View Full Version : Mladi clan mense

Bon Jovi
28-06-07, 12:25
Dvogodišnjakinja član Mense

http://www.bgdcafe.com/images/upload/drustvo/georgiabrown01.jpg
Mala Georgia Brown je postala najmlađi član Mense nakon što je na I.Q. testu utvrđeno da ima koeficijent inteligencije 152 (poput fizičara Stephana Hawkinga). Njeni roditelji, Martin i Lucy Brown, su oduvek znali da njihovo najmlađe dete neverovatno brzo uči. "Sa pet meseci je propuzala, sa devet prohodala, ubrzo se i sama oblačila, progovorila je ranije, a sa 18 meseci je vodila suvisle razgovore". Rekla bi "Zdravo. Ja sam Georgia. Imam godinu dana." Isto tako znala je izuti cipele, tačno obuti levu i desnu i zavezati ih - kaže ponosna majka.

Tada su mislili da je Georgia bistro dete koju starija braća i sestre zabavljaju i uče svemu. Ali njenu inteligenciju nisu dugo mogli ignorisati.

Gledali smo "Lepoticu i zver". Ona se okrenula prema meni i ocu Martinu i rekla "Nije mi se svideo Gaston (lik iz crtanog filma). On je zao i arogantan" - kaže majka koja ju je ubrzo odvela kod specijaliste za edukacionu psihologiju, Joan Freeman.

Profesorka Freeman je primenila standardni Stamford-Binet Intelligence Scale test i otkrila da je test suviše ograničen da bi pokazao njene kreativne sposobnosti.

Čak i za dvogodišnjakinju ona je veoma promišljena. Na neka pitanja je odgovorala i više nego što je bilo potrebno za odličnu ocenu. Na jednom testu sam zatražila od nje da nacrta krug i ona ga je nacrtala perfektno. Većina odraslih ljudi bi imala problem sa tim ali njen krug je bio skoro savršen. To pokazuje da ona može fizički da drži olovku kao i da razume koncept kruga. Rekla bih joj "Kako si lepo uparila roze suknju sa cipelama" a ona bi odgovorila "Cipele nisu roze one su ružičaste". Georgia razlikuje ružičastu od roze boje što većina dece uspeva tek nakon polaska u školu – navodi profesorka.

Ova testiranja su zaprepastila stručnjake. Utvrđeno je da ima IQ 152, a prosečan čovek ima oko 100. Prema IQ-u spada među 0,2 posto svetske populacije i učlanjena je u Mensu koja okuplja ljude koji se nalaze među 2 posto nainteligentnijih na svetu. Georgia je jedna od samo 30 članova ispod 10 godina i najmlađi ženski član ikada primljen. Najmlađi muški član Mense je Ben Woods koji je u vreme kada je primljen (početkom devedesetih god. prošlog veka) bio 6 dana mlađi od Georgie.

frkadela
28-06-07, 12:29
Juce mi je to stiglo mejlom i jas sam bio u fazonu :o...
Svaka joj cast...
:clapping: :notworthy:

megy
31-07-07, 16:14
Superrrrrrrr:thumb_yello:

DYLAN DOG
12-08-07, 01:29
Hahaha... I ja sam ovo dobio poštom i oduševio se. :)