View Full Version : Isus umro u Japanu?

anon1
19-06-07, 16:39
Isus umro u Japanu?
U selu Žingo, sjeveroistočno od Tokija, stanovnici ovih dana održavaju festival kojim slave Isusa Hrista, koji je, prema njihovom vjerovanju, od svoje 21. do 33. godine života živio u Japanu.

Učesnici festivala plešu, pljeskaju rukama, vrte se u krug i uzvikuju Nanjadojara, Nanjadojara, Nanjadojara, što je nemoguće prevesti, jer ni sami Japanci ne znaju tačno šta bi to trebalo da znači. Prema lokalnoj legendi, te riječi izražavaju najveću tajnu hrišćanstva - da Isus nije umro na Golgoti, već je došao da živi u Žingo, gdje mu se navodno nalazi i grob.

Isusa u tom kraju zovu Daitenku Taro Jurai. Mještani tvrde da je Jurai tu naučio japanski i od duhovnog učitelja usvojio osnove šintoističke religije koju je kasnije, vjerovatno u prilagođenom obliku, propovijedao u svojoj domovini.

U skladu sa tom legendom, umjesto Hrista na krstu je završio njegov mlađi brat Isukiri, dok je on preko Vladivostoka i Aljaske pobjegao u Japan. Tu se oženio Japankom Mijuko i počeo da uzgaja pirinač. Živio je povučenim životom i poučen lošim iskustvima iz rodnog kraja nije pravio nikakva čuda.

O Hristovom životnom putu može se pročitati i iz njegovog testamenta koji je navodno otkriven u obližnjoj Ibaraki 1935. godine. Kopija dokumenta izložena je u Muzeju Hristove legende. Stanovnici Žingoa nijesu veliki vjernici, a svakako nijesu hrišćani, ali je legenda dobar mamac za turiste.

Ova priča u velikoj mjeri podsjeća na vjerovanje da je Isus u istom periodu, o kojem u Bibliji nema podataka, živio u Indiji i učio od budista. O tome je knjigu napisao njemački autor Holger Kersten, a prema njoj Hristov grob se nalazi na Tibetu.

frkadela
20-06-07, 00:51
Ja sam na jednoj temi rekao sta mislim o Japancima...
Izopaceni degenerici...
:tongue343: :1002:

Dot
20-06-07, 01:08
ma jok evo ga na starom groblju kod gorice...

MaYo
22-08-07, 10:27
Zanimljivo.

explosion
25-08-07, 19:02
ja cu se opet suprotstaviti misljenju frkadele, nista licno, da se razumijemo ;) ne znam sta je istina o isusovom zivotu, a tvrdim da niko ne zna. mozes vjerovati u sta hoces, dokaza nema, svi su na osnovu necijih TVRDJENJa, koja su ko zna od kad, i ko zna koliko puta obradjena.
sto se japanaca tice, kao narod ih izuzetno postujem prvo zbog toga sto znaju da cuvaju tradiciju. i da je postuju!japan me asocira na mir, spokoj, cak i zastava im je olicenje toga. e sad, sto se onih izuma tice... pa dodjavola imaju i oni retarde ;)

frkadela
27-08-07, 14:41
Pa eto i da je Isus umro u Japanu, zar ne mislis da bi onda tamo bilo bar malo vise hriscana nego sad?

Da, imaju divnu tradiciju... I trude se da je ocuvaju, ali ja ti garantujem da nece jos dugo... Ko zna, mozda ce za par godina postaviti po jednog robota na ulazu u hram, kad su vec dva zaposlili u bolnici... A i zivot nam je ionako bio prazan bez robota, tako da nikako ne mogu pretjerati sa njihovim usavrsavanjem... :)

Nece nista dobro izaci iz toga, vjeruj mi... :yes513:

milcee
27-08-07, 20:15
Slazem se sa tobom frkadela,mislim stvarno ... pa ovo je smesno.
Ja sam cula da je on ipak sahranjen na Novom groblju u Nisu,citala ja o tome,a imam i dokaze,isto ko i Japanci. http://img66.imageshack.us/img66/2075/412191ey8.gif (http://imageshack.us)

E pa sta sve narod nece da izmisli.Cudna je psiha coveka,na kraju ce ljudi poceti da me ubedjuju da nisam rodjena u Krusevcu :annoyed_h4h:
Nista nam drugo ne preostaje nego da od sad idemo u Japan umesto u Jerusalim. :tongue2:

explosion
29-08-07, 09:52
polako, japanci su razvijeniji, vidjeces nas za 20-ak godina :)
sto se isusa tice, ne mora da znaci da bi bilo vise hriscana! znas li koliko uslova za to treba! tvrde da je tamo umro, nista drugo! da se razumijemo, ne vjerujem ja u to, samo ne vjerujem ni u druge verzije:) samo smatram da NIKO nema dokaze za to i da svako moze da lupa koliko hoce, ko ce dokazati?!

frkadela
30-08-07, 14:28
Pa nije Isus slon, pa da kad osjeti da ce da umre, odmah ide na groblje... Ako je tamo umro, znaci da je prije toga proveo i malo kvalitetnog vremena u Japanu... A znajuci njega, smijem da se kladim i da je propovjedao Hriscanstvo... :D

Ne znam, stvarno...
Bitno je da je umro, da je vaskrsnuo, a dje se to sve odvijalo, svejedno mi je...
(ali opet, ne bih mogao da prihvatim da se sve to desilu u Japanu :D)

milcee
30-08-07, 17:08
Pa nije Isus slon, pa da kad osjeti da ce da umre, odmah ide na groblje... Ako je tamo umro, znaci da je prije toga proveo i malo kvalitetnog vremena u Japanu... A znajuci njega, smijem da se kladim i da je propovjedao Hriscanstvo... :D

Ne znam, stvarno...
Bitno je da je umro, da je vaskrsnuo, a dje se to sve odvijalo, svejedno mi je...
(ali opet, ne bih mogao da prihvatim da se sve to desilu u Japanu :D)

:clapping:

explosion
31-08-07, 01:52
hahahahaha pa nemam rijeci. bilo bi lijepo da umijem da crtam, pa nacrtam fino kako ja ne mislim da je on umro u japanu, nego da niko nema prava da tvrdi dje je umro jer dokaza nema. kao ni za ostala tvrdjenja o njemu. mozda bi crtez zaustavio cak i pvt. msg. na ovu temu! bas vas volim!:mwah1:

frkadela
31-08-07, 01:54
Kako se ti uvijek nadjes uvrijedjena... :D
Ja samo odgovaram na temu... :)

explosion
31-08-07, 09:26
ko kaze da sam uvrijedjena? procitaj moj text do kraja dusho:whistling2:

frkadela
31-08-07, 14:38
To se tako kaze... :D
Ne mora da znaci da si stvarno uvrijedjena, nego da uvijek moras da odgovoris i da tvoja bude zadnja... :D

milcee
01-09-07, 01:09
Budite dobri. http://img167.imageshack.us/img167/3867/159291oa4.gif (http://imageshack.us)

Batboy
01-09-07, 01:38
To se tako kaze... :D
Ne mora da znaci da si stvarno uvrijedjena, nego da uvijek moras da odgovoris i da tvoja bude zadnja... :D

Ostavi mi anđelčića na miru.

Eeee pa moja je zadnja, bar dok ne ustaneš iz kreveta. :tongue343:

Nadam se da si otišao spavati,:zzsoft: da moja bude zadnja bar još koji sat, dva vremena. :tongue2:

frkadela
01-09-07, 01:41
Ja ne lijezem dok ne svane... :D

explosion
01-09-07, 10:13
ali zato ja rano radim,i subotom radim!:yawn431::tears:
eto, opet morah da odgovorim :)

explosion
01-09-07, 10:17
Ostavi mi anđelčića na miru.

Eeee pa moja je zadnja, bar dok ne ustaneš iz kreveta. :tongue343:

Nadam se da si otišao spavati,:zzsoft: da moja bude zadnja bar još koji sat, dva vremena. :tongue2:
:hug432: