Bon Jovi
28-06-07, 19:12
Sta ste vi, pesimista ili optimista?Zasto bas to?Da li vam vise odgovara Carpe Diem ili Memento Mori.
|
View Full Version : Pesimizam i optimizam Bon Jovi 28-06-07, 19:12 Sta ste vi, pesimista ili optimista?Zasto bas to?Da li vam vise odgovara Carpe Diem ili Memento Mori. frkadela 28-06-07, 20:01 Memento Mori. Raspisacu se kasnije, ako ne zamjeris... :thumb_yello: BlackWoman 28-06-07, 20:11 Ja sam neromantični realista kada su ozbiljne stvari u pitanju, inače sam emotivac, ponekad optimista a nekad pesimista, valjda je tako i kod ostalih ljudi. frkadela 28-06-07, 20:15 Ja sam romanticar i pesimista... :xmas143: A to je najgore... Redovono te realnost nokautira... :boxing542: sarita 28-06-07, 22:14 @BlackWoman Ista stvar...kao da sam ja pisala post:notworthy: @frki mora da te nokautira...vi ribe zivite u nekom svom svijetu punom iluzija:guitar: anon1 28-06-07, 22:35 Optimista, nepopravljivi. Ponekad zapanem u tezak pesimizam ali me to drzi jako kratko :D DYLAN DOG 28-06-07, 22:37 Ja mogu reći ono kako me ljudi inače doživljavaju, a vide me kao nepopravljivog realistu. Međutim, mislim da sam u suštini optimista, jer se nikad ne predajem i ničega me nije strah. I kad doživim neuspjeh, u istom trenutku pomislim nešto tipa: što je sledeće, ali u pozitivnom kontekstu. rusian 01-07-07, 00:12 Imam momente kada sam pesimista. ponekad sam svjestan toga ali ne mogu da se izvucem, onda prihvatim takvo stanje, jer ono sto se negira duze traje. i kao nekim cudom posle prihvatanja u kratkom periodu se vraca moje normalno stanje,tj.stanje optimizma, pozitivne i konstruktivne energije. kliko 01-07-07, 17:43 uvijek optimista, srecan dok god udisem vazduh, a i poslije toga :) donna 06-07-07, 13:05 Ja sam u vecini slucajeva pesimista, ali vadi me to sto sam emotivna :yes513: ...pokusavam se nadati najboljem, al' sam bolno svjesna i najgoreg...mislim da nas doza pesimizma vraca u realnost, mada ne treba ni u tome pretjerivati... Vendy 06-07-07, 15:17 Uvijek optimisticna prema svemu. Ne zatvaram oci pred problemima vec ih rijesim ako ih mogu rijesiti a ako su ne rjesivi prihvatim ih. A sto cu drugo? Da li ce mi biti lakse ako sam pesimista i sve vidim crno? Nece! Mislim da pesimisti vise obolijevaju od optimista... Previse razloga imam da budem optimista http://www.postsmile.net/img/27/2779.gif lady 2 06-07-07, 22:50 Uvjek pomislim da je sve moglo biti puno gore i ništa mi nije više nije tako strašno.Uvjek optimista jer mi loše stvari pokreću neki inat i daju snagu.Kao odgovor na neki izazov.Ja to tako postavim i sve bude OK supercica04 08-07-07, 12:33 Emotivac, romantik, idealista, budalik i optimist. Imala sam neku grr fazu, ali polako sve prolazi i ja se spremam da navucem svoj optimizam i budalizam. sarita 08-07-07, 14:00 @supercica samo naprijed...optimizam je zaista bitan u zivotu! supercica04 08-07-07, 18:23 Naravno, draga:hug432: BlackWoman 09-07-07, 20:42 Optimista, nepopravljivi. Ponekad zapanem u tezak pesimizam ali me to drzi jako kratko :D Ah ti da ćutiš ljutice! ;) Ja sam onda "kamen stanac" u odnosu na tebe. :) anon1 09-07-07, 20:47 Ah ti da ćutiš ljutice! ;) Ja sam onda "kamen stanac" u odnosu na tebe. :) StoneWoman :D lolita 09-09-07, 12:06 optimistkinja sam .. seka 09-09-07, 13:14 po prirodi sam optimista i uvjek se trudim da sve u životu gledam sa ljepše strane, ali u zadnje vrijeme ne mogu. pogodila me smrt moje majke prije pola godine i odjednom mi se sve srušilo. i vjerovali ili ne puno mi je pomogao ovaj forum i ljudi na njemu. ovako neobavezno ćaskanje sa ljudima koji me ne opterećuju znači mi puno i polako se vraćam. mogu samo da kažem HVALA što ste me prihvatili. hvala SVIMA! LJUBIM VAS SVE OD REDA! Danicheli 09-09-07, 15:37 Uglavnom optimista! Nekada uhvatim sebe, kada mi se nešto loše desi da malo pesimizram uokolo! :trumpet:Brzo posle toga stanem na noge, još ako se nađe neko ko je pesimista pored mene odma ga optimizujem! :yes513: explosion 10-09-07, 13:22 ja sam nesto izmedju. hvatam sebe kako s godinama vucem pesimizmu. a opet, prejako mi zvuci ova rijec, mora da postoji neko stanje izmedju. npr. realista :) Amelie 10-09-07, 22:31 ja sam nesto izmedju. hvatam sebe kako s godinama vucem pesimizmu. a opet, prejako mi zvuci ova rijec, mora da postoji neko stanje izmedju. npr. realista :) a si ti taaako stara :tongue2: uglavnom,ja sam nesto izmedju realiste i optimiste. jedino gdje sam pesimista je u pitanju moje veze.od pocetka sam vala bila i cini m ise da sam ostala.mozda je to vise neka nesigurnost koja se pojavljuje s vremena na vrijeme.popusti i ona naravno,nije konstantna. evo npr sad,sve mi je u zivotu svijetlo ali to sta se desava medju nama nije brate nikako. i veliki sam kriticar prvenstveno svog izgleda,ne znam jel se to ubraja u nesto.enivej,imam perioda kad misli mda nema grdje od mene i zahvaljujuci "vedrom" duhu muskaraca koji non stop obrcu glave za bilo koji dupetom koje prodje nabijam sebi komplexe da ce me muz varati,da nikad nece biti zadovoljan sa mnom a cini mi se da to isto mislim za veze. eto realista/optimista sa primjesama pesimiste :thumb_yello: explosion 12-09-07, 10:25 Moja Amelie, ne postoji zena koja se tako makar ponekad ne osjeca:toobad: Moras to sama sa sobom da raspravish, niko drugi ti ne moze izbaciti iz glave bubice. Sto se izgleda tiche, samo vidis kako ljudi imaju razlicite ukuse i postanes sigurna da ce neko pasti na ... kad te vidi!a one koji ti nalaze mane :hammer5425: mislim da zene jedna drugoj nabijaju komplexe, da se to prepusti muskarcima drugacije bi bilo. Amelie 12-09-07, 15:20 Moja Amelie, ne postoji zena koja se tako makar ponekad ne osjeca:toobad: Moras to sama sa sobom da raspravish, niko drugi ti ne moze izbaciti iz glave bubice. Sto se izgleda tiche, samo vidis kako ljudi imaju razlicite ukuse i postanes sigurna da ce neko pasti na ... kad te vidi!a one koji ti nalaze mane :hammer5425: mislim da zene jedna drugoj nabijaju komplexe, da se to prepusti muskarcima drugacije bi bilo. heh,hvala na utjesi...bolje sama nego u losem drustvu :yes513: enivej,hvala za kockicu i za komentar koji me prijatno iznenadio mislila sam da imas drugacije misljenje o meni...posto tako stoje stvari imas tekilu od dota a kad se vas dvoje ispricate onda imas pice po izboru od mene :king6525: Batboy 12-09-07, 19:21 Tako je anđelčiću. Glede ova male, mnoge bi bile sretne kad bi tako izgledale.... Možda i imaš poneku manu, ja je nisam primjetio... :thumb_up: ........ pa svi ih imamo, osim mene naravno. Dobrooo, dobro eto priznaću da i ja nisam savršen:biggrin:. Da ti kažem mala, mušarcima je mnogo teže nego ženama. Mi moramo da se trudimo, mnogo (dobro ne svi). Evo ti primjer. Kad djevojka sjedi u nekom kafiću, restoranu (wherever) muškarac često bezuspješno prilazi nekoj djevojci (djevojkama). Prvo im se taj đavolak koketno nasmije, a onda spusti stidljivo pogled što bi predstavljao poziv dotičnom gospodinu. Dok se gosn. oprezno kreće prema njoj još uvijek ne znajući da mu se sprema blamaža, pokušava u glavi da posloži sve kockice. Kad joj priđe obično se sav ustrta i zbuni, tad ga đavolak ispali ko iz topa dižući svoj ego maksimalno. Jadničak se vrati oborenih ušiju, podvijena repa i kao zadnji paćenik za šank (npr.) i prikuplja snagu za novi pokušaj naručujući alkohol. Ovako neki muškarci pokušavaju danima, dok im na kraju ne preostaje ništa drugo osim da žvižde, zavijaju i da mole za malo ljubavi. Jadnici....... a sve to zbog neke ženskice za kojom im pamet stane. U sjećanju im ostaje samo blam, za.ebavanje prijatelja, i hladan osmjeh djevojaka koje ga nikad neće htjeti. Mala tvoje je samo da kažeš ovoga hoću, ovoga neću..... ako želiš imaćeš na svakom prstu po jednog. :bye1: The world is your stage :smokeing: http://images7.pictiger.com/images/1e/5bc168b7c253744e5fa9211e77fa151e.gif Dot 12-09-07, 20:28 ja sam depresivni optimista! Blade 07-03-08, 13:38 Ili sam optimista ili pesimista. Kod mene nema sredine :cheezy: A najčešće optimista. Pesimista samo u rijetkim situacijama seka 16-03-08, 15:31 ponekad je jako teško biti optimista, pored teških stvari koje donosi život..uglavnom se trudim da stvari gledam iz vedrijeg ugla..takva sam..ali jednostavno dodju trenuci kada mislim da nema izlaza..ali srećom su tu dragi ljudi da te upute u pravom smjeru i samo jedna riječ je nekad dovoljna..i mozak krene da vrti optimistički!! i onda je sve opet ok..:) 6a2 18-03-08, 23:58 Optimista!!!Bog je za svakoga i pomoci ce!!! inzaghi9 19-03-08, 00:17 optimizam produžava život za 20% girl from venera 19-03-08, 08:14 Pesimist = optimist sa iskustvom!!!:D:D:D pehar 08-04-08, 21:44 optimista i pesimista Paramanand 13-04-08, 12:54 Pesimizam: " Osjećam se odlično, ali, hvala bogu, brzo će to proći" Miriam 13-04-08, 13:20 Večiti optimista! Janjičar 13-04-08, 13:22 Pesimista kaže da je čaša polu prazna a optimista da je puna do pola. Dođe ti na isto. Samo malo ljepše. zagorski 13-04-08, 13:24 Ja sam fatalist...a razlika između pesimiste i optimiste je u tome što pesimista govori: loše je ne može biti gore, a optimista kaže: može, može...:) Zor_djevojka 13-04-08, 14:34 P(j)esimista...toliki..da se i samoj sebi smuchim...a pesimiste su samo dobro obavijeshteni optimisti... Optimista vidi u svakom problemu jedan zadatak. Pesimista u svakom zadatku jedan problem. Blade 21-04-08, 15:26 Eh...ja sam vi optimista vazda bila :) do bola. U pesimističnom stanju sam jako rijetko, ali kad sam pesimista, pošteno sam pesimista. Nema toga ko me može izvuć' iz takvog stanja, dok ne shvatim par stvari. Eto tako. simm 22-04-08, 10:04 Ja bih rekao za sebe: Carpe Diem Tamen Memento Mori. :) lavica 21-09-08, 22:53 ma mrtvi pesimista u svemu:D Snebivljiva Azdaja 31-10-08, 13:49 Ja mogu reći ono kako me ljudi inače doživljavaju, a vide me kao nepopravljivog realistu. Međutim, mislim da sam u suštini optimista, jer se nikad ne predajem i ničega me nije strah. I kad doživim neuspjeh, u istom trenutku pomislim nešto tipa: što je sledeće, ali u pozitivnom kontekstu. o kako je to dobro. Bas kao i ja. Samo ono najvece, najljepse i najvaznije. A besplatno je :clapping: lady abu bin crazy 31-10-08, 13:56 bice bolje :D andjela pizelli 29-11-08, 19:08 normalno optimista,nikada,nikada ne sumljam u sebe i ne pomisljam nikada da se moze nesto lose desiti:wub2: Daci 30-11-08, 00:12 Sta ste vi, pesimista ili optimista?Zasto bas to?Da li vam vise odgovara Carpe Diem ili Memento Mori. ...zavisi kako-kad. Ponekad mi se dešava da pretjeranim optimizmom u nekim situacijama prikrivam pesimizam koji osjećam...:pg_bubbles_h4h: |