "Svih svetih" i sve je trebala kamera snimiti. Na zalost ne znam sto se desilo ali nikada nista nije izaslo u javnost.
Kuca nije stara, izgradjena je prije mozda 20 ili 25 godina. Zadnji put kad sam prosla pored nje vidjela sam da se koristi samo kao skladiste... http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Combat/0067.gif

anon1
10-07-07, 10:55
Je li skupa ta kuca ja cu da je kupim :)

UserNameZbunjeno
10-07-07, 13:44
Naidjete i razgovarae sa misticnom osobom, pitate li se ikad ima li nesto u pozadini svega toga ili je to samo skrivanje preoblikovano u neku zagonetku

lady 2
10-07-07, 15:03
Oduvjek volim sve što ima veze s mistikom.Zanimljivo je gledati filmove,pričati priče...ali stvarno nešto doživjeti ,,mistično" je sasvim druga stvar.
Ja mislim da se svakome desilo, nekad u životu, da je doživio nešto neobjašnjivo.Da li je to prepoznao ili nije,da li je protumačio kao slučajnost ili ne?Zavisi!
Zavisi koliko dozvolite da vas obuzme mistika.Da li ćete je shvatiti kao zabavu ili način života!!!:shocked542:

Psihologue
10-07-07, 17:14
Gutam misticne filmove ko lud...

Vendy
10-07-07, 19:56
Je li skupa ta kuca ja cu da je kupim :)

Ako je ponuda ozbiljna mogu ti se raspitat inace necu http://www.khl-mladost.hr/Smilies/normal/kez_06.gif

UserNameZbunjeno
10-07-07, 22:33
Mogli bi organizovati aukciju za tu kucu, pade i meni u oci :)

Vendy
10-07-07, 22:38
He, he, ja nisam toliko zainteresirana za kupnju. Potrudit cu se saznat detalje oko kupnje, ako mi obecate istinu kako je boraviti u toj kuci http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Divers/0047.gif

UserNameZbunjeno
10-07-07, 23:39
Ja nisam siguran da mogu spavat u njoj ali bih ponio punu kesu tableta za spavanje i nahranio sve te "nematerijalne osobe" :hypocrite1: tabletama, a ja bih nastavio recimo da gledam tv

Truman
11-07-07, 11:02

Navedi neke naslove ako nije problem. Je l mislis na filmove tipa Sesto culo, Duhovi u nama...?

I mene te stvari donekle privlace ne znam ni sam zasto. Valjda bih voleo da postoji nesto vise, a ne samo banalna stvarnost.

kliko
11-07-07, 11:34
Ja ne vidim razliku izmedju mistike i svakodnevnog zivota

sarita
11-07-07, 12:06
obozavam mistiku jer kao sto @lliko kaze svakodnevni zivot se zasniva na mistici..
A oduvijek sam zeljela da provedem noc u nekoj kuci u kojoj se pojavljuju duhovi...ali, ne bih smjela sama naravno:brucelee:

supercica04
11-07-07, 12:53

Vala bas, meni je citav zivot mistika...:wacko:

frkadela
11-07-07, 12:54
Ajde da vam se pridruzim - i ja volim mistiku... :)

Truman
11-07-07, 20:15
E a kako i ja da ne vidim razliku izmedju svakodnevnog zivota i mistike? Ajde dajte neki primer...

anon1
11-07-07, 20:22
Kad shvatis sustinu zivota potreba za tom rijecju ce nestati (prestati). Kad shvatis sustinske zakone postojanja, sve stvari ces posmatrati drugim ocima-duhovnim ocima. A opet i ako zivis ovaj zivot u fizickom svijetu, posmatraces ga sa strane kao da se to tebi ne desava, zauzeces mjesto posmatraca, a tvoj etijelo ce mehanicki da radi ono sto ga programiras da odradi. Bices srecan a sve sto se desava bice ti potpuno normalno(svejedno), jer ces znati da postoji samo sklad, Bog i nista vise (izvan toga).

Zapitaj se "ko sam ja", "koja je svrha mog postojanja", "zasto je sve tako kako jeste"... Ako budes uporan na kraju ces dobiti sve te odgovore.

DYLAN DOG
11-07-07, 20:39
Zavisi koju temu vezanu za mistiku... Ima ih koje volim i u koje vjerujem, ima ih u koje vjerujem a ne volim :D, a i onoga što mislim da je notorna glupost i što razumljivo ne volim.

Ja vidim, bar što se tiče onoga što ljudi podrazumijevaju pod mistikom, a što je često gomila gluposti i fantazija bez osnova...

FORMICA
11-07-07, 21:02
Pa izrno pšenice je fantastična misterija. Meni je svaki kamen misterija. Postoji posebno kamenje koje je prešlo hiljade kilometar tokom miliona godina da bi se našlo pred tobom da ga uzmeš u ruke i ispitaš njegovu prošlost i da ga sa poštovanjem vratiš nazad poklanjajući mu zahvalnost za pruženu mudrost.:) Samo tu nema nikakve misterije, ma zapravo misterije nema niđe ako se sve ispravno shvati samo se vidi besprijekorni red koji ispunjava radošću. Ljudi su često brzopleti i površni pa zato zaboravljaju čemu posvetiti pažnju a naročito kad paneu pod uticaj hemije da ne pominjemo novac ili vlast, E tu čeka onaj pokvarenjak da se sladi.

UserNameZbunjeno
11-07-07, 21:56
Zapitaj se "ko sam ja", "koja je svrha mog postojanja", "zasto je sve tako kako jeste"... Ako budes uporan na kraju ces dobiti sve te odgovore.

Pa jedini odgovor koji bi dobio je taj koji bi najvise odgovarao njegovoj licnosti i inteligenciji i duhu i koji bi u isti mah bio najkriticniji jer na taj nacin bi samo razvijao sebe u pravcu da upotpuni odgovor na postavljena pitanja

mala_mu
12-07-07, 15:15

Ja sad odgledah I dio serije The 4400.. Extraa

anon1
12-07-07, 15:26
Pa jedini odgovor koji bi dobio je taj koji bi najvise odgovarao njegovoj licnosti i inteligenciji i duhu i koji bi u isti mah bio najkriticniji jer na taj nacin bi samo razvijao sebe u pravcu da upotpuni odgovor na postavljena pitanja

Ne radi se o intelektualiziranju. Odgovor je transcendentalne prirode. On dodje spontano, kao eureka. Bitna je koncentracija. Razmisljanje je privid i predstavlja manipulaciju cinjenicama i iluzijom. Transcendentalno znanje to nije. Ono je aspolutno. Covjek je ili otvoren ili zatvoren da ga vidi.

UserNameZbunjeno
12-07-07, 15:48
Cemu sve to da se covjek pita ko je, sto je, kako je nastao ako je njegovo duhovno znanje o spoznaji sebe ograniceno-"zatvoreno", zbrog toga ce naci samo odgovor koji ce mu se svidjati

anon1
12-07-07, 15:55
E pa opet se vracamo(s) na isto. Bitno je unistiti intelekt, ego... da bi se otvorile oci. Koncentracijom da nepojmljivo se upravo to dostize. Ta pitanja su pomocna sredstva koncentracije. Neko koristi karte, nego gleda u sholju, neko u kristalnu kuglu, a osoba sklona intelektualizacijama treba sebi da postavi ta pitanja.

UserNameZbunjeno
12-07-07, 17:33
Direktan si sad, moj post zadnji i nije bas na svome mjestu. Natjerao sam sebe da ga bolje protumacim

anon1
12-07-07, 17:39
:) ..

Psihologue
19-07-07, 07:44
Ja sad odgledah I dio serije The 4400.. Extraa

Kakva je to serija/

lavica
30-07-07, 19:12
nek mi neko preporuci knjigu il film misteriozni?? jer fkt volim misteriju:D hehe....tnx;)

anon1
30-07-07, 19:19
evo ako ti engleski jezik ne predstavlja problem knjiga koju sam vec preporucio:
http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showpost.php?p=76038&postcount=54

Psihologue
03-09-07, 18:52
Misterijo misterijo ...

TheTrooper
10-09-07, 15:22
Knjiga je dobra. A neke filmove za preporuciti?

Psihologue
14-09-07, 00:42
Skinuo sam sa neta film THE INVASION ili tako nesto sa NIKOL KIDMAN i nije los SF..

BlackWoman
15-09-07, 13:00
Skinuo sam sa neta film THE INVASION ili tako nesto sa NIKOL KIDMAN i nije los SF..
Pa dal' da skidamo ili nije vrijedno truda?

Psihologue
29-09-07, 13:19
Nije vredno truda..

Psihologue
29-09-07, 13:20
Ali TRANSFORMERS treba pogledati pod obavezno..

Truman
30-09-07, 12:08
Psiho, je l to onaj film za decu? :) Kad sam bio klinar gledao sam taj crtac. Ne bih to sad gledao ni da mi plate :)

Psihologue
09-11-07, 01:24
Ma ne to je novi film

Truman
10-11-07, 14:56
Ma ne to je novi film

Pa znam, ali radi se o istom zar ne...

Je l gledao neko film PRESTIGE? Ko voli misterije preporucujem...

Truman
15-12-07, 11:58
Mozda dugujem Psihu izvinjenje posto drugar koji je gledao Transformerse kaze da je film super :weeping:

Nego, u skladu sa temom, gledate li kablovski kanal Zone Reality? Cesto ga udave sa nekim emisijama o policiji, ali ima i o paranormalnom, o hipnozi i sl. stvarima. Zna li neko u kojim terminima idu emisije o misticnom/paranormalnom?

Psihologue
08-01-08, 23:04
Nemam taj kanal Trumane..