View Full Version : Finansijski izvjestaji
Derek_Trotter 28-06-07, 13:13 Na ovoj temi mozemo postavljati finansijske izvjestaje.
Da bi postavili finansijski izvjestaj prethodno isti smjestite
na neki od besplatnih file hosting sajtova (npr. www.mediafire.com) (http://www.mediafire.com%29).
Kad zavrsite upload fajla dobicete link kojeg iskopirate u svom postu.
Ukoliko budete imali problema sa postavljanjem pomenutih,
javite mi se privatnom porukom.
Za Finansijski izvjestaj KAP-a za 2006.g kliknite na link ispod:
http://www.mediafire.com/?fndyfuvvbxw
Derek,može li izvještaj za JGPK?
Svaka čast na topicu !
:notworthy:
Kompletan Finansijski Izvještaj ZETP za 2006 god-Zipovan http://www.mediafire.com/?fzku2zyyb2x
Slažem se, odličan topic....
Derek_Trotter 30-06-07, 20:46 Finansijski izvjestaj Zeljezare za 2006.g http://rapidshare.com/files/59940427/zehk2006.pdf.html
Bravo za finansijske izvjestaje, ZETP se nalazi i na sajtu Montenegroberze, kao i izvjestaji LUTRIJE i PUTE.
Nadam se da cu veoma brzo imati finansijske izvjestaje za MARB i jos par preduzeca sa kotacije Montenegroberze
Izvještaj o radu za period Jun 2006/2007 koji obuhvata analize,promjene,planove i ostvarene rezultate.Takođe su date komparacije sa predhodnim godinama.Ovaj domument sam dobio kao i izvještaj revizora na skupštini od Lava Lajovića Predsjenika odbora Direktora ONOG a detalnije je obuhvatio stanje i ulaganja u ONOG.Ako je nekom potreban detaljan FI može se i on postaviti ali mislim da je ovej izvještaj lakši za praćenje.Žao mi je zbog grafikona što nije iskenirano u boji. http://www.mediafire.com/?fe3tlx0afmo
FI HTP Korali Bar,
http://www.mediafire.com/myfiles.php
Derek_Trotter 05-07-07, 07:37 FI BUDVANSKA RIVIJERA- (poslao Blazo Kasalica)
http://www.mediafire.com/?0qvwzxfj3jd
Derek_Trotter 25-07-07, 11:42 Evo i link do finansijskog izvjestaja PUTE (Barska Plovidba)
http://montenegroberza.com/PUTEReviz2006.pdf
P.S. Da bi sacuvali na svom racunaru ovaj izvjestaj najbolje je da uradite desni klik na link i odaberete SAVE TARGET AS ili SAVE LINK AS i usmjerite gdje zelite da ga snimite.
Rocky Balboa 30-07-07, 12:56 Ima li još koji FI???
Hvala...
Derek_Trotter 30-07-07, 15:49 Za finansijski izvjestaj Lutrije Crne Gore kliknuti OVDJE (http://www.montenegroberza.com/LUCGRevizorski2006.pdf)
Rocky Balboa 31-07-07, 09:16 Recimo JGPK, CPUT, PLAP, EPCG, TECG, INSM, OPGO, TRNK... ma dajte šta imate, sve to dobro dođe.
Hvala...
Derek_Trotter 31-07-07, 17:57 Evo za sad i finansijski od Plantaza
klikni OVDJE (http://www.montenegroberza.com/Izvjestaj%20PLAP06.pdf)
LUKE BAr---molim lijepo:)?
Rocky Balboa 30-08-07, 09:15 Može li netko nešto novo da izbaci, ako se ima...
Hvala!
Derek_Trotter 30-08-07, 09:21 Swiss osiguranje (http://montenegroberza.com/Revizorski%20SW%202006.pdf)
Derek_Trotter 30-08-07, 09:23 Institut za Crnu metalurgiju - ZEIN (http://montenegroberza.com/RevZEIN2006.pdf)
Rocky Balboa 18-09-07, 09:53 Ima li šta novoga, a da je dostupno???
Po principu: daj šta daš... HVALA!!!!
Derek_Trotter 26-09-07, 08:27 Zeljeznica Crne Gore - ZECG (http://montenegroberza.com/Zeljeznica07.pdf)
Rocky Balboa 26-09-07, 09:23 Derek ti uvijek ono što me nažalost NEintersira! :(
Ali svejedno HVALA, nekome će pomoći! :)
Jako mi je potreban FI RUPV za 2006., pa ako neko ima moze mi se javit na private ili objavit ga na forumu. Hvala unaprijed
Rocky Balboa 31-03-08, 11:50 Ljudi, kada po ZAKONU dionička društva u CG moraju dostaviti FI po kraju prethodne godine?
I gdje se mogu nabaviti FI od 2007 i ima li ih itko???
Poglavito me zanimaju:
CPUT
EPCG
JGPK
KAPG
RZUP
TECG
TRNK
ZZIB
Hvala!
za d.o.o. danas istice a za a.d. ne znam
Rocky Balboa 31-03-08, 12:05 Pa d.d. me zanimaju, poglavito gore navadeni.
I ako može zakon koji to regulira.
Hvala,
Darko
Mislim da je i za A.D. danas rok. Neka A.D. sa ovog spiska ce odrazti skupstine akcionara ubrzo. Sto se tice dostavljanja FI koliko ja znam to se dostavlja upravi za prihode radi naplate poreza a pored toga postoji i provredni sud, centralna banka, berze itd. ne postoji jasna regulativa da se to distribura jednostavnom i opste prihvacenom metodlogijom i ove institucije igraju ping pong sa akcionarima.
Rocky Balboa 31-03-08, 12:31 Dakle banana oko JAVNOG objavljivanja FI???
MNB je preuzela na sebe da ce to prakticno samoinicijativno raditi. Koliko sam shvatio oni ce preuzimati izvjestaje kada ovi stignu u jednu od ovih gorenavedenih institucija. Za sada da im vjerujemo.
Mislim da je za a.d. rok 30.06
Mislim da je i za A.D. danas rok. Neka A.D. sa ovog spiska ce odrazti skupstine akcionara ubrzo. Sto se tice dostavljanja FI koliko ja znam to se dostavlja upravi za prihode radi naplate poreza a pored toga postoji i provredni sud, centralna banka, berze itd. ne postoji jasna regulativa da se to distribura jednostavnom i opste prihvacenom metodlogijom i ove institucije igraju ping pong sa akcionarima.
Prema postojećem Zakonu o privrednim društvime, firme su obavezne dostaviti FI CRPS-u, a zatim ih Centralni registar privrednog suda objavljuje u sužbenom listu Crne Gore. Naravno to se ne radi. Može se reći da u Crnog Gori i sudovi krše zakone. Kad bi samo poštovali zakone dje bi nam kraj bio...
REPUBLIKA, 23.6
Komisija za hartije od vrijednosti završava pravilnik, kojim se predviđa kvartalno finansijsko izvještavanje, ali je to tek prvi korak
Bez zakona mrtvo slovo na papiru
PODGORICA - Iako je skoro završen pravilnik kojim će Komisija za hartije od vrijednosti preduzećima nametnuti obavezu kvartalnog finansijskog izvještavanja, dok god nešto slično ne bude uvršteno i u Zakon o računovodstvu i reviziji, obaveza iz pravilnika, po mišljenju učesnika našeg tržišta kapitala, ostaće mrtvo slovo na papiru.
Prema postojećem Zakonu o računovodstvu i reviziji, finansijski izvještaji dostavljaju se samo jednom godišnje, pa su u samoj Komisiji za hartije od vrijednosti svjesni da, dok god postoji ta odredba zakona, pravilnik ne može natjerati akcionarska društva da dostave finansijske izveštaje više nego jedanput godišnje.
Na skupu o crnogorskom tržištu kapitala i bankama, o problemima berzi da objave podatke o emitentima govorila je nedavno Maja Baćović, predsjednik UO Montenegroberze.
- Do jula ćemo imati te izvještaje, ali pitanje je koliko će biti korektni podaci u njima, koliko će procjena imovine biti dobro urađena – kazala je Baćović.
Ona je navela i kako je veoma važno da se zna i kakvi su planovi kompanija, koliki profit očekuju, da li će isplaćivati dobit...
Baćović je podsjetila da je Montenegroberza pokrenula novi portal, da na njega «kače» sve izvještaje, ali ostaje problem jer se to dešava kasno, pošto uz sve odrađene procedure, izvještaji mogu biti dostupni tek u julu.
I na mlađoj, NEX berzi imaju slične probleme, i kako je na istom skupu kazala Milanka Šćekić , u Crnoj Gori «postoji veliki problem nedostatka korporativne kulture».
- Ako ne možete da ubijedite menadžment kompanija da dostavljaju podatke, ruke su vam vezane - kazala je Šćekić.
Glavni ekonomista Centralne banke Crne Gore Nikola Fabris, međutim, predlaže berzama i neke radikalnije poteze.
- Ako vam kompanije ne dostavljaju finansijske izvještaje, jednostavno ih skinite sa listinga - predložio je Fabris.
On je ukazao i da je kvalitet podataka u finansijskim izvještajima vrlo sporan, ako je suditi po izvještajima koje CBCG preuzima iz Centralnog registra Privrednog suda (CRPS-a).
- U tim izvještajima nagledali smo se svega i svačega - prigovorio je glavni ekonomista CBCG.
Prema postojećem Zakonu o privrednim društvima, firme su obavezne dostaviti izvještaje CRPS-u.
Fabris je stoga predložio da se postavi i pitanje odgovornosti, i to višestruke.
- Mora da postoji odgovornost za nedostavljanje izvještaja, odgovornost za dostavljanje netačnih podataka, ali i odgovornost revizora koji potpisuje takve, netačne izvještaje, jer neće da se zamjeri preduzeću, kako bi dobio posao i naredne godine - kazao je Fabris.
REPUBLIKA, 23.6
Komisija za hartije od vrijednosti završava pravilnik, kojim se predviđa kvartalno finansijsko izvještavanje, ali je to tek prvi korak
Bez zakona mrtvo slovo na papiru
PODGORICA - Iako je skoro završen pravilnik kojim će Komisija za hartije od vrijednosti preduzećima nametnuti obavezu kvartalnog finansijskog izvještavanja, dok god nešto slično ne bude uvršteno i u Zakon o računovodstvu i reviziji, obaveza iz pravilnika, po mišljenju učesnika našeg tržišta kapitala, ostaće mrtvo slovo na papiru.
Prema postojećem Zakonu o računovodstvu i reviziji, finansijski izvještaji dostavljaju se samo jednom godišnje, pa su u samoj Komisiji za hartije od vrijednosti svjesni da, dok god postoji ta odredba zakona, pravilnik ne može natjerati akcionarska društva da dostave finansijske izveštaje više nego jedanput godišnje.
Na skupu o crnogorskom tržištu kapitala i bankama, o problemima berzi da objave podatke o emitentima govorila je nedavno Maja Baćović, predsjednik UO Montenegroberze.
- Do jula ćemo imati te izvještaje, ali pitanje je koliko će biti korektni podaci u njima, koliko će procjena imovine biti dobro urađena – kazala je Baćović.
Ona je navela i kako je veoma važno da se zna i kakvi su planovi kompanija, koliki profit očekuju, da li će isplaćivati dobit...
Baćović je podsjetila da je Montenegroberza pokrenula novi portal, da na njega «kače» sve izvještaje, ali ostaje problem jer se to dešava kasno, pošto uz sve odrađene procedure, izvještaji mogu biti dostupni tek u julu.
I na mlađoj, NEX berzi imaju slične probleme, i kako je na istom skupu kazala Milanka Šćekić , u Crnoj Gori «postoji veliki problem nedostatka korporativne kulture».
- Ako ne možete da ubijedite menadžment kompanija da dostavljaju podatke, ruke su vam vezane - kazala je Šćekić.
Glavni ekonomista Centralne banke Crne Gore Nikola Fabris, međutim, predlaže berzama i neke radikalnije poteze.
- Ako vam kompanije ne dostavljaju finansijske izvještaje, jednostavno ih skinite sa listinga - predložio je Fabris.
On je ukazao i da je kvalitet podataka u finansijskim izvještajima vrlo sporan, ako je suditi po izvještajima koje CBCG preuzima iz Centralnog registra Privrednog suda (CRPS-a).
- U tim izvještajima nagledali smo se svega i svačega - prigovorio je glavni ekonomista CBCG.Prema postojećem Zakonu o privrednim društvima, firme su obavezne dostaviti izvještaje CRPS-u.
Fabris je stoga predložio da se postavi i pitanje odgovornosti, i to višestruke.
- Mora da postoji odgovornost za nedostavljanje izvještaja, odgovornost za dostavljanje netačnih podataka, ali i odgovornost revizora koji potpisuje takve, netačne izvještaje, jer neće da se zamjeri preduzeću, kako bi dobio posao i naredne godine - kazao je Fabris.
Prosto je deprimirajuće da je javno poznato da se FI šteluju i ne dostavljaju. Problem nije u zakonima već u tome da ne postoji politička volja da se situacija promjeni. Stvar je vrlo jednostavna. Političari i rukovodioci su glavni preduzetnici u CG pa njima odgovara da mogu da šteluju bilanse i rade šta hoće. Zašto niko nikada nije osudjen za ovako nešto ili za korupciju?? Zato što je CG tako mala da kada bi jedan pao otvorila bi se pandorina kutija i lako bi trag vodio do najviših činovnika.
Ovako je svima(njima) super. I nama je dobro što možemo ponekad zbog velikih oscilacija u cijenama, zakonskim rupama i mutnoj vodi zaraditi, ali na duže staze ovo ne prolazi.
[/B]
Prosto je deprimirajuće da je javno poznato da se FI šteluju i ne dostavljaju. Problem nije u zakonima već u tome da ne postoji politička volja da se situacija promjeni. Stvar je vrlo jednostavna. Političari i rukovodioci su glavni preduzetnici u CG pa njima odgovara da mogu da šteluju bilanse i rade šta hoće. Zašto niko nikada nije osudjen za ovako nešto ili za korupciju?? Zato što je CG tako mala da kada bi jedan pao otvorila bi se pandorina kutija i lako bi trag vodio do najviših činovnika.
Ovako je svima(njima) super. I nama je dobro što možemo ponekad zbog velikih oscilacija u cijenama, zakonskim rupama i mutnoj vodi zaraditi, ali na duže staze ovo ne prolazi.
a kad se pojedinci podmire onda ce se stvari regulirat i onda cekajmo novi val kad CG udje u EU
Rocky Balboa 07-07-08, 16:35 Ovako - bilo bi mi od velike važnosti ako netko zna gdje mogu skinuti filove slijedećih izvještaja (ili neka tipne link direktno ovamo na ovaj topic) - poglavito ako je dostupan konsolidirani:
CPUT 2007
EPCG 2007
JGPK 2006
KAPG 2007
RZUP 2005-2006-2007
TRNK 2005-2006-2007
ZZIB 2005-2007
Unaprijed zahvaljujem!
tako mala a tako dobra 07-07-08, 19:55 [QUOTE=Rocky Balboa;412051]Ovako - bilo bi mi od velike važnosti ako netko zna gdje mogu skinuti filove slijedećih izvještaja (ili neka tipne link direktno ovamo na ovaj topic) - poglavito ako je dostupan konsolidirani:
CPUT 2007
EPCG 2007
JGPK 2006
KAPG 2007
RZUP 2005-2006-2007
TRNK 2005-2006-2007
ZZIB 2005-2007
Unaprijed zahvaljujem![/QUOTE
pogledaj sajt montenegro berze ili vipbrokera (oni reklamiraju na homepage da imaju zavrsne racune za 2007.godinu,ali treba sifra za pristup...)
Rocky Balboa 08-07-08, 20:22 Ali ja to nemam - pa zato i pitam.
Može li netko da mi pomogne oko ovih gore FI?
UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!
tako mala a tako dobra 08-07-08, 22:58 Ali ja to nemam - pa zato i pitam.
Može li netko da mi pomogne oko ovih gore FI?
UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!
Kontaktiraj njih, onda pa im trazi ako su raspolozeni da ti daju...znam da je ranije bio uslov da radis preko njih...
ako trebas dat cu ti ja svoju sifru za vip broker
Rocky Balboa 09-07-08, 14:10 Ali na VIP-u sam samo našao JGPK od 2006 godine i dalje mi nedostaju FI:
CPUT 2007
EPCG 2007
KAPG 2007
RZUP 2005-2006-2007
TRNK 2005-2006-2007
ZZIB 2005-2007
Ima li kakvo drugo rješenje???
|
|