View Full Version : Seksualna Astrologija

Nella
02-07-07, 16:55
Kako se može interpretirati osobna seksualna priroda kroz natalnu kartu?

Pošto je seksualnost kompleksna, ne postoji jednostavna formula determiniranja nečije seksualne opredijeljenosti, fantazija, stilova, ekspresije.

Najveći element naše seksualnosti spada pod domenu MARSA. Znak u kojem se nalazi i kuća u kojoj je, kao i aspekti koje radi, daje nam uvid u naš seksualni stil.
VENERA, planet ljubavi, romanse i užitka igra veliku ulogu isto.
MJESEC utiče na našu seksualnost…..

KAD ISTRAŽUJEMO ASTROLOGIJU SEKSUALNOSTI, MORAMO IMATI NA UMU CIJELU NATALNU KARTU JER SU NEKI FAKTORI JAČI OD DRUGIH.

Mars- znak Marsa nam pokazuje stil u kojem se seksualno izražavamo.

Venera- nam pokazuje kakve igrice i predigre volimo….

Mjesec- pokazuje nam naše emotivne potrebe kroz koje se samoizražavamo, naše fantazije i potrebe.

Eros- pozicija asteroida nam otkriva šta nas uzbuđuje i koji nam je nivo naše erotske prirode....

Nella
02-07-07, 17:07
Dakle, krenimo s EROSOM…..

Eros nam kaže šta nas uzbuđuje.

MITOLOGIJA:

Eros je bio Bog seksualne ljubavi i želje. Bio je smatran neodoljivim. U Rimskoj mitologiji Eros je znan pod imenom Kupid.
U grčkoj mitologiji, Eros je prikazan kao mladić sa krilima, nježan i lijep, često prekrivenih očiju da simbolizira sljepoću ljubavi. Ponekad je nosio cvijet, ali češće srebrni luk i strijele koje kad su nekoga pogodile, osobe su se odmah zaljubljivale.

Eros zaokupi misli ljubavlju i seksom. On predstavlja seksualni objekt, strast i želju.

andjela pizelli
02-07-07, 19:20
Eros- pozicija asteroida nam otkriva šta nas uzbuđuje i koji nam je nivo naše erotske prirode....

Imash li negdje eros u znacima i kucama:pg_bubbles_h4h:

Truman
02-07-07, 21:26
A mene bi zanimalo znacenje opozicije Marsa i Venere u znacima i kucama, ali znam da je to komplikovano za ovakav nacin rada...:)

mary
02-07-07, 23:27
Naglasene seksualne potrebe

1. Mars u znaku u kojem je jak - Jarac, Skorpion, Ovan

2. Venera konjunkcija Mars

3. Mars konj Mjesec

4. Mars konj Sj.mj. cvor

5. Pluton u dobrom aspektu sa Venerom, Marsem

6. kod muskaraca --- Sunce konj Mars

7. Mars konj Jupiter - daje potrebu za mjenjanjem partnera

8. Vladar 8.kuce u 8.kuci ili planeta u 8.kuci koja je u konju sa Plutonom

9. Vladar 8.kuce u 5.kuci, ili vladar 5. kuce u 8.kuci

10. Kod muskaraca Neptun konj Sunce - kod zena sa Venerom

11. Jupiter - u 5.kuci

12. Mars u 5.kuci

Izvor:Burek

Nella
03-07-07, 11:08
Imash li negdje eros u znacima i kucama:pg_bubbles_h4h:

Imam, samo me ponovno zapalo prevođenje tekstova...

grunf
03-07-07, 13:06
:) :) :)

andjela pizelli
03-07-07, 17:15
Dosta teorije kad će ta praksa ? :) :) :)

grunf,ovo je ozbiljan forum,nema off-topa na temama,za shalu imamo kutak za caskanje( i to samo za ukusnu shalu)

Nella
04-07-07, 11:04
grunf,ovo je ozbiljan forum,nema off-topa na temama,za shalu imamo kutak za caskanje( i to samo za ukusnu shalu)

Da, naslov je malo škakljiv, ali ovo je cijela jedna grana astrologije.

Nella
04-07-07, 16:34
Eros u kućama pokazuje okruženje, područje, ljude ili iskustva s kojima nas povezuje bog ljubavi.

EROS U 1. KUĆI:
on ovdje dobiva jači značaj, pogotovo ako je udaljen od ascendenta unutar 10 stupnjeva s obje strane. Ovdje Eros baca svoje čini na sve planete i znak koji se nađu u 1. kući.
Ovdje on doprinosi generalnom pristupu životu, indicira kako su planovi rađeni, akcije i dileme koje su donešene. Ne mora značiti da imamo erotski pristup životu, ali osoba teži k tome da se doda doza erotike kad sebe predstavlja svijetu.

EROS U 2. KUĆI:
Osobe sa Erosom u 2. kući cijene erotsku uniju kao izvor i rezervu. Erotične radnje i geste njima su ugodne i podsvjesno im podiže osjećaj pripadanja i uzdizanja, samovrijednosti.

EROS U 3. KUĆI:
Kad je Eros u ovoj kući, i sam čin razgovora može biti erotsko iskustvo. Napisane i izgovorene riječi, prenošenje informacija, čin učenja i podučavanja... Ove osobe uživaju u pisanju pisama, dnevnika, držanju govora....

EROS U 4. KUĆI:
Ovdje su erotske veze blilzu kuće i obitelji. Eros se voli skrivati u 4. kući jer mu to daje priliku za skrivenom prilazu erotske ljubavi....

EROS U 5. KUĆI:
Peta kuća se bavi samoizražavanjem, bavljenjem potomcima, umjetnosti, romanima i romansama zato što svi aktiviraju svoje srce i unose osjećaje jedinstvenosti i to nas čini specijalnima. Tako je kad je sve u redu.
Ova područja života daju nam i ranjivost. Ovdje se spekulira jer riskiramo da izgubimo svoje djetinje i kreativne osobine pod tvrdom i grubom realnošću. Tu nema garancije kako će na kraju ispasti.

EROS U 6. KUĆI:
Kad se Eros nađe u kući razvijanja umijeća, službe, zdravlja i dnevne rutine, osoba će dostići profinjeno iskustvo kad se radi o strastvenoj i romantičnoj ljubavi.
Oni vide tijelo kao objekt koji daje užitke i strast, osobe se usavršavaju u davanju i pružanju užitka i dostižu nevjerojatan uspjeh.

EROS U 7. KUĆI:
Eros u ovoj kući preferira usko partnerstvo za erotiku, ovaj naćin erotske ljubavi sugerira stabilnost, posvećenost i tu je kontradiktoran riskantnoj i promjenjivoj prirodi Erosa. Eros ovdje sam po sebi ulazi u začaran trokut.

EROS U 8. KUĆI:
Ovdje Eros prikazuje afinitet prema svrsi kuće- riskiranje, nuđenje nečega vrijednog, osjećanje dubina duše, nada za transformacijom.... osobe imaju povećanju želju za erotikom na vrlo dubokom nivou.

EROS U 9. KUĆI:
Kad je Eros u 9. kući, otkrića nečeg prije neznanog, upoznavanje ljudi, nepoznatih mjesta…. Aktivira intrigu. Ovdje Eros voli nove informacije, čudne krajeve i misteriozne kulture. Sam čin prikupljanja informacija postaje erotsko iskustvo.

EROS U 10. KUĆI:
10. kuća indicira kako nas drugi doživljavaju i Eros u ovoj kući želi da ostatak svijet azna da je osoba osjećajna, strastvena, erotična, jaka, karizmatična. Način na koji se osoba oblači, govori i kreće, na sve to upravo Eros utiče.
Neke osobe s ovim položajem Erosa rade karijeru od studiranja, učenja i življenja erotiske strane života. To je najbolji naćin njihovog izražavanja.

EROS U 11. KUĆI:
Kad se Eros nađe u 11. kući, prijateljstvo, grupe i ciljevi imaju jaku i strastvenu kvalitetu. Osobe bi mogle čak nekog prijatelja doživjeti kao erotski okidač. Osoba se upušta strastveno sa prijateljem, kroz prijateljstvo se budi bog ljubavi.

EROS U 12. KUĆI:
Ponekad se Eros ovdje budi kroz ranu, ozlijedu, patnju i krajnost. Slučaj doktor/pacijent, alkoholičar/savjetnik….
Čak i ljubavno iskustvo između kriminalca i predstavnika zakona.
Sama tabu tema i kvaliteta patnje daju jačinu ovakvoj ljubavi….

capricornica
11-07-07, 04:30
http://www.cafeastrology.com/erosephemerisasteroid.html

ovdje donekle mozete odredit svoj EROS :) nadam se da je odpomoci

isto tako otisla sam na astro.com

i pokusala nac nesto u EXTENDED chart ali tamo ima samo ERIS jel to isto kao EROS

:)

Nella
11-07-07, 07:36
http://www.cafeastrology.com/erosephemerisasteroid.html

ovdje donekle mozete odredit svoj EROS :) nadam se da je odpomoci

isto tako otisla sam na astro.com

i pokusala nac nesto u EXTENDED chart ali tamo ima samo ERIS jel to isto kao EROS

Eros je na astro. com pod extended charts, ideš skroz dolje ispod eris i to imaš jedan kvadratić gdje upišeš broj 433, pod tim brojem je Eros.... :wink3:

A Eris je asteroid, još znan kao Xena... O njemu imaš na drugoj temi pod nazivom Novootkrivena nebeska tijela....

Nella
11-07-07, 13:38
EROS U ZNAKOVIMA:

EROS U OVNU
U ovom znaku, Eros želi akciju, natjecanje, sukob i naravno, želi pobijediti. Eros igru ljubavi igra tako da što je ljubavna veza kompliciranija, to on više želi pobijediti i postaje napadniji. On troši jako puno energije u hvatanju te druge osobe. On voli zapovijedati i kao ljubavnik je takav. On je robustan, galantan i uvijek u potrazi za zmajevima koji napadaju njihove djeve.... ili muškarce.... :superman:

EROS U BIKU
Ovdje Eros nije agresivan kao ovan. On se ovdje orijentira na užitak.... Jako je senzualan, on nalazi užitak gdje god se tijelo osjeća udobno.... Mada on može postati posesivan prema partneru na vrlo dogmatičan način.

EROS U BLIZANCIMA
Ovdje se Eros okreće interakciji i intelektualnoj stimulaciji koju nalazi u dijeljenju observacija. On želi čuti riječi, on tako traži intimnost

Nella
13-07-07, 09:14
EROS U RAKU
Postoji potreba da se emocionalna briga i briga o partneru unese u seks. Kada je samopouzdanje malo, ove osobe iskorištavaju druge kao seksualne objekte, vjerojatno kao rezultat njihovog straha od odbacivanja. Jako vole grudi i oralni seks i neki vole dominaciju. Kad je samopouzdanje veliko, intimnost i toplina su veliki stimulansi.

EROS U LAVU
Fantazije za Erosa u lavu često se odnose na partnerovu želju za njim. Ove osobe se obično ponašaju u skladu kako vjeruju šta njihov partner osjeća prema njima. Mogu uložiti puno vremena u autoerotično ponašanje i ponekad im se predbacuje previše flerta. Ali, oni mogu biti lojalniji od drugih. Osoba živi za privlačnost i ljubav. Osjećaju se ugroženo kad se strasti slegnu u njihovoj vezi. Oni osjećaju potrebu da drže strasti budnima i kad su u stabilnoj vezi, mogu se naviknuti na flert sa drugima samo zato da bi se osjećali živim i jakim. Oni ulažu jako puno ega u vezu.

EROS U DJEVICI
Ovi ljubavnici su senzualni dokle god ne razmišljaju previše. Zbog djevičine sklonosti ka razmišljanju i analiziranju, jako je važno kada se dva mozga slože. Ovo su ljubavnici sa promjenjivim raspoloženjem koji imaju svoje faze od promiskuiteta do celibata. Imaju stav da je seks dobar za zdravlje. To su većinom senzitivni i nježni partneri i ljubavnici koji se trude da zadovolje svoje partnere

EROS U VAGI
Ovo je šarmantna pozicija Erosa. Postoji želja jednakosti na seksualnom niovu. Osoba često zaboravi svoje seksualne potrebe jer se fokusira na partnera. Komunikacija je sexy. Osoba se često zaljubljuje i jako dobro igra igru zavođenja.

EROS U ŠKORPIONU
To je jako erotska pozicija Erosa. Ove osobe se zanose uzbuđenjem upoznavanja partnera iznutra i izvana. Intenzivnost je važna, ne žele samo partnerovo tijelo, nego i dio njegove duše. Imaju jako malo straha u usporedbi s drugima. Privlačnost je velika, lako se zavlače pod kožu.

EROS U STRIJELCU
Entuzijastični su, seks je oblik zabave, voli pomalo grubosti i puno smijeha. Ove osobe mogu iznenaditi sa nevinim stavom prema seksu i intimnosti. Mogli bi biti pomalo ovisni o trčanju za partnerom i izbjegavaju intimnost kad treba kazniti partnera. Romansa i nježnost pomalo su strani ovim osobama. Istraživanje u seksu i sloboda je važna, kao i seksualna iskrenost.

EROS U JARCU
Ove su osobe senzualne, sa jakim libidom, ali se znaju kontrolirati. Jarčev Saturn je taj koji voli kontrolu, ne kontrolu drugih, nego kontrolu samog sebe. Mnoge osobe s ovom pozicijom teže k tome da postignu nešto važno.

EROS U VODENJAKU
Ove osobe privlači neobično. Seksualna kreativnost je važna. Otvorene ideje za novim stimuliraju kreativnost kod partnera.

EROS U RIBAMA
Ovdje je Eros kameleon jer su ove osobe vrlo prilagodljive partneru. Ribe su pune razumijevanja i mogu prihvatiti sve načine seksualne ljubavi. Ova pozicija pokazuje sklonost prema drugim ribama.

Nella
16-07-07, 16:24
EROS U ASPEKTIMA

Kad je Eros jak u karti (npr. ako radi konjukciju s ASC, Suncem, Mjesecom, Venerom ili Marsom), on ima jak utjecaj na nositelja aspekta kroz život. Osoba je često fokusirana na sex i zaljubljivanje.

EROS U LJUBAVI

On predstavlja naše prihvačanje mortalnosti. Pošto znamo da čemo umrijeti, konstantno rekreiramo osjećaje koji nas čine živima. Možemo to raditi kroz ljubav, romansu, djecu, kreativnost....
Eros u ljubavi je vrlo centriran samo sebi, on se okreče partneru i njegovim potrebama, ali sve je to zato da zadovolji svoje potrebe o osjećaju vitalnosti i života.

Nella
16-07-07, 17:29
VENERA U SEKSUALNOJ ASTROLOGIJI

Venera u seksualnoj astrologiji u znakovima daje nam dobar uvid u to kako se osoba zaljubljuje, ponaša u ljubavi i s kojim je znakom najkompatibilnija:

VENERA U OVNU
Direktni ste i znate što želite. Vaša ljubavna priroda je lijepo razvijena, ali vaša vatra može izgoriti isto onoliko brzo koliko je i zapaljena. Centrirani ste sami sebi, ali ne na egoističan način.
Vaša ljubav je lov, brzi ste i volite biti onaj koji lovi. Mars vam daje energiju i natjecateljski duh vašoj ljubavi.
Osim ako venera nije jako aspektirana s Saturnom, vi nemate brige o tome dali ste privlačni drugoj osobi. Vi samo uskačete! Kad nešto želite, želite sada. Ovan voli disproporcionirati želje, tako da one ubrzo prerastu u potrebe.

Pošto ste impulsivni, privlače vas različiti tipovi ljudi. Ali, na kraju birate onoga koji je neovisan kao i vi.
Intimnost i dijeljenje ponekad stavljaju na kušnju vašu strpljivost i partner koji se stalno žali i koji ovisi o vama će vas izmoriti.
Brzo postanete nervozni i iritantni. Vi donosite uzbuđenje u vezu koja vam brzo dosadi. Ali ste i jako demonstrativni kad se radi o srcu i vaš partner cijeni vašu direktnost i spontanost.

VAŠE ODNOŠENJE PREMA PARTNERU S VENEROM U DRUGIM ZNAKOVIMA:

Ovan- Iskre lete....
U vezi može biti puno entuzijazma, ali i raspada volja pošto. Vaši ciklusi volja neće uvijek biti skladni, ali strasti neće manjkati.
U krevetu kad se dvije vatre spoje, nastaje vatromet. Vi izazivate jedno drugo.
(Ovdje se mora gledati i gdje je mars da bi se našao balans.)
Svaka strana smatra lov i osvajanje uzbudljivim. Ne bojite se svađa i prepirka. Ljubav za vas oboje mora biti sredstvo kojim se postiže neki cilj....

Bik-
Vi odmah dosežete vrhunac u ljubavi dok je vaš partner bik sporiji u tome. Balansirate jedno drugo i imate drugačije stilove u ljubavi. Ali, oboje ste centrirani sebi kad se radi o ljubavi i ovo može biti teška kombinacija. Tvrdoglavost papri vašu vezu...
Vaš partner je fokusiran na senzualnost i užitak, dok ste vi utilitarni.
Ovo je strastven spoj i mogli biste vi biti vođa u vezi.
Ali, vaš partner je jak i moglo bi ga biti teško izbaciti iz svog stajališta koje zauzme.
Iako su mnoge stvari različite, yin/yang je ovdje skladan sa jakom privlačnošću i seksualnim uzbuđenjem. Ovo je jaka veza.

mary
16-07-07, 18:32
Jedva nadjoh eros... kod mene je u vagi u 2 kuci,pravi konjukciju sa venerom i sekstil sa uranom

astron
30-07-07, 02:42
Citala sam negdje da neciji Lilit u vasoj prvoj kuci znaci da tu osobu jako osjecate seksualno... provereno iz double mutuality.. :)

tajchi
31-07-07, 16:05
eros u 7. u vodenjaku.

Stvarno tocno :thumb_up:

mala_mu
31-07-07, 16:12
Meni je in Virgo :))))))))))

anon1
31-07-07, 16:34
Meni je in Virgo :))))))))))

me too :character38542:

pehar
06-08-07, 17:00
kod mene eros u strelcu u VI.kuci::yes513:

Nella
26-08-07, 01:36
Moram se ispričati što sam zapustila ovu temu.

Stala sam kod osoba s venerom u ovnu kako se odnose prema osobama s venerom u slijedećim znacima:

Blizanci- ljubav za vas oboje je izjednačena s zabavom. Oboje želite biti aktivni u vezi i nijedno nije sretno u dosadnim zonama. Možete bitizadovoljni količinom samostalnosti koju vam druga osoba pruža, partner je intelektualniji od vas, dobra konverzacija. Reagirate jedno na drugo impulsivno, ali veza je površna... veza varira vruče/hladno.

Rak- ova kombinacija stvara čudan par. Venerom ovna vlada mars, dok venerom raka vlada mjesec. Postoje velike razlike šte je kojem važno u ljubavi. Ovan je spontan, rak teži izražavanju osjećaja. U početku se razlike privlače, ali poslije predstavljaju problem. Ako želite učiti jedno od drugog, mogli biste postići harmoniju.

Lav- vatreni ljubavnici. Dvije venere u vatrenim znakovima. Iskre lete između vas. Oboje se bzro i intuitivno zaljubljujete, ali ste oboje okrenuti sebi. Cijenite se međusobno, ali to ne pokazujete stalno. Kad je veza dobra, onda je jako dobra, a kad je loša, onda je jako loša- vaši udari ega....

anabela
26-08-07, 10:54
Citala sam negdje da neciji Lilit u vasoj prvoj kuci znaci da tu osobu jako osjecate seksualno... provereno iz double mutuality..

tvrdim da je to 100% tacno za lilit u 1. polju sama sam to otkrila (to je bukvalno opsesija):whistling2:
jedino ne znam lilit mars konj kako to deluje u 3 odnosno 4 kuci (ako sam off topic -sorry)

Nella
31-08-07, 19:58
tvrdim da je to 100% tacno za lilit u 1. polju sama sam to otkrila (to je bukvalno opsesija):whistling2:
jedino ne znam lilit mars konj kako to deluje u 3 odnosno 4 kuci (ako sam off topic -sorry)

Nisi off topic- i lillith spada u seksualnu astrologiju :thumb_yello:

milenaaaa
01-09-07, 00:37
meni je eros u skorpiji u osmoj kuci....
svoj na svome :)

inAce samo ovo posjedujem od navedenog
ili planeta u 8.kuci koja je u konju sa Plutonom...

andjela pizelli
01-09-07, 09:51
EROS U RIBAMA
Ovdje su osobe vrlo prilagodljive partneru. Ribe su pune razumijevanja i mogu prihvatiti sve načine seksualne ljubavi. Ova pozicija pokazuje sklonost prema drugim ribama.

prvi dio tachan,drugi,ovo sklonost prema dr ribama,ne bash,vishe, srecem ,osobe sa Asc u Ribama,to sam primjetila.....

Nella
01-09-07, 09:53
Dalje, kako se venera ovna odnosi prema veneri u....:

Djevica- Kad se pomiješaju vatra i zemlja, to nije lagana kombinacija, ali ima svoje prednosti. Jedna od najupečatljivijih razlika je ta što ovnova želja za stimulacijom i uzbuđenjem se kosi sa djevičinom željom za sigurnošću. Možete biti jako aktivni zajedno i tu utrošiti puno energije, ali impulsivna i natjecateljska strana ovna natjerat će djevicu da bude nesigurna. Oboje ste jednostavni u vašim potrebama, ali su potrebe drugačije. Vaš će se partner potruditi da veza uspije, ali želi vidjeti da vi to cjenite.

Vaga- ovo je čisti slućaj suprotnosti se privlače. Privlačnost može biti velika i agresivan pristup ovna smanjit će vaginu nesigurnost. ovo obećava puno uzbuđenja. Pratnerstvo bi moglo bolje teći ako se radi o avanturi nego o vezi jer razlike potiću prvobitnu iskru. Ali, sa ljubavi i razumijevanjem, ova bi veza mogla uspjeti. Vaga je kreatura koja ovisi o nekome, dok je ovan samostalan. Vaga cijeni razmišljanje, dok ovan zgrabi ono što mu se svidi.

Škorpion- Neobićna kombinacija, ali intrigantna. Venera je jaka u oba znaka. Privlačnost je uzbudljiva, ali će se harmonija teško postići. Ovan je direktan, a škorpion ide zaobilazno. Libido ovna je tečan, dok je škorpion konstantan. Seksualno, ovo je jaka unija, ali su emocionalne nevolje jer su stilovi izražavanja ljubavi suprotni. Prilagodbe su nužne.

Strijelac- Pošto oba znaka se zaljubljuju intuitivno, čak impulsivno, veza počinje odmah. Nijedan ne procijenjuje partnera, zanimanje je trenutačno. Miješanje dvije vatre je stimulativno. Inspirirate jedan drugoga. Nijedno se ne boji vrućih debata ili jakih argumenata. Davanje prostora jedan drugome je jako važno.

Jarac- Razlike će biti jako vidljive od samog početka. One bi mogle biti izvor fascinacije, ali i razlike u mišljenjima. Pošto je jarac ozbiljan, on će ovna naučiti kako ne razbacivati novce, dok će ovan sa svojom vedrošću razvedravati jarca.

Vodenjak- Ova kombinacija donosi uzajamno poštovanje i cijenjenje. Oboje ste pozitivni po pitanjima srca, tako da će optimizam dolaziti do izražaja. Pošto vodenjak nije konvencionalan, to će biti privlačno ovnu.

Ribe- Duge staze. Sa razumijevanjem i strpljivošću, ova će veza potrajati. Ribe su nesigurne i sramežljive, ali i šarmantne. Bude zanimanje u ovnu. Ribe nisu uvijek jasne šta misle i žele i to će buniti jednog direktnog ovna. Ova kombinacija ima puno za dati.

Nella
01-09-07, 10:52
VENERA BIKA

kad je venera u biku, potrebe ljubavi su jako povezane sa zadovoljavanjem osjećaja. Prvi od zemljanih znakova, bik je jako fizičan. Okrenut je senzualnom i želi istražiti svih 5 osjećaja (šesti osjećaj pripada vodenim znakovima). Da bi se venerski bik razumio, mora se znati da on cijeni: senzualnost, stabilnost i satisfakciju.

Konvencionalan je po pitanjima srca, sa jakim osjećajem posvećenosti partneru i ciljem. Nije romantičan u sanjarskom obliku, ali ima osjećaj za romantiku kad se radi o cijenjenju partnera. Praktičan je i veze shvaća ozbiljno. Ali, sposoban je i za veze na jednu noć. Ima jaku i konstantnu ljubavnu prirodu i traži komfort i stabilnost. Traži sigurnost kroz vezu.

Ukusi su jako razvijeni i on sebe obavija stvarima koje su luksuzne i komfortne i istovremeno jednostavne. Satisfakcija je važna.

Kako se bik odnosi prema partneru sa venerom u...:

Bik- Vaše slićnosti u potrebama mogu istovremeno biti i ugodne i teške. Dva zemljana i senzualna ljubavnika. Nijedan ne shvaća vezu olako. Mogle bi postojati poteškoće sa tvrdoglavošću. Ali, veza ima jake šanse za opstanak.

Blizanci- Pošto su blizanci u horoskopu odmah pokraj bika, to znaći da oboje prilaze vezi na drugi naćin. Ova kombinacija generira puno intrige i fascinacije. Ovakve kombinacije nekad bolje uspiju nego klasićne. Možda jer smo privućeni izazovima. Ako razlike nisu prihaćene i cijenjene, moglo bi doći do konflikata.

Rak- Bikova želja za ozbiljnosću i toplinom privlaći jednog raka. Rak se sa bikom osjeća stvarno sigurno i ugodno. Bik će cijeniti toplinu raka. Iako je rak emocionalniji, bik mu pomaže da bude sigurniji. Ponekad, raka treba gurnuti da se otvori. Jedini rizik je taj da bi veza mogla postati previše monotona i predvidljiva. KOmunikacija bi mogla trpjeti.

Lav- Lav cijeni bikovu moć i jačinu. Oboje cijene lojalnost i oboje mogu puno dati. Lav može flertovati i grati se, ali bi bik to mogao protumaćiti kao nelojalnost. Bik je pasivniji i posesivniji i mora razumijeit da je lav jako lojalan.
Lav jednostavno uživa u pozornosti. Pošto su ovo dva fiksna znaka, oni će težiti ka tome da veza izdrži. Mada ako je veza dugačka ne znaći da će biti i lagana. Tu dolazi do seksualnog magnetizma. Oboje traži sigurnost u vezi.

Djevica- dva zemljana znaka, što znaći da dijele slične potrebe. Oboje želi izgraditi funkcionalno partnerstvo, sigurnost u ljubavi. Jedina razlika je ta što je bik tvrdoglav , a djevica želi sve srediti. Ovo su dva senzualna ljubavnika koji cijene jednostavne užitke seksa.

Vaga- oboma znakovima vlada venera. TO znaći da oba znaka cijene mir, harmoniju i balans. Dok bik ima praktičan pristup ljubavi, vaga je intelektualna. Prečesto zemljani znakovi protumače zračne znakove da im nedostaje iskrenosti i lojalnosti. Vagu to frustrira. Tamo gdje će morati biti prilagodbe, vaga će biti sklona kompromisu, dok bik baš i nije fleksibilan.

Škorpion- Suprotnosti se privlače. Jako zanimljivo sa suprotnostima je to što dijele zajedničku temu. Oboje su tvrdoglavi, okrenuti svojim navikama i ukusima, i intenzivni i lojalni u ljubavi. Nijedno se ne odriće partnerstva. škorpion je intenzivniji. Uzajamno poštovanje je rezultat. Oboma je moć važna. Jedna od glavnih razlika je pristup ljubavi.

Strijelac- konekcija je čudna zbog drugačijih pristupa ljubavi i potreba. Razumijevanje i kompromisi bi mogli pomoći vezi. Uzbuđenje nije toliko važno biku koliko je strijelcu. Strijelac riskira, bik voli sigurnost. Strijelac će frustrirati bika sa svojom nestabilnoću. Posesivnost bika bi mogla biti problem.

Jarac- Ovo je lagana kombinacija jer jedan gleda kako će ispuniti interese drugog. Dijele zajedničke ciljeve i drže tenzije na minimumu. Jedan drugog osigurava, ugodnost u vezi. Oboje cijene zemaljsku sezualnost.

Vodenjak- jaki individualci sa drugačijim vizijama partnerstva? Dok je bik tradicionalan, vodenjak to nikako nije. Mogli biste naći sredinu, ali je teško reći tko će popustiti u svojoj tvrdoglavosti.

Ribe- iako postoje razlike u izražavanju ljubavi, ovo je plodna kombinacija. Ribe se ne osjećaju uvijek jakima i tu će bik pomoći. Ribe jesu promijenjive i bik neće uvijek znati šta je u njihovoj glavi, ali konstanta niježnosti uvijek će biti prisutna i to je ono što će bik cjeniti.

andjela pizelli
01-09-07, 14:26
preskochila si veneru u biku prema veneri u ovnu a mene bash to interesuje:loveletter:

milenaaaa
05-09-07, 22:01
ovi tekdtovi su extra
jedva cekam da vidim kako se venera u blizancima ponasa prema veneri u strijelcu.....

Nella
27-09-07, 21:37
preskochila si veneru u biku prema veneri u ovnu a mene bash to interesuje:loveletter:

Oprosti, evo odmah da ispravim:
OVAN- dok je bik i više nego sposoban da uspori stvari, ovan srlja. Možete puno dobiti ako jedan drugoga balansirate jer imate markantno drugačije i stilove i potrebe u ljubavi. Oboje okrenuti prema sebi,, bik je fokusiran na senzualno, miroljubiv, dok je partner strastven i vrlo je lako moguće da će upravo on biti vođa u ovoj vezi. Ovo je vrlo strastvena kombinacija dvoje ljudi.

anabela
15-10-07, 10:29
i mene venera u blizancima prema veneri u blizancima

Nella
17-10-07, 08:09
Ma, stavit ću ja sve te tekstove, ali imam problem; krepo mi je komp do kraja i sad hvatam kad mi je dečko tu, pa odem na njegov laptop, a on je stalno na putu i nosi laptop sa sobom.... pa ako prihvaćate moju ispriku....

Imam ja sve te tekstove.....

astron
18-10-07, 04:17

jeste, jeste, a mosh' si misliti kako je kad je njegov lilit u mojoj prvoj a moj u njegovoj

konjunkcija venere i lilita moga partnera je bila u konjunkciji sa mojim marsom, jupiterom i neptunom na vrhu moje sedme kuce. pa, nije bilo problema sa seksom nikakvih, uglavnom istovremeni vrhunci

astron
18-10-07, 04:20
A recite, kako biste protumacili lilite u kvadratu u sinastriji??

Nella
18-10-07, 09:51
A recite, kako biste protumacili lilite u kvadratu u sinastriji??

Lillith u kvadratu s lillithom?
Zanimljivo... ja bi rekla da privlačnost postoji, ali da postoji razlika u "stilovima" i da se te dvije osobe ne uspijevaju poklopiti... i da treba puno prilagodbe... ili prilagodbe neće biti...

Last_Insight
18-10-07, 10:30
ja mislim da je lilith jako bitan kada se gleda u usporednom horoskopu.

Nella
18-10-07, 14:11
Da, ali kvadrat između 2 lillitha bi mogao ovako djelovati

Last_Insight
18-10-07, 16:49
naravno.

astron
18-10-07, 20:48
Situacija je sledeca: liliti su nam u kvadratima, ali istovremeno je njegov u mojoj prvoj kuci i moj u njegovoj prvoj; takodje liliti aspektuju medjusobne venere.
Znaci, magnetska privlacnost, ali sa dozom zazora koji boli :(
"with or without you"..

Nella
21-10-07, 08:39
VENERA BLIZANACA

Osobe s venerom u blizancima će osvajati s konverzacijom, pokazujući koliko one znaju i demonstrirajući različite interese. Ovi ljubavnici su razigrani, teško ih je slomiti i odolijevaju vezama koje obećavaju da će postati previše «opuštene».

Ove osobe neće biti previše uvučene u vezu, one cijene lakoću srca. Iako vole pričati o svojoj vezi, osjećaju pritisak dublje uvučenosti razgovora o ovoj temi- vole površno razglabanje.

Zadovoljavanje ovih osoba podrazumijeva podršku partnera prema njihovoj potrebi za zabavom i raznolikosti.

Oni žele žive veze s puno aktivnosti i komunikacije.
Nisu previše sentimentalni ljubavnici iako s riječima čine čuda.

Kako se blizanac odnosi prema osobi s venerom u:

OVAN- ljubav je za oboje zabava. Oboje želi biti aktivno u vezi i nijedno nije zadovoljno ako partner uđe u dosadnu zonu. U ovoj vezi blizanac je zadovoljan s velikom dozom samostalnosti. Njihov entuzijazam je zarazan. Ključ ovdje je ostati aktivan u energiji koju oni zajedno stvaraju.

BIK- vi prilazite ljubavi na drugačije načine. Ova kombinacija može generirati puno intrige i fascinacije. Ova kombinacija čak rasplamsava više emocija nego one koje se smatraju kompatibilnima. Možda jer su privučeni izazovom. Ako se razlike između vas ne budu tolerirale, doći će do neprilika. Ono što blizanac cijeni, bik ne cijeni. Biku dodir znaći više od riječi. Ovo partnerstvo ima puno potencijala ako su obje strane spremne učiti jedno od drugog.

BLIZANAC- zbog istih potreba u vezi, ova će veza ispoljavati sve jačine i slabosti blizanaca. Nema ovdje ljubomore, ali ima vatre i leda. Oboje se brzo uzbude i brzo ohlade. moglo bi biti dosta zapetljanih situacija. Ova kombinacija je možda bolja za avanture nego za duge veze.

RAK- oboje imaju malo toga zajedničko. To razvija zanimanje za drugog. Ljubavi prilaze na potpuno različite načine. Privlačnost je jaka. Rak obasipa nježnošću, dok je blizanac okrenut verbalnom. S vremenom ovo bi moglo prouzročiti probleme, ali i jaku toplinu s vremenom. Blizanac će cijeniti rakovu potporu i toplinu zbog svojih povremenih napadaja nesigurnosti i to će blizanca opustiti i on će se osjećati sigurno.

LAV- prva stvar koju jedan za drugoga uoče je zajdenički jezik u ljubavi i zabavi. Oboje su razigrani ljubavnici, neki bi rekli i djetinjasti. Oboje voli raznolikost, ali i ostavljaju partnera da se osjeća ugroženim, pogotovo zato što oboje želi biti centar veze. Blizanac uživa u komunikaciji, ali lavova nevjeorjatna težnja za sigurnošću u partnerstvu se tumaći kao ljubomora pogotovo zato što se blizanac i ne čini kao najlojalniji partner. Zato je lav i predramatičan. Ako venera blizanca radi sekstil sa venerom lava, ova bi veza mogla uspjeti.

DJEVICA- pošto djevica cijeni inteligenciju, ovo bi mogla biti mentalna povezanost. Djevica će se vezati komunikacijom, ali i stegnuti uzde, dok blizanac traži više slobode. Vi volite zezanje i igru, što će djevicu učiniti nesigurnom. Djevica je puno osjetljivija i voli znati unaprijed stvari. Oboje ste fleksibilni… ali ako djevica krene putem pitanja iskrenosti i konstantnosti, blizanac će je morati podsjetiti da cijeni njihovu vezu.

VAGA- ovo je lijepa kombinacija u kojoj komunikacija ne samo da teće, ona radi pravi vodopad. Oboje uživaju u vezi i imaju divne razgovore. Postoji puno poštovanja u vezi. Ali, vaga je fokusirana na uzbuđenje, dok se blizanac ne izražava jasno o svojim apetitima. Dok vaga želi više romantike, blizanac će htjeti više analize. Ali, sve u svemu, oboje priča isti jezik i nalazi se na istoj valnoj duljini.

ŠKORPION- u ovoj vezi postoji najviše izazova. Čudan par? Apsolutno. Na psihičkoj bazi, ova se suprotnosti jako privlače. Jedno bi moglo biti fascinirano drugim. Ali, razlike koje su se privukle bi mogle predstaviti i veliki problem. Škorpion želi dušu blizanca, ne samo tijelo. Sa puno truda, moglo bi biti i uspjeha.

STRIJELAC- ovi znaci su na suprotnim stranama zodijaka, ali dijele sličnosti. Oboje su ljubavnici slobode i nijedno ne bježi od izazova. Iako se u mišljenju ponekad razilaze, dolazi do uzbudljivih konverzacija. Oboje bježe od teških i dosadnih veza. Strijelac je strastven, dok blizanac je impulsivan. Obostrano učenje bi moglo dati puno rezultata.

JARAC- ovo je neobičan par, koji može biti i fascinantan i frustrirajući. Blizanac pristupa vedrije ljubavi nego jarac. Jarac se okreće posvećenosti ljubavi. On je praktičan i senzualan, ponekad sramežljiv i čudan. Ponekad će pokušati spustiti blizanca s neba, što se blizancu neće baš svidjeti. Možda zbog osjećaja da jedan ima što drugom nedostaje, možda bi zbog toga veza mogla uspjeti.

VODENJAK- ovo je definitivno najlakša kombinacija. Jedno stimulira drugo, uživa u zajedništvu i ima puno zajedničkih interesa. Šta još reći? Jako kreativna kombinacija.

RIBE- različite potrebe u ljubavi bi mogle biti velika nit privlačnosti, ali i zadati puno konflikata. Blizanac cijeni komunikaciju, a ribe razumijevanje u romansi. Blizanac definira, dok riba jako teško daje konkretne odgovore. Najveća razlika je potreba u ljubavi. Nema puno razumijevanja ovdje. Ali, oboje je jako fleksibilno, a i ribe vole opraštati.

Nella
21-10-07, 08:41
Situacija je sledeca: liliti su nam u kvadratima, ali istovremeno je njegov u mojoj prvoj kuci i moj u njegovoj prvoj; takodje liliti aspektuju medjusobne venere.
Znaci, magnetska privlacnost, ali sa dozom zazora koji boli :(
"with or without you"..

A kakvi su aspekti venera s lilltihima? To bi moglo dati puno odgovora.

Zamislite ljudi, ja se dograbila kompa na malo konkretnije vrijeme..... :smokeing:

astron
22-10-07, 04:18
A kakvi su aspekti venera s lilltihima? To bi moglo dati puno odgovora.

Sva tri lilita su u igri. Ovaj koji se najcesce upotrebljava, crni mjesec, nam je medjusobno u prvim kucama, i njegov je opozicija moja venera, a moj je sira konjunkcija njegova venera. Drugi moj lilit (najduhovniji) je skoro tacna konjunkcija sa njegovom venerom i takodje mu je u prvoj kuci, a treci (onaj kao najprizemniji..) mu je u konjunkciji sa sjevernim cvorom i plutonom.
Njegova druga dva lilita su u konjunkciji sa mojim mjesecom, tj. mjesec/sunce midpointom.

anabela
22-10-07, 08:44
BLIZANAC- zbog istih potreba u vezi, ova će veza ispoljavati sve jačine i slabosti blizanaca. Nema ovdje ljubomore, ali ima vatre i leda. Oboje se brzo uzbude i brzo ohlade. moglo bi biti dosta zapetljanih situacija. Ova kombinacija je možda bolja za avanture nego za duge veze.
xaxaxxaxax a zamislite kada imate i dva marsa u ribama u konjukciji hahahah katastrofa ...isti odnos sa venerama grade 90 ..jel se neko poigrao sa mojim zivotom??njegova lilith je u ribama(na8 stepenu) i njegov i moj mars(oba na 10 stepenu) su u konjukciji kao i venere u blizancima ..(moja na13 stepenu, njegova na 14)) jel njegova lilith ima90 sa mojom venerom??sta to znaci?moja lilith je u konjukciji sa njegovim neptunom ali opoz i moja i njegova venera(mozda ja negiram zenstvenost u sebi??ili njega dozivljavam kao mastovitijeg nego sto jeste??)

astron
22-10-07, 12:39
xaxaxxaxax a zamislite kada imate i dva marsa u ribama u konjukciji hahahah katastrofa ...isti odnos sa venerama grade 90 ..jel se neko poigrao sa mojim zivotom??njegova lilith je u ribama(na8 stepenu) i njegov i moj mars(oba na 10 stepenu) su u konjukciji kao i venere u blizancima ..(moja na13 stepenu, njegova na 14)) jel njegova lilith ima90 sa mojom venerom??sta to znaci?moja lilith je u konjukciji sa njegovim neptunom ali opoz i moja i njegova venera(mozda ja negiram zenstvenost u sebi??ili njega dozivljavam kao mastovitijeg nego sto jeste??)

Znaci njegov lilit je na tvom marsu, a tvoj lilit opozicija njegova venera?

Ko je kime bio prvi privucen i bi li mogla opisati djelovanje tih lilita u vasoj vezi? :)

Last_Insight
22-10-07, 12:50
lilith je zaista podcijenjen veoma u sinastriji.

toliko puta sam vidio da ljudi koji imaju lilith na mom ac-u da neopisivo lude za mnom i ja za njima pa čak i u nedostatku ostalih aspekata.

anabela
23-10-07, 12:41
lilith je zaista podcijenjen veoma u sinastriji.

toliko puta sam vidio da ljudi koji imaju lilith na mom ac-u da neopisivo lude za mnom i ja za njima pa čak i u nedostatku ostalih aspekata.

mislis li da to utice i na prvo polje?ja padam na podznak strelac(kada pocnem sa nekim .da bas onako lepo pricam i tu pocne malo flert momentalno znam da je strelac mislim da moja lilith to sredi)a ko na mene pada..eh....

astron
23-10-07, 16:42
mislis li da to utice i na prvo polje?ja padam na podznak strelac(kada pocnem sa nekim .da bas onako lepo pricam i tu pocne malo flert momentalno znam da je strelac mislim da moja lilith to sredi)a ko na mene pada..eh....

Da da, utice na prvo polje i kad nije blizu ascendenta itekako! :)

anabela
23-10-07, 19:02
Da da, utice na prvo polje i kad nije blizu ascendenta itekako! :)

cekaj ja padam na njih a ko ce na mene da se saplete?

Vivien_Leigh
24-11-07, 14:03
Vidim da niko nije , kad je seksualnost u pitanju, pomenuo aspekte Venere i Saturna.

- u konjukciji daje frigidnost, nemogucnost dozivljavanja orgazma, stalnu potrebu za istinskom ljubavlju, pristajanje na veze bez fizickog kontakta, duboku patnju nakon prestanka veze, zatim sindrom: "Pocinjem da volim tek po okoncanju veze", duge periode apstinencije ili seksualnu izvitoperenost, bas zbog nemogucnosti dozivljavanja orgazma.

Ovo vezano za konjukciju se odnosi i na maltene sve druge aspekte izmedju Saturna i Venere, ali u zavisnosti u kom su znacima obe planete, zavisi koliko ce vlasnik natala tesko prozivljavati ljubavne krahove.

Poenta: ma kako dobrih sinastrijskih aspekata postoji sa planetama koje oznacavaju eros, Venera-Saturn konjukcija prisutna u natalu jednog od partnera svakako hladi sve.

Jedina pozitivna osobina Venere i Saturna udruzenih konjukcijom, trigonom ili sekstilom, svakako vlasniku natala daje odredjeni tip lepote, najcesce stari, klasican. Ovo tvrdi Milekic, no posmatrajuci sve svoje poznanice, dakle najcesce zene, sve imaju nesto prepoznatljivo u crtama lica.