View Full Version : 29. stepen

andjela pizelli
04-07-07, 01:44
Pošto znakovi imaju samo 30 stupnjeva, normalno je da se katkada nađe nešto na zadnjeg stupnju nekog znaka.

Ta crta koja dijeli dva znaka jeste granica, pa neka slučajno u drugom znaku stoji Mars, eto policije na granici, vojnik, graničar, neki sportaš koga srećeš baš tu na toj crti.

Inače to je i kraj nekog puta, završetak nečega. Dalje ničega nema, provalija, puca vidik, vidiš sve u daljinu. A to se zove vidjeti unaprijed što dolazi. To je ta vidovitost ako su još ti neki znaci i planete uključeni koji mogu to jače potvrditi. Zatim nemaš kamo dalje ići, ne možeš se više razvijeti, ali to tebi i ne treba, jer ti kad si na zadnjem stupnju nečega, pokupio si svo znanje na tom putu. I što god da uzmeš u ruku, imaš osjećaj da to znaš, da ti je poznato. Jer znak cijeli ima znanje, ali jedan stupanj ima zgusnuto to znanje.

E sada, nemojte brkati ako je planeta retrogradna. Ona je zapravo na 1. stupnju, ona je na početku svoga puta i ima priliku da naraste, da sazrije, ima što naučiti.

Također, to je i osoba koju ćeš sresti na kraju njenog puta. Recimo, Jupiter na 29° srećeš svećenika, nekoh duhovnjaka pri kraju svog života, ali to nije kraj života samog. To je samo metafora.

Ili je ta osoba dosegla svoj vrhunac, došla do onog svog kraja kada više nema kuda, ode u mirovinu. Što ja znam ...

Isto tako ako je nešto na kraju znaka, a u slijedećem znaku druga planeta pa su u konjunkciji. Jeste takav aspekt, ali zapravo ga tako ne možeš procjenjivati, jer njih dijeli zid, granica, pa jedan govori talijanski, a drugi možda francuski ili japanski.

zato ne možeš ništa počinjati ako je baš ta planeta na kraju znaka, jer ne možeš puno učiniti, nema napredovanja. A i slijedi iza toga nešto novo. Čak i kad su progresije ili direkcije u pitanju. Ili bilo koja tehnika. Tranziti.

Moj sin ide u inozemstvo, i ja sigurna da je već u svom gradu, kad se javlja da je doma jer ga vratiti sa granice. Pogledam u dnevni horoskop i kažem: Eh da si išao barem dan ranije ili par dana kasnije, prošao bi bez problema.

Jer baš tada Mars je prelazio u novi znak. Doduše imao je i neke kvadrature sa Jupiterom i opoziciju, pa je ispunio svu simboliku toga. Zatim je nakon sedam dana sretno otputovao u Irsku.
izvor (http://www.astrologijaforum.com/showthread.php?t=232)

Exhibit16
04-07-07, 12:13
Jako me zanimaju ovi stepeni. Moj brat ima Mjesec na 29° Strijelca u 12. kuci. Rekli bi, vidovitost kroz snove? Ali on uopce nema neke posebne vidovitosti, darove i sl. Mozda jer je Mjesec neaspektiran?

:1002:

Vivien_Leigh
05-07-07, 12:26
Ja imam cetiri 29.-a stepena, Ascedent na 29* Vage, naravno DC na 29 Ovna, Fortunu na 29*Bika i Mars na 29*Raka u devetoj kuci. Vidovita definitivno nisam, mada ima nekih cudnih snova, krajnje simbolicnih, a ponekad mi se desi da minut pre nego sto se nesto u stvarnosti odigra, vidim celu scenu. Nesto slicno Deja-vu, ali nije, jer se Deja-vu desava u trenutku dogadjaja, a meni se ovo desi pre.

Ribica
07-07-07, 22:41
Ascedent na 29 lava :wallbash: (regulus?)

senka
08-07-07, 12:49
Devica
29. stepen - Vidovitost, spoj racija i intuicije, ljudi koji mogu da "čitaju budućnost" gledajući u nesto-karte, dlan, kuglu, čaj, ali može dati i osetljivu i nestabilnu psihu ako čovek ne koristi ove potencijale.

Ako je R to znaci da je na 1 stepenu Vage...ako sam dobro razumela...

A,moja Venera je opet na jednom zanimljivom stepenu skoro 26 stepen Strelca..25 stepeni 54 minuta 26. stepen - Centar galaksije, velike moći i vizije, nešto značajno za ceo svet.

A,te dve planete su meni u kvadratu ...SOS....

Hajde mi pomozite da to bolje razumem...:confused: :tears:

jekablizanac
30-11-07, 18:45
meni je S.cvor na 29.stepenu vodolije...

Last_Insight
30-11-07, 18:56
Devica
29. stepen - Vidovitost, spoj racija i intuicije, ljudi koji mogu da "čitaju budućnost" gledajući u nesto-karte, dlan, kuglu, čaj, ali može dati i osetljivu i nestabilnu psihu ako čovek ne koristi ove potencijale.

Ako je R to znaci da je na 1 stepenu Vage...ako sam dobro razumela...

A,moja Venera je opet na jednom zanimljivom stepenu skoro 26 stepen Strelca..25 stepeni 54 minuta 26. stepen - Centar galaksije, velike moći i vizije, nešto značajno za ceo svet.

A,te dve planete su meni u kvadratu ...SOS....

Hajde mi pomozite da to bolje razumem...:confused: :tears:

Mars kao vladar trećeg polja i suvladar 10.og u 8 polju na 29 Djevice ;)

ja mislim da je ovo pokazalo moj smisao za tarot ;) ako vi nešto drugo vidite recite :D

limunada
30-11-07, 19:01
ja imam na lavu 29° mjesec cvor konj.sa regulom

jekablizanac
30-11-07, 19:02
moguce..ali u praksi nije provereno:D
mom dragom je na 29.vodolije venera u 11.kuci ooogromannn krug prijatelja i omiljen!!grrrr

lidija123
30-11-07, 19:08
a uran u djevici 29°11'53 kraj 2.kuce?

limunada
30-11-07, 19:34

a i merkur 29° imam u jarci konj. sa sunce

Last_Insight
30-11-07, 19:53
označava jako duhovno razvijenog oca. sa mnogo tajni ;)

lidija123
30-11-07, 19:59

Zor_djevojka
30-11-07, 22:01
ja imam Urana u Shkorpiji na 29tom stepenu kraj sheste kuce, tj.vrh sedme....

beskrajnost
01-12-07, 05:47
Dali kad imamo retro planete se racuna recimo jedan stupanj vise, recimo merkur stupnja 5 u retro dali prelazi u 6 stupanj?

jekablizanac
01-12-07, 06:59
da racuna se,samo beskrajnost ovo je tema za 29.stepen;)

beskrajnost
01-12-07, 07:17
Pa sad cu dat taj 29.
Kod mene su planete kao sto je uran , neptun i saturn retro, a neptun mi cini 28 stupanj znaci da u biti je kao 29?

jekablizanac
01-12-07, 08:28
da, procitaj na prethodnoj strani andja je bas o tome pisala..

beskrajnost
01-12-07, 09:08
Ne pomaze bas, meni je neptun u 2 kucu,,,,,,, nisam sigurna sto bi mogla znat.

Last_Insight
01-12-07, 10:28
Pa sad cu dat taj 29.
Kod mene su planete kao sto je uran , neptun i saturn retro, a neptun mi cini 28 stupanj znaci da u biti je kao 29?

tako je. nešto što je retro na 28 djeluje i na 29

beskrajnost
01-12-07, 16:48
A sto znaci?

capricornica
03-12-07, 01:44
ja sam bas sad otkrila da imam tocku fortune na 29. stupnju..
u blizancima samo nisam sigurna jel 11 ili 12 kuca .

sto bi to moglo znacit :)

Last_Insight
03-12-07, 11:39
to ti znači beskrajnosti isto kao da je na 29.

ja imam retro Kiron na 28 Blizanaca i on djeluje i na 29

jekablizanac
03-12-07, 12:58
ljudi a sta zapravo znaci taj 29.stepen??jeste objasnjeno ali na kraju pise da on zapravo nikakako ne deluje kao poslednji??

beskrajnost
03-12-07, 13:41

Joj znam i ja to, a znacenje 29 kakvo je :roll

astron
04-12-07, 21:59
Pa dobro, a sta bi onda bio Mesec na 29 jarca u konjunkciji sa Suncem u vodoliji (9.kuca) ?

milenaaaa
05-12-07, 00:42
nemam nista na 29-om stepenu,ali svi meni drsgi ljudi imaju bar nesto na 29-om stepenu vage

Last_Insight
05-12-07, 09:45
ljudi a sta zapravo znaci taj 29.stepen??jeste objasnjeno ali na kraju pise da on zapravo nikakako ne deluje kao poslednji??

netko vam je gore objasnio.

svi zadnji stupnjevi su izrazito duhovni a 29 je kulminacija svih prethodnih daje vidovite ljude, sa izraženom intuicijom ovisno o poziciji i aspektima govori da li je to baš vidovitost, da li su to karte, da li je spiritizam, bijela magija ili što već.

capricornica
05-12-07, 10:10
vindexic jer mozes moj pogledat eto gore sam ostavila

Last_Insight
05-12-07, 10:50
ja nekad stvarno mislim da nemam pojma o astrologiji niti da imam smisla za to.

Last_Insight
05-12-07, 10:51
ne otvara mi kartu sada kasnije cu probati.

PS,Capricornica ako si ovo ti jako si zgodna :D (tek sam sada skužio avatar)

neurotica
05-12-07, 12:57

onda fakat nisi normalan ak to mislis!!!!

Last_Insight
05-12-07, 13:07
tko zna svi imamo faze, nekad gledam u kartu ko tele u šarena vrata.

beskrajnost
05-12-07, 13:41
onda fakat nisi normalan ak to mislis!!!!

Pusti ga da misli :D:D

Angelina75
11-12-07, 23:41

i ja imam retro Urana u Vagi na 28 step.,sto znaci da djeluje i na 29 step. u 3.kuci

svi zadnji stupnjevi su izrazito duhovni a 29 je kulminacija svih prethodnih daje vidovite ljude, sa izraženom intuicijom ovisno o poziciji i aspektima govori da li je to baš vidovitost, da li su to karte, da li je spiritizam, bijela magija ili što već.

pa da sam vidovita verovatno bih sama sebi uspela videti kad cu se zaposlit napr.,pa kad cu dobiti pare na lutriji,itd.,itd.,ali...ja mislim da se taj Uran na 29.step. vise odnosi na mog brata koji je expert za kompjutere (covek ne moze da postigne koliko ima posla)jer se taj isti Uran nalazi u Vagi u 3.kuci-moj brat Vaga!

capricornica
27-12-07, 17:53
ne otvara mi kartu sada kasnije cu probati.

PS,Capricornica ako si ovo ti jako si zgodna :D (tek sam sada skužio avatar)

Vindexic hvala :wendy_sp_h4h:
nego jesi li mi ikako pogledao u karticu :):)

Algol
27-12-07, 23:09

Kako mi je ovo poznato....:biggrin:

Last_Insight
28-12-07, 13:12
u kom smislu poznato ? I ti imaš takav osjećaj :D

Algol
28-12-07, 16:32
u kom smislu poznato ? I ti imaš takav osjećaj :D

Da, upravo tako

Zel
28-12-07, 19:25
Potpuno se slažem sa vama i ja taj utisak prečesto imam!
Čak štaviše, to je svaki dan kada pogledam neku novu kartu!
Ali to me zapravo i tera napred!
Jer jednog dana za mene neće postojati misterije!
:) hihihihi

saska987
28-12-07, 22:02
a jaaa? asc mi ja na 29. stepenu ovna, a uran u IX kuci na 26 stepenu strelca (u trigonu sa asc)

cakana
12-03-08, 21:02
Ja imam marsa na 28*44 stepenu strelca. Da li njega mogu da racunam kao da je na 29 stepenu ili ne?

Algol
12-03-08, 23:59
Ja imam marsa na 28*44 stepenu strelca. Da li njega mogu da racunam kao da je na 29 stepenu ili ne?

Neki kazu da kada predje 30 mozes da racunas kao sledeci stepen.. Ne znam, meni je ipak logicnije da gledas taj koji je ili da uzmes u obzir oba... a samo sledeci ne bi trebalo.

Last_Insight
13-03-08, 12:14
gledaj - moje čvrsto stajalište je da gledša 28 stupanj a ne 29, dakle 28,59,59 je i dalje 28 i samo 28.

cakana
13-03-08, 19:23
Ok, hvala.

blueangel0
17-03-08, 18:08
ja imam sunce na 29 stupnju vodenjaka u 12.kući

jackeyalineonazis
18-03-08, 21:01
A da li ono sto vazi za planete na 29 stepenu, vazi i kad kuce pocinju na 29-tom? :confused: Npr, ako V pocinje na 29.58 Bika, da li se racuna kao da je pocetak u Blizancima?

Blade
10-04-08, 21:50
Nemam niti jednu planetu na 29. stepenu. Zanima me jedna stvar...Saturn mi je na 0 Riba...treba li se gledati tumačenje i za Saturn u Ribama i Vodoliji?

Algol
10-04-08, 23:04
Nemam niti jednu planetu na 29. stepenu. Zanima me jedna stvar...Saturn mi je na 0 Riba...treba li se gledati tumačenje i za Saturn u Ribama i Vodoliji?

Saturn u Ribama i ne racunaj Vodoliju, to je sam pocetak Riba, planeta odlazi iz znaka Vodolije, a na 0 ima sve tipicne karakteristike znaka u kome se nasla ;)

Last_Insight
11-04-08, 11:14
Algol ja ću ti reći imam Mjesec na 1 Bika ali itekako osjećam njegovu poziciju u Ovnu, on se Ovna riješava i prelazi u Bika, ali ja sam uvjerenja da ako je na samom početku nekog znaka, da onda utječe barem djelomično i na prethodni.

Algol
11-04-08, 11:54
Algol ja ću ti reći imam Mjesec na 1 Bika ali itekako osjećam njegovu poziciju u Ovnu, on se Ovna riješava i prelazi u Bika, ali ja sam uvjerenja da ako je na samom početku nekog znaka, da onda utječe barem djelomično i na prethodni.

OK, moze biti da si upravu, ali moje iskustvo je drugacije.Mozda je to zbog konjukcije sa Ju u Ovnu??

Last_Insight
11-04-08, 12:15
moguće!

Ribica
11-04-08, 12:46
A Mars, Vindex?

Šta ja znam, dosta mi je diskutabilno to u vezi 29-tog stepena. Meni je Mars na 0 Vage, i zaista jeste tipičan Vagin Mars. Ali, gledam danas horoskop jedne cure koja je živjela u uvjerenju da je Škorpija. Uradim natal, vidim Sunce na 29 Vage, ali čak 4 planete u Škorpiji ; s tim što su i Mjesec, i Merkur i Venera u konjunkciji sa Plutonom u Škorpiji, a sve (skupa sa Suncem) u 8 polju. Tipična Škorpija.

girl from venera
11-04-08, 12:59
Meni je mars na 29-tom stepenu bika u drugoj kući i Neptun na 29-tom strijelca u desetoj kući. Zna li itko šta bi to značilo?

Last_Insight
11-04-08, 13:30
kakav je netko tip ne presuđuje samo sunce. imaš sunce u biku i 5 planeta u škorpionu ti si škorpion.

andjela pizelli
11-04-08, 13:50

mozda zbog orbisa (15 st)
ipak mjesec ide napred....pa kupi vibracije znaka u kom se nadje

Last_Insight
11-04-08, 14:32
25 ? mislila si ili 1 ili 5 ili 1.5 *

coka
16-04-08, 12:34
Sta je sa Venerom na 29. stepnu Raka

saky
16-04-08, 14:55
ja imam neptuna na 29 stepenu strijelca u 6 kuci i plutona na 29 stepenu...sta to znaci...jaka intuicija?

sarita-rain
24-09-08, 15:04
imam sunce na 29stupnju skorpije u X kuci, za sta sam ja vidovita? :)

keti ket
24-09-08, 22:38
A kada je retrogradni Jupiter na 28st 29 min strelca u 5.kući, da li znači da je to Jupiter sa 29.stepena i kako se onda tumači?:whistling2::wink3:

ellye1990
04-10-08, 15:51
A kada je retrogradni Jupiter na 28st 29 min strelca u 5.kući, da li znači da je to Jupiter sa 29.stepena i kako se onda tumači?:whistling2::wink3:

Ne, gledalo bi se za 29 stupanj kad bi bilo 28st59, pa i tada bi razlika bila u minuti.

Nego, ima ko pojma šta bi meni značio 29st30 merkura, u strijelcu, 11. kuća?

bubimama
19-10-08, 22:22
Meni je na Venera 29'29 vodolije i nalazi se u umetnutoj 2. kuci mog natala.
Sta to znaci? Znam samo da se definitivno osjecam kao neko ko je prosao vise nego sto zapravo jesam.

Okugata
19-10-08, 22:57
Ne, gledalo bi se za 29 stupanj kad bi bilo 28st59, pa i tada bi razlika bila u minuti.

Nego, ima ko pojma šta bi meni značio 29st30 merkura, u strijelcu, 11. kuća?

Mozda da prijatelje stices komunikacijom, a istovremeno dobijas veliko postovanje od njih. |Ali ja sam pocetnik...:)

Naxy
20-10-08, 01:52
Meni je Neptun na 29* Strelca u XI polju. Sta li bi to moglo biti? Okugata kako ti se cini? Ali NE je retrogradan...hmmm?!

Okugata
20-10-08, 20:31
Meni je Neptun na 29* Strelca u XI polju. Sta li bi to moglo biti? Okugata kako ti se cini? Ali NE je retrogradan...hmmm?!

Neptun u jedanaestoj kući

Ove osobe često poseduju neobično privlačne osobine. Zrače duhovnošću i slobodom, a um i duh su im sposobni za pokretanje promena. Imaju plemenite i uzvišene ciljeve, puni su nada i želja. Tragaju za duhovnim jedinstvom i pripadnici su duhovnih organizacija. Ipak, često su vrlo nestabilni i skloni iznenadnim velikim promenama učenja ili vere. Znaju da zapostave partnera pa je on primoran da se sam snalazi.

NEPTUN
U STRELCU Ovo su osobe koje imaju posebno smisla za umetnost,muziku,privlace ih daljine,mogu biti i sjajni politicari i diplomate.Vrlo su uspesni u finansijskim transakcijama.

i sve to povezes sa aspektima, vrhovima kuca i teorijom o 29. st ;)

Naxy
20-10-08, 20:38
Hvala na odgovoru, ima dosta toga tacnog :D. Pa da, povezacu ... jednog dana ... kad naucim :D! A kako mi se cini, taj dan je baaaaas daleko!

Okugata
20-10-08, 20:39
Hvala na odgovoru, ima dosta toga tacnog :D. Pa da, povezacu ... jednog dana ... kad naucim :D! A kako mi se cini, taj dan je baaaaas daleko!

polako, i meni je trebalo dosta ;)

Okugata
20-10-08, 20:50
Naxy, sad ti videh kartu, probaj da pogledas sta znaci tvoj Neptun na Juznom Mesecevom Cvoru u XI. kuci ;) to je povezano sa proslim zivotom. XI. kuca su prijatelji i udruzenja, a Neptun se uglavnom povezuje sa nekim lazima i obmanama....

Naxy
21-10-08, 01:32
Naxy, sad ti videh kartu, probaj da pogledas sta znaci tvoj Neptun na Juznom Mesecevom Cvoru u XI. kuci ;) to je povezano sa proslim zivotom. XI. kuca su prijatelji i udruzenja, a Neptun se uglavnom povezuje sa nekim lazima i obmanama....

Jedan veliki :hug432: za tebe zbog truda i vremena! NE u XI ...eeee sto mi ovo gore zvuci poznato :D! Cesto mi se desava da se razocaram u prijatelje za koje bih i ruku u vatru stavila. Ceste su lazi i obmane sa njihove strane al` im ja nekako uvek oprostim, predjem preko svega i opet im pomognem kad im zatreba. Pa sad, jel to cini NE u XI na JMC? Pa jos 90*SO? A SO vladar VII polja ... ima da me laze i farba "g-din suprug" samo tako :yuk:!
Molim te ispravi me ako gresim, jer sam ipak samo pocetnik!

Okugata
21-10-08, 11:09
Jedan veliki :hug432: za tebe zbog truda i vremena! NE u XI ...eeee sto mi ovo gore zvuci poznato :D! Cesto mi se desava da se razocaram u prijatelje za koje bih i ruku u vatru stavila. Ceste su lazi i obmane sa njihove strane al` im ja nekako uvek oprostim, predjem preko svega i opet im pomognem kad im zatreba. Pa sad, jel to cini NE u XI na JMC? Pa jos 90*SO? A SO vladar VII polja ... ima da me laze i farba "g-din suprug" samo tako :yuk:!
Molim te ispravi me ako gresim, jer sam ipak samo pocetnik!

Da sam na tvom mestu, ne bih tako negativno gledala na brak. Ipak su to samo mogucnosti, ne mora da se desava sigurno.
Verovatno bi trebala proci kroz neko ucenje sticanja poverenja u prijatelje i naslucivanja obmana i prevara od strane takozvanih prijatelja. Jedno mi nije jasno: da li tvoj Neptun na JMC govori o tome da si ti bila zrtva ili si ti bila prevarant? Velika je razlika :) ako bi mogao jos neko strucniji da se ukljuci...:)

Naxy
22-10-08, 16:17
Da sam na tvom mestu, ne bih tako negativno gledala na brak. Ipak su to samo mogucnosti, ne mora da se desava sigurno.
Verovatno bi trebala proci kroz neko ucenje sticanja poverenja u prijatelje i naslucivanja obmana i prevara od strane takozvanih prijatelja. Jedno mi nije jasno: da li tvoj Neptun na JMC govori o tome da si ti bila zrtva ili si ti bila prevarant? Velika je razlika :) ako bi mogao jos neko strucniji da se ukljuci...:)

SO90*NE - obe planete u vatrenim znacima pa mi rece (jedan nas "poznati" astrolog :D) da to nikako nece biti prevare,muljanje vec samo dpsta energije sa obe strane koje ce se ponekad sukobiti :unsure:! Ovo meni bas i nema logike al` ajde ...
Da, i ja bih volela znati jesam li bila prevarant ili prevarena :D.
I jos ne znam da li se ovaj moj NE posmatra kao da je na 29* zbog retrogradnosti? Oprecna su misljenja.

miki
23-10-08, 10:48
NE reaguje samo u mundanim situacijama tako da si mogla da učestvuješ u prevari jedino sa piramidalnim štedionicama i sličnim akcijama