View Full Version : Jevreji i Hollywood
ok.danas sam gledala film,i juce sam ga gledala i kako svaki dan odgledam barem po jedan shvatila sam sta im je zajednicko.u svakom se nalazi(ako dobro obratite paznju)barem jedan element koji ce vas posjetit na njih.
skoro svaki 5ti film se na kraju svede na to kako citav svijet treba da zali jervreje.
da se razumijemo,nije njima bilo lako ni u kom slucaju,ali,brate da li vise vrijedi opominjati svijet na muku koju su pretrpili??sta je sa ostalim narodima sto su izgnuli?cini mi se da kad bi se snimio film o vijetnamu nasao bi se jvrej koji prica ranjenom kosookom vojniku o njegovim mukama.
gdje je kraj u ovom svijetu monopola?
BlackWoman 28-06-07, 19:22 Koji je to film?
To isto mislim ali za Amerikance; u svakom filmu se kroz prozor bilo kojeg stana u NY vide (srušene) blizankinje, u svakom filmu se prikazuju (ako je takva tematika) kao žrtve Vijetnama, prikazju se kao spasioci ne Amerike, nego čitavog svijeta, u svakom američkom filmu bilo kakav pomen npr. Rusa je u negativnom kontekstu (sinoć gledam film i kaže jedan forenzičar pregledava leš i kaže ''on je Rus, ima pokvarene zube'')????
Moraju se svi malo samoveličati, ''pričajte usta da niste pusta''.
U svijetu je danas trend da svaka stvar, a da se razumijemo ima i mnogo losih, koja na bilo koji nacin komentarise Jevreje biva proglasena antisemitizmom. Patili jesu, ali su i mnogo zla nanosili. Najmanje jednako odnosno proporcionalno patnjama, sto ne abolira zlocine prema njima.
Pri svemu tome, oni se u svojoj zemlji ponasaju deset puta sustinski gore nego nacional-socijalisti u Njemackoj 1933-1945. Naime, to je JEDINA DRZAVA, JEDINI NAROD NA SVIJETU KOJI SASVIM LEGALNO (a nijedan veliki medij na svijetu to nije propratio negativnom kritikom!!!) IMA ZAKON O ZABRANI RASNOG MIJESANJA SA RADNICIMA DRUGIH NACIONALNOSTI I RASA U IZRAELU.
Ne smatram se antisemitom, ali ne mogu reci da prihvatam/volim/podrzavam ovu ideologiju koju oni praktikuju. Ako bih je prihvatio, podrzao bih rasnu supremaciju.
Jevreji kolo vode u ameriku, sto mislis ko je glavni organizator za rusenje WTC, ko u antwerpen radi sa dijamantima a svi dijamanti iz afrike idu u antwerpen na obradu pa onda dalje u sviet.
Iskoristili ljudi priliku. Mada niko nije bio progonjen kao oni. Ja ih u potpunosti shvatam. Treba se izborit za opstanak u okruženju u kakvom se oni nalaze.
Jevreji kolo vode u ameriku, sto mislis ko je glavni organizator za rusenje WTC, ko u antwerpen radi sa dijamantima a svi dijamanti iz afrike idu u antwerpen na obradu pa onda dalje u sviet.
Pa Indusi danas drze taj biznis.
jesi siguran da su im ovi to prepustili, jer sam gledao tv emisiju o dijamantima a i bio sam u antwerpen
BlackWoman 25-02-08, 13:44 Pa... mogao si bar jedan dijamančić da doneseš (kad si već tamo bio) svojoj kolegici Blacky. :greedy: Nije morao da bude ekstra izbrušen, poklonu se u zube ne gleda. :w00t531:
Da sam znao, donio bi ti punu saku. (cesce sam tamo, tamo se ukrcavam na brod)
ok.danas sam gledala film,i juce sam ga gledala i kako svaki dan odgledam barem po jedan shvatila sam sta im je zajednicko.u svakom se nalazi(ako dobro obratite paznju)barem jedan element koji ce vas posjetit na njih.
skoro svaki 5ti film se na kraju svede na to kako citav svijet treba da zali jervreje.
da se razumijemo,nije njima bilo lako ni u kom slucaju,ali,brate da li vise vrijedi opominjati svijet na muku koju su pretrpili??sta je sa ostalim narodima sto su izgnuli?cini mi se da kad bi se snimio film o vijetnamu nasao bi se jvrej koji prica ranjenom kosookom vojniku o njegovim mukama.
Ne vidim zasto bi bio problem da se nastavi snimanje filmova o Jevrejima , a oce sigurno, jer je to jedna od onih tema kojoj nema nikad kraja. Svaki od tih filmova obradjuje druge dodatne teme al naravno ona sushtinska je ujedno i zajednichka.
Reziseri filmova za cilj sigurno nemaju to da Jevreji budu zhaljeni, vjerovatno svakog puta kada gledas film izvuces pogresnu pouku, ali odgledaj neki dokumentarac o Holokaustu i vidjeces da se mnoge stvari ni dan danas ne znaju, da i dan danas postoje rupe o tome, shta se tamo u stvari dogodilo...
Ti filmovi su pretezno na vrhu top liste pa se i zna vishe o njima nego o drugim koje bi ti vishe mozda voljela da vidis :)
Sto se tice ostalih naroda, evo pomenula si Vijetnam mislim da ces u vecini filmova cuti da je neki akter bio u Vijetnamu odred taj i taj, chin taj i taj..isto tako mnogi imaju onu bolest ne znam tachno kako se zove vijetnamska groznica ili kako vecj :P al o konkretnom dogadjaju ima mnogo filmova.
Isto tako Bosna je odradjena i radicje se jer je rat proshao, a o bombashima samoubicama ne smiju josh uvijek imaj strpljenja doci ce i oni na red :D
Paramanand 09-05-08, 13:20 GILERMANOV IZREAL
Vrijedilo je čuti i vidjeti Dena Gilermana! Nije bilo ni lako ni prijatno, ali je bilo od neprocjenjive koristi. U svom kratkom izlaganju održanom na hitnoj sjednici Savjeta bezbjednosti, sazvanoj zbog masakra koji su izraelske trupe počinile nad civilnim stanovništvom grada Kane, ovaj izraelski ambasador u UN održao je kratak ali antologijski kurs iz političke beskrupuloznosti i besprekorno odigrao ulogu moralnog monstruma najvišeg ranga.
Njegove teze su školski primjer apsurda, cinizma, brutalnosti i totalne bezosjećajnosti. Ukratko: „60 civila, od kojih 37 djece, žrtve su Hezbolaha. Jer, da nije Hezbolaha mi ne bismo ni bombardovali Kanu;
Izrael je opomenuo stanovnike da se evakuišu iz svojih domova;
roditelji pobijene djece raduju se i slave njihovu smrt samo da bi svalili krivicu na Izrael;
zato će Izrael nastaviti da bombarduje Liban i sve civilne ciljeve sve dok ne uništi Hezbolah; u tom smislu već sada najavljujemo bombardovanje dva nova sela i dajemo rok žiteljima da se evakuišu do ovog sumraka!“
Tako Gilerman kaže sa govornice Savjeta bezbjednosti UN!? Neka cijeli svijet čuje kako Izrael na vrijeme javlja bolesnima, starima, ženama i djeci odsječenih sela sa uništenom infrastrukturom, bez vozila, da će im razoriti domove, još danas prije sumraka. Ko ostane u kući, ja mu nijesam kriv! I pri tom, to su sela na teritoriji druge države!?
Sretna bijahu vremena dok se još moglo pitati: „Qvo vadis mundus?“ – „Kuda ideš svijete?“. Sada nam ostaje samo da zabezeknuto gledamo gdje smo stigli i na što smo spali!
Izrael je osnovan 1947. godine, kao kompenzacija za sva zla koja je Evropa nanijela Jevrejima, a koja su kulminirala u njemačkim nacističkim konc-lagerima. Nova država nastala je uzurpacijom teritorija Palestinaca, koji nikada nijesu imali ama baš ništa sa spomenutim progonima Jevreja.
Prema oficijalnom popisu, u trenutku osnivanja Izraela, Jevreji su predstavljali 1,2 % (jedan, zapeta dva posto) ukupnog stanovništva te teritorije.
Protjerani Palestinci masovno su odbijali da prodaju zemlju, čak i po veoma povoljnim uslovima. I danas, šezdeset godina kasnije, oko 83% teritorije Izraela je u zakonskom vlasništvu prognanih Palestinaca, koji još posjeduju validne zemljišne listove – tapije.
Izraelci, koji brane svoju državu formiranu na tuđoj teritoriji, jesu patrioti, Palestinci, kojima je zemlja oteta i koji se bore za svoja prava, jesu teroristi;
Za osnivanje Izraela nije glasala ni jedna jedina Azije i Afrike, dakle, kontinenata čiji se politički i demografski tokovi prepliću u ovom području.
Izrael je do danas dobio apsolutno najveću finansijsku pomoć UN od svih drugih država; ujedno, dobio je i do danas intenzivno dobija najveću vojnu pomoć u opremi i oružju od vlade SAD, koja je takođe veća od bilo koje druge vojne pomoći koju jedna država isporučuje drugoj u svijetu.
Oficijalno, Izrael posjeduje arsenal od 250 atomskih bombi. Kad se ima u vidu koliko su nervno napeti zbog stalnih tenzija, i koliko im je „kratak fitilj“, može se zamisliti (tačnije, ne može se zamisliti!) sa kakvim strahovima žive i oni oko Izraela i oni u Izraelu.
Izrael je bez ikakvih posljedica do danas ignorisao 47 rezolucija Generalne skupštine UN koje su osuđivale izraelske akcije.
Ubistvo četiri posmatrača UN raketiranjem iz izraelskih aviona, uslijedilo je poslije 17 hitnih upozorenja iz bunkera UN da rakete padaju suviše blizu skloništa; ipak je direktnim pogotkom i ova posmatračnica uništena a UN se nijesu osmjelile da javno i formalno osude ni ovaj akt državnog terora.
Svaka principijelna kritika državnog terorizma koji Izrael praktikuje nad susjednim narodima i zemljema, proglašava se za anti-semitizam; jesu li i oni Jevreji koji su za pravedni mir anti-semiti?
U svijetlu najnovijih zbivanja, postalo je svima jasno da su Gilerman i njegovi istomišljenici u Izraelu, danas uistinu najveći anti-semiti u svijetu.
(Ferid MUHIĆ – Monitor, 4. avgust 2006.)
Da ali u raspadanju Jugoslavije ginuli su pravoslavci,muslimani,katolici,ja nisam cula da je poginuo neki Jevrejin?Ko za to brine?!
|
|