View Full Version : Vaterpolo: CG-Italija
Na prvoj utakmici turnira svjetske lige u Novom Sadu, naši su poraženi od Italije. Iako sam po početku utakmice mislio da ćemo ih ''razvalit'' sa jedno 5-6 golova razlike, nama se u drugom poluvremenu ''desio'' Radić, koji nije mogao odbraniti ni jedan važan šut, a i napad sa igračem više je žestoko zakazao...
Nazalost nijesam pratio ovu utakmicu ali sam cuo komentar... uzas...
koliko timova iz naše grupe idu dalje
Zbog toga što je Njemačka domaćin završnog turnira Svjetske lige, a na nesreću je u našoj grupi, direktno je dobila vizu za učešće na tom turniru, što ostavlja mjesto samo za jedan tim koji ide (pored Švaba) iz ove skupine.
Odavno se nisam ovako iznervirao kao danas. Radić nije bio u stanju da odbrani ništa u trećoj četvrtini, štoo nas je, pored neuigranosti, skupo koštalo. Znači - golman. Baš ono što mi je Boris Zloković i rekao prije par dana...
C.G. je danas dobila grčku 14:6
sjutra protiv Srbije
Svaka čast momcima. Ovako se igra.
CG-Srbija 7:7 (4:5 poslije peteraca za Srbiju)
Svaka čast momcima. U potpunosti su nadigrali Srbiju, ali smrdljivog grčkog sudiju nijesu mogli... Noćas smo gledali buduće olimpijske šampione, zapamtite ovo: Crna Gora!
ako ne možemo na olimpijadu preko ove svjetske lige, možemo li onda preko slijedeće koja je naredne godine
Ne treba da čekamo toliko. Ova svjetska liga daje jednog putnika, a slijede četiri turnira na kojima možemo izborit plasman na olimpijadu, tako da ne brinem za to. Ja lično, koliko god to nerealno zvučalo, očekujem zalo na olimpijadi. I naravno, početak dominacije koja bi trebala duuugo trajati.:)
ovo onda neka nam bude uigravanje
dobili smo švabe 11:5 dobro je
Igrali su sa petinom gasa...
U italiju ima sve da ih dobijemo!Najjaci smo!
To i ja očekujem, jedino što me plaši je to da mi nemamo gotovo nikakav lobi u vaterpolo savezima... A to je sport gdje 90% može zavisiti od sudija, što smo mogli viđet...
ipak dva najbolja tima iz naše grupe idu dalje
Ja ipak mislim da je jedan, jer je njemačka kao domaćin završnog turnira (a u našoj grupi se nalazi) plasman direktno obezbijedila.
ja sam vidio na mobtel internetu na prolaze prva dva i samo to
Srbija 11
Italija 10
Crna Gora 8
Njemačka 6
Grčka 4
crnim slovima su timovi koji su već na završnom turniru
dalje ide ipak samo prvi, jer je drugi predstavnik Njemačka kao organizator završnog turnira, nažalost...
od 18.07. do 22.07. u Peskari igraće se novi turnir ovih timova
samo čudo vodi Crnu Goru na završni turnir
desert-eagle 15-07-07, 15:53 Treba pobjeda protiv srbije i joos neki kiks srba...tesko je to ocekivati.
Ovo je dobro dosalo za uigravaje,na iducim akcijama cemo biti pravi.
šta smo uradili na B prvenstvu evrope zna li iko
Finale (http://www.lenweb.org/competitions_2007/European_B_Championships_Manchester_2007/ranking_fin.php)
Montenegro (MNE) vs France (FRA) - [19-9]
Partial Results: [4-2] [5-3] [3-1] [7-3]
Derek_Trotter 15-07-07, 18:51 Razvalili smo i Francuze:brucelee:. Znaci li to da smo se kvalifikovali na Olimpijadu?
ne.. nego nam je to obezbijedilo ucesce na neki kvalifikacioni turnir...
Najbolji na ovom prvenstvu će izboriti učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Bratislavi od 2. do 9. septembra.
Derek_Trotter 15-07-07, 19:07 Ja se bas ponadah da smo vec na olimpijadi. Valjda ce ovi momci uspjeti. Zasluzili su!
Ne vjerujte novinama kada pisu oko kvalifikacija na olimpijadu. Danasnja utakmica nije uticala na to. Na Evropksom olimpijskom kval turniru ucestvuje 12 ekipa. To su ekipe sa proslogodisnjemg A prvensta minus one koje su se vec kvalifikovale (CRO, HUN, ESP) plus 3 najbolje sa B prvenstva (MNE, FRA i BLR). Ako se neko (najvjerovantije SRB) kvalifikuje kroz svjetsku ligu na kvalifikacijama u Slovackoj ce ici i MKD. Znaci ucesnici kvalifikacija su: SRB, GER, SLO, SVK, ITA, RUS, NED, GRE, ROU + MNE, FRA i BLR (eventualno - SRB ili -GER a + MKD). Sa turnira na OI ide samo jedna ekipa a ekipe rangirane od 2-6 idu na interkontinentalni turnir u Ruminiji sa kojeg idu jos tri ekipe. Put preko trnja ali ima nade.
Znaci pravo na kvalifikacije smo izborili u polufinalu a ne u finalu.Ujedno prvih pet ili sest sa B prvenstva evrope imaju pravo da ucestvuju na kalifikacijam z anaredno A prvenstvo evrope. Jos jedna stepenica do konacnog ubacivanja u elitu.
desert-eagle 16-07-07, 16:22 strucni stab francuza: "Napascemo Montenegro,nametnucemo svoj ritam i pokusati pobjediti"
Covek "prso smozgom." :)
Pa bili su dobri, izgubili su samo sa 10 razlike ;) u odn. na Bjelorusiju 26:1 iz polufinala Francuzi su sijali :D
@Nabuko ipak nijesi u pravu, evo jedan od vaterpolista je izjavio da tek treba da ostvare cilj - da se kvalifikuju na olimpijadu
@anone procitaj moj post pazljivo ja sam rekao da smo izborili pravo da igramo evropske kvalifikacije za olimp igre a ne da smo na olimpo igrama. Problem je bio taj sto su novine saopstile da smo to izborili prvim mjestom na turniru a to nije tacno jer sa B prvenstva u kval za olimp igre idu 3 prve a mozda i cetvroplasirana repka.
Izvini moja greska... nijesam ono "kval" vidio valjda ;)
desert-eagle 18-07-07, 15:34 Ko je po vama favorit za iduce CG prvenstvo???
Mislim da je Primorac napravio najbolji posao , zadrzao je kompletnu ekipu i doveo 2,3 kvalitetna igraca. B.Rivjera ce tesko uigrat anakav tim,mislim da ce oni imati velikih problema da dodju do prave igre.
Jadran mora jos da se pojacava jer je i pored dovodjenja hrvata izgubio Danilovica verovatno i Oreba mozda i jos nekog igraca.
Zna li ko rezultat? Na kraju reg dijela je bilo 7:7 po teletekstu a penali?
desert-eagle 20-07-07, 13:11 5:4 za cg ..peterci.
Kako su igrali sa Grcima? (ako nijesam sto pobrkao)
samo :) pa to je rezultat poput onih sa b prvenstva... ;)
desert-eagle 21-07-07, 12:39 Grcka je pala totalno. Licno smatram da je tolika razlika i izmedju nase rep. i italije. Mislim da smo jaci od italije sigurno 7,8 golova.
Zlokovic verovatno mora na operaciju:( izgubili smo ga za cijelo ljeto.
Boris je odličan igrač, ali je strahovito sklon povrjedama nažalost. Pitanje je koliko ćemo uopšte moći da se oslonimo na njega.
desert-eagle 21-07-07, 16:03 Najgore je sto cemo bez centara igrati turnire za O.I.
Sto se Borisa tice bojim se da cemo sanjim imati problema na duze staze.
Njegove povere i "privatne obaveze" postaju velik problem.
Mislim da je Pekiju vec dojadilo sto se njega tice. Mislim koliko god da je vrh centar,najbolji na svijetu nije iskljuceno da se Petar u buducnosti nece odreci njegovih usluga.
MNE:SRB 12:10 (nema takmicarski znacaj ali lijepo je cuti)
Bez centara, sto je sa Vukcevicem?
Vazda lijepe vijesti donosio ;) bas sam trazio taj rezultat po netu ali nikako da nadjem..
desert-eagle 21-07-07, 22:21 Serbia vs. Montenegro 10-12 (1-3, 3-3, 3-4, 3-2)
Svaka cast!!!
desert-eagle 21-07-07, 22:21 Bobek ima povredu ruke jos od prije dvije god. Jos ga to muci.
desert-eagle 21-07-07, 22:29 b92 - Mondo i ostali sprski sportski portali nece jos da objave rezultat.
Sramota.
http://www.b92.net/sport/livescore/water-polo.html a objavila i MINA. Sve jedno dobra uvertira za olimp kvalif turnir od 1-9. septembra (Bratislava, SVK). Ako tu budemo prvi idemo na olimpijadau a ako budemo od 2-6 mjesta igramo na interkontinentalni kvalifikacijama u martu 2008 (Oradea, ROU).
U medjuvremenu ce igra finale svjeske lige sa kojega ide najbolje rangirana ekipa koja do sada nije obezbijedila OI. Ucesnici su:
HUN (kvalifikovana za OI), ROU ili CRO (ako je CRO ona je obezbijedila nastup, zavisi od sjutrasnjeg meca CRO:ESP, CRO trazi pobjedu)
SRB (nije obezbijedila nastup), GER (nije obezbjedila nastup)
USA (nije obezbedila nastup ali ce ga 99% obezbjediti na Pan-Am igrama koje su u toku u Riu), CAN (nije)
AUS (nije obezbjedila, njihove kvalifikacije su tek 2008), CHN (domacin obezbjedila nastup)
Dakle konkurencija za to jedno mjesto je od 4 do 6 ekipa. Mislim da je zgodno da proedje CRB jer je ona najaca.
VATERPOLO: Crna Gora bolja od Srbije
Subota, 21. jul 2007. 22:33
Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u Peskari od selekcije Crne Gore sa 12:10 (1:3, 3:3, 3:4, 3:2) u poslednjem sedmom kolu drugog turnira Svetske lige.
Budući da je reprezentacija Srbije još ranije obezbedila pvo mesto na tabeli i plasman na završni turnir koji se igra u Berlinu, poraz od bivše "braće" nije imao nikakvog uticaja.
U drugoj utakmici poslednjeg kola koja je odigran au popodnevnom programu, selekcija Nemačke savladala je Italiju posle peteraca rezultatom 18:17.
Srbija je osvojila prvo mesto sa 20 bodova, pet manje ima Crna Gora, trećeplasirana Italija sakupila je 11 poena, sledi Nemačka sa pet bodova, a poslednja je Grčka sa tri poena.
Prvo mesto na turniru u Portugaleti osvojila je Madjarska, ispred Hrvatske i Rumunije.
Turnir u Berlinu biće prilika za Srbiju da obezbedi olimpijsku vizu, pošto će pobednik Svetske lige putovati sledeće godine u Peking.
(MONDO)
desert-eagle 28-07-07, 00:46 Veselin Djuho novi trener B. Rivjere.
Prati li neko ovu drgugu ligu, gdje igraju Risan, Galeb, Bokelj, Kumbor, Kamenari i Rivijera?Ekipe su dobre, igra masu prvotimaca Jadrana, Budve i Bijele...Liga nije tako jaka kao prosle godine jer, ovaj put, reprezentativci nemaju pravo nastupa...
desert-eagle 28-07-07, 14:29 Viper -
Ko pokazuje najveci talenat od tih mladih igraca koji igraju tu ljetnju ligu?
Goran Vukic, igrac Risna.Poceo u Primorcu, igrao godinu dana za prvi tim, posle otisao u Ameriku, vratio se ove godine i potpisao ugovor sa Budvanskom Rivijerom.Momak kolje!!!Nevjerovatan talenat!!!Da nije isao u Ameriku sad bi sigurno bio u A reprezentaciju.
Kod ovih ekipa iz Herceg Novog primjetio sam Misica, prvotimca Bijele, momak igra centera i ima nevjerovatnu snagu, al nije nesto posebno.Tamo uglavnom igraju vec formirani i poznati igraci, ex igraci, propali talenti i slicno.Malo je onih koji nisu nidje trenirali a igraju...
desert-eagle 29-07-07, 12:04 Znam za vukica , po tebi moze li on nadoknadit tu pauzu od god. dana? Moze li izrast u reprezentativca?
Cuo sam da ovi Jadranovi kadeti melju,kazu da imaju veliki potencijal.
Vukic, moze i te kako.Nisam siguran, al mislim da se tamo bavio borilackim sportovima, tako da je dosta ojacao...Jadranovi kadeti su dobri u odnosu na ove iz Primorca, al nisu nista extra.Kadetska reprezentacija u kojoj su vecinom oni izgubila je od Hrvata na nakom turniru koji je, cini me se, bio u HN...
8 ucesnika finala svjetske lige (definitivno):
SRB, ROU, GER, AUS, CAN (nekvalifikovane za OI)
HUN, CHN, USA (kvalifikovane)
Najbolje rangirana reprezentacija koja nije izborila vizu za OI ide na OI. Po mom misljenju 90% SRB ali nesto mi ne djeluje presigurno kao prije godinu dana. Jos se recimo moze dogoditi da u polufinalu igra sa HUN a da drugi polufinalni par bude ROU i GER itd. ROU mi je velika nepoznanica. Tesko je procijeniti styvarni kvalitet. Prosle godine III na EP ali kada je pola zemalja poslalo prakticno B reprezentacije a ove godine II u grupi svetske lige opet u situaciju kada CRO i ESP igraju sa B ekipama. Ipak jaca od RUS. Uz ITA nam moze biti najveci protivnik u Bratislavi.
desert-eagle 29-07-07, 16:27 Dobro jesu izgublili 6:7 bilo je to izjednjaceno. Meni se cini da su bas dobri,vidim da su podjeljena misljenja,ali cenjenica je da jadran nije nikad radio bolje sa mladima. Hrvati su i na kraju osvojili taj turnir,i to je bio najjaci turnir u toj kategoriji na svijetu.
Drago mi je zbog Vukica,stvarno je prije dvije god. pokazivao veliki potencijal. Mislim da on jos ekstra mlad 19god.
desert-eagle 31-07-07, 12:42 Jadran se "pojacao" holandskim reprezentativcem:)) Ovi sto su ga gledali/bio je na probi ovih dana u H.Novi/ kazu da je dobar , da je odlican plivac i da ima strasan sut.
Nervira me to sto dovode Holandjane, Japance, Kanadjane...Ko da Crna Gora nema takvih igraca!?Ima masu momaka koji imaju daleko veci potencijal od tih bisera, samo sto su na razne nacine bili diskriminisani od strane trenera, tokom rada, u mladjim selekcjama....Cus HOLANDJANIN :thumb_down:
Bez veze. Oprostio bi im kada bi barem napravili da su Val i Bijela iole ozbiljne ekipe pa da ovi momci sto ne mogu da igraju za ove tri ekipe imaju gdje da se iskazu.
desert-eagle 01-08-07, 01:14 Dobro ja ocekujem da ce Bijela i Val napredovati jer je momcima ovo bila prva sezona uopste.. siguran sam da ce biti mnogo bolji u iducem prvenstvu. Mladim igracima mnogo znaci da mogu igrati protiv jakih timova.
Svi pricaju "losa nam je liga , imamo 3 dobra i 2 tima juniora" a niko da kaze koliko tim igracima u Valu i Bjeloj znaci to sto igraju protiv Ivovica Paskovica Brguljana Trajkovica Uskokovica itd... Mi u te dvije ekipe imamo 30-40 mladih igraca.
Mi u te dvije ekipe imamo 30-40 mladih igraca.
Ne znam kolko ih ima u Bijelu, al u Val ih jedva skupe 14...
desert-eagle 01-08-07, 19:49 Ima ih u Bjeloj masu,jer u Bjeloj zajedno treniraju kadeti juniori seniori...
Djuture svi zajedno:) ima ih oko 50-60 u svim kategorijama.
Eeee, kad se sjetim dok sam trenirao u Primorca, imao 10 godina, u nasoj generaciji nas je bilo cak 33.Od to trideset i troje, sad, Tomasevic igra u Zvezdu, Klikovac u Jadran, i Doncic i Ivancevic u BD (njih dva nece jos dugo); i jos ja i drug u Risan :D...Od cak tridesettroje...Nisam racunao ove godinu dana mladje, koji su trenirali sa nama Cuckovic, Brguljan, Gopcevic i Banicevic, Paunovic, Radosevic (redao sam po kvalitetu :D, od ove prve troice more bit nesto, od ostalih :nonono: )
desert-eagle 01-08-07, 23:12 Cuckovic, Brguljan, Gopcevic i Banicevic, Paunovic, Radosevic su jos uvjek aktuelni.
Ja se nadam da Brguljan Gopcevic i Cuckovic mogu nesto da urade..mozda i radosevic.
Pa valjda nesto Doncic nauci od majstora vaterpolo igre Uskokovica:)
Reci mi: Ovaj Gopcevic ima li on neku prerspektivu,moze li se probit u Partizanu?
viper,kako se zoves?
Koji si ti to igrac Risna?:confused:
|
|