View Full Version : Derivatne kuce
Derivacijske kuće - U astrologiji možemo produžiti analizu kuće iz svake kuće, označivši tu odreðenu kuću kao novi ascendent – temelj novog horoskopa deriviranog iz nekog natalnog horoskopa.
Možemo proučavati odnose s unučadi gledajuæi 9. kuću kao 5. od naše 5. kuće – djecu naše djece.
Komunikacija s unučadi bi bila naša 11. kuća – treća kuæć od 9. a ta komunikacija s unučadi bi mogla biti novi, važni fokus «ljubavi – koju primamo, dajemo, kojoj se nadamo itd.» prema nekome kojeg označava osnovna dinamika 11. kuæe.
izvor (http://www.astro-art.net/)
1. KUĆA 12. (derivatna), drugoj kuci u karti - t. 12. od 2. (12/2) i prema Duporu oznacava kasu i neprijatelje srece, i idemo dalje:
11/3 - prijatelji braće, bližnjih, ministara, nade braće, rođaka, braća prijatelja, bibliofili
10/4 - baba oca, upravnici, stari grad
9/5 - put djece, njihove manguparije, susreti ambasadora, snovi djece, putevi razonoda i škola
8/6 - nasljedne bolesti, smrt podređenih, epidemije, oporavak, narodne tradicije,
7/7 - upliv žene i društva, ponovne veze, pacifisti, žene ortaka i protivnika, neprijatelji neprijatelja
6/8 - vrijednost starina, akti uspjeha, autopsije, kože
5/9 - zadovoljstvo puta, misionari, radost učenja, jeresi, sportske igre, mornarske škole
4/10 - otac majke, kraj situacije, moć države, časti, položaja, mauzolej
3/11 - braća nasljednika, publikacije, pisma i putevi ministara
2/12 - dobit od tajnih neprijatelja, bolnica, kažnjenih, i sl.
2. KUĆA
12/3 - neprijatelji braće, braća neprijatelja, epidemija, zabranjene publikacije, sudari veza transporta, napad životinja i ljudi u transpirtu
11/4 - prijatelji oca, otac prijatelja, uredni planovi, želja pamćenja
10/5 - šefovi škola, mode, igara, cirkusa, impresario, čast djece
9/6 - putevi podređenih, narodni mudraci, čar mase, uspon bolesti i pasija
8/7 - ženin testament, ostavština ortaka, tatovi testamenta
7/8 - ispunjenje oporuke, skrivači testamenta, čina, leša, mutikaše, liječnici urina
6/9 - neostvareni putevi, filozofske sumnje, kolonijalni robovi, bolest popova, magistara
5/10 - posljedice akata, osobna zadovoljstva, moral majke, rehabilitacija
4/11 - otac prijatelja, prijatelj oca, kružok, ishodište nade, nekretnine prijatelja, ministara
3/12 - braća neprijatelja i obrnuto, lažna pisma, elegije, opisi kriminala, itd.
3. KUĆA
2/2 - banka, sadržaj sadržaja
12/4 - neprijatelj oca, parazit, konspirator, bolesti oca, sef trezora, zatvor tvrđave
11/5 - prijatelj djece, društvo zabave, diplomatski kor
10/6 - akti podređenih, agitatori, naporedne bolesti
9/7 - put žene i društva, slava žene, pretskazanje rata
8/8 - rušenje, anuliranje, kastracija
7/9 - literatura izdaleka, pravne diskusije, vjerski rat, pasoši, džeparoši, skleroza, složeni procesi
6/10 - mutne časti, zdravlje podređenih, policija, pomoćnici
5/11 - djeca prijatelja, posljedice želja, igre i spekulacije u vezi djece i prijatelja, misije
4/12 - kraj smetnja, neznani delikti, nekretnina neprijatelja, utemeljivači bolnica, zadužbina, i sl.
4. KUĆA
2/3 – dobit braće ili puta, plaća zaposlenja, trgovac filatelija, dobit od duha, pisama, ruku
12/5 – zavidnici uspjeha, atentat na misije, azili djece, sala discipline
11/6 – pomoćnici javnih službi, podređenih
10/7 – akti žene, aktivan period, slava braka, čast pobjednika
9/8 – ekshumacija, promjena groba, zazivanje mrtvih, autopsije, narikače, znanje prošloga, tradicije, sujevjerje, arheologija
8/9 – svršetak puta, anuliranje naučnih radova, slom religije
7/10 – otac, kraljica, uzurpacija položaja, napad na čast
6/11 – bolest prijatelja, vjernosti, nada, sluge prijatelja
5/12 – djeca zavidnika, posljedice bolesti, razonode u zatvoru, ognjište bolnice, mašine poduzeća, stadij okultizma
3/2 – novčani odnosi, mecena, velikodušje, itd.
5. KUĆA
4/2 – kase sigurnosti, rudnik zlata, očinstvo dobra
3/3 – drugi brat, kopije rukopisa, stanice saobraćaja, izdajnici
2/4 – bogatstvo oca, grada, trezora, rudnika
12/6 – nezgode podređenih, bol crijeva, higijena, teškoće naroda, nezgode velikih radnih mjesta
11/7 – prijatelj žene, vjernost žene, ugovora, društva, neprijatelj lopova, drugari sumnjivih radnji
10/8 – fizička slabost, upliv tradicija, groblje, čast iza smrti
9/9 – dugi putevi izazivaju još duže, vjerski pokret, snovi religije, utopije, navigacija
8/10 – smrt majke, vladara, nasljeđe položaja, politički testament
7/11 – sukob saveznika, neprijatelj javljen od neprijatelja, ugovor na povjerenju
6/12 – bolest neprijatelja, neurastenija, pomanjkanja, narodni elementi, bolnice na brodu…
6. KUĆA
5/2 – štednja, posuđene pare, igra parama, trgovačke škole
4/3 – stričevi, tajne braće, autor, garaža
3/4 – ujaci, tetke, gradski saobraćaj
2/5 – dobit od misije, škole, igre, prvog djeteta
12/7 – neprijatelj žene, izdajnici, arsenali, vojni zatvori, urin, kronična bol žene, nepoznato u razvodu, ratu
11/8 – pomoćnici smrti, nasljeđa, testamenta, smrt neprijatelja
10/9 – svrha puta, filozofije, čast od umovanja, šef kolonije, broda, crkve, viša inteligencija
9/10 – djela majke, duha, kralja, san u djelu, put mijenja položaj
8/11 – testamenti ministara, prijatelja, nade srušene od njih, skeptici
7/12 – procesi žene, neprijatelja, smutnje zatvorenika, krađa životinja, kupoprodaje stoke…
7. KUĆA
6/2 – financijske krize, loši susreti, pokvarena hrana
5/3 – kratka vesela pisma, djeca bližnjih, povrat braće doma
4/4 – pradjed, utemeljivači grada, nekropole, katakombe, utvrda, granica, autor izvrtanja položaja
3/5 – mali teatar, odnosi djece i ljubavnica, erotske knjige, komedije, pokreti srca, odgoj
2/6 – dobit od bolesti, narodne banke, pomoć sindikata
12/8 – liječnici, agonije, kome, tajna mjesta smrti, krađa testamenta
11/9 – ljubav za velike puteve, filozofiju, veze
10/10 – prababa, čast od položaja
9/11 – put prijatelja, domet želja, prijedlozi prijatelja
8/12 – smrt neprijatelja, kraj bolesti, nasljeđe od kriminala, nasljedne kronične bolesti, itd.
8. KUĆA
7/2 – pljačke u ratu, ugovor za pare
6/3 – bolest bližnjih, pomoćne veze, agencije
5/4 – zadaci, mali vagabundi, igraće sale
4/5 – odnos oca i djece, diskretna vrijednost zadovoljstva, dječja soba, mjesto rođenja, bar, utemeljivači zabave
3/6 – vagon-restoran, brodski žurnali, registri policije, traktori
2/7 – imanje žene, ortaka, rezultat razvoda
12/9 – nejasni rezultat puta, sukobi religije, vjerske pomoći, delikti na putu, putujuće bolnice
11/10 – prijatelji vladajućih, akta majke, veze na vrhu
10/11 – čast prijatelja, viša sila protiv nada, iluzije
9/12 – putevi neprijatelja, nadahnuće od kriminala, proročki snovi, prava filozofija, itd.
9. KUĆA
8/2 – konac prihoda, greške
7/3 – napad na braću, snahe, građanski rat, konkurenti prometa, izdavački ugovori
6/4 – loša podloga testamenta, psiha oca, epidemija, policija grada
5/5 – posljedice zadovoljstva, nedužne igre, nećaci, igre spekulacije
4/6 – roditelji podređenih, javna sigurnost, jama, narodni oci
3/7 – pisma i putevi saradnika, pašanci
2/8 – dobro od nečije smrti, od starina, žene
12/10 – neprijatelj položaja i roditelja, politički zatvor, uticaj žena na položaju, bolest majke, vladara
11/11 – prijatelji prijatelja, pomoć planovima
10/12 – položaj neprijatelja, taština kriminala, uloga zatvorenika, dugova, bolesti itd.
10. KUĆA
9/2 – moralna moć, promjene dobra zbog puta, promjene mjesta
8/3 – kraj literarnog rada, smrt braće, uništenje spisa
7/4 – rušenje testamenta, procesi oca, podložnost ženi
6/5 – venerične bolesti, bolesti djece, agenti igara
5/6 – spekulacije djece i podređenih, narodni teatri
4/7 – solucije u sukobima, javni bilježnik, čukundjed
3/8 – kopije starih dokumenata, pisma okultizma
2/9 – novac okultizma, strane banke, novac iz daljine
12/11 – nezgode bližnjih, neprijatelji veza
11/12 – prijatelji nevidljivih neprijatelja, itd.
11. KUĆA
10/2 – bankari, djelo preko novca, moć novčana
9/3 – moral bližnjih, plodovi duha, putevi, novinari
8/4 – tišina iza bure, kraj protivnika, smrt oca, pad grada
7/5 – protivnici u igri, lupeži u zabavi, sud u spekulaciji
6/6 – bolesti podređenih, ekipaža, servilnost
5/7 – antagonizmi, djeca ulice, javne igračnice
4/8 – uzrok smrti i testamenta, mjesto groba
3/9 – duhovni napredak, knjige, susreti intelektualaca
2/10 – imanje vladara, javne banke, majke
12/12 – zatvor neprijatelja i obrnuto, njihove bolesti, itd.
12. KUĆA
11/2 – imanje prijatelja, čuvari kase
10/3 – zanimanje braće, trezor pisama
9/4 – putevi oca, kužni moral, panteizam
8/5 – posljedice testamenta, stradanje djece
7/6 – žene podređenih, domovi zadruga
6/7 – nezgode žene, javni radovi
5/8 – smrt djece, konac spekulacija, nezgode u igri
4/9 – psihičke tendence, okultizam, preseljenje, emigracija
3/10 – zanimanje braće, uspjeh pisama
2/11 – planovi zarada, zarade prijatelja, itd.
andjela pizelli 05-07-07, 13:16 Oprosti, jel možeš pojasniti? Ne razumijem.... derivantne kuće?
Derivacijske kuće - U astrologiji možemo produžiti analizu kuće iz svake kuće, označivši tu određenu kuću kao novi ascendent – temelj novog horoskopa deriviranog iz nekog natalnog horoskopa.
Možemo proučavati odnose s unučadi gledajući 9. kuću kao 5. od naše 5. kuće – djecu naše djece.
Komunikacija s unučadi bi bila naša 11. kuća – treća kućć od 9. a ta komunikacija s unučadi bi mogla biti novi, važni fokus «ljubavi – koju primamo, dajemo, kojoj se nadamo itd.» prema nekome kojeg označava osnovna dinamika 11. kuće.
andjela pizelli 05-07-07, 13:36 Derivatne kuce
Jacob Schwartz
Osnovni princip je da kartu čitate krenuvši od kuće koja predstavlja dotičnu osobu, te će ta kuća biti prva osobi za koju se raspitujete.
Počnimo prvo opisujući kuće i ono što one znače. Kuće počinju kad vi počinjete. Prva kuća je sekcija neba koja se diže iznad horizonta otprilike prva dva sata nakon roðenja. Nebo koje izlazi na istoku postaje simbol za ono što počinje, bilo to beba ili početak posla, nacije, veze. Trenutak roðenja odreðuje ascendant (podznak) koji je ujedno i vrh prve kuće, i odatle počinju svi sistemi koji vas opisuju.
Druga kuća je sekcija neba koja se diže sljedeća dva sata, a treća dva sata nakon te, i tako dalje do 12. kuće koja se diže dva sata prije vašeg roðenja prethodnoga dana.
Ali što ako ne znate vrijeme roðenja, da li vam je uskraæeno koristiti derivirane kuæe? Ne baš. Otkrit ću vam tajnu. Kad se točno vrijeme ne zna unutar dva sata, koristite Sjeverni čvor kao ascendant, odnosno vrh prve kuće.
Što predstavlja linija Ascendant-Descendant. Prva kuća je opisuje vašu pojavu, pa je tako ona vaš imidž, vanjski oblik koji želite da drugi vide. Suprotno od vrha 1. kuće je vrh 7. kuće, descendent. On opisuje vašeg partnera, njegov/njezin izgled i pojavu, i ono što želite da drugi vide u vezi s njim/njom. Prva kuća predstavlja vlastito «ja», a sedma kuæa partnerovo «ja». Ako nemate partnera koji živi s vama, onda je sedma kuća javnost s kojom se susrećete svaki dan. Ako želite razgovarati o partneru, gledajte u 7. kuću kao početnu kuću za njega.
U vašem životu ništa se ne dešava bez dvije važne osi. Što god da utječe na vas i partnera uključit će i tranzitirajuće planete na nebu u dotično vrijeme, koje prelaze preko osi ascendant/descendant.
Što predstavlja sredina neba MC i dno neba IC. Druga važna os je meridijanska os koja definira najvišu i najnižu točku u zodijaku u vrijeme roðenja. MC je ujedno i 10. kuća, a IC je 4. kuća koja predstavlja dom, sigurnost, obitelj i roditelje koji se o nama brinu, koji plaćaju za nas, znači 4. kuća je sigurno gnijezdo.
Ako poðete od te tačke, i pretpostavite da je vaša kuća kao osoba, možete vidjeti što vam predstavlja užitak a što tugu samo se orijentirajući prema 4. kući bez obzira kad ste se preselili tamo. Četvrta kuća je ulaz, vaše ime na sandučiću, opshti izgled kuće. Druga kuća kod ljudi vlada donjom čeljusti i vratom, pa je tako druga kuća od četvrte predvorje, hodnik. Ako je vaša četvrta kuća ulaz u vašu kuću, pa ako Saturn prolazi kroz vašu desetu kuću sada, zatvoreniji, tamni, natrpaniji dio vašeg doma će biti nasuprot ulazu na zadnjoj strani doma, jer je deseta kroz koju prolazi Saturn nasuprot vaše četvrte kuæe (ulaz).
Doslovce, nema kraja gdje sve ove analogije možete odvesti dok god znate kuæu prema kojoj æete se orijentirati.
Sredina neba ili MC je ono direktno iznad nas. To što je iznad nas predstavlja ono što težimo postati ili što želimo biti kad odrastemo, bez obzira na našu dob. To što je iznad nas predstavlja uzore, šefove, voðe, i roditelja koji se svakodnevno brine o nama, koji je u našoj blizini èesto i koji nas uèi kako da budemo uspješni. Ja sam otkrio da deseta kuæa predstavlja aktivnu majku, biološku ili posvojenu – a da èetvrta kuæa predstavlja oca u veæini karti.
Gdje nalazimo djeda i baku? Idemo od kuæe koju nam predstavlja jedan od roditelja (10. ili 4.) i od te kuæe (zajedno s njom) brojimo èetiri i deset što æe predstavljati roditelje našeg roditelja.
Novac i priznanje – vaš novac, vaše vrijednosti i pokretna imovina predstavljeni su 2. kuæom. Njoj nasuprot nalazi se 8. kuæa koja predstavlja novac koji dijelite s drugima i drugi s vama (zajmovi, kreditne kartice, porezi, zajednièki poslovi). Seksualna intimnost je naèin dijeljenja emocija, znoj, dah i reproduktivne komponente kao što su sperma ili jajne stanice. I konaèno, smrt je dijeljenje našeg fizièkog tijela od zemlje. Tako osma kuæa predstavlja seks, smrt i poreze.
Priznanje i ideje i ljudi i mjesta koja predstavljaju isto, spadaju pod treæu kuæu. Braæa i sestre, posebno nama najbliži stariji brat ili sestra ako ih imamo, uèe nas osnovnim stvarima, kako se nešto zove, što se smije a što ne itd. naše blisko okružje, naši susjedi, škola, uèitelji i susjedstvo takoðer su dio obrazovanja kao i oni s kime dijelimo svoja iskustva. Treæa kuæa je takoðer vaš sektor komunikacija i transporta – znaèi vaše auto. Treæa kuæa je auto koje ste najduže koristili, bez obzira koje godine je proizvedeno. Važan je i redoslijed stjecanja auta ako ih imate više. Ako koristite više auta, za svako auto upotrijebite odgovarajuæu derivativnu kuæu.
Treæa kuæa je samo auto. Tu gledajte ako vas zanima gdje leži problem i gdje se nalazi veselje samo gledajuæi u to gdje se nalazi tranzitni Saturn i Jupiter poèevši od treæe kuæe. Treæa kuæa je prva kuæa vašeg auta.
Odreðivanje problema oko auta. Pretpostavimo da želite znati što nije u redu s autom ili na št trebate paziti. Kako dijelovi ljudskog tijela odgovaraju razlièitim kuæama, tako i dijelovi auta. Npr. èovjekova glava je prva kuæa, a glava auta (svjetla, broj šasije, tablice itd.) je prva kuæa za auto i te shodno tome navedene dijelove auta. Drugi primjer – druga kuæa se odnosi na vrat, jezik, donju èeljust i usnu šupljinu kroz koju primamo hranu i tekuæinu. Auta primaju gorivo i zrak, a ti dijelovi su upravo predstavljeni drugom kuæom od vaše treæe kuæe –a to je èetvrta kuæa.
Dalje, peta kuæa predstavlja pluæa i živèani sustav, to je isto kao i žice u auta, cijevi, instrument tabla s mjeraèem brzine i brojevima, kao i vrata auta. Sljedeæa kuæa je èetvrta (dom) kuæa od treæe, ili vaša natalna šesta kuæa; to je «prebivalište» auta, ili uobièajeni parking. Ako vam Saturn ulazi u šestu kuæu, auto vam je parkirano u tijesnim ulièicama.
Sad da navedemo dijelove auta asocirane s kuæama. Vaša sedma kuæa je peta kuæa auta, znaèi srce auta – motor. Vaša osma kuæa (šesta kuæa auta) je gdje auta «probavlja» gorivo i zrak – a to je karburator. Saturn ako se nalazi tamo navodi da trebate pregledati auto i promijeniti svjeæice. Vaša deveta kuæa je podešavanje auta, deseta su emisijski plinovi, ispušni plinovi, eliminacija otpada, jedanaesta su amortizeri, dvanaesta su koènice, boja i karoserija; prva kuæa je transmisija, a druga kuæa – koja je 12. od treæe – predstavlja pod i rashladni sustav jer 12. znak Ribe vlada stopalima i limfnim sustavom u èovjeka. Pa stopala su gume. Rashladni sustav paralelno s limfnim sustavom je put vode od hladnjaka da rashladi motor.
Deveta kuæa, nasuprot treæoj, predstavlja zajednièke ideje, istine, širu okolinu - izvan naše bližnje kao i mjesta gdje možemo nauèiti nove istine, upoznati principe, filozofije ili religije. Tako putnici iz daleka i lokalni ljudi s vrlo razlièitom etnièkom pozadinom i obrazovanjem su sve ljudi devete kuæe. Oni nas uèe nešto što nismo prije znali. Buduæi da je deveta kuæa partnerska (sedma) kuæa od treæe kuæe braæe i sestara, deveta kuæa predstavlja braæu i sestre supružnika.
Npr. vaša je majka predstavljena 10. kuæom u vašoj karti. Ako braæu i sestre predstavlja treæa kuæa, onda æete u treæoj kuæi od vaše desete (dvanaestoj kuæi) pronaæi ujaka i tetku.
Dom prvog djeteta. Recimo da vas zanima gdje æe vam živjeti prvo dijete. Prvo dijete je peta kuæa a dom (kuæa, stan, šator nije bitan oblik) u kojem dijete pronalazi zaštitu i sigurnost je èetvrta kuæa (dom) od pete (prvo dijete) – a to je vaša osma kuæa. Ako tamo tranzitira Saturn, djetetov dom izgleda mali, tijesan, previše izoliran. Ako vam je Saturn natalno u osmoj, onda se prvo dijete opæenito osjeæalo kao da mu je svaki dom pretijesan. Jupiter tu oznaèava da su zadovoljni velikim mjestima možda i pokretnim domom da bi se osjeæali slobodnima.
Analogije su beskonaène…
andjela pizelli 19-07-07, 22:40 Evo mog priloga, opis moje VII kuce(partnerove prve) i posmatranje partnera kroz nju:
Moja VII kuca u Raku sa Mjesecom na vrhu,nastavlja se u Lava sa Uranom na 9 st.
Prva vaznija veza,partnerski odnos sa Rakom(nismo zivjeli zajedno),mogla bih reci studentska ljubav.(ili odradjivanje karme,inache imali smo u sinastriji konjukciju mog Urana,njegove Venere)
Mjesec kvadrat Mars,karma je odradjena,odlazim,slutim da nismo sudbina...(tada nisam nishta znala o astrologiji)
Na scenu stupa Uran u Lavu na 9 stepenu 120 Mars u Ovnu.
Znachi josh uvjek moja VII kuca,partnerova prva,obojica stali u I....
Suprug je Vodolija(Uran) sportista(120 Mars) visoko obrazovan 9 stepen,ima osobine Lava(jer je Uran u Lavu )voli da je glavni u drushtvu,da se cijeli svijet oko njega okrece,voli da se lijepo oblachi,treba da mu se klanjam po cijeli dan i ispunjavam sve njegove zelje...da ga sluzim....
Vrh moje VIII,(njegova II )u Lavu,Sunce u Blizancu,egzaktna konjukcija Merkur
27 st,stepen Blizanca,iako je dipl ing,bavi se trgovinom....znachi,novac stiche kroz trgovinu..itd
Njegova VII moja I,zena Jarac,(moj podznak),ja ga hladim,ogranichavam,mozda i sputavam,na neki nachin....ali moram naglasiti i da sam mnogo doprinijela njegovom uspjehu,pa bi simbolika njegove VII kuce(od moje VII) bila uspjeshna zena,vladar njegove VII(moje I) u VI,(mojoj XII)sa kojom ce raditi zajedno....
Imam jedno pitanjce:)
Bila sam u braku, znaci sledeceg(njegov opis) gledam od IX kuce, ali sam bila u jednoj vezi, gde smo ziveli zajedno 6 meseci, da li sam ja i IX ispucala, pa sada treba da idem od XI? Sest mesci nije dugo.
Kad gledam muskarca kroz opis IX ne uklapa mi se ovaj od 6 meseci. Ili ja ne znam da gledam, ili to nije taj. Da ne bude na kraju da se necu ni udati ponovo, a ja spremila oklagiju za lov na muza :D :D :D
andjela pizelli 20-07-07, 13:09 Imam jedno pitanjce:)
Bila sam u braku, znaci sledeceg(njegov opis) gledam od IX kuce, ali sam bila u jednoj vezi, gde smo ziveli zajedno 6 meseci, da li sam ja i IX ispucala, pa sada treba da idem od XI? Sest mesci nije dugo.
Kad gledam muskarca kroz opis IX ne uklapa mi se ovaj od 6 meseci. Ili ja ne znam da gledam, ili to nije taj.
e pa draga moja,nemoj se tako kruto drzati knjiga..eto meni je prvi odradjen iako nismo ni zivjeli zajedno ni bili u braku,kroz znak raka...znachi ,bio pratnerski odnos, a suprug isto stao u VII kucu,a trebao znachi biti u IX...
nemoj toliko analitichnosti da unosish....nekad ,vidish,pricha ide,mimo pravila:tooth:
Andjelice, hvala na savetu, ali kad uhvatim ovu da gledam moj natal, ja vidim sve i svasta, a na kraju veliko NISTA.
E izgleda da tog sestomesecnog (ljubi ga majka) ne treba da gledam kroz devetu. Uklapa se u moju sedmu, kraj moje sedme. A tu mesec u biku, pravi porodican covek, taj je non-stop sedeo u kuci, nisi mogao motikama da ga izbacic, dobrostojeci...itd Uklapa se :D Ali mesec u kvadratu sa vladarem dc-a i eto kraj te veze, on totalno razlicit od onoga sto mene privlaci kod muskaraca. Mars u vodoliji, volem cudake, sta da radim.
A sada treci (treca sreca), pocetak devete u blizancima , da li to znaci neki razvedenko (ko ja) ili sa duzom ozbiljnom vezom iza sebe (ja mislim da da)? Mladolik, ili mladji od mene. Vladar devete merkur, da li to znaci obrazovan? ali merkur ne pravi nikakv aspekt sa jupiterom..aj da uzmeme da je obrazovan(tako mi se vise svidja:D). Merkur otisao u 12 u vagi na 10 stepenu jarca. Znaci ipak neka ozbiljnost kod njega. Merkur pravi konukciju sa mojim asc, suncem, uranom. Definitivno neki razvedenko (konjukcija merkura i urana). Moguce upoznavanje preko interneta (merkur u 12), internet i izolacija. Pa jes internet i jeste neka vrsta izolacije, sedis sam i tipkas. E ovu konjukciju sa suncem ne umem da protumacim, da li neka osoba okrenuta sebi? Bice na kraju on isti ja. A moja 12, njegova cetvrta, auu kakv picvazj tamo, jadnicak. Tu je pluton, ne pravi aspekte, ali je tu. Uran, hm, neke ceste promene doma u njegovom zivotu? Merkur i sunce, da li je to neki koji je bio puno vezan za oca, a otac mu umro, to ja tako zakljucujem zbog ovog plutona. Njegova peta, moja prva. A tu venerica u konjukciji sa uranom. Neki sa puno veza, vole covek da menja devojke?? Pa sve to u vagi, bice da je to. Uh, znam ja da na normalnog ne mogu naleteti :D A moj mesec u njegovoj 11, pouzdan sto se tice prijatelja?? Njegova sesta moja druga, pocinje u skorpiji, tu jupiter i neptun. Aj, sada da budem pametna pa ovo protumacim. Srecu nalazi kroz posao, a moze da ima i nerealne snove sto se tice posla, ono u fazonu, mnogo bih hteo, ali ne umem da ostvarim??? U skorpiji, hm, zdravlje, ugrozene genitalije, kuku mene da nije neki sa venericnim bolestima?? Vladar pluton otisao u 12, auuu, mozda, pa ce da krije. Suvladar mars u vodoliji u moj cetvrtoj (ovo ne umem da protumacim), to je njegova 8. Au, mozda se potrefi ta prica oko genitalija. Njegova osma (moja cetvrta) u jarcu, a satrun otisao u moju osmu. Neki izdrzljvko, ono, moze do ujutro, eh, sto je babi milo to joj se i snilo :D
Ljudi, da li sam ja na dobrom putu ili sam se tesko izlupetala???
Moji podaci
6.10.1971 u 5:55 ujutro Beograd
Pa ko ima voje nek pripomogne, da znam u napred koji je, pa kad udje u moj zivot, odmah mu kazem zeni me, ali prvo da izlecis te venericne bolestine :D
andjela pizelli 07-02-08, 10:01 ajdemo malo da vjezbamo....derivatne kuce,steta da ova tema padne u zaborav
Angelina75 08-02-08, 13:00 ajdemo malo da vjezbamo....derivatne kuce,steta da ova tema padne u zaborav
@andjella ,pa evo vezbaj na meni!!!kada ce i da li cu konacno zavrsiti taj faks!!???muka mi je vise...toliko sam se razocarala...a i u ljubavi nista bas nista ...da barem postoji neka veza eto bas ako ne vidis mi sledeci brak posto sam razvedena??:toobad:
Ajde malo da se pokrene ova tema, jako je interesanta. Mozemo jedni drugima da tumacimo i dolazimo do novih znacenja...dodje kao neka igrica :-)
andjela pizelli 04-05-08, 22:58 najbolje je kad sami dodjete do nekih iskustava,evo meni se nocas upalila sijalica..
moja prva, je od moje djece IX (IX od V),znaci kuca visokog obrazovanja, i necete vjerovati obojica su polozila zadnji ispit na faxu josh im ostao dilomski,sve uroku a meni Jupiter,tranzitni na Asc,odnosno na vrhu derivatne IX kuce,(u odnosu na V)da ne vjerujes!
sto reci o jupiteru i o njegovoj vezi sa IX kucom!!!!!
sreca na faxu
andjela pizelli 05-05-08, 23:30 Strasno,pokusavam da nadjem u mojoj karti u derivatnim kucama objashnjenje..
Juce su pronasli sina od moje prijateljice,iz gimnazijskih dana mrtvog u rijeci(u kolima)
Brojim,moja XI je prva od prijateljice.Njena V (kuca djece)je moja treca,a tu je na vrhu mars,koji dolazi iz VIII kuce(smrti) od V,(koja je prva kuca njenog sina)(moja X)
Tranzitno,vladar asc njenog sina,(ako cemo uzeti moju III kucu kao njenu V a njegovu prvu)mars odlazi u raka( rijeku) kvadrira ga neptun,vjerovatno je zaspao od duge voznje...
Stvarno školski prikaz Anđela...
Gledajući tvoju treću kuću, ona je nekoga morala ubiti. MA je vladar i VIII kuće od nje, a smešten je na vrhu III. Lilit se takođe tu nacrtala. A i JMČ isto tako koji često simbolizuje rupu u koju možemo upasti. Sazvežđe koje je tu ispod smešteneo jeste morsko čudovište CETUS koje guta na ovaj ili onaj način sve što je u simbolica III i MA.
andjela pizelli 09-05-08, 14:18 Stvarno školski prikaz Anđela...
Gledajući tvoju treću kuću, ona je nekoga morala ubiti. MA je vladar i VIII kuće od nje, a smešten je na vrhu III. Lilit se takođe tu nacrtala. A i JMČ isto tako koji često simbolizuje rupu u koju možemo upasti. Sazvežđe koje je tu ispod smešteneo jeste morsko čudovište CETUS koje guta na ovaj ili onaj način sve što je u simbolica III i MA.
inace sto se tice III kuce,kuce mog brata,brat mi je riba,imao je jako puno udesa,samo 3 potresa mozga(jednom ga je pokupio motor kad je bio mali pretrcavao ulicu za mackom) drugi put,pao sa motorom,suljao se 20m glavom po asvaltu,pala kaciga nije bila vezana i treci put,jedan diler iz HN mu nije dao da ga pretekne,nego presao na njegovu stranu ( a on zurio,uvjek zuri) i prevrne se kolima i probije glavu na kvaku..ovo su jaci udesi,a oni slabiji...ne pitaj,majka se uvjek oko njega sekirala najstrasnije,meni nikad nista.
I kad sam bila mala razmisljala sam,zasto Bog ne podjeli pola njemu,pola meni..nego sve na njega(ovo sam vec negdje pisala ) al ja imam So 120 Ju..zaista jak aspekt i 4 planete u sjedistu,sto kazu da je rijetka sreca( Ma u Ovnu,Ve u Biku,Me u Blizancu i Mo u Raku)
eh ,odoh u off-top,postavicu negdje njegovu kartu...
Last_Insight 09-05-08, 14:24 zanimljivo je ovo, Dupor recimo kaže da je nekada zaista teško vidjeti sudbine naših bližnjih iz naše karte, jer to nisu primarno njihovi radixi nego naši.
andjela pizelli 23-05-08, 11:24 e neznam zaato to kaze dupor,al ima tu nesto....
zanimljivo je ovo, Dupor recimo kaže da je nekada zaista teško vidjeti sudbine naših bližnjih iz naše karte, jer to nisu primarno njihovi radixi nego naši.
tačno, derivatne kuće će opisati mnoge stvari ali ne sve, svako ima svoj natal, nekad će pre opisati tvoj odnos sa nekim nego njega samog.
tačno, derivatne kuće će opisati mnoge stvari ali ne sve, svako ima svoj natal, nekad će pre opisati tvoj odnos sa nekim nego njega samog.
lijep pozdrav svima ovdje:bye1:
slažem se s ovim citiranim u potpunosti..
nekako imam dojam da što se više udaljavaš od originala- rezultat je sve blijeđi:biggrin:
nego da ja nešto pitam vas ovdje- šta da gledam ako je recimo 7. polje prazno?
mislim pritom na partnera. npr 7. polje je prazno i šta onda mi predstavljaju vladar 7. polja, stupanj na kojem se on nalazi, aspekti na tog vladara, kuća u kojoj se vladar nalazi...???
:confused:
anđela je navela lijepo svoj primjer ali ona ima mjeseca na desc i urana u 7.polju i to sam se osobno uvjerila da kod ljudi koji imaju neku planetu na desc obavezno imaju u životu nekog koji je ta planeta (npr. urana na desc- definitivno će neki partner biti vodenjak, ili merkur- partner blizanac...)
nekako se sve primarno ispoljava preko planete u polju.
ali kada je ono prazno???
kojim redosljedom i šta predstavlja šta u tom redosljedu?
andjela pizelli 24-05-08, 01:48 ali kada je ono prazno???
malo je off-top od teme al evo ti primjer
mom muzu VII u blizancu,kuca prazna,zeni mene blizanca,merkur mu u jarcu(vladar) na mom podznaku
znaci ako je kuca prazna,gledaj kuda ide vladar....trebao bi da se (u sinastriji)zakaci na neku licnu planetu partnera
lijep pozdrav svima ovdje:bye1:
slažem se s ovim citiranim u potpunosti..
nekako imam dojam da što se više udaljavaš od originala- rezultat je sve blijeđi:biggrin:
nego da ja nešto pitam vas ovdje- šta da gledam ako je recimo 7. polje prazno?
mislim pritom na partnera. npr 7. polje je prazno i šta onda mi predstavljaju vladar 7. polja, stupanj na kojem se on nalazi, aspekti na tog vladara, kuća u kojoj se vladar nalazi...???
anđela je navela lijepo svoj primjer ali ona ima mjeseca na desc i urana u 7.polju i to sam se osobno uvjerila da kod ljudi koji imaju neku planetu na desc obavezno imaju u životu nekog koji je ta planeta (npr. urana na desc- definitivno će neki partner biti vodenjak, ili merkur- partner blizanac...)
nekako se sve primarno ispoljava preko planete u polju.
ali kada je ono prazno???
Nisi dobro uhvatila šta znače derivatne kuće, tvoje sedmo je partnerovo prvo, tvoje osmo je partnerovo drugo i tako do tvog šestog koje je partnerovo 12.
ako hoćeš da vidiš kakav će recimo auto tvoj partner voziti gledaš svoje deveto polje jer je ono treće od sedmog odnosno od prvog polja tvog partnera u tvom horoskopu.
Cilj derivatnih kuća je da kroz svoj horoskop spoznaš sve one osobe i situacije koje su deo tvog života, pa analogno ovom poređenju koje sam ti dao tvoje 12. polje će biti partnerovo 6.-polje posla. a recimo tvoje 9. polje će predstaviti partnera tvog brata ili sestre ako ih imaš.
malo je off-top od teme al evo ti primjer
mom muzu VII u blizancu,kuca prazna,zeni mene blizanca,merkur mu u jarcu(vladar) na mom podznaku
znaci ako je kuca prazna,gledaj kuda ide vladar....trebao bi da se (u sinastriji)zakaci na neku licnu planetu partnera
a ako se radi o uglu partnera. npr. vladar 7. polja na desc partnera (u sinastriji naravno). jel i to mjerodavno?
tvoj primjer kod muža je tipičan. za očekivat. i još vladar sa tvojim asc.super se posložilo.
Nisi dobro uhvatila šta znače derivatne kuće, tvoje sedmo je partnerovo prvo, tvoje osmo je partnerovo drugo i tako do tvog šestog koje je partnerovo 12.
ako hoćeš da vidiš kakav će recimo auto tvoj partner voziti gledaš svoje deveto polje jer je ono treće od sedmog odnosno od prvog polja tvog partnera u tvom horoskopu.
Cilj derivatnih kuća je da kroz svoj horoskop spoznaš sve one osobe i situacije koje su deo tvog života, pa analogno ovom poređenju koje sam ti dao tvoje 12. polje će biti partnerovo 6.-polje posla. a recimo tvoje 9. polje će predstaviti partnera tvog brata ili sestre ako ih imaš.
znam sunce moje ali nekako su meni mjerodavnije osobne karte. tderivatni sistem možda pokazuje isključivo naš objektivni dojam/odnos/viđenje nečega.
kako stvari stvarno izgledaju mislim da bi trebalo bacit oko u original.
a svako ima svakakva iskustva.:wendy_sp_h4h:
;)
Svakako da je natal najmerodavniji, ali i sistemom derivatnih kuća dolaziš do fantastičnih odgovora, i svakako da će se tu pokazati najjače veze sa osobama koje su naglašene po derivatnom sistemu.
konkretno ako te partner interesuje uz pomoć ovakve analize videćeš kakvom tipu si sklona, odnosno ko će ti se nalepiti, sa kakvim osobinama i sl.....
Svakako da je natal najmerodavniji, ali i sistemom derivatnih kuća dolaziš do fantastičnih odgovora, i svakako da će se tu pokazati najjače veze sa osobama koje su naglašene po derivatnom sistemu.
konkretno ako te partner interesuje uz pomoć ovakve analize videćeš kakvom tipu si sklona, odnosno ko će ti se nalepiti, sa kakvim osobinama i sl.....
ako je to tvoje iskustvo-ok.
ja baš osmatram neke sinastrije parova koji su uspjeli- dakle dugogodišnji bračni parovi, nevjenčani ali žive dugo zajedno..itd..
uzela sam i neke parove koji više ne obitavaju skupa tek toliko da usporedim.
kod većine ne nailazim na podudarnosti po pravilu derivacija. neznam kako to? muža nikako ne nailazim u karti žene ili obratno.
jeli nužno da oba partnera imaju jedan drugoga u karti prikazanog ili je dovoljno samo na jednoj starni imati potvrdu.
mislim npr. njegove planete u 7. polju nje a obrnuto nikakvih naznaka.
to me ful zbunjuje
ili npr. gledajući po derivatima- kod neke žene u karti ne nailazim opis njenog muža.nego nešto sasvim deseto. nit je njegov znak, niti karakteristike tog čovjeka niti.. ništa baš..
jedino imaju konjunkciju sunca i venere.
ali to nije dovoljno:confused::nonono:
andjela pizelli 25-05-08, 15:29 ako je u muskoj karti vrh XI na algolu ,a to je peta od sedme,odnosno od bracnog partnera(ili od nekog partnera u vaznijem partnerskom odnosu) predispozicije su za abortus...kod doticne zenske osobe iz odnosa
uzela sam i neke parove koji više ne obitavaju skupa tek toliko da usporedim.
kod većine ne nailazim na podudarnosti po pravilu derivacija. neznam kako to? muža nikako ne nailazim u karti žene ili obratno.
ili npr. gledajući po derivatima- kod neke žene u karti ne nailazim opis njenog muža.nego nešto sasvim deseto. nit je njegov znak, niti karakteristike tog čovjeka niti.. ništa baš..
jedino imaju konjunkciju sunca i venere.
1-nisu zajedno jer ne uklapaju se u horoskope jedno drugom
2-zavisi kako vladaš simbolikom, ne mora da se prepozna znak to je najmanje bitno
3-uzajamne konjukcije su bitne za sinastriju, kod derivatnih kuća je osnov natalni horoskop
1-nisu zajedno jer ne uklapaju se u horoskope jedno drugom
ne kužim šta si htio ovime reć
2-zavisi kako vladaš simbolikom, ne mora da se prepozna znak to je najmanje bitno
3-uzajamne konjukcije su bitne za sinastriju, kod derivatnih kuća je osnov natalni horoskop
neki vele da su trigoni bolji u sinastriji.
ja isto mislim da su konjunkcije one koje stvaraju osjećaj privrženosti.
naravno-pozitivne konjunkcije npr .venera-mjesec, venera-sunce venera-asc itd. jupiter-venera, jupiter-mjesec..
ne kužim šta si htio ovime reć
Ako nečije sedmo polje ne odgovara partneru kojeg trenutno ima doći će do odbacivanja, ne mogu se uklopiti, ne dobijaju jedno od drugog to što žele. Mislim da sam sad bio jasniji.
Ako nečije sedmo polje ne odgovara partneru kojeg trenutno ima doći će do odbacivanja, ne mogu se uklopiti, ne dobijaju jedno od drugog to što žele. Mislim da sam sad bio jasniji.
da sada da.
na koji način može odgovarat ili ne odgovarat?
oni mogu biti zajedno neko vrijeme ali ta veza neće trajati dugo.si to mislio?
inače ja sam srela svakakve sinastrije gdje se jedan drugoga ne nađe u kartama.
imaju recimo venera 0° sunce i to je sve. i možda još kakav trigon.. no meni prvo upadaju u oko konjunkcije.
da sada da.
na koji način može odgovarat ili ne odgovarat?
oni mogu biti zajedno neko vrijeme ali ta veza neće trajati dugo.si to mislio?
inače ja sam srela svakakve sinastrije gdje se jedan drugoga ne nađe u kartama.
imaju recimo venera 0° sunce i to je sve. i možda još kakav trigon.. no meni prvo upadaju u oko konjunkcije.
Gledaj i kvadrate
Gledaj i kvadrate
smatraš kvadrate dobrima za dug odnos?
mogu ti kazati da sam i ja to primjetila kod mnogih.
ne mislim pritom na kvadrat venere i marsa..kao sexualna energija i to, nego uviđam da su svugdje zastupljeni u velikoj mjeri.
na koji način ih interpretirati u vidu dobrog odnosa?
smatraš kvadrate dobrima za dug odnos?
na koji način ih interpretirati u vidu dobrog odnosa?
Dobri su samo kad su osobe dinamične i kad sarađuju poslovno a ne samo emotivno, osim zajedničkog rada, recimo izgradnja kuće nekih objekata vezanih za posao.......
ali nema nikad opuštanja, čim su besposleni dohvate se za sitnice....
Mada je ovo više za neku temu o sinastriji, otišli smo malo off
Dobri su samo kad su osobe dinamične i kad sarađuju poslovno a ne samo emotivno, osim zajedničkog rada, recimo izgradnja kuće nekih objekata vezanih za posao.......
ali nema nikad opuštanja, čim su besposleni dohvate se za sitnice....
Mada je ovo više za neku temu o sinastriji, otišli smo malo off
da.:poster_spam:baš smo grozni
:D
ajmo onda o derivatnim poljima..
dakle evo npr. moje 4. polje je polje partnerove karijere. čime će se baviti partner- poslom koji simbolizira moje 4 .polje ili poslom koje simbolizira vladar mog 4. polja?
joj ja nikako na ti sa tim polje/vladar polja.
baziram se na iskustvu i primjerima iz prakse: dolazi tu do rezultata da neki put prevladava polje a neki put vladar. jedno sam sigurna- planeta u polju je uvijek dominantna.
da.:poster_spam:baš smo grozni
:D
ajmo onda o derivatnim poljima..
dakle evo npr. moje 4. polje je polje partnerove karijere. čime će se baviti partner- poslom koji simbolizira moje 4 .polje ili poslom koje simbolizira vladar mog 4. polja?
joj ja nikako na ti sa tim polje/vladar polja.
baziram se na iskustvu i primjerima iz prakse: dolazi tu do rezultata da neki put prevladava polje a neki put vladar. jedno sam sigurna- planeta u polju je uvijek dominantna.
Ne možeš da odvajaš vladara od polja, moraš da paziš i na krug dispozitora.
Ne možeš da odvajaš vladara od polja, moraš da paziš i na krug dispozitora.
kakav krug?
misliš npr. : 4. polje u vagi, venera u vodenjaku, uran u škorpiji.. i međusobni aspekti sa svime time..
kakav krug?
misliš npr. : 4. polje u vagi, venera u vodenjaku, uran u škorpiji.. i međusobni aspekti sa svime time..
da... ali vladar vodolije je saturn, upravo tako pratiš dispozitore kako u natalu tako i u derivatnim kućama
da... ali vladar vodolije je saturn, upravo tako pratiš dispozitore kako u natalu tako i u derivatnim kućama
znam.ali je po suvremenom uran.
znači ti pratiš saturna kad promatraš vodenjaka.
a za jarčinu šta gledaš? saturna isto. to mi se onda svodi na isto..
krećem od definicije vodenjaka- slobodouman, excentričan i neuhvatljiv. to mi baš i nije saturnova priroda.
ma zapravo meni se čini da je i jedno i drugo primarno kod vodenjaka.
ma zapravo mene buni to šta sve vodenjake koje osobno poznam mi imaju i nešto jarčevo- barem jednu planetu imaju u jarcu.tako da nemogu iz prve ruke osjetiti pravu saturnovu-vodenjakovu prirodu. sve to pripišem tom jarcu kod njih.
ja sad malo nešto mislim:
dali postoji mogućnost da se kod nekog para kuće jednog poklapaju sa derivatnim kućama drugoga.
tako da one zaista daju sliku onakvu kakva jeste u originalu partnera.
npr. nečije 10 .polje je u blizancima a kod njegovog partnera je 4.polje u blizancima isto(dakle derivatno polje s obzirom na partnera- 7. kuću)
nije nužno ali se i to događa.
ili je?
baš mislim malo..trebalo bi jelda?
i za ostala polja isto tako...
da..sad ćeš mi reć- a vladar, dispozitor, aspekti .... nije isto kod jednog i kod drugog
kod jednog je upravo taj neki aspekt koji pokazuje na njegovo zanimanje iako samo polje ne nagovještava da bi dotično mogao raditi to šta radi.
andjela pizelli 28-05-08, 19:27 ma zapravo mene buni to šta sve vodenjake koje osobno poznam mi imaju i nešto jarčevo- barem jednu planetu imaju u jarcu.tako da nemogu iz prve ruke osjetiti pravu saturnovu-vodenjakovu prirodu. sve to pripišem tom jarcu kod njih.
da i moj muz je vodolija a ima merkur u jarcu,bas razmislja kao jarac...
bas smo zachatali....
andjela pizelli 28-05-08, 19:30 ja sad malo nešto mislim:
dali postoji mogućnost da se kod nekog para derivatne kuće jednog poklapaju sa .
pa da ako je jednoj osobi dc drugoj ac,zar ne?
da i moj muz je vodolija a ima merkur u jarcu,bas razmislja kao jarac...
nije baš pričljiv jelda:D
znam :yes513:
taj merkur se odmah osjeti kod ljudi
bas smo zachatali....
baš me briga.. ti si moderator :D
pa da ako je jednoj osobi dc drugoj ac,zar ne?
da! imaš pravo..
ma ne.ja sam krivo nešto tu opisala a mislila sam drugo.
mislila sam na derivatne kuće s obzirom na drugu po redu vezu,dakle 9.polje.
zabunila sam se malo a u biti to je to šta se zna.. nema tu neke filozofije prevelike.
hvala na podsjeti:)
ja sad malo nešto mislim:
dali postoji mogućnost da se kod nekog para kuće jednog poklapaju sa derivatnim kućama drugoga.
tako da one zaista daju sliku onakvu kakva jeste u originalu partnera.
npr. nečije 10 .polje je u blizancima a kod njegovog partnera je 4.polje u blizancima isto(dakle derivatno polje s obzirom na partnera- 7. kuću)
nije nužno ali se i to događa.
ili je?
baš mislim malo..trebalo bi jelda?
i za ostala polja isto tako...
da..sad ćeš mi reć- a vladar, dispozitor, aspekti .... nije isto kod jednog i kod drugog
kod jednog je upravo taj neki aspekt koji pokazuje na njegovo zanimanje iako samo polje ne nagovještava da bi dotično mogao raditi to šta radi.
Nailazio sam često na uporedne horoskope gde se poklapa ASC/DSC osa, zadnji primer asc u biku, a partnerka asc skorpija, mada nisu ostali zajedno-e tu dodju dispozitori i ostalo
Nailazio sam često na uporedne horoskope gde se poklapa ASC/DSC osa, zadnji primer asc u biku, a partnerka asc skorpija, mada nisu ostali zajedno-e tu dodju dispozitori i ostalo
da upravo to. desc na asc a vladari u kvadratu npr. ili sa kakvom urančinom kvadriraju.
iako sam ja primjetila- često prve veze u životu dok smo još mladi imaju tu asc/desc komponentu. jako puno njih.
i druga varijanta prvih veza- osoba jedna stavlja planete u 7.polje drugoga.
imaš li kakve druge primjere vezane uz to?
čisto me zanima da prokomentiramo iskustva..
druga stvar- može li nastat ikakav emotivni odnos između dvoje ljudi kod kojih je slijedeća situacija: npr netko sa osi 7. u strijelcu imao partnera sa asc u strijelcu i suncem u konjunkciji sa vladarem 7.polja. i sad upozna nekoga sa npr. mjesecom u strijecu na osi tog njegovog 7.polja. a sve drugo se poklapa za lijep emotivni odnos: venera sa suncem,trigoni sa saturnom itd.
jeli taj netko već odradio tu zadaću 7. polja tako da ova sljedeća partnerica ne dolazi u obzir jer ima aspekte na njegovo 7.polje (taj mjesec).kužiš?
druga stvar- može li nastat ikakav emotivni odnos između dvoje ljudi kod kojih je slijedeća situacija: npr netko sa osi 7. u strijelcu imao partnera sa asc u strijelcu i suncem u konjunkciji sa vladarem 7.polja. i sad upozna nekoga sa npr. mjesecom u strijecu na osi tog njegovog 7.polja. a sve drugo se poklapa za lijep emotivni odnos: venera sa suncem,trigoni sa saturnom itd.
jeli taj netko već odradio tu zadaću 7. polja tako da ova sljedeća partnerica ne dolazi u obzir jer ima aspekte na njegovo 7.polje (taj mjesec).kužiš?
Može, ne vidim razlog ako su asp ok, mada vodi računa da svi "idealni" asp ne daju idealne stvari nekad se desi da nema akceleratora, kvadrat jekih planeta ili bitna konjukcija. I opet smo off, ne mešaj derivatne kuće i sinastriju. derivatne kuće moraju sme da daju odgovor.
Može, ne vidim razlog ako su asp ok, mada vodi računa da svi "idealni" asp ne daju idealne stvari nekad se desi da nema akceleratora, kvadrat jekih planeta ili bitna konjukcija. I opet smo off, ne mešaj derivatne kuće i sinastriju. derivatne kuće moraju sme da daju odgovor.
konjunkcija ima i previše u tom primjeru sinastrije.
a što se tiče derivatnih polja- ne nailazim ženu u muškom horoskopu. muškog u ženskom da.
ma u biti- niti kod žene nisu baš naznake za njega..
a po sinastriji su idealan par
šta reć onda?
možda prijateljstvo..iako mi aspekti nisu baš prijateljski:wub2:
Ako je moja 10.kuca - partnerova 4.kuca - dakle njegov dom, poreklo, majka, nepokretna imovina,... onda se moze dosta toga kazati o njegovom domu... :) , tu su Merkur, Sunce, Uran, Lilit, Venera... Sta bi ste rekli o njegovom domu, poreklu? :) http://img386.imageshack.us/img386/4387/jaor5.gif
Pokusala sam da preko derivatnih kuca opisem "g-dina pravog" koji me tamo negde ceka :D . Trebalo bi da bude nesto kao opasan tip, usmeren na novac tj. sticanje materijalnog ... Eeee to je sve sto znam! Treba mi pomoc - hajde dodajte jos nesto npr. izgled plav/crn ...
da kazem da sam ja vodolija sa merkurom u jarcu i da nisam cutljiva i bas sam pricljiva, imam samo ponekad faze kad ne volim da pricam ali u sustini moj merkur u jarcu uopste nije to sto pise u knjigama..
btw i mene zanima ako je moja 4 u jarcu a tu je smesten merkur na 24s a SA se nalazi u 8 kuci u biku na 15s kako bi to objasnilo posao mog partnera?
http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view¤t=astro_2gw_01_viki_56516_9986.gif
Red-Hot-Chili 23-06-08, 16:49 da kazem da sam ja vodolija sa merkurom u jarcu i da nisam cutljiva i bas sam pricljiva, imam samo ponekad faze kad ne volim da pricam ali u sustini moj merkur u jarcu uopste nije to sto pise u knjigama..
btw i mene zanima ako je moja 4 u jarcu a tu je smesten merkur na 24s a SA se nalazi u 8 kuci u biku na 15s kako bi to objasnilo posao mog partnera?
http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view¤t=astro_2gw_01_viki_56516_9986.gif
Draga Bebica,
imaš stelij u III.polju(prirodno polje Blizanaca-komunikacija,govor),tu ti se smjestio vladar ASC-a-Venera-voliš pričati,također,Mars-aktivnost,gdje trošimo energiju,Jupiter-puno pričaš
Drugi dispozitor Merkura u Jarcu je Uran na ASC-u-ponekad prebrzo pričaš,te se često vraćaš na prijašnje teme(retogradnost)
Jarac se aktivira vjerojatno tek povremeno,kad ti tranzitni Mjesec prelazi preko natalnog Merkura.
U vezi partnerovog posla...On bi mogao imati svoj vlastiti obrt(vladar njegove X. u njegovoj II.) i radnike (Merkur u njegovoj X.,vladar njegove VI.-radnici).A čega? Saturn-mjerenje,gradnja,Merkur-papiri,nacrti,Bik-zemljište...Moja je pretpostavka-građevinski biro.
:unsure: :bye1:
Gledam ove derivatne...Nesto me zanima:treca od VII je moja IX kuca sto bi znacilo mladji brat/sestra "g-dina pravog", jel tako? E sad jel moze po derivatnim, da se vidi, onako generalno, kako bi se ja slagala sa njim? Jel posmatram odnos vladara ASC i vladara IX?
Jos nesto: ako recimo ima dva mladja brata jel posmatram IX i XI polje ili kako :confused: ?
Zasto bi posmatrala i IX polje? Nije mi jasno...npr. i ja imam dva brata ali gledam samo trece polje. Da, vladare ASC/a i 9/e mozes gledat kak se slazu.
Zasto bi posmatrala i IX polje? Nije mi jasno...npr. i ja imam dva brata ali gledam samo trece polje. Da, vladare ASC/a i 9/e mozes gledat kak se slazu.
IX polje - pa rekoh: III od VII je IX polje partnera tj. partnerov mladji brat/sestra. :)
|
|