View Full Version : Ko moze postat dobar astrolog
andjela pizelli 02-07-07, 02:05 Ko moze postati dobar astrolog?
-Dobro naglasena 9.kuca - 9.kuca je kuca astrologije
-Uran,Me,Pl ili Neptun u 8.kuci
-Mjesec u 4.kuci
Osoba bi trebala imati okultne kuce u vodi(rak,ribe,skorpion).Znak vodenjaka
na pragu okultnih kuca takoder se racuna jer je Uran(vodenjak) simbol ili znak astrologije.
Prema Imsiragicu treba biti dobro postavljena i 11.kuca(zasto?) - to je kuca kojom upravlja Uran i vrh joj je u vodenjaku.
12.kuca - ako je jako postavljena moze pokazati na dobru intuiciju.Neptun koji je vladar 12.kuce je egzaltiran u vodenjaku(na 21 stupnju).
To je planeta vizije i intuicije, pa konacno astrolog vidi sliku onoga sto u karti tumaci.Iako je Uran - egzaltiran u skorpionu 8.kuca nije direktno ukljucena.Jer ona oznacava crnu magiju.
Za dobrog astrologa trebao bi Mjesec biti u vodenjaku ili u 11.kuci. ili da ima povoljan aspekt sa Uranom!Ako je naglaseniji Mjesec sa 12.kucom onda imamo vidovnkjaka!
izvor (http://forum.burek.co.yu/index.php/topic,122256.0.html)
beskrajnost 02-07-07, 02:57 a eto mene ko narucena
imam mjesec u vodenjaku u 4 kuci dok uran mi u 2 - mogu zaradjivat za astro :D
bas sam tila pitat dal ce puno utjecat moj mjesec na astrologiju?
da jos saturn u skorpionu u 12 kuci a pluton isto u 12 kuci
imam konjukciju sa plutonom i saturnom i mjesec trigon pluton- jake emocije
Zor_djevojka 13-02-08, 23:22 -Dobro naglasena 9.kuca - 9.kuca je kuca astrologije
deveta u Jarcu, nastavlja se u Vodoliji - kud cehs bolje :D..sa Venerom u istoj ..Vladar Venere Uran na vrhu sedme u Shkorpiji na 29-om stepenu ;)...Sve shto bih napisala za komentar bilo bi suvishno ;)
Neptun na vrhu osme
Za dobrog astrologa trebao bi Mjesec biti u vodenjaku ili u 11.kuci. ili da ima povoljan aspekt sa Uranom!
Mjesec je u Ovnu u jedanaestoj kuci i u trigonu sa Uranom...;)
Mozda cu tresnuti kakvu glupost, volela bih da me ispravite, ako negde pogresim.
Bilo bi mi drago da mogu postati dobar astrolog.
Dupli vodeni element. Ribe asc Rak
Asc na 29*57 Raka
9. k. pocinje na 12* Riba, So i Me U 9.k. u Ribama 120 Mo 12.k. u Raku
8.k. pocinje na 19* Vodolije i severni cvor na 23*
Uran u 4.k. vladar horoskopa 120 Ve u Vodoliji u 7.k. (u recepciji), vrh 11.k. u Biku i Sa na samom vrhu 11.k. ,a Saturnov dispozitor Ve u Vodoliji
28* Device Pl u 3.k.
Dispozitori So i Me i 9.k. Ju i Ne u Strelcu u konjunkciji
Jedini problem koji vidim je Mo 90* Ur
Najvise me privlaci Astromedicina, dug je put do znanja.
Mogu li postati dobar astrolog?
To je planeta vizije i intuicije, pa konacno astrolog vidi sliku onoga sto u karti tumaci.Iako je Uran - egzaltiran u skorpionu 8.kuca nije direktno ukljucena.Jer ona oznacava crnu magiju.
Andjela, mozes li mi pojasniti to u vezi sa 8.k. , nisam razumela?
Kod mene asc. Sco,ali hvata i Strijelca, a vladar Ma u 9., pa Jupiter u 9.,Merkur u 8. 120Pluton iz 11., Uran vladar 3. u Sco konj asc., mislim da ima dosta toga. Samo bih dodala da se pokazalo da znak Djevice i Blizanci imaju dosta dara za astrologiju, jer njima ipak vlada Merkur. Djevica analiticnost, ide u detalje, sto je neophodno za dobru analizu, a Blizanci lako povezuju znacenja.
Ko moze postati dobar astrolog?
-Mjesec u 4.kuci
na pragu okultnih kuca takoder se racuna jer je Uran(vodenjak) simbol ili znak astrologije.
Prema Imsiragicu treba biti dobro postavljena i 11.kuca(zasto?) - to je kuca kojom upravlja Uran i vrh joj je u vodenjaku.
12.kuca - ako je jako postavljena moze pokazati na dobru intuiciju.Neptun koji je vladar 12.kuce je egzaltiran u vodenjaku(na 21 stupnju).
Za dobrog astrologa trebao bi Mjesec biti u vodenjaku ili u 11.kuci. ili da ima povoljan aspekt sa Uranom!Ako je naglaseniji Mjesec sa 12.kucom onda imamo vidovnkjaka!
eto mene u vase vode :)
mjesec u blizancima u cetvrtoj kuci
merkur u osmoj kuci.
12.kuca mi je u vodoliji,a vladar uran u destoj..
mjesec mi je u opoziciji sa uranom ..
deveta kuca mi pocinje u skorpiji,pluton u skorpiji na 10-om stepenu u osmoj kuci,a mars u sedmoj
u devetoj kuci imam veneru
inace sam skorpija/ribe...
sta mislite da li imam predispozicije za astrologa?
jekablizanac 15-02-08, 19:58 Ko moze postati dobar astrolog?
-Mjesec u 4.kuci
znaci da je super kombinacija meseca u cetvrtoj kuci u vodoliji:lighten:i jos pravi trigon sa vladarem 12.kuce;)
Ja baš nemam aspekte za dobrog astrologa, ali imam jako izraženu intuiciju. Mislim da bih bila izvrstan psiholog, ali to me ne privlači.
Last_Insight 30-03-08, 12:53 Rivendall nemoj se naljutiti na mene ali ovo gore što si napisao je NAJGLJUPLJI post van svake konkurencije koji sam ovdje pročitao.
Ti ITEKAKO imaš smisla za astrologiju i u toj mjeri da bi ja kao profesionalac mogao biti ljubomoran na tebe :unsure:
Pogledaj, Blizanac AC, vladar je otišao u svoju modernu egzaltaciju Vodenjaka, Merkur u Vodenjaku a pogotovo ako je vladar je odlična pozicija za astrologiju. I ne samo to on se nalazi na 29 stupnju Vodenjaka, zadnjem što znači da si se bavio okultnim stvarima u prošlom životu.
Stelij u Škorpionu ti daje intuitivan pogled o kojemu pričaš ali bez daljnjega ti stvarno imaš veliki potencijal da budeš super astrolog.
nisam znala ovo za 9. kuću ;)
nešto malo se našlo onda:
mjesec u 9., trigon uran u 4. (mada je veći orbis)
jupiter u 4., u škorpionu, na 11° (čitala sam negdje da je taj stupanj bitan za okultne radnje :thumb_up: pogotovo ako je tamo uran)
okultne kuće - 4. (škorpion), 8. (ribe), 12. (rak)
Ajme Vindex, ostala sam paf!
Hvala ti. Prvo sam se naljutila kad sam pročitala tvoju prvu rečenicu kako je to najgluplji post koji si pročitao:mad:, a onda sam čitala dalje i jako se ugodno iznenadila. :redface:Oduvijek me je privlačila astrologija, kad sam bila mlađa i još neke povezane stvari, a nisam znala zašto. Prijateljice i poznanici su mi rekli da im savšrno protumačim natalnu kartu iako u stvari tek učim, i iskreno nemam baš nekog pojma. A intuicija mi je izvrsna, o snovima da ne pričam... I tako. Sad si mi dao volje da stvarno ozbiljnije krenem učiti astrologiju, mada to meni nije lako; disciplinirati se, jer se neprestano preispitujem i analiziram. Off topic, koliko dugo se ti baviš astrologijom?
šta kažete ima li kod mene nekih naznaka za bavljenje astrologijom? :redface:
Last_Insight 31-03-08, 09:50 hahahahha Rivendall samo sam se nadao da ces procitati post do kraja prije nego me posaljes u rodni kraj :D
iskušavam jednu svoju tezu Rivendall, reci mi jesi kad živjela u neboderu gdje je netko počinio suicid ?
Last_Insight 31-03-08, 09:54 Carla ti imaš određeni potencijal, međutim astrologija nije nešto u čemu možeš biti vrhunska ima drugih stvari u kojima to možeš a koje su to napisati ću kad se razbudim.
__________________________________-
Primijetio sam dosta često u zadnje vrijeme da ljudi kada gledaju da li je netko dobar ili loš astrolog daju preveliku težinu Uranu, a Merkur bacaju u 2 plan. Zbog toga mislim da je bitno razjasniti neke stvari.
Simbolički, astrologija je predstavljena Uranom, i uvijek će tako tako, međutim Uran sam za sebe ne može ništa, on je kao takav samo simbol. Mi ne možemo razmišljati Uranom jer on je vanjska planeta.
A astrologija je prije svega prirodna znanost neovisno o tome što je tko rekao. I čovjek u proučavanju prirode (čitaj neba) ima na raspolaganju svoj - um ! A naš um je Merkur.
Ljudsko tijelo, i krajnje granice potencijala prosječnog čovjeka (dobro čitajte) su određene sa prvih sedam tjiela sunčeva sustava. Preko toga su nadprosječni i genijalni ljudi. A astrologija je upravo znanost koja povezuje dvije strane stvarnosti naše spoznaje i ide uvijek prema naprijed , naglim skokovima (Uran):
Prema tome da bi netko bio DOBAR astrolog mora imati jak Merkur, no da bi bio VRHUNSKI astrolog mora imati jak Uran....
Međutim, ako ima jak Uran a slab Merkur - lako može biti idiot.
moram dodati još nešto . Vrhunski astrolog ne može biti samo astrolog. On mora biti na neki način i vidovit, intuitivan. Astrosimbolika je beskrajna, i nekada je od presudne važnosti naš unutarnji osjecaj.
Bljesak - to je upravo Uran. On vidi odmah a Merkur mora razmišljati.
No ponavljam, put od Merkura do Urana mora postojati.
Vindex baš si entuzijastičan. A što se tiče onog pitanja s neboderom, istina je. Ali dok sam studirala u drugom gradu. U tom se neboderu ubilo par ljudi, ali kako sam tamo bila samo privremeno ne znam računa li se to. Sad kad si me pitao, i kad sam ti odgovorila morat ćeš mi reći i zašto si pitao. Al bez muljanja.
Last_Insight 31-03-08, 11:29 da budem iskren do bola - pitao sam samo zato da vidim koliko sam dobar i koliko mogu u detalje.
Last_Insight 31-03-08, 11:32 reci mi jos samo ovo jesi li tamo boravila 4 godine ??
vindex ajde vidi kad cu da zavrsim fax i da li cu da se zaposliim u struci :D
Carla ti imaš određeni potencijal, međutim astrologija nije nešto u čemu možeš biti vrhunska ima drugih stvari u kojima to možeš a koje su to napisati ću kad se razbudim.
imam veliki interes, ali nikako da ga "pokrenem".
Last_Insight 31-03-08, 16:27 orbis je uglavnom 4, pa to moze znaciti vise toga. da se 4 ljudi ubili sve skupa da si tamo bila 4 godine ili nesto u stilu 4.
merkur u lavu je malo trom treba mu vremena da se probudi :)
Samo se smješkam od kad sam pročitala prvu stranu...hehe :)
Nisam sigurna da li je ovo pravo mjesto za ovo pitanje, ako nije slobodno premjestite. Što u natalnoj karti upućuje da osoba možda nema jake aspekte za astrologa ali je da se tako izrazim otvorena za neka druga sredstva spoznaje, prekognicije, snovi, otvoreni kanali za komunikaciju sa nekim ili nečim?
Nisam sigurna da li je ovo pravo mjesto za ovo pitanje, ako nije slobodno premjestite. Što u natalnoj karti upućuje da osoba možda nema jake aspekte za astrologa ali je da se tako izrazim otvorena za neka druga sredstva spoznaje, prekognicije, snovi, otvoreni kanali za komunikaciju sa nekim ili nečim?
Bolje je da postaviš natalnu, ali mislim da je u pitanju jaka 12. i 8. kuća, uran u 12. ili 8. kući, jak neptun koji daje snažnu intuiciju....
Last_Insight 14-05-08, 20:05 Čitajući ovo ja sam onda super :D
vladar ac-a u 11 ide prema 12 i prema uranu. uran suvladar ac-a . venera vladar sunca u 9 polju u sextilu sa tim uranom.
merkur preeeeeeeeeeeeeejak u škorpionu 0 pl na samom mc.
neptun na ac 120 Mjesec intuicija (tj. malo više od toga)
mars u djevici na meni posebno 29 stupnju.
Ti stvarno imaš ono što je potrebno. :clapping:;)
Čini mi se lakše gledati karte drugih, kad gledam svoju katkad kao da sam slijepa i pored očitih stvari. Imam Mo u vodenjaku u 6 kući, radi trigon sa Pl u Škorpionu u 3. kući i to je više manje sve što sebi vidim po pitanju osobina dobrog astrologa. To mi više upućuje na neke druge stvari. Ostavljam bolje upućenima da procijene. ;)
http://i254.photobucket.com/albums/hh105/Dunja_55/dunja-1.jpg
Ti stvarno imaš ono što je potrebno. :clapping:;)
Čini mi se lakše gledati karte drugih, kad gledam svoju katkad kao da sam slijepa i pored očitih stvari. Imam Mo u vodenjaku u 6 kući, radi trigon sa Pl u Škorpionu u 3. kući i to je više manje sve što sebi vidim po pitanju osobina dobrog astrologa. To mi više upućuje na neke druge stvari. Ostavljam bolje upućenima da procijene. ;)
http://i254.photobucket.com/albums/hh105/Dunja_55/dunja-1.jpg
Ti imaš ME 120 JU, što daje dobru moć zapažanja i izražavanja u pisanom obliku, i predstavlja dobar aspekt za bavljenje astrologijom.
Samo što imam osjećaj da me blokira Pl u 3 kući koji radi kvadrat s Me. Zapreke su tu da ih savladamo. :weight_lift: Hvala
Samo što imam osjećaj da me blokira Pl u 3 kući koji radi kvadrat s Me. Zapreke su tu da ih savladamo. :weight_lift: Hvala
Ja bih prije rekla da te ovaj kvadrat podstiče na akciju, ovaj pluton je jak i u svom sjedištu, ovdje je više u pitanju retrogradnost merkura koji nema sigurnosti da krene naprijed.
kad ste vec u kancelariji...sta kazu moji aspekti vredi li da ucim astrologiju ili da je volim izdaleka;):D
kad ste vec u kancelariji...sta kazu moji aspekti vredi li da ucim astrologiju ili da je volim izdaleka;):D
Asc u ribama ti daje intuiciju, NE120MO, izražene okultne kuće 8. i 12., uran u 9. kući u strijelcu...SO i ME u vodoliji...očigledno je da s tvoje strane postoji veliko interesovanje za astrologiju i metafiziku i ja smatram da bi se trebala ozbiljnije posvetiti izučavanju.
Last_Insight 15-05-08, 10:27 Supernova kasnije cu o tome pisati, mislim da treba napraviti razliku između usmjerenosti pažnje prema nečemu i uspjeha u nečemu.
to mi je netko davno rekao konkretno baš za ovu temu.
Da, ali kada je riječ o Medijum, vladar njenog asc i suvladar X kuće, neptun u trigonu sa mjesecom iz VII kuće, govori o aspektu popularnosti i prihvaćenosti u javnosti, uran na MC...
Last_Insight 15-05-08, 11:55 NE NISAM GOVORIO O NJOJ.
ne daj Bože ;) ona ima super kartu.
Da, ali kada je riječ o Medijum, vladar njenog asc i suvladar X kuće, neptun u trigonu sa mjesecom iz VII kuće, govori o aspektu popularnosti i prihvaćenosti u javnosti, uran na MC...
supernova rece li ti to da cu da izadjem na televizor:thumb_up::thumb_up::thumb_up:
Supernova kasnije cu o tome pisati, mislim da treba napraviti razliku između usmjerenosti pažnje prema nečemu i uspjeha u nečemu.
to mi je netko davno rekao konkretno baš za ovu temu.
Moram komentirati da je to jako dobro rečeno. Mnogo toga u malo riječi. Bilo bi zanimljivo da napišeš svoje mišljenje na tu temu.
Kad gledam vase karte, vidim dobre aspekte, dobre polozaje planeta, talente.. ....:D
A, za sebe, mislim da je dobro biti nekakav astrolog, ne mora vrhunski... ;)
Ako moze neko da pomogne, kakva je situacija kod mene?
Mogu li se profesionalno baviti astrologijom?
mogu li ja da postanem dobar astronom?
|
|