mediteraneo
03-07-07, 02:07
Kupio sam sony aparat dsc-w55 moj kompjuter ne prepoznaje ovaj aparat probao sam na nekoliko drugih bez problema samo na moj kompjuter nece da funkcionise ,vec treci dan pokusavam da rijesim problem bez uspjeha , bio bih zahvalan da mi neko pomogne oko ovoga.
Unapred Hvala.
UserNameZbunjeno
03-07-07, 13:19
Koji je operativni sistem, ... service pack
Miki_from_the_block
03-07-07, 13:22
Jesil` provjerio dal` je odgovarajuci drajver koji si dobio uz aparat. Cesto se desi da drajver koji se dobije u aparat ne bude odgovarajuci. Pokusaj da sa neta skines noviju verziju drajvera, ili drajver koji se prilagodjava tvom sistemu. Dosta toga zavisi od samog sistema.
...i instaliraj drajver prije prvog povezivanja sa kompjuterom.
mediteraneo
03-07-07, 18:14
Sistem je Windows XP servis pack 2.
Kako da instaliram drajver.
Miki_from_the_block
03-07-07, 18:37
Kao sto je anon rekao, instalisi najprije drajver pa tek onda povezi aparat sa racunarom.
Mozes na dva nacina. Ako je drajver u obliku aplikacije, trebala bi da odmah sve funkcionise posle instalacije, doduse zna da se desi da ni sam racunar ne zna sta radi. :D U tom slucaju moras rucno da instalises drajver, a to radis u Device Manager-u. Najprije prikljucis aparat sa racunarom. Racunar ce u DM-u tvoj aparat uzeti kao nepoznati uredjaj. Otvoris Properties i kliknes na Update driver. Izaberes opciju za skidanje drajvera sa CD-a i pricekas trenutak da download-uje, i to bi trebalo da bude sve!
U slucaju da racunar ne registruje postojanje nepoznatog uredjaja, onda moras da provjeris stanje USB portova. Instalisi drajver za USB portove.
Moze se desiti da postoji problematika sa verzijom BIOS-a. Desavalao se to i meni da sam racunar ne moze da prepozna aparat prilikom povezivanja u toku rada kompa iako je sve instalisano, sem kada povezem aparat sa kompom prije samog startovanja kompjutera.
Pokusaj i tu opciju ako bas nista drugo ne bude funkcionisalo. Ako je to razlog ne funkionisanja onda moras da promjenis verziju BIOS-a. A to najbolje pitaj strucnjaka jer je proces pomalo komplikovan i zajeban, jer ako se ne radi kako treba moze doci do hardevrski i softverskih komplikacija.
mediteraneo
04-07-07, 00:07
Hvala Miki ,probacu da ako uspije.
mediteraneo
04-07-07, 01:10
Miki probao sam ne funkcionise ,kaze nepoznati usb device izgleda da je greska tu, e sad kako da instalisem usb driver .
Miki_from_the_block
06-07-07, 21:37
Jednostvano, ides u Device Manager, potrazis USb portove i preko Update-a skines drajver sa CD-a ili sa interneta. Kazem ti, jedan problem moze lako da bude zaostala verzija BIOS-a. Ako to ne funkcionise moras pokusati da promjenis verziju BIOS-a, a to moze samo da ti uradi ko se dobro razumio u to. Ne mora to da bude servis, moze se i kod kuce uraditi. Mozes cak i ti, moras samo malo prelistati net da nadjes postupak instalicije nevije verzije BIOS-a. Pokusaj nesto drugo da prikljucis na USB portove, neki adapteri sa kartice, Blue Solie, neki drugi aparat itd. Provjeri sve jos jednom, i ako utvrdis da bas nista ne funkcionise, odnesi ga u servis da oni to osvejeze malo. Ali to samo u krajnem slucaju! Zato najbolje a pozoves prijatelja koji se malo bolje razumije u tom da ti to uradi!