View Full Version : Covek iz buducnosti
Zaista se izvinjavam ,sto je text na engleskom,ali retko gde se moze naci na nekom drugom jeziku
John Titor's military insignia.
John Titor was the name used for the purported time traveller from the year 2036 who posted on several time-travel–related Internet bulletin boards during 2000/2001, making many ambiguous, but seemingly falsifiable, predictions about events in the near future and giving an account of his supposed native time period. Many proponents of Titor believe his claims may be unsubstantiated due to the complex nature of the multiple time-line theory. Whether or not John Titor was a hoax has been a topic of controversy on web-based paranormal discussion boards.
Contents [hide]
1 Information about his life
2 Predictions
3 Summary
4 In other media
5 References
6 External links
[edit]
Information about his life
He was supposedly born in 1998 (as indicated in 2000 when he said he saw his 2 year old self). He is allegedly a soldier in a military group of the USA.
[edit]
Predictions
The postings claimed Titor to be a serving soldier who was assigned to a government time travel project. He was supposedly sent from 2036 back to 1975 to retrieve an IBM 5100 computer which he claimed was needed to "debug" various legacy computer programs in 2036. The postings also described various future events between 2005 and 2037, including World War III (predicted for 2015) followed by two decades of recovery.
One such prediction notes the escalating conflict between Arabs and Jews as being a harbinger of World War III:
"Real disruptions in world events begin with the destabilization of the West as a result of degrading US foreign policy and consistency. [...] The Jewish population in Israel is not prepared for a true offensive war. They are prepared for the ultimate defense. Wavering western support for Israel is what gives Israel's neighbors the confidence to attack. The last resort for a defensive Israel and its offensive Arab neighbors is to use weapons of mass destruction. In the grand scheme of things, the war in the Middle East is a part of what's to come, not the cause."
Along with the prediction of World War III, another notable prediction is that of a Civil war in America, which was predicted to begin in 2004, around the time of the presidential election, and would escalate until 2008, which, according to Titor, "[is] a general date by which time everyone will realize the world they thought they were living in was over."
Another prediction was that 2004 would be the last year in which the Olympic Games would occur. This seems at odds with real-world events as the 2006 Winter Olympics began February 10, 2006. However there has been some argument as to whether the Winter Olympics was included in the prediction. Some have also speculated as to whether the predictions made by Titor were predicting only one course of the future, suggesting humans may have created an alternate future by going about things differently. This is an example of the many possible interpretations of Titor's seemingly specific predictions. According to IBM engineer Bob Dubke, Titor's statements regarding the IBM 5100 ability to emulate and debug mainframe systems were correct. This information was not publicly known when Titor made his declaration, which has led to speculation that the person posing as Titor must have been linked somehow to the development of this system. (see "Secrets of the City" in external links for more information.)
When asked about the mechanisms of the time traveling, Titor replied that he was no engineer. When asked to provide a better picture of his time machine he replied that he wasn't a photographer. When asked to use the time machine to do something paradoxical (e.g., kill his grandfather) he replied that that would only affect this universe, but not his. He appeared to imply that there were many worldlines, and his time machine could not control its outgoing destination exactly, but could return to a worldline exactly similar to his own home. (It would be a different "Worldline" but would be exactly the same in his perspective as when he left). His originating "worldline" would, in turn, receive a John Titor exactly similar to the original. Therefore, his original "worldline" would indeed receive the benefit of his mission.
The "worldline" theory corresponds with a current scientific hypothesis known as the Multiverse.
[edit]
Summary
These are taken from John Titor's original statements and summarised.
A Second American Civil War from 2004-2008
An event similar to the "parting of the Red Sea" will occur in 2012.
Third World War in 2015, a gradual global escalation that was ended by Russia bombing American, European and Chinese cities.
Sometime before this point (referred to as "N-Day") China forcefully annexes Japan, Korea and Taiwan.
Chemical and Biological weapons are used, and some "non-lethal" weapons turned out to be quite lethal.
Australia successfully repels a Chinese invasion.
The war kills over 3 billion people.
Post-war
Communities of survivors gather and grow around libraries and universities.
The United States splits into five regions based on various factors and differing military objectives.
The US Constitution is changed by a Constitutional Congress.
A President is elected for each of the five major areas of the US.
The powers of the union government are more defined and reside at the county and state level.
The Vice President is elected separately.
The US Capital is in Omaha, Nebraska.
Life in 2036:
Society
Military service plays a large part in day-to-day life.
Capital Punishment is still implemented.
Communities have returned to a family/community centred state, advised by elders.
Texas is Hispanized.
Religion and Beliefs
Religion is far more personal and plays a major part in day-to-day life.
The Ten Commandments have been restored to the "10" that God gave Moses.
Sabbatarianism, or worship on Saturday is a common practice.
Technology
Wireless internet is ubiquitous.
Television and Telephony are delivered via the Web.
Books and other hard media are now distributed online and printed from local hubs.
Microsoft and Yahoo! no longer exist. Napster still distributes music via the web.
Power is not distributed over long distances. Alternate forms of generation are common, the most prevalent being solar.
Environment
The environment is heavily affected by radiation. The lack of potable water is the biggest environmental issue.
Global Warming has had little effect. Temperature is about the same although there were anomalies after the war.
Health
The birth rate is much lower, due to a high number of birth defects and stillbirths.
Mad Cow, or vCJD in humans, is a devastating public health problem.
Cures for AIDS and Cancer have not been found. Viral therapy is used for Cancer.
Za one koji ne znaju engleski,malo cu nagovestiti.Dzon Titor je covek koji je dosao iz buducnosti(2036 god)I on nam govori o svom putovanju vremenskom masinom,i neke vaznije cinjenice u buducnosti.
Jedna od cinjenica je Treci svetski rat,koji je prevideo za 2015.god
Sta vi mislite o ovome
p.s
takodje imate podatke na
http://www.johntitor.com/
Letimicno sam pregledao tekst i djeluje zanimljivo...
Bacicu pogled kasnije, sad nemam vremena...
Interesantna, tema u svakom slucaju... :thumb_yello:
Ne znam...licno vjerujem da je moguce putovati kroz vrijeme a konkretno za ovaj slucaj nisam sigurna..
John je predvidio cini mi se i gradjanski rat u sad 2005...
Nestao je 2004 god, tada je napisao zadnji post...sve te stvari mi ne govore nista o tome da je on dosao iz buducnosti..
Sad bih i ja trazila neki opipljiv dokaz za ovo:D
jeste gledali stari film filadelfija eksperiment
Nisam gledao, ali sam cuo za njega...
Isplati li se gledati?
interesantan je, vrsili su eksperiment 1941 i 198? i stvorili su prolaz izmedju ta 2 vremena, 1 su vrsili na brodu a 2 na 1 mali grad. Na brodu 2 od posade su iskocila sa broda i nasla se u buducnosti, na kraju 1 se vrati nazad a drudi ostane u buducnost cak u toku filma vidi svoje tadasnje prijatelje (ovog sto je bio sa njim) kao starce
Potrazicu nedje na internetu... :thumb_yello:
Znam da su ljudi u budućnosti zaista uradili nešto da mogu prebacati i predmete i ljure kroz vrijeme. Kako to radi nije mi uopšte jasno mada su mi nešto objašnjavali ništa ih nijesam razumio.:(
@formica
oces ti meni reci dje i kad su ti to rekli?
mogu li ja da ih vidim?
Da li dusa moze istovremeno da se nalazi u dva tijela? Sto se desava sa John Titorovom dusom u tijelu djecaka,kad je Johny istovremeno tu prisutan kao stariji covjek?
@kliko
e to pitanje ja postavljam ali niko ne zna odgovor...o tome smo rpicali na temi ajnstajnove teorije i vremenskom nepostojanju..
ako mi neko to razjasni nagradit cu ga !!!
@sarita kakva je nagrada :D
@anon
smislila bih vec nesto...samo da razjasnimo ovo:confused:
evo kako ja mogu da objasnim to:
znaci recimo ovako..postoji milion nasih zivota koji su paralelni.Svaki se odvija svojim tokom a nasa svijest je sada ovdje a mogla bi da skokne i u neki paralelni zivot.Znaci...sve bi ostalo isto samobi nasa svijest imala iskustvo vise.Tako ni u jednom svijetu ne bi bilo odsustvo duse...
joj kako sam ovo zapetljala..je li me iko shvatio??
@kliko
hvala na podrsci:biggrin:
nije ni meni skroz jasno nego bacam spicu da vi meni objasnite:twisted:
dusa i svjest a pogotovo podsjest su jedno jer dusa sadrzi podatke svjesti i podsvjesti i prenosi ih u sebi iz zivota u zivot iako se mi ne sjecamo predhodnih zivota oni su zapisani u podsvjet koje dusa nosi sa sobom, tako da ovo sto si navela gore ne moze da funkcionise. mislim da znam sto si mislila ali si pogresno rekla
evo kako ja mogu da objasnim to:
znaci recimo ovako..postoji milion nasih zivota koji su paralelni.Svaki se odvija svojim tokom a nasa svijest je sada ovdje a mogla bi da skokne i u neki paralelni zivot.Znaci...sve bi ostalo isto samobi nasa svijest imala iskustvo vise.Tako ni u jednom svijetu ne bi bilo odsustvo duse...
joj kako sam ovo zapetljala..je li me iko shvatio??
mozes ovako reci
postoji milion svjetova koji su paralelni. Svaki se odvija svojim tokom a nasa svijest je sada ovdje a mogla bi da skokne i u neki paralelni svijet od iste osobe. Znaci...sve bi ostalo isto samobi nasa svijest imala iskustvo vise (iskustvo od iste osobe iz drugog paralelnog svijeta) Tako ni u jednom svijetu nebi bilo odsustvo duse...
joj kako sam ovo raspetljao.. je li me iko shvatio
Mislim da je shvatljivo i @saritino i tvoje ako se dobro u to zamislis http://www.postsmile.net/img/1/138.gif
@formica
oces ti meni reci dje i kad su ti to rekli?
mogu li ja da ih vidim?
Naučio me pratioc kako mogu ići kroz vrijeme. Zapravo se radi o premještanju svijesti kroz pamćenje koje postoji kroz prošle tako i kroz buduće živote. Za prošlost nije bilo problema nije ni sa budućnošću do jedne tačke đe su se nalazili dvojica čuvara koji ne daju nikom da prođe dalje u budućnost. Ja sam imao plan kako ću proći ali sam morao upoznati taj njihov svijet pa sam dolazio do tih stražara nekoliko desetina puta i pričao sa njima. U međuvremenu su dolazili mnogi ljudi do tog mjesta ali nijesu mogli nikako proći. Kad sam naučio dosta o njihovom svijetu izveo sam pokret prevrtanja koji uvijek pali i prošao kroz zavjesu i našao se u njihovom svijetu. Oni su znali da ćr samo dva čovjeka iz našeg svijeta proći u njihov. Prvi je bio jedan koji je kod njih dospio poslije njihovih eksperimenata sa vremenom. To je bila njihova greška zbog čega su bili duboko nesrećni i nijesu znali što baš trebaju činjeti. drugi sam bio ja. Dao sam im dozvolu da uzmu od moga znanja što im treba a za uzvrat sam htio obići njihov svijet i tu smo se složili. Ja sam pokupio njihovo znanje oni moje i razišli smo se, a ja sam se vratio. Viđeo sam i oniga što je bio kod njih. Meni je bilo važno da pokupim znanje i ako ništa ne razumijem jer se to znanje automatski ugrađuje u opšte znanje vrste tako da je sad dostupno svakom koji može da se uključi u to znanje. Mogu tamo viđeti sve svjetove što sam obišao, mogu viđeti kako se izlazi iz svemira i viđeti one koje obično smatramo Bogom i pravog Boga. Sve se tamo nalazi i može se slobodno koristiti što se mene tiče.:thumb_yello:
Vidjeti možeš jedino onu dvojicu stražara. Fini su to momci vrlo pažljivi i ozbiljni ali nama ne dozvoljavaju prolaz zašto ne znam. Oni sami dođu ako im nešto treba, možda ih je strah da nešto ne zabrljamo jer smo inače vrlo neodgovorni i samoživi.:(
Da li dusa moze istovremeno da se nalazi u dva tijela? Sto se desava sa John Titorovom dusom u tijelu djecaka,kad je Johny istovremeno tu prisutan kao stariji covjek?
Kliko ovo je zaista zanimljivo. Izgleda da duša može postojati u više tijela kao to funkcioniše nemam pojma. Zagonetna je naša prava priroda.:wink3:
@predator
ali morala sam da naglasim da se u tim paralelnim svjetovima odvijaju nasi paralelni zivoti..tako nekako...ali dobro si i ti to formulisao;)
S obzirom da je dusa vjecna i neunistiva,je li moguce da je djeljiva? Smatram da jeste, vjerujem da smo u stvari svi mi samo, na jedan nacin,jedna dusa koja se izdijelila, Bog sami koji se prosuo po univerzumu.Tako taj dio je donekle prihvatljiv.Ali sto je sa tijelom? 2001. godine su postojala istovremeno dva John Titora na planeti zemlji,u ovom nasem univerzumu. Znam da naucne teorije ne stoje na neunistivim temeljima,i vecina od tih teorija bude zamijenjeno za neke nove poslije odredjenog vremena,ali trenutno ne mogu a da ne mislim na onu "materija i energija se ne mogu ni stvoriti,ni unistiti;jedino mogu prelaziti iz jednog stanja u drugo". Po toj teoriji smo 2001. godine imali jedan visak materije (i energije) od nekih 80-tak kilograma u nasem univerzumu u obliku materijalizovanog Jonh Titora seniora. Recimo da je i moguce da se zaobidje taj problem i da ce kroz nepunih 30 godina,i da ce biti moguce putovati kroz vrijeme,ja sam opet skeptican i ne mogu a da se ne pitam: zasto se uvijek ovakve "Hollywoodske stvari" desavaju u Americi ili barem sa umijesanim amerima? Zasto nas je posjetio neko iz 2034. godine,a niko iz npr. 2234. ili neke druge godine kad je masina vjerovatno razvijenija?
Mislim da je John Titor izmislio ovu finu pricu i da on nije putovao kroz vrijeme drugacije nego mi.
nije to tako jednostavno. kad naprave masinu za vrjeme bice i nekoliko pravila koja ce se morati postovati a prvo pravilo ce biti ne mjenjaj proslost, nece moci svako ici u proslost bice da tako kazem par profesionalnih ljudi koji ce obavljati odredjene vremenske misije, kao danas ne vozi svako F22, samo odredjeni br pilota koji su obuceni da ga voze. tako da mozda i danas ima ljudi iz buducnosti ali su neutralni da se ne bi otkrili. zamisli kad bi se tek tako moglo putovati kroz vrjeme, mislis da ne bi bilo ljudi koji bi se vratili i ubili hitlera ili bin ladena prije nego sto su poceli sa ratovanjem i kako bi se onda odvijao tok dogadjaja. naucnici su svjesni sto je vremenska masina i kad je stvore odma ce postaviti stroge zakone po pitanju koriscenja masine. uzmimo cinjenicu da se onaj vratio u proslost da uzme onaj IMB kompjuter, mozemo reci da je taj komp bio od velikog znacaja i vaznosti za njih da su morali po svaku cjenu doci do njega, zato su se i vratili u proslost po njega, u suprotnom nebi se izlagali riziku da ne promjene dok dogadjaja. mozda je doslo do toga da je situacija bila toliko kriticna da se cak grdje nije moglo ocekivati cak iako nesto promjene u proslosti, zato su ovoga poslali jer nisu imali sto izgubit nego cak mozda i nesto izmjenit na bolje.
mislim da je dosta za sada
Procitaj te bolje text.Kolko sam ja shvatio, ne moze se izmjeniti tok dogadjaja...Kad bi se vratili da ubiju Hitlera ubili bi ga samo u jednom vremenskom prostoru, dok bi u miliardama drugih on jos postojao.
Kako mogu postojati paralelni zivoti?Mislim da to nije neobjasnjivo.Imam neku misao uglavu, o tome, koju neumijem da objasnim :) Mozda ovako: Kad zivot prestaje, tada i pocinje; ili kako svijetlost neprestano izvire tako se i zivot neprestano radja;:1002:
Ne pitaj te me nista, sam sam sebe zbunio...:wacko:
mene nisi, nasuprot, jako fina misao :)
Hvala na podrsci kliko :)
ja sam nesto slicno mislio na drugoj jednoj temi: http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=540&page=2 :)
Psihologue 02-07-07, 01:25 jeste gledali stari film filadelfija eksperiment
Gledao sam ga...
Fuilm je rađen po događaju kako kažeš iz 1944 ili 1945 godine..
Prebačeni su na jedan sekund između Filadelfije i mislim Njujorka..
Niko od mornara koji su bili na brodu posle toga nije ostao normalan....:gun_bandana:
To bese ono gde je Tesla bio glavni za projekat pa kad je navodno video sta ce se desiti napustio ga, a preuzeo Einstain. Kad smo kod filmova i Tesle pogledajte Presige - isto barata tim paralelnim zivotima. Sjajan film.
Psihologue 03-07-07, 00:51 Nisam gledao ali hvala ti pogledaću..
UserNameZbunjeno 03-07-07, 13:38 Brod se zvao USS Eldridge (DE-173) a eksperiment se zvao "filadelfijski eksperiment". Eksperiment je radjen tokom 1943, ideja jebila da se pokusa sa gradnjom "nevidljivog" radara (stvaranje pulsirajuceg magnetnog polja da bi se dobio elektromagnetski zastitni balon). Eksperiment se medjutim lose zavrsio. Umjesto da brod bude radarski nevidljiv, postao je "opticki" nevidljiv, a potom je nestao kroz nesto sto se u naucnoj fantastici najcesce opisuje kao vremenski tunel. A.M Tesla
Po ovoj prici je i snimljen film Filadelfijski eksperimenat 1 i 2.
mada 2 dio je ne istinit, samo su uradili film da bi uzeli pare
mislim da je 2 dio cista izmisljotina
Citirala bih prvo Ajnstajna:
"Razlika izmedju proslosti, sadasnjsti i buducnosti je obmana ali istrajna"
On navodi da zakrivljenjem cjeline prostor-vrijeme dolazimo do zakljucka da vrijeme ne postoji.Svaki dogadjaj je negdje zapisan samo je pitanje kojim redosledom ga mi vidimo.
Svaka cestica nema samo jednu istoriju vec se ona krece svim mogucim putanjama u prostoru i vremenu..Tako i nasa priroda je talasna, svaki djelic naseg bica je rasiren u nedogledne dubine vremena i prostora.Nase "ja" je prisutno na bezbroj mjesta u prirodi.Astralni dvojnici i njihova putovanja uvjerljivo svjedoce o talasnoj gradji svijeta.na tim putovanjima mi smo tamo gdje sebe osvijestimo u svom mozdanom talasu.kad je iznad jednog herca ucestalosti on nas nosi kroz sadasnjost i proslost a kad je ispod 1 herza u buducnost.
ovo bi moglo donekle da objasni Johna Titora o ostale posjetioce...e sad bi @kliko pitao sta je sa tijelom, ja mislim da je svijest moguce materijalizovati to bi bilo jedino objasnjenje..
Prilično istinito. Zapravo nemam što dodati:)
Bas ste se vi tu fino raspricali u mom odsustvu:)
Kad je u pitanju Filadelfijski eksperiment, koliko se ja mogu sjetiti, radilo se o podmornici, mada mozda i grijesim. Uglavnom u eksperimentu su ucestvovali i Tesla i Ainstajn, s tim sto je Tesla odustao od sprovodjenja eksperimenta do kraja jer je vojska insistirala da na brodu (ili podmornici,nebitno) budu ljudi. On se tome ostro usprotivio i napustio eksperiment. Nijesam siguran je li Ainstajn ostao do kraja, mozguce da nije ni on.
Tacno je da je Ainstajn pominjao zakrivljenost prostora, ali je tacno i to da su novinari pitali Teslu; "Gospodine Tesla, sto vi mislite o Ainstajnovoj izjavi da je prostor zakrivljen?". On im je na to odgovorio: "Zakrivljen je njegov UM." :)
Ainstajn je bio dobar naucnik, Tesla je bio genije.
kad je iznad jednog herca ucestalosti on nas nosi kroz sadasnjost i proslost a kad je ispod 1 herza u buducnost.
Taj dio mi je potpuna novost... Da sam to ranije znao vise bih se potrudio da dosegnem delta mozdane talase. Doduse snovi su korisni u toj varijanti jer svako u toku sna ulazi u deltu, tako da je moguce na taj nacin doci i do tih informacijama, ako se podsvijest pravilno programira...
@anon
mislim da je um svakog covjeka , koji iole vidi dalje od nosa , zakrivljen:)
I nebitno je ko je pomenuo zakrivljenost..bitna je ideja..meni licno ima logike..daj neku drugu teoriju pa da razmotrimo
Citirala bih prvo Ajnstajna:
"Razlika izmedju proslosti, sadasnjsti i buducnosti je obmana ali istrajna"
On navodi da zakrivljenjem cjeline prostor-vrijeme dolazimo do zakljucka da vrijeme ne postoji.Svaki dogadjaj je negdje zapisan samo je pitanje kojim redosledom ga mi vidimo.
Svaka cestica nema samo jednu istoriju vec se ona krece svim mogucim putanjama u prostoru i vremenu..Tako i nasa priroda je talasna, svaki djelic naseg bica je rasiren u nedogledne dubine vremena i prostora.Nase "ja" je prisutno na bezbroj mjesta u prirodi.Astralni dvojnici i njihova putovanja uvjerljivo svjedoce o talasnoj gradji svijeta.na tim putovanjima mi smo tamo gdje sebe osvijestimo u svom mozdanom talasu.kad je iznad jednog herca ucestalosti on nas nosi kroz sadasnjost i proslost a kad je ispod 1 herza u buducnost.
ovo bi moglo donekle da objasni Johna Titora o ostale posjetioce...e sad bi @kliko pitao sta je sa tijelom, ja mislim da je svijest moguce materijalizovati to bi bilo jedino objasnjenje..
E sad mi je zao sto ne mogu opet reputaciju da ti dam. Iako su u pitanju samo spekulacije, opet se vidi da umijes jako fino da razmisljas. :)
Zakrivljenošću se detaljno bavio Lobačevski, koji ju je najbolje i objasnio. Postoji cijela grana geometrije koja se zove ''Geometrija Lobačevskog''. Zanimljivo. Čitao sam neke osnove, bolje reći osnovne koncepte iznijete na zanimljiv način, što ne podrazumijeva da je u pitanju parodija...
Da ponovim opet ono sto sam vec rekao:mislim da je John Titor lazov i da se nije vratio iz buducnosti. Mislim da ce "kretanje kroz vrijeme",ukoliko ikad bude moguce, biti kretanje od vremena kad masina bude izmisljena pa unaprijed. I vracanje u proslost ce biti u tom slucaju moguce samo do onog dana kad je takva masina prvi put stavljena u funkciju. Transport kroz vrijeme nailazi na nekoliko velikih problema. Prvo se mora premostiti "teleportiranje" (kao u "Zvjezdanim stazama ;)) kroz prostor sto je nekako prirodno da prvo rijesimo,pa tek onda kroz vrijeme. Ne znam koliko vas je culo, ali u USA je vec registrovan patent na masinu za teleportiranje. Ta masina doduse moze samo da prenese informaciju s jednog fotona na drugi. Zasad im uspijeva na nivou fotona, ne moze cak ni molekul da se prenese...koliko ce vremena trebati dok se teleportuje prvi covjek? Mislite li da ce to bit moguce vec kroz 30 godina? I to cak kroz vrijeme,kao John Titor? Jos da ne zaboravimo, John nema u nasem vremenu masínu da ga "prihvati", nego bi ta masina trebala da teleportuje i samu sebe istovremeno...Ja sam i dalje skeptik u ovom slucaju.
Nego, ajde da diskutujemo kao da je i moguce putovati kroz vrijeme. Neki su naveli (mislim da je bio Predator) da postoje pravila koja se moraju postovati i da se "proslost" ne smije mijenjati,ako sam dobro razumio. Sad moram da pitam:zasto se ne smije mijenjat proslost,ako se vec fizicki vratimo u nju? Koji su to zakoni koji sprecavaju fizicko tijelo da utice na fizicku okolinu? Kad je vec teleportovan, taj covjek je dio onoga svijeta u koji se vratio, zar ne moze kao i ostali ljudi da utice na buducnost?
Citala sam da su na putu da dostignu teleportaciju covjeka a i gledala sam zvjezdane staze..
E sad...ne znam koliko je to povezano sa putovanjem kroz vrijeme.Uzmi primjer ljudi koje proguta bermudski trougao.Kod nas jos nije moguca teleportacija a oni ipak prodju u neku drugu dimenziju..Teleportacija bi bila korisna ako hocemo prostorno da se prebacino ali za vremenski prelaz ne znam...Neki ljudi imaju iskustvo da se nadju na istom prostoru ali u drugom vremenu....
Naravno da samo pretpostavljamo da su se svi ti slucajevi desili a za Johna Titora sam i ja sumnjicava nesto:)
Citala sam da su na putu da dostignu teleportaciju covjeka
Dje si ovo citala i ko je to na putu da dostigne tu teleportaciju? Mislim da je u ovom problemu jako bitna bas teleportacija, jer je kretanje kroz vrijeme upravo to, barem u slucajevima gdje se pominju "vremenske masine".
E sad...ne znam dje sam procitala ali moguce da je neke clanak u "trecem oku"...a kako objasnjavas onda bermudski trougao??
Bermudski trougao bi mogao da bude posebna tema (kao sto i jeste u sustini) i mislim da nema puno dodirnih tacaka sa John Titorom.Postojanje Bermudskog trougla je cista spekulacija. Steta sto "Trece oko" ne da neke linkove ili uputi na neku literatur, nego samo izbace neke cinjenice bez da ih podrze sa bilo kakvim dokazom (evo me kao P. ;))
i ti trazis sad opipljivo:biggrin:
Nisam sigurna gdje sam to procitala a odakle znas da je sve spekulacija, i ja nekad promislim da jeste ali ipak nisam sigurna u to..
Mislisda svi oni avioni, brodovi koji nestaju, da je sve to izmisljotina?..
I zasto mislis da nema veze sa ovom temom..Oni ipak navodno zavrse na nekom drugom mjestu bez teleportacije koje god vrijeme da je u pitanju
Tema je o covjeku koji tvrdi da je doputovao iz buducnosti, sa uredjajem koji ga je konkretno doveo u vrijeme koje je on zelio i vraca ga nazad u vrijeme odakle je dosao. Bermudski trougao je, ukoliko postoji,mjesto odakle ljudi ili predmeti nestaju, bez prethodnog planiranja, odlaze ne znamo gdje i ne znamo kad, i ne vrate se vise u nase vrijeme i prostor. Zato su John i Bermudski trougao dvije razlicite teme.
O Bremudskom trouglu i "svim brodovima i avionima" mozemo dakle na toj temi http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=1574 :)
UserNameZbunjeno 07-07-07, 01:45 Mozda za nekih 50 tak godina se genetski inzenjering bude usavrsio do mjere sklapljanja konfiguracije samog covjeka otprilike bice pametan (genije), crna kosa, crne oci ne visi od metar osamdeset, sarmantan, pravi ljubavnik, /.... ma bice to predjednik ili neka vazna licnost. losa strana svega je ako budu iste proizvodili u vise komada .... (ako se sretnu krivice oca za sve) :)
japanci najavili svetsko prvenstvo u fudbalu do 2050 igraci .. roboti
pitam se ako su programirani na isti nacin i imaju iste performanse ko bi pobjedio?
Iskreno vjerujem u 'teleportovanje' ili prostorno prebacivanje materije i energije, ali ne vjerujem u putovanja kroz vrijeme u primarnom smislu riječi. Prirodan dokaz za to su 'Misterije bermudskog trougla' i crne rupe. Pošto je vrijeme relativno, što znači da je različito od jednog referentnog sistema do drugog, to na neki način i može biti posmatrano kao putovanje kroz vrijeme, ali ona stvar o 'paralelnosti' mi je jako teško prihvatljiva. Ne mogu povjerovati u to.
UserNameZbunjeno 07-07-07, 02:49 Blok sema masine za teleportovanje:
1. Atomski precizna masina za skeniranje tijela i pozicioniranje atoma u matricnom obliku
2. snaga svih super racunara na zemlji da obrade dio informacija i "popamte" sve pozicije atoma i molekula
3. masina na drugoj strani svijeta koja prima informacije i po tacnom redosledu sastavlja atome i molekule
"""""nevjerujem da ja napisah ovo, nemogu ga brisati''''''''
trebam pomoc oko usavrsavanja ove masine :)
paralelnost iz ranijih postova me sve vise podsjeca na Ajnstajnov determinizam
zbog toga ni gore navedena mashina ne moze raditi, uostalom to ne dozvoljava kvantna teorija ....
Pa sad za kretanje kroz prostor su mi objašnjavali kako rade te mašine. Oni se kao "zakače " za neko mjesto i onda prebace mašinu sa svim unutra u trenutku. Kako u suštini to radi ne razumijem ni malo. Neđe sam čitao o objašnjenjima nekakvog zakrivljenja prostora pomoću crnih rupa. moguće da je to isto. Meni su govorili da je naročito važno zanati đe ideš. I putovanje kroz vrijeme je iste prirode. Mi zapravo i ne znamo postoji li ili ne je li išta mijenjano ili ne jer znamo samo za ovu jednu stvarnost pa i ako je išta mijenjano druga stvarnost ne postoji pa ništa zapravo nije ni mijenjano. Mi to odavde ne možemo znati. Kad bi se izmakli iz ove naše stvarnosti sve bi izgledalo drugačije pa čak i shvatanje tih stvari. Znam da su jednog čovjeka slučajno prebacili u budućnost i obećali su da će ga vratiti, a kako su to učinjeli nijesam ništa razumio.:wacko:
@kliko
ja sam citala dosta slucajeva da su se vratili ovi koji su upali u tu rupu...ali vratili su se dosta godina kasnije na istom prostoru.a to je za njih bio tren..Znaci nasli su se na istom prostoru ali sve je drugacije naravno jer je druga godina tj. za njega je buducnost u pitanju..
Ovo mi je logicno samo u slucaju da postoji mnogo cjelina vrijeme-prostor koje su paralelne sa ovom nasom cjelinom vrijeme-prostor..
sto ako svi mi imamo pogresan pojam o vremenu, sto ako se kroz vrijeme ne putuje nego kroz prostor, evo da za primjer uzmemo filadelfija experiment, kad su upalili generator brod je nestao, upao je u prostor koji oznacava vrijeme, samo sto je on bio u poziciji tog vremena u tom prostoru. kad su aktivirali generator u gradu, grad je nestao u isti prostor samo svog vremena ali to sto ih je ucinjelo da nestanu napravilo je prolaz u tom prostoru izmedju ta dva vremena, samo sto je u 84god postojao otvor koji je vodio u taj prostor, vjerovatno zato sto se tu zadnji tj 2 generator upalio i otvorio je prolaz jer je brod vec bio u tom prostoru i to je bio kljuc otvaranja prolaza, jer da nije bilo 2 generatora prolaz se nebi otvorio i mozda se brod nebi nikad vratio a igrom slucaja se desilo sto se desilo. kad bi na osnovu ovog probali pokusat napravit prolaz izmedju vremena kroz prostor, u oba vremena bi trebali postojati generatori i jedan generator u prostoru koji bi omogucio vezu izmedju ova 2 generatora, ovaj gen u prostoru bi uvjek bio aktivan i trebao bi biti jaci od ova dva, tako kad se upale ova dva u razlicita vremena, ovaj u prostoru kao jaci njih vuce i tako stvara otvore na oba kraja i samim time prolaz izmedju ta dva vremena, ali to je nemoguce kako ce onaj iz budu reci onome u pros da ga upali da bi napravili prolaz. jedina mogucnost je napraviti masinu koja je u stanju da nestane tj udje u taj prostor i putuje kroz njega i kad dostigne zeljenu tacku da je u mogucnosti otvoriti prolaz da udje u to vrijeme, koje je isto nase samo u proslosti ili buducnosti ovisno gdje se putuje.
sto ako svi mi imamo pogresan pojam o vremenu, sto ako se kroz vrijeme ne putuje nego kroz prostor, evo da za primjer uzmemo filadelfija experiment, kad su upalili generator brod je nestao, upao je u prostor koji oznacava vrijeme, samo sto je on bio u poziciji tog vremena u tom prostoru. kad su aktivirali generator u gradu, grad je nestao u isti prostor samo svog vremena ali to sto ih je ucinjelo da nestanu napravilo je prolaz u tom prostoru izmedju ta dva vremena, samo sto je u 84god postojao otvor koji je vodio u taj prostor, vjerovatno zato sto se tu zadnji tj 2 generator upalio i otvorio je prolaz jer je brod vec bio u tom prostoru i to je bio kljuc otvaranja prolaza, jer da nije bilo 2 generatora prolaz se nebi otvorio i mozda se brod nebi nikad vratio a igrom slucaja se desilo sto se desilo. kad bi na osnovu ovog probali pokusat napravit prolaz izmedju vremena kroz prostor, u oba vremena bi trebali postojati generatori i jedan generator u prostoru koji bi omogucio vezu izmedju ova 2 generatora, ovaj gen u prostoru bi uvjek bio aktivan i trebao bi biti jaci od ova dva, tako kad se upale ova dva u razlicita vremena, ovaj u prostoru kao jaci njih vuce i tako stvara otvore na oba kraja i samim time prolaz izmedju ta dva vremena, ali to je nemoguce kako ce onaj iz budu reci onome u pros da ga upali da bi napravili prolaz. jedina mogucnost je napraviti masinu koja je u stanju da nestane tj udje u taj prostor i putuje kroz njega i kad dostigne zeljenu tacku da je u mogucnosti otvoriti prolaz da udje u to vrijeme, koje je isto nase samo u proslosti ili buducnosti ovisno gdje se putuje.
Rodio se novi Tesla:wink3:
@viper
ovo je spam:):poster_spam:
taman sam mislila sad cu procitati komentar na ovu ideju:lighten:
UserNameZbunjeno 08-07-07, 00:32 Da nebi bilo zablude Crna Rupa je "mjesto" gdje je gravitacija "beskonacno" velika a velicina same rupe je "beskonacno" mala, pa taj ko uletu u rupu je beskonacno mali i beskonacno "tezak" i "beskonacno" savijen sto nije moguce.
Tako da taj covjek koji je uletio u rupu, mozda je to bila rupa u njegov mozak pa je zivio pod hibernaciom i kad se probudio shvatio da je putnik kroz vrijeme... :)
Black Hole je mjesto gdje svi zakoni fizike koji su danas poznati dozivljavaju slom,
ja ne pricam o crnim rupama
@Predator:ukoliko je stvarno moguce izumiti takvu masinu,zasto ne smije da se utice na "proslost" ako se covjek materijalizuje/doputuje u njoj? Nije li to za tu osobu sadasnje vrijeme? I zar nije taj/ta dio toga svijeta u kome se materijalizovao/doputovao,pa samim tim moze da utice na materiju kao i svi ostali?
moglo bi se uticati na proslost, ali niko nebi rizikovao da ista mjenja jer bi mogo staviti u pitanje svaciji zivot, zato i kad bi se stvorila koristila bi se samo za posebne slucajeve koji nebi mnogo uticali na buducnost a i opet bi bilo promjena, jesili gledao film sound of thunder
pogledaj ga, sf je ali prica je ta da 1 kompanija masinom za vrijeme ljude koji dobro plate vracaju u praistoriju da ubijaju dinosaure, ali svaka ekipa ubija istog dinosaura KOJI treba da umre ali ovi sto placaju neznaju to, sve dok 1 ne nagazi slucajno leptira i kad se vrate u buducnost svako malo nailazi talas promjena i svaki put je sve grdje i onda pokusavaju da se ponovo vrate da zaustave da ovaj ugazi leptira da bi ispravili buducnost
Kod ljudi je to lijepo riješeno. Ne zna budućnost pa ne zna jeli išta izmijenjeno, a ako se išta mijenjalo smatramo da je sve upravo onako kako treba biti. Tako je čovjek uteđen, a ako bi zanao više, više ne bi bio čovjek.
Tada bi bio nadcovjek. Tada bi znao zakone kauzaliteta. Tada bi znao pravi put. Tada bi znao dje je Bog. Tada se ne bi bojao smrti. Tada bi zivio opusteno, bio bi srecan, i stopio bi se s Boom u svom najsuptilnijem obliku i zvali bi ga jivanmukta.
Dakle kao i talasi ti prostori su identicni, sto bi znacilo da smo i mi iz prvog vremenskog prostora i mi iz drugog, treceg, cetvrtog i td. vremenskog prostora identicni, odnosno imamo identicne zivote.Ovo bi znacilo da ljudi iz prvog vremenskog prostora ili da ga nazovem talasa ne mogu putovati u buducnost, nego samo u proslost,jer se oni nalaze u vremenu kad zivot prestaje.U slucaju da krenu u buducnost nasli bi se u trenutku kad je sve pocelo, u proslost (kad zivot prestaje tada i pocinje).Mislim da je Anstajn nesto slicno tvrdio kod zakrivljenosti svemira…Mozda je ova moja ideja rodjena dok sam gledao film Matrix, ko zna…
Ovdje ide pitanje:ima li covjek dusu? Je li ista dusa u mom tijelu u prvom,drugom,trecem...vremenskom prostoru? Radi li se o istoj osobi?
Dusa je jedna. Njeni djelici su individualne duse koje su opet u sustini identicne... Tako da taj pojam dusa je mozda i suvisan ;)
|
|