View Full Version : smrtna kazna

Pages : [1] 2 3

kliko
20-06-07, 16:19
Mislim da nema foruma koji nema ovu diskusiju, pa i mi smo neki forum, majku mu ;)
Dakle, sto mislite o smrtnoj kazni? Dajte svoje argumente koji grade vas stav.

Ja sam protiv smrtne kazne i uvijek koristi argument: "zar zlocinom na zlocin?"

anon1
20-06-07, 16:58
Jasno i striktno protiv. Svakome treba dati sansu da nauci nesto u zivotu, pa makar to bilo u zatvorskoj celiji...

rusian
20-06-07, 20:16
vrlo delikatno pitanje. ta rasprava traje godinama.
ima jakih argumenata i za i protiv.
iskreno, nemam definisan stav po tom pitanju.

lady 2
21-06-07, 01:38
Ljudi nebi trebali oduzimati živote

sarita
21-06-07, 10:55
Sada bih se slozila sa @anonom i @klikom, ali u nekim situacijama vjerovatno bih promijenila misljenje.Ponekad je to jedino rjesenje da se neki zlocin ne ponovi.Znamo svi dobro da se mnogi zlocinci ipak nadju nekako na slobodi...i ponove zlocin..to bi bio jedini razlog abog koga bih bila ZA..

grunf
21-06-07, 11:13
Za smrtnu kaznu! Ne oduzima se život nekom iz čistog hira već je taj neko svojim delom zavredio da ga više nema! Pa će pedofili iz svakog žbuna da vire, manijaci i ubice da se šetkaju okolo slobodno jer su eto slučajno to uradili što su u radili i neće im se to ponoviti časna pionirska reč. Koju kaznu zaslužuje Čikatilo monstrum ubica iz bivšeg SSSR-a a čika Čars Menson ili vodja sekte Aum koji je hteo potruje gasom ljude u metrou u Tokiju?

anon1
21-06-07, 11:21
@grunf
Dovoljno dugacka kazna zatvora (dozivotno) je po meni sasvim dovoljna kazna za nekog ko je utemeljen u materijalnom svijetu da ga odbije od cinjenja zlocina podjednako ako ne mozda i vise nego kazna smrcu. Kad nekoga ubijes, kao da mu trenutno oprostis za sva zlodjela. Kad ga ostavis da razmislja onda mozda dodje i do nekih pozitivnijih pogleda na zivot. Mislim da bi takvi izvitopereni umovi radije prihvatili smrt nego robiju do kraja zivota.

I jos samo napomena, ta japanska sekta koju pominjes se zove "Aum Shinrikyo".

grunf
21-06-07, 11:33
Da i da ga lečim,hranim,peglam,oblačim,da piše memoare razmišlja širi propagandu i dobija sledbenike za svoje ideje i na kraju da shvati da je pogrešio..sve o trošku poreskih obveznika ...!! Da da to je pravo rešenje i kad shvati svoju grešku onda se izvini i pokaje i dodje do pozitivnih pogleda na život :(! Oko za oko zub za zub! Što se tiče Auma kakve veze ima kako se zove Pera, Mika ili Laza već šta je dotični uradio !

anon1
21-06-07, 11:51
Aum je sveta rijec koju su oni zloupotrijebili, tako da je svakako bolje navesti puni naziv nego izdvajati taj (pra)zvuk iz konteksta...

rusian
21-06-07, 13:39
Bitno je naglasiti funkciju generalne prevencije kazne jer sa tim se postize psihicki efekat kazne tj. strah od odmazde. jer samim tim sto stoji u zakonu smrtna kazna je dovoljna da odvrati potencijelne brutalne ubice.
poznato je da one imaju veci strah od bola tj.elaktricne stolice nego da citav zivot provedu u samicu.
sto bi rekao grunf da pisu memoare.

grunf
21-06-07, 15:29
U osnovi cele priče o smrtnoj kazni je priča ima li pravo država da oduzme nečiji život ili je pravo na život zagarantovano bez obzira šta činim tokom istog! Obzirom na ,,humanistički,, pristup u vodećih demokratija imamo pojavu da se pravo na život pojedinca visoko vrednuje ali samo u sopstvenoj avliji. Sa druge strane to isto demokratsko društvo ode u drugu zemlju pobije više desetina hiljada ljudi a obogalji isto toliko žena, dece, porodica, sjebe ekonomiju i kaže to je učinjeno u interesu opšteg dobra i onda rone krokodilske suze kada se u Kini izvrši javno pogubljenje metkom u potiljak okorelih ubica ili se odseče glava u Arabiji silovatelju deteta. Kakva dvoličnost!!!???? Koju kaznu zatražiti za otmičara/e i ubice one nesretne devojčice koja je oteta iz sobe u Španiji ili beše u Portugaliji a najverovatnije je ubijena?

DYLAN DOG
21-06-07, 19:43
Najodlucnije protiv.
Iz razloga (u najkracim crtama) sto nemamo pravo unistiti ono sto nismo stvorili. Kad budem imao vremena obrazlozicu ovo.
Prakticni razlog jeste iskustvo sto postojanje smrtne kazne nije, nece i ne moze svijet uciniti ljepsim i boljim mjestom.
Ma koliko tesko bilo preci preko nekih stvari, monstruoznosti, nemamo pravo na to. Uvijek protiv.

Lipa
23-06-07, 23:05
Uvijek protiv!

BlackWoman
28-06-07, 19:13
Nekad poklonjen život, a proveden iza rešetaka, može da bude veća kazna nego oduzimanje života.

frkadela
28-06-07, 19:56
Nekad poklonjen život, a proveden iza rešetaka, može da bude veća kazna nego oduzimanje života.

Nije nekad, nego uvijek... :thumb_yello:

matrica
30-06-07, 15:09
PROTIV !!!
Ko smo mi da bi bilo kome presudili zivotom !!! Prije sam za dozivotnu robiju.

Homer
01-07-07, 22:46
ZA!

Zar onaj što je pobio cijelu porodicu (npr. Rašeta) treba da živi!?
Bez straha od odmazde koliko bi raznih vrsta psihopata vrebalo iza svakog ćoška?
Ja sam čak da se krvna osveta uzme kao olakšavajuća, a ne kao što je kod nas, otežavajuća okolnost. (Naravno, nju ne odobravam, pod uslovom da državni represivni aparat ostvaruje svoju funkciju.)
Maksimalna kazna zatvora u CG je 30 a Srbiji 40 godina (ili obratno). Nema ni doživotne.
Zar neki gnusan zločin (ne mora biti samo ubistvo), prema članu porodice ne iziskuje zadovoljenje. Pokušajte da na trenutak se postavite na mjesto člana porodice žrtve, pa onda odgovorite.

Ne dao Bog to iskušenje ni meni, ni vama!

banac
02-07-07, 23:52
Smrtnom kaznom se bol nanosi trenutno. Naravno u regularnim okolnostima.
Pitanje je šta se dešava u duši čovijeka koji je učinio zločin neporedno prije egzekucije.Recimo 1 dan. Dug je jedan dan. Čitava vječnost.Još uvijek je moguće pokajanje.
Presudom za izvršen zločin se nedaje nikakva nada zločincu, a koju je u trenutku zločina imala žrtva.

Doživotna robija-umiranje na rate( ukoliko se zločinac istinski ne pokaje)
Čitah nedavno da nekolicina sa doživotne traži da bude ubijena.

sklopljeno u crnoj gori
03-07-07, 00:18
potpuno se slazem sa grunfom i homerom,svi ostali zvuce kao da imaju jednocifren broj godina

DYLAN DOG
03-07-07, 03:00
Ja problem smrtne kazne posmatram iz nekoliko uglova:

a)Moralno-religijsko viđenje
Kratko: Taj život nisam stvorio, a i da jesam, odakle mi pravo da ga uzmem. Bog sve vidi, Bog određuje, Bog sudi... Čudni su putevi gospodnji.
-Zbog toga zatvor

b)Sociološki aspekt
Kratko: Ogroman broj ubica su po medicinskim nalazima (preko 98%) ljudi normalnog mentalnog zdravlja, što potvrđuje sociološku maksimu da najčešće društvo u interakciji (društvena akcija) stvara ljude koji počine ovaj prekršaj. Dakle, liše bolesnika, društvo igra veću ulogu u svemu tome nego što konzervativni krugovi koji dominiraju i žele čuti. Društvo mora preuzeti odgovornost za svoje nedostatke, a ovo je svakako jedan od najvećih.
-Zbog toga zatvor.

c) Pravni aspekt
Hipotetički, ja sam osoba kojoj po zakonu (opisu radnog mjesta) pripada neslavna čast egzekucije. Dakle, bez obzira koliko poremećen ili sadista bio, ja nemam izbora.
Sudija donosi odluku o izvršenju smrtne kazne. Ja tu odluku trebam sprovesti u djelo, tj. oduzeti nečiji život. Bez obzira da li ja ili kompletno društvo ubistvo smatramo grijehom, pitanje stoji:
Odakle nekom pravo da od mene traži uzimanje tuđeg života?
Kada po zakonu bude stojalo da sudija lično mora izvršiti to djelo, mislim da će ovaj vid kazne biti prošlost.
-Zbog toga zatvor

DYLAN DOG
03-07-07, 03:04
@sklopljeno u crnoj gori:
Pripazi malo na rječnik. Nije na tebi da prosuđuješ kako ko zvuči i koliko godina ima. Ako možeš, zadrži se na raspravi o temi, bez dodatnih komentara, koji su toliko nepotrebni. Atmosfera na ovom forumu je jako dobra, pa ne želimo da je kvarimo.
Ubuduće se drži ovog zaista prijateljskog savjeta.

sklopljeno u crnoj gori
03-07-07, 10:16
to ALF:primljeno k znanju

sklopljeno u crnoj gori
03-07-07, 10:17
to ALF-primljeno k znanju(ova prva mi nesto lose ispade)

DYLAN DOG
03-07-07, 15:27
No problemo
Nadam se da si poruku shvatio kao zaista prijateljsku.

frkadela
03-07-07, 22:56
Slazem se sa zadnjim Alfovim postom vezanim za temu... :D
Detaljno razlozeno i prokleto tacno...

milcee
04-07-07, 14:29
I ja sam protiv smrtne kazne.U potpunosti se slazem sa ALFOM. 392

sklopljeno u crnoj gori
04-07-07, 22:12
alf je stvarno lijepo objasnio...
samo sto je nas svijet daleko od lijepog,ja sam i dalje za!!!

BlackWoman
04-07-07, 22:43
ZA!

Zar onaj što je pobio cijelu porodicu (npr. Rašeta) treba da živi!?
Bez straha od odmazde koliko bi raznih vrsta psihopata vrebalo iza svakog ćoška?
Ja sam čak da se krvna osveta uzme kao olakšavajuća, a ne kao što je kod nas, otežavajuća okolnost. (Naravno, nju ne odobravam, pod uslovom da državni represivni aparat ostvaruje svoju funkciju.)
Maksimalna kazna zatvora u CG je 30 a Srbiji 40 godina (ili obratno). Nema ni doživotne.
Zar neki gnusan zločin (ne mora biti samo ubistvo), prema članu porodice ne iziskuje zadovoljenje. Pokušajte da na trenutak se postavite na mjesto člana porodice žrtve, pa onda odgovorite.

Ne dao Bog to iskušenje ni meni, ni vama!
To je klasično ubistvo sa predumišljajem. Ko je taj neko da se sveti i da svoje dijete ponovo predaje sljedećoj krvnoj osveti sve dok se ne iskorijene?

U vezi drugog boldiranog dijela rečenice mogu ti reći samo da pogledaš dokumentarni film "Srđo". Srđo je bio Trebinjac Srbin koji je pretučen na smrt u sred grada samo iz razloga što je branio prijatelja Muslimana početkom '90-tih godina.
Voljela bih da pogledaš i čuješ šta njegov otac ima da kaže na sve to, da čuješ njegov govor nad otvorenom rakom.
U njemu ne postoji ni jedna mrvica mržnje ili želje za osvetom, samo golema tuga i ponos na postupak svog sina. A u dokumentacu nije pomenuto je je prije Srđana izgubio mlađeg sina koji je nesrećnim slučajem izgubio kontrolu nad zmajem letjelicom.

Gadim se mržnje i osvete.

DYLAN DOG
05-07-07, 00:35
Ja ne govorim iz nekakve romantičarske perspektive, čak suvo i hladno, najprije. Mislim da smrtna kazna ničim nije doprinijela čovječanstvu. Niti je kriminala manje, niti je ikakvih prekršaja manje.

Homere, osveta nije olakšavajuća okolnost u važećem krivičnom zakoniku RCG. Niti igdje u svijetu gdje je zakonom predviđeno postojanje sudova i države, koliko mi je poznato, a to mi je struka. A znaš li zašto? Zato što nema ni jednog razloga da bude tretirana kao olakšavajuća okolnost, već kako Blackwoman reče, ubistvo sa predumišljajem.

frkadela
07-07-07, 19:14
Ako ste u prilici procitajte u posljednjem broju CKM-a tekst o ubicama na putevima Kalifornije... Sjajan tekt...
A onda razmisljajte o smrtnoj presudi... Jer je nekima od njih smrtna presuda olaksanje...
Cak je jedan od tih bolesnika, kad ga je sudija upitao kakvu kaznu zeli, rekao da "zeli da ga muce do smrti"... Osudili su ga na dozivotnu...

DYLAN DOG
07-07-07, 20:07
Ovdje je problem druge prirode. Ne o tome što oni žele, jer se ne možemo upravljati prema njihovim sistemima vrijednosti koje nadam se, ne treba posebno obrazlagati i objašnjavati, jer bi nas to postupno odvelo daleeeko od željenih rezultata. Ovdje se radi o ispravnom i dobrom, što smrtna kazna svakako ne predstavlja.

Homer
07-07-07, 22:51
@Blacky
@Alfe

Znam ja dobro kako se tretira krvna osveta u Krivičnom zakoniku, samo kažem da je ja nebih tretirao tako.
Svakog čovjeka koji traži zadovoljenje (sjetite se primjera brutalnog ubistva Branke Đukić i osvete njenog oca...) ja podržavam, u jednoj mjeri.
Ne znam imate li vi đecu, ali NE DAJ BOŽE, ja svoju ne dam, bar ne tek tako.

I još nešto, ne zalažem se ja za krvnu osvetu, nego kažem da ukidanje smrtne kazne vodi ka njoj, i po meni sasvim razumno.

Razumijem i pozdravljam ja vašu humanost. To je lijepo za šta se vi zalažete ali to je utopija, taman kao što je Komunizam (onaj na papiru) utopija.

Nijesmo svi jednaki i zalažem se da jači (državni represivni aparat) štiti slabijeg i ugroženog. I one potencijalno ugrožene.

PS
A ovoga što je pobio (i poklao) porodicu Rašeta, javljam se dobrovoljno za dželata, bez i malo griže savjesti. Da su ga uhvatili na vrijeme i koknuli, kada je ubio onog klinca u BG, ovo se nebi dogodilo. Znate li koliko ima još takve fukare. E njima nema pomoći, osim da im se ućera strah u kosti. Pa oni i u zatvoru rade grozne stvari. Tamo samo očvrsnu za veća zlodjela prilikom izlaska.
Kakva smrtna kazna, takve treba na kolac. Među takvima je veliki broj recidivista, a među izvršiocima osvete ih nema.

kliko
07-07-07, 23:25
@Homere,bi li tako razmisljao da,daleko bilo, neko od tvoje djece bude sjutra kao taj covjek? Bi li se onda stavio u ulogu dzelata? Tesko za odgovorit,zar ne?

Homer
07-07-07, 23:30
@Homere,bi li tako razmisljao da,daleko bilo, neko od tvoje djece bude sjutra kao taj covjek? Bi li se onda stavio u ulogu dzelata? Tesko za odgovorit,zar ne?

Teško pitanje, jes.

Zar bi dozvolio ili možda opravdao da svoje (moje, tvoje) dijete napravi tako nešto?

Pa bolje ga je nemat!

Znaš kako se kaže u našem narodu za, ne daj Bože, slične situacije: Ja sam te rodio, ja ću ti i suduti!

sarita
07-07-07, 23:59
[QUOTE=Homer;109420]
A ovoga što je pobio (i poklao) porodicu Rašeta, javljam se dobrovoljno za dželata, bez i malo griže savjesti. Da su ga uhvatili na vrijeme i koknuli, kada je ubio onog klinca u BG, ovo se nebi dogodilo. [QUOTE]

Ali pazi...i da su ga uhvatili i osudili na dozivotnu on to ne bi uradio...od veceg znacaja je da se zlocinac uhvati nego da mu se odredi smrtna kazna

DYLAN DOG
08-07-07, 02:55
Ove rasprave vode u temu Minority report filma i prekogniciju...
Pravo NE MOŽE posmatrati slučajeve što bi bilo da je bilo, već se striktno, konkretno i jednako mora odnositi prema onom što je bilo.
Nikad, ne daj Bože test života, ali nikad ne mogu promijeniti mišljenje povodom smrtne kazne. Ne zbog toga što za nju nema dovoljno jakoh argumenata. Na žalost, ima i previše, već zato što su argumenti protiv nje jači, ma kako gnusno i monstruozno djelo bilo u pitanju.
Sve je to stvar koncepta, ideje društva:
Da li smo bića okrenuta životu, makar i kad ga treba pošteđet i bez razloga, ili smo okrenuti smrti. Nada ili ne, na to se svodi pitanje u krajnjoj liniji.

Homer
08-07-07, 09:00
[QUOTE=Homer;109420]
A ovoga što je pobio (i poklao) porodicu Rašeta, javljam se dobrovoljno za dželata, bez i malo griže savjesti. Da su ga uhvatili na vrijeme i koknuli, kada je ubio onog klinca u BG, ovo se nebi dogodilo. [QUOTE]

Ali pazi...i da su ga uhvatili i osudili na dozivotnu on to ne bi uradio...od veceg znacaja je da se zlocinac uhvati nego da mu se odredi smrtna kazna

Nema doživotne, ukinuta je! Maximalna kazna je 30, odnosno 40 godina.

I nijeste me ubjedili da promjenim mišljenje. I dalje smatram da bi se izbjegle stvari npr. poput krvne osvete i sl. zakon mora biti oštriji.

frkadela
08-07-07, 10:04
Nema doživotne, ukinuta je! Maximalna kazna je 30, odnosno 40 godina.

Tako je prije par mjeseci u Grckoj (cini mi se) jedan covjek osudjen na 3 ili 4 maksimalne kazne (od 40 godina), a da po njihovom isteku ne smije da se pusti na slobodu...
Osiguras se i to je to... :yes513:

Homer
08-07-07, 11:54
Mislim da toga nema kod nas. A još kad ga pušte na slobodu posle izdržane 2/3 kazne, zbog dobrog vladanja (obično zbog gužve u zatvoru). Od toga vremena što je proveo uza rešetaka veći dio provede u poluotvorenom odjeljenju. Ako ne, a ono se nije moga snosit i pravio je razne probleme.

@ Frkadela, evo i ti daješ predlog koji je oštriji od ovog u našem zakonu. Sledeći korak posle ovog što ti predlažeš je ovo za šta se ja zalažem. ;)

PS

Ne ovi argumenti koje ste vi iznijeli, nego jedan sasvim drugi stvara u meni malu dilemu za izricanje smrtne kazne: samo se bojim da neka avetinja od sudije ne osudi nevinog čoeka na smrt. Sve ostalo mi, na ovom nivou razvoja čovječanstva, govori u prilog ove kaznene odredbe.

Ja nijesam pravnik i volio bih da neko od pravnika sa foruma kaže i obrazloži svoje mišljenje, a i navede poneki primjer koji govori i u prilog jednog i u prilog drugog mišljenja. A mi ćemo i da lje da vagamo, i ako se ništa ne pitamo. ;)

sarita
08-07-07, 12:13
Ja licno ne bih bila pristalica smrtne kazne kad bih bila sigurna da ce zlocinas biti osudjen da dozivotnu i da nema ni 1% sanse da ga oslobode poslije 20 godina. Ali s obzirom da se desava da budu pusteni onda jedino rjesenje jeste smrtna kazna.bas sam procitala u CKM o ovim ubicama sa autoputa u kaliforniji, ne mogu da vjerujem da su neki od njih bili pusteni i naravno pocinili ponovo isto... Jedan od tih ubica je osudjen na 30 godina i za 2 godine mu istice kazna...prosto za nepovjerovati da ce biti pusten!!!
Jedan je osudjen na 40 dozivotnih robija...smijesno:)

Homer
08-07-07, 12:42
Ja licno ne bih bila pristalica smrtne kazne kad bih bila sigurna da ce zlocinas biti osudjen da dozivotnu i da nema ni 1% sanse da ga oslobode poslije 20 godina. Ali s obzirom da se desava da budu pusteni onda jedino rjesenje jeste smrtna kazna.bas sam procitala u CKM o ovim ubicama sa autoputa u kaliforniji, ne mogu da vjerujem da su neki od njih bili pusteni i naravno pocinili ponovo isto... Jedan od tih ubica je osudjen na 30 godina i za 2 godine mu istice kazna...prosto za nepovjerovati da ce biti pusten!!!
Jedan je osudjen na 40 dozivotnih robija...smijesno:)

Ili pazite ovo:

Zatvor kao u Švedskoj, ćelija od 20-ak m2 ili 15-ak po osobi (više nego što ja i moja familija imamo u stanu), sa TV-om, udoban ležaj, omogućene razne aktivnosti, čak i posjete žene u posebnoj odaji jednom u dvije nedjelje. Ne radi ništa što mu se ne radi, a ima sve što mu treba. Još samo hvali na more da ga vode!:wallbash:

DYLAN DOG
08-07-07, 12:43
Ovdje je riječ o tome da se na ONTOLOŠKO ZLO odgovara ONTOLOŠKIM ZLOM, i ništa više. Znate, to je praksa. Smrt je praksa, a ne teorijska rasprava. I dok god se ne desi o njoj je u suštini besmisleno raspravljati, a još besmislenije je napraviti. Ne postoji ni jedan argument koji će reći da je, ma što bilo u pitanju, utimanje života ljudskom biću pravo rješenje.
A to što kod nas, nažalost, nema prakse, odnosno zakonske mogućnosti da se osuda donese na dvije ili tri doživotne robije (simbolizam humane pravde američkog presedanskog prava), je velika greška i nusprodukt zbunjene i ljigave komunističke politike. Licemjerne, prije svega.

sarita
08-07-07, 12:44
@homer
sto mislis da se organizujemo da izvrsimo neki zlocin...mozda dobijemo i djakuzi:)

Homer
08-07-07, 12:45
@Alf-e Nema ovo veze sa komunizmom, baš nikakve.

Ko zlo čini, zlu neka se nada!

Homer
08-07-07, 12:46
@homer
sto mislis da se organizujemo da izvrsimo neki zlocin...mozda dobijemo i djakuzi:)

Još ako bi bile mješovite sobe.:lighten:

sarita
08-07-07, 12:53
Mi se zezamo a ovo treba da bude ozbiljna tema...ali stvarno kad cujes tako nesto zapitas se ko je lud:)
Nije mi jasno da drustvo nije u stanju da donese neki zakon koji bi bar donekle smanjio broj zlocina, nego im jos omoguce da uzivaju i pisu knjige u zatvoru...e i to da im zenu dovode...mislim dje ces ljepse.:biggrin:

DYLAN DOG
08-07-07, 12:54
Homere, ne pričam na pamet... Na forumu je jako teško nešto detaljno objasniti a ne ispasti dosadan. Zbog dužine postova, naravno. Itekako ima. Preciznije, ovo je relikt ere komunističke reformacije, i tzv. ''demokratizacije'' komunističkih društava. Na drugoj strani, u ekonomiji se tada javlja govno zvano ''samoupravljanje''....
Itekako znam o čemu govorim. Pravo mi je struka.

Homer
08-07-07, 13:19
Komunizan i smrtna kazna!

Mislim da je smrtna kazna postojala i prije komunuzma, a evo postoji i u državama koje nikada nijesu imale komunizam, pa postoji i sada posle komunizma, tako da sam ubijeđen da ove dvije stvari nemaju veze jedna sa drugom, više no bilo koji drugi društveni sistem i smrtna kazna. A što će ođe samoupravljanje, stvarno ne mogu da povežem.

Homer
08-07-07, 13:21
Mi se zezamo a ovo treba da bude ozbiljna tema...ali stvarno kad cujes tako nesto zapitas se ko je lud:)
Nije mi jasno da drustvo nije u stanju da donese neki zakon koji bi bar donekle smanjio broj zlocina, nego im jos omoguce da uzivaju i pisu knjige u zatvoru...e i to da im zenu dovode...mislim dje ces ljepse.:biggrin:

@Sarita

Veliki ljudi se šegače sa velikim stvarima, mali ljudi se šegače sa velikim ljudima.

Jovan Dučić, Blago Cara Radovana

DYLAN DOG
08-07-07, 14:13
Komunizan i smrtna kazna!

Mislim da je smrtna kazna postojala i prije komunuzma, a evo postoji i u državama koje nikada nijesu imale komunizam, pa postoji i sada posle komunizma, tako da sam ubijeđen da ove dvije stvari nemaju veze jedna sa drugom, više no bilo koji drugi društveni sistem i smrtna kazna. A što će ođe samoupravljanje, stvarno ne mogu da povežem.

Mislim da me nisi dobro razumio. Ne da mislim, no sam siguran:
Ova situacija sa smiješnim kaznama do 30 godina koju mi trenutno imamo, za najsvirepije zločine je posljedica reforme komunizma, koji je često bio rigorozan i nepravedan u svojim sudskim odlukama. Iz krajnosti u krajnost...
Ma to ti je čitava geneza pravne filosofije na jednoj temi, a to se godinama pažljivo izučava na fakultetu, tako da mislim da je sizifov posao objašnjavati je u kratkom crtama, jer to može dovesti samo do ovoga: zbunjivanja i pogrešnog shvatanja.

kliko
08-07-07, 14:20
Prvo bih htio opet da podsjetim na ono sto asvi znamo, a to je da smo vrlo subjektivni prilikom rasudjivanja i donosenja sudova. Ne dodiruje nas toliko ukoliko se radi o ljudima koje ne poznajemo. Vrlo je tesko biti objektivan.
E sad, smrtna kazna...Koji zlocin treba osuditi smrtnom kaznom? Ubistvo? U tom slucaju oid jednog ubice pravimo jos najmanje dvojicu:sudiju,koji je uperio pusku i dzelata koji je povukao oroz. Jos ako imamo i porotu kao u USA, onda smo ih bas namnozili.U Kini su u toku akcije "Udari jako!" 90-tih godina osudjivali na smrt i za utaju poreza. Ne mjere svi ljudi istim arsinom...
Ovaj svijet nije konacno stvoren, stvaramo ga mi sa svojim osjecajima i stavovima, a vjerujem u to da je ljubav osnovni osjecaj koji moramo ugraditi u sve nase postupke. Smrtna kazna iskljucuje ljubav i umjesto toga hrani nase lose osjecaje:strah, mrznju, gnijev, osvetu...
I jos, moramo da se upitamo u ovakvoj temi:koga(ili sto) osudjujemo:covjeka ili njegov postupak? Smrtna kazna direktno osudjuje covjeka i kaznajva ga brisanjem sa ovoga svijeta.

Homer
08-07-07, 15:25
Mislim da me nisi dobro razumio. Ne da mislim, no sam siguran:
Ova situacija sa smiješnim kaznama do 30 godina koju mi trenutno imamo, za najsvirepije zločine je posljedica reforme komunizma, koji je često bio rigorozan i nepravedan u svojim sudskim odlukama. Iz krajnosti u krajnost...
Ma to ti je čitava geneza pravne filosofije na jednoj temi, a to se godinama pažljivo izučava na fakultetu, tako da mislim da je sizifov posao objašnjavati je u kratkom crtama, jer to može dovesti samo do ovoga: zbunjivanja i pogrešnog shvatanja.

E sad razumijem što si htio da kažeš i u ovom dijelu se slažem sa tobom.

Homer
08-07-07, 15:28
I jos, moramo da se upitamo u ovakvoj temi:koga(ili sto) osudjujemo:covjeka ili njegov postupak? Smrtna kazna direktno osudjuje covjeka i kaznajva ga brisanjem sa ovoga svijeta.

Može i ovako:
osudimo postupak čovjekov i vratimo mu ga nazad (ne hvala, ne treba nam, uzmi to nazad):gun_bandana:

kliko
08-07-07, 17:30
Može i ovako:
osudimo postupak čovjekov i vratimo mu ga nazad (ne hvala, ne treba nam, uzmi to nazad):gun_bandana:

Ajde,moze kad kazes ;)

Homer
08-07-07, 17:38
Ajde,moze kad kazes ;)

Znao sam da ja i Kliko možemo naći zajednički jezik!:twisted:

kliko
08-07-07, 17:50
hehehe, samo Kliko nece NIKAD podrzat smrtnu kaznu ;) :)

DYLAN DOG
08-07-07, 19:13
Svi koji je ne podržavaju rade to iz istog razloga: vjeru u ispravno i pozitivno, ma koliko to nekad i brutalno i nepravedno zvučalo.

Kliko, briljantno ka i vazda. :):):)

banac
08-07-07, 22:17
Ka što reče homer, problem je smrtna nevinog čovijeka. Čitah da se sa razvojem DNK analize došlo da toga da je nekolicina osuđenika za ubistvo nevino osuđena na doživotnu. Pušteni su posije nekih 20-30 god provedenih u ćuzi. Koji doživljaj čoviječe.

DYLAN DOG
08-07-07, 22:27
E pa taj koji je nevino osuđen ipak ima neke šanse da dođe do pravde (ako se to može nazvati pravdom) ili bar do odbrane svoje časti i dostojanstva, a što će onaj nevin a ubijen?

banac
08-07-07, 23:03
Kažu ljudi "nevino stradao".
Možda bi intrersantno bilo povesti raspravu zašto čovijek čini zlo drugome čovijeku? Koji su to porivi kojiu ga tjeraju na takav postupak?
Vjerovatno bi ispravan odgovor na ovo pitanje riješio dilemu smrtne kazne.

Homer
08-07-07, 23:39
hehehe, samo Kliko nece NIKAD podrzat smrtnu kaznu ;) :)

Džabe je ti ne podržavaš, kad ih ja sve pobih!:gun_bandana:

sarita
08-07-07, 23:44
Mozda da nedjemo kompromis..
Ne uvoditi smrtnu kaznu ali uvesti dozivotnu bez prava zalbe(zna se u kojim slucajevima)

Homer
08-07-07, 23:49
Mozda da nedjemo kompromis..
Ne uvoditi smrtnu kaznu ali uvesti dozivotnu bez prava zalbe(zna se u kojim slucajevima)

Ne dolazi u obzir:nonono: , sve ću da ih pobijem, samo da nađem neđe mitraljez!:gun_bandana:

PS

Svako treba da dobije što je zaslužio. Njegoš je lijepo rekao: Zlo radeći od zla braneći se, tu grijeha nikakvoga nema!!!

Klin se klinom izbija!
Oko za oko, zub za zub!

Smaram da strah od smrti više doprinosu suzbijanju kriminaliteta (ubistava) nego doživotna robija.
Želim da spasim buduće nevine žrtve na uštrb ubica!

sarita
09-07-07, 00:07
@HOMER
A zasto mislis da strah od smrti vise doprinosi suzbijanju kriminala nego dozivotna robija...
Da li bi ti vise volio da provedes cijeli zivot u nekj celiji sa ko zna kakvim ljudima ili kad je vec tako bolje da te odma smaknu?
Kad mislim na dozivotnu ne mislim na onaj zatvor dje imas djakuzi:)

Homer
09-07-07, 00:37
@HOMER
A zasto mislis da strah od smrti vise doprinosi suzbijanju kriminala nego dozivotna robija...
Da li bi ti vise volio da provedes cijeli zivot u nekj celiji sa ko zna kakvim ljudima ili kad je vec tako bolje da te odma smaknu?
Kad mislim na dozivotnu ne mislim na onaj zatvor dje imas djakuzi:)

Negdje kad budem imao vremena izbaciću opis poremećaja ličnosti. Bitna je arzlika.
Da razmišljaju kao mi, ne bi to radili!

supercica04
09-07-07, 10:25
U poslednje vreme se intezivno prica o onome o cemu se godinama cutalo, da ne pominjem o kakvim oblicima zlostavljanja je rec.... Ono na sta sam posebno osetljiva su deca.. Naravno da sam za SMRTNU KAZNU, znam da zvucim surovo, ali sta cemo sa onim silnim bebama?

DYLAN DOG
09-07-07, 14:56
Svak ko za sebe misli da mora i treba podržati smrtnu kaznu, po meni bi je MORAO i izvršiti, pa bismo u tom trenutku viđeli ko je za što i ko što opravdava.
Sa kojim bebama?
Onima što završe u NIVEA-i i drugim farmaceutskim proizvodima širom svijeta, u ogromnim količinama u vidu abortusa? Sa tim bebama? Pretpostavljam, da bi se smrtna kazna trebala odnositi i na povratnice u abortusu, ako ne bar na prvi put? :D

anon1
09-07-07, 15:02
Ne dolazi u obzir:nonono: , sve ću da ih pobijem, samo da nađem neđe mitraljez!:gun_bandana:

PS

Svako treba da dobije što je zaslužio. Njegoš je lijepo rekao: Zlo radeći od zla braneći se, tu grijeha nikakvoga nema!!!

Klin se klinom izbija!
Oko za oko, zub za zub!

Smaram da strah od smrti više doprinosu suzbijanju kriminaliteta (ubistava) nego doživotna robija.
Želim da spasim buduće nevine žrtve na uštrb ubica!

Ko tebe kamenom ti njega.... cime???

"Zlo radeći od zla braneći se, tu grijeha nikakvoga nema!!! "

Sto se tu pod zlom podrazumijeva??? Narodnooslobodilacka borba je jedno (sto je dozvoljeno obicnome covjeku), a napad u cilju prevencije(sto rade sad neke zemlje,ne bih ih imenovao) je nesto sasvim drugo. Za ljude koji su potpuno posveceni duhovnom zivotu cak ni elementarna samozastita nije dozvoljena :) .. ali taj nagon za samoodrzanjem samo malo njih moze potpuno da prevazidje ;)

supercica04
09-07-07, 16:36
Svak ko za sebe misli da mora i treba podržati smrtnu kaznu, po meni bi je MORAO i izvršiti, pa bismo u tom trenutku viđeli ko je za što i ko što opravdava.
Sa kojim bebama?
Onima što završe u NIVEA-i i drugim farmaceutskim proizvodima širom svijeta, u ogromnim količinama u vidu abortusa? Sa tim bebama? Pretpostavljam, da bi se smrtna kazna trebala odnositi i na povratnice u abortusu, ako ne bar na prvi put? :D

Ne bih previse da raspravljam na tu temu. Nasa misljenja su razlicita i to je ok. Bebama o kojima ja pricam su one zlostavljane na najsuroviji i bolesniji nacin od strane psihopata, najcesce muskaraca, a ti mi pricas o ??? Sto se mene tice metak u celo momentalno.
Pre tri godine u Bgd-u, tip bivsi pandur je silovao trogodisnju devojcicu u zvezdarskoj sumi, dok je njena majka (njegova devojka) sedela u obliznjem kaficu i pijuckala picence. Devojcica je preminula. Roditelji su se odrekli ove "brizne" majke, njen bivsi muz (inace otac devojcice) je odlepio....Njih dvoje su dobili 15godina ... Sta Alfe kazes na to, jel imas decu???

sklopljeno u crnoj gori
09-07-07, 19:49
zanima me da li bi protivnici smrtne kazne osudili hitlera na smrt?

BlackWoman
09-07-07, 20:00
@Alf-e Nema ovo veze sa komunizmom, baš nikakve.

Ko zlo čini, zlu neka se nada!
Drago mi je što si ovo napisao, a što ipak znači da si protiv krvne osvete.
Zaista jeste tak, u Svetom Pismu npr. (a i u ostalim svetim knjigama) piše da se ne smije pravda uzimati u svoje ruke. Ni po Zakonu pravda se ne smije uzimati u svoje ruke.
Ako iko ima potomstvo pogotovo onda ne bi tako trebalo da razmišlja jer svemu tome nema kraja!
Ja bih još dodala KO DOBRO ČINI DOBRIM MU SE I VRAĆA.

DYLAN DOG
10-07-07, 00:15
Ne bih previse da raspravljam na tu temu. Nasa misljenja su razlicita i to je ok. Bebama o kojima ja pricam su one zlostavljane na najsuroviji i bolesniji nacin od strane psihopata, najcesce muskaraca, a ti mi pricas o ??? Sto se mene tice metak u celo momentalno.
Pre tri godine u Bgd-u, tip bivsi pandur je silovao trogodisnju devojcicu u zvezdarskoj sumi, dok je njena majka (njegova devojka) sedela u obliznjem kaficu i pijuckala picence. Devojcica je preminula. Roditelji su se odrekli ove "brizne" majke, njen bivsi muz (inace otac devojcice) je odlepio....Njih dvoje su dobili 15godina ... Sta Alfe kazes na to, jel imas decu???

OK, ni ja ne želim tebe da ubjeđujem u ispravnost svojih stavova, ali forumi valjda i služe da ljudi razmjenjuju mišljnja. Moj prethodni komentar nije bio maliciozan, kao nijedan do sad, a tako će biti i ubuduće...

Smrtna kazna, od kada se prvi put primijenila nikada ništa dobro nije donijela, niti je nepravdu ikada ispravila, što se nadam da ćemo se složiti. Prilikom razmišljanja na ovu temu, sebi moramo postaviti ''par'' pitanja.
Što je suština smrtne kazne?
Pokazuje li to vjeru u Boga?
Kako ona doprinosi da svijet i društvo postanu bolji?

Mišljenja sam, kao što sam i rekao, da nemamo ni PRAVO niti RAZLOG za uzimanje tuđeg života, ma kako povod (zločin) monstruozan bio. To mislim iz razloga što smrtna kazna u krajnju ruku daje opravdanje za ubijanje, kada mi nađemo za shodno prema svojim ubjeđenjima i principima. Ljudi se navikavaju na smrt, i bivaju uvjereni da se time može postići nešto plemenito, ali znate, batina ima dva kraja. Ne pokreću sve nas isti motivi i ideje...
Što se religioznog pitanja tiče, postoje ljudi koji ne vjeruju u Boga, na što imaju neporecivo pravo, ali ako ne žele tim putem, hajdemo putem logike. Matematičke, one neoborive, ali uvijek podložne provjeri.
SMRTNA KAZNA je 100% korak bez povratka, karta u jednom pravcu kojoj ispravke nema. Dakle, ako smo idejne pristalice smrtne kazne, koji sebe smatramo časnim ljudima i pokreće nas ideal dobra, ne smijemo previdjeti sljedeću stvar: Ma koliko bili sigurni da je djelo 100% zločin i imali neoborive dokaze za to, moramo prihvatiti postojanje vjerovatnoće (opet matemetika) da svi dokazi nisu izašli na vidjelo i da se uvijek, ma koliko vejrovatnoća mala bila, može pojaviti nešto što će suštinski demantovati stvar. Ovo nije osnova za ''obaranje slučaja'', pa stoga nam uvijek ostaje zatvor, odakle, ako se tako utvrdi, čovjeka ŽIVOG možemo pustiti.
Smrtna kazna je u suštini prikriveno opravdavanje anarhije, i koliko god to čudno zvučalo, temeljno opravdanje za vladavinu zakona jačeg i moćnijeg, što se ne mora nužno odnositi na pojedinca. Znam koliko ovo čudno i nevjerovatno može zvučati, ali ako bude zainteresovanih objasniću naknadno.

Nemam djecu, a i kad, ako bog da, sođu na svijet ubijeđen sam da me to ne može napraviti surovijim nego što sam sad. Budući da ću tada biti stvoritelj života, više ću ga cijeniti, znajući koliko je dragocjen i koliko je teško izgubiti nekoga koga voliš, a i monstrume rađaju majke...

Odgovor odavde logično slijedi: Ne bih Hitlera osudio na smrt. To je suviše neodgovorna i preblaga kazna. Zatvor, ali svakako ne na 30 godina i u de lux apartmanu. Koliko isam protivnik smrtne kazne, toliki sam i protivnik besmislenih zatvorskih kazni.

supercica04
10-07-07, 00:31
Alfe, rekao si da i monstrume radjaju majke i ja se potpuno slazem s tobom, ali ne zaboravi da ih ocevi prave!
Svako ima pravo na svoje misljenje i ti sigurno negde u pravu za ono sto tvrdis, a opet i ja imam svoje isljenje ...
Pozdravljam te:confused:

Homer
10-07-07, 00:49
Nemam djecu, a i kad, ako bog da, sođu na svijet ubijeđen sam da me to ne može napraviti surovijim nego što sam sad. Budući da ću tada biti stvoritelj života, više ću ga cijeniti, znajući koliko je dragocjen i koliko je teško izgubiti nekoga koga voliš, a i monstrume rađaju majke...

@ Alfe

Slažem se sa tobom da smrtna kazna neće ispraviti nepravdu, ali će sve potencijalne ubice bar donekle sputavati u vršrnju zločina. Treba shvatiti da počinioci gnusnih zlodjela imaju poremećaje ličnosti i snižen prag tolerancije. Takođe i oni posjeduju strah kao i volju za životom. Nečim se moraju držati na uzici.

A kakav će biti tvoj stav kada dobiješ dijete? Znam za jednog jako dobrog i blagorodnog čovjeka koje je osvetio gnusno ubistvo svoga sina, kada se ubica posle par godina našao na slobodi. Neka je, svaka mu čast. Normalno da država ne smije ni to dozvoljavati ali njemu je bilo svejedno posle: zatvor ili smrt. Patološkim ubicama najčešće nije svejedno nego se do kraja bore za što blažu kaznu.

Pa i životinje kada štite svoje mladunce su puno agresivnije nego inače. Vidjećeš, sa srećom da ti se rađaju, kada dobiješ svoj porod.

Ne slažem se da je smrtna kazna vladaina jačeg, već da jači štiti slabijeg.

Ova priča protiv smrtne kazne lijepo izgleda, ali je daleko od realnosti, vjerujte mi. E kad bi svako svakome bio brat ili se ponašao u duhu Božje riječi, bilo bi drugo. Još jednu stvar da pomenem. Bili smo svjedoci zbivanja na prostoru nekada lijepe naše JUGE. Ljudi su činjeli zvjerstva a crkva im je to sve opraštala u ime religije. A te zvjeri su nosile najveće krstove od zlata oko vrata i najveće priloge davali crkvi. Koje licemjerje i jednih i drugih.

Prezirem crkvu i nedam nikom da stane između mene (sa svim mojim vrlinama i manama) i Boga.

Jedan dobar sveštenik, Jovan Hadži Bećirović je rekao jednom prilikom: Bog je jedan - LjUBAV.

Samo nemojte da iskrivite sad ovo o ljubavi i ovo o smrtnoj kazni prema počiniocima zlodjela. Ti ljudi nemaju ljubavi (znači nemaju ni Boga u sebi ma šta to značilo), one iskonske, prema čovjeku. Kad se zalažem za smrtnu kaznu, zalažem se da ih i što prije pošaljem na Sud Božiji:hammer5425: pa on neka vidi što će sa njima.

Ako si gledao dokumentarac o žrtvama logora u nacističkoj Njemačkoj i vidio one leševe, smatram licemjernim i bez razmišljanja rečenim da ni Hitlera ne bi osudio na smrt. Nemoj da se zavaravamo. Osudio bi ga ti isti, samo još to ne znaš!:wallbash:

DYLAN DOG
10-07-07, 00:50
Da, svakako stojim iza toga da ih rađaju majke, a naravno očevi prave. Ovo nije bila seksističko-šovinistička izjava, već samo opaska na to da i njih neko voli više od sebe, vrlo često. Isključivo to.
A, govoreći o smrtnoj kazni, moram dodati još i to (opet matematika, jer ljudi nisu upućeni najčešće u nešto što se zove pravna filosofija, sociologija, medicinska psihologija, psihologija uopšte...Znate, pravo nije puko uzimanje novca i izdavanje sudskih potvrda i uvjerenja :D) da se definitivno radi o odgovaranju ZLOM na ZLO. Mi (društvo) smo ga konstatovali kao zlo, što znači da ga ne opravdavamo, a opet pribjegavamo istoj metodi!!!! Ovo je samo patološko licemjerje ljudskog društva, duhovna nekrofilija, laž i volja za moć, po svaku cijenu.
Koliko god mi pomišljali i uvjeravali sebe da činimo plemenito djelo iz najmoralnijih i najpravednijih pobuda, dvije prave A i B (gdje A predstavlja osuđeno djelo, zločin, a B predstavlja moralnu osudu istog sprovedenu kroz akciju ubijanja zahvaljući društvenom aparatu koji raspolaže monopolom fizičke sile) se (makar i u beskonačnosti !!!) sijeku, što će reći da se svode u suštinski istu ravan. ;)

Pozdrav i za tebe :)

DYLAN DOG
10-07-07, 00:56
Ako si gledao dokumentarac o žrtvama logora u nacističkoj Njemačkoj i vidio one leševe, smatram licemjernim i bez razmišljanja rečenim da ni Hitlera ne bi osudio na smrt. Nemoj da se zavaravamo. Osudio bi ga ti isti, samo još to ne znaš!

Naravno da ne bih, i ne smatram se licemjernim niti romantičnim. Samo surovo (ponekad i previše) iskrenim i racionalnim.
Naime, smrt je preblaga kazna za takve ljude. Oni su čovječanstvu nanijeli veliku štetu, pa bi ubijanje istih trebalo značiti oslobađanje od odgovornosti prema društvu. Ja vjerujem Bogu, ali neka takvi prvo prođu patnju na ovom svijetu, kao ''nagradu'' za ono što su učinjeli, za Boga nikad nije kasno. ;)

Homer
10-07-07, 01:01
Naravno da ne bih, i ne smatram se licemjernim niti romantičnim. Samo surovo (ponekad i previše) iskrenim i racionalnim.
Naime, smrt je preblaga kazna za takve ljude. Oni su čovječanstvu nanijeli veliku štetu, pa bi ubijanje istih trebalo značiti oslobađanje od odgovornosti prema društvu. Ja vjerujem Bogu, ali neka takvi prvo prođu patnju na ovom svijetu, kao ''nagradu'' za ono što su učinjeli, za Boga nikad nije kasno. ;)

Sve si mi bliži i bliži! ;) Čak postaješ i suroviji. Biće od tebe nešto!

Šalim se naravno. Znam da smrt nije dovoljna kazna za neke zločine ali ne zaboravi i preventivno djelovanje smrtne kazne na potencijalne ubice.

DYLAN DOG
10-07-07, 01:07
ali ne zaboravi i preventivno djelovanje smrtne kazne na potencijalne ubice.
Statistika je pokazala da je puno manje onih koji se plaše smrti nego ljudi koji se plaše zatvora. Uostalom, o tome govori i klinička psihologija, koja zaključuje da je klaustrofobija jača nego tanatos...;)
Smrtna kazna ne djeluje toliko preventivno koliko smo ubijeđeni...

kliko
10-07-07, 01:12
Ja bih još dodala KO DOBRO ČINI DOBRIM MU SE I VRAĆA.

Skoro da bih pomislio da si pocela u zakon karme da vjerujes ;)

supercica04
10-07-07, 15:00
@homere, 'ajmo na Taru da se odmorimo od teskih tema. Mozda nam se desi da ubijemo nekog ( manijaka ) tamo AAAAAAA???? Uh,kakav bi to bio odmor.:biggrin:

Alo ljudi, ne atakujte, samo sam se salila:bye1:

Homer
10-07-07, 16:15
@homere, 'ajmo na Taru da se odmorimo od teskih tema. Mozda nam se desi da ubijemo nekog ( manijaka ) tamo AAAAAAA???? Uh,kakav bi to bio odmor.:biggrin:

Alo ljudi, ne atakujte, samo sam se salila:bye1:

Ajmo đe god oćeš! Sa manijacima ili bez, neće nam biti dosadno.:cheezy:
Volim ubitačne žene!:mwah1:

WALTER
10-07-07, 21:00
Smrtna kazna?SVAKAKO!
za određene vrste ubistava,a pogotovo za proizvodnju i promet narkoticima

DYLAN DOG
10-07-07, 21:19
Kao što nam i avatar kaže... radi se o jako milosrdnim i racionalnim stavovima...
A zašto za narkotike, časti ti? Ljudi nemaju pravo da u toplini i izolaciji doma svoga rade male stvari sa hemikalijama? :D:D:D

supercica04
11-07-07, 00:22
Ljudi nemaju pravo da u toplini i izolaciji doma svoga rade male stvari sa hemikalijama? :D:D:D

Jel nece da me osudi ovaj Walter? @alfe, zastiti me od ovog opasnog coveka da bih na miru mogla u toplini i izolaciji doma svoga......:biggrin:

DYLAN DOG
11-07-07, 02:38
Vazda, a ako bi imala sto da meni das sto bih ja koristio u toplini i izolaciji doma svoga, jos bolje :);)

supercica04
11-07-07, 04:32
Dogovoreno, ali pazi da nas Walter:secret:

sarita
11-07-07, 12:09
ovdje se skrenulo sa teme opasno vidim:love54236:

supercica04
11-07-07, 12:51
Ha, ha,ha, teska tema,malo predaha...
Sto se tice smrtne kazne i mog stava "teska sam k'o robija za ubistvo sto se dobija"

Homer
11-07-07, 13:20
Ha, ha,ha, teska tema,malo predaha...
Sto se tice smrtne kazne i mog stava "teska sam k'o robija za ubistvo sto se dobija"

"Ubijaš" ;) me svojim postovima, ženo! :throb:

sarita
11-07-07, 16:41
@cico
pazi molim te poginuse ovi momci od tvojih postova...a trebaju nam jos malo:thumb_up:

supercica04
12-07-07, 10:50
Draga moja Saritice, bolje od postovo, nego......:secret:

mozak
12-07-07, 13:59
Draga moja Saritice, bolje od postovo, nego......:secret:

od smrtne kazne...

sarita
12-07-07, 15:49
@cica
Ma dovoljne smo im mi ne treba im smrtna kazna http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/k015.gif :cheezy:

Homer
12-07-07, 16:58
@cica
Ma dovoljne smo im mi ne treba im smrtna kazna http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/k015.gif :cheezy:

Ako ti šetaš ovoga kučka, zavidim mu! (Znaš ono: šta bi dao da si na mom mjestu?):twisted:

sarita
12-07-07, 17:02
@Homer
volis povodac?:tongue2:

Homer
12-07-07, 20:27
@Homer
volis povodac?:tongue2:

av av

anon1
12-07-07, 21:09
Homere uz ove zene prvo prolaje covjek a poslije pocne da bleji :)

Homer
12-07-07, 21:12
Homere uz ove zene prvo prolaje covjek a poslije pocne da bleji :)

... i maše repom! To nam je sudbina.

sarita
12-07-07, 22:05
@Homer
Pa naravno...pas mase repom kad je srecan:hug432:

Homer
12-07-07, 23:50
@Homer
Pa naravno...pas mase repom kad je srecan:hug432:

Da, da, srećan je pasji život!:nonono: