View Full Version : Kompjuter ne prepoznaje sony aparat

mediteraneo
03-07-07, 02:07
Kupio sam sony aparat dsc-w55 moj kompjuter ne prepoznaje ovaj aparat probao sam na nekoliko drugih bez problema samo na moj kompjuter nece da funkcionise ,vec treci dan pokusavam da rijesim problem bez uspjeha , bio bih zahvalan da mi neko pomogne oko ovoga.
Unapred Hvala.

UserNameZbunjeno
03-07-07, 13:19
Koji je operativni sistem, ... service pack

Miki_from_the_block
03-07-07, 13:22
Jesil` provjerio dal` je odgovarajuci drajver koji si dobio uz aparat. Cesto se desi da drajver koji se dobije u aparat ne bude odgovarajuci. Pokusaj da sa neta skines noviju verziju drajvera, ili drajver koji se prilagodjava tvom sistemu. Dosta toga zavisi od samog sistema.

anon1
03-07-07, 14:32
...i instaliraj drajver prije prvog povezivanja sa kompjuterom.

mediteraneo
03-07-07, 18:14
Sistem je Windows XP servis pack 2.
Kako da instaliram drajver.

Miki_from_the_block
03-07-07, 18:37
Kao sto je anon rekao, instalisi najprije drajver pa tek onda povezi aparat sa racunarom.
Mozes na dva nacina. Ako je drajver u obliku aplikacije, trebala bi da odmah sve funkcionise posle instalacije, doduse zna da se desi da ni sam racunar ne zna sta radi. :D U tom slucaju moras rucno da instalises drajver, a to radis u Device Manager-u. Najprije prikljucis aparat sa racunarom. Racunar ce u DM-u tvoj aparat uzeti kao nepoznati uredjaj. Otvoris Properties i kliknes na Update driver. Izaberes opciju za skidanje drajvera sa CD-a i pricekas trenutak da download-uje, i to bi trebalo da bude sve!

U slucaju da racunar ne registruje postojanje nepoznatog uredjaja, onda moras da provjeris stanje USB portova. Instalisi drajver za USB portove.

Moze se desiti da postoji problematika sa verzijom BIOS-a. Desavalao se to i meni da sam racunar ne moze da prepozna aparat prilikom povezivanja u toku rada kompa iako je sve instalisano, sem kada povezem aparat sa kompom prije samog startovanja kompjutera.
Pokusaj i tu opciju ako bas nista drugo ne bude funkcionisalo. Ako je to razlog ne funkionisanja onda moras da promjenis verziju BIOS-a. A to najbolje pitaj strucnjaka jer je proces pomalo komplikovan i zajeban, jer ako se ne radi kako treba moze doci do hardevrski i softverskih komplikacija.

mediteraneo
04-07-07, 00:07
Hvala Miki ,probacu da ako uspije.

mediteraneo
04-07-07, 01:10
Miki probao sam ne funkcionise ,kaze nepoznati usb device izgleda da je greska tu, e sad kako da instalisem usb driver .

Miki_from_the_block
06-07-07, 21:37
Jednostvano, ides u Device Manager, potrazis USb portove i preko Update-a skines drajver sa CD-a ili sa interneta. Kazem ti, jedan problem moze lako da bude zaostala verzija BIOS-a. Ako to ne funkcionise moras pokusati da promjenis verziju BIOS-a, a to moze samo da ti uradi ko se dobro razumio u to. Ne mora to da bude servis, moze se i kod kuce uraditi. Mozes cak i ti, moras samo malo prelistati net da nadjes postupak instalicije nevije verzije BIOS-a. Pokusaj nesto drugo da prikljucis na USB portove, neki adapteri sa kartice, Blue Solie, neki drugi aparat itd. Provjeri sve jos jednom, i ako utvrdis da bas nista ne funkcionise, odnesi ga u servis da oni to osvejeze malo. Ali to samo u krajnem slucaju! Zato najbolje a pozoves prijatelja koji se malo bolje razumije u tom da ti to uradi!