View Full Version : KICK BOX: ''Balkan vs Russia'' Budva-Montenegro

DYLAN DOG
06-07-07, 00:45
Spektakl!!! Samo ta riječ može okarakterisat ono što se noćas dešavalo u Budvi na gradskom stadionu ''Lugovi''. U pitanju su bile borbe za titulu između pet predstavnika supersile kick box-a Rusije i pet predstavnika, pet šampiona sa Balkana, iz Hrvatske dva, Srbije dva i Crne Gore jedan, ali kakav!!! Petostruki šampion svijeta u najprestižnijoj WAKO federaciji do 82 kg, IVAN STRUGAR.

Borbe nisu lijepo počele za Balkan. Prvi borac iz Hrvatske je bukvalno obrisan sa ringa u drugoj rundi, klasičnim nokautom, žao mi je ali sam zaboravio kako se zove. Isto je prošao i Srbin Ilić, nokautom u trećoj rundi. Treći borac, Draženko Ninić iz RS, iako je bio na podu, nije nokautiran, ali je ubjedljivo poražen jednoglasnom odlukom sudija. O ispravnosti odluke svjedočilo je Ninićevo lice, svo u krvi i masnicama. Šampion Mediterana, Balkana, Evrope i svijeta je osjetio ''zagrljaj istoka'' od momka koji ima samo 22 godine i neuporedivo manje iskustva u ringu.
Četvrta borba bila je između hrvatskog prvaka, prvaka Mediterana i Evrope 23-godišnjeg Frane Radića, jednog od najboljih boraca u svojoj kategoriji na svijetu, i ''čuda od djeteta'', 21-godišnjeg Konstantina Kolje Zbikova iz Sankt Peterzburga.
Dešavanja na ringu se, na ovom nivou kvaliteta, vjerovatno jednom u životu vide:
Zbikov (ako sam dobro zapamtio prezime) se bukvalno poigrao sa Radićem! Čak pet puta ga je pogađao udarcem nogom iz okreta, a jedan takav udarac, izveden iz skoka je mladog Radića poslao na pod, iako ga je samo malo zakačio. Nakon deset rundi, jednoglasna odluka da šampionski pojas WAKO federacije ide iz Hrvatske u Rusiju.
Iskreno sam bio uplašen da se isti scenario ne ponovi i sa Ivanom Strugarom, ali je hrabro crnogorsko srce i slobodno se može reći šahovski mozak i neprevaziđena tehnika učinila da najvredniji pojas WAKO federacije ostane tamo gdje mu je i mjesto: U Crnoj Gori!!! :bye1:

Oleg Utenjin, šampion Evrope i svijeta u drugoj kategoriji (čini mi se da su rekli WAKRO) ni jednog momenta nije mogao parirati Strugaru: već u prvoj rundi poslije jednog razornog high-kick udarca završio je na podu razbijene arkade. Do kraja meča imao je samo jedan nalet, potencijalno opasan, i ništa više od toga. Još 6-7 puta bio je blizu patosa...Ruski sudija glasao je 50-45 za Strugara...

Dakle, NAJBOLJI KICK-BOX BORAC PLANETE OSTAJE IVAN STRUGAR!!!:king6525:

Ovom borbom Strugar je koliko toliko spasio obraz Balkana i boraca sa ovih prostora.

Strugar (desno na slici)
http://www.banjalukalive.com/images/stories/vijesti/ninic-strugar0306.jpg

Svaka čast majstore!!! Crna Gora se ponosi tobom!!!:notworthy: :notworthy:

frkadela
06-07-07, 00:50
Gledah malo box i frapiran sam... :o
Mislim Strugar je majstor (:clapping:), ali...
Nije mi jasno kako nagovore one ljude da se biju sa nekim koga prvi put vide... Koji mentalni sklop... :toobad:

Homer
06-07-07, 00:54
Gledah malo box i frapiran sam... :o
Mislim Strugar je majstor (:clapping:), ali...
Nije mi jasno kako nagovore one ljude da se biju sa nekim koga prvi put vide... Koji mentalni sklop... :toobad:

Kao da bi tebe trebalo nagovarat da spavaš sa ženskom koju prvi put vidiš!? ;)
Samo se palite na različite stvari, ostalo je isto:whistling2:

frkadela
06-07-07, 00:55
Kao da bi tebe trebalo nagovarat da spavaš sa ženskom koju prvi put vidiš!? ;)
Samo se palite na različite stvari, ostalo je isto:whistling2:

:cheezy: :cheezy: :cheezy:

DYLAN DOG
06-07-07, 00:56
Moć, slava, dobre ribe, blicevi, uspjeh... Dovoljan motiv za muškarce :D:D:D

frkadela
06-07-07, 01:00
Strasna ti je moc i uspjeh kad te Strugar onako odvali... :boxing542:
Uzmu oni pare za to, to je istina...Ali je to krvavo zaradjen novac... :homer89070:

DYLAN DOG
06-07-07, 01:04
Bukvalno kako si rekao - krvavo :D I nije za svakoga. Zato mi lijepo noćas pišemo po forumu o tome, a neko drži obloge na glavi...

frkadela
06-07-07, 01:07
a neko drži obloge na glavi...

Jes...
Drzi mu neka od onih "dobrih riba" sto si ih pomenuo...
Ali dobro, ljudi vole razne stvari...

A Strugaru stvarno svaka cast... Niko ne bije kao on... Plus ne prima neke velike batine... :clapping:

sarita
06-07-07, 10:42
Svaka mu cast...gledala sam malo sinoc ali uzasavam se onih udaraca i ne mogu da zamislim da neko voli taj sport..
A Ivan uzivo djeluje tako da nikada ne bih rekla da se bavi boksom;)

DYLAN DOG
06-07-07, 21:35
Svaka mu cast...gledala sam malo sinoc ali uzasavam se onih udaraca i ne mogu da zamislim da neko voli taj sport..
Ako si ikada gledala uživo, onda znaš da ono što vidiš na TV je propraćeno i strahovitim zvukom...

A Ivan uzivo djeluje tako da nikada ne bih rekla da se bavi boksom;)

Pardon? Molim? :D:D:D

sarita
06-07-07, 23:01
Nisam gledala uzivo boks nikada...htjela sam par puta ali se predomislim u zadnji cas...ne znam da li bih izdrzala cijeli mec:tears:

DYLAN DOG
07-07-07, 00:56
Boks je lijepo gledat uživo... ali kick box je druga priča. Tu se čuje jezivo pucanje low kickova po nogama.

inzaghi9
07-07-07, 03:08
još kad cro cop raspali nogom

DYLAN DOG
07-07-07, 04:48
A bogami i kad ga raspale (Gonzaga) :D:D:D

sarita
07-07-07, 14:55
Jos kad ha onom rukavicom po sred nosa udari to tek ne mogu gledat...i mene zaboli:unsure:

inzaghi9
07-07-07, 17:00
a oni su na to i navikli

strelac
05-09-07, 00:22
sarita je RAZMAZENKO:)