View Full Version : Kulinarski Savjetnik

koke_st
06-07-07, 16:08
Dakle,kako sam naziv kaže,ovdje možete,tražiti savjete,davati savjete...uključiti se u raspravu oko načina pripreme nekog jela.

Kako ovdje,na ovom forumu, ima jako puno djevojaka koje se prvi put susreću sa kulinarstvom,mislim da će im savjeti dobro doći...naravno i nama malo "spretnijima" na tom polju...A od muškaraca...od njih očekujemo najbolje recepte,jer kažu da su muškarci najbolji kuhari(da mi je vidit te koji su to rekli ;) )

...........

Evo recimo jedan savjet-prilikom kuhanja jela,bolje je začine stavljati pred kraj kuhanja,jer dugim kuhanjem gube na svojoj aromatičnosti,na mirisu,okusu....
Kad kuhate manistru(paštu)nikad ne solite vodu prije nego proključa,navodno voda prije prokuha bez soli...
Kad režete tortu obavezno skvasite nož hladnom vodom...

zasad mi ne pada ništa drugo na pamet

Vendy
06-07-07, 17:31
Ako ribate jabuke za kolac ili za neku drugu priliku pospricajte ga limunovim sokom. Tako ce vam jabuka ostati lijepe zute boje, a ne smedje. Isto vrijedi i za banane kada radite vocnu salatu. http://www.webmajstori.net/forum/images/smilies/student.gif

koke_st
11-07-07, 22:05
Luk(kapula) vam neće natjerati suze na oči ako ga prije čišćenja operete pod mlazom tople vode.

Gljive perite pod slabim mlazom vode, da ne bi omekšale

Da bi ste dobili više soka od isušenog, starog limuna, možete ga kuhati oko 5 minuta i iz njega će te dobiti više soka.Zagrijavanje 5 minuta u peći na 150°C imati će isti efekt, kao i 15 sekunda na najvećem položaju u mikrovalnoj pećnici. Također, ali u manjem opsegu, efekt postižemo ako valjamo limun po stolu, kao kad pravimo kuglice od tijesta.

Cvjetača će biti bijela ako vodi u kojoj je kuhamo dodamo malo soli i mlijeka.

lady 2
12-07-07, 00:49
Zagrijavanjem se gubi C vitamin

koke_st
12-07-07, 10:20
Zagrijavanjem se gubi C vitamin

To je točno,ali ovdje se radi o kulinarstvu,gdje se limunov sok koristi više zbog arome,a manje zbog vitamina C

Gogi
10-08-07, 15:00
Kad mutite bjelance za kolac dodajte u njega samo malo soli,bice cvrsce
Ako treba da umutite jaja za kolac, odvojeno mutite bjelanca, a na kraju u njih dodajte zumanca, na ovaj nacin smjesa vise narasta.
Ja licno vise volim kada rusku salatu pravim sa smjesom majoneza i pavlake, mnogo je blaze nego kada se koristi sam majonez.
Za sad toliko...
OD MUSKARCA

koke_st
10-08-07, 15:52
Kad mutite bjelance za kolac dodajte u njega samo malo soli,bice cvrsce
Ako treba da umutite jaja za kolac, odvojeno mutite bjelanca, a na kraju u njih dodajte zumanca, na ovaj nacin smjesa vise narasta.
Ja licno vise volim kada rusku salatu pravim sa smjesom majoneza i pavlake, mnogo je blaze nego kada se koristi sam majonez.
Za sad toliko...
OD MUSKARCA

:yes513:
svaka čast za "muške" savjete u kulinarstvu,osim toga zašto se naglašava to "OD MUŠKARCA"....pa zar nisu muški kuhari bolji nego žene kuharice???...ja mislim da jesu :)

trebalo bi pitat nekog ko se razumije u nutricionizam,ovo sa tvojom verzijom "ublažavanja" majoneze...jer majoneza je jedna vrsta masnoća(biljnih) a pavlaka je ipak mliječna masnoća(dakle životinjskog porijekla)pa sad triba vidit da li je taj blaži okus samo privid ili je stvarno stanje...osobno,radije bi se odlučila za ublažavanje majoneze dodatkom više limuna,na kraju,prilikom začinjavanja,(bilo ruske ili francuske salate)

Ribica
08-02-08, 08:29
Zna li neko recept za pitu/burek s mesom? Ja to ne znam da spremam, a bih da obradujem nekoga ko to obožava da jede:tongue:

Matador84
13-02-08, 00:08
Zna li neko recept za pitu/burek s mesom? Ja to ne znam da spremam, a bih da obradujem nekoga ko to obožava da jede:tongue:
zamijesis tijesto sa mljevenim mesom,malo posolis, ulja mrvicu, smotas i u rernu:)

explosion
13-02-08, 13:38

http://www.public.asu.edu/~dsipka/burek.htm

Gogi
14-03-08, 23:37
Aeeh, burek... treba biti bas vjest oko tih kora, moja majka je majstor u tome! Jeo sam nedje verziju sa kupovnim korama, predlazem ti tu verziju jer se ne petljas korama. Nijesam siguran za recept, ali se kore cini mi se premazuju mucenim jajima pomijesanim sa jogurtom, a aonda se posbe dinstano meso, pa tako sve u redovima, kora, nadjev... PREPORUKA